Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-21, 21:59   #2371
Kalina27
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1

Święta święta i po świętach .
Wypoczęliśmy, objedliśmy się i mocno nasłoneczniliśmy, bo pogoda dziś była piękna .
Teraz muszę się zmobilizować i spróbować wrocic do formy. Od porodu zostało mi jeszcze 4 kg. Celowo czekalam do śwąt, bo wiedziałam, ze polegnę przy pełnym stole.
Jak u was z wagą poporodową\poświąteczną?

A 29.01.2014
Kalina27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 22:29   #2372
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Kalina27 Pokaż wiadomość
Zważę się w czwartek jak będę w przychodni, bo nie mam w domu wagi, ale z miesiąc temu miałam + 5 kg. Mam nadzieję, że tyle mam nadal.
Stary 2014-04-22, 07:45   #2373
senira666
Zakorzenienie

Wedlug wagi w przychodni mam 7 na plusie - czyli ze zaczelam tyc no ale od maja mam zamiar isc na zumbe wiec licze ze cos ruszy.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Stary 2014-04-22, 09:38   #2374
celin10
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez saole Pokaż wiadomość
Ja wstałam dzisiaj cała połamana bo z mała śpimy na rozkładanej wersalce i ona zajmuje 2/3 miejsca a my z Tz 1/3. Na szczęście mała się wysypia i nie przebudza często w nocy

dziś ja jestem połamańcem Artur miał noc cycusia a Milce przysniło się coś strasznego i przywedrowała spać do nas,no a maż ewakułował sie na tapczanik

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Jak tam Święta minęły?
U nas miło, rodzinnie. Jeszcze urodziny Eryka były. Solenizant zadowolony, dostał rowerek biegowy. Tylko pogoda mogłaby być lepsza. Zrobiło się fajnie ciepło w południe, wyszliśmy po obiedzie to akurat zmiana pogody i zaczęło padać
sto lat Eryczku
rowerek biegowy super sprawa
Cytat:
Napisane przez sand Pokaż wiadomość
Która już obsiusiana z okazji dyngusa? ja już zostałam trafiona

Miłego dnia
podczytywałam wczoraj wizaz i myśle sobie ze synciu oszczedził mamusi mokrego dyngusa no ale on czekał do kąpieli....leżał na przewijaku golusieńki,ja do niego ti ti titi Artur zaciesza a po chwili skupienie i fontanna na mamuskę

Cytat:
Wypoczęliśmy, objedliśmy się i mocno nasłoneczniliśmy, bo pogoda dziś była piękna .
Teraz muszę się zmobilizować i spróbować wrocic do formy. Od porodu zostało mi jeszcze 4 kg. Celowo czekalam do śwąt, bo wiedziałam, ze polegnę przy pełnym stole.
ja chcę zejść jeszcze tylko 4 kg do 50,zawsze chciałam ważyć wiecej niż 46 kg.bardziej zależy mi na płaskim brzuszku
celin10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 10:07   #2375
Roane
Wtajemniczenie

Proszę trzymać za nas kciuki w piątek - po pierwsze mamy USG bioderek (pewnie jako ostatni na całym wątku), a po drugie własnie umówiłam się na oglądanie mojego wymarzonego wózka Długo polowałam na rynku wtórnym na moje wymarzone Bugaboo drugiej generacji w kolorze zielonym, i dzisiaj znalazłam ogłoszenie, jedna babka właśnie wystawiła. Mam nadzieję że nie pójdzie przed piątkiem - ten wózek mam na oku od ponad roku, ale mój ulubiony kolorek jest bardzo rzadko spotykany. Przed porodem w końcu zmuszona byłam kupić coś innego, ale cały czas miałam cichą nadzieję że mój się gdzieś pojawi. I jest

Gosia widzę jaki piękny nowy avatar Chyba już to zdjęcie widziałam

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Jak widze inne dzieci w wozkach poubierane w puchowe kombinezony czapy i gruuuube koce to zastanawiam sie jakim cudem te dzieci nie plywaja we wlasnym pocie.
Chociaz z drugiej strony inni patrza na mnie jak na wariata ze przy 20C moja w wozku lezy w bodziaku z dlugim rekawem i w gaciach... A kolo niej lezy cueniutka czapeczka tak na wypadek wiatru.
Ja wczoraj spotkałam się z ledwo wstrzymywaną dezaprobatą pani ekspedientki w lidlu. Piękne słonko, 16 stopni ciepła, zero wiatru (co u nas, nad samym morzem, zdarza się raz na ruski miesiąc), no to ubrałam małego tak: cienki bawełniany bodziak, skarpetki, bluzeczka bawełniana z długim rękawem, welurowe śpiochy. I tak sobie jechał w gondoli, bez przykrycia, oglądał świat i wydawał się totalnie szczęśliwy. Jak płaciliśmy w Lidlu to przestał być szczęśliwy i zaczął kwękać, to go wzięłam na ręce, i wtedy go zobaczyła ekspedientka, polka. I z takim ciężkim zdziwieniem i kiepsko ukrytą dezaprobatą, pyta mnie, czy na zewnątrz jest tak ciepło, że on tylko w to ubrany, i bez czapeczki? Bo ona swoje dziecko ciągle w pikowaną kurteczkę ubiera na spacery. Ja w cienkiej bawełnianej bluzce z dekoltem, TŻ w rozpiętym polarze, a dziecko będziemy motać jak na syberię. Ja sobie myślę "taaa, babo, i pewnie walonki i futrzaną czapkę też dziecku ubierasz", ale ją poinformowałam z szerokim uśmiechem, że na zewnątrz jest cieplutko

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Wedlug wagi w przychodni mam 7 na plusie - czyli ze zaczelam tyc no ale od maja mam zamiar isc na zumbe wiec licze ze cos ruszy.
Mogę Ci ewentualnie polecić moją nową metodę na chudnięcie: od tygodnia uprawiam ćwiczenie które nazywam "zapier***anie z wózkiem". Od spacerów z wózkiem różni się tempem - nie idę spacerem, tylko zasuwam jak dziki miś Mówię Ci, po 10 minutach jestem mokra od potu, a po godzinie czuję się jak po naprawdę dobrym cardio. Mam fajną trasę, gdzie połowę drogi idę pod górkę, i to jest dopiero marsz Zalety - spacer odbębniony, godzina bez wycia, po drodze ogarniam zakupy na obiad. Wad nie widzę. Ewentualnie jedna - po powrocie fajnie jest wziąć prysznic, a dziecko nie zawsze pozwoli
Stary 2014-04-22, 10:21   #2376
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez celin10 Pokaż wiadomość

sto lat Eryczku
rowerek biegowy super sprawa

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Proszę trzymać za nas kciuki w piątek - po pierwsze mamy USG bioderek (pewnie jako ostatni na całym wątku), a po drugie własnie umówiłam się na oglądanie mojego wymarzonego wózka

Gosia widzę jaki piękny nowy avatar Chyba już to zdjęcie widziałam

Ja wczoraj spotkałam się z ledwo wstrzymywaną dezaprobatą pani ekspedientki w lidlu.

Trzymam kciuki!

Zmieniłam i chwalę się tym samym moimi Słoneczkami

Ja tam nie rozumiem komentarzy co do ubierania.
Chociaż powiem wam, że czasem ciężko jest ubrać czy to siebie czy dziecko. U nas tak jest, wchodzisz w słońce jest gorąco, wejdziesz w cień, wiatr zimny zawieje- chłodno. Albo pogoda potrafi się zmienić w minutę.
Stary 2014-04-22, 10:47   #2377
konsternacja
Zakorzenienie

Cześć

Już po świętach, może to i dobrze bo wyjechałam z domu zgrabna a wróciłam z brzuchem jak w 5 miesiącu ciąży... teraz chyba zastosuję się do rady Roane

Przejechaliśmy w sumie 400 km i mały był nawet grzeczny. Niestety za tydzień znowu szykuje nam się taka wyprawa i mam nadzieję, że uda nam się wymiksować z niej.. .Nie chcę jechać bo rodzice TŻ chyba myślą, że 10 tygodniowe dziecko to już wielki podróżnik. A mały mi się jednak wymęczył całym tym pobytem. Był bardziej marudny itp. A nam się też nie chce telepać ze wszystkimi tobołami tak co tydzień. Przecież na wyjazd z dzieckiem trzeba zabrać prawie wszystkie jego rzeczy... Musimy wypocząć po świętach.

Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość
Dziewczyny radosnych świąt Wam życzę i dużo zdrowia dla Was i rodzinki

Będę podczytywała ale muszę zniknąć na jakiś tydzień. Zaczynają mi się egzaminy i nie mam ochoty znowu uczyć się po nocach. Do tego mam do napisania 3 projekty i 3 eseje więc dużo pracy nie licząc Króla który wymaga 80% mojej energii i czasu )
Powodzenia

Cytat:
Zdrówka Pilotko!

Powodzenia

Która już obsiusiana z okazji dyngusa? ja już zostałam trafiona
po wczorajszym świętowaniu u teściów Tymek, wytulony przez dziadków, ciocie, zmęczony obserwacją innych ścian i obecnością tylu osób, pomarudził wieczorem i padł. Ok. 2.30 nakarmiłam go na śpiocha, bo już kręcił się w łóżeczku i pojękiwał we śnie, a o 6 obudził się rześki i radosny jak skowronek

Miłego dnia
Ja zostałam oblana przez synka dzień wcześniej-wczoraj mi darował

Cytat:
Jak tam Święta minęły?
U nas miło, rodzinnie. Jeszcze urodziny Eryka były. Solenizant zadowolony, dostał rowerek biegowy. Tylko pogoda mogłaby być lepsza. Zrobiło się fajnie ciepło w południe, wyszliśmy po obiedzie to akurat zmiana pogody i zaczęło padać
U nas ładnie było tylko w sobotę... później nie
Ale czy mimo wszystko udało się Erykowi wypróbować rowerek?

Cytat:
Napisane przez idaikot Pokaż wiadomość
Święta, święta i po świętach. Pojadłam za wsze czasy, była piękna pogoda, cudnie Zrezygnowałam na ten czas z diety bezmleczno-bezjajecznej i póki co Adasia nie wysypało. Oby to był znak, że alergolog słusznie poderzewał, że to jednak nie skaza białkowa, a tylko zmiany łojotokowe.

Adaś został ochrzczony i wszystko odbyło się zupełnie inaczej niż myślałam. Otóż w kościele darł się jak opętany (a zawsze śpi jak aniołek). Na filmie pewnie nic nie słychać. Musieliśmy po obrzędzie uciekać do zakrystii W trakcie ceremonii jeszcze zgubił buta i oczom całego kościoła ukazała się pożyczona od mojej mamy skarpeta, gdyż ja zapomniałam zabrać Adasiowych, a mama ma najmniejszą nogę (rozmiar 34) Za to super się udało przyjęcie. Robliśmy je u moich rodziców. Wiecie jak mo że być drętwo jak się spotykają rodziny z obu stron. A było naprawdę fajnie Moja mama praktycznie sama wyprawiła przyjęcie dla 18 osób. Ja tylko upiekłam ciasta. Jestem jej bardzo wdzięczna.

Adaś dostał kilka fajnych prezentów - w tym taką matę http://www.smyk.com/fisher-price-mat...y-dla-dzieci-p

Niestety nadmiar wrażeń sprawił, że był dość płaczliwy (ze zmęczenia) i musieliśmy dość często go lulać. Teraz leży w łóżeczku i też ano myśli spać. Ale nie płacze, więc go nie ruszam. Może zaśnie.
Dobranoc
Płakał- no trudno... ważne, że ochrzczony.
Mój jeszcze przed chrzcinami ale jak normalnie jest grzeczny, tak jak ktoś przychodzi w odwiedziny to pokazuje siłę płuc.
Bardzo dobrze, że była miła atmosfera
A Twoja mama jest kochana.

Cytat:
U mnie po świętach aż strach się ważyć....
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 11:00   #2378
celin10
Rozeznanie

Roane ostatni to chyba my jesteśmy na usg bioderek,mamy termin na 6 maj
co do ubierania to temat rzeka.....zawsze znajdzie sie ktoś życzliwy
Stary 2014-04-22, 12:16   #2379
isia4891
Zadomowienie

Hehe z tą skarpeta niezłą akcja.
Ja też szukałma białych na chrzest, znalazłam tylko dwupaku z różowym, więc przyjaciolkicorka jedna parę dostanie
Pogoda piękną, święta super rodzinnie. Wczoraj wieczorem jeszcze byliśmy w centrum miasta na spacerze ze znajomymi i dzieciakami .
I jestem pod wrażeniem jak 2,5 latek znajomych poginal na rowetku biegowym. Super sprawa
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 12:29   #2380
sand
Zakorzenienie

Cytat:
Jak tam Święta minęły?
Sto lat dla Eryka!

Cytat:
U mnie kiepsko, mam jeszcze 8kg na plusie sprzed ciąży, a i tak nie było wtedy idealnie. Od kilku dni ćwiczę z płytką DVD; dobrze byłoby jeszcze trzymać dietę ale póki co słabo to wygląda

Cytat:
Proszę trzymać za nas kciuki w piątek - po pierwsze mamy USG bioderek (pewnie jako ostatni na całym wątku), a po drugie własnie umówiłam się na oglądanie mojego wymarzonego wózka
---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Mogę Ci ewentualnie polecić moją nową metodę na chudnięcie: od tygodnia uprawiam ćwiczenie które nazywam "zapier***anie z wózkiem". Od spacerów z wózkiem różni się tempem - nie idę spacerem, tylko zasuwam jak dziki miś Mówię Ci, po 10 minutach jestem mokra od potu, a po godzinie czuję się jak po naprawdę dobrym cardio. Mam fajną trasę, gdzie połowę drogi idę pod górkę, i to jest dopiero marsz Zalety - spacer odbębniony, godzina bez wycia, po drodze ogarniam zakupy na obiad. Wad nie widzę. Ewentualnie jedna - po powrocie fajnie jest wziąć prysznic, a dziecko nie zawsze pozwoli
Załatwione
A Tymek chyba nie lubi spacerów w szybkim tempie i wybojów na drodze.. :-( Tak mi się wydaje, bo wtedy się kręci i marudzi a jak idę powoli, najlepiej po niedziurawym chodniku, to spokojnie śpi.

Dzisiaj dziecko jak nie moje.. w nocy spał ciurkiem ponad 7h, rano gdy się obudziłam oglądał sobie spokojnie świat, potem mogłam zjeść śniadanie z uśmiechniętym synkiem. Teraz jest z dziadkiem na spacerze. Jak wrócą, to po butli ja go zabieram drugi raz
sand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 13:47   #2381
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)
Ja tam nie rozumiem komentarzy co do ubierania.
Chociaż powiem wam, że czasem ciężko jest ubrać czy to siebie czy dziecko. U nas tak jest, wchodzisz w słońce jest gorąco, wejdziesz w cień, wiatr zimny zawieje- chłodno. Albo pogoda potrafi się zmienić w minutę.
Ja nie rozumiem wogóle jak można komuś takie komentarze rzucać, trochę nie na miejscu. Swoją drogą, od razu widać na ulicy które dzieci polskie, bo opatulone od stóp do głów, plus 20 stopni na podwórku a matki czapki i szaliki im montują.
Stary 2014-04-22, 13:48   #2382
Caillouu
Raczkowanie

My po drugim USG bioderek, kontrola za 2 mies. - też tak często chodzicie?
Epidemia prawie zażegnana, Kaja tylko rzęzi, kupiłam jej nowy odciągacz, może bardziej pomoże.
A i pytałam się w poradni o terminy do neurologa dziecięcego... Są na grudzień..... Ja się zastanawiam, co wtedy jak kogoś nie stać na wizytę prywatną?

I jestem z siebie dumna - w końcu udało mi się coś fajnego upolować w lumpeksie! Strój biedronki

Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość

Będę podczytywała ale muszę zniknąć na jakiś tydzień. Zaczynają mi się egzaminy i nie mam ochoty znowu uczyć się po nocach. Do tego mam do napisania 3 projekty i 3 eseje więc dużo pracy nie licząc Króla który wymaga 80% mojej energii i czasu )
Trzymam kciuki, szybko zleci

Cytat:
Napisane przez idaikot Pokaż wiadomość
Święta, święta i po świętach. Pojadłam za wsze czasy, była piękna pogoda, cudnie Zrezygnowałam na ten czas z diety bezmleczno-bezjajecznej i póki co Adasia nie wysypało. Oby to był znak, że alergolog słusznie poderzewał, że to jednak nie skaza białkowa, a tylko zmiany łojotokowe.

Adaś został ochrzczony i wszystko odbyło się zupełnie inaczej niż myślałam. Otóż w kościele darł się jak opętany (a zawsze śpi jak aniołek). Na filmie pewnie nic nie słychać. Musieliśmy po obrzędzie uciekać do zakrystii W trakcie ceremonii jeszcze zgubił buta i oczom całego kościoła ukazała się pożyczona od mojej mamy skarpeta, gdyż ja zapomniałam zabrać Adasiowych, a mama ma najmniejszą nogę (rozmiar 34) Za to super się udało przyjęcie. Robliśmy je u moich rodziców. Wiecie jak mo że być drętwo jak się spotykają rodziny z obu stron. A było naprawdę fajnie Moja mama praktycznie sama wyprawiła przyjęcie dla 18 osób. Ja tylko upiekłam ciasta. Jestem jej bardzo wdzięczna.

Adaś dostał kilka fajnych prezentów - w tym taką matę http://www.smyk.com/fisher-price-mat...y-dla-dzieci-p

Niestety nadmiar wrażeń sprawił, że był dość płaczliwy (ze zmęczenia) i musieliśmy dość często go lulać. Teraz leży w łóżeczku i też ano myśli spać. Ale nie płacze, więc go nie ruszam. Może zaśnie.

Dobranoc
Brawa dla Adasia, po prostu potraktuj to jako koncert - będzie śpiewakiem I brawa dla mamy, też taką opcję brałam pod uwagę ale zrezygnowałam na rzecz knajpy.

Cytat:
Jeżeli o pociążową chodzi to jestem mega szczęściarą, bo w ciąży schudłam :P Także w tydzień po porodzie miałam ok. 4 kg mniej niż przed ciążą co utrzymuję do teraz. Natomiast wcale nie obraziłabym się, gdyby ktoś wziął mi jeszcze 3 kg.
A po świętach - bez zmian, nie przepadam za świątecznym żarciem Także wczoraj wieczorem była głodna i marzyłam o pizzy, ale wszystko było, na szczęście, zamknięte )

http://www.youtube.com/watch?v=4FKYsUEuvIo

_______
Kaja Kamila

Caillouu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 14:02   #2383
idaikot
Raczkowanie

Cytat:
U mnie w porównaniu z wagą sprzed ciąży nadal +3 kg. Ale mówiąc szczerze obawiałam się, że będzie gorzej. A po świętach się nie ważę. Nie mam odwagi

Cytat:
Trzymam kciuki za jedno i drugie

Cytat:
Napisane przez Caillouu Pokaż wiadomość
My po drugim USG bioderek, kontrola za 2 mies. - też tak często chodzicie?
Epidemia prawie zażegnana, Kaja tylko rzęzi, kupiłam jej nowy odciągacz, może bardziej pomoże.
A i pytałam się w poradni o terminy do neurologa dziecięcego... Są na grudzień..... Ja się zastanawiam, co wtedy jak kogoś nie stać na wizytę prywatną?

I jestem z siebie dumna - w końcu udało mi się coś fajnego upolować w lumpeksie! Strój biedronki

Brawa dla Adasia, po prostu potraktuj to jako koncert - będzie śpiewakiem I brawa dla mamy, też taką opcję brałam pod uwagę ale zrezygnowałam na rzecz knajpy.
My mamy drugą wizytę jakoś 20 maja. A za tydzień szczepienie... Już się boję...

Cieszę się, że Kaja zdrowsza, a mamie gratuluję łupu. Pokaż zdjęcie! Sama się chyba do jakiegoś lumpeksu wybiorę, bo na rozmiar 68 (obecnie Adaś nosi 62) nie mam ani pół ciuszka A Adaś może być śpiewakiem. Mój teść jest pianistą, stworzą zespół
idaikot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 14:13   #2384
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Ale czy mimo wszystko udało się Erykowi wypróbować rowerek?
Na razie tylko po domu próbuje.

Cytat:
Sto lat dla Eryka!

Dziękujemy

Cytat:
Ja nie rozumiem wogóle jak można komuś takie komentarze rzucać, trochę nie na miejscu. Swoją drogą, od razu widać na ulicy które dzieci polskie, bo opatulone od stóp do głów, plus 20 stopni na podwórku a matki czapki i szaliki im montują.

Ja polska matka, ale nie przegrzewam.
Ostatnio byłam u mojej mamy i pyta: " a gdzie Eryk ma czapkę? ", a ja już nie pamiętam kiedy Eryk czapkę nosił ostatnio, chyba w lutym.
Stary 2014-04-22, 15:36   #2385
Nightmare20
Przyczajenie

Hey dziewczyny

Ja na szybkensa,przepraszam że się nie odzywałam,ale przyjechała do mnie moja znajoma,potem szykowanie na święta obłęd.
Noi stało się w końcu po 3 miesiącach od porodu jestem w końcu z moim M w Krk,bałam się strasznie że Wiki się nie przystosuję,nie będzie tak ładnie spała i wql. Na razie jest ok nie wygląda na nieszczęśliwą. Tak jak zwykle poszła spać o 20 i spała do 6 rano....Mam nadzieję że nic jej się nie zmieni,moje kochane dziecię. Z tego wszystkiego zapomniałam z domu pieluch jak jechaliśmy wczoraj i pożyczyliśmy pieluszki 5 o matko utopiła mi się mała w nich ale dziś już ma dobre Nie wzięliśmy mojej jednostki mam tylko lapka ale bez neta wrrr...(swoją drogą uwielbiam grać w gry) zrobiłam router z mojego tel ale net mi się skończy i tyle mam nadzieję że mój luby coś wymyśli.
Po nadrabiam Was jak coś wymyślę. Jutro na ciuchy bo moja mała już 68 nosi a miała niby 62 cm na szczepieniu, ale wiem jak z tymi rozmiarami jest w cały świat. W czwartek znowu koleżanka wpadnie i nie bd miała czasu zbytnio.
Ja na bioderka mam jechać 5 bo coś się tam jeszcze nie wykształciło...eh masakra wiem że trzeba, ale denerwuję mnie takie jeżdżenie i czekanie po 3 godziny.
Pogoda super Wiki dostała od cioci mate edukacyjną i jest zachwycona jej ulubiony czerwony kolor
3mam kciuki za dzieciaczki wszystkie jeśli są chore albo cuś bo nie jestem na bieżąco

Nightmare20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 16:19   #2386
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)
Ja polska matka, ale nie przegrzewam.
Ostatnio byłam u mojej mamy i pyta: " a gdzie Eryk ma czapkę? ", a ja już nie pamiętam kiedy Eryk czapkę nosił ostatnio, chyba w lutym.
Ja mieszkam w małym miasteczku, polaków jest sporo, i wśród matek z dziećmi polki poznaję od razu - dzieci zakutane po szyję, czapeczki, szaliczki, rękawiczki, kocyki, śpiworki
Stary 2014-04-22, 16:28   #2387
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roane;
U mnie niestety chodniki sa takie ze ja sie potykam a wozek mi czasami w miejscu staje nie mam gdzie tak maszerowac. Ale znalazlam ta zumbe kolo domu za calkuem fajna cene i mam nadzieje ze mi sie spodoba

Stary 2014-04-22, 16:54   #2388
celin10
Rozeznanie

Roane Bugaboo nie w moim guście....i nie na moje potrzeby widziałam wózek tej firmy w ndz.pod kościołem i nie przekonuje mnie do siebie...jaki model Tobie się upodobał?ja wózek kupiłam w 3 mc bo pojawił się w sprzedaży używany Roan Marita za rozsądną cenę i spełniał wszystkie wymagania od początku Twój nick kojarze z nazwą firmy
Stary 2014-04-22, 18:36   #2389
Caillouu
Raczkowanie

Biedronka za całe 8,40
[i to nówka, z metkami ]
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1247-tile.jpg (33,6 KB, 37 załadowań)

http://www.youtube.com/watch?v=4FKYsUEuvIo

_______
Kaja Kamila

Caillouu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 19:35   #2390
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Biedronka za całe 8,40
[i to nówka, z metkami ]
Bombowa
Stary 2014-04-22, 20:07   #2391
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Gosia - piękny avatar ))

A co do wagi, mi zostało 5 kg.. do 60.
A do wagi w której zawsze czułam się najlepiej 10...
Masakra :/

Ale damy radę!!!!

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Edytowane przez marieee
Czas edycji: 2014-04-22 o 20:09
marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 20:26   #2392
Le La
Zadomowienie

Witam sie poswiatecznie. Ale jestem przejedzona
Moj dziec dzisiaj strasznie marudny. Chyba odreagowuje te swiateczne wizyty
Poza tym mam problem, bo moj syn absolutnie nie chce jesc z butelki. Wczesniej dostawal czasem moje odciagniete mleko i zasysal sie na butli bez problemu, a teraz dostaje histerii.
Dzisiaj chcialam mu dac troche mojego mleka z butli, to tak zalosnie plakal, ze az mu lzy lecialy, a mnie az sciskalo Mialam wrazenie, ze mu straszna krzywde robie Obawiam sie co to bedzie, bo za niedlugo chcialam przejsc na mm, a tu zonk Macie jakies pomysly, co z tym fantem zrobic?

Caillouu biedronka swietna
Stary 2014-04-22, 20:41   #2393
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Biedronka za całe 8,40
[i to nówka, z metkami ]

Jaka fajna
Stary 2014-04-22, 20:46   #2394
celin10
Rozeznanie

byłam z małym u lekarza bo mu oczko ropieje....mamy kropelki na 5 dni i masowanie kanalika,jak to nie pomoze to czeka nas wizyta u okulisty ech..a spokój był,chorubska nas się nie czepiały
Caillouu za biedronę
Stary 2014-04-22, 21:14   #2395
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
Biedronka za całe 8,40
[i to nówka, z metkami ]
Boska biedronaa
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 21:48   #2396
sand
Zakorzenienie

Cytat:
Biedronka za całe 8,40
[i to nówka, z metkami ]
jaki fajny strój

Cytat:
byłam z małym u lekarza bo mu oczko ropieje....mamy kropelki na 5 dni i masowanie kanalika,jak to nie pomoze to czeka nas wizyta u okulisty ech..a spokój był,chorubska nas się nie czepiały
Caillouu za biedronę
żeby kropelki pomogły

Pisałyście o ubraniach - ja czasami nie jestem pewna czy Tymkowi nie jest za zimno/ciepło. Najczęściej ma na sobie tyle warstw ile ja plus kocyk i czapeczka (teraz cienka bawełniana). Jakoś bez tej czapeczki wydaje mi się, że mu po uszach będzie wiało

A Młody dziś, po udanym poranku, zaczął koncertować po południu i to tak, że nie umiałam go uspokoić. Miał dziś dużo wrażeń na spacerze - prawie nie spał i z przejęciem oglądał gałęzie, chmury itd. Niby oczy się przymykały do spania ale głośno protestował jak chciałam postawić budkę

A w ogóle tak mi się jeszcze przypomniało - dostaliśmy w prezencie pajacyk zapinany na kilka napek na plecach, bez rozpięcia w kroku Całkiem ładny ten pajacyk ale wg mnie zupełnie niepraktyczny i nie używam, przy przewijaniu chyba zaczęłabym płakać wcześniej niż dziecie.. Macie coś takiego? Sprawdza się Wam?
sand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 21:57   #2397
tridentina
Raczkowanie

Wróciliśmy dzisiaj wreszcie do domu ze świątecznej wyprawy.
Tydzień poza domem to jednak za długo i dla nas i dla małego.
Teraz pewnie kolejny tydzień biedak będzie wracał do normalnego rytmu, a my razem z nim.
Padam na pysk, nawet nie rozpakowuję tych wszystkich bambetli dzisiaj.
Jutro to zrobię jak mały pozwoli
Wątek mam prawie nadrobiony z telefonu, ale odpisywanie z niego to była porażka
Będę się produkować jutro
Mignęły mi dwie rzeczy, a ponieważ żem wzrokowiec
- Gosia - śliczne dziecki w awatarze
- Caillouu - boska biedronka - oczywiście obowiązkowe zdjęcia w klubie
I z dedykacją dla Ciebie i Twojej biedroneczki:
https://www.youtube.com/watch?v=FEkZINmim00
tridentina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 22:30   #2398
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Caillouu za biedronę

jakie kropelki dostałas?

Caillouu -- super ta biedrona

u nas święta pod znakiem bolącego brzuszka- Adaś popłakiwał bo go jakieś gazy cisnęły no i pojawiły się zielone kupy Dziś już lepiej ale po południu go jeszcze męczyło.
Ważyć się nie ważę po świętach bo nie mam odwagi
Stary 2014-04-23, 07:03   #2399
celin10
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
jakie kropelki dostałas?

Caillouu -- super ta biedrona

u nas święta pod znakiem bolącego brzuszka- Adaś popłakiwał bo go jakieś gazy cisnęły no i pojawiły się zielone kupy Dziś już lepiej ale po południu go jeszcze męczyło.
Ważyć się nie ważę po świętach bo nie mam odwagi
Chibroxin
dla bolącego brzusia
Stary 2014-04-23, 09:18   #2400
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
jaki fajny strój

żeby kropelki pomogły

Pisałyście o ubraniach - ja czasami nie jestem pewna czy Tymkowi nie jest za zimno/ciepło. Najczęściej ma na sobie tyle warstw ile ja plus kocyk i czapeczka (teraz cienka bawełniana). Jakoś bez tej czapeczki wydaje mi się, że mu po uszach będzie wiało

A Młody dziś, po udanym poranku, zaczął koncertować po południu i to tak, że nie umiałam go uspokoić. Miał dziś dużo wrażeń na spacerze - prawie nie spał i z przejęciem oglądał gałęzie, chmury itd. Niby oczy się przymykały do spania ale głośno protestował jak chciałam postawić budkę

A w ogóle tak mi się jeszcze przypomniało - dostaliśmy w prezencie pajacyk zapinany na kilka napek na plecach, bez rozpięcia w kroku Całkiem ładny ten pajacyk ale wg mnie zupełnie niepraktyczny i nie używam, przy przewijaniu chyba zaczęłabym płakać wcześniej niż dziecie.. Macie coś takiego? Sprawdza się Wam?
Ja też mam wieczne wątpliwości czy dziecku jest w sam raz...

Nie mam takiego ubranka jak opisujesz ale bym go nie używała- uważam tak jak Ty, że jest niepraktyczne.

Mój dostał śliczną bluzeczkę z napami z tyłu i też mu nie zakladam bo stwierdziłam, że będzie mu niewygodnie w tym leżeć na plecach.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości