|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Nestelle zapomniałam dopisać że ta mama co co chwilę wyciera ją chusteczkami nawilżonymi buźkę ręce pomimo iż dziewczynka nic nie dotknęła bo cały czas ją miała na rękach
jeśc ok choć ja cycka wyciągam jak mała chce gdzieś na boku A co do mikro robię w instytucie do którego chodzę od prau lat robi mi delikatną mikro z maską i przy niej jest zalecana seria od 3 do 5 zabiegów raz w tygodniu. Zapisałam się do mojego dermatologa ale to dopiero na połowę maja choć nie wiem czy mi coś pomoże póki karmię a Twojego sobie wpisałam i tam na pewno udam się po zakończeniu karmienia, dziękuję |
|
|
|
#2642 |
|
Zadomowienie
|
Oliwka, raczej z głową coś nie tak u tej pani.
Monika, współczuję zadłatwienia Jakuba. Biedni stresu i strachu sie najedliscie. |
|
|
|
#2643 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
Nestelle Tekst o cyckach
|
|
|
|
#2645 |
|
Zadomowienie
|
Tasiu, zgadzam sie z dziewczynami, sliczne imię
![]() Bzinko, oby Hani szybko odparzenie zeszło :-* |
|
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
BYou Roszpunka cudna
jak dostanę jakieś info to dam znać. |
|
|
|
#2647 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
[QUOTE=Moderna;46168729]cathlyn tak, panel bondolino jest sporo nizszy niz np. Tula czy Boba - przylozylam do mojej Boby i jest to sporo bo ok. 10 cm albo troszke wiecej. Kiedys juz o tym pisalam, ze wlasnie Bondolino polecane jest dla mlodszych lub dla mniejszych dzieci, dla starszych i wiekszych idealna bedzie Tula, Boba
Mi sie ciagle wydaje ze ja jakoś złe noszę to bondolino bo Hania zawsze trochę nisko jest i często je pociasniam w pasie żeby ja dać wyżej. Cathlyn wrzuciłam zdjęcie do fotoklubu jak to u nas wyglada. Hehe Nestelle zaiste,na pewno dlatego haha. No i gratki za decyzje!Pani, kupiłaś te kredki? My sie od. 2 dni wozimy w nowym foteliku, kupiłam tego King plus jednak, ( wersja z sowa) Hania zadowolona, bo mnie widzi blisko i ja mogę wyciągnąć rękę do tylu i dotknąć jej nóżki,fajnie. Kupiłam jej zestaw piosenek mini mini i słuchamy w aucie, a Hania ściska opakowanie cd z rybka i jest w siódmym niebie. Dzięki za gratulacje z 3 ząbka! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2014-04-25 o 09:51 |
|
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
Amelie dla Ciebie rodziną teraz jest córeczka, tż i ty i nie rozumiem czym ty się przejmujesz gadaniem dalszej rodziny? nie wiesz że z rodziną najlepiej na zdjęciu się wychodzi olej wszystkich a jak coś komentują to utnij i niech każdy patrzy się na siebie najlepiej wciskać nos w nie swoje sprawy i innych pouczać. Po części Ci współczuję ale po części to też twoja wina że nie umiesz krótko i stanowczo uciąć tematu to co z tego że ty masz 21 lat a ktoś ma 40 nie zmaczy że ten starszy jest mądrzejszy. Docinki szybko i krótko się ripostuje i pamiętaj o tym.
idę bo mi mała marudzi |
|
|
|
#2649 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie ma tak łatwo Termin na duzy mam w przyszłym roku ,ale i tak właśnie tak chciałam bo taka wielkość to jednak chce zakonczyc karmienie .co innego jakies drobiazgi . a dzieci moje chcą tatu -chcą. robia sobie od lat i długopisem ,i takie naklejane .R tez ma od czasu do czasu ![]() no . ![]() odkrycie roku ![]() Cytat:
a Alliw ma urodzinki dziś????? Alliw - Wszystkiego NAJ ,NAJ ,NAJ i miałcze ..... przeziębiłam się letko buuuuuuu ,nos zatkany , gardło pobolewa ....oby dzieci nie dostały ......---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- [QUOTE=bzinka;46169712]
|
|
#2650 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, musze zmienic lekarza malej. ja rozumiem, ze jest niejadkiem, ale ona nie chce nic jesc jak podchodze do niej z lyzeczka to juz jest ryk... dzis od 7 rano zjadla tylko troche mleka, dalej nic nie chce nawet sprobowac. i dla mnie i dla niej to jest męczarnia
|
|||
|
|
|
#2651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas niestety zły, firma w której pracuje Tż upadła. Umowę ma do końca maja i koniec.... Cytat:
A co planujesz jeśli nie uda Ci się wyprowadzić? W ogóle macie jakąś realną perspektywę na wyprowadzkę? Wspominałaś, że i tak będziesz zależna od rodziny, bo babcia opiekuje się małą. Nie mam humoru na cytowanie, wybaczcie...ciągle myślę tylko o tym, żeby Tż znalazł szybko pracę. Bez grosza nie zostajemy, więc nie narzekam, ale jakoś smutno. |
|
|
|
|
#2652 |
|
Zakorzenienie
|
pas biodrowy najlepiej troszke wyzej, ja zakladam powyzej biodra, ciasno.. jak czasami zle dociagne pasy naramienne to wlasnie dziecko mi opada.
|
#2653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2654 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
Kciuki mocne za tego chłopczyka ![]() Cytat:
Cytat:
za zabkai cmok w biedną dupinke Hani oby szybko sie wyleczyłaCytat:
Cytat:
Cytat:
i za to lubie Cie jeszcze bardziej ![]() Cytat:
Cytat:
Dziękuję pięknie za życzenia Mój syn zrobił mi dziś prezent i obudził się w nocy tylko raz także jestem wyspana
Edytowane przez alliw Czas edycji: 2014-04-25 o 11:34 |
|||||||||
|
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
OTJ
oby tż szybko znalazł pracę My po spacerku mała właśnie poszła na drzemkę a ja zmykam obiad gotować. |
|
|
|
#2656 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za bilansniestety co dobre zawsze się szybko kończy Cytat:
hihi no mój też mnie tak zaczepia ranołoo mamusiu to mój 9,5 będzie ważył chyba na 15 miesięcy ![]() ja z jednej strony zazdroszczę wam dużych dzieci, ale z drugiej nie bo jednak nie wyobrażam sobie nosić klocuszka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
15 ząbków szał ciał u nas dopiero 4![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Demeter dużo siły pierwszy trymetr ciężki te hormony szalejące OTJ kciuki za szybkie znalezienie pracy tż Alliw Zdrówka kochana!!! dzień dobry mamusie ![]() coś miałam jeszcze i zapomniałam bo tel zadzwonił ![]() pora się zebrać i poprasować trochę ![]() Aha dziękuję za odpowiedzi w sprawie ciemiączka To teraz pytanie czy ktoś z was ma fotelik 0-18 jeśli tak to jaki? |
|||||||||
|
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
Agateczka nam jeszcze się nie zarsoło jeszcze nawet spore jest ale wg lekarza ok.
my mamy taki fotelik http://www.britax-roemer.pl/foteliki...hodowe/dualfix |
|
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka, no u nas też mi się jeszcze spore ciemiączko wydaje więc dopytam u neuro we wtorek.
A fotelik Britax wiem że ma też BYou jest świetny ale niestety nie na naszą kieszeń
|
|
|
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
Agateczka ja mam Römer Dualfix, ten co Oliwka.. a dlaczego chcesz brac 0-18? Moze cos w przedziale 9-18 byloby ok?
---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- odpukac, ale od rana M. w doskonalym humorze nie bylo ani jednej histerii, ani jednego palczu, mimo, ze powody by byly - te co wczoraj, ale nic go nie ruszylo
|
#2660 |
|
MBZ♥
|
Moderna oby tak dalej
![]() Agatko na wizażu, na mamie z klasą jest wątek o fotelikach, może warto tam też napisać? |
|
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna, jestem zielonkawa w temacie fotelika, ale po pierwsze syn jeszcze 9 kg nie waży a po za tym reh też stwierdził że jak dla niego będzie lepszy fotelik z możliwością pochylenia do półleżącej. I dlatego za takim się rozglądam. Może możesz coś polecić? bo jesteś raczej obeznana w temacie
![]() BYou poszukam
Edytowane przez Agateczka* Czas edycji: 2014-04-25 o 12:08 |
|
|
|
#2662 |
|
Rozeznanie
|
alliw
wszystkiego naj naj naj i chyba w końcu nie złożyłam życzeń nestelle więc również wszystkiego co najlepsze moderna, bzinka dzięki za info u nas jest jakoś dziwnie bo na plecach mam wrażenie, że panel jest taki przykrótki, ale dzisiaj z przodu ją zawiązałam i jest ok Musze się przyjrzeć. Mniej więcej tak samo wygląda L. w Bondolino jak Hania - może panel jest jednak ciut wyżej i dupka bardziej wpadnięta. A, i tak jak moderna pisała - ja panel biodrowy zakładam w pasie - powinen się nazywac panel pasowy tak naprawdę, bo gdzie go na biodrach dać, przecież niewygodnie ![]() Mierzyłam też Tulę ale sama nie wiem... coś mi w niej nie pasuje, mierzyłam krótko i rzeczywiśćie - ciężaru nie czuć, ale mnie tak jakby dusił ten pasek do spinania pasów (mierzyłam na plecach) I myślę jednak nad uszyciem ergonomika, bo Lil jest długa i chuda. Na razie Bondolino jest w sam raz, poza tym nie czuć L. tak bardzo, więc w wakacje pewnie będziemy używać - no i TŻ na wakacjach,. a po wakacjach pewnie sprzedam i będę rozmyślać co dalej. A miałam się pytać - od kiedy używaliście Bondolino? Bo moja koleżanka urodziła niedawno i myślałam, żeby jej pożyczyć potem to moje nosidło, ale nie wiem, od kiedy można bezpiecznie nosić. Jak zacznie siadać? Czy wcześńiej? nestelle Kuba jest boski, naprawdę ![]() Nie pamiętam, co jeszcze chciałam napisać A, dzisiaj miałyśmy histerie - to chyba kara za wczorajsze chwalenie się, że to już za nami :P Rozwiesiłam jej huśtawkę, potem chciałą wyjść, wejść wyjść wejść i takw kółko - śpiąca była i sama nie wiedziała czego chce. W końcu zdjęłam huśtawkę i ja zaczęłam usypiać, no ale cieżko było uspokoić. W końcu włożyłamw nosidło, wtuliła się we mnie, uspokoiła, i wtedy cyc i do spania.
|
|
#2663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co pamietam, to 0-18 to byly reboardery, czyli z mozliwoscia wozenia tylem, bo maluszka nie wolno wozic przodem - a one cenowo sa bardzo drogie.. I co oznacza dla Was pozycja pollezaca? Bo moj ma tylko dwie pozycje, pionowa i lekko odchylona - ale to doslownie zmiana o kilka centymetrow, pollezaca to ona nie jest - wedlug mnie to fotelik pierwszy byl bardziej odchylony (tak mi sie wydaje, choc moge sie mylic, bo juz sie zapomina takie detale). ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
co do pogrubionego, juz pisze ![]() Pierwszy raz uzylam bondolino gdy M. mial ok. 4 miesiace - rozmiar nosil pomiedzy 62-68cm (wedlug mnie idealnie trafilam z wiekiem - nosidlo w panelu bylo bardzo dobrze dopasowane, gdybym zaczela wczesniej to panel bylby za szeroki i dziecku moglyby rozjezdzac sie nozki) - no i tak: sa bardziej rygorystyczne uzytkowniczki i te mniej - te bardziej zalecaja nosidla dopiero w tym wieku, kiedy dziecko zaczyna siedziec (czyli ok 6-7 miesiac), te mniej - dopuszczaja mozliwosc uzywania wczesniej ergnomikow, ale odpowiednio dopasowanych - dla najmniejszych, czyli od urodzenia to Marsupi (starcza na bardzo krotko), pozniej Bondolino - w porownaniu do takich nosidel jak Tula, Bondolino ma waski panel (kiedys mierzylysmy, nie pamietam ile to bylo, ale dosc spora roznica), dla starszego dziecka mozliwosc przedluzenia szerokosci panelu Ja nie naleze do tych rygorystycznych i dopuszczam nosidla wczesniej, ale te odpowiednie jezeli dupka jest bardziej wpadnieta, a panel wysoko to mozliwe, ze pasy naramienne sa za luzne
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-04-25 o 12:29 |
||
|
|
|
#2664 | |
|
Zadomowienie
|
co do fotelika, to czemu chcesz zmienic? nie misci się już w pierwszym?. My ostatnio kupilismy juz ten drugi, ale wkładałam jeszcze Janka do pierwszego i wciąż się w nim mieści. Cytat:
![]() Dzieć mi zasnał wiec spacer przełozony na popołudnie. Co tu robic? co tu robić? znalazłam stronkę na której mozna zrobic zakupy w ikei z dowozem do domu. Ikeoznawczynie, polecacie cos szczególnego co warto mieć?
|
|
|
|
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
alliw wszystkiego NAJLEPSZEGO
![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- ahh mialam jezszce pisac do Nestelle, bo sie usmialam z tych cyckow )
|
#2666 |
|
Zadomowienie
|
Monicca, chyba Ty chciałas ksiązki zamówic. Na empik.com do dzis promocja 3za2
---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- |
|
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
Alliw Sto lat Kobieto!
Nestelle Kuba dobry, przygotuj sie na wiecej;-) Wracam wlasnie z pracy, bylam po skierowanie na badania do zdilnosci do pracy, pogadalam z ludzmi....fajnie Ylko zanim wyszlam z domu popstrzylam przez okno na drzewa- wieje,wyszlam na balkon wieje, naubieralam nas a duszno i goraco mimo pochmurnosci
|
#2668 |
|
Zadomowienie
|
Alliw, wszystkiego najlepszego! :-*
![]() OTJ, trzymam kciuki, żeby Tz szybko znalazł pracę. Nestelle, jak tam? Lepiej się czujesz? |
|
|
|
#2669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi mi o pochylenie mniej więcej jak jest w pierwszym foteliku aby nie była tylko siedząca. A w tych 9-18 to raczej tylko siedząca. Cytat:
Zarzuć linkiem do stronki
|
||
|
|
|
#2670 |
|
Zadomowienie
|
Agateczko, u nas Kinga ma nogi zgiete już od daaawna ale to nie przeszkadza. Ważne, żeby głowa nie wystawala.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

jeśc ok choć ja cycka wyciągam jak mała chce gdzieś na boku 

?
na szczęście znalazła lepsze zajęcie

buuuuuuu ,nos zatkany , gardło pobolewa ....oby dzieci nie dostały ......

), w każdym razie pojechałam z R i J .
Mój syn zrobił mi dziś prezent i obudził się w nocy tylko raz 

Musze się przyjrzeć.