|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4742 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jakiż to ?? Cytat:
, kupiłam szampon przeciwłupiezowy z gp i jeszcze dzisiaj przechodząc obok mojego ulubionego sklepu musiałam wstąpić i kupiłam jakiś olejek łopianowy co ma swędzenie łagodzić, łupież eliminować itp.Raczej nie, byłam u dermatologa i nic nie mówiła mi że to coś takiego może być, powiedziała że tak czasem bywa tym bardziej że nigdy nie przechodziłam trądziku. Jak się dowiesz to daj znać będę bardzo wdzięczna ![]() Cytat:
Myszka jak ja uwielbiam te Twoje włoski to nawet nie wiesz ![]() cudo Uściskaj swojego maluszka od Wizażowej cioci jest taki przekochany <3 Miałaś ale dermatologiczne, łzs mnie dopadło
|
|
#4743 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Btw. Czy Wam tez sie wyswietlaja zdjecia w aplikacji tel? :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4744 | |
|
Rozeznanie
|
Joanku, świetny kolor Ci wyszedł. Taki lubię
. myszka2020, ślicznie! I jaki błysk! Cytat:
. Zamówiłam olej z baobabu z omega 9 i 6, oraz olej wiesiołka głównie z omega 6, trochę omega 9, ale też z GLA i jestem go strasznie ciekawa . Czyli jak zwykle zamówiłam nie to, co miałam w planie .
|
|
|
|
|
#4745 |
|
Zadomowienie
|
Ale co z tymi omegami?
Ze półprodukty? ![]() Doe, dzięki! ;* Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
|
|
#4746 |
|
Rozeznanie
|
Chodzi o Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe - dzieli się je na grupy Omega 3 czy 6. A oleje można właśnie podzielić na grupy zgodnie z zawartością danych kwasów - nienasyconych i nasyconych. Moje włosy wolą kwasy nienasycone, czyli omega 3, 6 czy 9.
|
|
|
|
#4747 |
|
Zadomowienie
|
Uuuuuu. Muszę poczytać!;D
O omegach wiedziałam ale nie wiedziałam, że to oleje są tu podzielone ![]() siedze ostatnio i dzień przed myciem jak mi się nudzi i coś oglądam to smaruje końcówki (ok 7 cm) najprostszym krem nivea. chyba im się nic złego nie dzieje bo jest około 6 tygodni po podcięciu a końcówki ładne, nieporozdwajane, dodatkowo wszystko się wchłania a jak błyszczą. Zaczynam zastanawiać się nad kremowanie włosów ZAMIAST oleju. Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
|
|
#4748 |
|
Konto usunięte
|
A powiedzcie mi dziewoje, jakie kosmetyki uzywacie, aby poglebic skret? Sa pieknie skrecone mokre w takie spiralki, ale jak wysusze to ledwo widac ten skret po paru godzinach :/ jak go zachowac?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4749 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wiesiołek bardzooo mnie kusi, ale mam za dużo olejów ![]() Cytat:
Tutaj mam podzielone oleje na tabelki ![]() http://recenzjekosmetykowpolskich.bl...rocentowa.html http://recenzjekosmetykowpolskich.bl...entowa_24.html http://recenzjekosmetykowpolskich.bl...zawartosc.html Cytat:
No i dobry stylizator
|
||||||
|
|
|
#4750 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
- Hmmm... ja akurat mam odwrotny "problem", bo staram się rozluźnić skręt, bo nie lubię jak mi się zwijają tak ciasno, że wyglądają niemal jak dredy... Możesz jednak spróbować plukingu, może pomoże... |
||
|
|
|
#4751 |
|
Zakorzenienie
|
Joanku, gdzieś mi Twoja czupryna mignęła
bardzo ładny kolor Kasiu, jak zawsze śliczne włoski |
|
|
|
#4752 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Amla dabur to nic innego jak mieszkanka parafiny, rzepakowego i palmowego. Jak sie sprawdzi to chętnie sama sobie zrobię taką mieszankę, ale bez parafiny a paznokcie są bielsze i twardsze, się nachapią przy okazji. Właśnie kupiłam mojego garniera z lnianym, zaraz włosię tym wysmaruje.. i szampon z serii jako silikonowy na lato ten oleo repair też na moje włosy nie podziałał, jak gdziesz w pl byś dostała fructisa z lnianym to polecam, taki w czerwonej butelce.
|
|
|
|
|
#4753 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- Ja jeszcze z 2 oleje i styknie . No i mam nadzieję, że teraz w końcu przyjdą mi nierafinowane.
|
|
|
|
|
#4754 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, napiszcie mi proszę jaki mam typ skrętu. Byłabym wdzięczna. Włosy świeżo po umyciu, jeszcze lekko wilgotne. Moim zdaniem za bardzo się puszą, ale jeszcze nie znalazłam sposobu...
|
|
|
|
#4755 |
|
Zadomowienie
|
2a/2b? Hmm.
|
|
#4756 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny! Jestem tu nowa, na metodę CG natknęłam się przez przypadek gdzieś w necie... Do tej pory katowałam swoje włosy prostownicą i suszarką, a przedwczoraj postanowiłam wyrzucić prostownicę do kosza (i tak była stara
). Nie wysuszyłam włosów suszarką po myciu, nie wyprostowałam i pojawiły się moje naturalne falo-loki, o których posiadaniu wiedziałam od zawsze, ale za wszelką cenę chciałam mieć proste... Powiedziałam dość prostym, chcę loki! Niestety moje włosy nie wyglądają dobrze, puszą się, są cienkie, no ale się kręcą ![]() Dzisiaj byłam podciąć końcówki. Wczoraj wyrzuciłam wszystkie kosmetyki, które do tej pory stosowałam, a nie nadawały się do metody CG i wybrałam się do drogerii na zakupy wyposażona w listę kosmetyków. Kupiłam: odżywkę Garnier Avokado i Karite, Szampon Alterra Macadamia i Figa, maskę Alterra Aloes i Granat, odżywkę bez spłukiwania Joanna z Apteczki Babuni, serum na końcówki Dove Split (z dobrym silikonem Amodimethicone) oraz szampon Biały Jeleń z Bawełną. Zrobiłam też żel lniany. Mój plan pielęgnacji: -mycie metodą OMO (odżywka Garniera lub maska Alterra Aloes i Granat, szampon Alterra Macadamia i Figa, odżywka Garniera) -odżywka Joanny i włosy w bawełnianą koszulkę -serum Dove na końcówki -żel lniany do stylizacji -raz w tygodniu oczyszczanie Białym Jeleniem przed OMO -czesanie tylko palcami przy nakładaniu odżywki Tyle na dobry początek Włosy kręcą się zdecydowanie bardziej, ale są wysuszone. Mam nadzieję, że z dani na dzień będzie lepiej i metoda CG sprawdzi się na moich włosach |
|
|
|
#4757 |
|
Zadomowienie
|
witaj.
Ja powiem tak, nie jestem zwolenniczką wyrzucania wszystkiego do kosza bo ktoś na blogu napisał, że 'be'. Fajnie, że chcesz zacząć dbać o to co natura dała ALE. Sama przez etap CG przeszłam i akurat moje włosy na tym ucierpiały. To kochane dziewczyny na TYM forum po moich płaczach powiedziały wreszcie 'to na co się trzymasz tego CG na siłę! Odpuść dziewczyno!' I zaraz po tym pielęgnacja włosów w moim przypadku zaczęła nabierać jakiegoś porządnego kształtu... [a no i Chatul co się nie patyczkuje tylko opierdzieli jak trzeba ;P :róża: ] Tak, CG wielu dziewczynom służy, ale może zbyt drastycznie podchodzisz do zmian? Pamiętaj też, że wszystko się w 2 tygodnie nie zmieni i kryzys to i po 2 miesiącach może taki strzelić, że ręce opadną i przy takich zmianach sama nie będziesz wiedzieć co pomaga, a co szkodzi. Dopiero wywaliłaś prostownicę, teraz zabierzesz silikony. POWOLI, olejuj, pielęgnuj i jesli rzeczywiście skręt będzie słaby spróbuj CG, to nie jest tak, że silikon to warstwa betonu przez, która nic się nie przedrze. Stoi przed Tobą osoba, której one służą. Fakt, przeście przez ten etap było dużym krokiem w świadomej pielegnacji, i poznania moich włosowych potrzeb. Ja radzę powoli i bez szaleństw, bo co za dużo to też niezdrowo. U mnie np, wyglało to tak; Bez/z ![]() ____ Dzięki dziewoje za komplementy 'Bush upu'
|
|
#4758 |
|
Rozeznanie
|
levriero, witaj! Fajnie, że do nas dołączyłaś! Joanku dobrze prawi... (Ach, uwielbiam te Twoje kudły!)
Lepiej powoli i z rozmysłem, niż tak na hura! No ale już po psach, więc testuj i niech cierpliwość będzie z Tobą . Niestety, kręcone włoski nie są łatwe, ale warto się z nimi "pomęczyć". Będziemy z Tobą! Ogólnie, to nie wiem czy Garnier AiK nadaje się do mycia... Ach, i oczywiście, pokaż nam swoje włoski Znalazłam na ebay olej/masło z babassu i zastanawiam się, czy się skusić... Mam jeszcze odżywkę (ostatnią |
|
|
|
#4759 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4760 |
|
Rozeznanie
|
Cześć wszystkim Kręconowłosym
!I ja od niedawna zaczęłam walkę o swoje skrętki. Mam typ włosów szklistych, o czym długi czas nie wiedziałam, dlatego pomimo dbania o włosy i poprawienia ich kondycji, nie miałam siły walczyć o skręt. Na czubku głowy i z tyłu mam prawie proste włosy, spiralki robią mi się tuż przy twarzy. Długo więc, z powodu wygody, czesałam włosy na sucho (ciężko nie czesać, bo jest przyklap, ale teraz je po prostu moczę przed czesaniem) i starałam się prostować (domowymi sposobami, bez prostownicy, na szczęście nie posiadam), co często się udawało (włosy lekko się falowały, ale ogólnie były 'jednolite'). Jednak przy twarzy często był przesusz albo suche kręciołki, które nijak nie pasowały do lekko falowanej reszty... Poza tym było to wygodniejsze i bez problemu mogłam rozczesać włosy na drugi dzień. Od pewnego czasu przestało mi to wystarczyć, zdecydowałam więc, że powalczę nie tylko o zdrowe włosy, ale i o to, żeby były bardziej zdyscyplinowane (czyt. przede wszytskim nie puszące się, nawilżone!). Staram się być cierpliwa i systematyczna w pielęgnacji, bo wiem, że to przynosi najlepsze efekty, choć ostatnio zaliczyłam wielką załamkę i jęczałam, że obetnę to wszystko Dodam jeszcze, że moje włosy są raczej zdrowe (nie farbowane, okazjonalnie używam lokówki), wysokoporowate (tak oceniła Mysia ). Końcówki ostatnio były podcinane i nie mam z nimi większego problemu. Moją zmorą jest swędząca skóra głowy (azs nabawiłam się prawdopodobnie po szamponach Vichy!). Włosy lubią raczej minimalizm (kiedy za mocno je nawilżałam i odżywiałam skręt był prawie żaden, a włosy smętne i lekko puszące. kiedy panuje minimalizm loczki same się kręcą, przynajmniej te przy twarzy, w spiralki lub ruloniki, o których marzę!), ale co bym nie robiła, puszą się.... ! zbijają w strączki, dlatego czasem muszę je przeczesać grzebieniem. Oleje (oliwa z oliwek, z pestek winogron, awokado, amla), Garnier AiMk oraz mycie odżywką niewiele daje, włosy są strasznie wymagające Jak wyszłam od Mysi to nie wierzyłam, że moje włosy mogą być tak cudnie nawilżone i nie spuszone! nawet te z tyłu się skręciły! Były cudownie sprężyste! To również daje mi motywację, że mogę powalczyć o piękne kręciołki ![]() Moją ostatnią pielęgnację dodałam w codzienniku, coby się dwa razy nie powtarzać. Tam również są zdjęcia ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2147
" Taniec jest muzyką dla oczu" wymiana kosmetyków wymiana ubrań Edytowane przez phero_nike Czas edycji: 2014-04-26 o 21:10 |
|
|
|
#4761 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje włosy też są cienkie i mocno się puszyły, ale dałam radę je ogarnąć, spokojnie ![]() Choć tak jak już dziewczyny pisały, takie stricte CG niekoniecznie wszystkim musi służyć, no ale zobaczymy, jak się sytuacja rozwinie. Cytat:
Ja miałam kiedyś małe takie, podobne do kokosa w konsystencji, ale u mnie nie zdało egzaminu tak, jako kokos No ale wiesz, że ja nasyconych nie lubię, zatem bierz je ![]() Dokapuję do maski/odżywki ds, chyba że sama w sobie ma już keratynę Cytat:
Puch to częsta zmora fal i loczków, ale można go ogarnąć. Używasz olei, które lubią (ale nie muszą) powodować puch, zwłaszcza na wysokoporowatych (oliwa, awokado, amla czasem też). Ja bym postawiła na coś nierafinowanego z przewagą omega 6, może orzech włoski albo pestki dyni? Dobrze dobrany olej skutecznie niweluje puch Jak u Ciebie z proteinkami, używasz, jak często i jakich ![]() Co dokładnie Mysia Ci nałożyła? Zazdroszczę wizyty u niej
|
|||
|
|
|
#4762 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4763 | |
|
Zadomowienie
|
AlinaRose jakoś niedawno podawała link do sklepu centrum zdrowego włosa. Może sprawisz sobie coś burżujskiego co Ci pomoże
Cytat:
Edytowane przez Aziddee Czas edycji: 2014-04-25 o 09:27 |
|
|
|
|
#4764 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajnie że spodoało Ci się moje określenie ![]() Piękne teraz masz te włosy Taki ktoś kto opierdzieli czasem jest potrzebny, żeby zobaczyć że źle robimy i dzięki temu później dobieramy dobrą pielęgnację i jest pięknie jak u Ciebie Cytat:
Zaglądam też do niej często Może za jakiś czas może faktycznie, a póki co jedna z was poleciła mi 2 produkty więc je wypróbuję i postaram się wam więcej nie narzekać
|
|
#4765 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej,
Witam nowe koleżanki! ![]() Zgadzam się z Joanku,nie można odrzucać czegoś bo komuś nie służy i na siłę trzymać się tego co innym służy.Moje włosy bardzo lubią silikony a chodzi przecież o to by ładnie się kręciły i były zdrowe. Ja nigdy nie stosowałam metody CG ani omo,wiec nie wiem jakby było ale wiem,że odstawiłam na jakiś czas silikony i nie było tak fajnie Trzeba próbować,zmieniać i dobrać sobie indywidualne KWC .Joanku,masz fajny kolor .Moje włosy należą do takich,że co bym na nie nie nałożyła to nigdy ich nie mogę przeciążyć.Nigdy mi się nie przetłuszczają.Mogę nie myć tydzień i będę miała siano na głowie jak nie dociążam a jak rozczeszę to mam lwa na głowie. Ja czeszę włosy na mokro jak nałożę b/s ale czasami zdarza mi się czesać na sucho szczotką przed myciem i wtedy mam właśnie efekt lwa albo jakby mnie ktoś poraził prądem. Nie zauważyłam nigdy by czesanie na sucho zniszczyło mi włosy a kiedyś czesałam częściej i mam rozjaśniane włosy ale używam szczotki drewnianej ,rzadkiej..i moje włosy są zawsze oblepione silikonami a to przecież ochrania włosy przed uszkodzeniami.
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-04-25 o 12:01 |
|
|
|
#4766 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie, tak jak mówiłam poczyniłam 1 próbę przyciemnienia moich bidnych blondów. Efekt jest taki jak chciałam- średni ciepły blond. Na żywo jednak kolor z jasnych wypłukuje się, więc za miesiąc muszę znowu czymś ciemniejszym się farbnąć. Ten kolor jest moim granicznym-w ton ciemniejszym już bym się źle czuła sama ze sobą
Ogólnie poszukuję ciekawych farb w średnim blondzie o ciepłej notacji. Jeśli ktoś coś wie niech da znać Stan włosów jak widać kiepski. Rzepak na całą noc, mycie BD, Garnier A i K na 5 min, Joanna mak, żel elastyczny z Joanny.
|
#4767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
Locze moje i nowe okulary
stałam się okularnicą do laptopa i książek i tv locze wczorajsze próbowałam sucharkować na noc jakoś tam wyszło, ale to nie to co w pierwszy dzień
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4770 |
|
Rozeznanie
|
iwonsia01, piękny kolorek. Bardzo naturalny
Co do farb, to może przejdź się do sklepu fryzjerskiego i pooglądaj palety. PS. dzisiaj Ci odpiszę, wieczorkiem, jak będę miała trochę więcej wolnego czasu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:51.

Już tyle razy tu o tym pieszę że dziewczyny mnie w końcu wywalą 

przeszło mi jak na bezglutenowe jedzenie w końcu przeszłam, wybieram się do tej lekarki co mi zaleciła niedługo, ciekawe czy zauważy zmianę (bo najwięcej kuku miałam na twarzy)

). Nie wysuszyłam włosów suszarką po myciu, nie wyprostowałam i pojawiły się moje naturalne falo-loki, o których posiadaniu wiedziałam od zawsze, ale za wszelką cenę chciałam mieć proste... Powiedziałam dość prostym, chcę loki! Niestety moje włosy nie wyglądają dobrze, puszą się, są cienkie, no ale się kręcą 
Jak wyszłam od Mysi to nie wierzyłam, że moje włosy mogą być tak cudnie nawilżone i nie spuszone! nawet te z tyłu się skręciły! Były cudownie sprężyste! To również daje mi motywację, że mogę powalczyć o piękne kręciołki