Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-22, 12:30   #4681
Klaudenc
Moderator

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Magda i Doe jakie cudeńka *,* Jak na minimum u Magdy to piękne loki naprawdę. W ogóle robią się Wam suchary po bootsowym? Bo daję go mało ale odciskać musze bo takie strączki
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 13:33   #4682
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Magda i Doe jakie cudeńka *,* Jak na minimum u Magdy to piękne loki naprawdę. W ogóle robią się Wam suchary po bootsowym? Bo daję go mało ale odciskać musze bo takie strączki
ja zazwyczaj mam, ale z racji tego że w między czasie same się poodgniatają resztę zostawiam dla angielskiego wiatru i to robi sporą robotę za mnie

dziękuję za pochwały Wzięłam się za kozieradkę - będę psikać co dwa dni na noc. Myślę tak z 30 razy psikać a później przerwa z miesiąc i znowu. Zobaczymy jak mi się uda z tą moją systematycznością .

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

a i zapomniałam jeszcze zapytać - bo tak się zastanawiałam nad tym moim łupieżem. Czy to może być spowodowane nakładaniem garniera AiK jako odżywki b/s ? Bo tak mnie zastanawia czy on może czasem tak jakby nie zasycha i później się nie kruszy? Daję go w różnych dawkach, ale na włosach po użyciu zostaje mi ślad gdzie jest odżywka. Spróbuję następnym razem pominąć odżywkę b/s a dać sam olej i krem boots. Może wtedy będzie lepiej z tą moją czupryną?
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 14:08   #4683
Curly81
Wtajemniczenie

Hej,

Użyłam dzisiaj tej maski odżywczej yves rocher...ale efekty są gorsze niż po odżywce do kręconych.Może za krotko trzymałam bo musiałam spłukać po 10minutach a odżywkę trzymałam godzinę 2 dni temu.Cięko ocenić coś po 1 razie ale po odzywce były ładniejsze loczki,drobniejsze i drobniejszy skręt jakiego dawno nie miałam przy absolutnym minimum bez b/s,ktorą nakładam zawsze od 13lat.Ciekawa jestem jakie będą jak nałożę joanne z pokrzywą.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 14:25   #4684
201605161428
Konto usunięte

A ja mam pytanko: jak i kiedy rozczesujecie krecone wlosy? Mam ladny skret i czesze wlosy po umyciu, przed wysuszeniem. Stale jednak slysze od ludzi, ze powinnam codziennie rano czesac wlosy. Wiem, ze to dziwne jak dwa dni nie czesze, ale po czesanii wygladaja jakby mnie piorun rabnal

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 14:41   #4685
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
A ja mam pytanko: jak i kiedy rozczesujecie krecone wlosy? Mam ladny skret i czesze wlosy po umyciu, przed wysuszeniem. Stale jednak slysze od ludzi, ze powinnam codziennie rano czesac wlosy. Wiem, ze to dziwne jak dwa dni nie czesze, ale po czesanii wygladaja jakby mnie piorun rabnal
Czesanie na sucho kręconych to zbrodnia przecież oczywistym jest, że będzie szopa. Poza tym nie powinno się czesać włosów kręconych na sucho, bo się niszczą.
Ja włosy przeczesuję palcami zawsze na mokro tylko i wyłącznie. Raz na tydzień, czasami raz na dwa przeczesuję mokre włosy na których jest odzywka grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami i tyle.
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 14:49   #4686
Jessenia
Raczkowanie

GG do Jessenia

heeej

żyję
kudły rosną a ja w sumie nic specjalnego z nimi nie robię.. wracam do skrzypu i pokrzywy i drożdzy i siemienia. bo mi to dobrze robiło
wracam do pielęgnacji, bo trochę siano ostatnio (więc nosze spiete )
no i wracam tu pokażę co mam jak coś ogarnę

5, 10, 21.975, 42.135
Jessenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 15:18   #4687
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Czesanie na sucho kręconych to zbrodnia przecież oczywistym jest, że będzie szopa. Poza tym nie powinno się czesać włosów kręconych na sucho, bo się niszczą.
Ja włosy przeczesuję palcami zawsze na mokro tylko i wyłącznie. Raz na tydzień, czasami raz na dwa przeczesuję mokre włosy na których jest odzywka grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami i tyle.

Dokładnie, mnie powtarzali często że powinnam czesać ale tłumaczyłam że nie można i dalej jak na dziwoląga na mnie patrzą
Zapraszam na zakręconego bloga

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 15:21   #4688
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
ja zazwyczaj mam, ale z racji tego że w między czasie same się poodgniatają resztę zostawiam dla angielskiego wiatru i to robi sporą robotę za mnie

dziękuję za pochwały Wzięłam się za kozieradkę - będę psikać co dwa dni na noc. Myślę tak z 30 razy psikać a później przerwa z miesiąc i znowu. Zobaczymy jak mi się uda z tą moją systematycznością .

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

a i zapomniałam jeszcze zapytać - bo tak się zastanawiałam nad tym moim łupieżem. Czy to może być spowodowane nakładaniem garniera AiK jako odżywki b/s ? Bo tak mnie zastanawia czy on może czasem tak jakby nie zasycha i później się nie kruszy? Daję go w różnych dawkach, ale na włosach po użyciu zostaje mi ślad gdzie jest odżywka. Spróbuję następnym razem pominąć odżywkę b/s a dać sam olej i krem boots. Może wtedy będzie lepiej z tą moją czupryną?
A no może tak być, ja pamiętam gdy kiedyś używałam jakiejś pianki to po paru dniach miałam taki biały nalot co jak łupież wyglądał. A potem przestałam jej używać i już nie miałam

TheUnlike
Moim zdaniem to różnie, ja mam gruby i mocny skręt i czeszę je od zawsze normalnie na sucho. Jak nie uczeszę sie przez parę dni to też się krzywda nie robi. Jakoś od czesania w życiu nie miałam połamanych czy rozdwojonych włosów. Więc dyplomowałabym czy to czesanie jest złem, niektórym po prostu nie służy, a jeśli chcesz mieć bardziej podkreślone loczki no to czesz je na mokro przy myciu, szczególnie jeśli są podatne na puch
Stary 2014-04-22, 15:46   #4689
Nieszka__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Biovax ogólnie jest dość ciężki, zwłaszcza, że masz cienkie i rzadkie włosy, moją siostrę bardzo obciąża, ale ona ma niewiele włosków

U mnie też najlepiej spisywał się żel z isany Teraz mam albo za słabe utrwalenie, albo strączki, jedynie żel z lidla daje radę i mrożąca joanna, ale w minimalnej ilości i na bardzoooo mokre włosy
Żel z Lidla dziś dalam, włosy nawet ok Szok, no jest w porządku. Nie zaczepiście, ale w porządku. Bardzo długo niestety schły, aż 2,5 godziny.
Nieszka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 15:55   #4690
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak jak pisała Imperfecta, że na mokro tylko z odżywką d/s i tyle i nie plączą się i nic im się nie dzieje kompletnie złego
Stary 2014-04-22, 16:04   #4691
201605161428
Konto usunięte

A ja wciąż szukam dobrych kosmetyków
Obecnie używam:

szampony: gliss kur regeneracja włosów zniszczonych; biovax 3 oleje
maski: biovax do włosów wypadających, balsam z pokrzywą
oleje: kokosowy (coś mi nie służy) i makadamia
odżywki: gliss kur regeneracja włosów, avon do włosów farbowanych

Dawniej miałam straszne siano (załączam zdjęcie) i zdecydowałam się na radykalne ścięcie. Ścięłam początkiem lutego i w szoku stwierdziłam, że mają piękny skręt jak się tak nie puszą i nie są popalone farbą. Wszyscy znajomi pytają, gdzie robiłam trwałą Jednak z przerażeniem stwierdzam, że im dłuższe rosną tym bardziej wracają do sianowatej wersji :/

Zdjęcie jeden i dwa - przed ścięciem po 5 latach farbowania. Zdjęcie trzy - dwa miesiące po ścięciu, znowu klapią i się puszą ;( Nie farbuję, wracam do naturalnych, są ciemny chłodny blond, rozjaśnianie je dobiło. Macie jakieś pomysły jak temu zaradzić?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN6196.jpg (161,2 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN6314.jpg (179,5 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fd.jpg (84,5 KB, 38 załadowań)

Edytowane przez 201605161428
Czas edycji: 2014-04-22 o 16:17
Stary 2014-04-22, 18:55   #4692
Cukiiereczek
Raczkowanie

Dziewczyny sądzicie, że można nałożyć żel lniany na noc na mokre włosy, a potem to jakoś ugnieść? Bo niestety rano nie będę miała czasu, żeby umyć a żel ładnie mi podkreśla skręt.

Właśnie siedzę sobie z olejem winogronowym na głowie. Już po pierwszym olejowaniu włosy wydawały mi się takie fajniejsze, więc nie mogę się już doczekać efektu po kolejnych!

Cukiiereczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 19:02   #4693
Wiolkaa93
Wtajemniczenie

GG do Wiolkaa93

Cytat:
Hej! U mnie właśnie w sumie minął rok pielęgnacji Jestem z siebie dumna - choć nie wszystkie tajniki jeszcze poznałam, ale moim zdaniem efekty są i to spore
I tak jak Joanku wprowadziłam minimum - czyszczę teraz cały czas SLS, bo inaczej mam łupież (mimo SLS to też ale mniejszy) brak odżywki d/s. I nawet brak oleju przed nie spowodował efektu lwa
dla porównania wrzucam zdjęcie z listopada 2012 - zaczęłam wtedy olejować Babydream raz na jakiś czas, później z lutego 2013 - wtedy zaczęłam wprowadzać już co tydzień oleje i mycie delikatnym szamponem i ostatnie dwa z soboty z lampą i bez To z lampą oddaje najlepiej mój kolor włosów
Także powiem tyle - nie poddawać się
duża różnica

Cytat:
Napisane przez Jessenia Pokaż wiadomość
heeej

żyję
kudły rosną a ja w sumie nic specjalnego z nimi nie robię.. wracam do skrzypu i pokrzywy i drożdzy i siemienia. bo mi to dobrze robiło
wracam do pielęgnacji, bo trochę siano ostatnio (więc nosze spiete )
no i wracam tu pokażę co mam jak coś ogarnę
ja piję pokrzywę od jakiegoś czasu ale muszę się wziąć za drożdże

Cytat:
A ja wciąż szukam dobrych kosmetyków
Obecnie używam:
szampony: gliss kur regeneracja włosów zniszczonych; biovax 3 oleje
Dobre są te szampony do codziennego mycia? Bo szukam czegoś łagodnego: dziecięce szampony się u mnie nie sprawdziły, mycie odżywką też nie. Może mi coś polecicie?

Ja też wstawiam swoje włosy, dawno nie pokazywałam, fotka z niedzieli
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140420_091407.jpg (255,6 KB, 29 załadowań)
Wiolkaa93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 19:22   #4694
Klaudenc
Moderator

Wiolka, ja na co dzień używam tego
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...cia-ciala.html akurat skład gdzie jest gliceryna występuje w wersji różowej, ten jest całkiem przyjemny. jeśli nie myjesz włosów często, czyli np. tak co 4 dni to możesz mocniejszego szamponu używać, ja taki dla dzieci używam na przemian z sls np. gliss kur volume i jest w porządku
I bardzo podobają m isię Twoje włosy, ładny typ skręty masz

Dziewuszki, ma któraś z Was może jakiś fajny sprawdzony szampon z silikonem? Zawsze używałam Timotei ze starej wersji której już niestety nie ma i Nivei niedostępnej w UK, a chciałabym taki szamponik sobie kupić na lato. Myślałam nad Dove bo ma dobre recenzje i nad Gliss kur z olejkami. Polecicie mi coś?

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-04-22 o 19:23
Stary 2014-04-22, 19:36   #4695
Doe
Rozeznanie

Cytat:
)
Także powiem tyle - nie poddawać się
- Nawet mnie zmotywowałaś! Ogólnie masz mega podobny skręt do mojego! Tak więc będę walczyć dalej z kryzysem włosów na emigracji . Piękne włosiska!

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Co za różnica
- Ogromna. Ale wyobraźcie sobie, że nawet wtedy znaleźli się ludzie, którym moje włosy się podobały, a to pokazuje moc kręconych włosów . No i prawda jest taka, że my same zawsze będziemy więcej wymagać od swoich kudłów. Ile razy jest tak, że ktoś mi mówi/pisze: boże, Twoje włosy! a ja na to: wiem, masakra!, na co otrzymuje odpowiedź: Zgłupiałaś?! Są cudowne!

Cytat:
Teraz mam albo za słabe utrwalenie, albo strączki, jedynie żel z lidla daje radę i mrożąca joanna, ale w minimalnej ilości i na bardzoooo mokre włosy
- A co masz na myśli, pisząc "strączki"?

Cytat:
- Dzięki! Nie umiem powiedzieć czy robią mi się suchary po bootsowym, bo ja za każdym razem używam też gluta, a walę go z tonę, więc suchary mam jak ta lala .

Cytat:
- Reguła jest taka, że jeśli chce się mieć zdefiniowane loki czy fale, to włosów nie rozczesujemy. Ja palcami rozczesuje kiedy spłukuję odżywkę i tyle . To nic dziwnego. Moi znajomi też się dziwili/dziwią, ale załatwiam to w taki sposób, że takim samym tonem - jak możesz o tym nie wiedzieć - jakim oni mówią mi o codziennym rozczesywaniu włosów, ja komunikuję Im: przecież kręconych włosów się nie rozczesuje. Opanowałam to już do tego stopnia, że ludzie mi od razu przytakują i zaczynają twierdzić, że no tak... czytali/słyszeli .

Cytat:
Napisane przez Cukiiereczek Pokaż wiadomość
Dziewczyny sądzicie, że można nałożyć żel lniany na noc na mokre włosy, a potem to jakoś ugnieść? Bo niestety rano nie będę miała czasu, żeby umyć a żel ładnie mi podkreśla skręt.
- Ja tak robię, tyle że zawiązuje na głowę chustę, ale rano niestety są jeszcze trochę mokre. No i tak nie zawsze udaje mi się uniknąć zniekształceń skrętu, więc bywa, że muszę rano dołożyć trochę żelu lnianego .

Kupiłam sobie kozieradkę, dzisiaj mi przyszła, i będę ją stosować jako wcierkę na skalp. Jestem ciekawa efektów.
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 20:26   #4696
201605161428
Konto usunięte

Cytat:
Dobre są te szampony do codziennego mycia? Bo szukam czegoś łagodnego: dziecięce szampony się u mnie nie sprawdziły, mycie odżywką też nie. Może mi coś polecicie?
Biovaxa polecam z całego serca Gliss Kur jest z alkoholem i silikonami, więc używam go raz na tydzień/dwa tygodnie, żeby zmyć te wszystkie pianki i odżywki z włosów.
Stary 2014-04-22, 21:15   #4697
iwonsia01
Zadomowienie

No i jednak farbnęłam się Nie mogłam patrzyć na te moje wióry i odrost. Dobrze, że teraz wiem iż wystarczy to robić raz na 2-3 miesiące a nie co miesiąc. Do domu po zakupach wróciłam jak zawsze z czymś innym niż planowałam. Kupiłam Baby dream, Joannę naturię makową ( wiem już czemu za nią tak tęskniłam!!! zero problemów z rozczesywaniem) no i żel Joanny elastyczny. Włoski ładne znów się stały Pofarbowałam się na ciemniejszy blond, mam dość tego jasnego. Jak jutro umyję znów to dam fotkę a jak nie to za kilka dni. Muszę ratować moje bidulki
Stary 2014-04-22, 22:01   #4698
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
No i jednak farbnęłam się Nie mogłam patrzyć na te moje wióry i odrost. Dobrze, że teraz wiem iż wystarczy to robić raz na 2-3 miesiące a nie co miesiąc. Do domu po zakupach wróciłam jak zawsze z czymś innym niż planowałam. Kupiłam Baby dream, Joannę naturię makową ( wiem już czemu za nią tak tęskniłam!!! zero problemów z rozczesywaniem) no i żel Joanny elastyczny. Włoski ładne znów się stały Pofarbowałam się na ciemniejszy blond, mam dość tego jasnego. Jak jutro umyję znów to dam fotkę a jak nie to za kilka dni. Muszę ratować moje bidulki
Ciemne blondy moim zdaniem są bardzo ładne. Nie podoba mi się jak kobiety farbują się aż na taki biały, w ogóle farbowany blond często taki nienaturalny w wyglądzie jest.
Stary 2014-04-22, 22:42   #4699
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cukiiereczek Pokaż wiadomość

Właśnie siedzę sobie z olejem winogronowym na głowie. Już po pierwszym olejowaniu włosy wydawały mi się takie fajniejsze, więc nie mogę się już doczekać efektu po kolejnych!
Ja bym na mokre nałożyła, ale potem wysuszyła, bo u mnie spanie w mokrych kończy się strasznie
Trzymam kciuki za winogronko, niech się sprawdza

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość
O jakie śliczne, i kilka spiralek widzę

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
- A co masz na myśli, pisząc "strączki"?
Jak mam za mocny żel i dam go za dużo, to na dole, nawet pod odciśnięciu, końcówki są takie postrączkowane, zbite w kolonie Nie lubię tego, dlatego muszę uważać z mocnymi żelami i dawać je na bardzo mokre włosy i bardzo mało

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Ratuj bidulki, będzie dobrze
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 00:02   #4700
Joanku
Zadomowienie

Doe Powiem jedno, woda ;/ No niestety ale ta woda to masakra, w Polsce to mam krecioły jak tra lala a tu to nie wiem ch w tym cholerstwie pływa! :sciana:

Ja też czeszę włosy.
Co prawda raz na 3/4 dni, bo palcami nie ma mozliwości ich rozczesać a wyglądaja marnie. Po delikatnym rozszczesaniu falo-loka po falo-loku ładnie się zbijaja z powortem. I są ładniejsze, moim wydaje się to służy.

Co do moich dziwnych dni to własnie chciałam narzekać a tu myszka wszystko chyba wyjaśniła ;P

Cytat:

Jak mam za mocny żel i dam go za dużo, to na dole, nawet pod odciśnięciu, końcówki są takie postrączkowane, zbite w kolonie Nie lubię tego, dlatego muszę uważać z mocnymi żelami i dawać je na bardzo mokre włosy i bardzo mało
Mam własnie jakieś dziwnie ten loki postrąkowane, doł wygląda biednie, brakuje im takiej fantastycznej mięsistości która ostatnio wykazywały, Widać za bardzo poszalałam z joanną mrożącą, na 2 ogień pójdzie Cien z lidla, widać powinnam uzywać mniej. Ale tak sobie marzyłam ze super się pokręcą utrwalą, sztywności żadnej tylko takie te loki... kazdy z innej parafii i popiórkowały się. Oklapłe i dziwne. Eh.
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 08:59   #4701
Milena_ 798
Raczkowanie

przetestowałam wczoraj odzywkę yves rocher do kręconych z jojobą nawilża tak średnio dupy nie urywa. Ogólnie moje włosy coś ostatnio są wybredne nic im nie odpowiada. Wecie co? przez moja kilkuletnie dbanie o włosy najlepiej je nawilżyła domowa odzywka z żółtkiem. Nawilżenie utrzymuje się od mycia do mycia po prostu idealnie\. Po 4 dniach nie chce mi się myć bo włosy są nadal tak miękkie jak po umyciu.
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 09:00   #4702
trammer
Zakorzenienie

Sub.

Stary 2014-04-23, 09:12   #4703
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość

Co do moich dziwnych dni to własnie chciałam narzekać a tu myszka wszystko chyba wyjaśniła ;P

Mam własnie jakieś dziwnie ten loki postrąkowane, doł wygląda biednie, brakuje im takiej fantastycznej mięsistości która ostatnio wykazywały, Widać za bardzo poszalałam z joanną mrożącą, na 2 ogień pójdzie Cien z lidla, widać powinnam uzywać mniej. Ale tak sobie marzyłam ze super się pokręcą utrwalą, sztywności żadnej tylko takie te loki... kazdy z innej parafii i popiórkowały się. Oklapłe i dziwne. Eh.
Noo, u mnie też tak właśnie mocne żele lubią robić, ale dawać mniej i na lekko cieknące wodą włosy, a powinno być lepiej

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Pokaż wiadomość
przetestowałam wczoraj odzywkę yves rocher do kręconych z jojobą nawilża tak średnio dupy nie urywa. Ogólnie moje włosy coś ostatnio są wybredne nic im nie odpowiada. Wecie co? przez moja kilkuletnie dbanie o włosy najlepiej je nawilżyła domowa odzywka z żółtkiem. Nawilżenie utrzymuje się od mycia do mycia po prostu idealnie\. Po 4 dniach nie chce mi się myć bo włosy są nadal tak miękkie jak po umyciu.
Aa, tą odbudowującą z jojobą i migdałem, ja ją uwielbiam, u mnie nawilża i dociąża wspaniale To może lubisz proteinki z żółtka, ciekawy, czy polubiłabyś się z odżywką jajeczną z joanny, ja ją uwielbiam, pięknie mi skręca włosy.
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:43   #4704
Jessenia
Raczkowanie

GG do Jessenia

popsułam suszarkę

a moje wlosy aktualnie reprezentują biede i siano. ale co się dziwic, skoro nie wiem kiedy olej widziały czy maskę na dłużej niż 10 minut

5, 10, 21.975, 42.135
Jessenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:57   #4705
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość
duża różnica
ja piję pokrzywę od jakiegoś czasu ale muszę się wziąć za drożdże

Piłam drożdże miesiąc i się poddałam więcej nie chcę

O pierścionki są

Cytat:
Wiolka, ja na co dzień używam tego
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...cia-ciala.html akurat skład gdzie jest gliceryna występuje w wersji różowej, ten jest całkiem przyjemny. jeśli nie myjesz włosów często, czyli np. tak co 4 dni to możesz mocniejszego szamponu używać, ja taki dla dzieci używam na przemian z sls np. gliss kur volume i jest w porządku
I bardzo podobają m isię Twoje włosy, ładny typ skręty masz

Dziewuszki, ma któraś z Was może jakiś fajny sprawdzony szampon z silikonem? Zawsze używałam Timotei ze starej wersji której już niestety nie ma i Nivei niedostępnej w UK, a chciałabym taki szamponik sobie kupić na lato. Myślałam nad Dove bo ma dobre recenzje i nad Gliss kur z olejkami. Polecicie mi coś?

Ja od czasu do czasu nadal myje włoski Timotei do brązowych włosów, Dove miałam dobrze się sprawował

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość

- Ogromna. Ale wyobraźcie sobie, że nawet wtedy znaleźli się ludzie, którym moje włosy się podobały, a to pokazuje moc kręconych włosów . No i prawda jest taka, że my same zawsze będziemy więcej wymagać od swoich kudłów. Ile razy jest tak, że ktoś mi mówi/pisze: boże, Twoje włosy! a ja na to: wiem, masakra!, na co otrzymuje odpowiedź: Zgłupiałaś?! Są cudowne!

Mamy większe wymagania, bo wiemy że czasem się mniej pokręciły i jakiś puch jest a potrafią być takie cudowne a innym się podoba bo są loczki więcej nie trzeba

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Pokaż wiadomość

To maskuj domowym żółteczkiem częściej jak im to służy

Dziewczyny jakiś miesiąc temu któraś poleciła m na swędzącą głowę szampon z GP z Dziegieciem, wtedy nigdzie go nie mogłam znaleźć. Wczoraj znalazłam go w Naturze i jak zadziała to was ozłocę

Sprawdzałam przy okazji dla zainteresowanych czy nie ma Artiste różowej i nie było dalej
Zapraszam na zakręconego bloga

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta

Edytowane przez wojownicza ksiezniczka
Czas edycji: 2014-04-23 o 11:09
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 11:18   #4706
Joanku
Zadomowienie

no położyłam na cieknące, a mimo tego mówie brakuje im mięsistości.
z moimi też już sama nie wiem, szkoda że nie mam możliwości zakupu różnych joann, a to żółtko a to coś tam, eh ;(
muszę wreszcie kupić hennę ale po ostatniej przygodzie z eld boje się, że mnie poczerwieni...

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Stary 2014-04-23, 11:37   #4707
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Doe Powiem jedno, woda ;/ No niestety ale ta woda to masakra, w Polsce to mam krecioły jak tra lala a tu to nie wiem ch w tym cholerstwie pływa! :sciana:
- Mój organizm zawsze reaguje na wszelkiego typu zmiany. Nie tylko z włosami mam problem ale i ze skórą :/ Tylko u siebie w domu rodzinnym jestem wolna od problemów, bo mamy tam świetną wodę - można pić prosto z kranu . A po przyjeździe do UK rozstroił mi się cały organizm, a do tego alergia i w ogóle cyrki na resorach...

Cytat:
no położyłam na cieknące, a mimo tego mówie brakuje im mięsistości.
z moimi też już sama nie wiem, szkoda że nie mam możliwości zakupu różnych joann, a to żółtko a to coś tam, eh ;(
muszę wreszcie kupić hennę ale po ostatniej przygodzie z eld boje się, że mnie poczerwieni...

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
- a szukałaś w polskich sklepach Joasiek? Ja ostatnio tam kupiłam z makiem - chociaż za niemal 3 funty ;/ - ale teraz zamówiłam w innym sklepie inne Joaśki i czekam na dostawę. Wprawdzie niedawno dostałam dwie Joaśki w paczce z PL, ale bardzo je lubię, więc wolę mieć więcej niż mniej .
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 12:18   #4708
Joanku
Zadomowienie

Doe u mnie to samo, włosy i skóra, skret osłabł a na buzi bardzo suche zmiany, takie egzemiczne a lekarka w UK kazała smarowac niveą... ;/

Wracam do polski to zakretasy i miekko i zdrowo i przynajmniej godzina mniej stylizacji. eh
Stary 2014-04-23, 13:12   #4709
wikaa24
Rozeznanie

Proteinowy gliss kur z olejem daje rade :p

Macie jakies ciekawe d/s w podobie do AiK?

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1398251504861.jpg (117,2 KB, 11 załadowań)
wikaa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 13:44   #4710
Aziddee
Zadomowienie

Wróciłam od trychologa i jaram się nowymi nabytkami Przy okazji znowu oglądano mnie kamerką i moje mieszki mają się lepiej więc mam nadzieję, że teraz będzie tylko w górę Przez to, że mam zakazane odżywkowanie od skóry głowy i nakazane mycie agresywnymi szamponami, skóra głowy zaczęła mnie swędzieć, ale moje uber burżujskie psikadło sprawiło, że swędzenie minęło

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości