Rossmann cz. XXII - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-24, 19:57   #751
Moskit0
Rozeznanie

Dot.: Rossmann cz. XXII

Cytat:
Napisane przez ania10zg Pokaż wiadomość
używasz on and on bronze jako cień na całą powiekę czy inaczej, czy bazę pod cienie???
Nie do mnie pytanie, ale pozwolę sobie odpowiedzieć Ja zazwyczaj nakładam na całą powiekę, nie mam tłustych powiek więc bez bazy. Jedynie kiedy jestem np. w długiej podróży a chcę żeby ten makijaż jakoś się trzymał to daję jeszcze bazę. Kilka razy zdarzyło mi się usłyszeć od koleżanek, że mam ładny makijaż oczu a miałam tylko On and on bronze i tusz do rzęs
Moskit0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 20:02   #752
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:
Napisane przez Inspire Pokaż wiadomość
Mi się udało złapać niezmacanego True Matcha, do czasu ustowych promocji finito z zakupami
U mnie tak samo. Nawet do Natury raczej się nie wybiorę, bo w sumie nic mnie tam na chwilę obecną jakoś specjalnie nie interesuje. Za to 5 maja dokupię w Rossie kolejny kolor eliksiru do ust Loreal Mam tylko dylemat czy nude czy jasny róż, ale chyba róż, bo w nude wyglądam zwykle trupio. Na razie w swoich zbiorach mam tylko fuksję, z której jestem bardzo zadowolona, więc dokupię jeszcze bardziej neutralny kolor.
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 20:07   #753
Tasienkaaa
Rozeznanie

Może używał ktoś emulsji rozświetlającej z revlonu (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...minator.html)? Ma tylko 2 recenzje, chciałabym się dowiedzieć, czy nie zapycha, jak się sprawuje na buźce... I jeszcze baza L'oreala Lumi Magique, czy zapycha?
Tasienkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 20:08   #754
alinson
Raczkowanie

Ja Was zabiję nie używam różu, bo mam chomikowate poliki (przynajmniej brak widocznych kości policzkowych), podkrążone oczy (widoczne różowo-fioletowe cienie + worki), nie mam pędzla i nawet nie umem nakładać różu, ale normalnie zaraz się skuszę na ten z Bourjois 34 xD jesteście straszne
alinson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 20:09   #755
Junebug
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aarion Pokaż wiadomość
Dziewczyny kojarzycie jakiś tusz do rzęs do bardzo wrażliwych oczu (poza tym białym z bourjois)? Kiedyś słyszałam, że eveline ma coś takiego, ale nie mam pojęcia który to
Ja znam z pierre rene o taki: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...e-mascara.html
Stary 2014-04-24, 20:19   #756
Rotkohl
Zakorzenienie

Wybije sie z tego promocyjnego tematu

Ma ktorar ten reklamowany w banerze na wizazu pilnik elektryczny fuss wohl? Ile on wlasciwie kosztuje i czy jest juz wogole w rossach?
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 20:23   #757
Coffee24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rotkohl Pokaż wiadomość

Ma ktorar ten reklamowany w banerze na wizazu pilnik elektryczny fuss wohl? Ile on wlasciwie kosztuje i czy jest juz wogole w rossach?
chodzi o ten? http://www.rossnet.pl/Produkt/Fusswo...,1856,nowosc14
Coffee24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 20:28   #758
Tasienkaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Coffee24 Pokaż wiadomość
od 30.o4 ma być w promocji za 55,99 http://www.rossnet.pl/skarb/e-wydanie,052014 , strona 49

Edytowane przez Tasienkaaa
Czas edycji: 2014-04-24 o 20:33
Stary 2014-04-24, 20:29   #759
Niti
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Coffee24 Pokaż wiadomość
Ja mam, jest genialny, dawno nie miałam tak gładkich stóp, właściwie bez wysiłku.

Kosztuje 69,99 (Scholla jest 2x droższy), dodatkowe wymienne wkłady są po 19,99.
Niti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 20:33   #760
Aarion
Zadomowienie

GG do Aarion

Cytat:
Napisane przez Junebug Pokaż wiadomość
a coś z takich dostępnych w rossie? liczyłam, że poluję coś takiego przy okazji tych promocji
Stary 2014-04-24, 20:34   #761
Coffee24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Niti Pokaż wiadomość
Ja mam, jest genialny, dawno nie miałam tak gładkich stóp, właściwie bez wysiłku.

Kosztuje 69,99 (Scholla jest 2x droższy), dodatkowe wymienne wkłady są po 19,99.
Właśnie ja mam ten z Scholla (sama bym sobie nie kupiła, ale dostałam go w prezencie) i co z tego, że jest dobry itp jak nie uśmiecha mi się wydawać tyle kasy na wymienną rolkę... Także tańszy zamiennik o wiele bardziej się opłaca a efekt podejrzewam, że taki sam
Coffee24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 20:34   #762
Aarion
Zadomowienie

GG do Aarion

Cytat:

Ja ich jeszcze nie widziałam
Stary 2014-04-24, 20:47   #763
Rotkohl
Zakorzenienie

A po ile bd w tej skarbowej promocji bo nie moge gazetki na tel otworzyc:/
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 20:50   #764
Aarion
Zadomowienie

GG do Aarion

Cytat:
Napisane przez rotkohl Pokaż wiadomość
a po ile bd w tej skarbowej promocji bo nie moge gazetki na tel otworzyc:/
55,99
a wkłady po 15,99
Stary 2014-04-24, 20:52   #765
Tasienkaaa
Rozeznanie

Cytat:
A po ile bd w tej skarbowej promocji bo nie moge gazetki na tel otworzyc:/
55,99 I będą też przecenione te dodatkowe wymienne rolki, po 15,99
Stary 2014-04-24, 20:58   #766
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Napisane przez neusia83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy jest w rossie jakiś kolorowy tusz do rzęs, tzn np. niebieski?
Maybelline Colossal,jest w 3 kolorach nie wiem tylko czy w tej chwili są,ja kupowałam w sezonie letnim,wtedy zwykle dają kolorowe tusze

Cytat:
Napisane przez eewelinaa92 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeśli z Revlonu CS tłusta/ mieszana mam kolor 180 na lato, , a chciałabym coś ciut jaśniejszego od niego z Bourjuis HM to powinnam wybrac który kolor 51 czy 52?
ja też obstawiam 52
Mi ta strona co nam tu koleżanka podała podpowiada do Bourjois 52 właśnie Colorstay 180

Cytat:
Napisane przez alinson Pokaż wiadomość
Ja Was zabiję nie używam różu, bo mam chomikowate poliki (przynajmniej brak widocznych kości policzkowych), podkrążone oczy (widoczne różowo-fioletowe cienie + worki), nie mam pędzla i nawet nie umem nakładać różu, ale normalnie zaraz się skuszę na ten z Bourjois 34 xD jesteście straszne
a ja mam róż nr.95 (mój pierwszy z Bourjois) i też jestem zadowolona to róż ze srebrzysta poświatą,bo np.odcień 33 to też róż ale ze złotym shimmerem-do ostatniej chwili wahałam się który brać
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 21:03   #767
nkfn
Raczkowanie

Powędrowałam jeszcze raz dzisiaj do Rossmanna, bo wiadomo.. jutro piątek, miłego weekendu początek i będą pewnie tłumy.
Do zakupionego kilka dni temu podkładu Bourjois HM dokupiłam jeszcze puder w tym samym odcieniu (53). Nie wiem jak ten kolorek będzie się spisywał, aczkolwiek mam z tej serii puder w odcieniu 56 (używam do konturowania) i jest boski!

U mnie wymiecione szafy Maybelline, Rimmel, Wibo i Lovely..

Pinger
 Blogspot

/Nigdy nie pozwól, by strach przed działaniem wykluczył Cię z dalszej gry.
nkfn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 21:03   #768
Fuzukatsu
Zadomowienie

Eh, kiedy będzie olejek i myjadło granat z alterry

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Fuzukatsu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 21:06   #769
Inspire
Kuźnia inspiracji

Cytat:
Napisane przez Fuzukatsu Pokaż wiadomość
Eh, kiedy będzie olejek i myjadło granat z alterry

w czerwcu.

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 21:07   #770
Junebug
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aarion Pokaż wiadomość
a coś z takich dostępnych w rossie? liczyłam, że poluję coś takiego przy okazji tych promocji
wcześniej pytałaś o Eveline może to ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...o-formula.html ? na tym kończy się moja wiedza o tuszach ;-) Nie mam pojęcia czy jest w rossmanie z tego względu,że nie mam ich szafy.

Jest jakaś dobra pęseta w R ?? Kupiłam skośną z for your beauty, ale ona zamiast wyrywać to ucina włoski.
Stary 2014-04-24, 21:10   #771
swiat_katarzyny
Zadomowienie

jakie pustki w szafach w dwóch rosskach dziś byłam i same ciemnie odcienie podkładów, a rózy bourjois to moze z 4 pojemniczki w całej szafie!

Edytowane przez swiat_katarzyny
Czas edycji: 2014-04-24 o 21:22
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 21:26   #772
Aniula_xD
Rozeznanie

Zastanawiam się nad tym kremem BB. Miała go Któraś? Dobry jest? recenzje ma niezłe...
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...-bb-cream.html
Aniula_xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 21:36   #773
ladylukier
Wtajemniczenie

A u mnie o dziwo pełne szafy Zawiodłam się tylko troszkę, bo wzięłam podkład Manhattan w CND i nie łapał się na promocję, ale jak się tyle namęczyłam z wyborem koloru, to wzięłam

Teraz tylko czekam na cienie, żeby wziąć poczwórne Miss Sporty, może wezmę kolejny Tatoo i cielistą kredkę Max Factor;P

05.05. Golden Oreo
26.03. Moja przygoda z bieganiem
22.02. Neoguri - zupka chińska na wypasie
ladylukier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 21:43   #774
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
A probowalas kiedys? Bo ja w sumie od niedawna sie maluje (tak w ogole), balam sie uzywac rozu, ale kupilam sobie pedzel, roz i efekt mi sie podoba (choc mistrzem nie jestem).

201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 21:55   #775
alinson
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
A probowalas kiedys? Bo ja w sumie od niedawna sie maluje (tak w ogole), balam sie uzywac rozu, ale kupilam sobie pedzel, roz i efekt mi sie podoba (choc mistrzem nie jestem).

tak ja też raczej zaczynam, jesli chodzi o makijaż, ale próbowałam kiedyś z różem. Nawet mi się podobało, chociaż róż chyba lepiej wygląda na zmatowionej twarzy, ale głownie chodzi o to, że mam duże worki i ciemne cienie pod oczami, a w połączeniu ze zrobionymi policzkami daje to kiepski efekt...Taka napaćkana twarz
alinson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 22:15   #776
PPP90
Zakorzenienie

Cytat:
tak ja też raczej zaczynam, jesli chodzi o makijaż, ale próbowałam kiedyś z różem. Nawet mi się podobało, chociaż róż chyba lepiej wygląda na zmatowionej twarzy, ale głownie chodzi o to, że mam duże worki i ciemne cienie pod oczami, a w połączeniu ze zrobionymi policzkami daje to kiepski efekt...Taka napaćkana twarz
etam napaćkana twarz. Róż na zmatowionej twarzy wygląda ładnie
jeśli masz ciemne cienie pod oczami to proponuje używać jakiegoś korektora
ja też kiedyś twierdziłam że nigdy nie będe używać różu bo nie umiem. Ale przełamałam sie i używam i nie wyobrażam sobie inaczej już robiłam tak że najpierw w domu próbowałam jak najlepiej go nałożyć, w którym miejscu na policzku aby dobrze to wyglądało. Pomogły mi też w tym zdjęcia jakie miałam zrobione w profesjonalnym makijażu róż dodaje świeżości i bardzo ożywia twarz.

Wielbicielka Labradorów
10.09.2013r. -Jestem Kierowcą
PPP90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 22:21   #777
anna_belle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aniula_xD Pokaż wiadomość
Zastanawiam się nad tym kremem BB. Miała go Któraś? Dobry jest? recenzje ma niezłe...
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...-bb-cream.html
Ja go dzisiaj kupiłam i pierwsze wrażenie bardzo pozytywne odcień jasny jest naprawdę jasny nie pomarańczowy, dość dobrze kryje,nie robi smug,nie podkreśla suchych skórek

KWC

anna_belle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 22:24   #778
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Napisane przez Madziulek_91 Pokaż wiadomość
Czy w Waszych R. bubułki matujące z Wibo zaliczały się do -49%? Chodzi mi o te:

http://margaritess.blogspot.com/2014...-matujace.html

Dzisiaj pani powiedziała mi, że nie, na rossnet.pl widziałam że w promocji są te w starej wersji, ale w moim R. są tylko te nowe
ja wczoraj kupiłam z rabatem.

Cytat:
Napisane przez _Miranda Pokaż wiadomość
Podkłady i podkłady, a ja mam problem z pudrem mam skórę mieszaną, tj. policzki suche, a strefa T lekko przetłuszczająca się, ale bardzo lekko. Wszystko ściąga mi skórę i jest zbyt matujące.Chciałabym coś co lekko zmatowi strefę T i będzie utrwalać makijaż. Byłam w R. i przyglądałam się pudrom z Bourjois. Co myślicie o tym sypkim? Ewentualnie mineralnym? (przeglądałam cały watek na bieżąco i wydaje mi się, że tego nie było)
Może w filmiku Digitalgirl coś Ci podpasuje - ona wymienia dwa które poleca dla cer suchych https://www.youtube.com/watch?v=m7k072uwX00
Cytat:
Napisane przez oluska55 Pokaż wiadomość
W którym miejscu w Rossie są pudry z Synergenu? Są warte zachodu? I czy też wchodzą w promocję?
Coś w tych pudrach zmienili. Używałam ich kilka lat, ale ostatnie pudełko to jakaś masakra, do dziś nie zużyłam. Efekt mąki, nie jest już tak drobno zmielony ten puder. Nakładam go ciągle tym samym pędzlem. Poza tym tutaj tez czytałam, że dziewczyny narzekały. Na ostatnim promo kupiłam stay matte, ale nie jestem zadowolona :/ Tylko, że teraz szukam czegoś o satynowym wykończeniu.

Cytat:
Napisane przez EllisMeddle Pokaż wiadomość
ktoś tu pytał o bazę DAX, u mnie w Ross niestety nie jest na promocji
to ja, dziękuję
Cytat:
Napisane przez _czarny_kot Pokaż wiadomość
najpopularniejszy i chyba najbardziej polecany, a zarazem kultowy róż to bourjois, najczęściej wybierany kolor to 34, różowiutki róż, ani trochę czerwonego/brzoskwiniowego/brązowego/złotego w nim nie ma, czysto różowy

a sprawdzałaś pod czytnikiem ?? ile powinna kosztować w cnd ? ? i który rodzaj - do jakich włosów jest w cnd??
Błagam, ten róż jest okropnie złoty... ma mnóstwo połyskujacych drobinek... Ja nie mówię, że to źle, ale no czysty róż to to nie jest na pewno
Cytat:
To moze do różu kup korektor pod oczy? Może zachwalany Eveline lub true match? One są kryjące, powinnaś być zadowolona
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 22:28   #779
_czarny_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna_belle Pokaż wiadomość
Ja go dzisiaj kupiłam i pierwsze wrażenie bardzo pozytywne odcień jasny jest naprawdę jasny nie pomarańczowy, dość dobrze kryje,nie robi smug,nie podkreśla suchych skórek
zastanawiam się właśnie nad tym maybelline bb pure dream, a eveline bb 10 w 1 - który kupić?

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość
Błagam, ten róż jest okropnie złoty... ma mnóstwo połyskujacych drobinek... Ja nie mówię, że to źle, ale no czysty róż to to nie jest na pewno
Nigdzie nie pisałam, że ma matowe wykończenie Pisząc, że nie jest złoty miałam na myśli odcień-barwę, która nie jest ani trochę złota (jak niektóre inne numery), a nie połysk
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 22:29   #780
anna_belle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _czarny_kot Pokaż wiadomość
zastanawiam się właśnie nad tym maybelline bb pure dream, a eveline bb 10 w 1 - który kupić?
Eveline nie miałam więc nie mam porównania

KWC

anna_belle jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości