Rossmann cz. XXII - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-23, 15:57   #451
pozycja77
Zadomowienie

Dot.: Rossmann cz. XXII

Cytat:
Napisane przez cosmetix Pokaż wiadomość
Manufaktura, Carrefour ul. Kolumny, Galeria Łódzka.
Dzięki, szkoda, że nie pamiętam, czy w tym nowootwartym rosku na kilinskiego przy Kauflandzie jest szafa E byłam na szaybkich zakupach przed samymi swiętami i nie ogarnełam

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 15:58   #452
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniia91 Pokaż wiadomość
Drobinki są w True Match N1. Sprawdzałam go raz SP i jak w sklepie nic nie widać, to w świetle dziennym: brokat
I ostatnio w Rossmannie dalej go próbowałam, bo mam na niego ochotę i znowu to samo, dłoń cała w drobinkach...
Ciekawe, używam go tyle miesięcy, a żadnych drobinek nie zauważyłam

Przy okazji zdjęcie HM51 (niżej, ciemniejszy) i N1.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG1502.jpg (64,7 KB, 127 załadowań)

Edytowane przez jesienny_lisc
Czas edycji: 2014-04-23 o 16:04
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 15:59   #453
gryzelda
Zadomowienie

Hej dzisiaj kupilam podklad MF Whipped Creme ten w sloiczku w musie, przyjezdzam do domu i sie okazalo ze tak jakby plywalo w nim troche wody... mialam z Rimmela w żelu i nic takiego sie nie dzialo, wiecie o co mi chodzi? czy bedzie szansa na wymiane jak myslicie? chyba ze wszystkie tak maja? ma ktoras z was porownanie? podklad jest zafoliowany i mam paragon.
Zastanawiam sie dalej nad kolorem mam Golden 75 czy jest bardzo ciemny? sadzac po nazwie nie powinien mi pasować ale patrząc na tester wcale taki bardzo ciemny nie jest.

Edytowane przez gryzelda
Czas edycji: 2014-04-23 o 16:02
gryzelda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 16:03   #454
Monka543
Raczkowanie

Byłam dzisiaj w Rossmannie w łódzkiej Manufakturze i tam zdecydowanie widać, że jest promocja. Mnóstwo ludzi, do szafy Revlon i Bourjois to ledwo dało się dojść Początkowo miałam brać któryś z Bourjois, ale koniec końców wzięłam jedynie:
- Rimmel 25h lasting finish w kolorze 100 Ivory - 15,30zł
- Eveline korektor Art Scenic w kolorze 04 Light - 6,59zł
Oczywiście najjaśniejszy Rimmel i tak jest ciemny, ale kupiłam go z myślą o lecie. Teraz czekam na dalszą część promocji, bo z tej chyba więcej nic nie kupię

Edytowane przez Monka543
Czas edycji: 2014-04-23 o 16:07
Monka543 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 16:03   #455
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Dzięki, szkoda, że nie pamiętam, czy w tym nowootwartym rosku na kilinskiego przy Kauflandzie jest szafa E byłam na szaybkich zakupach przed samymi swiętami i nie ogarnełam
Właściwie to ja dołączam się do tego pytania, bo nie jestem na bieżąco, a w coraz większej ilości Rossmanów wstawiają Eveline.
Łodzianki, czy Eveline jest w Porcie ul. Pabianicka 255 i ul. Jana Pawła II w Pasażu Łódzkim Real, ul. Piłsudskiego 94. w Real Tulipan, ul. Piotrkowska 95 Saspol? Podczas pierwszej promocji szafa Eveline była tylko w Manu i pamiętam, że nie dało się dojść do szaf. Wolę bardziej kameralne lokalizacje.

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2014-04-23 o 16:10
cosmetix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 16:11   #456
klatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gryzelda Pokaż wiadomość
Hej dzisiaj kupilam podklad MF Whipped Creme ten w sloiczku w musie, przyjezdzam do domu i sie okazalo ze tak jakby plywalo w nim troche wody... mialam z Rimmela w żelu i nic takiego sie nie dzialo, wiecie o co mi chodzi? czy bedzie szansa na wymiane jak myslicie? chyba ze wszystkie tak maja? ma ktoras z was porownanie? podklad jest zafoliowany i mam paragon.
Zastanawiam sie dalej nad kolorem mam Golden 75 czy jest bardzo ciemny? sadzac po nazwie nie powinien mi pasować ale patrząc na tester wcale taki bardzo ciemny nie jest.
Pewnie jest stary. Zaszkodziły mu gorące lampy, tak długo stał. Spróbuj oddać go. U mnie dzisiaj wsztkie wystawione Flower Perfection były rozwartswione i z wodą. Zajrzałam do szuflady jak ekspedientka otwierała i tam też wszystkie były takie. Pozbywają się starych produktów na promocji..
Raczej nie warto robić zapasów.

Edytowane przez klatka
Czas edycji: 2014-04-23 o 16:13
klatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 16:11   #457
niegramatyczna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Monka543 Pokaż wiadomość
Oczywiście najjaśniejszy Rimmel i tak jest ciemny, ale kupiłam go z myślą o lecie. Teraz czekam na dalszą część promocji, bo z tej chyba więcej nic nie kupię
Jeśli chodzi o Lasting Finish to według mnie 103 jest jaśniejszy i bardziej beżowy niż 100.
niegramatyczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 16:16   #458
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Napisane przez nkfn Pokaż wiadomość
Weszłam do jednego rosska zaraz po 9 - cisza, spokój, mogłam sobie wszystko na spokojnie wybierać. Ekspedientki patrzyły na ręce niektórych klientek, by nie otwierały produktów (byłam zdziwiona bo takich "praktyk" u ekspedientek dawno nie widziałam ), oczywiście, gdy miałam jakieś pytania, to nie pomogła mi, ale to już inna kwestia.. W drugim rossku około 11 już kobiety się zlatywały i ogólnie panował lekki tłum.. w trzecim R. przed 14 to już w ogóle jakbym w mrowisko weszła.

Zakupiłam:
zwykłego burżujka Healthy mix nr. 53 (30.60 zł)
puder z manhattanu softcompact powder (11.69 zł)
bibułki matujące wibo (2.89 zł)
chusteczki nawilżające z alterry (2.49 zł)

..chciałam zakupić nowość Rimmela - bazę pod makijaż, ale nie nie.. testowałam go na dłoni i po chwili wyglądała jakbym delikatnie posypała się mąką.

Ale za to zdecydowałam się na silikonową bazę z Wibo, kosztowała jedynie 7.59 zł (testowała któraś z Was? Jak wrażenia? )
Ja ja mam od kilky miesiecy u mnie sie sprawdz - uzywalam z vichy dermablend i pharmaceris ale tyko na imprezy, wyjscia, wazniejsze spotkania. Ladnie wygladza pory, podklad naklada sie duzo lzej, jakby tez potrzeba wtedy mniejszej ilosci. Baza trzyma makijaz cala noc, jest spoko
Cytat:
Napisane przez j_ka Pokaż wiadomość
Jak zastosujesz to proszę opisz wrażenia. Ja się nad nią zastanawiam. Chciałam stosować jako bazę pod cienie.
Jako baza pod cienie kompletnie sie nie nadaje. A ja nie mam wymagajacych powiek :/
Cytat:
Napisane przez Coffee24 Pokaż wiadomość
Kobitki, a z jakich firm polecacie pomadki? Macie jakieś sprawdzone? Chcę żeby się w miarę dobrze trzymała, ale też żeby za bardzo mi ust nie wysuszyła, bo u mnie niestety do suchych skórek wiele nie potrzeba
Tez Rimmela z serii kate moss sa fajne dosc nawilzajace, ale tez sie utrzymuja no i kolory ladne
Cytat:
Napisane przez Niuuniiaaa Pokaż wiadomość
Mnie Pani poinformowała, że zamiast niego jest właśnie biohyaluron 4D kryjąco - rozświetlający, po przeczytaniu opisu wychodzi chyba na to samo. Chociaż pewności nie mam, bo Art Scenic nie miałam przyjemności wypróbować.
ArtScenic i 4D to dwa zupelnie inne produkty.
Cytat:
Napisane przez adie94 Pokaż wiadomość
Ktoś widział?
Alterra, Granat Bio, emulsja oczyszczająca do twarzy, 125 ml
Załącznik 5659224

Ciekawe czy bedzie tak samo fajna jak krem z dzikiej rozy, ktory wycofali

Ja zakupilam dzis burzuje - HM nr 52 i Fower Perfection tez 52. Raczej bede je mieszac i ze wzgledu na kolor i ze wzgledu na kkonsystencje i krycie

Dziewczyny z Gdanska, gdzie sa szafy z Eveline? Chce dostac korektor artscenic i puder celebritis (czy jakos tak).
Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Kurcze, nie chce Cię wprowadzać w błąd, coś mi świta, że moja mama używała N2 i był dla mnie dużo, dużo za ciemny, ale musisz sama sprawdzić

A ten róż ma widoczne złote drobinki? Bo na zdjęciach wydaje mi się taki chłodny, idealny dla typowej zimy, ale w recenzjach jest napisane, że drobinki tworzą złoty blask.
Ma prawie sam zlote drobinku :p ja sie dzisiadzisiaj nim mazialam - jak dla mnimnie wiecej tam tego zlota niz rozowego koloru :p
Cytat:
Faktycznie najkorzystniej wychodzą podkłady i bazy spoza szaf. Nie podnieśli cen jak w przypadku Maybelline.

Poległam i kupiłam bazę DAX za 17,29 zł.
Będzie krótki odpoczynek od Ingrid.
Na promocji ta baza?
Cytat:
Napisane przez j_ka Pokaż wiadomość
W moim Rossmannie zero zainteresowania promocją. Ja też nie skorzystałam. Poczekam na więcej opinii o bazie Wibo, może na nią się skuszę. Kupiłam antyperspirant Dove i AA, dla męża żel pod prysznic Playboy, bo jest na promocji za połowę ceny, dla psa cygaro z dziczyzny.
Polecam baze

Edytowane przez Ciemna163
Czas edycji: 2014-04-23 o 16:21
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 16:18   #459
Inspire
Kuźnia inspiracji

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Łodzianki hej, hej wiecie w których łódzkich rosmanach są szafy eveline?
W Galerii Łódzkiej, praktycznie zero luda przy szafie, więc stand pełny
Cytat:
Właściwie to ja dołączam się do tego pytania, bo nie jestem na bieżąco, a w coraz większej ilości Rossmanów wstawiają Eveline.
Łodzianki, czy Eveline jest w Porcie ul. Pabianicka 255 i ul. Jana Pawła II w Pasażu Łódzkim Real, ul. Piłsudskiego 94. w Real Tulipan, ul. Piotrkowska 95 Saspol? Podczas pierwszej promocji szafa Eveline była tylko w Manu i pamiętam, że nie dało się dojść do szaf. Wolę bardziej kameralne lokalizacje.
W Saspolu chyba nie ma, ale nie jestem pewna.
Co do reszty to szczerze mówiąc nie mam pojęcia, Eveline jest u mnie na cenzurowanym i nie zwracam na tę szafę większej uwagi.

W Galerii macanka pełną parą, nie znalazłam ani jednej sztuki TM, która nie była otwarta

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 16:20   #460
Fabryczna23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gryzelda Pokaż wiadomość
W Whipped Cream nie powinna pływać woda
Ja mam kolor 45 Warm Almond i jest idealny, a nie mam wcale jasnej karnacji. Podkład u mnie minimalnie ciemnieje, ale i tak wygląda naturalnie.
Fabryczna23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 16:23   #461
florence244
Zakorzenienie

A ten róż ma widoczne złote drobinki? Bo na zdjęciach wydaje mi się taki chłodny, idealny dla typowej zimy, ale w recenzjach jest napisane, że drobinki tworzą złoty blask.[/QUOTE]

Ma, nie są chamskie tylko takie delikatne, tworzą taki efekt tafli, ale jak ktoś nie chce to wystarczy nałożyć trochę więcej zetrzeć chusteczką i już ich nie ma, ja doszlam do tego scierając nadmiar z policzków.
florence244 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 16:24   #462
Ciemna163
Kociara

Dziewczyny z Gdanska - gdzie jest szafa z Eveline? Chcialam dokupuc puder celebrities i korektor artscenic.
Stary 2014-04-23, 16:24   #463
Monka543
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niegramatyczna Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o Lasting Finish to według mnie 103 jest jaśniejszy i bardziej beżowy niż 100.
Testerów nie było, a byłam pewna że to 100 jest najjaśniejsza. Ehhh, no trudno, latem pewnie go jakoś zużyje...
Monka543 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 16:26   #464
pannamima
Zakorzenienie

Ja dziś pojechałam i zastałam puste szafy. Pojechałam na Tarchomin do rossa do Galerii Odkrytej i byłam mile zaskoczona. Wszystkie szafy pełne, żadnego tłumu, a na dodatek szafa Eveline i Revlon.
Ja zakupiłam tylko róż Bourjois 95
pannamima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 16:28   #465
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
w porcie i w tulipanie chyba nie było eveline, na tamka na pewno nie ma.

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 16:29   #466
loverek86
Raczkowanie

Ja polecam podkład 123, mam już drugie opakowanie, tym razem wzięłam 52. uzywam też CS 180 i kolor 123 może być. Dziś pomalowałam się 123 przypudrowałam jakimś nowym pudrem (made by china) z Miss Sporty i makijaz trzyma sie juz 6 godzinę. Dodam, zemam cerę bardzo zanieczyszczoną, z rozszerzonymi porami, pryszczami i przebarwieniami. Kupiłam też puder brązujacy Lovely, z zimowej limitowanki puder Lovely z białym opakowaniu (coś niewiele ponad 3 zl ) róż z tej samej kolekcji za 2 zl. Róż z Wibo, korektor Eveline.

Jeśli chodzi o produkty do paznokci logicznie rzecz biorąc, skoro teraz podkłady są z całego asortymentu to produkty do paznokci też powinny być

Ktoś poleca Lasting Performance 105? kusił mnie ale wybrałam 123.

czaję się na Sally Hansen, wysuszacz i może jakaś odżywka.
loverek86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 16:34   #467
eewelinaa92
Zakorzenienie

Cytat:
Ktoś poleca Lasting Performance 105? kusił mnie ale wybrałam 123.
Ja mam ogólnie polecam bo długo się utrzymuje, kryje, ale jest ciut ciemniejszy niż 108 Revlon CS do tłustej/mieszanej. A po nałożeniu mam wrażenie że jeszcze ciemnieje.

Swoja drogą w Rossmanie najjasniejszy z Max Factor LP jest 102 tak? Jest dużo jasniejszy niż 105? I czy ma różowe tony? Jest ktoś w stanie porównać 102 i 105 ?

-30kg

eewelinaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 16:35   #468
Annabelle
Zadomowienie

Polecicie jakiś matowy, cielisty cień z szaf dostępnych w Rossmanie?

P.S.: Nie wiecie, czy odżywki do paznokci będą w promocji razem z lakierami?

Annabelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 16:40   #469
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Annabelle Pokaż wiadomość
P.S.: Nie wiecie, czy odżywki do paznokci będą w promocji razem z lakierami?
Pewnie tak
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 16:43   #470
noir_angele
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość
Dziewczyny z Gdanska - gdzie jest szafa z Eveline? Chcialam dokupuc puder celebrities i korektor artscenic.
na bank w Bałtyckiej, bo sama tam wczoraj robiłam zakupy

ale wczoraj to pustki już w szafach były ok. 16

noir_angele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 16:44   #471
wspaniala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Zerknęlam na clearface ale ciemny wg mnie
ktory numer ogladalas?

Cytat:
Napisane przez nkfn Pokaż wiadomość
Do wczorajszych zakupów dołączył do mnie:
- uwielbiany korektor Art Scenic Eveline (04 light) - 6.59 zł
- podkład wypełniający zmarszczki (nie dla mnie, ale do połowy przetestuję ) 12.19 zł
- maseczka Rival - 0.99 zł
masz porownanie art scenic'a 04 z 05? duza miedzy nimi jest przepasc?

Cytat:
Napisane przez Monka543 Pokaż wiadomość
- Rimmel 25h lasting finish w kolorze 100 Ivory - 15,30zł
- Eveline korektor Art Scenic w kolorze 04 Light - 6,59zł

i mam pytanie odnosnie pudru manhattan clearface: czy te odcienie 75, 76 sa tylko ciemne w opakowaniu, a na twarzy juz stonowane? wg mnie jest przepasc miedzy 70 vanille a reszta.

ktory jest najbardziej neutralnym odcieniem (bardziej w strone jasnej cery)? i czy ten jasny (70) nie tworzy efektu maki na twarzy?
wspaniala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 16:47   #472
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wspaniala Pokaż wiadomość
ktory numer ogladalas?

i mam pytanie odnosnie pudru manhattan clearface: czy te odcienie 75, 76 sa tylko ciemne w opakowaniu, a na twarzy juz stonowane? wg mnie jest przepasc miedzy 70 vanille a reszta.

ktory jest najbardziej neutralnym odcieniem (bardziej w strone jasnej cery)? i czy ten jasny (70) nie tworzy efektu maki na twarzy?
70 vanilla. W koncu w drugim rosmanie wzięlam. Wydaje mi sie, że byl sporo jasniejszy. Moze coś sie pierdyknęło w oznaczeniu? nie wiem. Tak czy siak bedzie na lato, bo i tak dla mnie na teraz za ciemny. Ale co dziwne, testery były mega jasne. Puder juz nie. Chyba cos zle leżało
Stary 2014-04-23, 16:48   #473
majcia2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość
widziałam szafę w Rossmanie na ul. Złota Karczma( pasaż handlowy matarnia koło Ikea)
majcia2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 16:50   #474
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

wspaniala znalazlam cos takiego. Bo ja bralam 04 bez patrzenia na tester wiedzialam ze jest jasny, wiec nie mogl byc zbyt jasny

tu na ręce jest nude
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg eveline-cosmetics-art-scenic-korektor-2-w-1-kryjaco-rozswietlajacy-d32416_6_8618.jpg (42,5 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 16301069785cacd6.jpg (91,2 KB, 71 załadowań)
Stary 2014-04-23, 16:51   #475
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
Napisane przez wspaniala Pokaż wiadomość
ktory numer ogladalas?
Ja mam oba. 04 Light jest jaśniejszy i bardziej żółty Po utlenieniu 05 Nude jest ciemniejszy.

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2014-04-23 o 19:54
cosmetix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 17:15   #476
Asiuchal
Zakorzenienie

Rossmann cz. XXII

Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość
11. Rabat udzielany jest od cen regularnych i nie podlega łączeniu z rabatami wynikającymi z eKuponów. czy to znaczy, że mogę połączyć promocje i mieć -69% ?
No dla mnie jak byk jest napisane, ze rabat NIE PODLEGA laczeniu z eKuponami, wiec nie rozumiem Twego pytania. :P
----------->
Dziewczyny z Wawy, w ktorych Rossmannach dorwe szafe Revlona?
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 17:15   #477
anklim70
Przyczajenie

dziewczyny z RZESZOWA: gdzie znajdę szafę Bourjois?

(oprócz Galerii Rzeszów, bo dziś byłam i odbywały się tam sceny dantejskie )
anklim70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 17:21   #478
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Napisane przez noir_angele Pokaż wiadomość
na bank w Bałtyckiej, bo sama tam wczoraj robiłam zakupy

ale wczoraj to pustki już w szafach były ok. 16
Cytat:
Napisane przez majcia2 Pokaż wiadomość
widziałam szafę w Rossmanie na ul. Złota Karczma( pasaż handlowy matarnia koło Ikea)
Dzieki wielkie
Stary 2014-04-23, 17:23   #479
Sunday Rose
Zakorzenienie

Inspire, byłam dziś w Galerii Łódzkiej ok. 13 i ludzi było mnóstwo, a w szafie Eveline pustki.. Chciałam właśnie korektor Art Scenic, ale został tylko odcień nr 6 Rozumiem, że to ten Scenic jest bardziej polecany niż 4d?
Stary 2014-04-23, 17:23   #480
florence244
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
No dla mnie jak byk jest napisane, ze rabat NIE PODLEGA laczeniu z eKuponami, wiec nie rozumiem Twego pytania. :P
----------->
Dziewczyny z Wawy, w ktorych Rossmannach dorwe szafe Revlona?

W Blue City
florence244 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości