|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nestelle z tymi urodzinami to dajesz popalić co do stanów zagrożeń u dzieci to ja ciągle się uczę i zbieram info typu: jechać na ip jak nie spada gorączka po lekach, jak się zapada klatka przy oddychaniu, jak sinieje wokoł ust(to przy młodej zwłaszcza ważne dla nas) itp żeby nie szukać po googlach w takich momentach eh
|
|
#2552 |
|
MBZ♥
|
Oliwka mam nadzieję, że restauracja ogarnie temat
Ty nie masz się w co ubrać świat się kończy![]() Kapelutek taki miętowy:http://www.lamillou.com/shop/kapelus...mint-rick-rack A co do bezrękawników to też mi sprzed nosa zniknęły i ![]() Kasia to szalejemy? super!---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Trolla to żeby to bach w końcu nadeszło
|
|
|
|
#2553 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Najlepsze zyczenia dla Michałka Dzięki Wam bardzo za odpowiedzi chciałam tylko doprecyzować, Villga, jaki model x-landera masz?Tasiu, piękne imię wybrałaś dla córeczki Cytat:
![]() Cytat:
dzielni jesteście Cytat:
Cytat:
![]() 2. no to u mnie to samo 3. Cytat:
Cytat:
![]() a po co soczki? ![]() Dragusiu, temat ankiety chciałabym zamknąc do konca kwietnia. Może byc? |
||||||
|
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka a co robilas jednak mikro?
Kiedy przyjecie, w sobote?
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
alliw soczki no bo przecież wszystkie mamy dają soczki
no dziecko przecież coś musi pić lekarz po chwili rozmowy pochwalił mnie i przeprosił za nawyk pytania o soczki ale już dawno nie słyszał że dziecko pije samą wodę ....
|
|
|
|
#2556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brawo dla Ciebie
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
oo basen
a ja sie wciaz jakos boje z mala iść... ten chlor i w ogole..my po obiadku, o dziwo mała duzo zjadla... pulpeciki z warzywami w srodku( wiecej warzyw niz miesa) + kasza jaglana, teraz lezy sobie w lozeczku moze zasnie ![]() kurde, dzis juz 5 raz sie zalatwila sie taka rzadka kupka ;/ Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-04-24 o 15:56 |
|
|
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
Demeter takie bóle brzuszka są normalne
Despa co do lekarza uważam tak samo. Ja zawsze jestem przed rozwinięciem choroby. Ostatnio byłam z katarem i na szczęście dostałam na niego super lek, bo katar okropny a szybko się skończył i bez powikłań-a był bakteryjny. Jeszcze wam powiem że ta ostatnio 6 miesieczna zaglodzona dziewczynka to u mnie w mieście dziewczyny po blogu wrzuconym przez Despę mam taki mentlik w głowie.(ciesze się że to przeczytałam) Zawsze wiedziałam że różne są konsekwencje szczepień ale pierwszy raz "zobaczyłam" jak to się dzieje TŻ mówi żeby Kamila nie szczepić, nawet nie wiem czy jest taka opcja? Pisałyście o odwlekaniu, czy to ma jakiś sens? Czy za pare miesięcy lepiej przyjmie tą szczepionkę? Nie da się zaszczepić tylko na odre? Podczytujecie styczniówki, u nich wszystko ok po szczepieniach? ja jestem w szoku. Sory za tyle pytań ale własnie taki mam mętlik ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
Fakt wygląda jak pół Kamila ale jest zdrowym, bardzo ruchliwym chłopcem. Tyle że drobniejszym
|
|
|
|
|
#2560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
to juz nie od nas zalezy... U mnie tz szczuply i dosyc wysoki, wiec i A taka bedzie... nie kazde szczuple dziecko jest wyglodzone...
|
||
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
despa -zgadzam się, że nasze dzieci nie są niegrzeczne. Tylko czemu mój nerwus tłucze innych gdy tylko jakaś obca osoba dotknie jego rzeczy, przykład: spacerowaliśmy ostatnio z moją przyjaciółką, wyciągnęłam A. z wózka, a ona miała pchać jego wózek, mały jak zobaczył, że go dotknęła to natychmiast pobiegł z krzykiem i zaczął ją odciągać od niego. Czy to normalne, że on ma aż tak rozbudowane poczucie własności?
Moderna - bardzo fajne te blogi co podałaś, aż mi się zachciało gotować ![]() Któraś pytała o cycowanie nocne. My na kolację o 19stej jemy albo kaszę, albo mleko, albo kanapki. O 21 kąpiel, 21.30 butelka i spanie. Pierwsza pobudka zwykle już o północy, ale on już nie je, tylko poczuje cyca w buzi od razu śpi, naprawdę trwa to kilka sekund. Później około 5 wstaje, siada na łóżku i szuka kompana do zabawy, ale ja twardo udaję, że śpię, w końcu on po 15-20 minutach kapituluje i tym sposobem dosypiamy do 8. I tak jest codziennie, a wiem, że gdybym tylko otworzyła oczy o 5 to musielibyśmy wstawać i nie ma zmiłuj. nestelle - zdrowia, szczęścia pomyślności ![]() Luna - łączę się w bólu rąk, A. waży 13kg, a mój kręgosłup i ręce wołają o odpoczynek. Ale teraz jak zaczął chodzić, jest i tak o niebo lżej. |
|
|
|
#2562 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Laska? Proszę Cię, nie śmiej się. Ty to dopiero |
|
|
|
|
#2563 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Lunka ja mimo wahań szczepię. I na odre swinkę rózyczkę zaszczepie również, chociaż się boję bardzo ale chyba nie teraz bo dopiero co infekcja, wiec odczekam i se odrocze ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
(moja jak np. sprawdzam Oliwce zadanie albo ją pytam, i przez chwilę się nią nie zajmuje, podchodzi do mnie i zabiera mi okulary-skąd wie,zem ślepa i ze bez nich nie sprawdzę ani nie przepytam?)
Oliwka -01.07.2001 http://www.suwaczki.com/tickers/atdcgu1rztnwqwft.png Emilka -26.03.2013 http://www.suwaczek.pl/cache/da9d9f9ea7.png Edytowane przez despa Czas edycji: 2014-04-24 o 17:07 |
||||
|
|
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
despa nie rozumiem Cie
|
|
|
|
#2565 |
|
Rozeznanie
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
ale śmieszne ....
|
|
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
oooo rajuuuuu, 10 stron do nadrobienia....
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
wbijaj,nie nadrabiaj.... co tam, jak tam?
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mialam Niespodzianke .... milus mnie w pracy odwiedzil
Akurat nic nie bylo do roboty ( bo duzo osob ) i poszlam na przerwe no ale nic co dobre nie moze trawac wiecznie - i zaraz mi sie przerwa konczy Tak wiec do pozniej Aa i TROLLA nie chcialam sie zasmucic stanem konta - Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
im szybciej tym lepiej
Cytat:
super
|
|
#2571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie myślałam, ze będzie łatwiej, no ale nie jest. Także nigdy więcej się nie zgodzę na taki wyjazd. Cytat:
dla Tomkaa zdjęcie na fb świetne, przystojniak mały |
||
|
|
|
#2572 |
|
MBZ♥
|
Monia wejdź na empik i zobacz czy jest jeszcze promocja 3 książki w cenie 2
a jak chcesz odrzucić to narazie odstaw nie z miłości.Despa lovju! Luna odraczaj ale nie rezygnuj całkowicie bo świnka z powikłaniami to kiepsko u chłopczyka:/ |
|
|
|
#2573 | |
|
Zakorzenienie
|
boahhhh, co za dzien
![]() chyba jestesmy w jakims wyzu skoku rozwojowego.. cierpliwosci potrzebuje Tylko dzisiaj bylo kilka atakow histerii: osttani mnie rozwalil juz calkowicie, otworzylam odkurzacz, zeby wyjac czesc, ktora wciagnelam przypadkowo, zamknelam odkurzacz i ryyykkkk, bo on chce by go znowu otworzyc.. o wyjciu na spacery na nozkach nie wspomne, powroty, do wozka nawet sie juz nie da wsadzic.. chce do mojego komputera, i tak stoi przy stole i pokazuje paluszkiem i placze A mysle o skoku, bo mlody bardzo cos przezywa, mielismy w ciagu osttanich dni kilka pobudek z placzem. A tak jeszcze wracajac do tematu histerii, bo mi sie przypomnialo, ze czasami wychodzicie z pokoju zostawiajac malca (nie wiem, kto pisal, bo to niewazne, nie chce by moj post odnosil sie do kogokolwiek personalnie )- prosze nie robcie tego - dziecko naprawde w takiej chwili potrzebuje bliskosci i poczucia bezpieczenstwa, ze ktos przy nim jest - nie wyobrazam sobie zostawic dziecka w takim momencie samego, on tak placze, tak walczy z tymi emocjami, nie rozumie nas, co chcemy mu powiedziec ![]() Cytat:
A interesuje mnie ten temat, bo na rynku niemieckim ponownie pojawily sie pojedyncze szczepionki przeciw odrze i rozyczce, swinki brak.
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-04-24 o 19:47 |
|
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna ja
jak nie wyjde mp. po godzinie/półltorej bezustannego darcia bo nie mówie o płaczu tylko o darciu to eksploduję. Wiem,ze robię źle, ale wybieram wg mnie mniejsze zło
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poltoragodzinnego darcia nawet sobie nie bede wizualizowac (podejrzewam, ze tez bym przynajniej na minute wyszla zaczerpnac powietrza)a ona tak histerycznie placze przez godzine, bez zadnego spoczynku, czy z przerwai, ze jednak cos jej pasuje? aaaaaaaaaaaaaaaaa!
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-04-24 o 19:59 |
|
|
|
|
#2576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sa takie dni,ze jest super nie zapłacze nawet raz, śmieje się, bawi, a są takie jak dzis ze wystarczy godzina i jestem ugotowana
|
|
#2577 |
|
MBZ♥
|
Moderna szczerze to nie interesowałam się tematem, aż tak. Wolałam jednak wspomnieć o tym
Współczuję takich pobudek w nocy u nas takie coś wskazuje przeważnie na zęby. Choć widzę też ile emocji w Niej siedzi i jak się denerwuje kiedy nie może nam wprost powiedzieć o co chodzi:/Demeter jak się czujesz? Despa po półtoragodzinnym płaczu to chybabym płakała z Nią:/ |
|
|
|
#2578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i az sie boje powtorki - a na pewno beda i to nie raz.. ale dziecko trzeba bedzie jakos przechytrzyc i jak najmniej powodow do placzu mu dawac, moze taka strategia wypali ![]() tak jak piszesz - ugotowana!
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
Potraficie tylko dobić człowieka...
|
|
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka no no widzialam przed chwila na fb jak ruszyl! Brawo!!!
![]() Despa na katar mucofluid (na recepte i drogi 31zl ale mysle ze starczy na dlugo) na powazny katar ktory zatyka i meczy jest super bo po psiknieciu przez pare godzin schodza takie gile ze szok. Pieknie oczyszcza, TZ tez zachwycony (ma dwie wtyczki dla doroslych i dzieci) ale mozna uzywac do godz 16 zeby zdazylo zejsc przed noca Co do szczepien to ja pewnie i tak zaszczepie ale kolo czerwca jak te chorobska przemina bo teraz tez ciagle cos. Ale paralizuje mnie sama mysl... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

świat się kończy

chciałam tylko doprecyzować, Villga, jaki model x-landera masz?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)