|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
1 | 3,23% |
| Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! |
|
1 | 3,23% |
| Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję |
|
16 | 51,61% |
| Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a |
|
1 | 3,23% |
| Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty |
|
3 | 9,68% |
| Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie |
|
3 | 9,68% |
| Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku |
|
0 | 0% |
| Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały |
|
0 | 0% |
| Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię |
|
6 | 19,35% |
| Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX
ja
zakochałam sie w tym: http://www.carters.com/carters-baby-...2A336_size=12M jak ci w walizce miejsca starczy![]() ![]() ale ty pisałas o knajpie Gesslera, a nie Gesslerki, nie?>
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
moj maluszek za 20 minut kończy 6 miesiecy ![]() z tej okazji zajadał sie dzis pierwsza marchewką ![]() później wrzuce sesje do k. ![]() niesxtety... znów ma okropny katar ![]() zeby ida chyba bo nieznosny jest na maksa:nie spi ani w dzien ani w nocy, slini sie okropnie, wszystko pcha do buzi i jest bardzo marudny.
|
#2823 |
|
Wtajemniczenie
|
Wlasnie w uwadze na tvnie o małej Madzi,co ją zaglodzili
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#2824 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wszystkiego dobrego i duużo zdrówka ![]() |
|
|
|
|
#2825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zięciu, rośnij zdrowo! Co najmniej 1,85 m, coby moja córka mogła szpilki nosić![]() ![]()
|
|
#2826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, Geslera - na końcu Jana (tam przy kościele). Już się pogubiłam jakie jest między którymi Geslerami powiązanie ![]() U Geslerki nigdy nie byłam - byłam raz w zakopanem w knajpie po jej rewolucji ale bez rarytasów, zwyczajnie raczej. Cytat:
|
||
|
|
|
#2827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Witam poświątecznie ![]() Cytat:
Cytat:
Od 22 do 27 kwietnia. My jutro chcemy w końcu wyjść na spacer, po prawie 3-tygodniowej przerwie. Aż żal nie wychodzić jak pogoda robi się super
|
||
|
|
|
#2828 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
póki co tak, więc mam nadzieję, ze juz się nie zarazi...Aaaa i jest czwarty ząbek, co wyjaśniło powód dzisiejszego marudzenia. Wczoraj Adaś oplul dziadkow buraczkami, jak go karmili, dzis zas wyrywal kotu futro z ogona :screwy: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
08.09.2013 Adaś Edytowane przez Snow_White1 Czas edycji: 2014-04-22 o 20:20 |
|
|
|
#2829 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przede wszystkim zdrowka ![]() Cytat:
pod moją presją czasem powiedzial do mojej mamy "mamo" i wtedy az plakala z radosci![]() a ja z kolei tesciowej nie mam a tesciowi moglabym mowic tato ale on chyba sobie tego nie zyczy bo jak po slubie ktos tam mowi czy mu mowie tato a on "ale dlaczego ma mi tak mowic ja nie jestem i nie bede jej ojcem....." chamskie to bylo i zwracam sie do niego poprostu na Ty i jak komus cos opowiadam to mowie tata P. i nie zamierzam mowic tato nawet jakby chcial ![]() Cytat:
|
|
#2830 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
rampersy na mega upał są super, ja polecam bo Jakub miał kilka i były super wygodne
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
ale dzis mialam beznadziejny dzien, mała ząbkuje i caly dzien marudzila i wcinala wszystko co napotkala wlacznie z puzzlami i z moim swetrem i z moja szyją
na spacerze nie mogla spac i sie darla chyba z 30 min![]() jeszcze jakis stary babysztyl mnie wkurzyl szlam sobie glowna uliczka po swoim osiedlu i Julka okropnie sie darla wiec stwierdzilam ze wracam do domu i pojde gruntowa uliczka zeby bylo szybciej,juz tamtedy czesto chodzilam bo tam mieszka kolezanka z dzieckiem i chodzimy razem na spacery. I tu to stare babsko do mnie z gębą wyskoczylo ze mam sie z tad wynosic ze to nie droga panstwowa tylko prywatna ze sobie nie zyczy i natychmmiast mam sie usunac.We mnie sie az zagotowalo i mowie ze to nie jest koncert zyczen i ze mam prawo tu byc bo bylam kolezanke odwiedzic ktora tez tu mieszka.Ta do mnie"taaaa...ciekawe ktora" noi odpowiedzialam to ja wcielo ale dalej cos tam pod nosem szkrzeczała ze won z tad to jej powiedzialam ze jej brakuje troche kultury i ze zamiast byc mila to jest wredną babą i poszlam sobie )potem jeszcze Julka mi dala w kosc i ją nosilam chyba z 1,5 h po domu w koncu o 19 ja uspilam i myslalam ze sobie odpoczne a tu tesc przyszedl i mi pitolił jakies farmazony jak zwykle polozylam sie jak poszedl ze chwile odpoczne a tu dzwoni dzwonkiem ciocia P. i oczywiscie siedziala teraz godzine i mi ględzila ze widziala nas na spacerze ze jak moglam malej nie ubrac czapki...
Razem od 04.12.2004 Zaręczeni od 27.12.2008 Zaobrączkowani od 11.09.2010 Nasz skarb...Julka... Edytowane przez czaszka_ Czas edycji: 2014-04-22 o 20:32 |
|
|
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jedna chwaliła rampersy, a druga wolała body tylko według mnie body tak sobie wypada, bo pielucha mocno wystaje, a poza tym po co jacyś zboczeńcy mijający nas na spacerze mają się gapić ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- idę ćwiczyć, ale po dzisiejszym chodzeniu boli mnie pięta, bo założyłam mega płaskie baleriny
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
u moich dzieci rampersy sie sprawdzily bardzo dobrze
|
|
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
Czaszka, łączę się w bólu
ja nie wiem co Jej jest, ale ostatnio praktycznie nie śpi w dzień, jest zmęczona i baaardzo marudna
|
|
|
|
#2835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2836 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() marchwianka! jest najlepsza Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i niech juz zabki wyjda.Cytat:
wiadomo co dziecko to inaczej wzrostowo, no co ja moge powiedziec no i akurat ten co mam jest montowany tylem albo przodem wiec jak cos nie bedzie placzu.
Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2014-04-22 o 20:42 |
|||||
|
|
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
pragnę tylko napisać, że mam całkowicie gdzieś, kto i w co swoje dziecko wsadza, czy je sadza czy stawia czy prowadza za ręce etc. może kiedyś częściej takiej zachowania komentowałam, bo przecież nie wszyscy wiedzą że nie powinno się tak robić. ja np nie wiedziałam i byłabym wdzięczna gdyby ktoś mnie uświadomił. ale teraz generalnie olałam temat.
i sama z siebie nie komentuje takich sytuacji, jedynie CZASAMI zdarza mi się coś w tym temacie zapytać, jeśli KTOŚ INNY zwróci na to uwagę i zacznie temat. tak jak i w tym przypadku, ktoś skomentował, zaczął temat, ja zadałam jedno krókie pytanie i oczywiście pretensje do mnie choć i inne osoby później też komentowały ![]() ale ok, rozumiem, nie będę komentować w ogóle ![]() aha, a jeśli ktoś coś do mnie ma, to proszę konstruktywanie i merytorycznie, aby coś się z tego dało wywnioskować, bo inaczej to chybe lepiej w ogóle nie pisać bo tylko atmosfera się robi kiepska ![]() koniec tematu ![]() u nas po świętach - wszyscy zmęczeni dziś cały dzień niemal poza domem, tż miał jeszcze dziś wolne. ale za to ruszyłam z tematem becikowego (rychło w czas), zaniosłam wnioski do przedszkola, kupiliśmy dostawkę do wózka i dużą butelkę dla Hani, bo pije już po 100-130 ml mm ![]() i w sumie tyle ![]() aha, Hania dziś w aucie miała krótki rękawek no i jak wysiadalismy z auta żeby coś załatwić to nic jej nie zakładałam |
|
|
|
#2838 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Na początek pytanie, bo mi znów wyleci z głowy
![]() Dziś gotowałam obiadek i wyszło go jeszcze na dwa dni. Obie porcje mogę trzymać w lodówce, czy tę drugą lepiej zamrozić? W 48h wyrobię się z podaniem, ale nie wiem czy ten czas dotyczy też samodzielnie robionego jedzonka. Cytat:
Cytat:
zresztą Dawid na przykład zawsze jeździ z nogami po turecku na foteliku, więc tu bym nie widziała problemua poza tym Blanka jest bardzo bardzo ładną dziewczynką Cytat:
|
|||
|
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
Natala, też dzisiaj czapki nei zakładaliśmy
swoją drogą opalałam się do południa godzinę ![]() mam pytanie, dla takich maluchów zaczynających chodzić, później 2-3 letnich, zakłada się buty po domu? W moim otoczeniu praktycznie każde dziecko ma buty po domu, butki, nie kapcie ![]() Swno, biedny kotek, nie podrapał? dziadek też biedny choć ja dzisiaj w krupniku byłam ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Bajka, fotelik wygląda poważnie ![]() a Blanka śliczna jak laleczka |
|
|
|
#2840 | ||
|
Zakorzenienie
|
100 latek
Cytat:
![]() Co do wizyty to było super, leo sobie u niej zasnął na kanapie, a wspominałam tu jaki mam problem bo uśpić bez cyca tam sobie leżał z książeczką i nagle patrzę a ten kimaKoleżanka podniecona ciążą, w zeszłym roku poroniła więc trochę się martwię ale musi być dobrze![]() Ogólnie to w swoim mieście czuję się wspaniale, pełno znajomych, wyjść, ploteczek, no i rodzinka ![]() Moja siostra Pola mnie dziś rozczuliła, powiedziała że Leoś ma wspaniałą mamę i nie rozumie jak niekiedy może być niezadowolony i płakać skoro ja go stale tulę i dbam o niego staram się jej poświęcić sporo czasu, bo jakoś ciężko jej że tak daleko mieszkam ![]() Cytat:
współczuję kataru, to jest amsakra a Leo tak się wyrywa że nie idzie tego obrobić, na szczęście nie miał mocno, i już przechodzi... |
||
|
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję za wszystkie odpowiedzi
na szczęście od 14 spokój i oby tak zostało...Kasiunia no ja wiem że niby 5 to nic... ale jak on robi 1 na dzień lub dwa dni a tutaj nagle od rana do godz 14 - 5 razy i ewidentnie o konsystencji biegunkowatej zaczęłam panikować ![]() A co do pchacza to my nie będziemy kupować Igorowi... neurolog nam odradziła powiedziała że pchacz będzie dla niego za szybki i żeby sobie radził przy meblach domowych które są cięższe ![]() My dziś wyszliśmy na spacer i po 30min zaczęło tak grzmieć że biegłam do domu żeby nie zmoknąć :P kurde a szkoda miałam nadzieje na długi spacer...
|
|
#2842 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2843 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ten czas leci... Cytat:
za kolejnego ząbka dla małego rozrabiaki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
kapcie to mas zna myśli jakieś takie miękkie ciapki? to mój też w takich nie chodzi, w ogóle po domu nic innego nie założy niż takie coś http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...tart=0&ndsp=27 albo wersja z zakrytymi palcami
|
||||||
|
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż cena faktycznie - serce boli ![]() a córeczka śliczna
|
|
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
Kahunia, no o takie laćki mi chodzi, miękkie jakieś, u mnie tak sie mówi
|
|
|
|
#2846 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja do lekarza poleciałam nawet i on mnie uspokoił, a nie że ja sama taka niepanikująca ![]() ej odpowiedzcie coś odnośnie tych obiadków, bo na razie oba mam w lodówce i nie wiem czy zamrażać
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-04-22 o 21:21 |
|
|
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
Passion, Marysi nie zakładałam żadnych butków, tylko skarpety z abs. Kapcie zaczęła nosić mając 2 lata i to tylko dlatego że jedna stópka jej uciekała i mąż jej wkładki zrobił.
Hani też nie zamierzam nic zakładać, o ile nie będzie takiej konieczności ![]() Kasiuni_a, taką: http://allegro.pl/dostawka-platforma...126868468.html |
|
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() sorki, że nie odnoszę się do Waszych postów, ale TZ ma urlop do 4.05 więc z doskoku będę, proszę mnie nie wydziedziczać z K.
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super siostra ![]() Dziewczyny, mam pytanie. Zaczełam Poli wprowadzać gluten 5 dni temu. Wczoraj nowa rzecz - dynia. I wczoraj troszke śluzu w kupce, dziś dużo więcej. Brzuszek nie boli, nie jest wzdęty. No i teraz nie wiem - czy ten śluz to przez gluten czy przez dynie, czy tak po prostu Kurka, nie wiem czy odstawić gluten, czy dynie, czy oba i kiedy znowu wprowadzić. Doradźcie, plis
|
|
|
|
|
#2850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() przeraża mnie ciut jutrzejszy dzień, chłop idzie do roboty na cały dzień dzisiaj miał wolne to razem ogarnialiśmy latorośl
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

zakochałam sie w tym: 
[/RIGHT]

a na tych które pojawiły sie pierwsze już są strupki. dzisiaj już nie widzę nowych więc może to koniec wysypu bo mija równy tydzięń od pierwszej krostki
klask i:

bo jak po slubie ktos tam mowi czy mu mowie tato a on "ale dlaczego ma mi tak mowic ja nie jestem i nie bede jej ojcem....." chamskie to bylo i zwracam sie do niego poprostu na Ty i jak komus cos opowiadam to mowie tata P. i nie zamierzam mowic tato nawet jakby chcial 
szlam sobie glowna uliczka po swoim osiedlu i Julka okropnie sie darla wiec stwierdzilam ze wracam do domu i pojde gruntowa uliczka zeby bylo szybciej,juz tamtedy czesto chodzilam bo tam mieszka kolezanka z dzieckiem i chodzimy razem na spacery. I tu to stare babsko do mnie z gębą wyskoczylo ze mam sie z tad wynosic ze to nie droga panstwowa tylko prywatna ze sobie nie zyczy i natychmmiast mam sie usunac.We mnie sie az zagotowalo i mowie ze to nie jest koncert zyczen i ze mam prawo tu byc bo bylam kolezanke odwiedzic ktora tez tu mieszka.Ta do mnie"taaaa...ciekawe ktora" noi odpowiedzialam to ja wcielo ale dalej cos tam pod nosem szkrzeczała ze won z tad to jej powiedzialam ze jej brakuje troche kultury i ze zamiast byc mila to jest wredną babą i poszlam sobie

Jak mowicie do swoich tesciow? Mamo, tato? Latwo wam bylo sie przelamac? ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)