Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-24, 15:31   #2551
trolla2405
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

o kurcze, a jak wyciagalas?
ja bym sie bala, ze urwe.. raz u meza urwalam, to musial jechac do lekarza i brac antybiotyk
nitką, próbowałam kupić jakiś sprzęt w aptece ale chyba jeszcze nie sezon. tż zrobił garbik ze skóry, dupka się klesczowi podważyla i go w supełek złapałam, ale był mało przyczepionyna szczeście
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Hej no i ja z pracy - tez mam nadzieje ze bedzie LAJTOWO

Na pewno bedzie fajnie - bo STAN mojego konta poprawil
Mi dzis humor

Kocham Cie Emilianku <3.
mój wręcz odwrotnie
Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
a z urodzin padłam

Despa u nas też są prawidłowości jeśli chodzi o zęby: kwaśne kupki, kiepskie nocki i bach ząb
u nas kwaśne kupki, kiepskie nocki, wszystko w paszczy pogryzione tylko bach! brakuje

nestelle z tymi urodzinami to dajesz popalić

co do stanów zagrożeń u dzieci to ja ciągle się uczę i zbieram info typu: jechać na ip jak nie spada gorączka po lekach, jak się zapada klatka przy oddychaniu, jak sinieje wokoł ust(to przy młodej zwłaszcza ważne dla nas) itp żeby nie szukać po googlach w takich momentach eh
Stary 2014-04-24, 15:34   #2552
BYou
MBZ♥

Oliwka mam nadzieję, że restauracja ogarnie temat
Ty nie masz się w co ubrać świat się kończy
Kapelutek taki miętowy:http://www.lamillou.com/shop/kapelus...mint-rick-rack
A co do bezrękawników to też mi sprzed nosa zniknęły i jakbyś gdzieś znalazła to daj znać

Kasia to szalejemy?super!

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Trolla to żeby to bach w końcu nadeszło

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 15:40   #2553
alliw
Zadomowienie

Hej
Najlepsze zyczenia dla Michałka

Dzięki Wam bardzo za odpowiedzi chciałam tylko doprecyzować, Villga, jaki model x-landera masz?

Tasiu, piękne imię wybrałaś dla córeczki

Cytat:
Napisane przez Hally_berry Pokaż wiadomość
Napewno będzie fajnie....u mojego brata i u mnie mamy miesiąc i 2 dni różnicy i jest fajnie ...szkoda tylko, że moi rodzice tego nie dożyli ale wierzę i czuję, że opiekują się nami jeszcze bardziej tylko z innego miejsca na ziemi...niebie
ojej, przykro...

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Przecież tatę woła
Filip z miesiąc temu mówił i mama i tata od kąd Tż wyjechał gada cały czas tata. Ani razu mama nie powiedział od tego momentu.
W ogóle jak mu pokazuję zdjęcia w albumie Tż-ta to takie piski i radości wyczynia, aż mi go szkoda. Pewnie też tęskni za tatusiem.
ja to sobie nawet nie wyobrażam takiej rozłąki dzielni jesteście

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
A na końcu to jeszcze sie po pupie bije, że nie posłuchała heheh. Kiedyś ją tak złapałam i klepalam po pupie i tak sie jej spodobalo, że jak teraz mówię'o Ty lobuzie, zbijemy pupe' to sie sama klepie.
A jak powiem'ale grzeczna Kinia, cacy Kinia' to sie sama po glowie glaska ;-)

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
1.nie twierdze ze nie wygladałaś ładnie ale tak cie chwalił, nie chciał czegos? u mnie by było to bardzo podejrzane

2.kolacje je o 20-20:30, kp bylo kolo 1-3 ale ostatnio robi się "roszkowy" i domaga się już kp o 23-24 i potem jeszcze kilka razy buuuuuuuu

3. ale dziś rano się obudzil u mnie włozku, otworzyl oczka i wtulony we mnie mówił "mama, mama" jak mnie zobaczył
1. nie, na pewno nie
2. no to u mnie to samo
3.

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Byłyśmy wczoraj na spacerku - bez wózka/nosidła, wyszłam koło bloku, L. chodziła sobie po placyku - chodziła za ptaszkami, za dziećmi Od jednego chłopczyka - niewiele starszy - kwiatki dostała

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Witam

My po bilansie więc wszystko ok mam dawać soczki w przychodni podają proirix więc nie muszę kupować swojej. Nie dostałam odroczenia więc mamy szczepienie 27 maja o ile dobrze pamiętam.
Mała waży 9960 i podobno ma 74 cm jak ją postawiłam pod ścianą ale ciuszki na 80 nosi Jeszcze lekarz jej nie dotknął jeszcze dobrze się nie zbliżył ja ta się rozryczała masakra i nawet moje dziecko potrafi się do mnie mocno przytulać szkoda że przekonuję się tylko w takich momentach póki co

a po co soczki?

Dragusiu, temat ankiety chciałabym zamknąc do konca kwietnia. Może byc?
Stary 2014-04-24, 15:41   #2554
Moderna
Zakorzenienie

Oliwka a co robilas jednak mikro?
Kiedy przyjecie, w sobote?
Stary 2014-04-24, 15:42   #2555
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

alliw soczki no bo przecież wszystkie mamy dają soczki no dziecko przecież coś musi pić lekarz po chwili rozmowy pochwalił mnie i przeprosił za nawyk pytania o soczki ale już dawno nie słyszał że dziecko pije samą wodę ....
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 15:44   #2556
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
alliw soczki no bo przecież wszystkie mamy dają soczki no dziecko przecież coś musi pić lekarz po chwili rozmowy pochwalił mnie i przeprosił za nawyk pytania o soczki ale już dawno nie słyszał że dziecko pije samą wodę ....
Hehe

Brawo dla Ciebie
Stary 2014-04-24, 15:47   #2557
BYou
MBZ♥

Oliwka to by się zdziwił czytając nasz wątek

Stary 2014-04-24, 15:47   #2558
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
[w sobote rano na basen z basenu
oo basen a ja sie wciaz jakos boje z mala iść... ten chlor i w ogole..

my po obiadku, o dziwo mała duzo zjadla... pulpeciki z warzywami w srodku( wiecej warzyw niz miesa) + kasza jaglana, teraz lezy sobie w lozeczku moze zasnie

kurde, dzis juz 5 raz sie zalatwila sie taka rzadka kupka ;/

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-04-24 o 15:56
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 16:11   #2559
Luna0
Zakorzenienie

Demeter takie bóle brzuszka są normalne jeśli niepokoją to weź magnez, nie zaszkodzi
Despa co do lekarza uważam tak samo. Ja zawsze jestem przed rozwinięciem choroby. Ostatnio byłam z katarem i na szczęście dostałam na niego super lek, bo katar okropny a szybko się skończył i bez powikłań-a był bakteryjny.

Jeszcze wam powiem że ta ostatnio 6 miesieczna zaglodzona dziewczynka to u mnie w mieście

dziewczyny po blogu wrzuconym przez Despę mam taki mentlik w głowie.(ciesze się że to przeczytałam) Zawsze wiedziałam że różne są konsekwencje szczepień ale pierwszy raz "zobaczyłam" jak to się dzieje
TŻ mówi żeby Kamila nie szczepić, nawet nie wiem czy jest taka opcja?
Pisałyście o odwlekaniu, czy to ma jakiś sens? Czy za pare miesięcy lepiej przyjmie tą szczepionkę? Nie da się zaszczepić tylko na odre?
Podczytujecie styczniówki, u nich wszystko ok po szczepieniach?
ja jestem w szoku. Sory za tyle pytań ale własnie taki mam mętlik

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
moja nawet teraz tyle nie wazy, nie ma czego zazdraszczac, czasem czuje dziwne spojrzenie ludzi gdy widza moje dziecko ( wyglada naprawde bardzo szczuplutko)
To samo mi ostatnio mówiła koleżanka swojego niejadka który jest starszy od K. o 3 miesiące. Wszyscy po niej jadą mimo że lekarz nie widzi w nim nic złego.
Fakt wygląda jak pół Kamila ale jest zdrowym, bardzo ruchliwym chłopcem. Tyle że drobniejszym

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 16:14   #2560
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Jeszcze wam powiem że ta ostatnio 6 miesieczna zaglodzona dziewczynka to u mnie w mieście

przed chwila w wydarzeniach bylo, podobno matka karmila ją kasza z mlekiem krowim i kozim.. rano obudzila sie martwa, probowali ją ratowac szkoda slow, nie wiem co o tym myslec..

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
To samo mi ostatnio mówiła koleżanka swojego niejadka który jest starszy od K. o 3 miesiące. Wszyscy po niej jadą mimo że lekarz nie widzi w nim nic złego.
Fakt wygląda jak pół Kamila ale jest zdrowym, bardzo ruchliwym chłopcem. Tyle że drobniejszym
No wlasnie niektorzy są grubi, niektórzy są chudzi, nie wszystkie dzieci mają fałdki i są "grubaskami" to juz nie od nas zalezy...
U mnie tz szczuply i dosyc wysoki, wiec i A taka bedzie... nie kazde szczuple dziecko jest wyglodzone...
Stary 2014-04-24, 16:30   #2561
OtTakaJa
Zakorzenienie

despa -zgadzam się, że nasze dzieci nie są niegrzeczne. Tylko czemu mój nerwus tłucze innych gdy tylko jakaś obca osoba dotknie jego rzeczy, przykład: spacerowaliśmy ostatnio z moją przyjaciółką, wyciągnęłam A. z wózka, a ona miała pchać jego wózek, mały jak zobaczył, że go dotknęła to natychmiast pobiegł z krzykiem i zaczął ją odciągać od niego. Czy to normalne, że on ma aż tak rozbudowane poczucie własności?
Moderna - bardzo fajne te blogi co podałaś, aż mi się zachciało gotować

Któraś pytała o cycowanie nocne. My na kolację o 19stej jemy albo kaszę, albo mleko, albo kanapki. O 21 kąpiel, 21.30 butelka i spanie. Pierwsza pobudka zwykle już o północy, ale on już nie je, tylko poczuje cyca w buzi od razu śpi, naprawdę trwa to kilka sekund. Później około 5 wstaje, siada na łóżku i szuka kompana do zabawy, ale ja twardo udaję, że śpię, w końcu on po 15-20 minutach kapituluje i tym sposobem dosypiamy do 8. I tak jest codziennie, a wiem, że gdybym tylko otworzyła oczy o 5 to musielibyśmy wstawać i nie ma zmiłuj.

nestelle
- zdrowia, szczęścia pomyślności
Luna - łączę się w bólu rąk, A. waży 13kg, a mój kręgosłup i ręce wołają o odpoczynek. Ale teraz jak zaczął chodzić, jest i tak o niebo lżej.

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 16:32   #2562
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Ewka jak Tomuś? Ruszyło coś?
jak patrze na fb to piękny z niego chłopczyk... i z Ciebie laska
Tomek zaczyna chodzić, ruchowo bardzo się zaczął rozwijać, z mową stoi w miejscu, jakieś tam pojedyncze sylaby te co umie tylko. Milo że pytasz

Laska? Proszę Cię, nie śmiej się. Ty to dopiero
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 16:46   #2563
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Ech w ogole dziewczyny to powiem wam, ze nie mam już siły.. Moja babcia ( dla A. prababcia) zajmuje sie nia, gdy ja mam praktyki, gdy jade na zakupy itd. Ale nie szczędzi sobie krytyki, przyszla (mieszka obok) i mowi ze Alicja to szkielet, ze nie dlugo pokazą ją w telewizji, ze to moja wina, ze choruje, ze jestem wyrodna matka i ze ona mi ją zabierze. Wiecie co zyc mi sie odechciewa, kazdy na kazdym kroku mnie miesza z błotem ze nie potrafie zająć sie dzieckiem. (tesciowa tak samo)Naprawde staram sie jak moge, caly dzien latam za nia z roznym jedzeniem, zeby tylko zjadla to nie moja wina ze ona jest taka szczuplutka... a ze jest wysoka to niestety ale tą chudość widac. mam dość, chcielibysmy isc na stancje ale nas nie stac( mieszkamy z moim tata na obrzezach miasta) a z drugiej strony nie moge odciac sie od babci, bo ona siedzi mi z mała. BOZE co za zycie

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

u mnie A. dzis ma taki stan podgorączkowy, ale nie przekracza 38. A i cos zalatwia sie często...
to coś między uszami, nie służy do ozdoby szyi, wysil się i rusz tym, nuz zadzwoni i coś wymyślisz....

Cytat:
Nestelle, to żeś wymyśliła
a z urodzin padłam

Despa u nas też są prawidłowości jeśli chodzi o zęby: kwaśne kupki, kiepskie nocki i bach ząb

Oliwka fajnie z tym priorixemciekawe od czego to zależy, że jedne przychodnie szczepią mmrII, a inne priorixem?
Brawo za wagę i wzrost i tulaski
Z rozmiarówką to ja już nie wiem. Każdy sklepfirma inaczej
Jak przygotowania?

Dragusiu jaki jest deadline ankiety?

Kasia oby było luzakowo w pracy

Moderna u nas różnie z powortem do domu-jak bardzo się nabiega, nawłazi, nazjeżdża do chętnie wsiada do rowerka czy wózka. Jak za mało to Ją zagadujemy
ale płacz i żal, że już do odmu tez się zdarza
W mojej miejscowości był przypadek zachorowania przez dziewczynkę 9 msc na sepsę meningokową. Pierwsze objawy to ciągła gorączka-wysoka bo ponad 39 i nie dająca się zbić na dłuższy czas. Po kilku dniach niestety diagnoza sepsa-niestety nie udało się Jej uratować dlatego jak Roszpunka dostała gorączkę odrazu rano poszłam do lekarza i gdyby coś mi nie dawało spokoju to nie czekałabym tylko na ip.

Cathlyn brawo za spacerkos

Despa mam podobnie jak Ty: wolałabym pójść enty raz do lekarza niż coś przegapić:/

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Luna rozumiem
mam nadzieję, że ta sytuacja szybko się rozwiąże.
A z nadgarstkami to idź do lekarza bo to może być zespół cieśni nadgarstka:/
dokładnie o to mi chodzi, bo jak słyszę i czytam, chodziłam wczesniej a teraz ma rok to

Cytat:
Demeter takie bóle brzuszka są normalne jeśli niepokoją to weź magnez, nie zaszkodzi
Despa co do lekarza uważam tak samo. Ja zawsze jestem przed rozwinięciem choroby. Ostatnio byłam z katarem i na szczęście dostałam na niego super lek, bo katar okropny a szybko się skończył i bez powikłań-a był bakteryjny.

dziewczyny po blogu wrzuconym przez Despę mam taki mentlik w głowie.(ciesze się że to przeczytałam) Zawsze wiedziałam że różne są konsekwencje szczepień ale pierwszy raz "zobaczyłam" jak to się dzieje
TŻ mówi żeby Kamila nie szczepić, nawet nie wiem czy jest taka opcja?
Pisałyście o odwlekaniu, czy to ma jakiś sens? Czy za pare miesięcy lepiej przyjmie tą szczepionkę? Nie da się zaszczepić tylko na odre?
Podczytujecie styczniówki, u nich wszystko ok po szczepieniach?
ja jestem w szoku. Sory za tyle pytań ale własnie taki mam mętlik

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

jaki?

Lunka ja mimo wahań szczepię. I na odre swinkę rózyczkę zaszczepie również, chociaż się boję bardzo ale chyba nie teraz bo dopiero co infekcja, wiec odczekam i se odrocze

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
despa -zgadzam się, że nasze dzieci nie są niegrzeczne. Tylko czemu mój nerwus tłucze innych gdy tylko jakaś obca osoba dotknie jego rzeczy, przykład: spacerowaliśmy ostatnio z moją przyjaciółką, wyciągnęłam A. z wózka, a ona miała pchać jego wózek, mały jak zobaczył, że go dotknęła to natychmiast pobiegł z krzykiem i zaczął ją odciągać od niego. Czy to normalne, że on ma aż tak rozbudowane poczucie własności?
Moderna - bardzo fajne te blogi co podałaś, aż mi się zachciało gotować

.
własnie zadziwiajace to jest, ze aż tak reagują. I nie wiem czy to poczucie własnosci czy bardziej niepokoj, co się stanie jak jakas obca osoba dotknie jego rzecz, zainteresuje czymś rodzica....

(moja jak np. sprawdzam Oliwce zadanie albo ją pytam, i przez chwilę się nią nie zajmuje, podchodzi do mnie i zabiera mi okulary-skąd wie,zem ślepa i ze bez nich nie sprawdzę ani nie przepytam?)

Edytowane przez despa
Czas edycji: 2014-04-24 o 17:07
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 17:37   #2564
Amelie04
Zakorzenienie

despa nie rozumiem Cie
Stary 2014-04-24, 17:38   #2565
trolla2405
Rozeznanie

Stary 2014-04-24, 17:46   #2566
Amelie04
Zakorzenienie

ale śmieszne ....
Stary 2014-04-24, 17:55   #2567
scarlett26
Zakorzenienie

oooo rajuuuuu, 10 stron do nadrobienia....

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 17:56   #2568
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
oooo rajuuuuu, 10 stron do nadrobienia....

wbijaj,nie nadrabiaj....

co tam, jak tam?
Stary 2014-04-24, 17:56   #2569
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Ale mialam Niespodzianke .... milus mnie w pracy odwiedzil
Akurat nic nie bylo do roboty ( bo duzo osob ) i poszlam na przerwe no ale nic co dobre nie moze trawac wiecznie - i zaraz mi sie przerwa konczy

Tak wiec do pozniej

Aa i TROLLA nie chcialam sie zasmucic stanem konta - wybaczysz...!?

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 18:25   #2570
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Dragusiu jaki jest deadline ankiety?
im szybciej tym lepiej

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Tasiu, piękne imię wybrałaś dla córeczki

Dragusiu, temat ankiety chciałabym zamknąc do konca kwietnia. Może byc?
jakie bo przegapiłam?
super

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 19:23   #2571
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie przyszła przesyłka z LMkapelutek dla Roszpunki
I książki z Arosa dla mnie, zmaówiłam Juula: Nie z miłości i Twoje kompetentne dziecko oraz Agnieszki Stein: Dziecko z bliska
BYou wszystkie 3 książki znalazły się już w moim koszyku. Ale chcę zamówić tylko 2 i nie wiem którą odrzucić...?

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
ja to sobie nawet nie wyobrażam takiej rozłąki dzielni jesteście
W sumie myślałam, ze będzie łatwiej, no ale nie jest. Także nigdy więcej się nie zgodzę na taki wyjazd.

Cytat:
Oliwka to by się zdziwił czytając nasz wątek

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Tomek zaczyna chodzić, ruchowo bardzo się zaczął rozwijać, z mową stoi w miejscu, jakieś tam pojedyncze sylaby te co umie tylko. Milo że pytasz
Super dla Tomka
a zdjęcie na fb świetne, przystojniak mały
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 19:34   #2572
BYou
MBZ♥

Monia wejdź na empik i zobacz czy jest jeszcze promocja 3 książki w cenie 2 a jak chcesz odrzucić to narazie odstaw nie z miłości.

Despa lovju!

Luna odraczaj ale nie rezygnuj całkowicie bo świnka z powikłaniami to kiepsko u chłopczyka:/

Stary 2014-04-24, 19:46   #2573
Moderna
Zakorzenienie

boahhhh, co za dzien

chyba jestesmy w jakims wyzu skoku rozwojowego.. cierpliwosci potrzebuje

Tylko dzisiaj bylo kilka atakow histerii: osttani mnie rozwalil juz calkowicie, otworzylam odkurzacz, zeby wyjac czesc, ktora wciagnelam przypadkowo, zamknelam odkurzacz i ryyykkkk, bo on chce by go znowu otworzyc.. o wyjciu na spacery na nozkach nie wspomne, powroty, do wozka nawet sie juz nie da wsadzic.. chce do mojego komputera, i tak stoi przy stole i pokazuje paluszkiem i placze

A mysle o skoku, bo mlody bardzo cos przezywa, mielismy w ciagu osttanich dni kilka pobudek z placzem.

A tak jeszcze wracajac do tematu histerii, bo mi sie przypomnialo, ze czasami wychodzicie z pokoju zostawiajac malca (nie wiem, kto pisal, bo to niewazne, nie chce by moj post odnosil sie do kogokolwiek personalnie )- prosze nie robcie tego - dziecko naprawde w takiej chwili potrzebuje bliskosci i poczucia bezpieczenstwa, ze ktos przy nim jest - nie wyobrazam sobie zostawic dziecka w takim momencie samego, on tak placze, tak walczy z tymi emocjami, nie rozumie nas, co chcemy mu powiedziec

Cytat:
Luna odraczaj ale nie rezygnuj całkowicie bo świnka z powikłaniami to kiepsko u chłopczyka:/
o dobrze, ze mi przypomnialas, bo musze sprawdzic te powiklania przy swince, czy dotycza one przejscia przez chorobe przed czy po okresie pokwitania.
A interesuje mnie ten temat, bo na rynku niemieckim ponownie pojawily sie pojedyncze szczepionki przeciw odrze i rozyczce, swinki brak.

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-04-24 o 19:47
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 19:52   #2574
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Moderna ja jak nie wyjde mp. po godzinie/półltorej bezustannego darcia bo nie mówie o płaczu tylko o darciu to eksploduję. Wiem,ze robię źle, ale wybieram wg mnie mniejsze zło
Stary 2014-04-24, 19:56   #2575
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Moderna ja jak nie wyjde mp. po godzinie/półltorej bezustannego darcia bo nie mówie o płaczu tylko o darciu to eksploduję. Wiem,ze robię źle, ale wybieram wg mnie mniejsze zło
ty mnie nawet nie strasz, bo ja po 5 minutach darcia ledwo zywam
poltoragodzinnego darcia nawet sobie nie bede wizualizowac (podejrzewam, ze tez bym przynajniej na minute wyszla zaczerpnac powietrza)

a ona tak histerycznie placze przez godzine, bez zadnego spoczynku, czy z przerwai, ze jednak cos jej pasuje?

aaaaaaaaaaaaaaaaa!

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-04-24 o 19:59
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 20:02   #2576
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
ty mnie nawet nie strasz, bo ja po 5 minutach darcia ledwo zywam
poltoragodzinnego darcia nawet sobie nie bede wizualizowac (podejrzewa, ze tez bym przynajniej na minute wyszla zaczerpnac powietrza)

a ona tak histerycznie placze przez godzine, bez zadnego spoczynku, czy z przerwai, ze jednak cos jej pasuje?

aaaaaaaaaaaaaaaaa!
ona nie płacze cały czas, na zmiane beczy i sie drze- rozumiem: zęby, katar, ale np.pokazuje butelkę- pusta- po sok nie mogę isc bo histeria ze spazmami, z nią nie bo się rzuca na rękach wygina...dam kocyk rzuca, pluje, idzie jak tajfun z darciem i wszystko leci.....

sa takie dni,ze jest super nie zapłacze nawet raz, śmieje się, bawi, a są takie jak dzis ze wystarczy godzina i jestem ugotowana
Stary 2014-04-24, 20:04   #2577
BYou
MBZ♥

Moderna szczerze to nie interesowałam się tematem, aż tak. Wolałam jednak wspomnieć o tym
Współczuję takich pobudek w nocy u nas takie coś wskazuje przeważnie na zęby. Choć widzę też ile emocji w Niej siedzi i jak się denerwuje kiedy nie może nam wprost powiedzieć o co chodzi:/

Demeter jak się czujesz?

Despa po półtoragodzinnym płaczu to chybabym płakała z Nią:/

Stary 2014-04-24, 20:05   #2578
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
ona nie płacze cały czas, na zmiane beczy i sie drze- rozumiem: zęby, katar, ale np.pokazuje butelkę- pusta- po sok nie mogę isc bo histeria ze spazmami, z nią nie bo się rzuca na rękach wygina...dam kocyk rzuca, pluje, idzie jak tajfun z darciem i wszystko leci.....

sa takie dni,ze jest super nie zapłacze nawet raz, śmieje się, bawi, a są takie jak dzis ze wystarczy godzina i jestem ugotowana
wspolczuje, bo mialam tez dzisiaj przyklad takiego dnia i az sie boje powtorki - a na pewno beda i to nie raz..
ale dziecko trzeba bedzie jakos przechytrzyc i jak najmniej powodow do placzu mu dawac, moze taka strategia wypali

tak jak piszesz - ugotowana!
Stary 2014-04-24, 20:06   #2579
Amelie04
Zakorzenienie

Potraficie tylko dobić człowieka...
Stary 2014-04-24, 20:09   #2580
Luna0
Zakorzenienie

Ewka no no widzialam przed chwila na fb jak ruszyl! Brawo!!!

Despa na katar mucofluid (na recepte i drogi 31zl ale mysle ze starczy na dlugo) na powazny katar ktory zatyka i meczy jest super bo po psiknieciu przez pare godzin schodza takie gile ze szok. Pieknie oczyszcza, TZ tez zachwycony (ma dwie wtyczki dla doroslych i dzieci) ale mozna uzywac do godz 16 zeby zdazylo zejsc przed noca

Co do szczepien to ja pewnie i tak zaszczepie ale kolo czerwca jak te chorobska przemina bo teraz tez ciagle cos. Ale paralizuje mnie sama mysl...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości