Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 1 3,23%
Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! 1 3,23%
Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję 16 51,61%
Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a 1 3,23%
Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty 3 9,68%
Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie 3 9,68%
Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku 0 0%
Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały 0 0%
Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię 6 19,35%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-22, 21:36   #2851
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna
Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX

8 miesiąc Stasia Fajnie, fajnie ale ten kryzys 8 miesiąca to jest masakra. Nastroje ma bardziej zmienne niż ja przed @ Nadal nie ma zębów ale już coraz dłużej potrafi siedzieć sam (choć do córy Motylka to ma jeszcze daleką drogę), chciałby się podnosić ale nie wychodzi mu to a jak go stawiam trzymając pod pachy (na chwilę) to ma taką frajdę jak nie wiem co

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 21:37   #2852
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, które mają smartfony z FP- wasze też tak cicho grają?Bo to chyba dlatego,że powinno się je trzymać przy uchu??[COLOR="Silver"]
niestety tak.
ale ponoc tak jest specjalnie, zeby dziecko nie uszkodzilo sobie sluchu, jak przylozy do ucha
dla mnie to troche bez sensu, bo maly przez to slabo lubi ta zabawke

Sto lat dla Zuzi i Jasia

zdrowka dla Jasia chorowitka

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Aaaa i jest czwarty ząbek, co wyjaśniło powód dzisiejszego marudzenia.
ja kupilam fajne rampersy w pepco

aaa Papuzko dziekuje za (nieswiadome) przypomnienie o koszulce wlozonej do lozeczka sprobowalam i nie zapeszam, ale dziala juz ktoras noc mamy 1-2 pobudki i maly spi u siebie
wlasnie Kubus usnal przytulajac sie do mojej bluzki

czy Wasze dzieciaczki tez przytulaja sie doWas obejmujac za szyje ?
moj za kazdym razem tak robi jak go b8ore przodem do siebie
ale tez uwielbia ciagnac za wlosy co jest mniej fajne...

ide na prawo agaty
Stary 2014-04-22, 21:41   #2853
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Kahunia, no o takie laćki mi chodzi, miękkie jakieś, u mnie tak sie mówi
Mój stary też mówi laćki a mnie trzęsie na to słowo nie cierpię go, u mnie się mówi laczki.
jesteś z wlkp że tak mówisz? ja jestem z góry wlkp a tż z dołu a taka różnica w mowie wielu słów.

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Bo wszystkie Pole są takie słodziutkie
Super siostra
To prawda
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 21:46   #2854
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Bo wszystkie Pole są takie słodziutkie
Super siostra

Dziewczyny, mam pytanie. Zaczełam Poli wprowadzać gluten 5 dni temu. Wczoraj nowa rzecz - dynia. I wczoraj troszke śluzu w kupce, dziś dużo więcej. Brzuszek nie boli, nie jest wzdęty. No i teraz nie wiem - czy ten śluz to przez gluten czy przez dynie, czy tak po prostu Kurka, nie wiem czy odstawić gluten, czy dynie, czy oba i kiedy znowu wprowadzić. Doradźcie, plis
ja bym moze pare dni dyni nie dawala a gluten zostawila i zobaczysz czy dalej jest sluz
Cytat:
Czaszka, łączę się w bólu

ja nie wiem co Jej jest, ale ostatnio praktycznie nie śpi w dzień, jest zmęczona i baaardzo marudna
nic pewnie nowego nie powiem bo ja zawsze obstawiam ząbki albo skok
zeby szybko przeszlo

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 21:47   #2855
kaska87
Zakorzenienie

Passion przecież ogarniasz jak chodzi do pracy to why jutro masz nie dać rady

byłam dzisiaj w rosku i się wkurzyłam- frajerzy podnieśli ceny produktów dla dzieci a nawet z tą zniżką -5% zapłacę więcej niż bez niej kilka dni temu
wcześniej za owoce gerber płaciłam 2,87 (cena 2,99 z półki) miałam -4%
teraz płacę 3,03 (cena z półki 3,19) z rabatem -5%

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-04-22 o 21:50
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 21:52   #2856
pszczoua
Zakorzenienie

Ja, ze śluzem nie pomogę bo u nas zawsze towarzyszy temu ból brzuszka i wówczas mogę w miarę precyzyjnie określić co zaszkodziło. Spróbowałabym wyeliminować najpierw jeden produkt i jeśli po kilku dniach nie byłoby poprawy kombinowałabym z odstawieniem drugiego...

Co do butków to ja słyszałam że dziecko powinno jak najwięcej chodzić na boso. Nawet ostatnio bratowej ortopeda mówił że do 2 roku życia nie ma zakładać synkowi żadnych kapci w domu...

U nas też dziś było pięknie. Słońce i 20 stopni Julkowi założyłam body z długim rękawem, cienkie spodenki i skarpetki. Ale ja chyba jestem matka - wariatka bo założyłam mu też cienką czapeczkę... Widzę że chyba jednak przesadziłam... Następnym razem się poprawię
Stary 2014-04-22, 22:18   #2857
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Na początek pytanie, bo mi znów wyleci z głowy
Dziś gotowałam obiadek i wyszło go jeszcze na dwa dni. Obie porcje mogę trzymać w lodówce, czy tę drugą lepiej zamrozić? W 48h wyrobię się z podaniem, ale nie wiem czy ten czas dotyczy też samodzielnie robionego jedzonka.

Cytat:
Dziewczyny, mam pytanie. Zaczełam Poli wprowadzać gluten 5 dni temu. Wczoraj nowa rzecz - dynia. I wczoraj troszke śluzu w kupce, dziś dużo więcej. Brzuszek nie boli, nie jest wzdęty. No i teraz nie wiem - czy ten śluz to przez gluten czy przez dynie, czy tak po prostu Kurka, nie wiem czy odstawić gluten, czy dynie, czy oba i kiedy znowu wprowadzić. Doradźcie, plis
Odstaw na razie dynię i obserwuj. Ale z drugiej strony dynia i uczulenie??? Więc może to gluten

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
aaa Papuzko dziekuje za (nieswiadome) przypomnienie o koszulce wlozonej do lozeczka sprobowalam i nie zapeszam, ale dziala juz ktoras noc mamy 1-2 pobudki i maly spi u siebie
wlasnie Kubus usnal przytulajac sie do mojej bluzki

czy Wasze dzieciaczki tez przytulaja sie doWas obejmujac za szyje ?
moj za kazdym razem tak robi jak go b8ore przodem do siebie
ale tez uwielbia ciagnac za wlosy co jest mniej fajne...
wypróbuję numer z bluzką może taką po aerobiku najlepszy mój TŻ, skomentował: to może wrzućmy małemu do łóżeczka moje skarpety

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
U nas też dziś było pięknie. Słońce i 20 stopni Julkowi założyłam body z długim rękawem, cienkie spodenki i skarpetki. Ale ja chyba jestem matka - wariatka bo założyłam mu też cienką czapeczkę... Widzę że chyba jednak przesadziłam... Następnym razem się poprawię
u nas było nawet ponad 20 stopni i też Julek miał cieniutką czapeczkę w sumie nie wiem po co, bo i tak uszy mu wychodziły
ja boję się jeszcze tak mocno rozbierać małego, dlatego dziś na próbę miał body z długim i sweterek (nie jakiś super ciepły) :noniewi em: ja miałam bluzkę z krótkim i cienki sweterek, więc uznałam, że małego lżej nie mogę ubrać

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 22:19   #2858
kama1987
Rozeznanie

Na rehabilitacji babka nam powiedziała, że Zuzka jest gotowa do stawania
Tylko jakoś nie chce tego sama zrobić

I mam 2 pytania
1.żółtko może uczulić?? Wczoraj Zuzia 1 raz jadła żółtko a dzisiaj ma kropki jakieś na buzi, a nic innego nowego nie jadła, i mi jedynie to żółtko przychodzi do głowy
2. do dziewczyn które brały tabletki.

Mam Sylvie 20. Do wczoraj brałam Ovulan. Wiem że Sylvie mam wziąć w 1 dni @. Tylko jak będę miała plamienie to liczyć jako 1 dzień Bo czasem miałam skąpe @I niewiem co zrobić, mój gin dopiero w maju, a mnie czasem brzuch jak na @ boli.

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
- 50% w rossku na pudry podklady roze i korektory
Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
wszystkie????
Na wszystkie do 27.04 chyba. Potem na produkty do oczu będzie od 28.04, a od 05.05 na paznokcie i chyba usta. Też 49%

Zaoszczędziłam dzisiaj Tak to sobie tłumaczę
Bo kupiłam podkład, puder i róż za 54 zł

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy jak ubieracie na polko cienkie spodnie to jakies cienkie rajtuski pod nie jeszcze czy juz nie ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zależy jaka jest pogoda.Dzisiaj było 22 st. ubrałam Zuzi legginsy i skarpetki, jak wieje zimny wiatr to ubieram albo rajtuzki i legginsy, albo jakieś dresy.

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Lubię klawiaturę Swype, dzięki niej jest sens tego co pisze

Teraz Pan ma relaks

Zuzia też tak lubi jeździć

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
jak wychodzilam z domu to bylo 25w ciebiu
ja w dlugich spodniach materialowych sie dusze

papuga mam depresje z powodu wszechogarniajacej nudy musze chyba sie z toba na spacery umawiac bo koszmar jakis

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

a tak poza tym to pytanie mam

ma ktos pomysl jak zapakowac obiadek dziecku zeby zjadlo w plenerze ?
zaraz ide do sklepu kupic koc termoizolacyjny i jak bedzie taka pogoda panuje cale dnie spedzac w parku
tylko problem bo ok 14 mlodziez je obiad a nie oplaca mi sie do domu wracac bo za daleko
jak mozna podgrzac obiad w plenerze? lub jak zapakowac cieply obiad obiad ze soba.?tak zeby 4godziny wytrzymal?
Ja bym do termosu albo do kubka termoaktywnego spakowała.

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Mam pytanie do Dziewczyn, ktore posiadaja mezow Jak mowicie do swoich tesciow? Mamo, tato? Latwo wam bylo sie przelamac? nurtuje mnie to ostatnio
Odkąd jest Zuzia to babcia
Nie umiem się przełamać.
TZ do moich rodziców bez problemu mówi Mamo i Tato, tylko my z moimi rodzicami przed ślubem mieszkaliśmy chyba 1,5 roku.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
pozniej ponadrabiam bo idziemy na spacerek, ale napisze tylko ze kupilam Amelce fotelik w ktorym poki co Blanka bedzie jezdzic, stanelo na axkidzie kidzofixie... stary mi glowe urwie bo 1600 zeta sama sie z tym zle czuje, najwyzej sobie roweru nowego nie kupie

pogoda piekna
Widziałam na fb
No ceny fotelików masakryczne, my daliśmy 1480, ale dlatego że dostaliśmy rabat.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, które mają smartfony z FP- wasze też tak cicho grają?Bo to chyba dlatego,że powinno się je trzymać przy uchu??
My nie mamy, ale w sklepie patrzyłam na niego i wszystkie takie ciche byly
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 22:21   #2859
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
wiem i rozumiem
ja do lekarza poleciałam nawet i on mnie uspokoił, a nie że ja sama taka niepanikująca

ej odpowiedzcie coś odnośnie tych obiadków, bo na razie oba mam w lodówce i nie wiem czy zamrażać
ja z obiadkami nie pomogę bo początkująca jestem w temacie
ja przechowuje w lodówce do 24h takie przez siebie robione
sama bym nie chciała jeść obiadu który stoi 48h w lodówce :P więc lepiej zamrozić wg mnie

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 22:22   #2860
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Na początek pytanie, bo mi znów wyleci z głowy
Dziś gotowałam obiadek i wyszło go jeszcze na dwa dni. Obie porcje mogę trzymać w lodówce, czy tę drugą lepiej zamrozić? W 48h wyrobię się z podaniem, ale nie wiem czy ten czas dotyczy też samodzielnie robionego jedzonka.

też na dodatek nie wzbudza żadnego zainteresowania

fajnie wygląda, ma jeszcze sporo miejsca i znacznie więcej miejsca na nogi niż sądziłam, że jest w takich fotelikach zresztą Dawid na przykład zawsze jeździ z nogami po turecku na foteliku, więc tu bym nie widziała problemu
a poza tym Blanka jest bardzo bardzo ładną dziewczynką

sto lat dla Jasia i dużo zdrówka
dziekuje co do obiadku ja bym nie mrozila

Cytat:
Natala, też dzisiaj czapki nei zakładaliśmy
swoją drogą opalałam się do południa godzinę

mam pytanie, dla takich maluchów zaczynających chodzić, później 2-3 letnich, zakłada się buty po domu? W moim otoczeniu praktycznie każde dziecko ma buty po domu, butki, nie kapcie

Swno, biedny kotek, nie podrapał? dziadek też biedny
choć ja dzisiaj w krupniku byłam

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Bajka, fotelik wygląda poważnie
a Blanka śliczna jak laleczka
ja zakladalam kapcie z befado. to w sumie jak buty roche wyglada
odnosnie Blanki, dziekuje

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
gratuluje zakupu chociaż cena faktycznie - serce boli
a córeczka śliczna będziesz miała przerąbane jak chłopcy zaczną latać
do tego czasu pewnie zbrzydnie zartuje, mam nadzieje ze nie a jak cos to tz bedzie odpedzal

Cytat:

ale Ci zazdroszczę

przeraża mnie ciut jutrzejszy dzień, chłop idzie do roboty na cały dzień dzisiaj miał wolne to razem ogarnialiśmy latorośl
co cie przeraza?

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Passion przecież ogarniasz jak chodzi do pracy to why jutro masz nie dać rady

byłam dzisiaj w rosku i się wkurzyłam- frajerzy podnieśli ceny produktów dla dzieci a nawet z tą zniżką -5% zapłacę więcej niż bez niej kilka dni temu
wcześniej za owoce gerber płaciłam 2,87 (cena 2,99 z półki) miałam -4%
teraz płacę 3,03 (cena z półki 3,19) z rabatem -5%
zdziercy, chyba przestane ich lubic.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 22:27   #2861
Madziuchna27
Zakorzenienie

Kama,
1. odstaw żółtko i obserwuj, a po kilku dniach spróbuj znowu
2. piksę weź jak zacznie się okres nawet jak to będzie plamienie

Piszę z perspektywy, co ja bym zrobiła, żeby nie było, że się wymądrzam

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 22:32   #2862
ja :)
Zakorzenienie

czaszka, pszczoua, madziuchna - dzięki za wskazówki. Też się dziwie, ze dynia i uczulenie, ale ta kupka dokładnie po dyni zaczęła taka być. Gluten już 5 dni wcześniej był podawany. Acz i po 5 dniach mogą wyjść objawy. Ludzie, czy wykarmienie własnego dziecka musi być tak skomplikowanym procesem?

kama, jajko należy do alergenów więc jak najbardziej może uczulić. Ja bym odstawiła i za jakieś 2 tyg spróbowała znów.
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 22:35   #2863
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
ale dzis mialam beznadziejny dzien, mała ząbkuje i caly dzien marudzila i wcinala wszystko co napotkala wlacznie z puzzlami i z moim swetrem i z moja szyją na spacerze nie mogla spac i sie darla chyba z 30 min
jeszcze jakis stary babysztyl mnie wkurzyl szlam sobie glowna uliczka po swoim osiedlu i Julka okropnie sie darla wiec stwierdzilam ze wracam do domu i pojde gruntowa uliczka zeby bylo szybciej,juz tamtedy czesto chodzilam bo tam mieszka kolezanka z dzieckiem i chodzimy razem na spacery. I tu to stare babsko do mnie z gębą wyskoczylo ze mam sie z tad wynosic ze to nie droga panstwowa tylko prywatna ze sobie nie zyczy i natychmmiast mam sie usunac.We mnie sie az zagotowalo i mowie ze to nie jest koncert zyczen i ze mam prawo tu byc bo bylam kolezanke odwiedzic ktora tez tu mieszka.Ta do mnie"taaaa...ciekawe ktora" noi odpowiedzialam to ja wcielo ale dalej cos tam pod nosem szkrzeczała ze won z tad to jej powiedzialam ze jej brakuje troche kultury i ze zamiast byc mila to jest wredną babą i poszlam sobie normalnie nie wiem dlaczego stare baby sie robią takie chamskie na starosc(oczywiscie nie mowie o wszystkich)

potem jeszcze Julka mi dala w kosc i ją nosilam chyba z 1,5 h po domu w koncu o 19 ja uspilam i myslalam ze sobie odpoczne a tu tesc przyszedl i mi pitolił jakies farmazony jak zwykle polozylam sie jak poszedl ze chwile odpoczne a tu dzwoni dzwonkiem ciocia P. i oczywiscie siedziala teraz godzine i mi ględzila ze widziala nas na spacerze ze jak moglam malej nie ubrac czapki... i oczywiscie swoje madrosci zyciowe...na szczescie juz poszla, mam nadzije ze Julka bedzie spac i tez dzien sie juz skonczy
Masakra, skąd ludzie maja w sobie tyle jadu.

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
pragnę tylko napisać, że mam całkowicie gdzieś, kto i w co swoje dziecko wsadza, czy je sadza czy stawia czy prowadza za ręce etc. może kiedyś częściej takiej zachowania komentowałam, bo przecież nie wszyscy wiedzą że nie powinno się tak robić. ja np nie wiedziałam i byłabym wdzięczna gdyby ktoś mnie uświadomił. ale teraz generalnie olałam temat.
i sama z siebie nie komentuje takich sytuacji, jedynie CZASAMI zdarza mi się coś w tym temacie zapytać, jeśli KTOŚ INNY zwróci na to uwagę i zacznie temat.
tak jak i w tym przypadku, ktoś skomentował, zaczął temat, ja zadałam jedno krókie pytanie i oczywiście pretensje do mnie choć i inne osoby później też komentowały
ale ok, rozumiem, nie będę komentować w ogóle

aha, a jeśli ktoś coś do mnie ma, to proszę konstruktywanie i merytorycznie, aby coś się z tego dało wywnioskować, bo inaczej to chybe lepiej w ogóle nie pisać bo tylko atmosfera się robi kiepska

koniec tematu

u nas po świętach - wszyscy zmęczeni dziś cały dzień niemal poza domem, tż miał jeszcze dziś wolne. ale za to ruszyłam z tematem becikowego (rychło w czas), zaniosłam wnioski do przedszkola, kupiliśmy dostawkę do wózka i dużą butelkę dla Hani, bo pije już po 100-130 ml mm
i w sumie tyle

aha, Hania dziś w aucie miała krótki rękawek no i jak wysiadalismy z auta żeby coś załatwić to nic jej nie zakładałam ale jak bylismy 2,5h na spacerze to miała długi rękawek bo spała... rajstop nie miała, czapki też nie
Od razu zaznaczę, ze nie mam nic do Ciebie Tylko zauważyłam, ze czesto używasz minki i mi ona kojarzy sie z zadziorem, zlosliwcem. To tylko net i ciezko wywnioskować w jakim tonie dana osoba sie wypowiada, a emotki jakies tam emocje mogą odzwierciedlać. Byc moze inni tez tak odbierają ta emotke.

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
100 latek

ani mi nie mów niekiedy wolę się wcale nie odzywać że coś potrzebuję ze sklepu niż kombinować

Co do wizyty to było super, leo sobie u niej zasnął na kanapie, a wspominałam tu jaki mam problem bo uśpić bez cyca tam sobie leżał z książeczką i nagle patrzę a ten kima

Koleżanka podniecona ciążą, w zeszłym roku poroniła więc trochę się martwię ale musi być dobrze

Ogólnie to w swoim mieście czuję się wspaniale, pełno znajomych, wyjść, ploteczek, no i rodzinka
Moja siostra Pola mnie dziś rozczuliła, powiedziała że Leoś ma wspaniałą mamę i nie rozumie jak niekiedy może być niezadowolony i płakać skoro ja go stale tulę i dbam o niego moja słodziutka

staram się jej poświęcić sporo czasu, bo jakoś ciężko jej że tak daleko mieszkam

100latek
współczuję kataru, to jest amsakra a Leo tak się wyrywa że nie idzie tego obrobić, na szczęście nie miał mocno, i już przechodzi...
O widzisz, jak kanapa koleżanki zadziałała. Fajnie, ze jestes zadowolona z wizyty i kciuki dla koleżanki, by tym razem było wszystko w porządku.
A Pola slodziak, pewnie jej brakuje mamy. Szkoda, ze nie mieszkacie blisko, pewnie byłoby jej łatwiej. Mój tato zmarł, gdy byłam dzieckiem i pamietam, ze gdy byłam małolata mówiłam koleżankom, zeby nie denerwowały sie na ojców o jakies pierdoły, bo przynajmniej ich mają i wydawało mi sie, ze ja byłabym super corunia tatusia.
Stary 2014-04-22, 22:44   #2864
Brydzia_
Zakorzenienie

Ja ta minke odbieram pozytywnie

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 22:46   #2865
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Masakra, skąd ludzie maja w sobie tyle jadu.
nie wiem moze im cos sie nie uklada ale to nie znaczy zeby innym zycie uprzykrzać
Cytat:
czaszka, pszczoua, madziuchna - dzięki za wskazówki. Też się dziwie, ze dynia i uczulenie, ale ta kupka dokładnie po dyni zaczęła taka być. Gluten już 5 dni wcześniej był podawany. Acz i po 5 dniach mogą wyjść objawy. Ludzie, czy wykarmienie własnego dziecka musi być tak skomplikowanym procesem?

kama, jajko należy do alergenów więc jak najbardziej może uczulić. Ja bym odstawiła i za jakieś 2 tyg spróbowała znów.
bardzo mozliwe ze to ta dynia bo tak ja juz tu kiedys pisalam u nas Julka za kazdym razem jak podalam dynie to wymiotowala pozniej

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
Ja ta minke odbieram pozytywnie

ja tez

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 22:52   #2866
mariiasia
Zadomowienie

kaska ale Miki ma spanie zazdroszczę

czaszka 13 kg? i, że co je??? masakra, ludzie to mają na.rane w głowie

tassia zawsze chciałam spędzić święta poza domem i siedzeniem przy stole przez 3 dni, ale u nas rodziny tradycjonalistów niestety
a i szykuję się na Krk Tż się nawet zaoferował, że mnie i Szymka przywiezie i potem po nas przyjedzie

ja_ika Emilka słodka śmieszka

policzanka Szymek zapatrzył się na Lili, a w zasadzie na jej raczkujący zadek

buziaki dla wszystkich dzieciaczków kończących pół roczku!

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 23:12   #2867
kama1987
Rozeznanie

Dzięki za rady odnośnie żółtka

I wszystkiego dobrego dla Zuzi i Jasia

Idę spać, dobranoc
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 23:38   #2868
mariiasia
Zadomowienie

Lolaaa super, że chrzciny się udały a ja nie cierpię ciast z alko
zdrówka dla babci

policzanka faktycznie Lila niespokojnie śpi a konsultowałaś to z jakimś lekarzem?

papuga kuruj się, bo chcę Cię poznać w sobotę

monia gratki za ząbek ale mieliście galimatias

kasiunia sorry, ale Wasz spacer mnie rozbawił

Madzia jak jest chłodno i ma cienkie spodnie bez ściągacza to zakladam cienkie rajstopki

MsLullaby ja mówię mamo, ale trzecioosobowo

tassia rampersy widziałam fajne w 5 0 15 ale to było w zeszłym roku i mam nadzieję, że w to lato też będą, mimo, że nie bardzo lubię ten sklep a Ty przy obecnej pogodzie zakładasz Maciejowi samego rampersa czy jak?

Snow gratki za zębola

czaszka nie martw się. ja też dziś dostałam opiernicz od starszej Pani, że nie założyłam czapki dziecku. a przecież były tylko 23 stopnie w cieniu

kasiunia jak mam obiadku więcej niż na jeden dzień do przodu to mrożę

kaska ale promocja, po byku

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2014-04-22, 23:41   #2869
angelikada
Wtajemniczenie

TASIA. Super widoki zazdroszczę

CZASZKA fajny artykuł

INWERSJA moja mała np też miała wytarte włoski ale zaczęły jej właśnie odrastac i już tak nie widać "pastu startowego "

Ok padam nie dam rady więcej nadrobić może uda się jutro choć i tak nie nadrobilam dzisiaj zbyt wiele :P

Dobranoc moje drogie a po świętach czuje że okropnie objedzonaa że już patrzeć nie mogę.. Oki paaaa
Stary 2014-04-22, 23:41   #2870
mariiasia
Zadomowienie

mam pytanie w kwestii żółtka- czy podajecie takie ugotowane na twardo? czy dodajecie surowe do gorącej zupki i podgrzewacie aż się zetnie?

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2014-04-22, 23:56   #2871
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
mam pytanie w kwestii żółtka- czy podajecie takie ugotowane na twardo? czy dodajecie surowe do gorącej zupki i podgrzewacie aż się zetnie?
Ugotowane.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 07:08   #2872
tassia
Zakorzenienie

kama zoltko moze uczulic

ja odstaw narazie dynie. gluten raczej idzie w biegunki, zatwardzenia, problemy skorne, wymioty. ale nie wykluczone ze w sluz tez. ale jakos bardziej dynie obstawiam. niby nie uczula ale Tusia uczulona na marchewke wiec wszysyko jest mozliwe

co do ubierania dzieci to wczoraj maciej byl w bawelnianym dresie i krotkim.body do tego mial czapke z daszkiem bo jest to bardziej praktyczne od parasolki przy wozku

a co do przechowywania obiadkow to ja jestem.boidupa i wole zamrozic ale jakbym.nie zamrazala to napewno trzeba przegotowac

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 07:17   #2873
pszczoua
Zakorzenienie

Witam sie po masakrycznej nocy. Julek znow mi sie zepsul Budzil sie rowno co 2 godziny a miedzy 2 a 3 wiercil sie, stekal przez sen... I tak jak zazwyczaj budzil sie, zjadl i spal dalej, tak teraz budzi sie od razu z placzem i ma problemy zeby zasnac. Nie wiem o co chodzi a trwa to juz tydzien... Dzis polozylam mu swoja koszule nocna ale to tez nic nie dalo. Dlugo tak nie pociagne...
Stary 2014-04-23, 07:20   #2874
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
roznie
jak gotuje obiadek to wlewam do zupki
a czasem gotuje jajko i tre zoltko

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

moje dziecko ustabilizowalo sobie nocne spanie i codziennie konczy sie o 6 rano.
wtedy budzi sie na cyca (???) poje i gotowe do zabawy wiec kosmos
ale w ciagu dnia spi ok 4,5godzin wiec nie jest zle

w krakowie deszczowo wiwc nie wiem co ja dzis poczne.
mialam isc na rynek na spacer ale chyba lippa

[/RIGHT]
Stary 2014-04-23, 07:23   #2875
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

ale Ci zazdroszczę

przeraża mnie ciut jutrzejszy dzień, chłop idzie do roboty na cały dzień dzisiaj miał wolne to razem ogarnialiśmy latorośl
pomyśl, że ja tak mam dzień w dzień.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 07:24   #2876
tassia
Zakorzenienie

nie ma sie czym chwalic
ale zrobilam Mackowi zabawke. jako ze interesuja go torebki, zamki, sprzaczki, guziki to mu uszylam worek na zabawki.
u gory rozpina sie zoltym zamkiem i sa zabawki

poznajcie kazka
uploadfromtaptalk1398230644828.jpg

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2

[/RIGHT]
Stary 2014-04-23, 07:25   #2877
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma sie czym chwalic
ale zrobilam Mackowi zabawke. jako ze interesuja go torebki, zamki, sprzaczki, guziki to mu uszylam worek na zabawki.

poznajcie kazka
Załącznik 5659036

witaj kazku
super.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 07:39   #2878
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma sie czym chwalic

poznajcie kazka
Załącznik 5659036

hehe fajny kazek wynalazek
Stary 2014-04-23, 07:47   #2879
nena_milka
Wtajemniczenie

BAJKA fajny fotelik
JA u mnie młoda po dyni rzygała, jak u CZASZKI. Najpierw odstawiłabym dynie.

Stary poszedł do roboty. Dziec bawi się w łóżeczku a ja walczę ze sobą żeby ruszyć tłusty zad z wyra
Dzisiaj ma norweski i przez caly tydzień nic nie zrobiłam te święta mnie wybiły z rytmu

09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 08:03   #2880
teacherka
Zakorzenienie

Fajowy Kazek, Tassiu. a nie boisz się dawać Maćkowi guziki? bo ja jestem boidoopa.

Dziękujemy za wszystkie życzonka

I przepraszam, ale musze, muszę Wam pokazać:

poszewka na jasia uszyta przez moją mamę
i woreczek na słodkości i małe zabaweczki uszyty przeze mnie na prezent dla córeczki koleżanki, miłośniczki Minnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2802.jpg (121,7 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2803.jpg (101,4 KB, 29 załadowań)
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości