Rossmann cz. XXII - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-23, 10:08   #271
cochonnetta
Wtajemniczenie

Dot.: Rossmann cz. XXII

U mnie były testery true match, za to nie było wszystkich produktów. Najjaśniejszego korektora nie widziałam w żadnym z 3 Rossmannów, podkłady też tylko te ciemniejsze zostały.

Przez Was muszę mieć róż 34 z Bourjois

Swoją drogą zauważyłyście jakie na Rossnecie są literówki w nazwach kosmetyków? np. Mayballine zamiast Maybelline, Skin Match Brozner zamiast Bronzer
cochonnetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:14   #272
Coffee24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez naven Pokaż wiadomość
\Polecicie Dziewczyny jakiś dobry korektor pod oczy kryjący?
Ja sobie wczoraj kupiłam Loreal True Match, dzisiaj go testuję, jak narazie od godziny 6:30 spisuje się bez zarzutu Ładnie kryje (już się przyzwyczaiłam, że żaden korektor nie zakryje w pełni moich cieni, nawet Mac Pro longwear nie daje rady ). Ale przynajmniej cienie nie są fioletowe i nie wyglądam na chorą Nie wchodzi w załamania, nie roluje się, po przecenie kosztował mnie ok. 18 zł więc nic tylko brać . Z Rossmanna warty też jest uwagi Healthy Mix, jest dobry, jednak nieraz mi ciemnieje, a no i krycie też ma lżejsze niż Loreal.
Coffee24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:15   #273
Nomi_
Raczkowanie

Hej dziewczyny. Zobaczyłam, że od wczoraj promocja na kolorówkę i wobec tego mam pytanie. Kojarzycie może jaki jest najjaśniejszy podkład
(możliwie z beżowo-żóltymi tonami) jaki można dostać Rossmannie ? Chciałam kupić bb rival de loop, ale pewnie będzie ciemny

Zapomniałam dodać, że potrzebuję czegoś kryjącego, do cery tłustej i trądzikowej.

Edytowane przez Nomi_
Czas edycji: 2014-04-23 o 10:37
Nomi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:18   #274
kudlik_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropelkaa Pokaż wiadomość
Ja mam wrażenie, że niektóre produkty zostały "schowane" np szukałam bronzera z Rimmel i nie było żadnego ani jednego bronzera tej firmy mam wrażenie, że Rossmann wystawił większość produktów, które nie idą i zrobił przecenę
To ma sens! Ja zauważyłam wczoraj, że to co bardziej chodliwe - te HM z burżuja, affinitony (pudry), korektor art scenic, korektory z burżuja były wręcz po jednej sztuce albo wcale a w rosie byłam o 9.30 a tłumów nie było! Słyszałam też że cena korektora TM z Loreala została podniesiona o 3 zyle. Sama się zdziwiłam ceną pudru celebrities z Eveline bo było 19,99 a płaciłam ze 2 mieszki temu 17.99

21. 10. 2015 - teoria: podejście pierwsze i ostatnie: 74 / 74
03. 12. 2015 - praktyka: podejście pierwsze i ostatnie

kudlik_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:20   #275
CleoOo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nomi_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Zobaczyłam, że od wczoraj promocja na kolorówkę i wobec tego mam pytanie. Kojarzycie może jaki jest najjaśniejszy podkład
(możliwie z beżowo-żóltymi tonami) jaki można dostać Rossmannie ? Chciałam kupić bb rival de loop, ale pewnie będzie ciemny
ja właśnie zrobiłam test bourjois, 123 perfect foundation i jak na razie wypada o wieele lepiej od HM... faktycznie krycie ma lepsze, jest mniej "pomarańczowy" na buzi i ma lepsze wykończenie, HM idzie w odstawke, bede go stosować zamiennie z ulubionym bell illumi
CleoOo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:23   #276
Pakipsi
Wtajemniczenie

używałyście może CC Max Factora? może bym kupiła w promocji, ale nic nie wiem na jego temat
Pakipsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:25   #277
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kudlik_kk Pokaż wiadomość
Pudru Celebity używam z przerwami już ponad 2 lata

Mam dla was info: w R w którym byłam tusze były zaklejone taśmą! Oczywiście kulturalne paniusie odrywały taśmy, macały tusze i rzucały w szafę produkty
a co na to obsluga?
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:25   #278
Trusmilk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jojo8923 Pokaż wiadomość

Dzisiaj idę jeszcze po jakiś korektor i mam ochotę na bazę Rimmel stay matte, ale mało jest opinii o niej...
Też się czaje na tą bazę, tutaj masz trochę opinii http://www.makeupalley.com/product/s...mer/-Corrector
Stary 2014-04-23, 10:28   #279
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez Nomi_ Pokaż wiadomość
Z tych szaf co ja kojarze to w miarę najjaśniejsze odcienie dostaniesz w markach Revlon lub L'Oreal ...
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:29   #280
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emmmm Pokaż wiadomość
Własnie wróciłam z zakupów i potwierdzam - dziś już manhattan clearface nr 70 wchodzi z promocyjną ceną niestety wygrzebałam tylko jedne nie połamane opakowanie...

zgarnęłam też
-sypki manhattanu bo została mi 1/3 op. a świetnie się u mnie sprawdza
- korektor Bourjois HM 51 - jeszcez nie miałam, ale obadałam tester i wydaje się, ze ma przyzwoite krycie

kręciłam się też koło bourjois cc - na szczęście były testery i jak porównałam kolory 51 i ten najjaśniejszy cc (nie pamietam numeracji) to ten cc jakiś strasznie nijako-różowawy to sobie odpuściłam. Chyba, że ktoś używa i HM 51 i tego cc i może je porównać jak to z tym kolorem jest?

polecam soft loose mat powder kolor 01 natural - ten o2 jest znacznie ciemniejszy
Dzięki! Jeśli nie znajdę clearface, skoro piszesz że wchodzi dziś na promocję to skuszę się na ten
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:30   #281
lexi221
Zadomowienie

A co z bronzerem czekoladką z Bourjois? Jest na niego promocja?
lexi221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:31   #282
ultravioletx
Raczkowanie

Witajcie mam do was pyranie. Bo teraz jest ta promocja na kolorowke ale tylko na wybrane produkty wiec... Na jakie szafy konkretnie? Wybieram sie do rossmana i nie wiem czego sie spodziewac bd wdzieczna za odp

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ultravioletx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:35   #283
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonara Pokaż wiadomość
Ja kupiłam matujący z Lovely. Jest bez drobinek. Jeśli chodzi o konkretne firmy, które wymieniłaś - to niestety nie korzystałam..
Dzięki Poszukam i tego, zaraz poczytam o nim na KWC

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Napisane przez ultravioletx Pokaż wiadomość
Witajcie mam do was pyranie. Bo teraz jest ta promocja na kolorowke ale tylko na wybrane produkty wiec... Na jakie szafy konkretnie? Wybieram sie do rossmana i nie wiem czego sie spodziewac bd wdzieczna za odp

na wszystkie szafy na pudry, róże, podkłady, bronzery i korektory. Dla pewności można sprawdzić cenę pod czytnikiem, bo np niektóre pudry z Manhattanu wczoraj wchodzić nie chciały. Podobno również na kosmetyki te z poza szaf byle były pudrami, podkładami, różami bądź korektorami
Stary 2014-04-23, 10:35   #284
klapouszek29
Wtajemniczenie

GG do klapouszek29 Send a message via Skype™ to klapouszek29

Cytat:

kręciłam się też koło bourjois cc - na szczęście były testery i jak porównałam kolory 51 i ten najjaśniejszy cc (nie pamietam numeracji) to ten cc jakiś strasznie nijako-różowawy to sobie odpuściłam. Chyba, że ktoś używa i HM 51 i tego cc i może je porównać jak to z tym kolorem jest?

O to, to, dokladnie to samo zaobserwowalam wczoraj. Na codzien uzywam HM51. Dla porownania maznelam sie testerem hm51 i tego jasnego CC i wyszlam z ross i CC byl jakis rozowy . dziewczyny turaj dziwily sie o co chodzi, juz podejrzewalam ze moze cos namieszalam i mialam reke przybrudzona czy cos..

klapouszek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:38   #285
Fabryczna23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lexi221 Pokaż wiadomość
Wchodzi, wchodzi.

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
na wszystkie szafy na pudry, róże, podkłady, bronzery i korektory. Dla pewności można sprawdzić cenę pod czytnikiem, bo np niektóre pudry z Manhattanu wczoraj wchodzić nie chciały. Podobno również na kosmetyki te z poza szaf byle były pudrami, podkładami, różami bądź korektorami
Pod czytnikiem nie wyświetla się tylko cena promocyjna produktów spoza szaf z kolorówkami, ale na kasie wbija się rabat.
Fabryczna23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:41   #286
kudlik_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Własnie wróciłam z zakupów i potwierdzam - dziś już manhattan clearface nr 70 wchodzi z promocyjną ceną niestety wygrzebałam tylko jedne nie połamane opakowanie...
no to fajnie nie będę jechać 30 km po puder bo podróż mnie wniesie ponad 20 zł

21. 10. 2015 - teoria: podejście pierwsze i ostatnie: 74 / 74
03. 12. 2015 - praktyka: podejście pierwsze i ostatnie

kudlik_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:43   #287
Iselle
Zadomowienie

GG do Iselle

ja kupiłam matującą bazę Rimmela i jeszcze jej nie użyłam pod makijaż bo mam urlop :P ale wczoraj zgodnie z instrukcją użyłam NA makijaż dla zmatowienia paru miejsc i trzymało się to godzinę do zmycia ale.... uwaga bo bieli! może to być problemem na ciemnych cerach, ja mam bardzo jasną i mnie też pobielił trochę
Iselle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:44   #288
kasia1608
Zakorzenienie

Kupiłam wake me up,zauważyłam że mój obecny którego używam jest ciut cenniejszy mimo że te same odcienie
Pełno też plakietek na zielonym papierze,nie wiem czym to się różni od plakietki białej
kasia1608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:50   #289
Trusmilk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Iselle Pokaż wiadomość
ja kupiłam matującą bazę Rimmela i jeszcze jej nie użyłam pod makijaż bo mam urlop :P ale wczoraj zgodnie z instrukcją użyłam NA makijaż dla zmatowienia paru miejsc i trzymało się to godzinę do zmycia ale.... uwaga bo bieli! może to być problemem na ciemnych cerach, ja mam bardzo jasną i mnie też pobielił trochę
Zdaj relację, jak użyjesz pod podkład
Stary 2014-04-23, 10:51   #290
anilab
Raczkowanie

Ja jak narazie skromnie, kupiłam :
-puder eveline celebrires numer 22 - natural
- korektoe eveline art scenic numer 04 - light
anilab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:52   #291
agniieesszzka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegramatyczna Pokaż wiadomość
Dziewczyny doradźcie mi doborze podkładu, bo taka promocja nie może się zmarnować, a nie chcę kupować w ciemno.

Potrzebuję kryjącego i trwałego podkładu w jasnym odcieniu, który nie będzie wysuszał skóry. Cerę mam mieszaną (strefa T + policzki się błyszczą, reszta to sahara), aktualnie odwodnioną, z czym od dłuższego czasu walczę, bez większych problemów (jakieś pojedyncze krostki od alergii).

Najbliżej ideału jest Rimmel Lasting Finish (dobre krycie, ekstra trwałość, ale brak jakiegokolwiek matowienia), ale z chęcią wypróbowałabym coś nowego.

Odpada Facefinity Maxfactora (przesuszył mi skórę i ciemniał), Wake me up Rimmela (zbyt małe krycie, mało wytrzymały, drobinki wyglądające jak brokat), Skin Balance Pierre Rene (uczulenie, przesuszenie skóry, ciasto na twarzy), Affinitone Maybelline (dość przyzwoity, ale nietrwały).

Myślałam o Mat Powder z Manhattanu, ale obawiam się całkowitego przesuszenia mi buzi. O fluidach z Bourjois zaś słyszałam, że nie grzeszą trwałością, ciemnieją i kryją w stopniu średnim, co raczej mi nie odpowiada.

Jakieś sugestie? Jestem otwarta na wasze propozycje
Używan od 1,5 roku jak nie więcej Manhattan powder matt (80 sand), latem zamienieam go na manhattan clearface perfect matt (77 natural)
Oba mają świetne krycie, mam cerę mieszaną, fluid wytrzymuje spokojnie cały dzień, a nawet raz jak miałam okazję to przetestowałam jego trwałość i wytrzymał ponad 20 godzin, nie ciemnieje na twarzy, łatwo się rozprowadza, twarz po kilku godzinach zaczyna lekko błyszczeć w strefie T ale mi się to podoba bo nie świeci się mocno. Ja widzę jedynie same zalety tego fluidu, zaczerwienienia po trądziku i czerwone krostki zakrywa bardzo dobrze, mnie akurat nie przesusza.
Może podkreślać suche skórki jak ktoś ma
agniieesszzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:52   #292
_czarny_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
2) czekoladowo-pistacjowy płyn do kąpieli Farmona
jaka cena i pojemność?

puder synergen ma prawie same negatywne opinie na kwc, więc chyba nie macie co żałować

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ra-wersja.html

Edytowane przez _czarny_kot
Czas edycji: 2014-04-23 o 10:57
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:52   #293
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arbuziak Pokaż wiadomość
Owszem, w sztucznym świetle PR wygląda ładnie, ale w słońcu widać strasznie dużo drobin brokatu :p

Otoz to; mam takie samo zdanie.
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:54   #294
sarraa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANUSIA023 Pokaż wiadomość
DOKŁADNIE

dzis kasowałam synergen AA Lirene i wszystkie pięknie się nabijały -49%
o to super, widzę też na stronie rossa ze lirene magic jest przecenione wiec dzisiaj go kupię i jeszcze cc bourjois
sarraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:58   #295
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniieesszzka Pokaż wiadomość
Używan od 1,5 roku jak nie więcej Manhattan powder matt (80 sand), latem zamienieam go na manhattan clearface perfect matt (77 natural)
Oba mają świetne krycie, mam cerę mieszaną, fluid wytrzymuje spokojnie cały dzień, a nawet raz jak miałam okazję to przetestowałam jego trwałość i wytrzymał ponad 20 godzin, nie ciemnieje na twarzy, łatwo się rozprowadza, twarz po kilku godzinach zaczyna lekko błyszczeć w strefie T ale mi się to podoba bo nie świeci się mocno. Ja widzę jedynie same zalety tego fluidu, zaczerwienienia po trądziku i czerwone krostki zakrywa bardzo dobrze, mnie akurat nie przesusza.
Może podkreślać suche skórki jak ktoś ma
Podpisuję się pod tą opinią. Tyle że u mnie niestety ma małe tendencje do zapychania dlatego nie używam go codziennie, a 2-3 razy w tygodniu.Może to przez parafinę w składzie, no ale znowu nie on jedyny ma ją w swojej zawartości. Nie mniej jednak krycie i mat bez zarzutu-stosunek ceny do jakości jest świetny.
Stary 2014-04-23, 10:58   #296
aniap1991
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexi221 Pokaż wiadomość
oczywiście
aniap1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:59   #297
fejs
Wtajemniczenie

Powiedzcie mi dziewczyny, czy podkład REVLON CS do suchej cery ciemnieje na twarzy?

Wymieniam się książkami, filmami i drobnymi przedmiotami bezgotówkowo.

fejs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:59   #298
f1c0d63fc5ca1c381c342967d346813606c679f4_610b1c1cbeee7
Konto usunięte

Melduję się Dopiero
f1c0d63fc5ca1c381c342967d346813606c679f4_610b1c1cbeee7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 11:00   #299
ultravioletx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
Dzięki Poszukam i tego, zaraz poczytam o nim na KWC

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Bardzo dziekuje dzis sie wybiore

ultravioletx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 11:02   #300
Klementyna12
Zadomowienie

Nie wiem, czy było , ale w CND jest ten podkład:
https://wizaz.pl/Makijaz/Nowosci-kos...-baza-w-jednym
i na promocji wychodzi po 5,89 zł
Pytałam ekspedientki o kremy BB Eveline
ale powiedziała, że nie wchodzą na promocję
Klementyna12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości