Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-24, 10:03   #2521
BYou
MBZ♥

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Malpko masz wolne?

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 10:37   #2522
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dzień dobry
Spóźnione ale szczere buziaki dla Mikołajka i Krzysia oraz moc uścisków dla dzisiejszego solenizanta Michałka

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 10:42   #2523
trolla2405
Rozeznanie

Witam się i dziękuje w imieniu Wiki za życzenia. pojechaliśmy wieczorem na urodzinowe lody. z okazji urodzin zapewne młoda złapała gdzieś kleszcza. Skąd?Jak? nie wiem tż zauważył właśnie na lodach ze ma coś na dekolcie,wieczorem była akcja wyciągnij kleszcza, jeszcze s☠☠☠☠iel taki mały był na szczescie lekko przyczepiony. bylismy w pn nad Wilgą tam trochę krzaków, wt i wczoraj w mieście na placach zabaw także uważajcie!

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Zarażona lego Duplo zaczęłam szukać co by też kupić. Ale tam są malutkie elementy, klocki, kółka? Przecież mój wszystko zje! Musiałabym mu ciągle na ręce patrzeć, jak wasze dzieci się tym same bawią?
ja schowałam kilka elementów typu "klucz do napraw", telefon, koguta z radiowowzu
Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość

Ja też chętnie zobaczę.
Byliśmy omówić wyniki badań - za mało żelaza Także mamy zapisany jakiś syrop. Poza tym mam więcej sama gotować. A ja sił już czasami nie mam jak mu zrobię pyszną zupkę z mięskiem (mnie smakuje ) a i tak ostatecznie trzeba dac słoiczek bo nie zje
Dziś kupiłam sok pomaranczowy, jutro będzie na śniadanko.

Wiktoria tak będzie się nazywać moja córeczka (jeśli będę ją miała )
u nas na odwrót z obiadem, daje słoiczek i nie zje, ostatecznie moja zupa wchodzi gładko
prawda ze bardzo ładne imię?

Cytat:
A i co się okazało na świeta? Byłam w szoku - narzeczona brata w ciązy Mamy ok.1,5m roznicy. I jeszcze brat nas zrobił w konia bo ostatnio powiedział, że jak my będziemy mieli dziecko to oni też Więc my ok, trzymamy zakład, itp. A ona już wtedy była w ciazy, ale to ukrywali
Ona ma termin na listopad, ja na grudzień. Chyba bedzie fajnie Na pewno dziadki będa miały co robić W sumie na niedzielnym obiedzie będzie niezły sajgon
fajnie ze taka mała różnica, ja zawsze byłam najstarsza w rodzinie, nie było długo się z kim bawić ,teraz młoda ma to samo i w rodzinie i wśród znajomych, dopiero mały ma towarzystwo wśród naszych znajomych bo rodzinka w lesie dalej
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

ja miałam ostatnio ten problem. konczył mi się lancome, z ktorego nie byłam do konca zadowolona. Od niechcenia wyciągnełam próbki, które kiedys tam dostałam w sephorze, miałam rózne, padlo na cliniqua refining solutions, co prawda kolor był jak zwykle za ciemny, ale sam podkład mnie pozytywnie zaskoczył. Poleciałam do sephory, babka dobrała mi kolor i teraz mam w koncu to co chciałam. Nawet tz, który nigdy nie zwraca uwagi na takie rzeczy, powiedział mi ze ładnie jestem pomalowana

Trolla, najlepsze zyczenia dla Wiktorii widziałam fotki na fb, jaka ona jest śliczna!

I drugie pytanie - dziewczyny kp, kiedy macie pierwszą pobudke w nocy? I co dajecie na wieczorny posiłek (tzn przed kąpielą)?
1.nie twierdze ze nie wygladałaś ładnie ale tak cie chwalił, nie chciał czegos? u mnie by było to bardzo podejrzane
2.dzięki, ja też uważam że śliczna
3.kolacje je o 20-20:30, kp bylo kolo 1-3 ale ostatnio robi się "roszkowy" i domaga się już kp o 23-24 i potem jeszcze kilka razy buuuuuuuu

ale dziś rano się obudzil u mnie włozku, otworzyl oczka i wtulony we mnie mówił "mama, mama" jak mnie zobaczył

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja wczoraj jechałam z J. samochodem i gadałam do niego coś, żeby nie marudził, jak zaczął się rozglądać mówię mu, że jedziemy inaczej, że z przodu, że nie tata prowadzi a on w ryk (obstawiam, że nie była to krytyka moich umiejętności jako kierowcy).
od małego jeszcze nie, ale od młodej już usłysząłam ze ona woli jak tata prowadzi bo mama jedzie za szybko i na swiatłach czerownych jak hamuje to ją czepie w foteliku
Stary 2014-04-24, 10:42   #2524
Moderna
Zakorzenienie

Wszystkiego dobrego Michałku w dniu urodzin
Stary 2014-04-24, 10:47   #2525
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
I jak byliśmy na spotkaniu z proboszczem przed chrztem to pamiętam, że mówił coś, że nie wie jak to jest dlaczego jedni rodzice zapanują nad dzieckiem i stoi grzecznie w kościele a drudzy nie.
No tak powiem roczniakowi stój w miejscu przez godzinę i mnie posłucha.
ja zawsze podziwiałam dzieci które całą mszę potrafiły przesiedzieć bez ruchu moje dzieci to "tych chodzący" no Julka już duża to nie ale jak była mała to też chodziła, wrzask to jest jak się próbuje Karola na ręce wziąć więc mniej szkody jak chodzi bo wtedy jest cicho

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
[/COLOR]Malpka na 6 rano byliście w kościele z Karolkiem?
tak
nawet próbował się Karol wkręcić do niesienia szarfy przy poduszeczkach na procesji

Cytat:
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA DZISIEJSZYCH SOLENIZANTÓW
KRZYSIA
MIKOŁAJKA

SPEŁNIENIA MARZEŃ ROBACZKI, DUŻO ZDRÓWKA RADOŚCI MASĘ PREZENTÓW I MIŁOŚCI
ode mnie też najlepszego

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Malpko masz wolne?
tak
idziemy na szczepienie na 12,45
oj mam tyle urlopu zaległego a nie mam kiedy go brać bo jeden dzien wolnego a tak mi biurku papierami założą że sie wygrzebać przez tydzień nie mogę
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 10:53   #2526
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
cześć smażymy własnie owsiane placuszki z bananem

despa - no i nie ma tej wysypki..
U nas po trzech dniach bylo pare kropek, a na wieczor i nastepnego dnia byla cala zesypana. I mnie lekarka mowila, ze zawsze jest wysypka jak to trzydniowka.

Byou no ostatnia czworka na finiszu juz ja widac i nawet odparzenie zeszlo. Swoja droga ciekawa zaleznosc u nas katar,gardlo,odparzenie = zeby.

A jeszcze cos mialam napisac... z reguly takich rzeczy nie pisze, z roznych powodow....co do lekarzy ja wole nawet z glupim katarem i mala goraczka pojsc jeden raz za duzo,czy nie czekajac niz potem pluc sobie w brode jakby nie daj boze mialo sie cos stac. Wiadomo,przypadki,ze cos sie zdazy sa rzadkie jednak mamy znajomych,ktorzy stracili dwuletnie dziecko bo jak trafili do lekarza z goraczka to bylo juz za pozno i rozwinela sie sepsa.
Wiec nie w kazdym przypadku nadhorliwosc czy panika sa niewskazane
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 10:58   #2527
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Stówka dla Mikołaja i Krzysia!!!!
Dobrego chłopaki!!!!

przyznaj, przyznaj! "TYLKO BIEDRONKA NIE MA OGONKA!"

gender study : praktyk

, nawet na Salwator nie doszliśmy, od razu skręciliśmy nad Wisłę...
ale czadowa biedrona
Cytat:
i Najlepsze życzenia urodzinowe dla naszej kochanej Nestelle!
mam nadzieje że nic nie pokreciłam

Janek dziś zrobił siku do nocnika
jesli nie pokręciłasto i ode mnie najlepszego

za siusiu do nocnika
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 11:05   #2528
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
A jeszcze cos mialam napisac... z reguly takich rzeczy nie pisze, z roznych powodow....co do lekarzy ja wole nawet z glupim katarem i mala goraczka pojsc jeden raz za duzo,czy nie czekajac niz potem pluc sobie w brode jakby nie daj boze mialo sie cos stac. Wiadomo,przypadki,ze cos sie zdazy sa rzadkie jednak mamy znajomych,ktorzy stracili dwuletnie dziecko bo jak trafili do lekarza z goraczka to bylo juz za pozno i rozwinela sie sepsa.
Wiec nie w kazdym przypadku nadhorliwosc czy panika sa niewskazane
ciekawa jestem, czy da sie rozpoznac ostra infekcje, ze to sepsa?
Bo jakze czesto sie czyta, ze lekarze czesto ignoruja goraczke, czy taka ostra infekcje lekarz wyłapie?

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

my jestesmy dzis w koziej dupce z czasem.. postaram sie pozniej, jak M. pojdzie na drzemke odniesc sie do niektorych postow

Pobudka dzis byla o 5:30

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

ahh i szybkie pytanko, macie wyprobowany jakis zel do mycia twarzy, do cery wrazliwej, bardzo suchej, ma ladnie zmywac, nie podrazniac, nie wysuszac, i nie zatykac porow? (najlepiej apteczny)
Stary 2014-04-24, 11:07   #2529
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:
Moje dziecko praktycznie cały czas ze mną siedzi a mama ani razu jeszcze nie powiedziała choć mówię: choć do mamy, mama zmieni pieluszkę, idziemy jeść obiadek z mamą itp. a ona ciągle tatatatatatatata i tak w kółko w kąpieli i wszędzie
U nas tak samo - tata i tata... Jakiś czas temu mówiła mama, ale tak po prostu, nie do mnie, a teraz przestała. Za to tata mówi na TŻ jak tylko usłyszy klucz w zamku to tata i podskakuje z radości
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
W ogóle jak mu pokazuję zdjęcia w albumie Tż-ta to takie piski i radości wyczynia, aż mi go szkoda. Pewnie też tęskni za tatusiem.

Mam nadzieję, że 1 opiekunka da radę

Witam się o dziwnej porze dziś L. usnęłą przed 10, co jej sie nigdy nie zdarza, coś mi się "popsuła" ostatnio. I cyc non stop, dzisiaj prawie cały czas sięga, może zęby w końcu idą?
Trochę mi plany L. poprzestawiała bo miałam z Nią przed drzemką wyjść, więc teraz siedzę w domu i myślę jak sobie wszystko poustawiać.
W ogóle to mam problem z drzemkami porannymi, bo usypia mi przy cycku - tylko i wyłącznie - a odo łóżeczka nie da rady jej odłoóżyć bo ryk... Więc leży na łóżku a ja się boję, że spadnie więc raczej siedzę z nią pokoju... Chyba ubranka posegreguje, bo już mi się zrobiła góra takich 62-68 Musze pooddawać część..

Byłyśmy wczoraj na spacerku - bez wózka/nosidła, wyszłam koło bloku, L. chodziła sobie po placyku - chodziła za ptaszkami, za dziećmi Od jednego chłopczyka - niewiele starszy - kwiatki dostała

WSZYSTKIEGO NAJ DLA MICHAŁKA !!!!!
Stary 2014-04-24, 11:09   #2530
nestelle
Zakorzenienie

czesc Dziękuje Pieknie za zyczonka ,powiem Wam ze pomimo tego ze ja ciesze się z urodzin i nie mam problemu ile koncze latek to zrobiam sobie psikusa bo mi tak czas leci ze nie nie rejestruje zbytnio co kto ile ,dobrze ze pamiętam ile maja moje dzieci lat ,wiec cały czas zyłam w świadomości ze koncze 33 ....a maz mnie uświadomił właśnie ze skończyłam 32 ! ale fajnie dowiedzieć się ze ma się rok mniej jednak .... hehe .(wszystko przez to ze mój tz jest rok młodszy i przez kilka miechów mamy tyle samo lat ,a ja sobie wbiłam ze jak on skończył 31 to ja mam 32 i wczoraj skoncze 33 ...)

Despie dziekuje za semeska , przeczytałam przed snem i tak sobie o Tobie myślałam ,zem Cie jeszcze nie widziała blondi ! sie pokazesz????, a "babo"to często mówie do mojej niesfornej córy -a ja akurat tez wczoraj niesforna byłam - @się zbliza i zaczepiam tzta -wiec trafiłaś.
a zresztą codziennie o Was mysle - przez Twoją Emi co wygląda jak z gerberka a mój R najbardziej to właśnie gerberki lubi ze słoiczków.

także nadrabiam jakos ....
Kasia- cudna wycieczka ,mamuska lachon !
Kwiatuszku - uśmiałam się jak Ci synio podał nocnik ! madrala z niego !
Moni_ka- co tak krótko J obciełas???
Pani- pisałaś o Macu -mysle ze przecież ja nie jadam fast foodów....? i doszło do mnie ze to Ten Mac! nic nie wiedziałam....(nadal nie wiem)
strazniczka chusteczek .a T boski biedronek
Malpka-K akrobata! i ksiądz zmeczony patrzeniem .trzymam kciuki za szczepienie!
Moderna -Twoja t przeszła samą siebie ...chusteczki . wredna strasznie ,i nie tłumacz jej wiekiem bo moja babcia ma 77 i jest przemiła i przekochana .dla Wszystkich .
M skarzypyta
Oliwka - http://www.problemskora.pl/
Jolan T- dla Ewy!za podróż ,za bilans i sczepienie !
Trolla - my fazy do teraz na róz nie mielismy . Ninka przeważnie wybiera ..czarne . i fiolet . choć R np. kapie się w rozowej wanience -ale to sprawka tzta wg niego innej nie było ...
i jeszcze raz za przedszkole ,anegdota z koparami
bosh z tym kleszczem -masakra -dobrze ze się Wam udało wyciagnac ! (ja bym już biegła do lekarza)
BYou- Roszpunka boska z tym koszyczkiem !i ze schodkami
Lunka -
Oldzinx- trzymam kciuki !
Ewka- R się bawi duplo i wg mnie nie ma jakiś małych elementów . za to bawi sie tez lego i pilnujemy ale tez nauczy się nie brac do buzki ....
Demeter
Alliw- ja mam 3w1 Quinny freestyle -ok jako terenówka bo na codzin ciezki , i modda tez mam - choć piękny ,choć fajny to bardziej gadzeciarski wóz -pare spraw jest do poprawy w nim . wiec nie polecam tak z czytym sercem komus kto będzie miął tylko 1 wóz .
Despa- zgadzam się z ta niegrzecznością! w ogole co to za pomysł aby takie maluszki już tak klasyfikować ! ja nawet o starszakach tak nie mówie
Monicca- osc tydzień w gardle -OMG!!!!!
Villga- Kinia bijaca się po pupie

i wspólczuje Wam przezyc zębowych ..dobrze ze już minęło większości !!!!
a także wspólczuje sporów z tztami ...ehhhCi faceci ,no jakby to powiedzieć -niemartwcie sie po 3 dziecku jest bajka ,cód miód i orzeszki
a co do teściów ...tez wspólczuje . wredni co niektórzy strasznie ,utrudniają jak się da.moi mi sprawili miłą niespodzianke i na swieta wyjechali .miałam boskie swieta , czesc u rodziców ,czesc u nas , dzieci szczęśliwe bo zajączek przyniósł za dużo prezentów ....,no i ta pogoda całe swieta na ogrodzie
a co rozmiarów dzieci -NIE porównywać !!!!! baby jedne tylko w rozpacz się wkręcacie niepotrzebnie . po dziecku widać czy jest ok ,a waga często nie wiele mówi .mój R ma 80 cm i wazy teraz 9200 a wychudzony nie jest -bardzo dobrze wygląda
a z rybą - to R najczęściej jada łososie .z biedronki . dorsza tez . czasami inne gatunki ale to rzadko . R w ogole pięknie je .Wszystko .
a zupy rybnej nie robiłam nigdy .nie umiem .

qrde co nadrobiłam stronke to nową dopisałyście .ale dałam rade .i jestem na bieżąco....a teraz musze spadac ..ciezki dzień w domu będę wieczorem ,a jeszcze zebranie na 18.30 .....

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2014-04-24 o 11:14
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 11:22   #2531
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Moderna prawde mowiac nie wiem czu sie da, w kazdym razie ta sytuacja przewrocila caly moj swiatopoglad do gory nogami, pokazala jak w krotkim czasie moze wszystko pieprxnac, dlatego teraz jak mam watpliwosci to upierdliwie chodze.

Nestelle telefon mi buziakow nie wstawia, wiec napisze tylko ze cmokam w czolko

Ja o ta wage pytalam i moze burze mozgow niepotrzebnie tozpetalam, bo noe chodzi o kwestie przybierania jako takiego. Moja Milka byla malutka wlasnie jak Hania i Torres i nie mam nawet za bardzo jak sprawdzic czy to odpowiednia waga czy wzrost. No i u nas tez obciazenie cukrzyca jest, a jednym z jej objawow jest chudniecie. Osyatnio mi diabetolog wspominala,ze jest ponoc badanie antygadow tsk sie faktycznie nazywa, gdzie wychodzi czy moze zachorowac czy nie, ale zlecic je moze tylko lekarz pierwszego kontaktu u rodzin obciazeniowych wiec ciezka przeprawa mnoe bedxie chyba czekac bo watpie zeby lekarka chciala dac skierowanie bo to ponoc drogie badanie
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 11:39   #2532
Amelie04
Zakorzenienie

Despa postraszyłaś mnie z tą sepsą.. boje się..
Mi nie mozna takich rzeczy mowic, bo ja zaraz wszystkie objawy znajduje i cala noc przemyslam, tak jak juz pisalam wczesniej ze 2-3 msc temu myslalam ze moje dziecko ma chorobe genetyczna po reportazu w tv

No ale lekarka nic takiego nie stwierdzila, mocz dobry, niby przechodzi, lepszy apetyt, nie ma dzis goraczki, lekki stan podgoraczkowy, ale boje sie
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 12:02   #2533
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Trochę mi plany L. poprzestawiała bo miałam z Nią przed drzemką wyjść, więc teraz siedzę w domu i myślę jak sobie wszystko poustawiać.
W ogóle to mam problem z drzemkami porannymi, bo usypia mi przy cycku - tylko i wyłącznie - a odo łóżeczka nie da rady jej odłoóżyć bo ryk... Więc leży na łóżku a ja się boję, że spadnie więc raczej siedzę z nią pokoju... Chyba ubranka posegreguje, bo już mi się zrobiła góra takich 62-68 Musze pooddawać część..
to tak jak ja wlasnie teraz, mielismy isc na spacer, wszytsko bylo fajnie juz mloda na siku wysłalam i miałam ich ubierac ,jak sie nie zaczał drzec o spanie, wsadziłam do łozeczka, przytulił kocyk i pieluszke i spi. pozniej młoda idzie na swoje zajecia wiec mam napiety lekko plan ktory się posypał.

despa postraszyłaś tą sepsą ale niestety życie pokazuje czasem... nie wiem jak bym z tym żyla ze to ja spieprzyłam i nie pojechałam z dzieckiem lub pojechałam za późno, z drugiej strony są lekarze którzy odsyłają do domu i dzieci umierają, albo się rodzi na przystanku w środku miasta, wszystko w 21 wieku, szkoda gadać

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

bozieee
liczę, licze 7,14,21,28,35!,42!!! fuck
nie zaznaczyłam jednej uffff
Stary 2014-04-24, 12:17   #2534
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Wszystkiego dobrego Michałku w dniu urodzin
oooo tak podpinam sie pod zyczonka !!! .

ogolnie poszlabym najchetniej SPAC cos mnie glowa zaczyna bolec - a dzis zamkniecie eh wroce na 1 .... pospie .. wstane o 9 i o max 10.30 musze wychodzic bo mam na 12 bleee - jeszcze tylko 8dniowke ahaah.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 12:26   #2535
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
t

Dajcie patent na porządek w domu, jak wchodzę do kuchni to codziennie "never ending story", musiała bym non stop sprzątać
ohh niestety patentu brak
u mnie to samo, po sniadaniu syf, po drugim sniadaniu wiekszy syf.. po obiedzie przejscie trąby powietrznej, po podwieczorku, wykopywanie sie spod gruzow, przy kolacji wychodze z kuchni, bo miejsca nie ma
Tak wyglada jak przynajmniej po obiedzie nie posprzatam - najczesciej sprzatam kuchnie dwa razy dziennie, przed obiadem i po kolacji
a i tak syf - mowie ostatnio mezowi, ze pracuje jak Syzyf
Cytat:
Ja też chętnie zobaczę.
Byliśmy omówić wyniki badań - za mało żelaza Także mamy zapisany jakiś syrop. Poza tym mam więcej sama gotować. A ja sił już czasami nie mam jak mu zrobię pyszną zupkę z mięskiem (mnie smakuje ) a i tak ostatecznie trzeba dac słoiczek bo nie zje
Dziś kupiłam sok pomaranczowy, jutro będzie na śniadanko.
głównie z tych blogow, mozna polubic na FB
http://alaantkoweblw.blogspot.de/
http://ugotujmimamoblw.blogspot.de/
http://kuchniatygryska.blogspot.de/

To moze wprowadz wiecej produktow bogatych w zelazo?
Platki owsiane, kasza jaglana (kasze najlepiej na wodzie, jezeli na mleku to dodawac sok pomaranczowy czy inny, bogaty w witamine C), amarantus, quinoa, buraczki, brokuly, szpinak, do wszystkeigo natka z pietruszki

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
też mam wrażenie, że małe te nocniki, raz J. się poruszy i już siusiak poza nocnikiem, w sumie to ledwo się mieści szanowny tyłeczek tam.
ja kupilam ten duzy z Ikea, z wyjmowanym wkladem i jest naprawde gleboki, siusiak tez dosc gleboko schowany
Cytat:

I drugie pytanie - dziewczyny kp, kiedy macie pierwszą pobudke w nocy? I co dajecie na wieczorny posiłek (tzn przed kąpielą)?
u nas piersze karmienie 1-2 godziny po zasnieciu, pozniej co ok. 2-3 godziny (naprawde roznie). Na kolacje jemy kaszke na mleku lub chleb z dodatkami.
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
nie wiesz?! T. by Ci pokazał. rączki przy sobie i kiwa się na boki

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

AAAA, laski musze to napisać, no muszę- nasze dzieci nie są niegrzeczne ( wiem, co mówię bo mam w domu krzykacza, noszacza.....), nie wymuszają, no nie mogą na tym etapie. One są ciekawe świata, zachowań, niewiele widza z perspektywy podłogi. Ale to nie oznacza niegrzeczności, ze dotknie czego nie pozwalamy, ze naciśnie co nie powinno- dzieciaki tak poznają świat i jeszcze przez kilka miesięcy tak będzie.

jak to dobrze, ze ktos podziela moje poglady
bardzo sie zgadzam

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
bozieee
a co liczysz?

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Witam się i dziękuje w imieniu Wiki za życzenia. pojechaliśmy wieczorem na urodzinowe lody. z okazji urodzin zapewne młoda złapała gdzieś kleszcza. Skąd?Jak? nie wiem tż zauważył właśnie na lodach ze ma coś na dekolcie,wieczorem była akcja wyciągnij kleszcza, jeszcze s☠☠☠☠iel taki mały był na szczescie lekko przyczepiony. bylismy w pn nad Wilgą tam trochę krzaków, wt i wczoraj w mieście na placach zabaw także uważajcie!
razy buuuuuuuu
o kurcze, a jak wyciagalas?
ja bym sie bala, ze urwe.. raz u meza urwalam, to musial jechac do lekarza i brac antybiotyk
Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość

Byłyśmy wczoraj na spacerku - bez wózka/nosidła, wyszłam koło bloku, L. chodziła sobie po placyku - chodziła za ptaszkami, za dziećmi Od jednego chłopczyka - niewiele starszy - kwiatki dostała
super!
a chetnie wraca do domu?
U nas placz
Stary 2014-04-24, 12:28   #2536
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
bozieee
co liczysz?
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
ogolnie poszlabym najchetniej SPAC cos mnie glowa zaczyna bolec - a dzis zamkniecie eh wroce na 1 .... pospie .. wstane o 9 i o max 10.30 musze wychodzic bo mam na 12 bleee - jeszcze tylko 8dniowke ahaah.

tez bym poszła spac ..... R zaczał się krecic już od 4.20 , a skakał od 5...

i mi nie zacytowało ....Despa - straszne z tymi znajomymi . ja jestem takim przykładem BEZpaniki typ"eeetam gorączka , eeetam katar...." ,może dlatego ze nigdy nic się poważnego nie działo i zawsze się okazywało ze faktycznie była eeetamgorączka ...
ale jednakowo -boje się ze cos kiedyś ....
ale masz zupełną racje -lepiej o raz za dużo isc do lekarza niż na odwrót !!!!!

aaa jeszcze pytanie było o budzenie się dzieci na kp - mój po 19 kapany ,potem kaszka ok.19.30 , cyc i spanko o 20 . a ok.23 już chce cyca .czasem następny już o północy a od 1 spi ze mną i tankuje ile wlezie ...
Stary 2014-04-24, 12:37   #2537
Villga
Zadomowienie

Trolla, niefajnie z tym kleszczem.
Moją mame ugryzl w pierś w zeszlym roku i taki duuzy okrągły gorący placek sie tam zrobił i brala antybiotyk... u nas koty przynosza i boje sie o Kinge wiec nie pozwalam im przebywac za blisko...

Demeter, taka mala roznica wieku jest fajna moja sis urodzila 7 tyg.przede mną. Dzieciaki jak sie spotykamy sa razem przeslodkie. I tez po nich widać jak roznie i równocześnie pomimo tych roznic dobrze dzieci sie rozwijaja. Np.Maly zaczął bardzo szybko chodzic a Kinga pokazywac zwierzątka. Fajnie sie ich obserwuje

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Kinga ma kąpiel ok.19.30 a juz po 21 potrafi chciec cyca............ no i potem pije co pół godziny, co godzine, co dwie. Jak juz spi trzy to jestem w raju i mega wyspana ;-)
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 12:43   #2538
nestelle
Zakorzenienie

co za CycoŻłopy !!!!!!!
Stary 2014-04-24, 13:00   #2539
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
wiec cały czas zyłam w świadomości ze koncze 33 ....a maz mnie uświadomił właśnie ze skończyłam 32 ! ale fajnie dowiedzieć się ze ma się rok mniej jednak .... .

kobitki jak tam ankiety??

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 13:04   #2540
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
co za CycoŻłopy !!!!!!!
dobre dobre
- a potem beda nam dzieci wypomiac zesmy sie z nich smialy

u nas Milus je okolo 18 - 19 kolacje - kromka z czyms tam ( nie ma ulubionych ) potem kapiel i ok 20 240 mleka - wypija ok 160 .... potem to juz roznie - czasami sie obudzi ok 24 czasami pospi do 2-3 ... no ale jak sie obudzi 120 mleka z 'wkladka' idzie - i tak do rana

obiadek zaraz bedzie
a potem praca !!

pewnie sie rozpiszecie - a ja teraz nie bede miala za duzo czasu ino w trajtku co was poczytam

Stary 2014-04-24, 13:16   #2541
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

kobitki jak tam ankiety??
ojejkus ...miałam pisać i zapomniałam. wywalisz mnie ze znajomych z fb którego nie mam, wykopiesz mnie ze swojej piaskownicy , i w ogole never ever mnie nie będziesz chciała znac ....ale ankiet nie mam wypełnionych .jeśli to cos da (a nie da) to wina mojego tzta- on jak zobaczył ilość pytan to zaraz stwierdził ze swiat się bez niego zawali ,czasu nie ma na takie cos i w ogole i w ogole .....
także przepraszam ,przepraszam,przepraszam .... no chyba ze sama wypełnie za niego al. eto się skończy tym ze się tak w☠☠☠☠ie ze nasze pozycie będzie bardzo nie udane i będziesz miała zachwiane wyniki
wybacz
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
dobre dobre
- a potem beda nam dzieci wypomiac zesmy sie z nich smialy
ja mam plan .co do synów przede wszystkim ...jak mi zaszybko jakąs panne przyprowadza to będę zawstydzać ile wlezie jak to do cycka mamy byli przyspawani prawie ze . tylko cyc i cyc i cyc....
Stary 2014-04-24, 13:32   #2542
Villga
Zadomowienie

Cytat:
co za CycoŻłopy !!!!!!!

Cytat:

ja mam plan .co do synów przede wszystkim ...jak mi zaszybko jakąs panne przyprowadza to będę zawstydzać ile wlezie jak to do cycka mamy byli przyspawani prawie ze . tylko cyc i cyc i cyc....
Coż za sztański plan hehe

Kasia, oby dziś było lajtowo w pracy

Michałku, wszystkiego naj, naj, najlepszego!!!Rośnij zdrowo!
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 14:28   #2543
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Witam

My po bilansie więc wszystko ok mam dawać soczki w przychodni podają proirix więc nie muszę kupować swojej. Nie dostałam odroczenia więc mamy szczepienie 27 maja o ile dobrze pamiętam.
Mała waży 9960 i podobno ma 74 cm jak ją postawiłam pod ścianą ale ciuszki na 80 nosi Jeszcze lekarz jej nie dotknął jeszcze dobrze się nie zbliżył ja ta się rozryczała masakra i nawet moje dziecko potrafi się do mnie mocno przytulać szkoda że przekonuję się tylko w takich momentach póki co

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

U nas wysypka po 3dniówce (u nas po 6 dniówce) wystąpiła wieczorem podczas kąpieli (zbyt ciepła woda i wtedy dało się zauważyć) i to na drugi dzień po ustaniu gorączki.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 14:42   #2544
Amelie04
Zakorzenienie

Ech w ogole dziewczyny to powiem wam, ze nie mam już siły.. Moja babcia ( dla A. prababcia) zajmuje sie nia, gdy ja mam praktyki, gdy jade na zakupy itd. Ale nie szczędzi sobie krytyki, przyszla (mieszka obok) i mowi ze Alicja to szkielet, ze nie dlugo pokazą ją w telewizji, ze to moja wina, ze choruje, ze jestem wyrodna matka i ze ona mi ją zabierze. Wiecie co zyc mi sie odechciewa, kazdy na kazdym kroku mnie miesza z błotem ze nie potrafie zająć sie dzieckiem. (tesciowa tak samo)Naprawde staram sie jak moge, caly dzien latam za nia z roznym jedzeniem, zeby tylko zjadla to nie moja wina ze ona jest taka szczuplutka... a ze jest wysoka to niestety ale tą chudość widac. mam dość, chcielibysmy isc na stancje ale nas nie stac( mieszkamy z moim tata na obrzezach miasta) a z drugiej strony nie moge odciac sie od babci, bo ona siedzi mi z mała. BOZE co za zycie

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
[/COLOR]U nas wysypka po 3dniówce (u nas po 6 dniówce) wystąpiła wieczorem podczas kąpieli (zbyt ciepła woda i wtedy dało się zauważyć) i to na drugi dzień po ustaniu gorączki.
u mnie A. dzis ma taki stan podgorączkowy, ale nie przekracza 38. A i cos zalatwia sie często...

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-04-24 o 14:44
Stary 2014-04-24, 14:47   #2545
Luna0
Zakorzenienie

Byou odciąć się mogę. ale jak ja zostawię mojego brata to nie będzie miał nikogo komu może się wyżalić, a teraz bardzo tego potrzebuje. Fakt faktem że jak do mnie wpada, chodzi z kąta w kąt i klnie to i mnie nosi, ale muszę to znieść
Znów afery rozwiązywał mój TŻ, gdyby nie on źle by się to skończyło.
Ogólnie już jest lepiej, dziś tylko pare wkurzających smsów
Agatka mój też pokazuje nos. Jak śpi czasem z nami to budzi mnie takie mocne naciskanie paluchami nosa bo on chce żebym krzyknęła "pibbbip"
Monika kupiłaś joggera?! co się nie chwalisz?? (chyba że przeoczyłam ) spal już w nim Jakub? (chciałam napisać Kubuś )
Ewka jak Tomuś? Ruszyło coś?
jak patrze na fb to piękny z niego chłopczyk... i z Ciebie laska
Nestelle spóźnione wszystkiego najlepszego kochana
Alliw ja mam Coletto Marco Polo i jestem mega zadowolona ale mój wózek nie jest typowym wózkiem więc nie każdy tak na niego patrzy
mnie też niedługo to czeka, 30 kwietnia-weekend majowy więc urodziny mam zawsze przez pare dni ach te prezenty...

Co do potrojonej wagi na rok to obawiam się że Kamil potroił... ba, jestem pewna skoro na 10m wazył 12kg a jest dużo cięższy... naprawdę czasami wymiękam.
I przyznam że troche zazdraszczam szczuplaczków, mój 9,5kg ważył na 6 miesięcy, od tamtej pory dźwigam i dźwigam... a nadgarstki mam już tak zrypane że muszę czym prędzej iść do lekarza bo Kamila czasami z rąk wypuszczam taki ból

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 14:58   #2546
BYou
MBZ♥

Nestelle, to żeś wymyśliła
a z urodzin padłam

Despa u nas też są prawidłowości jeśli chodzi o zęby: kwaśne kupki, kiepskie nocki i bach ząb

Oliwka fajnie z tym priorixemciekawe od czego to zależy, że jedne przychodnie szczepią mmrII, a inne priorixem?
Brawo za wagę i wzrost i tulaski
Z rozmiarówką to ja już nie wiem. Każdy sklepfirma inaczej
Jak przygotowania?

Dragusiu jaki jest deadline ankiety?

Kasia oby było luzakowo w pracy

Moderna u nas różnie z powortem do domu-jak bardzo się nabiega, nawłazi, nazjeżdża do chętnie wsiada do rowerka czy wózka. Jak za mało to Ją zagadujemy
ale płacz i żal, że już do odmu tez się zdarza
W mojej miejscowości był przypadek zachorowania przez dziewczynkę 9 msc na sepsę meningokową. Pierwsze objawy to ciągła gorączka-wysoka bo ponad 39 i nie dająca się zbić na dłuższy czas. Po kilku dniach niestety diagnoza sepsa-niestety nie udało się Jej uratować dlatego jak Roszpunka dostała gorączkę odrazu rano poszłam do lekarza i gdyby coś mi nie dawało spokoju to nie czekałabym tylko na ip.

Cathlyn brawo za spacerkos

Despa mam podobnie jak Ty: wolałabym pójść enty raz do lekarza niż coś przegapić:/

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Luna rozumiem
mam nadzieję, że ta sytuacja szybko się rozwiąże.
A z nadgarstkami to idź do lekarza bo to może być zespół cieśni nadgarstka:/

Stary 2014-04-24, 15:00   #2547
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
I przyznam że troche zazdraszczam szczuplaczków, mój 9,5kg ważył na 6 miesięcy, od tamtej pory dźwigam i dźwigam... a nadgarstki mam już tak zrypane że muszę czym prędzej iść do lekarza bo Kamila czasami z rąk wypuszczam taki ból
moja nawet teraz tyle nie wazy, nie ma czego zazdraszczac, czasem czuje dziwne spojrzenie ludzi gdy widza moje dziecko ( wyglada naprawde bardzo szczuplutko)
Stary 2014-04-24, 15:02   #2548
BYou
MBZ♥

Właśnie przyszła przesyłka z LMkapelutek dla Roszpunki
I książki z Arosa dla mnie, zmaówiłam Juula: Nie z miłości i Twoje kompetentne dziecko oraz Agnieszki Stein: Dziecko z bliska
Stary 2014-04-24, 15:14   #2549
kasia86bgo
Zakorzenienie

Hej no i ja z pracy - tez mam nadzieje ze bedzie LAJTOWO

Na pewno bedzie fajnie - bo STAN mojego konta poprawil
Mi dzis humor

Kocham Cie Emilianku <3.

Stary 2014-04-24, 15:28   #2550
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

BYou wszystko zamówione dziś przed lekarzem zawiozłam wszystkie ☠☠☠☠☠☠☠ki ozdobne wyjaśniłam moją koncepcję mają zrobić sami bo ja nie wiem czy dam radę dotrzeć bo my w sobote rano na basen z basenu prosto do fryzjera do domu przebrać się i na imprezkę chyba że będę miała 5 minut żeby wstąpić przed i zobaczyć co i jak wygląda i jeszcze jakoś muszę ciasta przewieźć chyba że jutro dogadam się z cukiernią i mi dowiozą bo wiem że dowoża ufff tylko problem co ubrać

Moderna 1 dzień po wydaje mi się że troszkę lepiej na buźce się zrobiło

Kasia za stan konta i dobry humor

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

BYou pokaż kapelusik
A ja się tak zastanawiałam nad bezrękawnikiem dla małej który wziąść i wszystkie znikły i nie mam
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości