|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46132098] Ale jest fajnie, strasznie kocham tego łobuziaka [/QUOTE]Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
monika czytam Twojego bloga. fajny
|
#3063 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() rena!!! pięknie! za betę
|
|
|
|
|
#3064 | |
|
Zakorzenienie
|
Berbie, pół dnia nie mogłam sobie znaleźć miejsca... współczuję sytuacji. Nomalnie wbija
![]() Cytat:
|
|
|
#3065 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
HEJKA!
![]() BERBIE! aż mnie zmroziło! strasznie mi przykro... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ty się lepiej Tz oddawaj a nie lekarzowi! :brzyd al:![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46132098]Wybaczcie, ale Artur ma motorek w tyłku, a ja jestem praktycznie cały czas sama, bo TŻ jest w pracy, a potem mi niewiele pomoże, bo go ciągle coś boli. Tak, że tego... Młody raczkuje jak torpeda, w krzesełku się wygina na wszystkie strony i robi histerie, jak go zostawię samego na chwilę, to jest płacz ze łzami jak grochy, a jak mam go przewijać albo ubierać, to na samą myśl się pocę - Artur mi się obróci, du.pkę na mnie wystawi (najlepiej gołą) i ja sobie mogę mu chcieć założyć pieluchę... Ubieranie to wojna, i ze mnie i z niego się potem leje. Bosko. Ale jest fajnie, strasznie kocham tego łobuziaka [/QUOTE]PERSE! gdzies czytałam ze łatwiej załozyc rajstopki ośmiornicy niż takiemu dziecku! cudnie się to czyta!!!!!!!!!!!!!1Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
Nie odniose sie bo nie jestem na bieżąco. Życze wszystkim wysokich bet, upragnionych serduszek, udanych wizyt i usg, szczesliwych porodów i grzecznych dzieci (tego ostatniego rowniez zycze sobie
)A dziekuje ze pytacie. U nas ok, dzis dziewczynki skonczyly 8 tygodni. Ważą juz po 3,5kg kazda. Z racji wczesniactwa ciagle chodzimy po jakis lekarzach. Na szczescie na razie wszystko ok. I niech tak zostanie. ![]() Zdjecia dziewczynek mam na fb, jak ktos chce zobaczyc to na pw dam namiary Ostatnio czesto chodzimy na spacery i musze stwierdzic, ze krawężniki w tym kraju to jakis chory problem, szczegolnie dla cieżkiego wózka blizniaczego Jestesmy na etapie zmiany mleka, z wczesniaczego na jakies początkowe. Mozecie cos polecic? Pytalam Was kiedys o szczepienia. Na razie naczytalam sie tyle, ze zastanawiam sie, czy w ogole bede szczepila szczepionkami skojarzonymi.. Wszedzie rtęc i inne badziewie.. Poza tym nic ciekawego.. Zycie sobie plynie... Czasami z TZ myslimy, ze jednak posiadanie jednego dziecka w porównaniu z blizniakami, to cud, miod i orzeszki.. Bajka jednym slowem ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#3067 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Acard też bierzesz? Ja bym chyba do 5 maja z betą nie wytrzymała może zrób wcześniej, wiesz, że czas jest najważniejszy
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedział ostatnio, że mnie z rąk nie wypuści dopóki mi dziecka nie zrobi, więc tego się trzymam...
I mam pytanie do Was, bo jesteście lepszymi specjalistkami.. ![]() Zasnęłam wczoraj za szybko i zapomniałam zaaplikować sobie luteiny.. ![]() Udanego dnia, Kobietki..
|
|
#3070 |
|
Wtajemniczenie
|
Meire a ile razy aplikujesz ? Tylko wieczorem? Jak,tak to zaaplikuj teraz rano.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli teraz rano i ostatnią dawkę dziś wieczorem, tak jak miało być?... nie zaburzy mi tam niczego taka duża dawka??...
|
|
|
#3072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moim zdaniem większe zaburzenie by było, jakbyś zrobiła 48 godzin przerwy. Dzisiejszą wieczorną dawkę możesz wtedy podać trochę później. O ile znowu nie zaśniesz
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
OK, to tak zrobię... dziękuję, Kochane..
Zaaplikowałam tabletki i jak wyjęłam palucha, to już był czerwony.. coś szybko.. ![]() Cóż.. już zaaplikowane.. wieczorem ostatnia dawka i czekam na @..
Zuzka - ur. 19.11.2009 Julcia - II - 22.05.2014 Natalka - 28.01.2015 16.01.2015 Edytowane przez meire Czas edycji: 2014-04-23 o 09:11 |
|
|
|
#3074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#3075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z krawężnikami ciężko, z podjazdami również, do marketu jeszcze chodzę z J., ale osiedlowy sklepik to masakra, zwykła spacerówka nie wjedzie, tzn dojedzie do kas, a między regały już nie. z mleka ja jednak cały czas polecam Hipp, J. najlepiej tolerował to mleko i widzę, że wiele osób je poleca (w razie czego mogę Ci napisać gdzie ile kosztuje, bo różnice w cenach tego mleka to ok 10zł w różnych marketach) Cieszę się, ze u Was ok
|
|
|
|
|
#3076 |
|
Wtajemniczenie
|
Meire jesli miesiaczka jednak dzis juz wystapi to juz wieczorkiem nie aplikuj
po prostu cykl nowy zacznij. Buziak:-*Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
Popieram!
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas pogoda piękna, Zuzka w przedszkolu, to ja się wzięłam za pranie.. powieszę w ogródku to będzie tak pięknie pachniało powietrzem..
|
|
|
#3079 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj ostatni dzień okresu i od 29 rozpoczynamy starania, a ja tak bardzo się boję;( Tyle się naczytałam, że pewnie znowu się nie uda i nigdy nie będę mamusią ;(
Pomóżcie... Jeśli ten cykl mam 28 dniowy, to okres wypadnie 17 maja, a kiedy będzie 32 dniowy, to wypadnie 21 maja... Wizytę u gina mam na 15 maja, myślicie, że jeśli się uda, to tak wcześnie będzie już coś widać na usg? |
|
|
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do owulacji jeszcze jakoś leci, gorzej z czekaniem na test Berbie byłaś w Rossmanie? Kupiłaś coś? Ja narazie nic nie kupuje. Czekam na maj, bo kasa poszła mi na prywatną służbę zdrowia. Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na usg lekarz nic nie zobaczy tak wcześnie, chyba, że badaniem na fotelu poczuje napuchniętą macicę. tak mi się wydaje. byłam, kupiłam prawie wszystko z serii Babydream: płyn do kąpieli, waciki, płatki higieniczne, krem na odparzenia, oliwkę, szczotkę do butelek, szampon. polowałam na lovelę w promocji ale pusta półka ![]() jutro wybieram się do hurtowni z rzeczami dla dzieci. jakie masz zamiar kupować pieluszki na początek i ile?
27.06.2011 Każdego dnia dziękuję Bogu za to, że Cię mam Edytowane przez BERBIE Czas edycji: 2014-04-23 o 11:04 |
|
|
|
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakiś balsam / mleczko do ciała brałaś dla Krzysia? A do prania kupiłam płyn biały jeleń (uniwersalny do kolorów i białego). 9zl za litr. Myślę że zostanę przy nim jeżeli mały nie będzie miał uczulenia. I nasze ubrania też będę w nim prac ![]() O taki : http://www.aptekagemini.pl/bialy-jel...in-1-litr.html Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
inne rzeczy/firmy będę patrzeć w gemini, ale czekam z tym do maja na przelew z Zus wtedy też kupię ten biały jeleń. na razie mam ten proszek który kupiłam jakiś czas temu w promocji.jutro popatrzę pieluszki flanelowe/tetrowe i nie wiem co jeszcze... chyba w sumie wszystko już mam, albo będę mogła kupić w gemini. wózka nie zamówiliście jeszcze? widziałaś ten model na żywo?
|
|
#3084 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam Tesco loves baby dwa opakowania jedynek (po 25 sztuk w opakowaniu) i dwa opakowania dwójek. Czyli jeżeli dziecku na początku, zmienia się pieluszke 8-12razy dziennie, to mi na 10 dni starczą..
![]() Hehe. Chce kupić jeszcze białe Pampersy wyrazie gdyby tescowe go uczuliły, albo na odwrót. Cytat:
Wszędzie w listach wyprawkowych są i takie i takie. Nie wiem dlaczego Narazie mam 20 tetrowych i dwie z ceratką. Wózka jeszcze nie zamawiałam. Na żywo go nie widziałam i nie liczę że go zobaczę przed zakupem Nie jestem w stanie z tym krążkiem siedzieć lub stać dłużej niż 5 minut.. Są momenty że jest ok, ale jak Maksior zaczyna główką na szyjkę nabierać to mnie porostu boli. Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może choć są jakieś filmiki na youtube tego wózka. czemu właśnie go chcesz skoro go nie widziałaś?
|
|
#3086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najskuteczniej to chyba bzykanko co dwa dni - bezstresowo wstrzelicie się i nie będziesz nerwowo wyczekiwać owulki. w jej okolicach najwyzej codziennie spokojnie. Ginekolodzy raczej zapraszają na oglądanie ok 7 tc , wtedy dopiero jest szansa żeby coś zobaczyć, więc po spodziewanej miesiączce 2 tyg jesli bedzie sie spozniac. no, ewentualnie tydzien. Musisz się uspokoić, wyluzować. Psychika to polowa sukcesu
|
|
|
|
|
#3087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam inne wózki z bebetto i były ok. Ogólnie wszystkie wózki z tej firmy mają dobre opinie. Ten dopiero w kwietniu miał premierę, więc jak oglądałam w sklepach wózki to jeszcze go nie bylo. Jestem gotowa zaryzykować. Z resztą zamawiając przez neta ma się 10 dni na zwrot Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3088 |
|
Konto usunięte
|
Monika uśmiałam się ze zmartwychwstania
![]() Dziewczyny, pieluszki flanelowe są bardzo przydatne. Przede wszystkim u mnie służą jako podkładka zawsze, tzn. jak Artur śpi na tapczanie, to na pieluszce, w bujaczku również mam rozłożoną, w wózku, itd. Są miłe i bawełniane, więc super się sprawdzają. A przy letnich dzieciach - idealne jako okrycia na gorące dni. |
|
|
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3090 |
|
Raczkowanie
|
Teraz będzie to nasz drugi cykl starań, w pierwszym zaskoczyło od razu, niestety była to ciąża biochemiczna ;(
Dlaczego od 29? dzisiaj mam ostatni dzień okresu, a owulacja może być 3 maja przy 28 dniowych cyklach lub 7 maja przy 32 dniowych. Postanowiliśmy, że od 29 kwietnia będziemy przytulać się co 1-2 dni
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

pęcherzyk pękł i mamy piękne ciałko żółte - dr powiedział, że jak z journala usg 
[/QUOTE]

proszę, pomyśl, chociaż minutkę...."
niech robi, co uważa..
)

coś szybko..