Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 1 3,23%
Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! 1 3,23%
Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję 16 51,61%
Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a 1 3,23%
Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty 3 9,68%
Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie 3 9,68%
Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku 0 0%
Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały 0 0%
Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię 6 19,35%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-24, 08:12   #3091
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX

najlepszego dla maluchów za skończone miesiące

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 08:31   #3092
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeeść

Nadrabiam
\
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Świetne, Motylku (mam w planach coś podobnego ) Póki co zaczynam po cichutku http://uszywki-zuzinkowej-mamy.blogspot.com ale to tak skromnieeeee...

Zuzia ponad godzinę walczy ze esnem.... pełza, obraca się, krąży po całym łóżeczku... Bidulka...
kciukam za bloga, super,że się zdecydowałaś

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
wiem, wiem
a próbowałaś to mleko podawać z czegoś innego niż butla? pije z jakiś kubeczków?

ja od nich kupowałam

sto lat Amelko

w realu dax sun spf 30 jest teraz za 9,99zł
poza tym od dziś do 29 kwietnia pampersy megapack 84,99zł, rozm. 3 150 szt., rozm. 4 132 szt., rozm. 4+ 120 szt. nie wiem czy to dobra cena, bo pampków nie kupuję
i jeszcze obiadki duże bobovita 2 za 7,49 zł

totalna demolka

Miłek dokładnie wszystkie te rzeczy też robi i pewnie wszystkie inne dzieciaki też, ale leży praktycznie tylko na podłodze, na łóżku boję się go zostawiać, bo to dopiero jest niebezpieczne i tylko jak coś robię przy łóżku to go tak kładę

czy ja wiem

a takie z zakrytymi palcami nie byłyby lepsze?
Dawałam jej z kubeczka Medeli wodę i moje mleko to piła, mm nie. Tak samo było z łyżeczki.

Masz rację z tymi palcami, muszę podejść do Crocsa, ciekawe czy mają takie maleńkie. Te najwyżej oddam, ale musiałam wziąć bo były dwie ostatnie pary z tych najmniejszych.

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Ale u mnie ulewa

O fajna promocja, tylko nie ma u mnie kauflandu, buu. A pampki się kończą

Dzisiaj jakaś pogoda nie teges, też źle się czułam, moja mama też, przeleżała dzień. Oby jutro było lepiej, u sis komunia w niedziele i musimy jej coś pomóc

Dziewczyny mogłabym TO jakoś umieścić w bibliografii? Na pewno nie mogę dać w przypisie strony www, bo to ze ściągi .pl. A czy dałoby radę wpisać autora, tytuł pracy, tak jakby książkę? Czy raczej nie?

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Amelko sto lat Mój Fili też dzisiaj skończył 8 miesięcy

sto lat Fifi!!

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Motyl super te butki

Zapomniałam napisac ... nici z naszych wakacji we Włoszech musielismy odwołac wyjazd i mi smutno.
Ale tak bedzie lepiej

od 17 segreguje zdjecia bo kupilam grupona do wywolania i jestem dopiero na skonczonych 3 miesiacach Macka
idzie mi to mega powoli
Ojeu, szkoda

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 08:32   #3093
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Hej
Powinnam się cieszyć po nocy, a jestem podłamana
Pisałam ostatnio, że Miłosz budzi 2-4 razy i co noc ok. 3 jest mega płacz i nie wiem o co. Dzisiejszej nocy spał ciągiem od 22.30 do 7 rano. Super, nie? A dlaczego taka zmiana? Bo przy pierwszej pobudce po 22 wypił 170ml bebilonu No masakra, mój mały chyba nie dojadał i dlatego tak się budził i płakał Nie wiem co teraz, chyba dziś też dam wieczorem mm, odciągnę butlę na jutro i zobaczę czy też będzie spał ładnie. Ale ja nienawidzę odciągać, to jest dla mnie kara Mąż mi mówi żebym dała spokój z tym odciąganiem, ale ja się boję, że całkiem już mleka mieć nie będę, a chcę jeszcze karmić piersią

Gdzie najtaniej kupię Bebilon?? Miałam saszetkę, ale czas się zaopatrzyć w większą ilość mm.

Natala wiem, że zaczęłaś podawać Hani trochę mm, możesz napisać jaki macie teraz mniej więcej rozkład posiłków?

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość

Mały dziś jadł arbuza i to zdecydowanie numer 1 u niego aż się oblizywał aha i pokazuje nam się już druga dolna jedynka
za kolejnego ząbka
o tak, arbuz to był hit i mojego starszaka, ale Miłkowi jeszcze boję się podać, bo u nas to raczej jeszcze nie krajowe??

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
napaliłam się strasznie na to nosidło i będziemy mieli chyba nei za późno?
mieliśmy kupić ale teście sprezentują bna chrzciny
jakie?

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
Heja, poczytałam was ale nie nadaję się dzisiaj już na odpisywanie, ale miałam dzień, jestem jak balon napompowany do granic wytrzymałości co ma za chwilę pęknąć , i daję słowo nadarła bym się najchętniej na kogoś, albo poszła pobiegać jak zawsze w takich chwilach ale pada,
normalnie jakiś sądny dzień miałam dzisiaj , rano tż mnie "zeźlił" i teraz myślę że te bancki co je zebrał odemnie w nocy to były zupełnie zasłużone (tylko tak na zaś), mały tak mi dał dziś w kość że ledwo zywa jestem, wył bez przerwy i niemal cały dzień na rękach mi wisiał, kręgosłup to mi dosłownie w doopę włazi od noszenia tego 8 kilogramowego zwierzątka ,nawet spał na rękach, nie wiem co jest na rzeczy , narazie obserwuję, niby normalnie wszystko nawet obiad zjadł , tłumaczę sobie że może miał taki dzień marudy, a co do obiadu to nakarmiłam go , odstawiłam wszystkie naczynia do zlewu (2 talerze, 2 kubki , miseczka małego i 3 łyżki) i poszłam go przebrać bo pusię zrobił, a w tym czasie wpadła moja T przywitać się po świętach, i prosto do kuchni i taki tekst zapodała " o widzę że i u ciebie stoją naczynia długo, nie zmywasz na bieżąco" o my gad co i do czego, przemilczałam bo szkoda gadać ( swoją drogą to zawsze w kuchni mam czysto, przynajmniej się staram żeby tak było , i nie nawidzę!! jak ktoś mi tam zagląda), ale to jeszcze nie koniec ledwie minęła godzina wpadła moja młodsz. sis zapłakana, myślę sobie what happend? matko coś z rodzicami czy jak , ale jak od drzwi usłyszałam że drań, łajdak to aha .... zakumała, i tak przez dobre 3 godz siedziałyśmy na tarasie i wysłuchiwałam raz na temat jej mena a raz wyjącego ryczuna, ma szczęście że kocham ją , bo inaczej bym nie zdzierżyła , zrobiłam jej drinka, miałam tylko wino martini (ziołowe blee) i lód z miętą ale jej było wszystko jedno, wypiła sama prawie całą butelkę,, sama!! i jeszcze do domu musiałam ją z wyjcem odwozić( dobrze że do końca tyg. do pracy nie idzie, będzie miała czas się leczyć), o dziwo mały w samochodzie się trochę uspokoił, co nieco powiedziałam mamie żeby się nie martwiła i wróciłam do domu. Ale jeszcze... ok.18 dałam małemu mus jabłkowy, bo już nie wiedziałam czym go zająć a jak go później wzięłam na ręce to on mnie i to tak że musiałam się przebierać, masakra

normalnie dzień moich marzeń...., oby nigdy więcej!
wybaczcie musiałam się wysypać........
co za dzień oby dziś już było trochę spokojniej

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

mama w tym roku skończy 39 lat a wygląda na 25
niewiele starsza ode mnie

Cytat:

[/COLOR]siedzę tak ,podczytuję wątek, ale jakoś zimno mi i głowa boli i gardło drapie, zmierzyłam sobie temp i 38.8, no i nie wiem co wziąć, jaką tabletkę i czy kp mogę, no jeszcze tylko tego mi brakowało ..... choroby
żegnam się, dobrej nocki życzę
zdrówka

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość

Ale miałam dziś sen, a właściwie to chyba kilka, bo juz nie kojarzę, czy to ciągiem mi sie śniło, czy pomiędzy karmieniami nawet niektóre z Was w nim wystąpiły Najpierw z koleżanka z pracy, ktora tez jest na macierzyńskim musialysmy pisać jakies podania, potem znalazlysmy sie w salonie sukien ślubnych i pomagalysmy wybierać Endzi. Przyszedł projektant i przyniósł taki super koronkowy materiał do tego zlote i czerwone wstążki i powiedział, ze bedzie idealnie pasować A na koniec byłyśmy w jakimś programie i występowała Adele, była załamana po występie iMotyl ją pocieszała i miała następna występować [COLOR="Silver"]
co Ty pijesz przed snem?

Lenka, Kornel sto lat dla Was dzieciaczki

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-04-24 o 08:34
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 08:38   #3094
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Tasssia, przykro mi z powodu wyjazdu

dziewczyny, co z Matall miała gdzieś wyjechać?
Maharet też dawno nei było, ale tu podejrzewam, że do kraju przyjechali
właśnie miałam pytać,czy Matal się do kogoś odezwała??

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Połowa tych nazw nic mi nie mówi Ale nie widze tych kukurydzianych syfów co tu. Dzięki.
Też myślę, żeby oswoić Polę z mm jak skończy 7 miesięcy, tak na wszelki wypadek. Nie wiem jak zareaguje, nigdy jeszcze nie piła..

oby poszło Wam lepiej, niż nam

Cytat:
isabel co za dzien przy kp możesz paracetamol
ja super, ze tak bezproblemowo idzie Wam kp. Ja próbowałam juz wprowadzić mm, ale Wiki nie chce. Mam nadzieje, ze Wam pójdzie sprawniej.

Ale miałam dziś sen, a właściwie to chyba kilka, bo juz nie kojarzę, czy to ciągiem mi sie śniło, czy pomiędzy karmieniami nawet niektóre z Was w nim wystąpiły Najpierw z koleżanka z pracy, ktora tez jest na macierzyńskim musialysmy pisać jakies podania, potem znalazlysmy sie w salonie sukien ślubnych i pomagalysmy wybierać Endzi. Przyszedł projektant i przyniósł taki super koronkowy materiał do tego zlote i czerwone wstążki i powiedział, ze bedzie idealnie pasować A na koniec byłyśmy w jakimś programie i występowała Adele, była załamana po występie iMotyl ją pocieszała i miała następna występować

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Wszystkiego najlepszego dla Lenki i Kornela

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

ja o czym prowadzisz bloga ???
hahaha kocham Adelę i z chęcią bym się z nia spotkała, ale po moim śpiewie pewnie nie chciałaby mnie już znać

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 08:43   #3095
ja-ika
Zakorzenienie

Kasiunia, moja bratowa kupuje Bebilon w aptece gemini, bo jest tańszy o 10 zł niż gdzie indziej.

Wszystkiego najlepszego na pół roczku dla Lenci i Kornelcia

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Ja podałam 2 razy mm z kleikiem i kaszką i za każdym razem się krzywiła i pluła, w sumie zjadła może 2 łyżeczki, ale z wielkim obrzydzeniem
Dziś podam zaraz kaszkę na swoim mleku i zobaczymy
Stary 2014-04-24, 08:44   #3096
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja z wakacjami nie wypaliło przez:
-mój kregosłup
-kolega ktory mial z nami ejchac zmienił prace wiec ma tylko tydzien urlopu
- wsadizli mi w polowie wyjazdu zjazd w warszawie
- mysle ze taki długi wyjazd to katorga dla Macka... obaiam sie ze nie wytrzymam z nim 24h w samochodzie.

A co do snów to mnie sie sniło ze wystepowałam w konkursie kulinarnym.
Finałowa konkurencja było ciasto. Skłądniki: herbatniki i banany
Zakasowałam konkurencje bo ubiłam banana widelcem na mus i przełozyłam herbatniki. A wszyscy kroili w plasterki...
ODbierając nagrode dziekowałam mojemu synowi, dzieki któremu odkryłam recepture na mus bananowy
widzę, że nawet kilka powodów się na to złożyło, szkoda ale cóż zrobić
pewnie jeszcze coś innego wymyślisz

a sen super, gniecione banany to jest to

Miłosz wstał dziś z wysypką na buzi. Nie wiem od czego, bo wczoraj nic nowego nie dostał. Przedwczoraj była cukinia, ale wczoraj dla odmiany nie tknął obiadku z nią Dopiero po 1,5 doby mogło go wysypać po cukinii?? Dobrze, że zamroziłam ten trzeci słoiczek, bo dziś mu nie podam.
A podawał ktoś kalarepę?? Z czym to połączyć?

Mel B 14/14 +
Stary 2014-04-24, 08:45   #3097
ja-ika
Zakorzenienie

i jeszcze zapomniałam. Idę dziś z telefonem do serwisu, bo nie wygasza się ekran przez to zamoczenie. Chyba jakieś zwarcie się zrobiło. Telefon kupiłam w grudniu, także jest jeszcze na gwarancji, ale zalania ona nie obejmuje Także proszę, trzymajcie kciukasy, żeby udało się naprawić i żeby nie kosztowało to więcej jak 100 zł
Stary 2014-04-24, 08:47   #3098
kasiuni_a
Wtajemniczenie

ja-ika dzięki, jak postanowię tak na stałe podawać mm to kupie na gemini, ale potrzebuję na dziś No nie wiem, może kupię jeszcze saszetkę, a potem zobaczę jak mi idzie odciąganie i czy coś to daje w kwestii najadania się?

Mel B 14/14 +
Stary 2014-04-24, 08:54   #3099
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Kasiunia, moja bratowa kupuje Bebilon w aptece gemini, bo jest tańszy o 10 zł niż gdzie indziej.

Wszystkiego najlepszego na pół roczku dla Lenci i Kornelcia

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Ja podałam 2 razy mm z kleikiem i kaszką i za każdym razem się krzywiła i pluła, w sumie zjadła może 2 łyżeczki, ale z wielkim obrzydzeniem
Dziś podam zaraz kaszkę na swoim mleku i zobaczymy
Dobrze że Helenka lubi,a kaszkę robię na mm,zajada aż miło i coraz więcej chce

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-04-24, 08:58   #3100
bojatoja
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
a dla Filipka sto lat
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

sto lat Fifi!!

Cytat:
Wzszystkiego najlepszego
A miałam Ci juz kiedys pisać, ze ja pisałam mgr o pozyskiwaniu środków unijnych przez jst, co prawda było to juz 6 lat temu, wiec inna perspektywa finansowa, ale moze cos by Ci sie przydało. Tylko muszę odpalić starego laptopa, bo chyba tam mam. Tyle sie meczylam, a teraz nawet nie wiem gdzie mam jakies kopie

Jeśli mogłabyś wysłać to byłoby super Napiszę priv

Wszystkiego najlepszego dla Kornela i Lenki
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 09:06   #3101
dodinha
Wtajemniczenie

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-04-24, 09:30   #3102
Madzia000
Zadomowienie

Wszystkiego najdlodszego dla dzisiejszych solenizantow !!

Ej ej eej to arbuza juz moznaa ?? Tak mysle ze w tej siateczce by sie fajnie go ciumkalo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 09:42   #3103
Isabell12
Zadomowienie

hej, hej
jestem chora , mam totalny bezgłos, nie mogę nic powiedzieć, taką mam chrypkę
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 09:47   #3104
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najdlodszego dla dzisiejszych solenizantow !!

Ej ej eej to arbuza juz moznaa ?? Tak mysle ze w tej siateczce by sie fajnie go ciumkalo

Ja dałam i nic mu nie było ale też nie dostał go za wiele i głównie to sok był

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 09:49   #3105
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

u nas rozszerzanie diety kiepsko się zaczyna 2 dni dawałam marchewkę i moje dziecko wysypało na policzkach
on niemalże bez przerwy wysypany... w takim tempie to ja nie wiem kiedy my do czegoś dojdziemy w tej diecie

ale z pozytywówmój synek coraz szybciej pełza, cały czas kombinuje co z tym raczkowaniem i próbuje się przekręcać z plecków na brzuszek (póki co przez jedną stronę). leży na boczku i z całych sił chce na brzuszek ale nie wiem czy za mały zamach robi czy co ze mu jeszcze nie wychodzi

Najlepszego dla Korna i Lenki

Cytat:
ja co odkurzam czyli co 3 dni to przejeżdżam też pod puzzlami.
również nie mam pojęcia skąd sie tam bierze tyle paprochów..
u mnie to samo, pod puzzlami czarno i brudno....

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Jestem chora
wczoraj wieczorem mi się zaczęło jakieś zatrucie, jestem taka słaba
Leoś jest na macie i włąśnie patrzę, że cuduje jakieś nowe wygibasy. leżąc na plecach podnosi głowę i

klatę niczego się nie trzymając na jakieś 20cm od podłogi
zdrówka jak sie dzisiaj czujesz?

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

w ogole co ze mnie za matka,
Amelka konczy dzis 8 miesiecy!
spóźnione wczorajsze życzenia najlepszego i gratulacje dla Amelity

Cytat:

a oto co mój syn wyczynia z puzzlami w tym momencie postanowił zrobić sobie bransoletki na ręce i nogi :p
niezły z Antosia kombinator i jaką ma piękną biżuterię

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Chciałam się pochwalić, że w końcu się doczekałam i Emilka się obróciła z plecków na brzuszek
brawo!

Cytat:
Świetne, Motylku (mam w planach coś podobnego ) Póki co zaczynam po cichutku

http://uszywki-zuzinkowej-mamy.blogspot.com ale to tak skromnieeeee...

Zuzia ponad godzinę walczy ze esnem.... pełza, obraca się, krąży po całym łóżeczku... Bidulka...
super będe śledzic na pewno twojego bloga

Cytat:

Zapomniałam napisac ... nici z naszych wakacji we Włoszech musielismy odwołac wyjazd i mi smutno.
Ale tak bedzie lepiej
i

przykro mi że nie wyszło
mam nadzijeę ze uda wam się wyrwac chociaż gdzieś bliżej i na krócej

Cytat:
napaliłam się strasznie na to nosidło i będziemy mieli chyba nei za późno?
mieliśmy kupić ale teście sprezentują bna chrzciny
myślę że nie zxa poźno ja mam zamiar uzywac jeszcze długo, zobaczymy jak wyjdzie w praniu

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 09:50   #3106
MsLullaby
Zakorzenienie

Dzień dobry noc taka sobie ale niestety zęby go męczą i zasypia tylko po żelu. Dziewczyny które karmią mm zdarza wam się karmić w nocy?

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 09:51   #3107
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
hej, hej
zdrówka

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 09:56   #3108
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Mmmm... a w tle "piękna muzyka".... Dobrze, że już się skończył ten dzień!

Dzięki
Zdrówka! paracetamol na gorzączkę i ból a na gardło np. tantum verde.
Cytat:
isabel co za dzien przy kp możesz paracetamol

Ale miałam dziś sen, a właściwie to chyba kilka, bo juz nie kojarzę, czy to ciągiem mi sie śniło, czy pomiędzy karmieniami nawet niektóre z Was w nim wystąpiły Najpierw z koleżanka z pracy, ktora tez jest na macierzyńskim musialysmy pisać jakies podania, potem znalazlysmy sie w salonie sukien ślubnych i pomagalysmy wybierać Endzi. Przyszedł projektant i przyniósł taki super koronkowy materiał do tego zlote i czerwone wstążki i powiedział, ze bedzie idealnie pasować A na koniec byłyśmy w jakimś programie i występowała Adele, była załamana po występie iMotyl ją pocieszała i miała następna występować
dzięki dziewczyny za podpowiedź odnośnie tabletek wczoraj miałam taka zaćmę i sama nie wiedziałam co wziąć w koncu napiłam się tego syropku nurofen forte dla dzieci i poszłam spać (bo nic innego nie miałam)

xViolet - wszystkim nam się sni że występujemy, mi , tobie tassi, co to znaczy?
Cytat:
Ja

A co do snów to mnie sie sniło ze wystepowałam w konkursie kulinarnym.
Finałowa konkurencja było ciasto. Skłądniki: herbatniki i banany
Zakasowałam konkurencje bo ubiłam banana widelcem na mus i przełozyłam herbatniki. A wszyscy kroili w plasterki...
ODbierając nagrode dziekowałam mojemu synowi, dzieki któremu odkryłam recepture na mus bananowy
powaliłaś mnie tym musem bananowym

Cytat:
Hej
Powinnam się cieszyć po nocy, a jestem podłamana
Pisałam ostatnio, że Miłosz budzi 2-4 razy i co noc ok. 3 jest mega płacz i nie wiem o co. Dzisiejszej nocy spał ciągiem od 22.30 do 7 rano. Super, nie? A dlaczego taka zmiana? Bo przy pierwszej pobudce po 22 wypił 170ml bebilonu No masakra, mój mały chyba nie dojadał i dlatego tak się budził i płakał Nie wiem co teraz, chyba dziś też dam wieczorem mm, odciągnę butlę na jutro i zobaczę czy też będzie spał ładnie. Ale ja nienawidzę odciągać, to jest dla mnie kara Mąż mi mówi żebym dała spokój z tym odciąganiem, ale ja się boję, że całkiem już mleka mieć nie będę, a chcę jeszcze karmić piersią

kurcze ja mam chyba ten sam problem mały mi się budzi w nocy często , podejrzewam że też się nie najada, ale ja uparcie go na cycu ciągnę, chyba skapituluję
Cytat:
Miłosz wstał dziś z wysypką na buzi. Nie wiem od czego, bo wczoraj nic nowego nie dostał. Przedwczoraj była cukinia, ale wczoraj dla odmiany nie tknął obiadku z nią Dopiero po 1,5 doby mogło go wysypać po cukinii?? Dobrze, że zamroziłam ten trzeci słoiczek, bo dziś mu nie podam.
A podawał ktoś kalarepę?? Z czym to połączyć?
możliwe że od cukini, ja tez zauważyłam u mojego synusia jakieś kropeczki na buźce (niedużo) sama nie wiem od czego, podejrzewam nowy płyn do kąpieli, jak wczoraj myłam mu rączki to chwycił się za buzie, bo do jedzenia nowości nie podawałam, no chyba że zmieniłam odmianę jabłek, to może po tym, nie wiem
Stary 2014-04-24, 10:00   #3109
Brydzia_
Zakorzenienie

dziewczyny kp przy przechodzeniu na mm podaje się od razu 2 ?

i drugie pytanie czym domywacie smoczki z butelek ? nie musze mówić jak wygląda po soku marchewkowym to samo jest z białym ustnikiem z niekapka

i przypomnijcie jakie chrupki dajecie dziecią jaka firma i gdzie kupujecie

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 10:02   #3110
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
kurcze ja mam chyba ten sam problem mały mi się budzi w nocy często , podejrzewam że też się nie najada, ale ja uparcie go na cycu ciągnę, chyba skapituluję
ja za każdym razem pierś podawałam w nocy i coś tam podjadał chwilę, ale jak puszczał to się pokręcił i płakał, więc ja sobie myślałam, że niegłodny tylko z innego powodu płacze, a jemu może leciało za mało czy za wolno i nie dojadał bidulek

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość

mądre strony mówią, że po 9 miesiącu

Mel B 14/14 +
Stary 2014-04-24, 10:03   #3111
Isabell12
Zadomowienie

najlepszości dla Korna i Lenki

Cytat:
Dzień dobry noc taka sobie ale niestety zęby go męczą i zasypia tylko po żelu. Dziewczyny które karmią mm zdarza wam się karmić w nocy?
moja znajoma ma córkę 9 m-cy i raz w nocy o 2 podaje mm

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

u nas rozszerzanie diety kiepsko się zaczyna 2 dni dawałam marchewkę i moje dziecko wysypało na policzkach
on niemalże bez przerwy wysypany... w takim tempie to ja nie wiem kiedy my do czegoś dojdziemy w tej diecie

ale z pozytywówmój synek coraz szybciej pełza, cały czas kombinuje co z tym raczkowaniem i próbuje się przekręcać z plecków na brzuszek (póki co przez jedną stronę). leży na boczku i z całych sił chce na brzuszek ale nie wiem czy za mały zamach robi czy co ze mu jeszcze nie wychodzi
u nas podobnie z marchwią było, odstaw i spróbuj za jakiś czas znowu, teraz mały je 2 x w tygodniu wymieszaną z ziemniakiem i nic się nie dzieje ( ale mimo wszystko nie daje mu jakoś dużo jej, tylko stopniowo zwiększam)
za nowe umiejętności
Stary 2014-04-24, 10:05   #3112
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość

i drugie pytanie czym domywacie smoczki z butelek ? nie musze mówić jak wygląda po soku marchewkowym to samo jest z białym ustnikiem z niekapka

ja wczoraj od razu bebilon 2 podałam

a chrupki mam flips, kupuję w lewiatanie
nie dawałam już z miesiąc, dobrze że mi przypomniałaś to ich poszukam w szafce

Mel B 14/14 +
Stary 2014-04-24, 10:07   #3113
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:

Dzień dobry!nie karmimy się już w nocy od bardzo dawna
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 10:07   #3114
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
hej, hej
Zdrówka!
Ja powoli wracam do żywych...

Najlepsze życzenia dla solenizantow!

U Adasia kolejny zwrot w kwestii spania - od kilku dni budzi sie ok 5, dostaje pić i śpi do 7-8 /dziś do 8:30/.

Stary 2014-04-24, 10:10   #3115
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
ja za każdym razem pierś podawałam w nocy i coś tam podjadał chwilę, ale jak puszczał to się pokręcił i płakał, więc ja sobie myślałam, że niegłodny tylko z innego powodu płacze, a jemu może leciało za mało czy za wolno i nie dojadał bidulek
no u mnie podobnie, czasami tak ciągnie że aż sutki bolą, a piersi mam takie mięciutkie i myślę sobie ze nic tam nie mam, i najważniejsze nie słyszę zeby przełykał, bo jak go karmię np. w dzień po dłuższej przerwie to słyszę jak ssie i przełyka, a w nocy nie, ..... boshe dziecko głodzę dopiero do mnie dociera
jakiś czas podawałam mu przed spaniem kaszę (ale go strasznie zatwardza, zrezygnowałam więc) to dłużej spał bez przerwy 2-3 h, i wtedy go karmiłam na pierwszej pobudce to słyszałam jadł (z kp miałam 4-5 h przerwy to się mleko zrobiło w cyc.) , później za 1.5h pobudka i do rana bez końca wycie i ssanie
Stary 2014-04-24, 10:12   #3116
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
ja daję Tygryski kupuję w kauflandzie sa bez soli

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 10:22   #3117
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Ja również przyłączam się do życzeń dla Waszych/Naszych maluszków Wszystkiego najlepszego za kolejne skończone miesiące!

Dziś pracowity dzień - w końcu postanowiłam, że muszę zacząć pisać 1 rozdział pracy magisterskiej, bo 14 maja muszę go oddać Trzymajcie kciuki, żeby mnie olśniło! (Nawiasem mówiąc mam jeszcze do napisania dwie większe "pracki" na zaliczenie...)

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 10:22   #3118
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
tak, karmie raz w nocy

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 10:23   #3119
misia332
Zakorzenienie

Dziękujemy za życzenia.

rusałko jak zobaczysz kiedys jaki dziecko robi zamach, żeby się przekręcić na plecków na brzuszek to zawału dostaniesz. Korn to już nie raz walnął nosem.

Lulla my mamy jedno karmienie w nocy.

tassia super sen.

Poukładałam w naszej szafie, zrobiłam 2 prania, gulasz, obrałam ziemniaki, tort zrobiłam wczoraj. Chata sprzątnięta. Padam na ryło. Dobrze, że maluch zasnął.

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

kaśka super avek.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 10:27   #3120
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:

Mam osobną butelkę na soczki, bo niestety, ale niczym nie udało mi się domyć butelki, w tym smoczka, po soku marchewkowym...

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

ja daję Tygryski kupuję w kauflandzie sa bez soli
One są takie grube? Jakby zakręcone? ;>

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Aaa dokupiłam jeszcze wczoraj w rossie proszek Lovela dla Mai za 14zł i płyn do płukania w tej samej cenie. Rossman chyba wiedział, że kończy mi się podkład i zrobił promocję -49% - podkład za 13zł, tak to można kupować

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości