Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 1 3,23%
Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! 1 3,23%
Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję 16 51,61%
Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a 1 3,23%
Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty 3 9,68%
Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie 3 9,68%
Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku 0 0%
Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały 0 0%
Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię 6 19,35%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-24, 16:02   #3211
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX

Wszystkiego najlepszego dla Lenki, Wiktora i Kornela

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
ejjjjj czy to babsko sie ode mnie odczepi?? znowu byla ciotka tżta teraz i przyszla z kocem jakims bo mowi "jezu jak ja widze jak wy lekko ubieracie Julke to przynioslam Wam koc"(ona twierdzi ze dziecko musi zyc w cieple i ze niemowle sie nigdy nie przegrzeje), ze nim mamy przykrywac Julke(to juz drugi koc przyniosla.....) i Julka byla na huśtawce a ta zeby wylaczyc muzyke bo Julce bębenki pękają ze to malutkie dziecko....potem mała zajęczała a ta "widzisz widzisz już ją uszka bolą....a moze jej zimno???) ja pierd....... a jeszcze zachwile mowi do niej"widze ze bys chciala pić, a mamusia Ci nie chce dac pic a Ty musisz duzo pić" no normalnie walnięta baba
Masakra

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Przełamałam się dzisiaj. Łóżko nasze złożyłam, podłogę umyłam. Położyłam na nią taką narzutę i Amela sobie szalała. Wyczuła, że podłoże twardsze, więc podczas "nurkowania" delikatnie głowę zbliżała do podłoża. Miała o wiele więcej pola do popisu i co najważniejsze, nie bałam się, że spadnie, bo nie miałaby z czego.
to super

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Stwierdzam, że zaufany dentysta zrobił mi źle ząb Boli jak jem cokolwiek, tak jakby mnie prąd przeszywa Myślicie, że powinien mi poprawić ten ząb za freeko? Buliłam 100zł, bo chodzę prywatnie
Myślę że jest na to gwarancja

Cytat:
Mamy 2 ząbka!!!
gratki

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
no powiedziałam to najczęstsza przyczyna topienia telefonów
sorki ale ja bym go nie dotknęła
Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Poziomka, jak dzisiaj? Lepiej się czujesz?
Tak dziękuję chociaż mąż mi zaproponował wyjazd do Poznania ale jednak odmówiłam, bo trochę mi słabo.
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 16:21   #3212
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
nie no coś Ty, nic na siłę.

http://www.hm.com/pl/product/24571?article=24571-C te spodenki

http://www.hm.com/es/product/28642?article=28642-A i ten komplet czy jest u Was, bo tutaj nie było w ogóle. A na stronie PL też nie widziałam.

rozmiar 80.

aaaa to nie takie drogie więc jak by było to dam radę

świetne te rzeczy!!

Cytat:
I wrzucę Wam jeszcze Jaśka sprzed chwilki - padł wreszcie

Zdjęcie z królikiem, co to podobno jest zającem, bo dostał go Jasiek na Wielkanoc od mojego taty - a wiadomo, jak na Wielkanoc, to tylko zając - i pokochał natychmiast miłościa wielką
ojjj jaki słodziutkiii
Stary 2014-04-24, 16:43   #3213
Aaamelkaa
Zakorzenienie

hejo

witam się schorowana
rano byłam u lekarza i stwierdził ostre zapalenie migdałków
dziś mąż ma wolne więc opiekuje się Michasiem,ale jutro i w sobotę pracuje ,całe szczęście teściowa ma 3 dni wolne i przyjedzie dziś do pomocy ,zostanie do niedzieli
Michaś miał szczepienie, waży 8150g
a teraz czytam co u Was

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 16:51   #3214
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Ja z wakacjami nie wypaliło przez:
-mój kregosłup
-kolega ktory mial z nami ejchac zmienił prace wiec ma tylko tydzien urlopu
- wsadizli mi w polowie wyjazdu zjazd w warszawie
- mysle ze taki długi wyjazd to katorga dla Macka... obaiam sie ze nie wytrzymam z nim 24h w samochodzie.

A co do snów to mnie sie sniło ze wystepowałam w konkursie kulinarnym.
Finałowa konkurencja było ciasto. Skłądniki: herbatniki i banany
Zakasowałam konkurencje bo ubiłam banana widelcem na mus i przełozyłam herbatniki. A wszyscy kroili w plasterki...
ODbierając nagrode dziekowałam mojemu synowi, dzieki któremu odkryłam recepture na mus bananowy
szkoda że z wakacjami nie wypaliło
hehe i brawa za mus bananowy

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
hej, hej
jestem chora , mam totalny bezgłos, nie mogę nic powiedzieć, taką mam chrypkę
współczuję, jeśli nie karmisz to kup sobie Homeovox

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
A ja jutro 22 i pewnie spędzę ten dzień tylko z Małym
najlepszego

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość

moja malutka konczy dzisiaj pól roczku

wszystkiego naj również dla Kornelcia
wszystkiego naj naj dla wszystkich 6- cio, 7-mio i 8- mio miesięczniaków

Cytat:
ejjjjj czy to babsko sie ode mnie odczepi?? znowu byla ciotka tżta teraz i przyszla z kocem jakims bo mowi "jezu jak ja widze jak wy lekko ubieracie Julke to przynioslam Wam koc"(ona twierdzi ze dziecko musi zyc w cieple i ze niemowle sie nigdy nie przegrzeje), ze nim mamy przykrywac Julke(to juz drugi koc przyniosla.....) i Julka byla na huśtawce a ta zeby wylaczyc muzyke bo Julce bębenki pękają ze to malutkie dziecko....potem mała zajęczała a ta "widzisz widzisz już ją uszka bolą....a moze jej zimno???) ja pierd....... a jeszcze zachwile mowi do niej"widze ze bys chciala pić, a mamusia Ci nie chce dac pic a Ty musisz duzo pić" no normalnie walnięta baba
o losie, skarbinca wiedzy... masakryczna jest

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Skorzystała któraś z tej promo http://allegro.pl/wiosenny-kocyk-mal...099991846.html ? fajne te kocyki? jakościowo oki? zastanawiam sie nad kupnem
kocyk fajny, jak co prawda nie mam ale tak myślę o nim intensywnie (na BN miałam kupić młodemu, ale moja sis kupiła mu inny)

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
hello

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
własnie robie plan na adrianka urodziny
do przedszkola kupuje banki mydlane dla dzieci +BALONIK+ cukierki ?mam w szafce dwa opakowania gALARETEK W CZEKOLADZIE/+ tort jeśli upoluje truskawki

a do domu cóż ...będzie nas troszke choć miało być nie wiele
alko niet ale mój tato cos przebakuje że on bedzie drinki robił ale musze mu to z głowy wybić ciężko wszystkim zrozumieć ż ebedzie tylko picolo
tak wiec mam plan niezdrowy
tort, sernik, wafel z masą z mleka w proszku
chipsy , żelki, pianki , orzeszki w skorupce biedronkowe, paluszki

i skłaniam się na grila bo mam wielki kawał karkówki zamrożony i cos z tym trzeba zrobić
myslicie ze wystarczy
no i jeszcze soki muszę kupić jakieś no ale to wiadomo ...myślę czy jest sens piec jeszcze jeden placek czy sobie darować
ciacha już bym innego nie piekła, a grill fajna sprawa

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
hejo

witam się schorowana
dziś mąż ma wolne więc opiekuje się Michasiem,ale jutro i w sobotę pracuje ,całe szczęście teściowa ma 3 dni wolne i przyjedzie dziś do pomocy ,zostanie do niedzieli
a teraz czytam co u Was
zdrówka, dobrze że T przyjedzie Was wspomóc
za wagę Michasia

byliśmy dzisiaj u alergologa, dokłądny wywiad zrobiła, zbadała młodego i mamy go myć mydełkiem Oilatum, niczym nie natłuszczać, do Bebilonu Pepti po troszku dodawać Bebilon HA lub Bebiko HA (stwierdziła że skoro od początku był dokarmiany bebikiem a ja jadłam mleko to raczej coś innego ) i do kontroli za miesiąc, zmiany na skórze smarować Elocom w płynie raz dziennie a miejsca zmienione pod paszkami, w pachwinach, w fałdki maścią Clotrimazolum i nie przegrzewać przede wszystkim... i mam spisywac co ja jem, co podaję małemu

Edytowane przez Asiek84
Czas edycji: 2014-04-24 o 16:53
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 16:52   #3215
doughnut_agg
Zadomowienie

jutro ponadrabiam
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 17:10   #3216
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
hej, hej
jestem chora , mam totalny bezgłos, nie mogę nic powiedzieć, taką mam chrypkę
witam w klubie chorowitków, żeby sie dalej nie rozwinęło
strasznie mi szkoda że w taką pogode leżę w łóżku
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dzień dobry noc taka sobie ale niestety zęby go męczą i zasypia tylko po żelu. Dziewczyny które karmią mm zdarza wam się karmić w nocy?
zdarza się,ale coraz rzadziej
Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość

dziewczyny kp przy przechodzeniu na mm podaje się od razu 2 ?

i drugie pytanie czym domywacie smoczki z butelek ? nie musze mówić jak wygląda po soku marchewkowym to samo jest z białym ustnikiem z niekapka

i przypomnijcie jakie chrupki dajecie dziecią jaka firma i gdzie kupujecie
ja smoczek myje płynem do mycia butelek Dzidziuś super usuwa osady
chrupki tygryski w auchan kupuje

Cytat:

Zdjęcie z królikiem, co to podobno jest zającem, bo dostał go Jasiek na Wielkanoc od mojego taty - a wiadomo, jak na Wielkanoc, to tylko zając - i pokochał natychmiast miłościa wielką
Słodziak

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 17:27   #3217
Madzia000
Zadomowienie

Mialam kilka cytatow, ktore robilam pol dnia bo czytalam na raty i szlag je wzial :///

No nic... zla jestem jak byk bo bylam w realu po te obiadki na promo za 7zl z hakiem noi przy okazji wzielam body z krotkim rekawkiem 2szt. W domu przepralam je recznie, zeby zobaczyc czy farbuja i co ? I woda istnie zielona :[ taka chinska farba mi zalecialo :[ i co teraz ? Nosic/ nie nosic/ reklamowac ? Zla jestem.... moglam dyche dolozyc i kupic cos w hm czy re ;(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 18:13   #3218
kaska87
Zakorzenienie

wywaliło nam neta i teraz dopiero mam głupia burza

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 18:17   #3219
dodinha
Wtajemniczenie

Zdrówka dls wszystkich choruszkow.Byłyśmy się dziś zważyć.Moja klusia waży już 8,10kg,wiec przez miesiąc przybrała 750gram

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-04-24, 18:36   #3220
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Zdrówka dls wszystkich choruszkow.Byłyśmy się dziś zważyć.Moja klusia waży już 8,10kg,wiec przez miesiąc przybrała 750gram

To mamy takie same kluseczki prawie - moja 8.2kg w poniedziałek Nie wiem jak Ciebie, ale mnie już ręce bolą od dźwigania, więc prawie w ogóle jej nie nosze w ciągu dnia.

Dzień dobry
Ciekawy artykuł o nauce dziecka znaków do komunikacji. Mój kolega z pracy jeszcze jak byłam w ciąży mi o tym mówił i u nich ponoć świetnie się sprawdziło - synek umiał pokazać podstawowe rzeczy.
http://www.babycenter.com/0_signing-...S_MBT_Referral

Ide coś ponadrabiać.
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 18:37   #3221
policzanka
Wtajemniczenie

Miałam po cytowane i ..i nie mam:/

Mariiasia ,chyba to Ty pytałas czy byłam z wierceniem się Lilki u lekarza?Owszem pytałam ,Pani doktor stwierdziła ze to pewnie ząbkowania(ona filmiku nie widziała-jak teraz bede to jej pokaze)
Kasiunia_a to trwa jakoś od tego ostatniego szczepienia 5w1(tak jakos mi się kojarzy) ale nie sądze by to miało jakis związek
Laryskooj współczuje Ci równiez tych nocek..nie wiem jak dla Ciebie ale dla mnie jest to udręka..Jedynym złotym środkiem w Naszym przypadku jest ponowne ululanie Lilki na rękach
Isabel-jak miło ze o Nas pytasz.Tak się składa ze dwie minione nocki były idealne!Lila wierciła się tylko na początku.Pozniej spała jak zabita!jestem mega happy przez to
motylku-przykro mi .Mam nadzieje ze moze się jeszcze uda kogos znalezc..
czaszko-brawa za ząbalka!!
Matal-hej,hej!!!zdrówka dla Was!!
juz wiem dziewczyny co znaczy miec raczkujące dziecię w domu!wszędzie (dosłownie) ta mała łobuziara wejdzienawet na moment nie mozna jej spuscic z oczu!dzis się o tym przekonałam..na szczescie zadnego guza sobie nie nabiła
zazdrosze Wam tych urlopów..My w tym roku jednak nigdziee się nie wybieramy-no moze jednodniowy wypad nad morze..ale za to na przyszłą wiosne sobie odbijemy
wiecie co..wstyd sie przyznac ale ja juz na wadze mam 83kg!czyli w ciągu bardzo krótkiego czasu przytyłam 5kg..nie wiem chyba bede musiała sobie jakies tapsy na brak łknienia kupic bo zem ciągle głodna..

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2014-04-24 o 19:39
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 18:43   #3222
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
To mamy takie same kluseczki prawie - moja 8.2kg w poniedziałek Nie wiem jak Ciebie, ale mnie już ręce bolą od dźwigania, więc prawie w ogóle jej nie nosze w ciągu dnia.

Dzień dobry
Ciekawy artykuł o nauce dziecka znaków do komunikacji. Mój kolega z pracy jeszcze jak byłam w ciąży mi o tym mówił i u nich ponoć świetnie się sprawdziło - synek umiał pokazać podstawowe rzeczy.

Ide coś ponadrabiać.
Oj tez mi ciezko,po chwili juz rece i plecy bola,ale dostalam dzis nosidlo,wiec bedzie lzej!!
Stary 2014-04-24, 18:56   #3223
ja :)
Zakorzenienie

Lena, Kornel - 100 lat 100 lat! Najlepszości na pół roczku

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Najładniejsze kolory. Musze odkopać Twojego bloga
Po inspiracje zapraszam na mojego pinteresta, tam to są cuda!
Już go nie prowadze, ostatni wpis jest z ostatnich dni ciąży
Daj linka do pinteresta!

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
ja super, ze tak bezproblemowo idzie Wam kp. Ja próbowałam juz wprowadzić mm, ale Wiki nie chce. Mam nadzieje, ze Wam pójdzie sprawniej.

ja o czym prowadzisz bloga ???
Nie wiem skąd tyle szczęścia u mnie. Żadnych zastojów, żadnych poranionych sutków od samego początku, żadnych kryzysów. Jak do tej pory było ok, mam szczęście jak już mówiłam
Też się właśnie boję, że Pola odmówi, ale zobaczymy.

Bloga już nie prowadzę - jakoś tak zamarł jak się Pola urodziła O moim pobycie w USA - głównie o wycieczkach, które tu mieliśmy + jakaś drobnica z ciekawostek życia codziennego.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Ja z wakacjami nie wypaliło przez:
-mój kregosłup
-kolega ktory mial z nami ejchac zmienił prace wiec ma tylko tydzien urlopu
- wsadizli mi w polowie wyjazdu zjazd w warszawie
- mysle ze taki długi wyjazd to katorga dla Macka... obaiam sie ze nie wytrzymam z nim 24h w samochodzie.
Rozumiem. Też własnie się obawiam długiej podróży z Polą autem i chyba zdecydujemy się na coś bliżej albo samolotem. Ale to i tak dopiero we wrześniu więc dużo czasu na rozmyślania

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Hej
Powinnam się cieszyć po nocy, a jestem podłamana
Pisałam ostatnio, że Miłosz budzi 2-4 razy i co noc ok. 3 jest mega płacz i nie wiem o co. Dzisiejszej nocy spał ciągiem od 22.30 do 7 rano. Super, nie? A dlaczego taka zmiana? Bo przy pierwszej pobudce po 22 wypił 170ml bebilonu No masakra, mój mały chyba nie dojadał i dlatego tak się budził i płakał Nie wiem co teraz, chyba dziś też dam wieczorem mm, odciągnę butlę na jutro i zobaczę czy też będzie spał ładnie. Ale ja nienawidzę odciągać, to jest dla mnie kara Mąż mi mówi żebym dała spokój z tym odciąganiem, ale ja się boję, że całkiem już mleka mieć nie będę, a chcę jeszcze karmić piersią
Kasiunia, nie martw się na zapas. Może akurat więcej potrzebował i dlatego częściej się budził?
Moja też miała ostatnio 2 tyg, że 3 posiłki w nocy. Później kilka nocy z jedną pobudką albo i wcale. Wczoraj i dziś idzie kolejny ząb więc pobudka co 2h i tez chce cyca bo chyba jej to ulge przynosi. Także jeszcze nie przesądzaj, poeksperymentuj różne konfiguracje karmień przez następne dni i zobaczysz co jest na rzeczy

Widzę, że większość z Was ma kiepskie doświadczenie z wprowadzeniem mm. No to już się boję

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
widzę, że nawet kilka powodów się na to złożyło, szkoda ale cóż zrobić
pewnie jeszcze coś innego wymyślisz

a sen super, gniecione banany to jest to

Miłosz wstał dziś z wysypką na buzi. Nie wiem od czego, bo wczoraj nic nowego nie dostał. Przedwczoraj była cukinia, ale wczoraj dla odmiany nie tknął obiadku z nią Dopiero po 1,5 doby mogło go wysypać po cukinii?? Dobrze, że zamroziłam ten trzeci słoiczek, bo dziś mu nie podam.
A podawał ktoś kalarepę?? Z czym to połączyć?
Ponoć uczulenie moze wyskoczyć nawet jak już wcześniej jadło się dany produkt. Ja już nie ogarniam tego jedzenia
Uwielbiam kalarepe

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Oj tez mi ciezko,po chwili juz rece i plecy bola,ale dostalam dzis nosidlo,wiec bedzie lzej!!
O tak - nosidło jest świetne My codziennie na spacer raz z wózkiem a raz w nosidle. Uwielbia podziwiać świat z tej perspektywy. I jaki tata jest zadowolony w weekendy

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

u nas rozszerzanie diety kiepsko się zaczyna 2 dni dawałam marchewkę i moje dziecko wysypało na policzkach
on niemalże bez przerwy wysypany... w takim tempie to ja nie wiem kiedy my do czegoś dojdziemy w tej diecie

ale z pozytywówmój synek coraz szybciej pełza, cały czas kombinuje co z tym raczkowaniem i próbuje się przekręcać z plecków na brzuszek (póki co przez jedną stronę). leży na boczku i z całych sił chce na brzuszek ale nie wiem czy za mały zamach robi czy co ze mu jeszcze nie wychodzi
dla Jasia zdolniachy. Jak wykombinuje raz jak się przewrócić to później nie będziesz mogła mu pieluchy przebrać tak będzie ciągle chybał na brzuch A że przez jeden bok to normalne. Moja dopiero po 3tyg jak zaczęa się przekręcać opanowała przez prawy.
Moja póki co pełza jedynie do tyłu i bardzo się denerwuje bo próbuje dosięgnąc zabawkę a jest od niej coraz dalej

Co do wprowadzania to u nas na ziemniak/marchewka/jabłko/dynia - ziemniak ból brzucha i wysypka, dynia też kiepsko. Do tego jak je to pare łyżeczek i koniec imprezy Spoko, nie ma się co śpieszyć. I nasze maluchy będą ładnie jadły w swoim czasie.
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 18:58   #3224
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:

Daj linka do pinteresta!

Nie wiem skąd tyle szczęścia u mnie. Żadnych zastojów, żadnych poranionych sutków od samego początku, żadnych kryzysów. Jak do tej pory było ok, mam szczęście jak już mówiłam

Bloga już nie prowadzę - jakoś tak zamarł jak się Pola urodziła O moim pobycie w USA - głównie o wycieczkach, które tu mieliśmy + jakaś drobnica z ciekawostek życia codziennego.

Rozumiem. Też własnie się obawiam długiej podróży z Polą autem i chyba zdecydujemy się na coś bliżej albo samolotem. Ale to i tak dopiero we wrześniu więc dużo czasu na rozmyślania

Kasiunia, nie martw się na zapas. Może akurat więcej potrzebował i dlatego częściej się budził?
Moja też miała ostatnio 2 tyg, że 3 posiłki w nocy. Później kilka nocy z jedną pobudką albo i wcale. Wczoraj i dziś idzie kolejny ząb więc pobudka co 2h i tez chce cyca bo chyba jej to ulge przynosi. Także jeszcze nie przesądzaj, poeksperymentuj różne konfiguracje karmień przez następne dni i zobaczysz co jest na rzeczy

Widzę, że większość z Was ma kiepskie doświadczenie z wprowadzeniem mm. No to już się boję

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Ponoć uczulenie moze wyskoczyć nawet jak już wcześniej jadło się dany produkt. Ja już nie ogarniam tego jedzenia
Uwielbiam kalarepe

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

O tak - nosidło jest świetne My codziennie na spacer raz z wózkiem a raz w nosidle. Uwielbia podziwiać świat z tej perspektywy. I jaki tata jest zadowolony w weekendy [COLOR="Silver"]
Tata jeszcze nie probowal,jutro bedzie mial okazje,Co do kp to u mnie tez zero kryzysow,poranionych ,popekanych sutkow,mleka duzo
Stary 2014-04-24, 19:05   #3225
nephelim89
Rozeznanie

Dziękujemy za życzenia dla Wika
Wróciliśmy ze spacerku . Robiłam zdjęcie jak śpi w wózku przy stawie i w domu patrzę a w kadr załapał się płynący SZCZUR!
Cytat:

Dzień dobry

Ide coś ponadrabiać.
Uczę Wikusia odkąd skończył 6 miesięcy i na razie pokazuje czasem ze chcę jeść ogólnie fajna metoda na komunikację z takim szkrabem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 19:05   #3226
teacherka
Zakorzenienie

Dodinha, nieźle Ci Helenka przykoksiła! moja ok 200-300 na miesiąc maksymalnie ostatnio... Właśnie zaczynam sie martwić, bo jakoś tak schudła na oko, żebra jej jakoś wystają... Przejdę się może jutro do przychodni, na ważenie...

Ja, wyślę pw.

Zuzka ululana. Oby się nie obudziła za chwilę, bo jestem sama. :P Kiepsko się czuję, jestem już przemęczona, nawet Tż stwierdził, że wyjątkowo blada jestem (zawsze jestem biała jak sciana, ale teraz to już w ogóle...). Kiedy Zuza da mi pospać?
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 19:08   #3227
kaska87
Zakorzenienie

powystawiałam łachy po Mikim na allegro może ktoś coś kupi bo i tak leży

Stary 2014-04-24, 19:11   #3228
matallewar
Zakorzenienie

policzanka Encia ma 2 tylko z dziś Boję się jechać na zlot, bo na mnie opiekę społeczną dziewczyny naślą A to wszystko przez Edzika, on chyba nie czai, że ona jest mniejsza i jeszcze nie wszystko umie...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 19:11   #3229
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Dodinha, nieźle Ci Helenka przykoksiła! moja ok 200-300 na miesiąc maksymalnie ostatnio... Właśnie zaczynam sie martwić, bo jakoś tak schudła na oko, żebra jej jakoś wystają... Przejdę się może jutro do przychodni, na ważenie...

Ja, wyślę pw.

Zuzka ululana. Oby się nie obudziła za chwilę, bo jestem sama. :P Kiepsko się czuję, jestem już przemęczona, nawet Tż stwierdził, że wyjątkowo blada jestem (zawsze jestem biała jak sciana, ale teraz to już w ogóle...). Kiedy Zuza da mi pospać?
Dzieki,ciesze sie,ze przybiera ladnie,Tez sie zastanawiam,kiedy sie w koncu wyspie
Stary 2014-04-24, 19:13   #3230
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
policzanka Encia ma 2 tylko z dziś Boję się jechać na zlot, bo na mnie opiekę społeczną dziewczyny naślą A to wszystko przez Edzika, on chyba nie czai, że ona jest mniejsza i jeszcze nie wszystko umie...

a bierzesz tylko Elenę?

Stary 2014-04-24, 19:14   #3231
czaszka_
Zakorzenienie

u nas tez Julka juz ululana....a raczej odlozylam ją do lozeczka i narazie jest cicho
kurde ale wycie bylo straszne, tak sie zakrztusila ze az sina byla i wylecialo duzo noskiem

od rana mam wszystko pocytowane ale co chcialam odpisac to albo Julietta wzywala albo nie mialam neta albo mi ktos przejmowal kompa
moze sie teraz uda

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 19:16   #3232
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
wtf?

Cytat:
melduje że żyje i mam się dobrze

Cytat:

Cytat:
Mamy 2 ząbka!!!
gratulacje!
Cytat:

słodziak

dziewczyny, z którymi się widzę w sobotę! mój tż chce Was poznać, tzn nie wierzy mi, że to spotkanie samych mamuś i dzieciów i koniecznie chce mnie odprowadzić na samo miejsce

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 19:19   #3233
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

a bierzesz tylko Elenę?

Tak, Eda ma do poniedziałku antybiotyk, więc nie będę ryzykowała, że znów coś złapie, tż się nim zajmie

mariiasia mój był ze mną na 90% zlotów teraz też miał jechać, ale z Edzikiem zostaje także spokojnie bierz go ze sobą

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-04-24, 19:19   #3234
czaszka_
Zakorzenienie

dziewczyny powiedzcie mi jeszcze czy wasze dzieci nadal są spokojne w samochodzie?Julka kiedys lubiala jezdzic i ciagle spala a teraz jest wycie straszne....boje sie co to jutro bedzie bo jedziemy 200km do ikei do krk.Az mnie z nerwow sciska czy mała to wytrzyma

Stary 2014-04-24, 19:20   #3235
matallewar
Zakorzenienie

Aha, a tak moje dziecko chodzi spać
I tak spędza 3/4 dnia
Jak żyć?!

(bez buzi, ochrona wizerunku )

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-04-24, 19:22   #3236
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:

Tak, Eda ma do poniedziałku antybiotyk, więc nie będę ryzykowała, że znów coś złapie, tż się nim zajmie

mariiasia mój był ze mną na 90% zlotów teraz też miał jechać, ale z Edzikiem zostaje także spokojnie bierz go ze sobą
już zostało ustalone, że będzie czekał cierpliwie w jakimś saturnie albo mcdonaldzie

eeej, ja się boję, że Was nie poznam, albo, ze pójdę do jakichś innych mamusiek i zrobię z siebie głupka
Cytat:
dziewczyny powiedzcie mi jeszcze czy wasze dzieci nadal są spokojne w samochodzie?Julka kiedys lubiala jezdzic i ciagle spala a teraz jest wycie straszne....boje sie co to jutro bedzie bo jedziemy 200km do ikei do krk.Az mnie z nerwow sciska czy mała to wytrzyma
jeśli jedziemy, tzn auto jest w ruchu to luz, ale jeśli dłuzej stoimy np na światłach a Szymuś akurat nie śpi to jest ryk

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 19:27   #3237
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:

woww ale macie chlopow moj to by na pewno nie poszedl jakby mialy byc same baby
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
powystawiałam łachy po Mikim na allegro może ktoś coś kupi bo i tak leży
nie zostawiasz na drugie baby?
Cytat:

super waga!
Cytat:

ale slodko a zajac super jest!
Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
o losie, skarbinca wiedzy... masakryczna jest
no...skarbnica wiedzy przedpotopowej
2 dni temu mi zglosila ze pampy powodują chorobe nerek i zebym malej zakladala tetrowe
Cytat:
czaszka, moim zdaniem nic się nie stanie. Tak samo jak czasami źle nosisz czy źle zlapiesz przy przewijaniu. Nosidło nieergonomiczne noszone raz na ruski rok i nie za długo krzywdy nie wyrządzi, no chyba, że Dzieciowi będzie w nim po prostu niewygodnie.
dziekuje wszystkie dziewczyny za posty dot.nosidel nie energonomicznych
narazie moze pare razy uzyjemy tego womara a jak Julce sie spodoba takie noszenie to sie zastanowimy nad kupnem czegos lepszego

Stary 2014-04-24, 19:28   #3238
kaska87
Zakorzenienie

Matal mój od kiedy zobaczył jak fajnie się stoi, raczkuje po całym domu to też by tak najchętniej spędzał cały dzień marzę czasem żeby on był leżącą dzidzią "ale to już było...."

mój jak gadaliśmy to powiedział, że jak coś to on spada bo nie będzie na jakieś spotkania z wizażu chodzić nie zna się

Czaszka trochę zostawiam

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-04-24 o 19:29
Stary 2014-04-24, 19:35   #3239
czaszka_
Zakorzenienie

wszystkiego najlepszego dla wszystkich dzieciaczkow!!

Cytat:

Niehc już ten okres sobie idzie, słabo mi dzisiaj i boliiiiii, a to już 3 dzień...

to dlugo juz Cie boli, oby szybko przeszlo
Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Stwierdzam, że zaufany dentysta zrobił mi źle ząb Boli jak jem cokolwiek, tak jakby mnie prąd przeszywa Myślicie, że powinien mi poprawić ten ząb za freeko? Buliłam 100zł, bo chodzę prywatnie
skoro za niego zaplacilas to jak Cie boli to nie powinni nic wolac pieniedzy
Cytat:
Aha, a tak moje dziecko chodzi spać
I tak spędza 3/4 dnia
Jak żyć?!

(bez buzi, ochrona wizerunku )
ale zdolniacha
Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość

jeśli jedziemy, tzn auto jest w ruchu to luz, ale jeśli dłuzej stoimy np na światłach a Szymuś akurat nie śpi to jest ryk
no wlasnie ja sie najbardziej o to spanie w dzien boje ze mi nie zasnie ani w aucie ani w ikei i bedzie ciezko
Cytat:
Nie byliśmy u teściów, bo w czwartek okazało się, że Eda ma szkarlatynę i tak oto siedzimy dalej razem w domu, oboje na antybiotyku (ja miałam zapalenie zatok, dziś kończę brać). Także "święta" w domu, we 4
no to piekne mieliscie swieta
zdróweczka dla Was wszystkich
Cytat:
święta sie skonczyły to wyzdrowiałam
ja tez zawsze jak cos sie zbliza to jestem chora dobrze ze juz zdrowa jestes
Cytat:
Heja, poczytałam was ale nie nadaję się dzisiaj już na odpisywanie, ale miałam dzień, jestem jak balon napompowany do granic wytrzymałości co ma za chwilę pęknąć (...)
normalnie dzień moich marzeń...., oby nigdy więcej!
wybaczcie musiałam się wysypać........

Stary 2014-04-24, 19:36   #3240
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
hejo

witam się schorowana
a teraz czytam co u Was
Duzo zdrowka, fajnie ze teściowa pomoże.
za wagę

Cytat:

Daj linka do pinteresta!

Uwielbiam kalarepe

O tak - nosidło jest świetne My codziennie na spacer raz z wózkiem a raz w nosidle. Uwielbia podziwiać świat z tej perspektywy. I jaki tata jest zadowolony w weekendy

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

dla Jasia zdolniachy. Jak wykombinuje raz jak się przewrócić to później nie będziesz mogła mu pieluchy przebrać tak będzie ciągle chybał na brzuch A że przez jeden bok to normalne. Moja dopiero po 3tyg jak zaczęa się przekręcać opanowała przez prawy.
Moja póki co pełza jedynie do tyłu i bardzo się denerwuje bo próbuje dosięgnąc zabawkę a jest od niej coraz dalej

Co do wprowadzania to u nas na ziemniak/marchewka/jabłko/dynia - ziemniak ból brzucha i wysypka, dynia też kiepsko. Do tego jak je to pare łyżeczek i koniec imprezy Spoko, nie ma się co śpieszyć. I nasze maluchy będą ładnie jadły w swoim czasie.
Fajny pomysł na bloga, rodzinka i znajomi mogli byc na bieżąco z Waszymi wyprawami. A ja uwielbiam USA, mam nadzieje, ze jeszcze kiedys tam polecę
Co do kp, to tez większych problemów nie miałam, ale pokarmu jakoś w nadmiarze nie mam, wiec pewnie stad częste karmienie i nocne pobudki. U nas jest nie tylko problem z mm, ale wszelkimi płynami- woda, sokami, herbatkami i jedzeniem. Z perspektywy czasu juz dawno wprowadziłabym mm i dopajala herbatkami, woda, myśle ze wtedy oswoilaby sie z innymi smakami niż mleko mamy i teraz byłoby łatwiej.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości