|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4981 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Niech ten lipiec przyjdzie wcześniej, bo się z brzuchem w drzwiach nie mieszczę
Ja do szpitala planuję zabrać 2 i poinformować tżta gdzie w domu znajdują się inne tak żeby w razie potrzeby mi dowiózł. Przy czym zaznaczam, że u nas w szpitalu dają do porodu szpitalne koszule.
|
|
|
|
#4982 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Niech ten lipiec przyjdzie wcześniej, bo się z brzuchem w drzwiach nie mieszczę
Cytat:
Co do kolejek w poradni zakaźnej nie ma problemu w Lublinie na staszica. Ale juz budynek dalej tez staszica w poradni diabetologicznej żaden emeryt/rencista nie przepuści. Jutro bede musiała tam wczesniej pojechac i winklowac od ponad godziny na korytarzu zeby wejsc o 11 a w miedzy czasie piknik urządzić przed gabinetem a potem glukometrem sie kujnąć. Suuuuper będzie yhy uwielbiam to. A dziś szef mi cukier podniósł chyba haka na mnie szuka bym wczesniej na zwolnienie poszła, chętnie tylko niech mi do zusu dołoży bo za 944 nie przeżyje. Jeszcze kupując paski i antybiotyk z osłonowym na toxo grrr . Insulina dojdzie jak nic bo wyniki od 1 wizyty są różne niestety. Mnie sie nie podobaja najlepsze na czczo i obiadowe reszta pozostawia dużo do życzenia.
GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek 17. 08.2009 ALICJA 16.07.2014 Edytowane przez viki_22_83 Czas edycji: 2014-04-24 o 11:32 |
|
|
|
|
#4983 |
|
Zadomowienie
|
bo ja w grafice szukam, lubię wykresy
w sumie różnice są naprawdę niewielkie, może z takiej wypisanej łatwiej i szybciej jest korzystaćtych tablic jest w ogóle od cholery, z obwodem główki, długością kości itd, jak cos to poszukamy na bieżąco
|
|
#4984 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie pasi ![]() Myślałam, że masz jakąś super hiper ekstra rozpisaną właśnie, bo te wykresowe znam
|
|
#4985 |
|
Raczkowanie
|
witam
Zdążyłam jeszcze w starej części wpadłam tylko na chwilkę się przywitać i zmykam do urzędu pity zawieść pewnie jak wrócę to już nowy wątek zaczniecie a i z tego co pamiętam: debeściara- dobrze, że wszystko ok z dzidziąCo do koszul to ja do karmienia mam 2, klapki biorę japonki pod prysznic no i jakieś kapciochy na salę I dzisiaj mam w planach jeszcze zapisać się do szkoły rodzenia ![]() Miłego dnia Brzuchatki
Nasze Szczęście "Tam jest Ci najlepiej, wiem. Cicho... ciepło... ciemno... I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną. Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia. A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia." |
|
|
|
#4986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ok idę do potem
|
|
|
#4987 |
|
Rozeznanie
|
Niech ten lipiec przyjdzie wcześniej, bo się z brzuchem w drzwiach nie mieszc...
Mam rozpisane te siatki, mogę później wrzucić
chociaż ja wolę wykres ![]() Koszule mam 2, ale chyba kupię jedną jeszcze taką za jakieś grosze żeby mi jej nie było szkoda, zresztą jeszcze dopytam w szpitalu co i jak na szkole rodzenia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez sunfire Czas edycji: 2014-04-24 o 11:38 |
|
|
|
#4988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4989 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Niech ten lipiec przyjdzie wcześniej, bo się z brzuchem w drzwiach nie mieszc..
w sumie można wrzucić i takie i takie, to każdy wybierze co woli
|
|
#4990 | ||
|
Zakorzenienie
|
oj na stówkę z sztukę to sie chyba nie zgodzi
Cytat:
co się będę śpieszyć.. dopiero 8 miesiąc się zbliża a tak serio, to trochę stresuje mnie fakt, że jeszcze nic nie mam do szpitala ale po majówce mam zamiar wybrać się na zakupy Cytat:
a teraz proszę o przetłumaczenie ![]() nie śmiejcie się ze mnie ale ja na prawde nie wiem o co kaman z tymi centylami niby czytałam objaśnienia na necie ale ja nic z tego nie rozumiem ![]() mam już tematy referatów, biorę się do pracy
|
||
|
|
|
#4991 |
|
Rozeznanie
|
Już po badaniu, najedzona i szczęśliwa
![]() Iris1988, viki mnie się udało zapisać do szkoły rodzenia, zaczynam od poniedziałku. a jeśli chodzi o ćwiczenia to mam kilka znajomych trenerek z pracy, które prowadzą zajęcia dla kobiet w ciąży, więc jeśli wpadnę na kawkę do moich dziewczyn to mogę zapytać o ćwiczenia, które można robić w domu. trenerki są wykwalifikowane, zajmują się kobietami w ciąży od lat, można im zaufać. joanna współczuję dolegliwości żebra w porządku, zero plam. wieczorami tylko kręgosłup dokucza i nogi, więc staram się wszystkie ważne sprawy załatwiać do 16, żeby potem już tylko odpoczywać.mamaya gratuluję bloga trochę inwigiluję też fejsbuka, beware ale polubię na bank.Co do koszul i w ogóle przygotowywania torby do szpitala to mam tylko wielkie podpaski poporodowe canpolu (od mamci) i wkładki laktacyjne (też od rodzicielki), a tak to nie mam nawet kapci , bo ja to w domu nawet chodzę na bosaka lub w skarpetkach...
|
|
|
|
#4992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4993 |
|
Zakorzenienie
|
Fame, ja zawsze myślę tak - "waga dziecka mieści się pomiędzy 10 a 90 centylem? To dobrze"
Domi, dziękuję A do której SR się zapisałaś? Tej w szkole przy Tarnowieckiej? Bo ja się poważnie zastanawiam nad rezygnacją z tej SR w Zośce
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-04-24 o 11:50 |
|
|
|
#4994 | ||
|
Zadomowienie
|
to resztę w naturze niech oddaje
Cytat:
Cytat:
no i powodzenia z referatami a ja się wróciłam, bo przyponiało mi się że nie zjadłam śniadania nie ma to jak się nie wyspać. Ale idę znów pa
|
|
|
#4995 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja tez nie bede chodzic na szkole rodzenia bo wypadala w godzinach w ktorych ja pracuje pozatym tylko 2 spotkania w moim miescie a 2 w miescie gdzie jest szpital wiec i tak nie mialabym jak tam dojechac. Szperalam na necie i stargam cos z neta tz ma mi to sciagnac lekcje takie. Jest tez szkola rodzenia on line z seminariami w czasie rzeczywistym ale platna 145zl za dostep 180 dni,dwa razy na tydz dodaja nowe lekcje przez 6 tyg. Jak ktoras chce poszukam linka
|
|
|
|
#4996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4997 |
|
Raczkowanie
|
malwiska w 1 tygodniu dość często przekraczałam 120 śniadanie kolacja np. było 123 lub 134. W tym tygodniu juz rzadziej ale niestety tez sie zdarzało wiem że i przez moją głupotę np. raz o jedną kanapkę wiecej zjadłam lub pokusiłam sie na cos niedozwolonego ale zazwyczaj chodzi o ilość i brak ruchu. Bo przed świętami i w święta ok 5 dni było ekstra ale było sprzątanie i lepiej załapałam o co chodzi a teraz to im bliżej wizyty tym większy stres i czasami zapomnienie wczoraj pare kulek winogronu zjadłam i na czczo miałam dzis rano 89 mało brakowało do 90 limitu.
Co do ćwiczeń pytam bo u mnie nie da rady pogodzic z pracą (w swidniku szkoła rodzenia w środy około 16-17 - a ja w środy do późna w pracy albo zamiennie po lekarzach latam jak wyprosze ranną zmiane ,Lublin odpada) , jedno dziecko urodziłam ale to sie zapomina zwłaszcza po 5 latach. Zastanawiałam się czy nawet nie pojsc do szpitala i wyprosic na 1 dzien filmiki i nie pozgrywac jesli mają, ale jestem na ten szpital anty nastawiona. Do słodkich mam po zjedzeniu ciastka w swięta myslałam ze zejde z tej słodkosci bo czułam sie jak po wypiciu 75g glukozy- zaryzykowałyscie ze słodkim w święta i też tak miałyscie?
GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek 17. 08.2009 ALICJA 16.07.2014 Edytowane przez viki_22_83 Czas edycji: 2014-04-24 o 11:56 |
|
|
|
#4998 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze 2 posty!
|
|
#4999 |
|
Zakorzenienie
|
A ja siedzę nad stertą ciuszków i segreguję
potem Wam napiszę ile czego mam
|
#5000 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
także japonkom bez złośliwości ale powiedziałam Nie ![]() Cytat:
Dziewczyny byłam na wycieczce na oddziale noworodkowym i jestem w ciężkim szoku. Jest przepięknie wyremontowany, w pokojach sa łazienki, piękne wanienki i przewijaki. Normalnie aż chce się rodzic. Tymbardziej że mam porównanie jak w tym samym miejscu było 2 lata temu... niebo a ziemia... teraz jest po prostu bajka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#5001 |
|
Zakorzenienie
|
KONIEC!
V CZĘŚĆ!
|
|
#5002 |
|
Wtajemniczenie
|
Nigdy statystyki nie lubiłam. Zostało mi jeszcze trochę ubranek do uprasowania i fura do wyprania... Ale dziś ładna pogoda może dam radę i zamówić jeszcze legginsy moja nowa miłość... Jeansy są sakramencko niewygodne dla mnie.
Kocham profesjonalnych dermatologów... Włókniak a w ogóle to jeszcze pewnie zmiana rakowa... Chirurg popatrzył... Włos Pani wrósł i stan zapalny jak 150... Trza ciachnąć... No i ciachnął. Tylko teraz żałuję, że TŻ mi nie wyciął w domu mniej problemów i delikatniej by było... |
|
|
|
#5003 |
|
Zakorzenienie
|
malwiska no u mnie taka opcja nie da rady bo na macierzynski ide tydzien przed terminem plus 2 tyg urlopu wiec bede 3 tyg w domu ale wtedy akurat szkoly nie ma wiec ani tak ani tak
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.

. Insulina dojdzie jak nic bo wyniki od 1 wizyty są różne niestety. Mnie sie nie podobaja najlepsze na czczo i obiadowe reszta pozostawia dużo do życzenia.
-mój mały mężczyzna - 5 latek
w sumie różnice są naprawdę niewielkie, może z takiej wypisanej łatwiej i szybciej jest korzystać
dobrze, że wszystko ok z dzidzią
do potem

co się będę śpieszyć.. dopiero 8 miesiąc się zbliża
ale po majówce mam zamiar wybrać się na zakupy
niby czytałam objaśnienia na necie ale ja nic z tego nie rozumiem 
trochę inwigiluję też fejsbuka, beware
ale taka kolej losu