|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cytat:
zupe bym dała Cytat:
zapomniałam wczesniej napisać, super że zaczełaś wiecej wychodzić. Zazdroszcze troche, bo u mnie nie ma takich miejsc Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo to było jeszcze przed "wypisywaniem się" z forum ![]() Cytat:
szalona jesteś. I Ty kiedys wspomniałąs ze jestes niezorganizowana ![]() Cytat:
ale cierpliwa jestem i czekam na ten dzień ![]() Cytat:
![]() A wiecie jaka zabawka zrobiła największy szał u moich rodziców? Stara obdrapana matrioszka przywieziona przez moją babcie jeszcze chyba z ZSRR takze jakby ktos gdzies widział to namiary prosze, bo chetnie bym sie w nową zaopatrzyła
|
||||||||
|
|
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
z komórką przed oczami. ale i czas drzemki, czas snu, porę zaśnięcia, czas spaceru, ilość kup ![]() wszystko. pierdzielnięta jestem. ale nic to
|
|
#2433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj M. bardzo lubi otwierac i zamykac, wedlug mnie super edukacyjna zabawka ![]() nie wiem, gdzie mozna kupic, dostalam od tesciowej ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
to sie nazywa dokladnosc, mamma mia
|
|
#2434 | |
|
Zadomowienie
|
ten zestaw ze stacją benzynową jest z autkami
![]() ![]() troche się zmienilo, więc może jednak bedziesz częściej zaglądać ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2436 |
|
Zadomowienie
|
tak tak! no rewelacyjne to jest (zresztą, mi się to podoba samo w sobie, bo uwielbiam rosyjskie klimaty
)
|
|
|
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
hehe, no. dziś w dwóch okienkach siedzi od rana kura
zaglądania nie ma końca ![]() ale lepsza jest brama od obory, bo może coś za nią stać (np. Pan Pirat, tygrysek). albo łuki, bo pod nimi może do domku wchodzić żyrafka ![]() wkrótce. choć w sumie czekam z Tobą
|
|
#2438 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2439 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
![]() dziecko z małą wagą urodzeniową, małą ilością pkt i tysiące pytań sztabu lekarzy. z głowy bym nie odtworzyła... popatrzę Ci - przy okazji - w Sukiennicach.
|
|
#2441 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja włsnie wychodizłam kolo 11;30 i chodnik ise zrobil mokry ale trudno mysle ide do przedszkola zobaczyc czy mloda sie dostała, i w sumie pokropiło i przestało a teraz świeci słonko od jakiejś pół godzinki Cytat:
![]() i poczułam ukłucie zazdrosci w sercu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ale cel prawy, pochwalam
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
To i ode mnie dla NESTELLE
- najlepszego z okazji urodzinkow ...! ALLIW - za siku - ja ost probowalam i nic :-( Cos mialam pisac Aaaa BOSKA biedronka ...!! No nic jade do pracy dzis wczesniej - ale mam ochote na Lody z "budki" obok ;-) Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#2443 |
|
Zadomowienie
|
Nestelle ma urodziny? To sto lat droga osiemnastko! ;-):-*
Alliw, brawa dla Janka za nocnikowe posiedzenia! Pani, urocza boedronka ![]() Trolla i co z tym przedszkolem? ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Kasia, Tyś jest pracownik miesiąca!
|
|
|
|
#2444 | |
|
Zadomowienie
|
![]() patrze teraz w necie, są jakies delikatesy z oryginalnymi rosyjskimi produktami, mają matrioszki po 295 zł ![]() jakby takie do 100 zł były to chętnie przygarnę ![]() Cytat:
no weź w sumie to posadziłam pierwszy raz bez pieluchy (bo wczesniej sadzałam tak po prostu zeby sie oswoił). Ja nie mam ciśnienia, ale matka mi ostatnio na ambicje wjechała wiec stwierdziłam ze kiedys trzeba zacząć.W ogóle to wczoraj stwierdziłam ze macie bardzo mądre dzieci. Mój niewiele umie w porównaniu z waszymi (mówie o pokazywaniu zwierzaków, przynoszeniu nocnika, ksiązeczek, butów itp ). I jeszcze moja mama ostatnio skomentowała, że to powinien umieć i tamto, i że powinnam uczyć. No to tłumacze jej, że uczę, ale na luzie, nie tłukę mu do głowy prze godzine, tylko cos tam robimy, to mówie. Wydaje mi sie ze jest mądry i jak przyjdzie czas to załapie.
|
|
|
|
|
#2445 |
|
Rozeznanie
|
okienka sa wyciagane z ramki i zśliniane, ale najlepsze sa barierki !!!
my mamy jak w srodkowym tylko zółty bo od ciufci ![]() dostala się, anegdotka z wczoraj: siedzimy na placu zabaw w piaskownicy, bawi się mloda., kolo niej 2 dzentelmenów , kazdy z własną koparką, cos tam kopią, nagle młoda mówi(na pól placyku): tamten chłopiec ma mniejszą koparkę od tego! wzrok obydwu jak by chcieli ją zabić, dobrze ze jej nie pobili albo nie rozpłakali się. muszę ją wkrotce uświadomić ze nie krytykuję się męskich pojazdów ponieważ jakby nie wygladały, przeważnie są ich ukochanymi tż stwierdził zebym jej tez może od razu powiedziała o siusiakach ze tez się nie krytykuje wielkosci ale z tym chyba poczekam
|
#2446 | |
|
Zadomowienie
|
Dzis w douglasie noc zakupów, 20% rabatu na wszystko
![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
super, że się dostała! a tak w ogóle, jak ma na imię Twoja córka? |
|
|
|
|
#2447 |
|
Rozeznanie
|
ja też się ciesze bo jej się nudzi troch ę ze mna w domu,
młoda to Wiktoria za 2 h bedzie dokładnie 4 latka jak się urodziła
|
#2448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do anegdoty to hehe ;-) dobre :-D ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- I wszystkiego najlepszego dla Wiktorii! Sto lat i zadowolenia z przedszkola ;-):-* |
|
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Nio to TROLLA dla Wiktorii tez
z okazji urodzinek - i za przedszkole. VILLGA - taaa ja i pracownik miesiaca ahahhaa. Jak sie mialao 5dni wilnego to trza nadrabiac - ale udalo mi sie chapsnac dniowke podwoja na 1maja (mialam wolne) wyjdzie jakies 5,5h czyli z 11mi sie bedzie liczylo za dzien - przeraza mnie tylko 11dni BEZ WOLNEGO ( ale moze schunde hahaha ) Aaaa i pyszne te LoDY ![]() Kocham Cie Emilianku |
|
|
|
#2450 | ||
|
Zakorzenienie
|
eee, z tym potrojeniem to też chyba taka gadka jak z przekroczeniem roku. jakoś nie widzę właśnie tych pięciokilowców potrajających
![]() looknę. będę miała cel (uwielbiam spacery z celem )hehe, ja też nie. ale to chyba tak nie działa. jakby działało, to T. powinien Brzechwą z pamięci lecieć. i gadać jak stary. T. czasem coś podłapuje od razu (np. wczoraj - jak chodzi pingwinek Cytat:
![]() ![]() ![]() klask i: super. dziś wysyp radosnych wieści na fb widać, co ludzi naprawdę cieszy ![]() Cytat:
aaaaaaa! nie mów mi, nie mów.... a! Bzinka, jaki to był kolor tej kredki? aaa, to Wy dziś tortujecie!!!! Wyściskaj Młodą od e-ciotki! Klementyna, pokaż koniecznie Szczypiorka ![]() ![]()
|
|
|
#2451 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też! Noo u nas żyrafa wygrywa z calym zoo. Coffee jakoś (jeśli będziesz brała to poproszę dla mnie też tylko oddalabym ci za nią po wyplacie dopiero) Ja muszę kupić podkład i nie wiem jaki dalej nie sprawdziłam kolorów dw, chyba znowu skończy się na colorstay, przynajmniej tańszy. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
, witam się po swiatecznie i dziś o rok już starsza zagninełam przez ten czas bo mielismy cudne swięta a dziś dodatkowo te urki moje wiec goście ,prezenty ...zyc nie umierać .wiec nadrobię wszystko za jakiś czas a dziś tylko zyczonka dla solenizantów : dla MARCELKA WOJTUSIA EWUNI TOMUSIA MIKOŁAJKA i dzisiejsze (podzielę się ciastem wszystkiego najlepszego Dzieciaczki nasze kochane ,zdrówka ,uśmiechu i słoneczka każdego dnia . a ja lece pichcić i takie tam .... ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- no i doczytałam ze dziś ma tez córa Trolli urki wiec moje ciasto dziele na 3 - z Krzysiem i Wiki ![]() dla Wiktorii i za przedszkole !!!dobra lecem ,pa
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
Bzinka podklady sa lub beda na tej promo w rossmanie, bo jedt na 3 tygodnie podzielona promocja, wczoraj np. Byly roze wiec polka z "burzua" byla oblegana...
Trolla najlepszegi dla Wiktorii! Przyszlysmy na zupe, po deszczu wyszlo slonce i jest palma wrecz, ja zkrotkim rekawem i w dzinsach i mi goraco. Dziecku zostawilam bluze na bodzuaku z krotkim, nie man nic na lebek oslaniajacego od slonca,a place zabaw w sloncu...
|
#2454 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wydaje mi się, że można wszystko zrekompensować innymi produktami.Cytat:
---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
nie zastanawiałam się, kupiłam. ja zadowolona, dziecko zachwycone, lubi go jeszcze bardziej niż Lupo. |
||||
|
|
|
#2455 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale sie mialam z tym moczem, zalozylam jej woreczek i postawilam ją w lozeczku i poszlam na chwile do kuchni, wracam a ona trzyma ten woreczek caly osikany i wylewa do lozeczka ... ale udalo mi sie troche uratowac i zawiozlam do badania!
jak sie okazalo mocz ma dobry, czyli to 3 dniowka, dzis ostatni dzien.Cytat:
moja tez... Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-04-23 o 16:04 |
|
|
|
|
#2456 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Przyjdzie czas i na nasze mądrale ![]() Cytat:
superNajlepsze życzenia dla Wiki zdrówka i radości!!!! Cytat:
potem od 28 tusze, cienie, eyelinery i kredki. a od 11.05 szminki,kredki do ust i lakiery. Dziewczyny mam pytanie czy wasze dzieci mają ciemiączko zarośnięte czy jeszcze nie? |
||||
|
|
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
Widze ze Pani mnie wczoraj wołała
![]() Nadrobilam was juz prawie ![]() U nas ciezkie chwile, problemy rodzinne tzn z bratem i wszystko sie na mnie odbija+debaty u mnie w domu, co chwila inni ludzie, afery. A ja juz bym chciala zapomniec i wyluzowac... marzy mi sie film z Tz, tak po prostu. Prawie sie poplakalam jak mi przed chwila powiedzial ze bedzie o 17 w domu! Zapał opadl jak sie okazalo ze o 20 znow mamy kogos na glowie. Ehh Ale fakt ze z TZ doceniamy sie przez to wszystko jeszcze bardziej ![]() Co do nocnikow-u nas to jest pojemnik na klocki, ewentualnie bujak. Kamil siada i buja sie. A tak szczerze to jak siadzie (na 0,5sek) to i tak siusiak mu sie nie miesci. Nie wiem czemu tak, musze kupic jakis szerszy ale to na wakacje A i ja wietrze Kamilowi tylek na pol godziny przed kapiela lata bez pampka Malpka Kamil wchodzi mi tez na stol. Napierw sie opiera, pozniej jakims cudem lezy na brzuchu i macha konczynami, podklada kolanka iiii jest ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), to Ci wezmę. to ja CI życzę by ten stan trwał zawsze. i o jeden dzień dłużej ![]() Cytat:
ale po co ![]() Mój syn jednak wygląda na niedożywionego... Byliśmy na takim dużym targu i dostał bułkę, potem mandarynkę ![]() a ja szczawiu niet
|
|
|
#2460 |
|
MBZ♥
|
Luna współczuję afer:/a nie możesz się odciąć dla własnego zdrowia i Twojej Rodziny? Mieszkacie osobno przecież?
Trolla ucałuj Wiktorię urodzinowo Nestelle jeszcze więcej miłości i szczęścia Agatko u Zosi jeszcze troszkę do całkowitego zarośnięcia ![]() Alliw, MarJano na pewno Mądrasek ale co się będzie przemęczał Pani, szkoda, że w LM giftów nie dostaje ![]() B wchodzi z Zosią po schodkach do przedszkola |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.

moze dlatego 
szalona jesteś. I Ty kiedys wspomniałąs ze jestes niezorganizowana 

z okazji urodzinek - i
klask i: super. dziś wysyp radosnych wieści na fb 

wkurzylam sie..
(o preparatch zelazowych nie wspominal nic).