|
|
#211 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rossmann cz. XXII
Nie wiem czy u Was też, ale u mnie dziś Rossman wręcz pozaklejany cały kartkami z informacją, że promocja nie łączy się z innymi rabatami
Dosłownie kartka przy kartce, nie wiem czy dość już mieli pytań czy jak
|
|
|
|
#212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie produkty z poza szaf też się wliczały. Zastanawiam się nad Lirene City Matt,dobry jest? Mam cerę jasną i bezproblemową. |
|
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Kobietki naczytałam się sporo, ale nadal nie wiem co wybrać.. podkład do skóry tłustej?
|
|
|
|
#214 |
|
Rozeznanie
|
melduje sie
|
#215 |
|
Zadomowienie
|
niby wszystko będzie, a zgarnęłam ostatni HM 51 :P Reszty jasnych już nie było, za to ciemnych mnóstwo
Kupiłam także wspominany korektor z MS, tylko ja byłam nim zainteresowana ![]() teraz czekam na tusze, ponieważ chcę kupić nowy tusz wibo i maybelline. Może jakieś opinie? bo co wejdę na rossnet to tam nie ma złych produktów.
|
|
#216 |
|
Raczkowanie
|
byłam w rossmanie około 20, takim w galerii i kupiłam to co chciałam (no może oprócz eveline 4d)
co prawda nie mogłam wygrzebać z półki pudru eveline, ale ekspedientka wyjęła mi go z szuflady, 3min później znowu po nią pobiegłam, bo nie było mojego odcienia korektora i chciałam, żeby znowu zajrzała do szafy przeprosiłam za takie ciągłe nawoływanie, ale odpowiedziała z uśmiechem, że po to tutaj są i to się nazywa obsługa
|
|
|
|
#217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#218 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podkład ma konsystencje zbitą, dobrze się rozprowadza. Jedynym minusem w tym produkcie jest opakowanie. Nie widać ile produktu zostało i pompka w pewnym momencie się zacina co oznacza, że podkład się skończył.
|
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
wszytskie cztery podkłady mają podobne krycie? czy te z MF słabsze?
|
|
|
|
#222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I nie jest specjalnie ciemny? Bo może na lato by był... muszę to jakoś rozkminić.
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Max Factor ma troszke słabsze, ale i ich konsystencja jest bardziej rzadka i lżejsza niż Revlon i Rimmel
Dorzucam zdjęcie. Tak wygląda buzia przed i po Face Finity z MF+ puder z Manhattanu. Swoją drogą polecam ten duet jestem 9 h po nałożeniu a wszystko bardzo dobrze nadal wygląda bez ponownego pudrowania. I co ważne naturalnie.
Ogarnij dupę, zaciśnij pięści i daj radę. Nie ważne, że nie ma dla kogo, ważne, żeby opadły im kopary -30kg ![]() Edytowane przez eewelinaa92 Czas edycji: 2014-04-22 o 23:07 |
|
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te drobiny sa mega widoczne. Posiadam Revlon PR w kolorku nr 002 'vanilla' i przeraza mnie ilosc migoczacych drobin. Gdy przegladam sie w lusterku w swietle dziennym wygladam jakbym sie obsypala brokatem.... Obojetnie czy podklad naloze gabka, pedzlem czy palcami. Nienawidze takiego efektu! |
|
|
|
|
#225 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
|
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naturalniejszy? Mam odmienne zdanie, twarz mi sie cala blyszczy i migocze. :P |
|
|
|
|
#227 |
|
Rozeznanie
|
podnieśli ceny.
róż w piance maybelline - z 33 zł na 40 zł (39,99 czy jakoś tak) |
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, czesto zachwalacie podklad MF Facefinity. Czy ma on jakies odpowiedniki kolorow Revlon CS nr 150 i 180?
Chyba podskocze jutri po jakies probki.
|
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam wrażenie, że niektóre produkty zostały "schowane" np szukałam bronzera z Rimmel i nie było żadnego ani jednego bronzera tej firmy
mam wrażenie, że Rossmann wystawił większość produktów, które nie idą i zrobił przecenę
|
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
Odpowiednik to to nie jest, ale ja używam Revlon CS 180 do tłustej mieszanej, a FaceFinity z MF 55 beige
i tym, że CS jest bardziej beżowy/żółty a MF różowy (chociaz na twarzy tego nie widać) i jaśniejszy. Nie mniej jednak oba dobrze dopasowują się do buzi. A MF ma bardzo fajne odcienie tego podkładu.
Ogarnij dupę, zaciśnij pięści i daj radę. Nie ważne, że nie ma dla kogo, ważne, żeby opadły im kopary -30kg ![]() Edytowane przez eewelinaa92 Czas edycji: 2014-04-22 o 23:27 |
|
|
|
#231 |
|
Klientka w krawacie
|
Też szukałam tego bronzera i śladu po niem nie było.
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje za odp. Powiadasz, ze ma rozowe tony? Oj nie moge takich podkladow "nosic", bo moja buzia niekorzystnie sie w takim prezentuje. Przepatrze jutro jasniejsze odcienie i porownam.
|
|
|
|
|
#234 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jeszcze dzień przed świętami byłam i spoglądałam na te produkty. Zresztą.. skoro pozwolił sobie na taką promocję, to widać jaką "wartość" mają te kosmetyki i jak dużo w cenie regularnej przepłacamy.
|
|
|
|
|
#235 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny doradźcie mi doborze podkładu, bo taka promocja nie może się zmarnować, a nie chcę kupować w ciemno.
![]() Potrzebuję kryjącego i trwałego podkładu w jasnym odcieniu, który nie będzie wysuszał skóry. Cerę mam mieszaną (strefa T + policzki się błyszczą, reszta to sahara), aktualnie odwodnioną, z czym od dłuższego czasu walczę, bez większych problemów (jakieś pojedyncze krostki od alergii). Najbliżej ideału jest Rimmel Lasting Finish (dobre krycie, ekstra trwałość, ale brak jakiegokolwiek matowienia), ale z chęcią wypróbowałabym coś nowego. Odpada Facefinity Maxfactora (przesuszył mi skórę i ciemniał), Wake me up Rimmela (zbyt małe krycie, mało wytrzymały, drobinki wyglądające jak brokat), Skin Balance Pierre Rene (uczulenie, przesuszenie skóry, ciasto na twarzy), Affinitone Maybelline (dość przyzwoity, ale nietrwały). Myślałam o Mat Powder z Manhattanu, ale obawiam się całkowitego przesuszenia mi buzi. O fluidach z Bourjois zaś słyszałam, że nie grzeszą trwałością, ciemnieją i kryją w stopniu średnim, co raczej mi nie odpowiada. Jakieś sugestie? Jestem otwarta na wasze propozycje
|
|
|
|
#236 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzis kasowałam synergen AA Lirene i wszystkie pięknie się nabijały -49% |
|
|
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś nie wierzę w to, że nagle wszystkie wykupili no niestety, ale i tak 99% osób pójdzie i coś na tej promocji kupi
|
|
|
|
|
#238 |
|
Makeup challenge winner
|
Znowu teorie spiskowe.
U mnie też nie było bronzera z Rimmel. No powiem Wam, że denerwujące jest to jak podnieśli ceny. W R, nie było mnie od jesiennej promocji (może byłam 1 raz) i zauważyłam duży wzrost cen (puder Eveline kupiłam w zbliżonej cenie co poprzednio, mimo że zniżka niby większa o 9%), Kilka klientek obok mnie też zauważyło parę rzeczy z Maybelline i Rimmel zwłaszcza, bo czekały na tę promocję.
Art is never finished, only abandoned. Leonardo da Vinci Edytowane przez cosmetix Czas edycji: 2014-04-22 o 23:48 |
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może akurat będzie Ci odpowiadał.Z tego co wiem w rossmanie jest jeszcze jeden odcień przed tym moim 55, a dokładnie nude 47, więc może ten )
Ogarnij dupę, zaciśnij pięści i daj radę. Nie ważne, że nie ma dla kogo, ważne, żeby opadły im kopary -30kg ![]() Edytowane przez eewelinaa92 Czas edycji: 2014-04-22 o 23:43 |
|
|
|
|
#240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Rossmann cz. XXII
Cytat:
Cere mam mieszana, przesuszona na policzkach, przetluszczajaca sie na czole i nosie. Od siebie moge polecic podklad Catrice All Matt Plus (poprzednia wersja Infinite Matt była kiedys moim KWC). Niestety tego podkladu nie dostaniesz z Rossmannie, ale jego cena to tylko 25zl, wiec calkiem przyjemnie. Poczytaj sobie opinie na KWC, moze Ci sie spodoba. ![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat:
Sprawdze, ale najbardziej napalilam sie na Bourjois HM i pewnie przy nim zostane.
Edytowane przez Asiuchal Czas edycji: 2014-04-23 o 00:06 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

Dosłownie kartka przy kartce, nie wiem czy dość już mieli pytań czy jak

mam wrażenie, że Rossmann wystawił większość produktów, które nie idą i zrobił przecenę
Powiadasz, ze ma rozowe tony? Oj nie moge takich podkladow "nosic", bo moja buzia niekorzystnie sie w takim prezentuje. Przepatrze jutro jasniejsze odcienie i porownam.
A jeszcze dzień przed świętami byłam i spoglądałam na te produkty. Zresztą.. skoro pozwolił sobie na taką promocję, to widać jaką "wartość" mają te kosmetyki i jak dużo w cenie regularnej przepłacamy.