|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
na innym weselu byłam gdzie na talerzach były winietki ale nie było planszy gdzie kto siedzi i to samo, zanim ludzie znaleźli sowje miejsca i krzątali sie od jednego stołu to drugiego, to młodzi juz po jedzeniu patzryli na gości jak na pszczoły w ulu. Jeden wielki harmider. Bez względu ile masz gości powinnaś zrobić plan rozsadzenia, poza tym znasz swoich gosci najlepiej i wiesz kto przy kim sie odbrze czuje i chcialby sie bawic. ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
|
|
#4862 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
no ochrzaniłam babke mailowo i prze ztelefon drugą, ale teraz myślę co to da.... czuję się bezsilna, wyjazd zaplanowany, już zapowiedziany, a nei będzie czasu później już jeschać...
|
#4863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Macie potwierdzenia DO 1.07,więc ktoś może chcieć zadzwonić 1 lipca wieczorem,a Wy go tak naskoczycie. |
|
|
|
|
#4864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4865 |
|
Przyczajenie
|
Doradźcie mi proszę, jaki do takiej sukienki założyłybyście welon ?
|
|
|
|
#4866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam 2 rzędy i 60 osób i robie planowanie. Mój tata uważa to za głupie ale mamy tyle nieporozumień u mnie jak i u Tża wiec gdy sama ich usadze na pewno będzie lepiej niż przypadkowo sami by siedli. Np moja mama chce obok księdza, tżta mama daleko od chrzestnych jego a wujek przodem do tańczących a ciocia daleko od wujka itp xD Początkowo w Biedronce kupiłam te samoprzylepne kolorowe karteczki do zaznaczania. Na każdej pisalam imiona i na kartce a4 przyklejalam ![]() Potem dziewczyny polecily program online tylko nie pamiętam sprawdzę w domu. Hmm planowanie stołów pl czy cos. Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 109 dni.
|
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
Program do rozsadzania gości to:
www.goscieprzystole.pl |
|
|
|
#4868 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam sztalugę w domu i starą tablicę korkową, mam zamiar dodać jakiś materiał czy papier na tablicę korkową i zrobić mniej więcej coś w tym stylu jak w załączniku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() edit: Dotka mnie uprzedziła
Edytowane przez enzunio Czas edycji: 2014-04-22 o 13:14 |
||||
|
|
|
#4869 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Winietki będziemy mieć na pewno - musimy rozsadzić ludzi żeby "punkty zapalne" nie siedziały zbyt blisko siebie ![]() Cytat:
Czyli zdecydowane: robię też plan rozsadzenia/ stołów
Edytowane przez Szczeperka Czas edycji: 2014-04-22 o 13:23 |
||
|
|
|
#4870 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dorośli ludzie potrafią sami się usadzić ![]() Cytat:
Także możecie zaprosić tą rodzinę jak planowaliście i powiedzieć jaka jest sytuacja, a zaproszenia prześlecie pocztą ![]() Cytat:
![]() nawet winietek na talerzach nie było!,kazdy siadal gdzie chcial - czy to takie dziwne? wg mnie w ogóle - siadam gdzie chce i nie cierpię jak mi ktoś narzuca, że mam usiąść tam czy tam. Pewnie w głównej mierze zależy to od rodziny, gości, ale u mnie takiego problemu nie ma i każdy siada gdzie chce
|
|||
|
|
|
#4871 |
|
Zadomowienie
|
Cześć kochane
wszystkim ślubującym za 4 dni zadzroszcze jak cholera i trzymam kciuki by wszystko szło gładko jak po maśle![]() doszły zaproszenia do obejrzenia w klubie![]() teraz na tapecie podziekowania dla rodziców nie chce przewidywalnych prezentów (jak kosze) i super drogich (jak wyjazd). Jestem w kropce - nasze mamy mają ponad 50 lat, więc pomyslałam o bransoletce z grawerem http://allegro.pl/bransoletka-rzemie...137771382.html wystarczająco elegancka? a może jednak zbyt młodzieżowa? http://allegro.pl/bransoletka-srebrn...146274628.html ta bardziej mi się podoba ale boje się, ze łańcuszek będzie zbyt krótki.... tak do 100 zł chcemy dać za bransoletki... a tatom nie mam pojecia co kupić... mój nie pije alkoholu, teściu ciągle dostaje alkohol.... do tego każdej parze ramke na nasze ślubne zdjecie....
|
#4872 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zrobiłabym tak jak piszesz: telefon i ostateczny krótki termin Szczeperka ja bym zrobiła taki plan Ja też będę robić: mamy 3 dlugie stoły i jeden nasz - króciutki. Myślałam żeby wykorzystać COŚ TAKIEGO lub uzdolnioną kuzynkę
|
|
#4873 |
|
Raczkowanie
|
My będziemy mieć tylko winetki, co do planu to w Naszym przypadku bez sensu ponieważ będziemy mieć stoły ok 12 osobowe ułożone wzdłuż sali więc ludzie na pewno dadzą radę znaleźć swoje miejsce bez tego (mam nadzieję)
Byłam ostatnio na weselu gdzie nie było ani planu ani winetek i przyznam szczerze że nie było za fajnie bo "Grupki" które chciały siedzieć razem były rozsadzone, a jeszcze jeden stół "dorosłych" był między dwoma stołami "dzieci"- to sobie wyobraźcie ....
|
#4874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4875 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() byłam na weselu gdzie były stoły 12osobowe z samymi winetkami, bez planów stołów i straaaasznie cięzko było znaleźć swoje miejsce bo napis na winetkach jest mały i trzeba podejść bardzo blisko by go odczytać, ludzie chodzili od rogu sali do rogu grupkami a jak ktoś kogoś znalazł to krzyczał "ej józek tutaj siedzisz" - mega zamieszanie się zrobiło ![]() tablica stołów to nie majątek, a ułatwia życie
Edytowane przez swiat_katarzyny Czas edycji: 2014-04-22 o 14:14 |
|
|
|
|
#4876 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z planem jest łatwiej, tylko że problem jest jeszcze taki że nawet nie wiem gdzie mogłabym taki plan postawić/ zawiesić na tej Naszej sali a dlatego nie braliśmy tego pod uwagę ponieważ będziemy mieć ok 80-90 osób to optymistycznie myślimy że przy takiej ilości "dadzą radę" znaleźć swoje miejsce aczkolwiek nie wykluczam takiego "planowego" rozwiązania
|
|
#4877 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4878 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, z tych dwóch, zdecydowanie bym wybrała nr 2, moim zdaniem nr 1 nie bardzo pasuje do wieku
To też zależy, jak się ubierają, ale patrząc po naszych mamach to ani mojej by taka nie pasowała (na co dzień elegancko się ubiera) ani mamie TŻta (ma 60 lat). |
|
|
|
#4879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
innego pomysłu już nie mam
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
To już sama musisz wiedzieć, co im pasuje
Ja wiem, że naszym mamom rzemykowe by kompletnie nie pasowały, zresztą nie są też w moim guście, bardziej kojarzą mi się z nastolatkami
|
|
|
|
#4881 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 109 dni.
Wyszłam za mąż: 9 sierpnia 2014Planowana data porodu: 1 lipca 2020 Edytowane przez Lusiija Czas edycji: 2014-04-22 o 14:47 |
|
|
|
|
#4882 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla siebie kupiłabym złotą, ale dla naszych mam za delikatna... a co z tatusiami? ![]() co wy kupujecie swoim?
|
|
#4884 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4885 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem w mniejszości ale mi bardziej podoba się pierwsza. Druga wygląda trochę zbyt delikatnie dla kogoś starszego. Może tatom kup spinki do mankietów? Też mogą być z grawerem i wtedy fajnie prezent dla mamy i taty będzie się komponował Cytat:
![]() Oby tylko coś ładnego mi z tego wyszło bo uzdolniona plastycznie nie jestem
|
|
|
#4886 | |
|
Zakorzenienie
|
alucior Co prawda dziewcyzny odpowiedziały na Twoje pytanie - napiszę, jak u nas - USC załatwiamy tuż po weekendzie majowym (5maja), protokół - od razu po.
Co do poradni - zależy od parafii. W niektórych wymagają poradni do spisywania protokołu, w innych wystarczy donieść później zaświadczenie. Akt chrztu jest wazny pół roku, możesz go teraz wybrać. Lusija Myślę, że zwyczajami nie ma się co przejmować, potem są jakieś chore ambicje. Np. moi cały czas wmówili sobie, że mają dać tyle i tyle, bo nie są dobrymi rodzicami. Nam tego nie trzeba; wiem że dla rodziców podobne deklaracje byłyby ogromnym wyrzeczeniem i ciężarem. Myślę, że u mamy niestety winne są huśtawki nastrojów. Spróbujcie porozmawiać z nią w jakiś lepszy dzień. Justyna.kociaczek za butonierkę, bardzo elegancka ![]() kiss Nie zazdroszczę przejść i kompromisów... A słowa babci - trauma. ijaa Naprawdę rozumiem Cię z tym wzruszaniem się, sama też tak mam Choć trzymam kciuki, żeby te łezki były w odpowiednich momentach ![]() rossifumi Jak masa cukrowa smakowała to dobry znak. Z reguły goście najbardziej narzekają właśnie na nią, że psuje tort. Cokolwiek nie wybierzecie, jest dobrze ![]() Madzixx Purpurowe anemony ![]() vel Czy zazdrość, czy nie - szkoda słów na "przyjaciółkę". Ja bym chyba zatytułowała zaproszenie i usunęła informację o szczegółach dot. przyjęcia. Chyba, że masz kogoś nadinterpretującego - wtedy zawiadomienie. Część osób może dorobić sobie teorię, że to zaproszenie również na wesele (nie wiem jak, ale są takie osoby). marlenqa Wg mnie nie zawaliłaś z zaproszeniem kuzynki. A dzieci to temat niestety drażliwy... Kaigara Trzymam kciuki za piękną pogodę u Was Spokojnie, przy prostokątnych stołach też da się dobrze usadzić gości.antonina_bielska Oby zaproszenia były gotowe ![]() Anesthesia Gratuluję świadkowej ![]() Opium Super, że jest próba Cytat:
![]() myszaZmodyfikowaliśmy tekst nr 2 stąd. Całość wyszła jak w załączniku ![]() madziara Dobra wiadomość namisek Nie martw się odmowami, to niestety dość powszechny odsetek ![]() mimi Przykro mi z powodu stanu Twojej babci Trzymam kciuki, żeby wydobrzała.ysia Piękny żywy kolor Sunset Ten typ chyba tak ma. Jedyne co Ci zostaje to robić swoje. Jej nie zadowolisz. bacharaPrzykro mi z powodu dziadka. A decyzja taty - niestety może żałować. Szkoda, że tak mocno dotyka to Ciebie i to przed ślubem :/activelifestyle Miło czytać o takim zapraszaniu. I super, że TŻ zaangażował się w obrączki ![]() Szczeperka Myślę, że plan rozsadzenia/winietki naprawdę nie zaszkodzą. Byłam na kilku weselach, gdzie tego nie było, ludzie się rzucili na miejsca... Ciężko nam było Z TŻ-tem znaleźć dwa siedzenia obok siebie, dopiero po usilnych prośbach ktoś ustąpił, się przesiadł. Swiat_katarzyny Druga bransoletka - jest elegancka i będzie pasować. A propos sytuacji z zapraszaniem - przygotowaliśmy grzecznościowe zapro dla teściowej siostry (to uosobienie wszystkich kawałów o złej teściowej). Nawet nie zajrzała do środka, od razu powiedziała, że jej nie będzie. Foszek poszedł o to, że nie zaprosiłam jej syna z małżonką i dziećmi (czyli osób ze mną niespokrewnionych, niespowinowaconych; żadnych tam bliskich, czy przyjaciół). Szkoda, że mój TŻ musi się naoglądać takich przypadków.
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2014-04-22 o 15:30 |
|
|
|
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
Świat Katarzyny, ja wybrałabym pierwszą
. Moja mama bardzo lubi tego typu biżuterię. My będziemy kupować dla mam bransoletki w Lilou, dla mamy na rzemyku, dla teściowej na łańcuszku.Dla tatków nie mam pojęcia, co wziąć
|
#4888 |
|
Rozeznanie
|
dzięki za wsparcie - jeśli chodzi o dziadka o przykra sprawa ale liczyliśmy się z tym bo dziadek ma już swoje lata
za o jeśli chodzi o mojego tatę to ciężki przypadek chyba jest mu głupio iść na wesele córki której do tego wesela nie dołożył złamanego grosza... poza tym ja nigdy nie byłam dla niego kimś ważnym - liczyła się moja młodsza siostra, mogła wszystko a ja byłam jak ten "kopciuszek" przez niego cierpię na brak wiary w siebie..... |
|
|
|
#4889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mam jeszcze pytanie co do nazwisk. Odmieniać czy nie? Tzn: Zięba i Zając czy Ziębę i Zająca? xD A i jeszcze nad jednym się zastanawiam. Napisać Marię i Karola Kowalskich z córką Natalią (24 lata, ale mieszka z nimi) i osobą towarzyszącą? Nie brzmi.... chce, aby ona nie przyszła sama xD
Wyszłam za mąż: 9 sierpnia 2014Planowana data porodu: 1 lipca 2020 Edytowane przez Lusiija Czas edycji: 2014-04-22 o 16:17 Powód: dopisałam xD |
|
|
|
|
#4890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak moim rodzicom kiedyś dali zaproszenie z dopiskiem "z dziećmi" z czeko kazde z nas mialo już powyżej 18 lat to sie wkurzylismy i tylko rodzice poszli na wesele bo musieli ze to rodzina bliska
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.

Nam to zdecydowanie dłużej zeszło, ale może dlatego że Świąt nie było po drodze 
Nie wiem tylko czy w naszym wypadku warto się o niego pokusić? 

a dlatego nie braliśmy tego pod uwagę ponieważ będziemy mieć ok 80-90 osób to optymistycznie myślimy że przy takiej ilości "dadzą radę" znaleźć swoje miejsce
Trzymam kciuki, żeby wydobrzała.