Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-22, 09:24   #4831
Robusta
Wtajemniczenie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Witam serdecznie po Świętach
Mam nadzieję, że wypoczęłyście
W tym tygodniu wstawię zdj zaproszeń w święta rozdalismy i wszycy się bardzo cieszyli na Nasz ślub

Bachara bardzo mi przykro z tej sytuacji ...

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 09:33   #4832
Sunrise28
Rozeznanie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość

Do Warszawy to ja chętnie wpadne ! Za rok sie wymienimy

W ogóle zapomniałam wam napisać ! W piątek byłam na farbowanie przed ślubem , włosy wyszły mega jasne i rude ! Jakos nie mogę sie przyzwyczaić foto w załączniku
Ślicznie Ci

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Sunset89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak czytam o Waszych przebojach z teściowymi, u mnie jest trochę inny problem ;p Z przyszłymi teściami dogaduję się całkiem spoko, z mamą TŻ lepiej niż z tatą ale ogólnie nie jest źle Za to jego siostra ....... Na początku, jak ją poznałam relacje były normalne. Z upływem czasu zaczął się dosłownie koszmarek. Krytyka z jej strony wszystkiego co dotyczy mojej osoby, zupełnie nagły zwrot, nie mam pojęcia co jej odbiło, widywałyśmy się od przypadku do przypadku i nigdy nie doszło do sytuacji, w której na obecne traktowanie mogłabym sobie zasłużyć. Wszystko robię źle, począwszy od wyboru studiów, pracy, ciuchów a już o organizacji wesela nie wspomnę. Generalnie dziewczyna jest z rodzaju - jak to mówi moja świadkowa - w d**** była, g**** widziała ale kreuje się na wielkiego światowca :P Zaproszenia wybrałam wsiowe, menu podobnie, muzyka też jest do bani. Unikam z nią spotkań jak tylko mogę, ale wiadomo że nie zawsze się da. Dzisiaj byłam u TŻ i przez całe popołudnie dostawałam szczękościsku bo tak zaciskałam zęby, żeby tylko nie wybuchnąć że do tej pory szczęka mnie boli. Jednym słowem masakra ;p Aha, dodam tylko że obrobiła mi tyłek w rodzinie, że specjalnie nie wzięłam jej na poszukiwania sukni (swoją drogą to prawda, ale po jej zachowaniu średnio mam ochotę na jej towarzystwo) a teraz dopytuje się, kiedy panieński (chociaż prędzej nie będzie panieńskiego niż miałby być z jej obecnością).
Ludzie to mają tupet... Współczuję

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
ahhhh jak to się mówi? Święta, święta i po świętach.
jutro do pracy ( TŻ).

Dziewczyny do kogo wpaść na ślub?

A może któraś zaszczyci mnie swoją obecnością na moim ślubie? co?
Zapraszam do Warszawy 26 lipca

Ja chętnie do Ciebie też przyjadę, mów gdzie i kiedy
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 09:43   #4833
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny tak czytam o Waszych przebojach z teściowymi, u mnie jest trochę inny problem ;p Z przyszłymi teściami dogaduję się całkiem spoko, z mamą TŻ lepiej niż z tatą ale ogólnie nie jest źle Za to jego siostra ....... Na początku, jak ją poznałam relacje były normalne. Z upływem czasu zaczął się dosłownie koszmarek. Krytyka z jej strony wszystkiego co dotyczy mojej osoby, zupełnie nagły zwrot, nie mam pojęcia co jej odbiło, widywałyśmy się od przypadku do przypadku i nigdy nie doszło do sytuacji, w której na obecne traktowanie mogłabym sobie zasłużyć. Wszystko robię źle, począwszy od wyboru studiów, pracy, ciuchów a już o organizacji wesela nie wspomnę. Generalnie dziewczyna jest z rodzaju - jak to mówi moja świadkowa - w d**** była, g**** widziała ale kreuje się na wielkiego światowca :P Zaproszenia wybrałam wsiowe, menu podobnie, muzyka też jest do bani. Unikam z nią spotkań jak tylko mogę, ale wiadomo że nie zawsze się da. Dzisiaj byłam u TŻ i przez całe popołudnie dostawałam szczękościsku bo tak zaciskałam zęby, żeby tylko nie wybuchnąć że do tej pory szczęka mnie boli. Jednym słowem masakra ;p Aha, dodam tylko że obrobiła mi tyłek w rodzinie, że specjalnie nie wzięłam jej na poszukiwania sukni (swoją drogą to prawda, ale po jej zachowaniu średnio mam ochotę na jej towarzystwo) a teraz dopytuje się, kiedy panieński (chociaż prędzej nie będzie panieńskiego niż miałby być z jej obecnością).
zazdrosna na mur beton!

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 10:05   #4834
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justyna.kociaczek Pokaż wiadomość
NA RANY BOSKIE! Nie dogodzi Trudno zrobić butonierkę z broszek przy użyciu prawdziwych kwiatów, sorry Niemniej dziękuję za opinię
To moje zboczenie, nie bierz do głowy

Dziewczyny z 26.04 przeżywam razem z Wami że to tak blisko!!! U mnie to budzi tyle emocji, że nie mogę sobie wyobrazić co Wy teraz czujecie!
W końcu ruszy lawina ślubów

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 10:11   #4835
Sunset89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Znam to. Siostra mężatka? Nie? Zazdrości. Mężatka? Tak? Też zazdrości - że będziesz mieć piękniejszy ślub niż ona.
Sama przez to przechodzę, ale nie słucham grzecznie krytyki, nie ma opcji. Grzecznie, ale stanowczo bronię swoich wyborów.
Sytuacja wyglądała tak, że jak my się zaczęliśmy spotykać to ona ze swoim chłopakiem była już parę lat i na każdym kroku mnie pouczała, bo ona ma większy staż i w ogóle (a jest młodsza ode mnie 3 lata, chociaż nie wiem co to ma do rzeczy ) potem ona poszła na studia, zobaczyła 'kawałek świata' i nagle jej facet zaczął być beee, nagle okazało się, że ona w ogóle inaczej sobie wyobrażała związek, że jej było źle tylko nic nie mówiła (przez 4 lata) zostawiła w dosyć dużym szoku chłopaka, który nie był niczego świadomy (nawet miał już pierścionek). Teraz jest z jakimś poznanym przez internet, widzą się raz na 2 miesiące no ale uzależniona jest finansowo od rodziców ale ma gdzieś ich zdanie, bo mówi że czegokolwiek by nie zrobiła to oni i tak jej kasy nie odetną. Generalnie to z boku tak wygląda, że TŻ jest na każde zawołanie, pomaga rodzicom a ona leży i pachnie, jak wraca do domu to koło niej trzeba chodzić, na co mnie trafia szlag.
Jednym słowem mam alergię na samą wzmiankę o niej.

Kwietniowe Dziewczyny podziwiam Wasze ogarnięcie! Do mojego ślubu jeszcze niecałe pół roku a mam wrażenie że ze wszystkim jestem w czarnej d****
Sunset89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 10:29   #4836
bachara
Rozeznanie

GG do bachara

Sunset89 nie martw sie....ty tak masz w siostrą TŻta ja tak mam z rodziną siostrą, żadnego wsparcia, docinki na temat mojej wagi przy każdej okazji( sama nie wie co to jest problem z utrzymaniem wagi) i niby uważa się za lepszą a nikt z nią na dłuższą mete nie jest w stanie wytrzymać , jej edukację juz w ogóle pomiijam bo olała szkołę będąc pół roku przed maturą
A po tych swietach nie umiem się już doczekać kiedy bedziemy z Tztem na swoim

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-22, 10:30   #4837
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Sytuacja wyglądała tak, że jak my się zaczęliśmy spotykać to ona ze swoim chłopakiem była już parę lat i na każdym kroku mnie pouczała, bo ona ma większy staż i w ogóle (a jest młodsza ode mnie 3 lata, chociaż nie wiem co to ma do rzeczy ) potem ona poszła na studia, zobaczyła 'kawałek świata' i nagle jej facet zaczął być beee, nagle okazało się, że ona w ogóle inaczej sobie wyobrażała związek, że jej było źle tylko nic nie mówiła (przez 4 lata) zostawiła w dosyć dużym szoku chłopaka, który nie był niczego świadomy (nawet miał już pierścionek). Teraz jest z jakimś poznanym przez internet, widzą się raz na 2 miesiące no ale uzależniona jest finansowo od rodziców ale ma gdzieś ich zdanie, bo mówi że czegokolwiek by nie zrobiła to oni i tak jej kasy nie odetną. Generalnie to z boku tak wygląda, że TŻ jest na każde zawołanie, pomaga rodzicom a ona leży i pachnie, jak wraca do domu to koło niej trzeba chodzić, na co mnie trafia szlag.
Jednym słowem mam alergię na samą wzmiankę o niej.

Kwietniowe Dziewczyny podziwiam Wasze ogarnięcie! Do mojego ślubu jeszcze niecałe pół roku a mam wrażenie że ze wszystkim jestem w czarnej d****
Dominatorka... ocknie się w pewnym momencie swojego życia. Ja zawsze powtarzam że ludziom którzy są źli dla innych kiedyś to się odbije bo życie jednak jest sprawiedliwe. Może przypadek ale u mnie w gim były takie laski ganiajace że facetami i ponizajace inne... każda choć raz dostała potem mocno od życia w dupe. Mam nadzieję że zrozumieją xD

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 109 dni.
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 10:32   #4838
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Kobieto!! Pół roku temu to doszliśmy dopiero do wniosku że miło byłoby wziąć ślub zdążycie ze wszystkim!

PS. Kurde, ja też rzuciłam bez ostrzeżenia ex po wielu latach związku, który miał już kupiony pierścionek dla Warszawiaka poznanego przez internet.... Mam nadzieje że się nie będę kiedyś gotować w jednym kotle z Twoją szwagierką....

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 10:32   #4839
Lusiija
Zadomowienie

Robilyscie kiedyś sobie loki prostownica na ołówku? Fajnie wychodzą poleciła mi koleżanka

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 109 dni.
Stary 2014-04-22, 10:35   #4840
Sunset89
Rozeznanie

Cytat:
Kobieto!! Pół roku temu to doszliśmy dopiero do wniosku że miło byłoby wziąć ślub zdążycie ze wszystkim!

PS. Kurde, ja też rzuciłam bez ostrzeżenia ex po wielu latach związku, który miał już kupiony pierścionek dla Warszawiaka poznanego przez internet.... Mam nadzieje że się nie będę kiedyś gotować w jednym kotle z Twoją szwagierką....
A Twój Warszawiak leciał przez pierwsze 3-4 miesiące na 2 fronty będąc w rodzinnym mieście ze swoją dziewczyną i jednocześnie będąc z Tobą? ;p Bo tutaj była taka sytuacja ;p I rzucanie kogoś bez ostrzeżenia to nie grzech, o ile nie jesteś tak wredna dla całego otoczenia jak ona ;p
Sunset89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 10:39   #4841
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:

Lepiej rzucić bez ostrzeżenia niż pakować się w jakieś dziwne ukłądy albo gierki.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 10:39   #4842
Opiumalfa
Zakorzenienie

POwiem wam szczerze, ze tez sie waszymi slubami strasznie emocjonuje!

Ja wyjezdzam w piatek do Barcelony na panienski, ale bede z wami myslami i nie moge doczekac sie relacji !!!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 10:48   #4843
Magheru
Raczkowanie

Dziewczyny, kiedyś nadrobię, ale dziś padam na twarz. W święta zrobiliśmy ponad 1000 km komunikacją lądową (autobusy, pociągi, auta), ale udało się zaprosić prawie wszystkich gości od strony TŻa (zostali jedni znajomi w Warszawie, ale to już sam ogarnie, bo się rozmnożyli xD

W sobotę idę do mojego proboszcza, bo w parafii TŻa już byłam z nim po metrykę- co łaska- dostał 20,00 zł

A od piątku lecimy z gośćmi z mojej strony. Na szczęście u nas nie ma zwyczaju "herbatkowania" i myślę, że się w 3 h wyrobimy ze wszystkim. Do tego część wysyłam pocztą.

Także bardzo intensywny weekend za nami i równie intensywny przed nami. (przymiarka, ksiądz, zapraszanie, dogadać się z kwiaciarką odnośnie bukietów itd.)

Na szczęście jest długi weekend majowy i mamy gdzieś nad morzem powdychać trochę jodu.

Chciałabym już mieć to wszystko już za sobą. Najgorsze jest to, iż im bliżej ślubu, tym większy deficyt w budżecie, a końca nie widać, choć oszczędzam jak się tylko da...

No nic.

Po czwartkowym koszmarze z zaproszeniami już chyba będzie dobrze.
Stary 2014-04-22, 10:51   #4844
ysia
Zadomowienie

Cytat:
A Twój Warszawiak leciał przez pierwsze 3-4 miesiące na 2 fronty będąc w rodzinnym mieście ze swoją dziewczyną i jednocześnie będąc z Tobą? ;p Bo tutaj była taka sytuacja ;p I rzucanie kogoś bez ostrzeżenia to nie grzech, o ile nie jesteś tak wredna dla całego otoczenia jak ona ;p
Wow 3-4 miesiące na dwa fronty? Zazdroszczę zorganizowania! Ja jednego chłopa nie mogę ogarnąć, a co dopiero dwóch !

Profil FB
Stary 2014-04-22, 10:58   #4845
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Wow 3-4 miesiące na dwa fronty? Zazdroszczę zorganizowania! Ja jednego chłopa nie mogę ogarnąć, a co dopiero dwóch !
Ponoć jak człowiek ma więcej zajęć to lepiej sobie czas organizuje Może z chłopami to tak samo działa?
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2014-04-22, 11:02   #4846
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Ponoć jak człowiek ma więcej zajęć to lepiej sobie czas organizuje Może z chłopami to tak samo działa?
Też miałam takiego jednego z Warszawy. Jeździłam do niego nocnymi autokarami przez pół Polski xD ha ha wygodnych macie tam chłopców )

Stary 2014-04-22, 11:03   #4847
ysia
Zadomowienie

Cytat:
W sumie.... Ale kurde, ślub za 5dni, mam mało czasu na testy

faken szit za 4, już tracę rachubę z podniecenia

Profil FB
Stary 2014-04-22, 11:06   #4848
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie.... Ale kurde, ślub za 5dni, mam mało czasu na testy

faken szit za 4, już tracę rachubę z podniecenia
Wiesz, zawsze możez ogarniać męża i kochanka. Co to tam za ślub, cywilny, przyznaj się, że bierzesz TYLKO cywilny, żeby móc się rozwieść. Przecież to tak działa.

To żart oczywiście!
Stary 2014-04-22, 11:10   #4849
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Witam po świętach chociaż czuję się jakoś bardziej zmęczona niż przed i jak się okazało że 2 sierpnia idziemy na wesele do kuzyna TŻ, chociaż mieli mieć za rok to przełożyli na ten (każdy domyśla się że ciąża) więc znowu trzeba kupić jakąś kieckę

ysia ładnemu we wszystkim ładnie więc w tym nowym koloru wyglądasz hot

Kwietniowe PM już tak blisko te Wasze daty że normalnie nie mogę się doczekać relacji ślubnych

ps. Ja nadal "męczę" się z zaproszeniami i czekamy na projekt czcionki a w tym tygodniu mam nadzieję że zamówimy już obrączki

Co do wypisywania zaproszeń tylko przy jednym napisaliśmy pierwszego "pana" czyli brata TŻ a później jego narzeczoną tym bardziej że będzie świadkiem więc nie mogliśmy inaczej oby nie było dymu
Stary 2014-04-22, 11:30   #4850
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz, zawsze możez ogarniać męża i kochanka. Co to tam za ślub, cywilny, przyznaj się, że bierzesz TYLKO cywilny, żeby móc się rozwieść. Przecież to tak działa.

To żart oczywiście!
o ja głupia! zupełnie zapomniałam że cywilny to "ślub na próbę"

Profil FB
Stary 2014-04-22, 11:33   #4851
Lemon_Drop
Zadomowienie

Witam się dziewczynki po świętach! Ja dzisiaj jeszcze leniuchuję bo mam urlop

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
myślałam, myślałam i...oficjalnie moim bukietem ślubnym będzie ten :
Piękny!

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Rozpacz mnie bierze na takich ludzi.
I oczywiście, że tak małego bobsa się na zaproszeniu nie pisze. Niedługo to kobiety w ciąży przy wręczaniu zaproszeń będa wymagały wzmianki o ich nienarodzonym jeszcze dziecku. Świat szaleje.
Nie przejmuj się. :
Nie strasz mnie... moja siostra jest w ciąży, ma rodzić przed naszym weselem, na zapro jest ona i jej facet, ale jestem pewna że wspomni o dziecku ale ona jest dziwna więc w sumie mam to w dupie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Dziękuję za linki do aukcji ze spinkami Skorzystałam z polecanej przez Lemon_Drop Zamówiłam w czwartek a w piątek popołudniu listonosz już przyniósł Zobaczymy jaka będzie reakcja Tż
O, to super że tak szybko! mam nadzieję że TŻ się ucieszy

Mimi zdrówka dla babci!
Stary 2014-04-22, 11:37   #4852
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
Moja znajoma była tak obrotna że przez prawie 2 lata była z dwoma jednocześnie z tym że jeden z nich to już miał status "narzeczony"... obecnie są rok po ślubie (kościelnym) a ona już "przemieliła" następnego kochanka bo poprzedni wyjechał za granicę... obecnie będą sobie robić dzidzi z mężem chociaż o rozwodzie była już mowa kilka razy... nie będę tego komentować bo nie warto ale dla chcącego nic trudnego- jak widać
Stary 2014-04-22, 11:42   #4853
Dotka90
Zakorzenienie

Dla mnie zaproszenie 16 osób na raz to mega oszczędność czasu i gdybym tylko mogła, to na bank bym skorzystała

mimi, zdrówka dla babci!

bachara, przykra sprawa z dziadkiem A ojciec czemu nie przyjdzie?

Enzunio, Ty masz koszmary, a mnie się dzisiaj śniło, że byłam z TŻtem w aptece i kupowałam zestaw do elwatywy Nie chcę wiedzieć, jaka jest interpretacja tego snu

Co do zaproszeń, my wszędzie wpisywaliśmy kobitę pierwszą, niepotrzebne mi potem jakieś kwasy, że uraziłam jakąś damę, bo jest jako druga na zaproszeniu

Wczoraj moi teściowie byli u mojej mamy, o dziwo było nawet spoczko Bo pierwsze spotkanie było dość słabe, a tu się rozgadali jak nie wiem
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 11:46   #4854
activelifestyle
Rozeznanie

Witam po świętach

U mnie ze wszystkim bilans dodatni Niestety też z wagą pewnie Rozdaliśmy 18 zaproszeń Byliśmy w 3-ech miejscach tylko, ale dopisała cała rodzina, która miała być Odmówiła tylko jedna ciocia, ponieważ mają już wesele tego samego dnia od strony partnera cioci (jego chrześnica wychodzi za mąż). Poza tym wszyscy powiedzieli, że już się szykują od zeszłego roku, odkąd się dowiedzieli że jest wesele Sporo mówili o naszym weselu, pytali o moją suknię, o salę i inne drobiazgi i mąż tej cioci co nie przyjdą powiedział, że już żałuje, że nie będzie mógł z nami być....
Liczba zaproszeń się zmniejsza więc bardzo się cieszę, tym bardziej, że mało kto odmawia A w sobotę idziemy oglądać obrączki. I uwaga - TŻ zaproponował

Cytat:
Napisane przez Justyna.kociaczek Pokaż wiadomość
Podejście do butonierki nr 2:
Bądźcie łaskawe w swych osądach
Ładna, ale ja wolę z żywych kwiatów

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
mam tak samo z poziomem wzruszania się, ostatnio się popłakałam na przymiarce jak założyłam suknię a dziś słuchałam utworów, które będzie grało trio i znowu płacz
i ja się boje, że się popłaczę jak wejdzie TŻ z rodzicami a będzie nas tam na prawdę sporo osób
błogosławieństwo, wejście do Koscioła, przysięga-masakra na cudzych ślubach płaczę a co to będzie na własnym
Mam to samo zawsze się wzruszam jak słyszę skrzypce i jak ktoś o mnie dobrze mówi Mam nadzieję, że na własnych się nie rozpłaczemy Ale jest taki przesąd, który mówi, że PM'ka nie powinna wstydzić się swoich łez, bo wróżą szczęście w tym dniu

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Dziś poszło 10 zaproszeń to mega przyjemne, wszyscy bardzo miło reagowali, były nawet toasty "za młodych" .

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Spóźnione ale najlepsze życzonka świąteczne! i mokrego Dyngusa!

Dzisiaj jestem załamana i jest mi bardzo przykro.

Mam kuzynkę z którą próbuję umówić się MIESIĄC aby pójść do niej ją zaprosić na ślub. Nigdy jej nie pasuje. A to dzieci chore, a to mąż w pracy a chce być obecny, a to ona w pracy, a to urodziny dzieci, a to znajomi przychodzą. Ciągle są zajęci. Po prostu miałam im chęć wysłać to zaproszenie pocztą no ale mieszkamy w tym samym mieście.
Dzisiaj zadzwoniła do mnie babcia że ta kuzynka wraz z całą familią będzie u niej po południu.
Stwierdziłam że w końcu mam okazję by ją zaprosić plus będzie obecny jej mąż jak chciała.
Więc wzięłam Tż, rodziców i pojechaliśmy.
Od razu mnie wkurzyło jak otworzyli zaproszenie i zarzucili mi że nie wpisałam ich córki (ma 3 miesiące!). Stwierdziłam że bez sensu jest pisać tak małe dziecko, nie wiem może mieli rację?
Po drugie jak już odjechali babcia powiedziała mi że tak się nie robi że zaprasza się kogoś "w cudzym domu".
Próbowałam jej wytłumaczyć że od miesiąca nie możemy się z nią umówić a czas leci, gości do zaproszenia 220 osób i nie możemy się z każdym po miesiąc bawić.
Jest mi przykro że tak wyszło..
Zaprosiliśmy jeszcze wujka ale on akurat mieszka z babcią więc to był jego dom i on do nas z tekstem że przyjdzie sam( jest wdowcem) ale mamy go posadzić przy kimś wolnym.. na początku myślałam że sobie żartuje ale po paru minutach zobaczyłam że jednak nie.. mam już dość tego zapraszania a to dopiero początek..
Uważam, że dobrze zrobiłaś W te święta pojechała do jednej cioci i u niej były jej wszystkie dzieci z rodzinami i ja tam wszystkich zaprosiłam Święta są bardzo dobrą okazją, bo rodzina jest razem i Twoja babcia absolutnie nie ma racji, że każdego trzeba zapraszać w jego własnym domu. Kompletnie nie rozumiem jej punktu widzenia Prosiłam też kuzyna z żoną i ta żona właśnie będzie rodziła lada moment i też nie pisałam dziecka w zaproszeniu. Przecież to logiczne, że takiego małego dziecka nie zabiorą ze sobą Nie przejmuj się, bo nie warto A co do wujka to jakaś kpina chyba Jak można wymagać żeby go usadzić koło kogoś wolnego Nie rozumiem....

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie w kwestii technicznej - jak robicie zawiadomienia na sam ślub? Bo nie wiem, czy nazwać to zaproszeniem czy zawiadomieniem i jaki dać tekst w środek
My robiliśmy w formie zaproszeń Jest identyczne, poza wpisem o przyjęciu weselnym

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość

Jakaś przygnębiona jestem . Zaprosilismy 110 osób ponad 30 odmówiło (stan zdrowia, ciąże, egzaminy itd...)
Nie smuć się kochana To sporo, ale sama wiesz, że bywają sytuacje, że przyjść nie można... Wiadomo, że niektóre wymówki są żadne. Zawsze jest przykro. Mnie też odmówiła jedna ciocia, bo powiedziała że bilety z Irlandii są za drogie i jej się nie opłaca... Jeszcze nie wiem jak będzie z moim przyjacielem, bo on jest sam i nie ma za bardzo z kim przyjść i coś przeczuwam, że to będzie jego wymówka...
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 11:49   #4855
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
Moja znajoma była tak obrotna że przez prawie 2 lata była z dwoma jednocześnie z tym że jeden z nich to już miał status "narzeczony"... obecnie są rok po ślubie (kościelnym) a ona już "przemieliła" następnego kochanka bo poprzedni wyjechał za granicę... obecnie będą sobie robić dzidzi z mężem chociaż o rozwodzie była już mowa kilka razy... nie będę tego komentować bo nie warto ale dla chcącego nic trudnego- jak widać
Podziwiam faceta. Mój na początku związku mi powiedział że jak coś do do widzenia xD choć i tak nie planuje to jak o tym myślę to aż się boję

Stary 2014-04-22, 12:06   #4856
bardorja
Zadomowienie

Cytat:

mialam tak smao, tylko ten ex juz sie oswiadczyl i byly przygotowania do slubu i nagle zapomnial ze ma narzeczona... 'pomylil mnie z inną'
nic nie dzieje sie bez przyczyny, a poznany w internecie mazurko-warszawiak jest ojcem małego Janka i zostanie moim mężem

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

DZIEWCZYNY
mamy powteirdzenie przybycia do 1 lipca, ze wzgledu na to ze wiemy ze duzo osob moze odmowic i chce meic troche czasu na zaproszenie rezerwowych gosci. Wymyslilam ze ci co sie od razu nie potwierdza i beda zwlekac to bedziemy od nich dzownic tego 1 lipca i pytac co i jak i jezeli jeszcze nie wiedza to im powiem ze maja 24h na podjecie decyzji (bo musimy miec pelna liste gosci na sale dla managera). czy to bedzie niegrzeczne?

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 12:12   #4857
Szczeperka
Wtajemniczenie

Dziewczyny gratuluję sprawnego rozdawania zaproszeń Nam to zdecydowanie dłużej zeszło, ale może dlatego że Świąt nie było po drodze

A teraz zupełnie z innej beczki:

1. Czy warto robić plan rozsadzenia gości gdy stoły są tylko 2 (duże prostokątne, a gości 80 osób)?

2. Jakich materiąłów używacie do planu stołów?

Pytam bo Tż ostatnio ostro się włącza w organizację i mnie zaskoczył że on chce taki plan mieć Nie wiem tylko czy w naszym wypadku warto się o niego pokusić?

Bardorja - na Twoim miejscu zrobiłabym potwierdzenie np. do 25 czerwca [bo ludzie w większości nie przestrzegają terminów - takie mam doświadczenia]. A potem 1 lipca dzwonisz do tych co się nie odezwali i pytasz

Ignaś 11.03.2016

Edytowane przez Szczeperka
Czas edycji: 2014-04-22 o 12:14
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 12:12   #4858
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Podziwiam faceta. Mój na początku związku mi powiedział że jak coś do do widzenia xD choć i tak nie planuje to jak o tym myślę to aż się boję

Ja też podziwiam faceta tylko że wszystko wskazuje na to że on widzi tylko to co chce widzieć bo nie wierzę że nawet nie przypuszcza że coś jest nie teges ... zresztą nie mnie to oceniać wiem jedno że mnie to chyba nawet by się nie chciało bo jak potrzebuję adrenaliny to mam kilka alternatyw np: skacze na bungee albo się ścigam

bardorja też tak uważam że nic nie dzieję się bez przyczyny ja z moim przyjaźniłam się przez 8 lat w ciągu tego czasu sporo przeżyłam (on zresztą też)... i od ponad 2 lat jesteśmy razem a za ok 5 miesięcy zostanie moim mężem - kto by pomyślał że jednym przyjaciel okaże się TŻ
Stary 2014-04-22, 12:32   #4859
wiosnaachtoty
Raczkowanie

mala_czarna_21
ijaa
nasturcja1308
ysia

Dziewczyny jak tam 4 dni przed ślubem - stresik jest czy tylko sama radość i podnieta ?? Czekam na Wasze relacje z niecierpliwością!!!
Jak pomyślę, że rusza z kopyta nasz sezon ślubny od soboty to aż nie wierzę, że ja w tym będę uczestniczyć

1 randka : 17.06.2010
zaręczyny: 08.09.2013
ślub: 24.05.2014
wiosnaachtoty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 12:40   #4860
karolinuuusia
Zakorzenienie

lipe odstawiają mi z zaproszeniami, projekt zaakceptowałam pod koniec marca , a dziś dowiaduję się, ze do majówki nie wyrobia się! zaplanowany mamy wyjazd nad morze do rodziny TŻ zeby juz rozdawac zaproszenia a tu dupa... dzwonilam do nich, ale zbywali mnie ze rozumieja itp, więc stracilam nadzieje ze cos wskóram..

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości