|
|
#2371 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Święta święta i po świętach
. Wypoczęliśmy, objedliśmy się i mocno nasłoneczniliśmy, bo pogoda dziś była piękna .Teraz muszę się zmobilizować i spróbować wrocic do formy. Od porodu zostało mi jeszcze 4 kg. Celowo czekalam do śwąt, bo wiedziałam, ze polegnę przy pełnym stole. Jak u was z wagą poporodową\poświąteczną?
|
#2372 |
|
Gang Iren
|
Zważę się w czwartek jak będę w przychodni, bo nie mam w domu wagi, ale z miesiąc temu miałam + 5 kg. Mam nadzieję, że tyle mam nadal.
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
Wedlug wagi w przychodni mam 7 na plusie - czyli ze zaczelam tyc
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2374 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Artur miał noc cycusia a Milce przysniło się coś strasznego i przywedrowała spać do nas,no a maż ewakułował sie na tapczanik![]() Cytat:
sto lat Eryczkurowerek biegowy super sprawa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2375 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Proszę trzymać za nas kciuki w piątek - po pierwsze mamy USG bioderek (pewnie jako ostatni na całym wątku), a po drugie własnie umówiłam się na oglądanie mojego wymarzonego wózka
Długo polowałam na rynku wtórnym na moje wymarzone Bugaboo drugiej generacji w kolorze zielonym, i dzisiaj znalazłam ogłoszenie, jedna babka właśnie wystawiła. Mam nadzieję że nie pójdzie przed piątkiem - ten wózek mam na oku od ponad roku, ale mój ulubiony kolorek jest bardzo rzadko spotykany. Przed porodem w końcu zmuszona byłam kupić coś innego, ale cały czas miałam cichą nadzieję że mój się gdzieś pojawi. I jest ![]() Gosia widzę jaki piękny nowy avatar Chyba już to zdjęcie widziałam ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
Mówię Ci, po 10 minutach jestem mokra od potu, a po godzinie czuję się jak po naprawdę dobrym cardio. Mam fajną trasę, gdzie połowę drogi idę pod górkę, i to jest dopiero marsz Zalety - spacer odbębniony, godzina bez wycia, po drodze ogarniam zakupy na obiad. Wad nie widzę. Ewentualnie jedna - po powrocie fajnie jest wziąć prysznic, a dziecko nie zawsze pozwoli
|
|
#2376 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Trzymam kciuki! Zmieniłam i chwalę się tym samym moimi Słoneczkami ![]() Ja tam nie rozumiem komentarzy co do ubierania. Chociaż powiem wam, że czasem ciężko jest ubrać czy to siebie czy dziecko. U nas tak jest, wchodzisz w słońce jest gorąco, wejdziesz w cień, wiatr zimny zawieje- chłodno. Albo pogoda potrafi się zmienić w minutę.
|
|
#2377 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Już po świętach, może to i dobrze bo wyjechałam z domu zgrabna a wróciłam z brzuchem jak w 5 miesiącu ciąży... teraz chyba zastosuję się do rady Roane ![]() Przejechaliśmy w sumie 400 km i mały był nawet grzeczny. Niestety za tydzień znowu szykuje nam się taka wyprawa i mam nadzieję, że uda nam się wymiksować z niej.. .Nie chcę jechać bo rodzice TŻ chyba myślą, że 10 tygodniowe dziecko to już wielki podróżnik. A mały mi się jednak wymęczył całym tym pobytem. Był bardziej marudny itp. A nam się też nie chce telepać ze wszystkimi tobołami tak co tydzień. Przecież na wyjazd z dzieckiem trzeba zabrać prawie wszystkie jego rzeczy... Musimy wypocząć po świętach. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale czy mimo wszystko udało się Erykowi wypróbować rowerek? Cytat:
. Mój jeszcze przed chrzcinami ale jak normalnie jest grzeczny, tak jak ktoś przychodzi w odwiedziny to pokazuje siłę płuc. Bardzo dobrze, że była miła atmosfera ![]() A Twoja mama jest kochana. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2378 |
|
Rozeznanie
|
Roane ostatni to chyba my jesteśmy na usg bioderek,mamy termin na 6 maj
![]() co do ubierania to temat rzeka.....zawsze znajdzie sie ktoś życzliwy
|
|
|
|
#2379 |
|
Zadomowienie
|
Hehe z tą skarpeta niezłą akcja.
Ja też szukałma białych na chrzest, znalazłam tylko dwupaku z różowym, więc przyjaciolkicorka jedna parę dostanie ![]() Pogoda piękną, święta super rodzinnie. Wczoraj wieczorem jeszcze byliśmy w centrum miasta na spacerze ze znajomymi i dzieciakami . I jestem pod wrażeniem jak 2,5 latek znajomych poginal na rowetku biegowym. Super sprawa |
|
|
|
#2380 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A Tymek chyba nie lubi spacerów w szybkim tempie i wybojów na drodze.. :-( Tak mi się wydaje, bo wtedy się kręci i marudzi a jak idę powoli, najlepiej po niedziurawym chodniku, to spokojnie śpi. Dzisiaj dziecko jak nie moje.. w nocy spał ciurkiem ponad 7h, rano gdy się obudziłam oglądał sobie spokojnie świat, potem mogłam zjeść śniadanie z uśmiechniętym synkiem. Teraz jest z dziadkiem na spacerze. Jak wrócą, to po butli ja go zabieram drugi raz
|
|||
|
|
|
#2381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2382 | ||
|
Raczkowanie
|
My po drugim USG bioderek, kontrola za 2 mies. - też tak często chodzicie?
Epidemia prawie zażegnana, Kaja tylko rzęzi, kupiłam jej nowy odciągacz, może bardziej pomoże. A i pytałam się w poradni o terminy do neurologa dziecięcego... Są na grudzień..... Ja się zastanawiam, co wtedy jak kogoś nie stać na wizytę prywatną? I jestem z siebie dumna - w końcu udało mi się coś fajnego upolować w lumpeksie! Strój biedronki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I brawa dla mamy, też taką opcję brałam pod uwagę ale zrezygnowałam na rzecz knajpy.Jeżeli o pociążową chodzi to jestem mega szczęściarą, bo w ciąży schudłam :P Także w tydzień po porodzie miałam ok. 4 kg mniej niż przed ciążą co utrzymuję do teraz. Natomiast wcale nie obraziłabym się, gdyby ktoś wziął mi jeszcze 3 kg. A po świętach - bez zmian, nie przepadam za świątecznym żarciem Także wczoraj wieczorem była głodna i marzyłam o pizzy, ale wszystko było, na szczęście, zamknięte )
|
|
|
#2383 | ||
|
Raczkowanie
|
U mnie w porównaniu z wagą sprzed ciąży nadal +3 kg. Ale mówiąc szczerze obawiałam się, że będzie gorzej. A po świętach się nie ważę. Nie mam odwagi
Cytat:
![]() Cytat:
Cieszę się, że Kaja zdrowsza, a mamie gratuluję łupu. Pokaż zdjęcie! Sama się chyba do jakiegoś lumpeksu wybiorę, bo na rozmiar 68 (obecnie Adaś nosi 62) nie mam ani pół ciuszka
|
||
|
|
|
#2384 | |
|
Gang Iren
|
Na razie tylko po domu próbuje.
Dziękujemy Cytat:
Ja polska matka, ale nie przegrzewam. Ostatnio byłam u mojej mamy i pyta: " a gdzie Eryk ma czapkę? ", a ja już nie pamiętam kiedy Eryk czapkę nosił ostatnio, chyba w lutym.
|
|
#2385 |
|
Przyczajenie
|
Hey dziewczyny
Ja na szybkensa,przepraszam że się nie odzywałam,ale przyjechała do mnie moja znajoma,potem szykowanie na święta obłęd. Noi stało się w końcu po 3 miesiącach od porodu jestem w końcu z moim M w Krk,bałam się strasznie że Wiki się nie przystosuję,nie będzie tak ładnie spała i wql. Na razie jest ok nie wygląda na nieszczęśliwą. Tak jak zwykle poszła spać o 20 i spała do 6 rano....Mam nadzieję że nic jej się nie zmieni,moje kochane dziecię. Z tego wszystkiego zapomniałam z domu pieluch jak jechaliśmy wczoraj i pożyczyliśmy pieluszki 5 o matko utopiła mi się mała w nich ale dziś już ma dobre Nie wzięliśmy mojej jednostki mam tylko lapka ale bez neta wrrr...(swoją drogą uwielbiam grać w gry) zrobiłam router z mojego tel ale net mi się skończy i tyle mam nadzieję że mój luby coś wymyśli. Po nadrabiam Was jak coś wymyślę. Jutro na ciuchy bo moja mała już 68 nosi a miała niby 62 cm na szczepieniu, ale wiem jak z tymi rozmiarami jest w cały świat. W czwartek znowu koleżanka wpadnie i nie bd miała czasu zbytnio. Ja na bioderka mam jechać 5 bo coś się tam jeszcze nie wykształciło...eh masakra wiem że trzeba, ale denerwuję mnie takie jeżdżenie i czekanie po 3 godziny. Pogoda super Wiki dostała od cioci mate edukacyjną i jest zachwycona jej ulubiony czerwony kolor![]() 3mam kciuki za dzieciaczki wszystkie jeśli są chore albo cuś bo nie jestem na bieżąco
|
|
|
|
#2386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
|
#2388 |
|
Rozeznanie
|
Roane Bugaboo nie w moim guście....i nie na moje potrzeby
od początku Twój nick kojarze z nazwą firmy![]()
|
|
|
|
#2389 |
|
Raczkowanie
|
Biedronka za całe 8,40
![]() [i to nówka, z metkami
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2391 |
|
Zadomowienie
|
Gosia - piękny avatar
))A co do wagi, mi zostało 5 kg.. do 60. A do wagi w której zawsze czułam się najlepiej 10... Masakra :/ Ale damy radę!!!!
Niebo jest limitem...! ________Włosomaniaczka 9.01.14 Zuzanka 1.03.18 Igusia Edytowane przez marieee Czas edycji: 2014-04-22 o 20:09 |
|
|
|
#2392 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie poswiatecznie. Ale jestem przejedzona
![]() Moj dziec dzisiaj strasznie marudny. Chyba odreagowuje te swiateczne wizyty Poza tym mam problem, bo moj syn absolutnie nie chce jesc z butelki. Wczesniej dostawal czasem moje odciagniete mleko i zasysal sie na butli bez problemu, a teraz dostaje histerii. Dzisiaj chcialam mu dac troche mojego mleka z butli, to tak zalosnie plakal, ze az mu lzy lecialy, a mnie az sciskalo Obawiam sie co to bedzie, bo za niedlugo chcialam przejsc na mm, a tu zonk Macie jakies pomysly, co z tym fantem zrobic? Caillouu biedronka swietna
|
#2393 |
|
Gang Iren
|
|
#2394 |
|
Rozeznanie
|
byłam z małym u lekarza bo mu oczko ropieje....mamy kropelki na 5 dni i masowanie kanalika,jak to nie pomoze to czeka nas wizyta u okulisty
ech..a spokój był,chorubska nas się nie czepiały![]() Caillouu za biedronę
|
|
|
|
#2395 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2396 | |
|
Zakorzenienie
|
jaki fajny strój
![]() Cytat:
żeby kropelki pomogłyPisałyście o ubraniach - ja czasami nie jestem pewna czy Tymkowi nie jest za zimno/ciepło. Najczęściej ma na sobie tyle warstw ile ja plus kocyk i czapeczka (teraz cienka bawełniana). Jakoś bez tej czapeczki wydaje mi się, że mu po uszach będzie wiało ![]() A Młody dziś, po udanym poranku, zaczął koncertować po południu i to tak, że nie umiałam go uspokoić. Miał dziś dużo wrażeń na spacerze - prawie nie spał i z przejęciem oglądał gałęzie, chmury itd. Niby oczy się przymykały do spania ale głośno protestował jak chciałam postawić budkę A w ogóle tak mi się jeszcze przypomniało - dostaliśmy w prezencie pajacyk zapinany na kilka napek na plecach, bez rozpięcia w kroku Całkiem ładny ten pajacyk ale wg mnie zupełnie niepraktyczny i nie używam, przy przewijaniu chyba zaczęłabym płakać wcześniej niż dziecie.. Macie coś takiego? Sprawdza się Wam?
|
|
|
|
|
#2397 |
|
Raczkowanie
|
Wróciliśmy dzisiaj wreszcie do domu ze świątecznej wyprawy.
Tydzień poza domem to jednak za długo i dla nas i dla małego. Teraz pewnie kolejny tydzień biedak będzie wracał do normalnego rytmu, a my razem z nim. Padam na pysk, nawet nie rozpakowuję tych wszystkich bambetli dzisiaj. Jutro to zrobię jak mały pozwoli ![]() Wątek mam prawie nadrobiony z telefonu, ale odpisywanie z niego to była porażka Będę się produkować jutro ![]() Mignęły mi dwie rzeczy, a ponieważ żem wzrokowiec - Gosia - śliczne dziecki w awatarze ![]() - Caillouu - boska biedronka - oczywiście obowiązkowe zdjęcia w klubie ![]() I z dedykacją dla Ciebie i Twojej biedroneczki: https://www.youtube.com/watch?v=FEkZINmim00 |
|
|
|
#2398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie kropelki dostałas? Caillouu -- super ta biedrona ![]() u nas święta pod znakiem bolącego brzuszka- Adaś popłakiwał bo go jakieś gazy cisnęły no i pojawiły się zielone kupy Dziś już lepiej ale po południu go jeszcze męczyło.Ważyć się nie ważę po świętach bo nie mam odwagi
|
|
|
#2399 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam takiego ubranka jak opisujesz ale bym go nie używała- uważam tak jak Ty, że jest niepraktyczne. Mój dostał śliczną bluzeczkę z napami z tyłu i też mu nie zakladam bo stwierdziłam, że będzie mu niewygodnie w tym leżeć na plecach. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.

.
.

Artur miał noc cycusia a Milce przysniło się coś strasznego i przywedrowała spać do nas,no a maż ewakułował sie na tapczanik
sto lat Eryczku

ech..a spokój był,chorubska nas się nie czepiały
16.06.2012