|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niech ten lipiec przyjdzie wcześniej, bo się z brzuchem w drzwiach nie mieszczę
Dobry wieczór dziewczyny
Te kończenie wątku idzie nam jak krew z nosa Pół dnia boli mnie głowa, już mam dosyć
|
|
#4772 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Niech ten lipiec przyjdzie wcześniej, bo się z brzuchem w drzwiach nie mieszczę
Bry
![]() Jak Wam mija wieczór? Ja skupiam się dzisiaj na załatwianiu spraw, głównie tych, które mogę ogarnąć z domu, bo pogoda niestety nie nastraja zbyt ciekawie nie mam siły łazić po sklepach w poszukiwaniu czegoś odpowiedniego...ale! nie mogę się już doczekać jutra, aż zobaczę moje cudeńko na usg cierpię na zapominanie o wszystkim co ważne też tak macie? czy to tylko moja dolegliwość?Fame gratulacje! zostałaś babciąmamayapołóż się do łożka, najlepiej spać to na pewno pomoże p.s czy któraś z Was kupowała może batystowe koszulki dla malucha i może polecić stronę/sprzedawcę? bo nie mogę nic znaleźć na all
|
#4773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Po świętach i obżarstwie dokończyłam łóżeczko szlifować tak dla sportu i padam na twarz.Współczuję Wam tego mierzenia cukru i jeszcze te bakterie w moczu i w ogóle Moja malutka też była spokojna ostatnio Spojenie mi nie dokucza ale obrót w nocy z jednej na drugą stronę to dopiero wyzwanie Seks no jest ale rzadko a ciaśniej dlatego, że wszystko ukrwione i opuchnięte nieco też mam takie wrażenie Miłego wieczoru a raczej spokojnej nocy Cytat:
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
|
#4774 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
Poczyniliśmy pewne mniej przyjemne zakupy dziś (i uczyliśmy się to montować, co nie jest takie hop siup ) ale zajrzeliśmy też do lumpka i mam kolejne fajne łupy (2 sztuki z allegro)... Chyba nie uda mi się zaprzestać kupowania ciuszków Yuza, tak, pisałaś, ze poszłaś do Gai Ktoś pytał o krem do skóry z AZS - jeśli chodzi o twarz to polecam Eucerin Atopi Control - świetny krem. Jeśli chodzi o maść na skórę do stosowania miejscowego - dobre jest Clotrimazolum. Ponoć działa też maść Himalaya z Rossmanna (ja ją akurat stosuję punktowo na twarz). Ja mam ŁZS na skórze głowy - straszne dziadostwo i czasami mi złazi niżej na twarz. |
|
|
|
#4775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aha i gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za jutrzejsze |
|
|
|
|
#4776 |
|
Wtajemniczenie
|
a bry, pogoda mam nadzieję ładna będzie bo mam w planach pranie ciuchów dla Jagódki.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4777 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, ja nie śpię od 4.30
eh co zrobić liczę owce i barany ale nie pomaga :banghead: Miłego dnia brzuchatki. Sent from my C6603 using Wizaz Forum mobile app
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#4778 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moje MAleństwo wczoraj tak szalało w brzuchu, że aż tżta budziłam żeby zobaczył jak się z jednej strony wybiło
|
|
|
|
|
#4779 |
|
Raczkowanie
|
Hejka ja tez cos wrzuce moje zakupy skromne bo za 4 zł jakis czas juz temu kupione.
Za jakosc przepraszam ale 1 raz tabletem robiłam. Nagimnastykowac sie nim trzeba. Przy tej ost bluzeczce hormony puscily i łzy sie polały. Ciągle mi chodzi Łucja po głowie w znaczeniu tego imienia jest opisane ze urodzona o wschodzie. Patronka od niewidomych, a z toxo to nic niewiadomo bo moze miec choc nie musi dzidzia problemy z oczkami -tfu tfu. Wiec dlatego sie poryczałam. Napis- mały promyk słońca/szcześcia tatusia.
GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek 17. 08.2009 ALICJA 16.07.2014 Edytowane przez viki_22_83 Czas edycji: 2014-04-23 o 07:37 |
|
|
|
#4780 |
|
Rozeznanie
|
Witam
czuje sie tak jakby pociag po mnie przejechal pol nocy nie spalam:-( a nad ranem snilo mi sie ze urodzilam grubo przed terminem i wszyscy byli zdziwieni jak dzwonilam ze jestem w szpitalu...chyba stresuje sie ta wizyta przelozona z wczoraj na dzis:-(Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
|
|
#4781 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Zaczęło już być u mnie duszno w nocy, więc śpi mi się bardzo niefajnie Co do spojenia to mnie nie dokucza, w nocy też normalnie przekręcam się z boku na bok Wyciągnęłam już klapki i sandały, bo mimo wiecznie zimnych dłoni i stóp uwielbiam chodzić w klapkach i sandałkach
|
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie z rana
Święta u teściów fajne ale zdecydowanie wole nasze mieszkanko... całe szczęście dostałam wczoraj wolne i nie szłam do pracy jestem niby na diecie, ale nie chodze głodna a schudłam już z 2kg i w chwili obecnej mam 11kg na plusie od początku ciąży![]() dziewczyny śliczne ubranka
|
|
|
|
#4783 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby na diecie nie powinnam już mieć dużych przyrostów wagi, ale za to mogę zacząć nabierać wody
|
|
|
|
|
#4785 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja na razie mimo diety już nie chudnę- na szczęście! od początku przybrałam 7 kg, mam nadzieję, że dużo więcej już nie będzie... brzuch mam chyba dość spory, a ogólnie to nigdzie indziej nie widać dodatkowych kg...
|
|
#4786 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Boże, a dopiero sama była szczeniaczkiem ![]() Cytat:
![]() dla pocieszenia powiem Ci, że ja tez w portfelu nic nie mam, bo mi mąż wypróżnił ostatnio i nie oddał ![]() UBRANKA śliczne dziewczyny! Hej! Ja się zbieram z tatą po samochód bo chce kupić mamie, bo odkąd zmieniła pracę i ma dalszą trasę to są kłótnie o samochód między nimi Więc ja spadam miłego dnia |
|||
|
|
|
#4787 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do spojenia 1 ciaza tak bolalo w tej pachwiny kolki czasami kregoslup spojenie poki co nie. Ale roztargniona i niezreczna sie zrobilam.
|
|
#4788 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie wczoraj rozwaliła baba w sklepie
Zagadała, rozmawiamy i nagle rzuca "to chyba już czas najwyższy na poród?", więc odpowiadam, że jeszcze 2 miesiące, na co usłyszałam "z takim wielkim brzuchem?". Szczęka opadła mi do podłogi Na koniec mój wielki, porodowy brzuch
|
|
#4789 |
|
Rozeznanie
|
Ja dopiero osiagnelam wage przed ciazowa bo po wdrozeniu diety schudlam 1 kg, nie widze waszych zdjec na tel
niestety po badaniu lekarz swierdzil nietolerancję glukozy, dostane glukometr i mam miec konsultacje z diabetologiem
|
|
|
|
#4790 |
|
Raczkowanie
|
Dzień Doberek z rana
Za godzinkę zbieram się na wizytę coraz częściej mały budzi się o 4 i mnie przy okazji też coś czuje, że to będzie jego stała pora na jedzonko lecę się ogarniać do później! Miłego dzionka
|
#4791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wcześniej myślałam że mam duży brzuch, ale jak zobaczyłam kobiety w 8-9miesiącu to mój brzuch wydaje się mały |
|
|
|
|
#4792 |
|
Raczkowanie
|
Bez obrazy ale przymoim to kruszyna, ja wygladam jak z blizniakami, ksiezyc w pelni a dopiero 27 tc. Mimo tylko 6kg na plusie pokazuje moj brzusio. No i nisko niewiem czemu. Grawitacja chyba działa. Ale dla mnie lepiej bo oddychac moge przynajmniej. Gorzej z pracą siedzącą.
GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek 17. 08.2009 ALICJA 16.07.2014 Edytowane przez viki_22_83 Czas edycji: 2014-04-23 o 10:01 |
|
|
|
#4793 |
|
Rozeznanie
|
Takie baby mnie rozwalaja poprostu
brzuszek masz malutki a ona to chyba nie widziala duzego brzucha. albo zazdrosci bo sama w ciazy byla ogromna![]() Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
|
|
#4794 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanie mam wozek z odzysku ( to znaczy od znajomych TŻ za 1zł) jest to deltim fokus (gondola) ale cos mi w nim nie pasi a mianowicie jest jak na moje oko twardy, czy wasze wózki maja materacyki, gąbki lub cos podobnego na dnie. Zastanawiam sie czy nie jest wybrakowany. Czy mozna cos takiego dokupic?
|
#4795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fakt faktem na pewno jest trochę łatwiej oddychać Choć mimo wszystko czuję ucisk na żołądek i przeponę Masz śliczny brzusio
|
|
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() synek u babci, a ja spałam do 9:30 ![]() teraz szukam łóżka dla synka, bo dziad mały zaczął wyłazić górą mimo wyciągniętych szczebelków, więc już wolę ograniczyć mu takie wysokie wspinaczki. Jak na miejscu nie znajdziemy tego co chcę, to zamawiamy z neta. no i nie wiem co na obiad ![]() co do bólów, to spojenie czuję jak jestem dłużej w jednej pozycji. W II święto niestety zaczął mnie boleć mostek - taki palący ból jak któraś kiedyś pytała co to. Poprzednio też miałam takie bóle właśnie ok. 30 tc ale widzę, że Mała coraz wyżej jest, więc może dlatego
|
#4797 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szczerze nasze wszystkie brzuszki są śliczne czy małe czy duże bo mają wspaniałych lokatorów. Choć im bliżej końca to większy strach i chęć by juz było z nami to małe cudo.
|
|
#4798 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki!witam się po świątecznie i ja. Przepraszam, że się nie odzywałam za dużo ale biegania i latania strasznie dużo przy tych świętach miałam, zresztą najbliższe 2 tygodnie nie zapowiadają się lepiej. Wczoraj cały dzień poza domem praca, szkoła rodzenia dzis praca i wizyta i u
po powrocei mamy ambitny plan odmalowania mieszkania i finalizacji zakupów dzieciowych ale tych bardziej praktycznych co do tematów, które się ostatnio przewijały: jeśli chodzi o seks to ochotę mam i ja i tż, dużo o tym gadamy ale jak co do czego to jakoś tak nie za często... jakoś nie mogę się wyluzować bo ciągle myślę,że Sońka TAM jest i jakoś tak nie mogę... ![]() spojenie mnie nie boli ale, w nocy przewrócić się z boku na bok jest coraz gorzej, przy wstawaniu z pozycji leżącej też się już dobrze nastękam ![]() strasznie wam zazdroszczę zakupów, wszystkie ubranka śliczne! mam do Was pytanie odnośnie banku komórek macierzystych,tzn wczoraj na szkole nam to oferowali i zastanawiam się na ile to jest faktyczne pomocne a na ile naciąganie na kase. Co o tym myślicie, bo ja sama nie wiem???
|
|
|
|
#4799 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny, ja jestem właśnie na krzywej cukrowej. Glukoza mi wchodzila duzo gorzej niz przed ciaza bo mialam w sierpniu robiona krzywa. Pot mnie zlal po wypiciu tego cieplego okropnego plynu. Ale odbilo mi sie kilka razy i juz jest lepiej. Teraz dwie godzinki siedzenia i nudzenia sie.
Co do bólu spojenia narazie nie mam, za to jak spie to budzę się w nocy z bólem biodra na którym akurat śpię. Nie dała bym rady spać tylko na lewym całą noc. A jak tam wasze obwody brzuszka? Ja wczoraj zmierzylam i na wysokosci pępka mam równo 100cm. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
i like it, ja na pewno skorzystam z banku komórek macierzystych
![]() ecencia, ja mam 90 cm (+30 cm w stosunku do obwodu brzucha przed ciążą).
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

nie mam siły łazić po sklepach w poszukiwaniu czegoś odpowiedniego...
cierpię na zapominanie o wszystkim co ważne
też tak macie? czy to tylko moja dolegliwość?
zostałaś babcią

eh co zrobić liczę owce i barany ale nie pomaga :banghead: Miłego dnia brzuchatki. 

coraz częściej mały budzi się o 4 i mnie przy okazji też