Synergen Compact Powder (Antybakteryjny puder w kompakcie) (stara wersja)

• 8 stycznia 2016 o 21:56
    w miare
    Sporo czasu temu, gdy szukałam pierwszego pudru, a nie dysponowałam zbyt dużymi funduszami, natknęłam się w Rossmanie na puder Synergen. Obejrzałam z bliska dostępne kolory, przypomniałam sobie zachęcającą ocenę koleżanki i zdecydowałam się na zakup najjaśniejszego z możliwych kolorów (jestem typowym bladziochem). Niestety, mimo dwukrotnego podejścia do zagadnienia, puder u mnie nie wypalił. minusy -waska gama kolorystyczna -zapycha pory -nie trwały plusy -cena Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 zużyte
  • 10 listopada 2015 o 12:53
    Nie dla mnie
    Sporo czasu temu, gdy szukałam pierwszego pudru, a nie dysponowałam zbyt dużymi funduszami, natknęłam się w Rossmanie na puder Synergen. Obejrzałam z bliska dostępne kolory, przypomniałam sobie zachęcającą ocenę koleżanki i zdecydowałam się na zakup najjaśniejszego z możliwych kolorów (jestem typowym bladziochem). Niestety, mimo dwukrotnego podejścia do zagadnienia, puder u mnie nie wypalił... MINUSY: - WĄSKA GAMA KOLORÓW: Dostępne były chyba tylko trzy (i to jak na moje oko ciemne) odcienie. Wybrałam najjaśniejszy, który i tak okazał się trochę za ciemny dla mojej cery. - ŻÓŁKNIEJE! - O ile po samej aplikacji na podkład wydawał się znośny, o tyle z upływem czasu utleniał się, zmieniając kolor na wpadający w okropne żółto-pomarańczowe odcienie, totalnie nienaturalne. Dodatkowo odcinał się na linii żuchwy... - DZIWNA KONSYSTENCJA: Choć jest to z założenia puder matujący, ma dziwną, jak dla mnie zbyt "oleistą" konsystencję, która podczas aplikacji dziwnie smużyła :/ - NIETRWAŁY MAT: W moim przypadku puder nie spełnia swojego podstawowego zadania: nie matuje mojej twarzy (ze skłonnościami to przetłuszczania w strefie T). Makijaż bez poprawek wytrzymywał do 2 godzin (przy dobrych wiatrach :D )... Dlatego cieszę się, że odkryłam puder Paese :) - OPAKOWANIE: Na pierwszy rzut oka estetyczne, jednak bardzo nietrwałe (po jednym upadku z wysokości biurka odpadło wieczko), ponadto dołączony aplikator jest raczej mało komfortowy w użyciu i trudno z jego pomocą osiągnąć na twarzy satysfakcjonujący efekt. PLUSY: + CENA: 9 zł za opakowanie pudru jest dobrą ceną, zwłaszcza dla dziewczyn rozpoczynających swoją przygodę z makijażem. + DOSTĘPNOŚĆ: W każdym Rossmannie. Podsumowując, produkt nie spełnia moich oczekiwań. Muszę jednak nadmienić, że mam bardzo wymagającą i jasną cerę (poskromić ją może jedynie duet Revlon Colorstay i ryżowy puder Paese), ale na pewno znajdą się takie dziewczyny, którym puder Synergen podpasuje ;) Używam tego produktu od: obecnie nie używam, używałam kilka lat temu Ilość zużytych opakowań: bodajże 2
  • 14 października 2015 o 20:57
    w miarę dobry
    Ciężko mi było ocenić ten puder, bo kosztuje tak niewiele, że nie powinnam się dużo spodziewać... No więc mam cerę suchą, opalono-żółtą (po wakacjach recenzuję, więc jeszcze opalona twarz). Pudrów używam w zasadzie tylko pod oczy, najpierw kładę korektor a na to puder; ew jeśli mi czoło świeci, co zdarza się rzadko, bo na ogół jest suche. Plusy to: + oczywiście cena, + spore opakowanie jak dla mnie, bo rzadko używam i na pewno starczy na długo a więc +wydajność +kryje dobrze niedoskonałości + jeśli nie dotykam skóry w miejscu, gdzie nałożyłam puder to się trzyma Minusy: -mała ilość odcieni do wyboru, skutkiem czego mam niedopasowany do cery (musiałam wybrać najmniejsze \'zło\') -przy dotykaniu miejsc, gdzie nałożony jest puder \'znika\', zmazuje się Podsumowując: nie jest to najlepszy puder jakiego używałam, ale za taką cenę jak najbardziej polecam. Moim największym wymaganiem była niska cena, dlatego się na niego zdecydowałam, nie jest zły. Używam tego produktu od: dwóch miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    Sara72
    30 sierpnia 2015 o 14:23
    Pierwszy puder
    Był to mój pierwszy puder który kupiłam praktycznie pod wpływem chwili, ze względu na dużą ilość pozytywnych opinii i stosunkowo niską cene. Plusy: ○ łanie matuje ○ daje bardzo delikatny i naturalny efekt (za duża ilość może powodować powstanie maski) ○ niska cena ○ dostępny ○ wydajny ○ posiada gąbeczke Minusy: ○ mała gama kolorów, kupiłam najjaśniejszy, który był lekko za ciemny, a teraz nawet tego odcienia nie ma ○ może zapychać ○ krótkotrwały Z całym sercem moge polecić nastolatką, które dopiero zaczynają swoją przygode z pudrami, a nie chcą dużo wydać. Ja wziełam go na próbe i nie żałuje Czy kupie ponownie? Raczej nie, nie ze względu samego pudru lecz gamy kolorystycznej, która jest dla mnie o wiele za ciemna, nawet kolor którego używałam zniknął z pułek. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 28 sierpnia 2015 o 12:43
    jest w porządku
    puder jest całkiem w porządku. mam dwa odcienie 05 i 04. 05 sand, okazał się zbyt pomarańczowy dla mnie, ale już 04 natur, jest na prawdę ok. cena jest bardzo przystępna bo to około 10 zł w rossmanie, a drugi odcień kupiłam nawet po promocji za 6 złotych. krycie bardzo i odpowiada chociaż na pewno z większymi problemami skórnymi nie poradziłby sobie. utrzymuje się również długo. do opakowania dołączona jest również przydatna gąbeczka do nakładania pudru. może nie jest super trwała ale dla mnie bardzo pomaga w rozprowadzaniu pudru. żadnych zmian skórnych również u siebie nie zauważyłam. może nie jest to hit ale większych wad w trym produkcie nie widzę. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: dwa