|
|
#2401 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Co do ubierania,ja będę ubierała czapeczkę cienką,bo podobnie jak tutaj ktoś pisał martwię się coby nie zawiało mi małej i nie bolały ją uszka,wiem po sobie jak zawieje mi uszy jak to się kończy
Nienawidzę ubranek nie rozpinanych w kroku,są mega nie praktyczne.Jak Wiki się urodziła dostała parę ubranek właśnie bez rozpięcia w kroku tylko jakoś dziwnie coś z tyłu. Ładne ubranka,ale nie dla mnie i moje nerwy:P Biedronka śliczna Ja też coś może dziś dorwę na ciuchach.Powiedzcie mi jak wychodzicie na spacer zakładacie jakieś buciki Waszym pociechom czy dodatkowo skarpetki?Jak już przy spacerach jesteśmy,kiedy przerzucacie się na spacerówki? Wiadomo żeby można było rozłożyć ją jak coś na leżąco,jak zacznie sama siedzieć już pewnie czy jak? Moja niestety jak poznała pozycję na prosto i to ile można zobaczyć fajnych rzeczy nie chce leżeć na leżąco,gondola ją nerwuję bo nic nie widzi Po świętach pewnie dużo na plusie,ale spoko dziewczyny jak nasze skarby będą ,,biegały" na czworakach a my za nimi to schudniemy jeszcze bardziej :P |
|
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spacerujemy w gondoli- mój ma 10 tygodni. A co do chudnięcia to masz rację |
|
|
|
|
#2403 |
|
Raczkowanie
|
Drogie mamy chłopców. Czy Wasze dzieci mają jakiekolwiek włoski nad siusiakiem lub mosznie? Ja dziś przyuważłam takie jaśniutkie, cieniutkie i umieram z przerażenia, że to przedwczesne dojrzewanie, problemy z przysadką itd...
|
|
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
Mój młodszy o 10 dni od Twojego i nic nie ma. ale za to ma takie jaśniutkie cieniutkie na buzi ale to jest meszek, naturalne owłosienie. Twój pewnie też ma tylko meszek.
|
|
|
|
#2405 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tak samo muszę odpocząć i powoli przestawiać dziecko na poprzedni tryb. Teraz włączyło mu się jedzenie co 2, max 2,5h przez co ciężko coś było zrobić. I też nam się szykuje kolejny wyjazd - 11 maja na komunię, a wcześniej pewnie gdzieś na weekend majowy, a potem znowu do rodzinnej miejscowości w czerwcu, bo tam będziemy chrzcić. A ja najchętniej posiedziałabym w domu na dupie teraz. Cytat:
![]() Wcześniej smoczek był na uspokojenie w trudnych chwilach, a teraz nic z tego. Przez tydzień też nie dawaliśmy mu mojego mleka z butelki, bo mi się u teściowej nie chciało ściągać. Ciekawe czy po takim czasie teraz będzie chciał pić z butli. Się okaże dzisiaj w nocy. Cytat:
za oczkoCytat:
![]() nie zauważyłam nic takiego, a Ty sobie nic nie wkręcaj tylko na spokojnie na następnej wizycie zapytaj o to pediatrę. |
|||||
|
|
|
#2406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też chcę posiedzieć na dupie, więc postanowiliśmy, że dziś poinformujemy rodziców TŻ, że jednak nie przyjedziemy. Tym bardziej, że jaj Wy też chcemy pojechać na majówkę a co za dużo podróży to niezdrowo. |
|
|
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
|
#2408 | |||
|
Rozeznanie
|
Heeej witam
![]() U Nas jest tragicznie od jakiegoś tygodnia. Karolowi chyba idą zęby bo ma wszystkie 'objawy' tzn. czerwone policzki, ślinotok i wszystko co daje mu do rączek wkłada do buzi a jeśli już niczego nie ma to wkłada same rączki. Płacze niemiłosiernie jeżeli nie śpi albo nie je. Na szczęście przesypia całe noce więc mam czas na regeneracje Święta mieliśmy skromne, spędziliśmy w 3 i nawet nie zrobiliśmy zakupów więc zero świątecznych potraw. Myślę, że zamiast przytyć to nawet schudłam :P Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie ubierałam dodatkowych skarpetek nawet "zimą" a bucików nie powinno się ubierać do czasu aż dziecko nie zacznie chodzić. No i spacerówka dopiero kiedy Karol zacznie siedzieć, nawet mam taką informację na gondoli. Pewnie Cię zmartwię ale nie wszystkie dzieci lubią wózki ale próbuj ! Też kupiłam cameleona2, super sprawa jeżeli mieszka się w mieście bo kiedy wyjechałam na miesiąc na wieś to myślałam że się zapłaczę jeżdżąc po tych wszystkich wertepach. Ja za to szukałam czarnego a że ich dosyć sporo to znalazłam szybko ![]() Caillouu mega ta biedrona !
Karol - 05.01.2014 Edytowane przez punamama Czas edycji: 2014-04-23 o 13:38 |
|||
|
|
|
#2409 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Biedronka w praniu, ale obiecuję pokazać w klubie jak wypiorę. Ale to za jakiś czas dopiero, bo póki co za duża ![]() Uwaga, uwaga, Córka-Pierworodna-Kaja dała Mamie nagrodę w trwaniu w postanowieniu pewnym i zrobiła coś, co jej rodzicielce spędzało sen z powiek od czasu pewnego. Otóż... przewróciła się z brzucha na plecy. I tak kilka razy pod rząd. Matka dumna, Ojciec również, babcie i dziadki poinformowani ![]() Cytat:
Cytat:
) Cytat:
)Tydzień poza domem ... Nas to czeka za miesiąc ![]() Cytat:
A buciki fajnie wyglądają, ale spadają, więc nie A spacerówka odkąd dzieć siedzi.---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
![]() Współczuję zębów. Za nami pierwsze zębowe występy, więc wiem o czym mówisz. Kciuki dla Karola, żeby dzielny był
|
|
|
#2410 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla Kai. Ja czekam na obroty Karola ![]() a o tych bucikach to gdzieś kiedyś usłyszałam i już nie pamiętam dlaczego
|
|
#2411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2412 |
|
Raczkowanie
|
A nie pamiętam, mnie tam wiele nie trzeba :-P
|
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli się teraz to pojawiło to oczywiście zapytaj pediatry nie można takich o sztywnej podeszwie aby nie zaburzyć rozwoju stopy, można takie z materiałową podeszwą- takie miękkie
|
|
|
#2414 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2415 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mamy jedne buciki, które kupiliśmy w oczekiwaniu na małego, ale to do ozdoby raczej, albo do zdjęcia Do spacerówki się przerzucimy jak mały będzie siedział, ale tak jak u Ciebie coraz częściej zaczyna się złościć w pozycji "na leżąco". ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
![]() a co to za postanowienie, że się tak niedyskretnie zapytam ?
|
||
|
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie daję dodatkowych skarpetek zamiast butów. Po prostu skarpetki.
|
|
|
|
#2417 |
|
Raczkowanie
|
Byłam u innego pediatry w sprawie tych włosków i nic nie zauważyła niepokijącego. Ale miała takie światło, że też bym niczego nie zobaczyła... Mimo to powiedzmy, że trochę się uspokoiłam. Ale za to kolejny powód do zmartwienia - przez 6 tygodni od ostatniej wizyty głowa nie urosła ani o centymetr. W sobotę Adaś kończy 3 miesiące, a głowa 38 cm... Dzisiaj chyba nie zasnę... A lekarza o to nie spytałam, bo pomiary wpisała do książeczki pielęgniarka. Czy może być tak, że różnica w pomiarze wynika z tego kto mierzył? Bo np. klatka piersiowa się wg pomiarów tej nowej pielęgniarki zmniejszyła o 0,5 cm...
|
|
|
|
#2418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2419 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Skoro pielęgniarka nie alarmowała lekarza po wpisaniu, to pewnie nie ma powodów do zmartwień. Skąd Ci przyszło do głowy, że to coś złego? I oczywiste jest, że nawet ta sama osoba może 2x tak samo nie zmierzyć, wystarczy, że w troche innym miejscu przyłoży i 0,5cm zmieni się wynik. Edytowane przez tridentina Czas edycji: 2014-04-23 o 16:53 |
|
|
|
|
#2420 |
|
Rozeznanie
|
ida z tego co mi wiadomo lekarze "wypatrują" ciemnego owłosienia na ciele,jasne delikatne "włoski" nie niepokoją to meszek tak jak pisały dziewczyny.Artur ma włoski na uszach i trochę śmiesznie z nimi wygląda ale są tak cieniutkie że nie do zobaczenia na pierwszy rzut oka
![]() co do ciuszków z zapinaniem na plecach to kompletne niewypały,gdy rodzina mówiła o kupnie ubranka dla małego zaznaczałam że z zapięciem z przodu ![]() hmm....coś jeszcze miałam zamiar pisać ale umknęło acha spacerówka u nas dopiero w okolicach pół roczku gdy będzie sam siedział ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- puanamama stosujesz coś na ząbkowanie typu żel na dziąsła lub czopki Viburcol? |
|
|
|
#2421 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie! Może dziś taki dzień, że wszystko wyolbrzymiam. Zaraz będzie burza i może się oczyści atmosfera
|
|
|
|
#2422 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Można to stosować bez konsultacji z pediatrą? Masuje mu schłodzonym smoczkiem od czasu do czasu.
Karol - 05.01.2014 Edytowane przez punamama Czas edycji: 2014-04-23 o 17:18 |
|
|
|
|
#2423 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Milce pierwszy ząb wyszedł gdy miała 2,5 mca a 2 tyg.później drugi![]() u takiego malucha nic nie dawałam na własną rękę |
|
|
|
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj już chyba czwarty raz próbuję coś napisać ale cały czas coś.. Tymek daje dziś czadu, jest mega aktywny ale teraz przejął go już tata a ja relaksuję się w kuchni i gotuję
robię pulpety z mięsem mielonym i ryżem i pastę jajeczną z soczewicą. A później sałatkę na jutrzejszy obiad. Potem padnę pewnie na pyszczek
|
|
|
|
#2425 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
U nas akurat bezwłosie, ale na pewno jest wszystko OK. Jednak jakbys miała się martwić to zapytaj pediatry.
|
|
#2426 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A mąż po 2 dniach zmian 12-godzinnych od jutra ma 6 dni wolnego. |
|
|
|
|
#2427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2428 |
|
Raczkowanie
|
Ja jeszcze w temacie ubierania. Dostałam dziś ochrzan od pediatry, że dziecko miało leciutką czapeczkę i skarpetki na nogach
Ogólnie ubrałam mu body z długim rękawem, cienki sweterek i półśpiochy bawełniane oraz właśnie te nieszczęsne skarpetki i czapkę. Było jakieś 17 stopni. Ale Adaś w zemście za pojazd matki osikał panią doktor :P (wrócił mi trochę humor, bo domowe pomiary wykazały, że głowa ma między 39 a 40 cm co sprawia, że wraca na właściwy centyl)
|
|
|
|
#2429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mierz główkę sama dla własnego spokoju. Jutro drugie szczepienie, chciałam jechać na zakupy ale boję się że syn źle to zniesie i maż nie rady bo jednak cyc mamusi to jego najlepszy przyjaciel
|
|
|
|
|
#2430 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za nie lada wyczynCytat:
Super, że mąż będzie dyżurował ;-) Cytat:
Przyszła dziś paczucha z nowymi ubrankami dla Tymka
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

Ja też coś może dziś dorwę na ciuchach.

Macie jakies pomysly, co z tym fantem zrobic? 

za oczko

za biedronę

16.06.2012