Rossmann cz. XXII - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-22, 22:24   #211
niuta91
Rozeznanie

Dot.: Rossmann cz. XXII

Nie wiem czy u Was też, ale u mnie dziś Rossman wręcz pozaklejany cały kartkami z informacją, że promocja nie łączy się z innymi rabatami Dosłownie kartka przy kartce, nie wiem czy dość już mieli pytań czy jak
niuta91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 22:25   #212
anczyka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dorka1980 Pokaż wiadomość

otóż ja z korektorem eveline biohyaluron 4d i podkładem under 20 odeszłam od kasy z niczym - pani stwierdziła, że -49% jest na produkty z szaf (nie mamy szafy eveline w swoim rosie)
trochę się wnerwiłam, ma ktoś regulamin tej akcji, bo nie mogę wyszperać a słowo "wszystkie" nie oznacza wszystkie wg rossa

U mnie produkty z poza szaf też się wliczały.

Zastanawiam się nad Lirene City Matt,dobry jest?
Mam cerę jasną i bezproblemową.
anczyka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 22:25   #213
ciastecek
Zakorzenienie

Kobietki naczytałam się sporo, ale nadal nie wiem co wybrać.. podkład do skóry tłustej?
ciastecek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 22:26   #214
agniuszka87
Rozeznanie

melduje sie

agniuszka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 22:27   #215
lifrete
Zadomowienie

niby wszystko będzie, a zgarnęłam ostatni HM 51 :P Reszty jasnych już nie było, za to ciemnych mnóstwo
Kupiłam także wspominany korektor z MS, tylko ja byłam nim zainteresowana
teraz czekam na tusze, ponieważ chcę kupić nowy tusz wibo i maybelline. Może jakieś opinie? bo co wejdę na rossnet to tam nie ma złych produktów.
Stary 2014-04-22, 22:28   #216
Karoolcia
Raczkowanie

byłam w rossmanie około 20, takim w galerii i kupiłam to co chciałam (no może oprócz eveline 4d) co prawda nie mogłam wygrzebać z półki pudru eveline, ale ekspedientka wyjęła mi go z szuflady, 3min później znowu po nią pobiegłam, bo nie było mojego odcienia korektora i chciałam, żeby znowu zajrzała do szafy przeprosiłam za takie ciągłe nawoływanie, ale odpowiedziała z uśmiechem, że po to tutaj są i to się nazywa obsługa
Karoolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 22:29   #217
lifrete
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość
Pudry Synergen rowniez wchodzą na -49%. Tak samo jak podklady stojace na dziale z pielegnacja twarzy z firm soraya,aa,lirene itd. Na czytniku bedzie jednak pokazywac sie cena regularna, bo na te produkty wprowadzony zostal bvm i wtedy cene odlicza tylko kasa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jutro sprawdzę
Stary 2014-04-22, 22:29   #218
nkfn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anczyka Pokaż wiadomość
U mnie produkty z poza szaf też się wliczały.

Zastanawiam się nad Lirene City Matt,dobry jest?
Mam cerę jasną i bezproblemową.
świetnie wygładza buzie, na skórze nie pozostawia mocnego, sztucznego matu, wręcz przeciwnie - cera wygląda na zdrową. Lirene ma przepiękne naturalne odcienie. Podkład ma konsystencje zbitą, dobrze się rozprowadza. Jedynym minusem w tym produkcie jest opakowanie. Nie widać ile produktu zostało i pompka w pewnym momencie się zacina co oznacza, że podkład się skończył.

Pinger
 Blogspot

/Nigdy nie pozwól, by strach przed działaniem wykluczył Cię z dalszej gry.
nkfn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 22:31   #219
madziaa2809
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciastecek Pokaż wiadomość
Kobietki naczytałam się sporo, ale nadal nie wiem co wybrać.. podkład do skóry tłustej?
ja mam cerę tłustą i u mnie dobrze sprawdza się Max Factor Face Finity 3 w 1 najlepszy jaki do tej pory miałam. Stay Matte z Rimmela też jest dobry, teraz testuję Bourjois 123
madziaa2809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 22:36   #220
eewelinaa92
Zakorzenienie

Cytat:
Ciastecek ja polecam MaxFactor Face Finity, Max Factor Lasting Performence, Revlon CS i Rimmel Stay Matte Co prawda tłustej nie mam ale polecałam je już kilku osobom właśnie z taką skórą i były zadowolone

-30kg

eewelinaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 22:42   #221
agniieesszzka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eewelinaa92 Pokaż wiadomość
Ciastecek ja polecam MaxFactor Face Finity, Max Factor Lasting Performence, Revlon CS i Rimmel Stay Matte Co prawda tłustej nie mam ale polecałam je już kilku osobom właśnie z taką skórą i były zadowolone
wszytskie cztery podkłady mają podobne krycie? czy te z MF słabsze?
agniieesszzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 22:51   #222
Pestka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Do niedawna tez sie nad tym zastanawialam i poczytalam troche blogow urodowych. Idealnego zamiennika nie ma, ale najbardZiej zblizony jestRevlon PR nr 002 Vanilla. Jest jeszcze jasniejszy odcien, ale wpada juz w rozowe tony.
Dziękuję. Jaśniejszego niż Buff nie chcę, jeśli już to odrobinę ciemniejszy, bo 150 CS na lato jednak odrobinę za jasna.

Cytat:
Napisane przez charlotte89 Pokaż wiadomość
Ja używam Shell (003). Z jaśniejszym kolorem w Photoready stacjonarnie się niestety nie spotkałam
I nie jest specjalnie ciemny? Bo może na lato by był... muszę to jakoś rozkminić.

2014:

książki: 12
filmy: 70
"Fizyka rzeczy niemożliwych" Michio Kaku
"Epidemia" Robin Cook

miesiąc z hula hop: 2/30
Pestka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 22:53   #223
eewelinaa92
Zakorzenienie

Max Factor ma troszke słabsze, ale i ich konsystencja jest bardziej rzadka i lżejsza niż Revlon i Rimmel

Dorzucam zdjęcie. Tak wygląda buzia przed i po Face Finity z MF+ puder z Manhattanu. Swoją drogą polecam ten duet jestem 9 h po nałożeniu a wszystko bardzo dobrze nadal wygląda bez ponownego pudrowania. I co ważne naturalnie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Desktop.jpg (62,7 KB, 196 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Desktop-001.jpg (39,4 KB, 150 załadowań)

-30kg

Edytowane przez eewelinaa92
Czas edycji: 2014-04-22 o 23:07
Stary 2014-04-22, 22:57   #224
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina_zb Pokaż wiadomość
Mogłabyś mi powiedzieć, czy widać na twarzy drobinki, które zawiera Photoready? Kusi mnie, bo używam CS i jestem zadowolona, ale boję się tych rozświetlających drobin...

Te drobiny sa mega widoczne. Posiadam Revlon PR w kolorku nr 002 'vanilla' i przeraza mnie ilosc migoczacych drobin. Gdy przegladam sie w lusterku w swietle dziennym wygladam jakbym sie obsypala brokatem.... Obojetnie czy podklad naloze gabka, pedzlem czy palcami. Nienawidze takiego efektu!
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 22:58   #225
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Te drobiny sa mega widoczne. Posiadam Revlon PR w kolorku nr 002 'vanilla' i przeraza mnie ilosc migoczacych drobin. Gdy przegladam sie w lusterku w swietle dziennym wygladam jakbym sie obsypala brokatem.... Obojetnie czy podklad naloze gabka, pedzlem czy palcami. Nienawidze takiego efektu!
Ja też widziałam w nim wielkie, tłuste drobiny. Podobnie jak w Rimmel Wake me up...

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 22:59   #226
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlotte89 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem na twarzy nie są one widoczne, dają raczej efekt delikatnego rozświetlenia Ja jestem w tym podkładzie absolutnie zakochana, twarz wygląda zdrowo, promiennie, a przy tym bardzo delikatnie. Mam porównanie do Color Stay i Photoready bije go na głowę Efekt jest dużo naturalniejszy, podkład lepiej stapia się z moją cerą

Naturalniejszy? Mam odmienne zdanie, twarz mi sie cala blyszczy i migocze. :P
Stary 2014-04-22, 23:09   #227
greenlemon
Rozeznanie

podnieśli ceny.

róż w piance maybelline - z 33 zł na 40 zł (39,99 czy jakoś tak)
greenlemon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 23:14   #228
Asiuchal
Zakorzenienie

Kurcze, czesto zachwalacie podklad MF Facefinity. Czy ma on jakies odpowiedniki kolorow Revlon CS nr 150 i 180? Chyba podskocze jutri po jakies probki.
Stary 2014-04-22, 23:21   #229
kropelkaa
Zakorzenienie

Ja mam wrażenie, że niektóre produkty zostały "schowane" np szukałam bronzera z Rimmel i nie było żadnego ani jednego bronzera tej firmy mam wrażenie, że Rossmann wystawił większość produktów, które nie idą i zrobił przecenę
kropelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 23:21   #230
eewelinaa92
Zakorzenienie

Odpowiednik to to nie jest, ale ja używam Revlon CS 180 do tłustej mieszanej, a FaceFinity z MF 55 beige i tym, że CS jest bardziej beżowy/żółty a MF różowy (chociaz na twarzy tego nie widać) i jaśniejszy. Nie mniej jednak oba dobrze dopasowują się do buzi. A MF ma bardzo fajne odcienie tego podkładu.

-30kg

Czas edycji: 2014-04-22 o 23:27
Stary 2014-04-22, 23:23   #231
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez kropelkaa Pokaż wiadomość
Ja mam wrażenie, że niektóre produkty zostały "schowane" np szukałam bronzera z Rimmel i nie było żadnego ani jednego bronzera tej firmy mam wrażenie, że Rossmann wystawił większość produktów, które nie idą i zrobił przecenę
Też szukałam tego bronzera i śladu po niem nie było.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 23:26   #232
kropelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Też szukałam tego bronzera i śladu po niem nie było.
no właśnie moim zdaniem zamierzona akcja Rossa, ale jeszcze sprawdzę w innych
Stary 2014-04-22, 23:27   #233
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy to odpowiednik ale ja używam Revlon CS 180 do tłustej mieszanej, a FaceFinity z MF 55 beige i tym, że CS jest bardziej beżowy/żółty a MF różowy (chociaz na twarzy tego nie widać) i jaśniejszy. Nie mniej jednak oba dobrze dopasowują się do buzi.

Dziekuje za odp. Powiadasz, ze ma rozowe tony? Oj nie moge takich podkladow "nosic", bo moja buzia niekorzystnie sie w takim prezentuje. Przepatrze jutro jasniejsze odcienie i porownam.
Stary 2014-04-22, 23:30   #234
nkfn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropelkaa Pokaż wiadomość
Faktycznie.. to, co piszesz ma sens. U siebie w szafie Rimmela również nie widziałam bronzera ani różu. A jeszcze dzień przed świętami byłam i spoglądałam na te produkty. Zresztą.. skoro pozwolił sobie na taką promocję, to widać jaką "wartość" mają te kosmetyki i jak dużo w cenie regularnej przepłacamy.

Pinger
 Blogspot

/Nigdy nie pozwól, by strach przed działaniem wykluczył Cię z dalszej gry.
nkfn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 23:36   #235
niegramatyczna
Raczkowanie

Dziewczyny doradźcie mi doborze podkładu, bo taka promocja nie może się zmarnować, a nie chcę kupować w ciemno.

Potrzebuję kryjącego i trwałego podkładu w jasnym odcieniu, który nie będzie wysuszał skóry. Cerę mam mieszaną (strefa T + policzki się błyszczą, reszta to sahara), aktualnie odwodnioną, z czym od dłuższego czasu walczę, bez większych problemów (jakieś pojedyncze krostki od alergii).

Najbliżej ideału jest Rimmel Lasting Finish (dobre krycie, ekstra trwałość, ale brak jakiegokolwiek matowienia), ale z chęcią wypróbowałabym coś nowego.

Odpada Facefinity Maxfactora (przesuszył mi skórę i ciemniał), Wake me up Rimmela (zbyt małe krycie, mało wytrzymały, drobinki wyglądające jak brokat), Skin Balance Pierre Rene (uczulenie, przesuszenie skóry, ciasto na twarzy), Affinitone Maybelline (dość przyzwoity, ale nietrwały).

Myślałam o Mat Powder z Manhattanu, ale obawiam się całkowitego przesuszenia mi buzi. O fluidach z Bourjois zaś słyszałam, że nie grzeszą trwałością, ciemnieją i kryją w stopniu średnim, co raczej mi nie odpowiada.

Jakieś sugestie? Jestem otwarta na wasze propozycje
niegramatyczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 23:36   #236
ANUSIA023
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość
Pudry Synergen rowniez wchodzą na -49%. Tak samo jak podklady stojace na dziale z pielegnacja twarzy z firm soraya,aa,lirene itd. Na czytniku bedzie jednak pokazywac sie cena regularna, bo na te produkty wprowadzony zostal bvm i wtedy cene odlicza tylko kasa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
DOKŁADNIE

dzis kasowałam synergen AA Lirene i wszystkie pięknie się nabijały -49%
ANUSIA023 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 23:36   #237
kropelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nkfn Pokaż wiadomość
Faktycznie.. to, co piszesz ma sens. U siebie w szafie Rimmela również nie widziałam bronzera ani różu. A jeszcze dzień przed świętami byłam i spoglądałam na te produkty. Zresztą.. skoro pozwolił sobie na taką promocję, to widać jaką "wartość" mają te kosmetyki i jak dużo w cenie regularnej przepłacamy.
ja też kilka dni temu na 100% widziałam bronzery, bo oglądałam, który wziąć na przecenie jakoś nie wierzę w to, że nagle wszystkie wykupili no niestety, ale i tak 99% osób pójdzie i coś na tej promocji kupi
Stary 2014-04-22, 23:40   #238
cosmetix
Makeup challenge winner

Znowu teorie spiskowe. U mnie też nie było bronzera z Rimmel. No powiem Wam, że denerwujące jest to jak podnieśli ceny. W R, nie było mnie od jesiennej promocji (może byłam 1 raz) i zauważyłam duży wzrost cen (puder Eveline kupiłam w zbliżonej cenie co poprzednio, mimo że zniżka niby większa o 9%), Kilka klientek obok mnie też zauważyło parę rzeczy z Maybelline i Rimmel zwłaszcza, bo czekały na tę promocję.

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2014-04-22 o 23:48
cosmetix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 23:41   #239
eewelinaa92
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje za odp. Powiadasz, ze ma rozowe tony? Oj nie moge takich podkladow "nosic", bo moja buzia niekorzystnie sie w takim prezentuje. Przepatrze jutro jasniejsze odcienie i porownam.
Troszeczkę, ale na buzi tego nie widać Może akurat będzie Ci odpowiadał.Z tego co wiem w rossmanie jest jeszcze jeden odcień przed tym moim 55, a dokładnie nude 47, więc może ten )

-30kg

Czas edycji: 2014-04-22 o 23:43
Stary 2014-04-23, 00:02   #240
Asiuchal
Zakorzenienie

Rossmann cz. XXII

Cytat:
Napisane przez niegramatyczna Pokaż wiadomość
Potrzebuję kryjącego i trwałego podkładu w jasnym odcieniu, który nie będzie wysuszał skóry. Cerę mam mieszaną (strefa T + policzki się błyszczą, reszta to sahara), aktualnie odwodnioną, z czym od dłuższego czasu walczę, bez większych problemów (jakieś pojedyncze krostki od alergii).
Widze, ze mamy podobne doswiadczenie z podkladami. Cere mam mieszana, przesuszona na policzkach, przetluszczajaca sie na czole i nosie. Od siebie moge polecic podklad Catrice All Matt Plus (poprzednia wersja Infinite Matt była kiedys moim KWC). Niestety tego podkladu nie dostaniesz z Rossmannie, ale jego cena to tylko 25zl, wiec calkiem przyjemnie. Poczytaj sobie opinie na KWC, moze Ci sie spodoba.

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Cytat:
Troszeczkę, ale na buzi tego nie widać Może akurat będzie Ci odpowiadał.Z tego co wiem w rossmanie jest jeszcze jeden odcień przed tym moim 55, a dokładnie nude 47, więc może ten )

Sprawdze, ale najbardziej napalilam sie na Bourjois HM i pewnie przy nim zostane.

Edytowane przez Asiuchal
Czas edycji: 2014-04-23 o 00:06
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości