|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
1 | 3,23% |
| Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! |
|
1 | 3,23% |
| Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję |
|
16 | 51,61% |
| Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a |
|
1 | 3,23% |
| Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty |
|
3 | 9,68% |
| Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie |
|
3 | 9,68% |
| Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku |
|
0 | 0% |
| Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały |
|
0 | 0% |
| Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię |
|
6 | 19,35% |
| Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX
8 miesiąc Stasia
Fajnie, fajnie ale ten kryzys 8 miesiąca to jest masakra. Nastroje ma bardziej zmienne niż ja przed @ Nadal nie ma zębów ale już coraz dłużej potrafi siedzieć sam (choć do córy Motylka to ma jeszcze daleką drogę), chciałby się podnosić ale nie wychodzi mu to a jak go stawiam trzymając pod pachy (na chwilę) to ma taką frajdę jak nie wiem co
|
|
|
|
#2852 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale ponoc tak jest specjalnie, zeby dziecko nie uszkodzilo sobie sluchu, jak przylozy do ucha ![]() dla mnie to troche bez sensu, bo maly przez to slabo lubi ta zabawke ![]() Sto lat dla Zuzi i Jasia ![]() zdrowka dla Jasia chorowitka Cytat:
aaa Papuzko dziekuje za (nieswiadome) przypomnienie o koszulce wlozonej do lozeczka ![]() wlasnie Kubus usnal przytulajac sie do mojej bluzki czy Wasze dzieciaczki tez przytulaja sie doWas obejmujac za szyje ? moj za kazdym razem tak robi jak go b8ore przodem do siebie ![]() ale tez uwielbia ciagnac za wlosy co jest mniej fajne... ide na prawo agaty
|
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie cierpię go, u mnie się mówi laczki.jesteś z wlkp że tak mówisz? ja jestem z góry wlkp a tż z dołu a taka różnica w mowie wielu słów. To prawda |
|
|
|
|
#2854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zeby szybko przeszlo
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
Passion przecież ogarniasz jak chodzi do pracy to why jutro masz nie dać rady
![]() byłam dzisiaj w rosku i się wkurzyłam- frajerzy podnieśli ceny produktów dla dzieci a nawet z tą zniżką -5% zapłacę więcej niż bez niej kilka dni temu wcześniej za owoce gerber płaciłam 2,87 (cena 2,99 z półki) miałam -4% teraz płacę 3,03 (cena z półki 3,19) z rabatem -5%
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-04-22 o 21:50 |
|
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
Ja, ze śluzem nie pomogę bo u nas zawsze towarzyszy temu ból brzuszka i wówczas mogę w miarę precyzyjnie określić co zaszkodziło. Spróbowałabym wyeliminować najpierw jeden produkt i jeśli po kilku dniach nie byłoby poprawy kombinowałabym z odstawieniem drugiego...
Co do butków to ja słyszałam że dziecko powinno jak najwięcej chodzić na boso. Nawet ostatnio bratowej ortopeda mówił że do 2 roku życia nie ma zakładać synkowi żadnych kapci w domu... U nas też dziś było pięknie. Słońce i 20 stopni
|
|
|
|
#2857 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Więc może to gluten ![]() Cytat:
może taką po aerobiku ![]() Cytat:
w sumie nie wiem po co, bo i tak uszy mu wychodziły ![]() ja boję się jeszcze tak mocno rozbierać małego, dlatego dziś na próbę miał body z długim i sweterek (nie jakiś super ciepły) ![]() :noniewi em: ja miałam bluzkę z krótkim i cienki sweterek, więc uznałam, że małego lżej nie mogę ubrać
|
|
#2858 | |||||
|
Rozeznanie
|
Na rehabilitacji babka nam powiedziała, że Zuzka jest gotowa do stawania Tylko jakoś nie chce tego sama zrobić ![]() I mam 2 pytania ![]() 1.żółtko może uczulić?? Wczoraj Zuzia 1 raz jadła żółtko a dzisiaj ma kropki jakieś na buzi, a nic innego nowego nie jadła, i mi jedynie to żółtko przychodzi do głowy ![]() 2. do dziewczyn które brały tabletki. Mam Sylvie 20. Do wczoraj brałam Ovulan. Wiem że Sylvie mam wziąć w 1 dni @. Tylko jak będę miała plamienie to liczyć jako 1 dzień Bo czasem miałam skąpe @ I niewiem co zrobić, mój gin dopiero w maju, a mnie czasem brzuch jak na @ boli.Na wszystkie do 27.04 chyba. Potem na produkty do oczu będzie od 28.04, a od 05.05 na paznokcie i chyba usta. Też 49%![]() Zaoszczędziłam dzisiaj Tak to sobie tłumaczę![]() Bo kupiłam podkład, puder i róż za 54 zł ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie umiem się przełamać. TZ do moich rodziców bez problemu mówi Mamo i Tato, tylko my z moimi rodzicami przed ślubem mieszkaliśmy chyba 1,5 roku. Cytat:
No ceny fotelików masakryczne, my daliśmy 1480, ale dlatego że dostaliśmy rabat. My nie mamy, ale w sklepie patrzyłam na niego i wszystkie takie ciche byly
|
|
#2859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja przechowuje w lodówce do 24h takie przez siebie robione ![]() sama bym nie chciała jeść obiadu który stoi 48h w lodówce :P więc lepiej zamrozić wg mnie
|
|
|
#2860 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do obiadku ja bym nie mrozila ![]() Cytat:
![]() odnosnie Blanki, dziekuje ![]() Cytat:
a jak cos to tz bedzie odpedzal Cytat:
![]() Cytat:
zdziercy, chyba przestane ich lubic.
|
|||||
|
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
Kama,
1. odstaw żółtko i obserwuj, a po kilku dniach spróbuj znowu ![]() 2. piksę weź jak zacznie się okres nawet jak to będzie plamienie ![]() Piszę z perspektywy, co ja bym zrobiła, żeby nie było, że się wymądrzam
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
czaszka, pszczoua, madziuchna - dzięki za wskazówki. Też się dziwie, ze dynia i uczulenie, ale ta kupka dokładnie po dyni zaczęła taka być. Gluten już 5 dni wcześniej był podawany. Acz i po 5 dniach mogą wyjść objawy. Ludzie, czy wykarmienie własnego dziecka musi być tak skomplikowanym procesem?
![]() kama, jajko należy do alergenów więc jak najbardziej może uczulić. Ja bym odstawiła i za jakieś 2 tyg spróbowała znów. |
|
|
|
#2863 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko zauważyłam, ze czesto używasz minki i mi ona kojarzy sie z zadziorem, zlosliwcem. To tylko net i ciezko wywnioskować w jakim tonie dana osoba sie wypowiada, a emotki jakies tam emocje mogą odzwierciedlać. Byc moze inni tez tak odbierają ta emotke.Cytat:
A Pola slodziak, pewnie jej brakuje mamy. Szkoda, ze nie mieszkacie blisko, pewnie byłoby jej łatwiej. Mój tato zmarł, gdy byłam dzieckiem i pamietam, ze gdy byłam małolata mówiłam koleżankom, zeby nie denerwowały sie na ojców o jakies pierdoły, bo przynajmniej ich mają i wydawało mi sie, ze ja byłabym super corunia tatusia.
|
|
#2864 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ta minke odbieram pozytywnie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2865 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie wiem moze im cos sie nie uklada ale to nie znaczy zeby innym zycie uprzykrzać
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
|
|
#2866 |
|
Zadomowienie
|
kaska ale Miki ma spanie
zazdroszczęczaszka 13 kg? i, że co je??? masakra, ludzie to mają na.rane w głowie ![]() tassia zawsze chciałam spędzić święta poza domem i siedzeniem przy stole przez 3 dni, ale u nas rodziny tradycjonalistów niestety ![]() a i szykuję się na Krk Tż się nawet zaoferował, że mnie i Szymka przywiezie i potem po nas przyjedzie ja_ika Emilka słodka śmieszka policzanka Szymek zapatrzył się na Lili, a w zasadzie na jej raczkujący zadek ![]() buziaki dla wszystkich dzieciaczków kończących pół roczku!
|
|
#2867 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za rady odnośnie żółtka
I wszystkiego dobrego dla Zuzi i Jasia Idę spać, dobranoc
|
#2868 |
|
Zadomowienie
|
Lolaaa super, że chrzciny się udały
a ja nie cierpię ciast z alko ![]() zdrówka dla babci policzanka faktycznie Lila niespokojnie śpi a konsultowałaś to z jakimś lekarzem?papuga kuruj się, bo chcę Cię poznać w sobotę ![]() monia gratki za ząbek ale mieliście galimatias ![]() kasiunia sorry, ale Wasz spacer mnie rozbawił Madzia jak jest chłodno i ma cienkie spodnie bez ściągacza to zakladam cienkie rajstopki MsLullaby ja mówię mamo, ale trzecioosobowo ![]() tassia rampersy widziałam fajne w 5 0 15 ale to było w zeszłym roku i mam nadzieję, że w to lato też będą, mimo, że nie bardzo lubię ten sklep Snow gratki za zębola ![]() czaszka nie martw się. ja też dziś dostałam opiernicz od starszej Pani, że nie założyłam czapki dziecku. a przecież były tylko 23 stopnie w cieniu ![]() kasiunia jak mam obiadku więcej niż na jeden dzień do przodu to mrożę kaska ale promocja, po byku
|
|
#2869 |
|
Wtajemniczenie
|
TASIA. Super widoki
zazdroszczę ![]() CZASZKA fajny artykuł ![]() INWERSJA moja mała np też miała wytarte włoski ale zaczęły jej właśnie odrastac i już tak nie widać "pastu startowego " Ok padam nie dam rady więcej nadrobić może uda się jutro choć i tak nie nadrobilam dzisiaj zbyt wiele :P Dobranoc moje drogie a po świętach czuje że okropnie objedzonaa że już patrzeć nie mogę.. Oki paaaa
|
#2870 |
|
Zadomowienie
|
mam pytanie w kwestii żółtka- czy podajecie takie ugotowane na twardo? czy dodajecie surowe do gorącej zupki i podgrzewacie aż się zetnie?
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
Ugotowane.
|
|
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
kama zoltko moze uczulic
ja odstaw narazie dynie. gluten raczej idzie w biegunki, zatwardzenia, problemy skorne, wymioty. ale nie wykluczone ze w sluz tez. ale jakos bardziej dynie obstawiam. niby nie uczula ale Tusia uczulona na marchewke wiec wszysyko jest mozliweco do ubierania dzieci to wczoraj maciej byl w bawelnianym dresie i krotkim.body do tego mial czapke z daszkiem bo jest to bardziej praktyczne od parasolki przy wozku a co do przechowywania obiadkow to ja jestem.boidupa i wole zamrozic ale jakbym.nie zamrazala to napewno trzeba przegotowac
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie po masakrycznej nocy. Julek znow mi sie zepsul
Budzil sie rowno co 2 godziny a miedzy 2 a 3 wiercil sie, stekal przez sen... I tak jak zazwyczaj budzil sie, zjadl i spal dalej, tak teraz budzi sie od razu z placzem i ma problemy zeby zasnac. Nie wiem o co chodzi a trwa to juz tydzien... Dzis polozylam mu swoja koszule nocna ale to tez nic nie dalo. Dlugo tak nie pociagne...
|
|
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak gotuje obiadek to wlewam do zupki a czasem gotuje jajko i tre zoltko ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- moje dziecko ustabilizowalo sobie nocne spanie i codziennie konczy sie o 6 rano. wtedy budzi sie na cyca (???) poje i gotowe do zabawy wiec kosmos ale w ciagu dnia spi ok 4,5godzin wiec nie jest zle w krakowie deszczowo wiwc nie wiem co ja dzis poczne. mialam isc na rynek na spacer ale chyba lippa
|
|
|
#2875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma sie czym chwalic
ale zrobilam Mackowi zabawke. jako ze interesuja go torebki, zamki, sprzaczki, guziki to mu uszylam worek na zabawki. u gory rozpina sie zoltym zamkiem i sa zabawki poznajcie kazka ![]() uploadfromtaptalk1398230644828.jpg Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super.
|
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2879 |
|
Wtajemniczenie
|
BAJKA fajny fotelik
JA u mnie młoda po dyni rzygała, jak u CZASZKI. Najpierw odstawiłabym dynie.Stary poszedł do roboty. Dziec bawi się w łóżeczku a ja walczę ze sobą żeby ruszyć tłusty zad z wyra Dzisiaj ma norweski i przez caly tydzień nic nie zrobiłam te święta mnie wybiły z rytmu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
Fajowy Kazek, Tassiu. a nie boisz się dawać Maćkowi guziki? bo ja jestem boidoopa.
Dziękujemy za wszystkie życzonka ![]() I przepraszam, ale musze, muszę Wam pokazać: poszewka na jasia uszyta przez moją mamę i woreczek na słodkości i małe zabaweczki uszyty przeze mnie na prezent dla córeczki koleżanki, miłośniczki Minnie
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

Fajnie, fajnie ale ten kryzys 8 miesiąca to jest masakra. Nastroje ma bardziej zmienne niż ja przed @
Nadal nie ma zębów ale już coraz dłużej potrafi siedzieć sam (choć do córy Motylka to ma jeszcze daleką drogę), chciałby się podnosić ale nie wychodzi mu to a jak go stawiam trzymając pod pachy (na chwilę) to ma taką frajdę jak nie wiem co 

nie cierpię go, u mnie się mówi laczki.
Kurka, nie wiem czy odstawić gluten, czy dynie, czy oba i kiedy znowu wprowadzić. Doradźcie, plis

sama sie z tym zle czuje, najwyzej sobie roweru nowego nie kupie
co do obiadku ja bym nie mrozila 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ale musi być dobrze
i, że co je??? masakra, ludzie to mają na.rane w głowie