Niech ten lipiec przyjdzie wcześniej, bo się z brzuchem w drzwiach nie mieszczę. IV - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-24, 09:53   #4951
Iris1988
Rozeznanie

Dot.: Niech ten lipiec przyjdzie wcześniej, bo się z brzuchem w drzwiach nie mieszczę

Dzwonilam do szkoly rodzenia i nie ma miejsc:-( chcialam chodzic na zajecia zeby sie troche oderwac od domu i remontu a tu dupa mam jeszcze zadzwonic za 3 tygodnie jak bede wkraczac w 30 tydzien moze cos sie zwolni. Położna powiedziała że jak nie będzie miejsca to dam rade bez zajęć. Poleciła poszukać ćwiczeń i wykonywać w domu. Wiecie może gdzie znajde spis jakiś ćwiczeń? Może są jakieś poradniki?

Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk
Iris1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 09:55   #4952
Fame
Zakorzenienie

Dot.: Niech ten lipiec przyjdzie wcześniej, bo się z brzuchem w drzwiach nie mieszczę

idę do ogrodu bo został mi jeden skalniak do oporządzenia a taka piękna pogoda
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 09:58   #4953
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
co do żeber to nie mam takiego uczucia, tabletki też nie bardzo coś mi robią. Siedzę sobie i czekam...

Mamaya co to jest linia wodna?

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
linia przy oku - tam gdzie wkładasz kredkę
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 10:02   #4954
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
linia przy oku - tam gdzie wkładasz kredkę
Hmmm człowiek czuje się czasem taki głupi... Tak to jest jak się nie maluje...

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 10:02   #4955
robaczek-85
Rozeznanie

Zaliczylam wizyte u diabetologa, dostalam glukometr, przeszkolila mnie pielegniarka, jestem bardzo zaskoczona bo pani doktor poprosila mnie jako pierwszą mimo ze nie bylam zapisana, narazie dieta i mierzonko, pogoda jest superowa wybywamy z Wojtim na pole, milego dnia
U mnie szyjka 4,5 cm z 28 tygodnia, a waga dzdziowa to jest tylko opcjonalnie bo na usg w czwartek było1500 g ale gina mówiła ze aparat ma błąd pomiarów i we wtorek w szpitalu było 1300 zgodnie z wiekiem ciąży. Pamiętam ze z synem przed porodem lekarz mówił ze usg może mieć błąd nawet 2 kg

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie

Edytowane przez robaczek-85
Czas edycji: 2014-04-24 o 10:08
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 10:03   #4956
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Z dzidzia wszystko ok wg tutejszego mega wypasnego usg, waży 1900g po prostu jestem w szoku, widac nadrobil zaległości bo wymiarami na usg polowkowym byl 2 tyg do tyłu, teraz jest niecałe 2tyg do przodu. Szok. Kopie jak nie wiem, ktg miałam już 2 razy i wszystko ok poza tym ze się wiercil i nie dał się złapać Położna mówi ze kilka dni temu mieli podobny przypadek i że na następny dzień dziewczynę wypuścili. Także jestem dobrej myśli
wow, no to pięknie! gratuluję pewnie po świętach tak nadrobił super że wszystko ok. Trzymam kciuki żeby szybko Cię wypuścili, w szpitalu musi być nuuuudno
Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Hej kobietki
Witam sie z Polski
(...)
Ja wczoraj mialam wizyte i jestem w szoku, bo moj tylko 1200, a tp dzien po debesciarze no ale kekarz mowil, ze waga ok, moze nie powinnam porownywac bo poprzednie usg na innym sprzecie mialam, ale wtedy ze wszystkim w gornych granicach byl i wagowo spory, a teraz tylko tyle :/ ale nie szukam sobie zmartwien skoro jest ok
Poza tym skraca mi sie troche szyjka i biore luteine mam wiecej odpoczywac i nie forsowac sie.
Tylko zastanawiam sie czy rzeczywiscie ta szyjka powinna byc dluzsza na tym etapie. Napiszcie prosze dlugosc swoich jak wam lekarze mowia. Ja mam 3cm-30tc.
witamy sprawdziłam Ci na centylach i synek jest AGA (Appriopriate 4 Gestational Age) nie martw się, na pewno jest ok, jeśli coś by było nie tak to lekarz na bank by interweniował może lekarz trochę się machnął w pomiarze, może synek drobny - a ma jeszcze czas nadrobić
co do szyjki to też mam luteinę i wstyd się przyznać, ale nie spytałam ile moja ma lekarz mówił że ok, i to mi wystarczyło, niedługo idę do mojej ginki to ją spytam, ot tak dla śmiechu odpoczywaj ile się da i niczym się nie martw

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
Jakie plany na dzisiaj?
przetrwać kurczę, całą noc nie spałam, padłam o 7mej i niedawno się obudziłam ... jestem zombiakiem, a miałam tyle do zrobienia

idę po i nadrabiam dalej
Stary 2014-04-24, 10:14   #4957
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez robaczek-85 Pokaż wiadomość
Zaliczylam wizyte u diabetologa, dostalam glukometr, przeszkolila mnie pielegniarka, jestem bardzo zaskoczona bo pani doktor poprosila mnie jako pierwszą mimo ze nie bylam zapisana, narazie dieta i mierzonko, pogoda jest superowa wybywamy z Wojtim na pole, milego dnia
U mnie szyjka 4,5 cm z 28 tygodnia, a waga dzdziowa to jest tylko opcjonalnie bo na usg w czwartek było1500 g ale gina mówiła ze aparat ma błąd pomiarów i we wtorek w szpitalu było 1300 zgodnie z wiekiem ciąży. Pamiętam ze z synem przed porodem lekarz mówił ze usg może mieć błąd nawet 2 kg
Super, że nie jest źle z tym cukrem No i bardzo fajnie, że zostałaś zaproszona do gabinetu bez kolejki w kilku przypadkach (m. in. w przypadku kobiet w ciąży), choć uważam, że to powinien być standard a nie miła odmiana
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 10:15   #4958
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Wczoraj spotkałam koleżankę, która ma w tym momencie miesięcznego synka i mówiła że lekarze twierdzili z usg że taki duzy będzie i że duża główka itp a miał 3 kg i 54cm....
No tak jak moja kumpela. Pisałam już o niej kiedyś. Urodziła 3 dzieci i przy żadnym jej się nie sprawdziła szacowana waga. Odstępstwa były bardzo duże.

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
my jak się dowiedzieliśmy że będzie "syn" to tż pozory stwarzał że mu bez różnicy, ale jak po 5 tygodniach okazało się że jednak córka to widziałam jego złość -niby nie dlatego że córka a dlatego że zostaliśmy wprowadzeni w błąd
Szczerze powiedziawszy to gdybym znała płeć i po jakimś czasie by się okazało, że jest inna to chyba też bym się wkurzyla. Niby mi obojętna płeć, ale jak już człowiek wie to się potem nastawia konkretnie na dziewczynkę lub chłopca.

Witam się już z urlopu Pierwszy dzień zamierzam się obijać i nawet palcem nie ruszyć. Wczoraj znów mnie tak zgaga paliła, że musiałam niestety ratować się apteką, bo migdały nic nie dały. A w dodatku to mnie strasznie ssie na gazowane
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 10:16   #4959
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Yuza Pokaż wiadomość
Cześć brzuchatki. Ja już po wypiciu glukozy... Straszne to było, przez pierwsze 10 min myślałam że dostanę jakiegoś ataku... Ale już się ogarnęłam... Oby wyniki dobre wyszły, bo nie przeżyje tego drugi raz... Jestem glodna a muszę jeszcze 2h wytrzymać
współczuję ale dasz radę!
Cytat:

to była taka rozmowa:
TŻ: nic dzisiaj nie robisz, prawda?
ja: no nic..
TŻ: to napiszesz mi referat (potem się okazało, że 3 )

napisze mu ale ma mi dać stówkę no co! za darmo nic nie ma
rozumiem że stowkę za sztukę?
uwielbiam Twoje podejście do TZta
Cytat:
Czesc wszystkim! Jestem suczką i jestem najwieksza
jaka kofana rozczulające są takie maleństwa
Cytat:
Napisane przez sunfire Pokaż wiadomość
Mam pytanie do Was, czy któraś z Was ma takie uczucie palącej skóry na żebrach? Mam takie wrażenie jakby mi ktoś wrzątkiem polewał, ale tylko z jednej strony i nie zawsze skóra w tym miejscu ani nie jest zaczerwieniona, ani wysuszona

Cytat:
dziewczyny czy miałyście taką sytuację, że było Wam mega niedobrze od witamin dla kobiet w ciąży?
I to nie raz, a niemal za kazdym razem?
nie bo nie biorę, ale generalnie to się często zdarza.
Stary 2014-04-24, 10:21   #4960
mamaya
Zakorzenienie

Jeszcze 39 postów Kończmy wątek!
Stary 2014-04-24, 10:22   #4961
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc wszystkim! Jestem suczką i jestem najwieksza
Słodziacha

Cytat:
dziewczyny czy miałyście taką sytuację, że było Wam mega niedobrze od witamin dla kobiet w ciąży?
I to nie raz, a niemal za kazdym razem?
Ja tak miałam, kilka dni obserwacji i wyszło na witaminy właśnie. Teraz łykam przed snem i jest ok.

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
I tak się wkurzyłam oddając mocz w przychodni, bo rejestratorka pyta czemu dziś bez morfo, więc mówię to, co napisałam właśnie powyżej a ona "no tak, źle pani wygląda, taka spuchnięta na buzi" Generalnie bardzo lubię tę babeczkę i jest przesympatyczna, ale dzisiaj mnie rozwaliła
Co śmieszne mam na twarzy krem BB, pomalowane rzęsy i białą kredkę na linii wodnej, więc wyglądam całkiem przyzwoicie, no ale...
Humor mam już spiep*rzony
Coś pewnie chciała odpowiedzieć na Twoje tłumaczenie

za wszystkie badania i pomiary.

Mój synek większość ciąży był do przodu o ok. 2 tygodnie, a pod koniec już zastopował i 2 tygodnie przed terminem urodził się 3240g.
Teraz córcia ma tyle ile pokazują tabele na ten tydzień.
----------------
Cześć

Dzisiaj znów synek u babci, byłam rano w lumpku za sukienką, ale nic nie było. Za to mam dla synka kilka ciuszków na lato, dla Małej spodenki i bluzeczka a dla siebie sukienka-namiot na lato i koszulowa tunika. Kilkanaście złotych za wszystko

Teraz mam plan posortować ciuszki dla Małej - nie dam rady raczej poprać wszystkiego na raz, bo remonty może dopiero w II połowie czerwca się skończą.
Te co większe odłożę i wypiorę pózniej.

No i jeszcze muszę dziś iść do miasta po prześcieradło dla synka, bo na nowy materac nie mam
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 10:31   #4962
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze 39 postów Kończmy wątek!
taki ładny tytuł, a Wy go chcecie wykończyć ale taka kolej losu

ja się muszę z lekka ogarnąć i iść do przychodni po wyniki na paciorkowca ... boże jak mi się nie chce wychodzić z domu muszę też wreszcie skompletować torbe do szpitala, mam tylko jedną parę japonek, drugą parę macie japonkową czy zwykłą? ma to jakieś znaczenie?
Stary 2014-04-24, 10:39   #4963
mamaya
Zakorzenienie

Eydrith, nie ma to chyba znaczenia żadnego Najważniejsze, żeby Tobie było wygodnie, no i żeby te szpitalne kapcie nie były śliskie.
Ja biorę na pewno Havaianasy ze sobą i może takie zwykłe kapcie (welurowe?) z odkrytymi palcami
Stary 2014-04-24, 10:44   #4964
sunfire
Rozeznanie

Eydrith chyba bez znaczenia, jedynie żeby były stabilne, żebyś orła nie wywinęła pod prysznicem

ja w domu nie cierpię kapci, jakoś te dwa dni w szpitalu trzeba będzie się przemęczyć ja jak cejrowski boso przez świat

Edytowane przez sunfire
Czas edycji: 2014-04-24 o 10:45
sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 10:44   #4965
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość
muszę też wreszcie skompletować torbe do szpitala, mam tylko jedną parę japonek, drugą parę macie japonkową czy zwykłą? ma to jakieś znaczenie?
Myślę, że na lato japonki wystarczą
G. 9.1O.18
Stary 2014-04-24, 10:54   #4966
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Eydrith, nie ma to chyba znaczenia żadnego Najważniejsze, żeby Tobie było wygodnie, no i żeby te szpitalne kapcie nie były śliskie.
Ja biorę na pewno Havaianasy ze sobą i może takie zwykłe kapcie (welurowe?) z odkrytymi palcami
kularekkiedyś pisała że welurowych lepiej nie, ale może przy cc nie ma to takiego znaczenia
Cytat:
Eydrith chyba bez znaczenia, jedynie żeby były stabilne, żebyś orła nie wywinęła pod prysznicem
własnie o tym orle myślę po porodzie to pewnie by bolało
Cytat:
ja w domu nie cierpię kapci, jakoś te dwa dni w szpitalu trzeba będzie się przemęczyć ja jak cejrowski boso przez świat
ja tak samo, tylko na bosaka nigdy nawet nie miałam kapci, chyba że w zerówce

to zajdę też do pepco, kupię japonki i może wreszcie jakiś szlafrok i koszule, bleeee jak mi się nie chce tej torby kompletować
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

Myślę, że na lato japonki wystarczą
czy to brawa dla mnie za chęć skompletowania? jeśli tak to dzięki, przyda mi się pozytywna motywacja czuje że muszę chociaż mam nadzieje że dzidzia posiedzi chociaż do 36 tc

Edytowane przez Eydrith
Czas edycji: 2014-04-24 o 10:55
Eydrith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 10:56   #4967
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iris1988 Pokaż wiadomość
Dzwonilam do szkoly rodzenia i nie ma miejsc:-( chcialam chodzic na zajecia zeby sie troche oderwac od domu i remontu a tu dupa mam jeszcze zadzwonic za 3 tygodnie jak bede wkraczac w 30 tydzien moze cos sie zwolni. Położna powiedziała że jak nie będzie miejsca to dam rade bez zajęć. Poleciła poszukać ćwiczeń i wykonywać w domu. Wiecie może gdzie znajde spis jakiś ćwiczeń? Może są jakieś poradniki?

Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk
U mnie szkoła zacznie się dopiero 2 czerwca, więc też cały maj przebimbam

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Dziewczynki, ile macie koszul do karmienia do szpitala? Ciągle się zastanawiam, ile trzeba kupić, żeby potem nie ganiać tż z praniem
Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 10:58   #4968
mamaya
Zakorzenienie

Karolinek, ja mam na razie jedną, w weekend jadę kupić drugą Plus oczywiście mam szlafrok
Dwie koszule mi wystarczą, tym bardziej, że wydaje mi się, że przy karmieniu mlekiem modyfikowanym jest mniejsze ryzyko pobrudzenia tej koszuli niż przy kp, choć może się mylę

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-04-24 o 11:00
Stary 2014-04-24, 11:01   #4969
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Karolinek, ja mam na razie jedną, w weekend jadę kupić drugą Plus oczywiście mam szlafrok
Ja się bez szlafroka nie ruszam, bo zmarźluch ze mnie straszny. Rodzić też będę w skarpetkach, a co
A z jakim systemem masz tą jedną? Guziki na środku, po bokach czy zakładki materiału? Myślę, która lepsza

Ja mam w planach karmić piersią, więc na pewno będę się przebierać częściej, bo ze mnie to i tak od urodzenia pierdoła i jedna koszula na dzień w moim przypadku to będzie dobry wynik chyba, że coś z moją dojarnią będzie nietak, to wtedy mm

Edytowane przez Karolinek_
Czas edycji: 2014-04-24 o 11:03
Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 11:06   #4970
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
czy to brawa dla mnie za chęć skompletowania? jeśli tak to dzięki, przyda mi się pozytywna motywacja czuje że muszę chociaż mam nadzieje że dzidzia posiedzi chociaż do 36 tc
Te brawa to chyba same się dodały ale mogą być za chęci

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
Dziewczynki, ile macie koszul do karmienia do szpitala? Ciągle się zastanawiam, ile trzeba kupić, żeby potem nie ganiać tż z praniem
Ja pierwsze 2 dni miałam szpitalne, a potem 3 koszule, bo w sumie byłam 5 dni.

Właśnie... w lumpku znalazlam też koszulę do karmienia z kartkami, rzozmiar M, tylko rękaw 3/4, ale przyda się na pewno.

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
A z jakim systemem masz tą jedną? Guziki na środku, po bokach czy zakładki materiału? Myślę, która lepsza
Uzywałam wszystkich 3 i jak dla mnie każda jest ok.
G. 9.1O.18
Stary 2014-04-24, 11:07   #4971
joanna2228
Wtajemniczenie

Ale pospałam
Muszę lecieć po córcię , odezwę się później kochane
Buziaki

Cytat:
Mam pytanie do Was, czy któraś z Was ma takie uczucie palącej skóry na żebrach? Mam takie wrażenie jakby mi ktoś wrzątkiem polewał, ale tylko z jednej strony i nie zawsze skóra w tym miejscu ani nie jest zaczerwieniona, ani wysuszona
Czasami po prawej stronie mam bóle i takie swędzie albo pieczenie w żebrach . W ogóle to strasznie mnie bolą żebra , no i dostałam plam nad górną wargą , takie brązowe więc wiem, że jest ucisk na wątrobę . Moja mama miała to samo oby zeszło bo jak nie to czeka mnie po porodzie laser a to tak boliii
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 11:11   #4972
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez robaczek-85 Pokaż wiadomość
i jak Ci kazali mierzyc?? godzine po posiłku czy po pierwszym kęsie

dla was dziewczynki
22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl)
23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl)
24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl)
25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)
26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl)
27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)
28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)

31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)

36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)

40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)
Stary 2014-04-24, 11:13   #4973
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
na razie ani jednej może dziś wreszcie coś kupię
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Te brawa to chyba same się dodały ale mogą być za chęci
dla Eydrith brawa dodają się same ach dlaczegóż mnie to nie dziwi?
Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Czasami po prawej stronie mam bóle i takie swędzie albo pieczenie w żebrach . W ogóle to strasznie mnie bolą żebra , no i dostałam plam nad górną wargą , takie brązowe więc wiem, że jest ucisk na wątrobę . Moja mama miała to samo oby zeszło bo jak nie to czeka mnie po porodzie laser a to tak boliii
o cholercia, współczuję a mamie zeszło?
mi w ogóle straszne piegi wyskoczyły po świątecznych spacerach czas na wyższy filtr i okulary
Stary 2014-04-24, 11:14   #4974
mamaya
Zakorzenienie

malwiska, dodam to do pierwszego postu V części wątku
Stary 2014-04-24, 11:15   #4975
agnes208
Zakorzenienie

Sunfire ja mialam takie uczucie ale przed ciaza czasem jakbym miala poparzona skore ale sladu nie bylo ze cos tam sie dzieje i po 2 dniach przechodzilo.
Fame slodziak z malej
Eydrith ja mam japonki pod prysznic i drugie klapki do latania po szpitalu. Kolezanki polecaly wziasc klapki ktore mozna umyc nie materialowe bo czesto na nie spada cos typu krew itd a wtedy to wiadomo
Karolinek ja mam 3 koszule jedna do porodu dwie na sale. Maja po 4 guziki z przodu coby cyca wyjac ale nad koszulami sie nie rozczulalam.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 11:18   #4976
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
malwiska, dodam to do pierwszego postu V części wątku
może dodajmy taką z podziałem na płeć? bo jednak wartości dla jednej i drugiej się różnią, będą nam się dziewczyny stresować
Stary 2014-04-24, 11:19   #4977
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
może dodajmy taką z podziałem na płeć? bo jednak wartości dla jednej i drugiej się różnią, będą nam się dziewczyny stresować
A podesłałabyś mi taką? Bo jak dla mnie jak najbardziej może tak być
Stary 2014-04-24, 11:21   #4978
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Eydrith ja mam japonki pod prysznic i drugie klapki do latania po szpitalu. Kolezanki polecaly wziasc klapki ktore mozna umyc nie materialowe bo czesto na nie spada cos typu krew itd a wtedy to wiadomo
idę na łowy w takim razie, ciekawe czy znajdę coś higienicznego, a zarazem sexy
Stary 2014-04-24, 11:27   #4979
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
A podesłałabyś mi taką? Bo jak dla mnie jak najbardziej może tak być
może być taka? tylko że to wykres
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aop0711f01.jpg (63,0 KB, 4515 załadowań)
Stary 2014-04-24, 11:28   #4980
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
nawet nie wiedziałam że jest taka na płeć hehe ja nie mogę znaleźć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości