|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cytat:
![]() rozgladne sie chyba za autkami i okienkami na poczatek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
(ciekawe czy dam rade ale juz po dzisiejszym dniu mam pewne wnioski, wiec pociagne to jeszcze, bo warto )Cytat:
to ze zlota? ![]() Cytat:
i anegdotka super Cytat:
![]() Cytat:
wszystkiego NAJLEPSZEGO kochana ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
oby tak codziennie ![]() o to to!
|
|
#2462 | |
|
Zakorzenienie
|
true story. szkoda
![]() ![]() ![]() a sklep LM mi się przenosi. trochę szkoda, trochę ufff ![]() Cytat:
|
|
|
#2463 |
|
Zadomowienie
|
Agateczko, Kini jeszcze nie zaroslo
---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Nestelle, faaaajnie Ci ;-) Achna, z tą pralka to już dostawalam pomieszania z poplataniem i Tz zdecydował, że weźmiemy Whirlpoola. Jakby co będzie na niego ;-) Właśnie montuje. |
|
|
|
#2464 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
test zrobiony, jedna krecha tylko no ale @ nadal brak, za tydzień powtórzę test.Tom śpi, powie mi któraś czy jak czytam na tablecie i zaznaczam wielocytowanie to, czy na kompie później mogę odpisywać? Bo zaznaczałam, teraz na kompa wskakuje i nie ma nic Co do szczypiorków, Tom ma ok. 85cm (dzisiaj mierzony), a waży niecałe 10 kg. Szczupły po ojcu fałdek ma naprawdę mało, je sporo jak na moje oko. I zdrowy jak ryba (odpukać), do tej pory raz katar i tyle, i gorączka po szczepieniu. Moderna pulpety wege smaczne ![]() Co do duplowych klocków mamy takie http://klocki24.com/lego-10572-duplo-all-in-one-box-of-fun.html Dostał na urodziny, mało zainteresowany. Tzn ja siedzę i buduję (wciągnęłam się ) a T rozkłada na czynniki pierwsze.Ulubiona zabawą jest mała piłka i pojemnik po jogurcie. Przykrywa tą piłkę, rozkłada ręce i "ne ma", ja też z wielkim zdziwieniem mówię "nie ma???", za chwilę T podnosi i bije brawo "jeeeee", a ja na to "jesttt!!" i znowu przykrywa... i tak ok 50 razy dziennie... ![]() I dla dzisiejszych małych solenizantów, i większych solenizantek 100lat!
![]()
Tomuś Edytowane przez oldzinx Czas edycji: 2014-04-23 o 20:42 |
|
|
|
#2465 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękujemy Wam dziewczyny za życzenia Już widzę, że na pewno pominęłam a zaznaczałam wszystko wrrrrrPrzy okazji i ja się podpinam pod życzenia dla Krzysia, wszystkiego naj naj Krzysiu i Cytat:
Cytat:
Ja wiem, że to trudny wybór Oby Wam służyła jak najdłużej I dla Nestelle wszystkiego naj naj naj naj Wczoraj przyszedł rowerek, ten Eurobaby. Dziś dziadek złożył. Fajny ale póki co szału nie ma Na zewnątrz jest fajniejszy bo można pomacać kółeczka i potraktować jako pchacz
23.04.2013 - Mikołaj Edytowane przez achna79 Czas edycji: 2014-04-23 o 20:43 |
|||||
|
|
|
#2466 |
|
Zadomowienie
|
Zarażona lego Duplo zaczęłam szukać co by też kupić. Ale tam są malutkie elementy, klocki, kółka? Przecież mój wszystko zje! Musiałabym mu ciągle na ręce patrzeć, jak wasze dzieci się tym same bawią?
|
|
|
|
#2467 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(raczej nie dał by rady tego przełknąć), było kilka za małych wg mnie elementów to schowałam, a reszta jest duża. Chociaż na pudle jest info że od półtora roku te klocki są. Samochodzik w komplecie ma małe kółka ale nie do ściągnięcia. Poza tym widzę po Tomku że jeszcze nie ma fascynacji tymi klockami. Za to każda piłka jego, mała czy duża nieważne. Byle się odbijała i utrudniała życie sąsiadom na dole ![]() Ewkaaa mogę jutro zmierzyć ile cm ma najmniejszy element, teraz nie mam jak bo pudełko leży do góry nogami i jak odwrócę to huk będzie
Tomuś Edytowane przez oldzinx Czas edycji: 2014-04-23 o 21:17 |
|
|
|
|
#2468 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://noszebokocham.pl/wisiadlo-kontra-nosidlo/ może w jakimś nosidełku miękkim by na plecach polubił? Tula, bondolino, manduca? A... i pamiętam, że uwielbiasz sowy, więc zaraz na pw Ci coś prześlę Cytat:
Ja też myślałam, że w okolicy bida, a się okazało, że dwie ulice obok otworzyli cafe z miejscem zabaw dla dzieci z zabawkami, książeczkami itp a co do matrioszek to http://allegro.pl/matrioszka-matrios...157818657.html http://allegro.pl/matrioszka-matrios...155699830.html http://allegro.pl/matrioszka-babuszk...170292924.html :P Cytat:
|
|
|
#2469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak nasz Pan Pirat. tyle że ten nasz wszędzie wlezie ![]() Pisz częściej ![]() co z moim ulubionym avkiem? ![]() mamy kilka zestawów a schowałam może ze 4 elementy. a i to na wyrost ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
wiem
|
|
|
#2470 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nowy avek - odmiana na wiosnę Pan Pirat a znajdzie wszędzie? u nas jak piłka wpadnie za łóżko/pod szafkę to siedzi i jęczy, a blisko leży ale T boi się ręki włożyć musiał chyba kiedyś próbować i się potłuc czy co, nie wiem?Dajcie patent na porządek w domu, jak wchodzę do kuchni to codziennie "never ending story", musiała bym non stop sprzątać
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
hehe, nie ukradłaś. jakoś te 1,5+ mniej intrygujące?!
![]() najlepsze jest, że Młody pamięta gdzie schował PP dzień wcześniej... a kryjówki bywają bardzo nieoczywiste... choć Pan Pirat miał przyjaciela - Pana Kapitana i nie wiem gdzie on jest T. też nie wie ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...też chcę, też chcę (patent, bo NES mam cały czas...)
|
|
#2472 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Czesc!
Cytat:
Byliśmy omówić wyniki badań - za mało żelaza Także mamy zapisany jakiś syrop. Poza tym mam więcej sama gotować. A ja sił już czasami nie mam jak mu zrobię pyszną zupkę z mięskiem (mnie smakuje ) a i tak ostatecznie trzeba dac słoiczek bo nie zje Dziś kupiłam sok pomaranczowy, jutro będzie na śniadanko. Cytat:
Cytat:
![]() Przypomniało mi się, jak na samym początku karmiłam i zapisywałam która pierś, o której godzinie ![]() Cytat:
Moja mama też czesto wyjeżdza z tekstami co powinien a co nie... ![]() Cytat:
za przedszkole!Wiktoria )Wszystkiego co najlepsze Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fajnie, że się odezwałaś. Z tą ciążą to wiadomo jak testy lubią kłamać A chciałabyś już?? Ja szczerze dziś myślałam "w co ja się wpakowałam" Ale wiem, że będą gorsze dni, bo Kubcio nie słucha się, non stop trzeba za nim chodzić, pilnować. Ulubiona zabawka??? Wyłączanie tatusiowi komputera, stanie przy stole na którym jest laptop, kradzież myszki, zrzucanie klawiatury (3xdziś). Nie moge już kompa używać za często...Do tego idą ząbki, masa kup w ciągu dnia, nie idzie go przebrać, bo ucieka, sika na podłogę, więc jest 3 razy dziennie przebierany a ja padam na pyszczek ![]() TŻ pomaga po pracy ale i tak trzeba łazić najlepiej za K, żeby przypadkiem czegoś nie zrzucił/przerwócił się. Dziś pojechałam na zakupy to się zadławił kawałkiem opakowania od Snickersa, TŻ -towi udało się szybko wyciągnąć oby do niedzieli przeszło.No a brzuch pobolewał podczas świąt pewnie za dużo go nosiłam, bo wieczorami było nieciekawie Aż nie mogłam usnąć wtedy.
|
||||||||
|
|
|
#2473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Party nie ale chcę mieć ciasto gdyby ktoś niezapowiedzianie się zjawił ![]() Są po 35zł do niedzieli |
|
|
|
|
#2474 |
|
Wtajemniczenie
|
A dla dzisiejszych Solenizantów Mikołajka i Krzysia moc radości, miłości i zdrowia!
![]() |
|
|
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2476 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Dziekujemy Ciociom za zyczenia! ![]() Mikolajku - sto lat!!! I Corcia Trolli ma dzis urodziny - stooo laaat! Wszystkie prezenty dane, jeszcze 3 ksiazeczki zostaly, no ale nie wszystko naraz Czeresniowa na razie tylko przejrzana 2 razy, pobieznie, zobaczymy, co dalej ![]() Kostke Eichhorn dzis dostal - z Tata bawili sie ta przeplatanka na gorze Na tablice z kreda jeszcze za wczesnie (jest na sciance), ale cymbalki chyba tez sie spodobaja ![]() Jezdzik i stoliczek robia furore - przy stoliczku od razu tanczy ![]() U Krzysia tez szal na biedronki Biedronki i kaczki Nawet tort mial byc w ksztalcie ktorejs z nich, ale mieli zrobic, a jednak nie robia, blabla, bedzie zwykly z napisem.A taki balon tez chcemy... ![]() Ja tez zapisywalam/zapisuje wszystko - kiedys kp (godzine i czas karmienia), teraz mm - godzine i ilosc; co jadl i o ktorej, czas snu, drzemek itp
|
#2477 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dla synka, pamięć ma dobrą chłopak (mojemu przez noc się chyba restartuje )Pan Kapitan kiedyś się znajdzie, w najmniej oczekiwanym momencie ![]() Cytat:
na początku chciałam, później stwierdziliśmy że poczekamy, a teraz jak @ się spóźnia to znowu chcę. Ale jesteśmy na tak, chcemy To widzę że nasi synowie na podobnym etapie w zachowaniu, chociaż Kubuś dobry gagatek ja na kompa tylko jak śpi, ciekawe jak zaczną chodzić, może będzie choć trochę lżej, przynajmniej przy noszeniu?A masz jakąś pomoc? Babcia może częściej? Oby już nie było bóli brzucha A wizyta u gina kiedy, termin masz mniej więcej ustalony? Ide spać, dobranoc wszystkim
Tomuś Edytowane przez oldzinx Czas edycji: 2014-04-23 o 22:10 |
||
|
|
|
#2478 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, chyba tylko gosposia na etacie zniwelowala by ten problem
![]() Cytat:
wole ugotowac ![]() Cytat:
A. tez sobie nabiła wczoraj limo... nie chciala sie kąpac jak zwykle ustala w wannie, ja siegnelam po szampon, a ta sie wywrocila bieedna a te glupie stare baby w przychodni patrzyly sie na mnie jak na matke z patologii jakiejs, bo dziecko z limem u mnie A. raz odgryzla kawalek ceraty od śliniaka tez zdązyłam wyciagnac, bo juz przezuwalaNie przemęczaj sie.. Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-04-23 o 22:13 |
||
|
|
|
#2479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tesciowa nocowała u nas na święta 3 dni i pomagała bardzo. No ale teraz pozostaje TŻ - całe szczescie wraca do domu ok. 13, 14. Jak chłopaki będą chodzić to będzie trzeba i tak za nimi latać i ich przynosić pewnie ![]() Do gina niestety dopiero 8 maja, ale zobaczymy czy nie pójde wczesniej jak brzuch bedzie pobolewał. Bo stresuje się tym, a stres też nie wskazany A i co się okazało na świeta? Byłam w szoku - narzeczona brata w ciązy Mamy ok.1,5m roznicy. I jeszcze brat nas zrobił w konia bo ostatnio powiedział, że jak my będziemy mieli dziecko to oni też Więc my ok, trzymamy zakład, itp. A ona już wtedy była w ciazy, ale to ukrywali ![]() Ona ma termin na listopad, ja na grudzień. Chyba bedzie fajnie Na pewno dziadki będa miały co robić W sumie na niedzielnym obiedzie będzie niezły sajgon
|
|
|
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam wrażenie, że małe te nocniki, raz J. się poruszy i już siusiak poza nocnikiem, w sumie to ledwo się mieści szanowny tyłeczek tam. |
|
|
|
|
#2481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() DLA WSZYSTKICH SOLENIZANTÓW I SOLENIZANTEK WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!
|
|
#2482 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak chodzi pingwinek? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
foto jakies prosze zadowolonego Jakuba ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() u nas wielu rzeczy nie ma Te matrioszki na all ogladałam, ale jakies takie... Cytat:
ejj, nie myśl w ten sposób, wszystko sie ułozy ![]() Trolla, najlepsze zyczenia dla Wiktorii Dziewczyny, napiszcie mi proszę jakie miałyście/macie wozki 2w1 i czy jestescie z nich zadowolone. Pytam, bo moja sąsiadka chce cos wybrać i sie mnie dzis pytała o moje mutsy, ale ja jej go nie polecam (Bzinka, Ty bys wybrała drugi raz?) I drugie pytanie - dziewczyny kp, kiedy macie pierwszą pobudke w nocy? I co dajecie na wieczorny posiłek (tzn przed kąpielą)? |
|||||||||
|
|
|
#2483 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
Pani - cały czas nie mogę wyjść z podziwu, że Torres tak się bawi sam, zaglądanie do lego, chowanie i szukanie czegoś, u nas to jakiś kosmos. J. tłucze i wścieka się jak czegoś nie może zrobić, takie drobne manualne zabawy zupełnie nie są dla niego w tym momencie, u nas wszystko lata. ulubione spinacze wrzuca do zabawki z taką siłą, że połowa przelatuje obok, albo zabawka się przewraca, zero delikatności.
---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
2w1 miałam Lupo i byłam bardzo zadowolona. |
|
|
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
Gorączka ustąpiła
Myślicie ze moge jutro z nia isc juz na spacer? |
|
|
|
#2486 | |||
|
Zakorzenienie
|
pierwszy trymestr
Cytat:
wiem hehe i aż jestem ciekawa gdzie ![]() nie wiesz?! T. by Ci pokazał. rączki przy sobie i kiwa się na boki ooo, może se spróbuję ![]() Cytat:
![]() dostaje ok. 19ej kaszę z owocami. mam Mutsy Evo i ze względu na spacerówkę bym nie kupiła ponownie. Cytat:
Monika, a jak chodzi to stał się spokojniejszy (może dojść gdzie chce)?
|
|
|
#2487 |
|
Rozeznanie
|
demeter
alliw ja mam tako alive wózek i w sumie hmmm... na początku nie byłam zadowolona - koszyk na zakupy mały... ale potem mi się spodobał - w porównaniu do maclarena a co do jedzenia - u nas L. nie chce jesć nic na kolację - ostatni "posiłek" to dwa/trzy gryzy ode mnie obiadu lub 2/3 kawałeczki owocu ok. 17 Potem cyc ok 19 i pobudka ok. 20-21
|
|
#2488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podpinam się bo jak matoł się zapomnialam jutro bedzie wysypka AAAA, laski musze to napisać, no muszę- nasze dzieci nie są niegrzeczne ( wiem, co mówię bo mam w domu krzykacza, noszacza.....), nie wymuszają, no nie mogą na tym etapie. One są ciekawe świata, zachowań, niewiele widza z perspektywy podłogi. Ale to nie oznacza niegrzeczności, ze dotknie czego nie pozwalamy, ze naciśnie co nie powinno- dzieciaki tak poznają świat i jeszcze przez kilka miesięcy tak będzie. Monika- ja tez jak czytam o zabawach Torresa to myslę, ze kolejny dwulatek z rocznika Małpkowego Karola czy Zosi BYou....
|
|
#2489 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za przedszkole! Koparki i siusiaki, padlam Cytat:
Nestelle kochana, 100 lat i jeszcze 50 z okazji osiemnastki! ![]() Agateczko Krzysiowi nie zaroslo ciemiaczko, choc ma sporo mniejsze.
|
|
#2490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chcę to zobaczyć ![]() Monika, Pani, dzięki za odpowiedzi
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

zaglądania nie ma końca 

a zaznaczałam wszystko wrrrrr

foto jakies prosze zadowolonego Jakuba