Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-25, 09:41   #2641
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Nestelle zapomniałam dopisać że ta mama co co chwilę wyciera ją chusteczkami nawilżonymi buźkę ręce pomimo iż dziewczynka nic nie dotknęła bo cały czas ją miała na rękach jeśc ok choć ja cycka wyciągam jak mała chce gdzieś na boku

A co do mikro robię w instytucie do którego chodzę od prau lat robi mi delikatną mikro z maską i przy niej jest zalecana seria od 3 do 5 zabiegów raz w tygodniu.
Zapisałam się do mojego dermatologa ale to dopiero na połowę maja choć nie wiem czy mi coś pomoże póki karmię a Twojego sobie wpisałam i tam na pewno udam się po zakończeniu karmienia, dziękuję
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 09:42   #2642
Villga
Zadomowienie

Oliwka, raczej z głową coś nie tak u tej pani.

Monika, współczuję zadłatwienia Jakuba. Biedni stresu i strachu sie najedliscie.
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 09:43   #2643
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Trolla, a po co pieką?
Do komody z Jej ubrankami niedaleko było-a tam tak pięknie poukładanena szczęście znalazła lepsze zajęcie
nie wiem po co, ważne ze się chwile zajeli, niestety juz jest po. własnie jest darcie bo chciałam nagrać jak mały tańczy, ale przez młodą się nie udało
Stary 2014-04-25, 09:43   #2644
oliwka__
Zakorzenienie

Nestelle Tekst o cyckach leje no to Ci synuś dorasta
Stary 2014-04-25, 09:45   #2645
Villga
Zadomowienie

Tasiu, zgadzam sie z dziewczynami, sliczne imię

Bzinko, oby Hani szybko odparzenie zeszło :-*
Stary 2014-04-25, 09:47   #2646
oliwka__
Zakorzenienie

BYou Roszpunka cudna
jak dostanę jakieś info to dam znać.
Stary 2014-04-25, 09:49   #2647
bzinka
Zadomowienie

Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

[QUOTE=Moderna;46168729]cathlyn tak, panel bondolino jest sporo nizszy niz np. Tula czy Boba - przylozylam do mojej Boby i jest to sporo bo ok. 10 cm albo troszke wiecej. Kiedys juz o tym pisalam, ze wlasnie Bondolino polecane jest dla mlodszych lub dla mniejszych dzieci, dla starszych i wiekszych idealna bedzie Tula, Boba my chodzimy juz z raczkami wyciagnietymi, natomiast podejrzewam, ze za jakis czas panel bedzie nizej i bedziemy musieli sie przesiasc na Bobe

Mi sie ciagle wydaje ze ja jakoś złe noszę to bondolino bo Hania zawsze trochę nisko jest i często je pociasniam w pasie żeby ja dać wyżej. Cathlyn wrzuciłam zdjęcie do fotoklubu jak to u nas wyglada.

Hehe Nestelle zaiste,na pewno dlatego haha. No i gratki za decyzje!

Pani, kupiłaś te kredki?

My sie od. 2 dni wozimy w nowym foteliku, kupiłam tego King plus jednak, ( wersja z sowa) Hania zadowolona, bo mnie widzi blisko i ja mogę wyciągnąć rękę do tylu i dotknąć jej nóżki,fajnie. Kupiłam jej zestaw piosenek mini mini i słuchamy w aucie, a Hania ściska opakowanie cd z rybka i jest w siódmym niebie.

Dzięki za gratulacje z 3 ząbka!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2014-04-25 o 09:51
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 09:51   #2648
oliwka__
Zakorzenienie

Amelie dla Ciebie rodziną teraz jest córeczka, tż i ty i nie rozumiem czym ty się przejmujesz gadaniem dalszej rodziny? nie wiesz że z rodziną najlepiej na zdjęciu się wychodzi olej wszystkich a jak coś komentują to utnij i niech każdy patrzy się na siebie najlepiej wciskać nos w nie swoje sprawy i innych pouczać. Po części Ci współczuję ale po części to też twoja wina że nie umiesz krótko i stanowczo uciąć tematu to co z tego że ty masz 21 lat a ktoś ma 40 nie zmaczy że ten starszy jest mądrzejszy. Docinki szybko i krótko się ripostuje i pamiętaj o tym.

idę bo mi mała marudzi
Stary 2014-04-25, 10:02   #2649
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj obudził mnie mokry buziakzapomnieliśmy dać szczebelki na noc i Zosia rano wyszła sobie z łóżeczka, zrobiła cyk wieżą-czyli włączyła radio i dała mi całusaa tak cicho to zrobiła, że nie słyszałam
ooooo
Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość

Roszek był głodny i w czasie karmienia pan uważnie patrzył w kalendarz i znalazł wczesniejszy termin, jestem pewna

nie ma tak łatwo . facet jest rozchwytywany na cała Pl wiec niestety nawet chcąc nie idzie się wcisnąć tak łatwo .
Termin na duzy mam w przyszłym roku ,ale i tak właśnie tak chciałam bo taka wielkość to jednak chce zakonczyc karmienie .co innego jakies drobiazgi .
a dzieci moje chcą tatu -chcą. robia sobie od lat i długopisem ,i takie naklejane .R tez ma od czasu do czasu
Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Hehe. Oj ci badacze amerykańscy
no .odkrycie roku
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Zapisałam się do mojego dermatologa ale to dopiero na połowę maja choć nie wiem czy mi coś pomoże póki karmię a Twojego sobie wpisałam i tam na pewno udam się po zakończeniu karmienia, dziękuję
ja tez pójde no niej .ale po zakończeniu właśnie .

a Alliw ma urodzinki dziś?????
Alliw - Wszystkiego NAJ ,NAJ ,NAJ

i miałcze ..... przeziębiłam się letko buuuuuuu ,nos zatkany , gardło pobolewa ....oby dzieci nie dostały ......

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

[QUOTE=bzinka;46169712]
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Hania ściska opakowanie cd z rybka i jest w siódmym niebie.
.
Stary 2014-04-25, 10:12   #2650
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
straszne takie historie ....

rozmówka z K

masakra.tez się tego boje .u nas przydarzyło się to samo ale jak R został z tztem .

biedna pupa H .

Ty myślisz ze kazda tutaj jest bez problemów -normalnie zycie usłane rózami..... na czole przecież nie będę sobie wypisywać co nie tak w moim zyciu się potoczyło ....
Ale jeśli mamy dziecko i zdecydowaliśmy się na nie swiadomie przede wszystkim -mysle ze czas dorosnąć ,wziasc zycie na bary ....
Zreszta jak na razie te problemy które tu przedstawiłaś nie sa wielkie ,poważne -wiec jeśli teraz przyznajesz ze masz nerwice i inne podobne to pomysl o pomocy fachowej . Bo masz dziecko ,stanowisz niejako autorytet i oparcie dla niego .
A stwierdzenia ze "nie masz pięknego zycia" ,".......ze Ty nie masz wspanialej rodziny.." wołaja o pomste do nieba ...
brak słow .
Przykro mi ze nie masz wsparcia w rodzinie ,ale taka prawda ze w rodzinie zawsze się ktoś znajdzie dołujący . Nie każdy idzie przez zycie z "plecami" .
Masz Córke -piekna ,zdrowa , masz tzta .To Twoje szczęście . poniekąd sama je budujesz . Wiec przestań skomleć i miałczeć i doceń co masz .
Najgorsze jest to, ze nie moge sie od nich w zaden sposob odciąć..

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
. Cale zycie sie czlowiek uczy i nigdy nie jest za pozno na zmiane pogladow.
to akurat prawda ...

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Amelie dla Ciebie rodziną teraz jest córeczka, tż i ty i nie rozumiem czym ty się przejmujesz gadaniem dalszej rodziny? nie wiesz że z rodziną najlepiej na zdjęciu się wychodzi olej wszystkich a jak coś komentują to utnij i niech każdy patrzy się na siebie najlepiej wciskać nos w nie swoje sprawy i innych pouczać. Po części Ci współczuję ale po części to też twoja wina że nie umiesz krótko i stanowczo uciąć tematu to co z tego że ty masz 21 lat a ktoś ma 40 nie zmaczy że ten starszy jest mądrzejszy. Docinki szybko i krótko się ripostuje i pamiętaj o tym.
oj nie taka dalsza.. najgorzej wlasnie jak się mieszka z rodzina/ lub kolo siebie i kazdy codziennie wtyka nosa w twoje zycie...

Dziewczyny, musze zmienic lekarza malej. ja rozumiem, ze jest niejadkiem, ale ona nie chce nic jesc jak podchodze do niej z lyzeczka to juz jest ryk... dzis od 7 rano zjadla tylko troche mleka, dalej nic nie chce nawet sprobowac. i dla mnie i dla niej to jest męczarnia
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 10:23   #2651
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dzień dobry
U nas niestety zły, firma w której pracuje Tż upadła. Umowę ma do końca maja i koniec....
Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
juz i tak przez to wszystko mam nerwice i lękową i natręctw) , niecierpliwa, wszystko sie sypie, mam nadzieje na szybką wyprowadzke...
Stwierdził to jakiś specjalista?
A co planujesz jeśli nie uda Ci się wyprowadzić?
W ogóle macie jakąś realną perspektywę na wyprowadzkę? Wspominałaś, że i tak będziesz zależna od rodziny, bo babcia opiekuje się małą.

Nie mam humoru na cytowanie, wybaczcie...ciągle myślę tylko o tym, żeby Tż znalazł szybko pracę. Bez grosza nie zostajemy, więc nie narzekam, ale jakoś smutno.

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 10:27   #2652
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość

Mi sie ciagle wydaje ze ja jakoś złe noszę to bondolino bo Hania zawsze trochę nisko jest i często je pociasniam w pasie żeby ja dać wyżej. Cathlyn wrzuciłam zdjęcie do fotoklubu jak to u nas wyglada.
pas biodrowy najlepiej troszke wyzej, ja zakladam powyzej biodra, ciasno.. jak czasami zle dociagne pasy naramienne to wlasnie dziecko mi opada.
Stary 2014-04-25, 10:42   #2653
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U nas niestety zły, firma w której pracuje Tż upadła. Umowę ma do końca maja i koniec....
ojoj.... trzymam kciuki za znalezienie nowej pracy
Stary 2014-04-25, 11:33   #2654
alliw
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

u nas po 12-14 razy(/doba) karmienie... nie widzę w ogóle jak "dorosłe" żarcie eliminuje cyca.
o rany! to u nas z 5-6 wychodzi (w tym 3 w nocy)

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość

babcia: KAcperku, kto był niegrzeczny?
KAcper- cisza
Babcia: Kacperku, kto był niegrzeczny dzis, kto?
Kcper: cisza
BABcia: Kacperku no kto był dzis niegrzeczny, powiedz...
Kacper cisza
Ja: KAcperku kto był dzis grzeczny jak zawsze?
KAcper z uśmichem od ucha do ucha:JA!

Kciuki mocne za tego chłopczyka

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
J. lizał dziś moje jabłko, w końcu odgryzł kawałek, ale nie wiedziałam ile. żuł, żuł, krzywił się, otwierał buzię, w końcu wyjęłam mu kawałek. za chwilę patrzę, a on oddechu złapać nie może i zaczyna się dusić.
Straszne przezycie. Dobrze ze wszystko dobrze sie skonczyło

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Chciałam się pochwalić, że jedna z górnych jedynek (lewa) w końcu nam się przebiła, więc mamy 3ciego ząbka niestety nagle wyszło Hani odparzenie na pupie, pierwszy raz
za zabka
i cmok w biedną dupinke Hani oby szybko sie wyleczyła

Cytat:
wczoraj bylam w salon.tatu -zarezerwować termin bo tam się czeka kilka mies (a nawet rok ), w każdym razie pojechałam z R i J .
J mnie pyta -co i gdzie będę robic ?
ja - na plecach .
J - a po co ? i tak nie będziesz tego widzieć ! nie lepiej zrobić sobie miedzy cyckami?

dorasta mi syn . "Cycki " - te słowo w ustach syna brzmi naprawdę ...dziwnie

Cytat:
Dzisiaj obudził mnie mokry buziakzapomnieliśmy dać szczebelki na noc i Zosia rano wyszła sobie z łóżeczka, zrobiła cyk wieżą-czyli włączyła radio i dała mi całusaa tak cicho to zrobiła, że nie słyszałam

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
jęczeć że kaski nie mam tak ogólnie nie zamierzam bo mogłabym poszukać pracy a dzieciaki oddac do żłobka i przedszkola i pewnie byłoby lepiej finansowo ale JA nie chce więc już jestem cicho, na jedzenie mi wystarcza
i za to lubie Cie jeszcze bardziej

Cytat:
przeziębiłam się letko buuuuuuu ,nos zatkany , gardło pobolewa ....oby dzieci nie dostały ......
o masz...zdrówka

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Dzień dobry
o kurcze, przykro bardzo. Kciuki żeby szybko udało się coś znaleźć

Dziękuję pięknie za życzenia Mój syn zrobił mi dziś prezent i obudził się w nocy tylko raz także jestem wyspana i pełna energii na obchody urodzin

Edytowane przez alliw
Czas edycji: 2014-04-25 o 11:34
alliw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 11:37   #2655
oliwka__
Zakorzenienie

OTJ oby tż szybko znalazł pracę

My po spacerku mała właśnie poszła na drzemkę a ja zmykam obiad gotować.
Stary 2014-04-25, 11:43   #2656
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

I drugie pytanie - dziewczyny kp, kiedy macie pierwszą pobudke w nocy? I co dajecie na wieczorny posiłek (tzn przed kąpielą)?
przed spaniem mm pobudka różnie ostatnio 23.00-00.00 lub dopiero około 5.00 różnie bardzo.

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
hej!

my dzis po bilansie i szczepieniu..
Ewunia zniosła dośc dobrze całe stresy, troszke płaczu zagryzionego ciasteczkiem, plasterki na pocieszenie na szczęście- odpukać bez żadnej gorączki i innych maruderów
dzis ostatni dzień z dziadkiem i babcią
byliśmy na spacerku pooglądać strusie i zobaczyć tutejszy wiatrak..
niestety co cudowne szybko się kończy
babcia i dziadek to jednak skarb! i znowu ta tęsknota
za bilans
niestety co dobre zawsze się szybko kończy

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Agatka mój też pokazuje nos. Jak śpi czasem z nami to budzi mnie takie mocne naciskanie paluchami nosa bo on chce żebym krzyknęła "pibbbip"

Co do potrojonej wagi na rok to obawiam się że Kamil potroił... ba, jestem pewna skoro na 10m wazył 12kg a jest dużo cięższy... naprawdę czasami wymiękam.
I przyznam że troche zazdraszczam szczuplaczków, mój 9,5kg ważył na 6 miesięcy, od tamtej pory dźwigam i dźwigam... a nadgarstki mam już tak zrypane że muszę czym prędzej iść do lekarza bo Kamila czasami z rąk wypuszczam taki ból
hihi no mój też mnie tak zaczepia rano

łoo mamusiu to mój 9,5 będzie ważył chyba na 15 miesięcy
ja z jednej strony zazdroszczę wam dużych dzieci, ale z drugiej nie bo jednak nie wyobrażam sobie nosić klocuszka

Cytat:
Kapelutek taki miętowy:http://www.lamillou.com/shop/kapelus...mint-rick-rack
A co do bezrękawników to też mi sprzed nosa zniknęły i jakbyś gdzieś znalazła to daj znać
słodki kapelusik, Z będzie pięknie wyglądać nasza mała "Bielicka"

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Cześć moje Mamuśki tęskno mi do Was a tu taka kicha z czasem. Pospałabym teraz (po zmianie czasu) dłużej a syn wręcz odwrotnie, także moje dotychczasowe "wolne" z rana przestało istnieć

jestem jeszcze więcej stron do tyłu niż scarlett, wszstko mam przeczytane na telefonie ale cytować już nie będę bo wyjdzie wypracowanie także tego... nie gniewajcie się
Oj tak już chyba będzie że dzieciaki niesforne przez poznawanie świata dużo siły.

15 ząbków szał ciał u nas dopiero 4

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
J. lizał dziś moje jabłko, w końcu odgryzł kawałek, ale nie wiedziałam ile. żuł, żuł, krzywił się, otwierał buzię, w końcu wyjęłam mu kawałek. za chwilę patrzę, a on oddechu złapać nie może i zaczyna się dusić. przełożyłam przez kolano i klepię po plecach, on taki biedny, nie może oddychać, nie wie co się dzieje, czemu "biję". wyleciał taki sam kawałek jak wcześniej wyjęłam. podniosłam go, chciałam zajrzeć w buzię, a on dalej się dusi, więc od nowa. wypadł jeszcze jeden kawałek. po wszystkim tak się rozpłakał strasznie, łzy leciały, ciężko było go uspokoić. już drugi raz tak się zakrztusił jabłkiem jak nic do końca życia będzie jadł papki
Ojej straszne, ja bym spanikowała pewnie.

Cytat:
wczoraj bylam w salon.tatu -zarezerwować termin bo tam się czeka kilka mies (a nawet rok ), w każdym razie pojechałam z R i J .
J mnie pyta -co i gdzie będę robic ?
ja - na plecach .
J - a po co ? i tak nie będziesz tego widzieć ! nie lepiej zrobić sobie miedzy cyckami?

dorasta mi syn . "Cycki " - te słowo w ustach syna brzmi naprawdę ...dziwnie
niee no padłam takie teksty w tym wieku do własnej mamy

Cytat:
mądralka mała

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, musze zmienic lekarza malej. ja rozumiem, ze jest niejadkiem, ale ona nie chce nic jesc jak podchodze do niej z lyzeczka to juz jest ryk... dzis od 7 rano zjadla tylko troche mleka, dalej nic nie chce nawet sprobowac. i dla mnie i dla niej to jest męczarnia
a może zrób jej usg brzuszka skoro badania dobre, coś rób aby pomóc małej a nie narzekaj, my możemy ci tylko słowem pomóc czyny należą do ciebie...

Demeter dużo siły pierwszy trymetr ciężki te hormony szalejące
OTJ kciuki za szybkie znalezienie pracy tż
Alliw Zdrówka kochana!!!

dzień dobry mamusie
coś miałam jeszcze i zapomniałam bo tel zadzwonił
pora się zebrać i poprasować trochę
Aha dziękuję za odpowiedzi w sprawie ciemiączka

To teraz pytanie czy ktoś z was ma fotelik 0-18 jeśli tak to jaki?
Stary 2014-04-25, 11:48   #2657
oliwka__
Zakorzenienie

Agateczka nam jeszcze się nie zarsoło jeszcze nawet spore jest ale wg lekarza ok.
my mamy taki fotelik http://www.britax-roemer.pl/foteliki...hodowe/dualfix
Stary 2014-04-25, 11:56   #2658
Agateczka*
Zakorzenienie

Oliwka, no u nas też mi się jeszcze spore ciemiączko wydaje więc dopytam u neuro we wtorek.
A fotelik Britax wiem że ma też BYou jest świetny ale niestety nie na naszą kieszeń
Stary 2014-04-25, 12:04   #2659
Moderna
Zakorzenienie

Agateczka ja mam Römer Dualfix, ten co Oliwka.. a dlaczego chcesz brac 0-18? Moze cos w przedziale 9-18 byloby ok?

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

odpukac, ale od rana M. w doskonalym humorze nie bylo ani jednej histerii, ani jednego palczu, mimo, ze powody by byly - te co wczoraj, ale nic go nie ruszylo
Stary 2014-04-25, 12:06   #2660
BYou
MBZ♥

Moderna oby tak dalej

Agatko na wizażu, na mamie z klasą jest wątek o fotelikach, może warto tam też napisać?

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 12:07   #2661
Agateczka*
Zakorzenienie

Moderna, jestem zielonkawa w temacie fotelika, ale po pierwsze syn jeszcze 9 kg nie waży a po za tym reh też stwierdził że jak dla niego będzie lepszy fotelik z możliwością pochylenia do półleżącej. I dlatego za takim się rozglądam. Może możesz coś polecić? bo jesteś raczej obeznana w temacie

BYou poszukam

Edytowane przez Agateczka*
Czas edycji: 2014-04-25 o 12:08
Agateczka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 12:14   #2662
cathlyn
Rozeznanie

alliw
wszystkiego naj naj naj
i chyba w końcu nie złożyłam życzeń nestelle więc również wszystkiego co najlepsze

moderna, bzinka
dzięki za info u nas jest jakoś dziwnie bo na plecach mam wrażenie, że panel jest taki przykrótki, ale dzisiaj z przodu ją zawiązałam i jest ok Musze się przyjrzeć.
Mniej więcej tak samo wygląda L. w Bondolino jak Hania - może panel jest jednak ciut wyżej i dupka bardziej wpadnięta.
A, i tak jak moderna pisała - ja panel biodrowy zakładam w pasie - powinen się nazywac panel pasowy tak naprawdę, bo gdzie go na biodrach dać, przecież niewygodnie
Mierzyłam też Tulę ale sama nie wiem... coś mi w niej nie pasuje, mierzyłam krótko i rzeczywiśćie - ciężaru nie czuć, ale mnie tak jakby dusił ten pasek do spinania pasów (mierzyłam na plecach) I myślę jednak nad uszyciem ergonomika, bo Lil jest długa i chuda.
Na razie Bondolino jest w sam raz, poza tym nie czuć L. tak bardzo, więc w wakacje pewnie będziemy używać - no i TŻ na wakacjach,. a po wakacjach pewnie sprzedam i będę rozmyślać co dalej.
A miałam się pytać - od kiedy używaliście Bondolino? Bo moja koleżanka urodziła niedawno i myślałam, żeby jej pożyczyć potem to moje nosidło, ale nie wiem, od kiedy można bezpiecznie nosić. Jak zacznie siadać? Czy wcześńiej?

nestelle
Kuba jest boski, naprawdę

Nie pamiętam, co jeszcze chciałam napisać
A, dzisiaj miałyśmy histerie - to chyba kara za wczorajsze chwalenie się, że to już za nami :P Rozwiesiłam jej huśtawkę, potem chciałą wyjść, wejść wyjść wejść i takw kółko - śpiąca była i sama nie wiedziała czego chce. W końcu zdjęłam huśtawkę i ja zaczęłam usypiać, no ale cieżko było uspokoić. W końcu włożyłamw nosidło, wtuliła się we mnie, uspokoiła, i wtedy cyc i do spania.
Stary 2014-04-25, 12:23   #2663
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Moderna, jestem zielonkawa w temacie fotelika, ale po pierwsze syn jeszcze 9 kg nie waży a po za tym reh też stwierdził że jak dla niego będzie lepszy fotelik z możliwością pochylenia do półleżącej. I dlatego za takim się rozglądam. Może możesz coś polecić? bo jesteś raczej obeznana w temacie
a w pierwszym foteliku juz nie pasuje, czy dlaczego chcesz zmieniac? Bo jezeli nie ma jeszcze 9kg, to prawdopodobnie pasuje jeszzce do pierwszego..
Z tego co pamietam, to 0-18 to byly reboardery, czyli z mozliwoscia wozenia tylem, bo maluszka nie wolno wozic przodem - a one cenowo sa bardzo drogie..

I co oznacza dla Was pozycja pollezaca?
Bo moj ma tylko dwie pozycje, pionowa i lekko odchylona - ale to doslownie zmiana o kilka centymetrow, pollezaca to ona nie jest - wedlug mnie to fotelik pierwszy byl bardziej odchylony (tak mi sie wydaje, choc moge sie mylic, bo juz sie zapomina takie detale).

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
moderna, bzinka
dzięki za info u nas jest jakoś dziwnie bo na plecach mam wrażenie, że panel jest taki przykrótki, ale dzisiaj z przodu ją zawiązałam i jest ok Musze się przyjrzeć.
Mniej więcej tak samo wygląda L. w Bondolino jak Hania - może panel jest jednak ciut wyżej i dupka bardziej wpadnięta.
A, i tak jak moderna pisała - ja panel biodrowy zakładam w pasie - powinen się nazywac panel pasowy tak naprawdę, bo gdzie go na biodrach dać, przecież niewygodnie
Mierzyłam też Tulę ale sama nie wiem... coś mi w niej nie pasuje, mierzyłam krótko i rzeczywiśćie - ciężaru nie czuć, ale mnie tak jakby dusił ten pasek do spinania pasów (mierzyłam na plecach) I myślę jednak nad uszyciem ergonomika, bo Lil jest długa i chuda.
Na razie Bondolino jest w sam raz, poza tym nie czuć L. tak bardzo, więc w wakacje pewnie będziemy używać - no i TŻ na wakacjach,. a po wakacjach pewnie sprzedam i będę rozmyślać co dalej.
A miałam się pytać - od kiedy używaliście Bondolino? Bo moja koleżanka urodziła niedawno i myślałam, żeby jej pożyczyć potem to moje nosidło, ale nie wiem, od kiedy można bezpiecznie nosić. Jak zacznie siadać? Czy wcześńiej?
byc moze na plecach jest inaczej - jeszzce nie nosilam, wiec sie nietsety nie wypowiem..

co do pogrubionego, juz pisze
Pierwszy raz uzylam bondolino gdy M. mial ok. 4 miesiace - rozmiar nosil pomiedzy 62-68cm (wedlug mnie idealnie trafilam z wiekiem - nosidlo w panelu bylo bardzo dobrze dopasowane, gdybym zaczela wczesniej to panel bylby za szeroki i dziecku moglyby rozjezdzac sie nozki) -
no i tak: sa bardziej rygorystyczne uzytkowniczki i te mniej - te bardziej zalecaja nosidla dopiero w tym wieku, kiedy dziecko zaczyna siedziec (czyli ok 6-7 miesiac), te mniej - dopuszczaja mozliwosc uzywania wczesniej ergnomikow, ale odpowiednio dopasowanych - dla najmniejszych, czyli od urodzenia to Marsupi (starcza na bardzo krotko), pozniej Bondolino - w porownaniu do takich nosidel jak Tula, Bondolino ma waski panel (kiedys mierzylysmy, nie pamietam ile to bylo, ale dosc spora roznica), dla starszego dziecka mozliwosc przedluzenia szerokosci panelu
Ja nie naleze do tych rygorystycznych i dopuszczam nosidla wczesniej, ale te odpowiednie

jezeli dupka jest bardziej wpadnieta, a panel wysoko to mozliwe, ze pasy naramienne sa za luzne

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-04-25 o 12:29
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 12:27   #2664
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Alliw Zdrówka kochana!!!

co do fotelika, to czemu chcesz zmienic? nie misci się już w pierwszym?. My ostatnio kupilismy juz ten drugi, ale wkładałam jeszcze Janka do pierwszego i wciąż się w nim mieści.

Cytat:
odpukac, ale od rana M. w doskonalym humorze nie bylo ani jednej histerii, ani jednego palczu, mimo, ze powody by byly - te co wczoraj, ale nic go nie ruszylo
super! oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
alliw
wszystkiego naj naj naj

Dzieć mi zasnał wiec spacer przełozony na popołudnie. Co tu robic? co tu robić? znalazłam stronkę na której mozna zrobic zakupy w ikei z dowozem do domu. Ikeoznawczynie, polecacie cos szczególnego co warto mieć?
Stary 2014-04-25, 12:34   #2665
Moderna
Zakorzenienie

alliw wszystkiego NAJLEPSZEGO

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

ahh mialam jezszce pisac do Nestelle, bo sie usmialam z tych cyckow (ale nie moge znalezc tego posta, koncentracja u mnie dzis zerowa )
Stary 2014-04-25, 12:36   #2666
alliw
Zadomowienie

Monicca, chyba Ty chciałas ksiązki zamówic. Na empik.com do dzis promocja 3za2

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
alliw wszystkiego NAJLEPSZEGO [COLOR="Silver"]
Stary 2014-04-25, 12:48   #2667
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Alliw Sto lat Kobieto!

Nestelle Kuba dobry, przygotuj sie na wiecej;-)

Wracam wlasnie z pracy, bylam po skierowanie na badania do zdilnosci do pracy, pogadalam z ludzmi....fajnie
Ylko zanim wyszlam z domu popstrzylam przez okno na drzewa- wieje,wyszlam na balkon wieje, naubieralam nas a duszno i goraco mimo pochmurnosci
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 12:57   #2668
Villga
Zadomowienie

Alliw, wszystkiego najlepszego! :-*

OTJ, trzymam kciuki, żeby Tz szybko znalazł pracę.

Nestelle, jak tam? Lepiej się czujesz?
Stary 2014-04-25, 12:57   #2669
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
a w pierwszym foteliku juz nie pasuje, czy dlaczego chcesz zmieniac? Bo jezeli nie ma jeszcze 9kg, to prawdopodobnie pasuje jeszzce do pierwszego..
Z tego co pamietam, to 0-18 to byly reboardery, czyli z mozliwoscia wozenia tylem, bo maluszka nie wolno wozic przodem - a one cenowo sa bardzo drogie..

I co oznacza dla Was pozycja pollezaca?
Bo moj ma tylko dwie pozycje, pionowa i lekko odchylona - ale to doslownie zmiana o kilka centymetrow, pollezaca to ona nie jest - wedlug mnie to fotelik pierwszy byl bardziej odchylony (tak mi sie wydaje, choc moge sie mylic, bo juz sie zapomina takie detale)
W pierwszym głowa nie wystaje ale nogi zaczyna mieć podkulone i tak pomyślałam że trzeba się rozejrzeć. Nie potrzebuję na już ale chciałam się rozeznać.
Chodzi mi o pochylenie mniej więcej jak jest w pierwszym foteliku aby nie była tylko siedząca. A w tych 9-18 to raczej tylko siedząca.

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

co do fotelika, to czemu chcesz zmienic? nie misci się już w pierwszym?. My ostatnio kupilismy juz ten drugi, ale wkładałam jeszcze Janka do pierwszego i wciąż się w nim mieści.

Dzieć mi zasnał wiec spacer przełozony na popołudnie. Co tu robic? co tu robić? znalazłam stronkę na której mozna zrobic zakupy w ikei z dowozem do domu. Ikeoznawczynie, polecacie cos szczególnego co warto mieć?
No jw. nogi zaczyna mieć podkulone. Nie muszę mieć na już fotelika ale rozglądam się.

Zarzuć linkiem do stronki
Stary 2014-04-25, 12:59   #2670
Villga
Zadomowienie

Agateczko, u nas Kinga ma nogi zgiete już od daaawna ale to nie przeszkadza. Ważne, żeby głowa nie wystawala.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości