Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 1 3,23%
Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! 1 3,23%
Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję 16 51,61%
Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a 1 3,23%
Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty 3 9,68%
Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie 3 9,68%
Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku 0 0%
Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały 0 0%
Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię 6 19,35%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-25, 09:54   #3361
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX

przypaliłam szybkowar zapomniałam nalać wody dobrze, że P. jest w domu

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 10:06   #3362
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość

dziewczyny czy Wasze dzieciaczki mają już pierwsze pieprzyk?
Mój ma jeden - w zgięciu nóżki. Pojawił się jak miał ok. 3-4 tygodni
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
nie martwcie sie moj zostanie w domu bedzie pilnowal kurzu zeby nie uciekl
Hehe dobre
Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Fajnie, ze niania przypadła Wam do gustu. Jak Adaś na nią reagował ?

A nie wiem, wnioskuje z tego co na ogólnym przeczytałam

Co prawda nie robiłam jeszcze, ale brzmi smakowicie, któraś z dziewczyn wstawiala kiedys http://slodkowytrawnie.blox.pl/2010/...ietankowy.html

Mojej koleżanki syn ma problemy skórne, właściwie od urodzenia, czesto szorstka skore i lekarze mówią, ze po prostu jest alergikiem. Bardzo czesto mu cos wyskakuje.Ostatnio kupiła puzzle piankowe i leżał w samym body i pózniej miał na kolankach uczulenie... No i na te zmiany pomagały maści sterydowe, ale nie chciała ich ciagle stosować. Znalazła na necie masc, ktora Ci lekarz przepisał, porozmawiala z lekarzem i poprosiła o receptę, jest zachwycona. Mówiła, ze nigdy tak super skory nie miał. Tylko jedyny minus cena.

Dobrze, ze z Igorkiem ok. Przyznalas sie tz?

Zauważyłam, ze dawno nie było joasiek, niekojarze, zeby pisała, ze gdzieś wyjeżdża albo znika z forum.

czaszka rozumiem Twoje obawy, my jutro jedziemy 360km i juz sie boje, jak Wiki i my to przetrwamy
Ja też byłam tą maścią zachwycona. Miałam kiedyś jakąś alergię i pod oczami straszne zmiany - wyglądałam jak staruszka. Okulistka przepisała maść ze sterydami którą stosowałam tydzień i nie przeszło. Poszłam do innej lekarki, ona złapała się za głowę że sterydów absolutnie nie można na twarz i przepisała Elidel, który ponoć jest niesterydowy. Poprawa była praktycznie z dnia na dzień
Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
heloł!

Madziuchna ten Elidel ja miałam dla Fifka zapisany ale nie wykupiłam po przeczytaniu opini na necie bo to na sterydach jest, co do lekarza porażka!

Ponadrabiam Was później przy chwili spokoju bo jest u mnie kuzynka z Niemiec z 9 mczną Zofiją i 2.5 letnim Niclasem.
Generalnie mama mówi do nich po polsku (mimo że swietnie zna niemiecki ) a tata po niemiecku i to sie sprawdza, maly troche miesza słówka ale generalnie daje rade. Maja dużo znajomych dwujęzycznych i to najlepszy sposób podobno.

a i mała 9 mczna rano je kp, później obiadek, kaszke holle z owockiem, czasem warzywko i na noc kaszke hole na melku krowim.. podobno to u nich normalne żadnego mm..
Wg mojej lekarki jest to maść niesterydowa. Zresztą tutaj też coś w tym temacie:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12743593
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Nie wiem jak się nazywam po tej nocy... Pierwsza pobudka była o 22, wielki płacz przez sen, nie chciała otworzyć oczu, krzyczała i płakała, w końcu przy piersi się uspokoiła... Odłożyliśmy ją do łóżeczka... Nie wiem ile pospałam gdy obudziła sie kolejny raz z płaczem... a potem to już mam wrażenie non stop był płacz, wiercenie się, marudzenie, krzyk, płacz, kopanie....

nie wiem, co jej może być
Współczuję, Julek tam ma często po dniu pełnym wrażeń. Często płacze przez sen przeraźliwie i nawet się nie wybudza przy tym, uspokajanie go trwa różnie, najczęściej ok. 5 minut wycia non stop i nagle śpi dalej...
Cytat:
powiedziec Wam cos załosnego?kwota o jaką się rozchodzi to (220zł)...czyli juz pewnie domyslacie się jak niski był mój maciezynski...(mimo ze zarabiałam w tej firmie około 5 tys)ehhh...
Nóż się w kieszeni otwiera jak się słyszy jak kombinują pracodawcy... Tak samo jest u mojego TŻ... Ciekawe czy kiedyś w naszym kraju będzie w końcu normalnie... Jak dla mnie tego typu praktyki powinny być surowo karane. Albo jak się często dzieje - umowa na minimalną krajową a reszta do ręki...
Stary 2014-04-25, 10:18   #3363
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

joasiek ma chyba krótki odpoczynek od wizażu
Acha, to przeoczylam jak o tym pisała.

Cytat:
heloł!

Madziuchna ten Elidel ja miałam dla Fifka zapisany ale nie wykupiłam po przeczytaniu opini na necie bo to na sterydach jest, co do lekarza porażka!

Ponadrabiam Was później przy chwili spokoju bo jest u mnie kuzynka z Niemiec z 9 mczną Zofiją i 2.5 letnim Niclasem.
Generalnie mama mówi do nich po polsku (mimo że swietnie zna niemiecki ) a tata po niemiecku i to sie sprawdza, maly troche miesza słówka ale generalnie daje rade. Maja dużo znajomych dwujęzycznych i to najlepszy sposób podobno.

a i mała 9 mczna rano je kp, później obiadek, kaszke holle z owockiem, czasem warzywko i na noc kaszke hole na melku krowim.. podobno to u nich normalne żadnego mm..
Ze sterydami mówisz, a ta moja koleżanka mówiła, ze dlatego go chciała, bo nie ma. Chyba,ze nazwę pomyliłam, muszę ja spytac.

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
POLICZANKA dziekuje za linka odnosnie dzidziowego migania. Ja jestem zdania jak 83monia- wystarczy mi ze Jasko cos wskaze paluszkiem, zrobi papa, brawo itd

PASSION brawa za wage

DODINHA ja ugotuje tylko krolika z marchewka, ziemniakiem i pasternakiem malemu reszta to sloiki... ogolnie to jestem strasznie lewa do gotowania :p juz jakis czas tenu postanawialan to zmienic, ale kiepsko mi idzie

MISIA wierzyc sie nie chce cos strasznego. Ale zylo to dziecko prawda ????

MADZIUCHNA okropny ten lekarz, bardzo lekcewazaco podszedl do tematu :/ juz wiecej bym do niego nie poszla, a masc pewnie bym wykupila, bo jesli chodzi o zdrowie malego to kasa sie dla mnie nie liczy.

MATAL wooow jak pieknie Elenka stoi moj Jasko chyba za sto lat tak stanie :p

dziewczyny czy smarujecie buzki dzieciom na taka pogode jak teraz? Ja dalej smaruje nivea na kazda pogode, ale chyba czas zmienic na cos z filtrem ?

Po swietach plus 1kg, a czuje sie jakby bylo z plus 10 :/

Odstawiam tabsy... Niech sie dzieje wola nieba

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja kupilam vichy z filtrem, na początku myślałam o nivea, ale za 75 ml ponad 30zl, a tu za 300ml 63 zł http://www.d o z.pl/apteka/p61347-Vichy_Capital_Soleil_mlec zko_dla_dzieci_SPF50_300_ ml

No i kibicujemy i czekamy na wieści o kolejnej dzidzi
Ostatniosie zastanawiałam, ktora z watkowych dziewczyn bedzie pierwsza w kolejnej ciazy

Cytat:
A ja znów podałam mm przy pierwszej pobudce około północy i wypił całą butlę, spał do 5.30. Czyli nie jakaś rewelacja, ale i tak znacznie dłużej niż to było wcześniej. Jak się obudził to zjadł z piersi i kimnął jeszcze z pół godzinki. O 8 znów jadł.
Wczoraj próbowałam odciągnąć mleko na dzisiejszą noc. Po ostatnim kryzysie, piciu herbatek i karmi mam teraz sporo mleka, piersi takie pełne ciągle, a odciągnęłam w 25 minut 30 ml z obu dałam sobie spokój, bo to bez sensu. Moim laktatorem już nic nie zdziałam, nie nadaje się, a nie będę teraz kupować nowego
Rzeczywiście bez sensu teraz nowy laktator kupować, tzn z mojej perspektywy, bo raczej myśle o zakończeniu karmienia,a nie rozkreceniu laktacji (tylko Wiki ma inne zdanie ), no chyba ze planujesz regularnie odciągać i jeszcze kilka miesięcy karmić.
Stary 2014-04-25, 10:25   #3364
matallewar
Zakorzenienie

Pozdrawiamy z pociągu do tassi

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 10:26   #3365
kama1987
Rozeznanie

Hej

Jadę dzisiaj do pracy, dopiero na 13, bo nie mam ochoty widzieć się z moją kierowniczką i słuchać jej debilnych pytań
Tak wogule to muszę w czerwcu/lipcu jechać i pogadać z byłą kier. czy nie ma u niej miejsca, bo bym chciała na sprzedaż iść. Praca bardzo podobna a kasowo ok. 600-800 zł więcej.
Bo teraz to co mam to

Lulla 100 lat!!

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość

ja nienawidze a moj małz to nie wiem czy wogole wie jak dziala zelazko
Mój chyba wie
TZ kiedyś dzwoni do mnie i mówi mi, że ma coś fajnego, i że to z teflonem. Miałam akurat kupować prostownicę, a więc myślę: kupił ją, pewnie będzie jakaś fajna i już się na nią napaliłam.
Przyszedł z żelazkiem

Cytat:
lece juz spac
zycze wszystkim przespanych nocek

pliss trzymajcie jutro kciuki zeby mała dała rade w czasie podrozy i na zakupach bo jeszcze nigdy nie bylismy z nią az tyle poza domem.Obstawiam ze nie bedzie nas w domu ok 8 godzin.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ulubiona zabawa mojego dziecka jak siedzi w krzesełku i dam mu zabawki, zrzucanie ich na podłogę i patrzenie jak chodzę jak debil i mu podnoszę.
Zuzia tez to uwielbia

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

U mnie 1 dzień różnicy to prawie 150 zł mniej/więcej. A luty to już w ogóle nie wspomnę...
u mnie 1 dzień to ok.50 zł. Policzcie ile dostaje na macierzyńskim 80%

Cytat:
Lilkowa spiżarka
Czy wygląda jakbym jej gotowała? i nie czuję się przez to wyrodna
Fajna spiżarka. Zuzia ma swoją szufladę ze słoiczkami, ja jej gotuję ze względów finansowych,

Cytat:
POLICZANKA dziekuje za linka odnosnie dzidziowego migania. Ja jestem zdania jak 83monia- wystarczy mi ze Jasko cos wskaze paluszkiem, zrobi papa, brawo itd

PASSION brawa za wage

DODINHA ja ugotuje tylko krolika z marchewka, ziemniakiem i pasternakiem malemu reszta to sloiki... ogolnie to jestem strasznie lewa do gotowania :p juz jakis czas tenu postanawialan to zmienic, ale kiepsko mi idzie

MISIA wierzyc sie nie chce cos strasznego. Ale zylo to dziecko prawda ????

MADZIUCHNA okropny ten lekarz, bardzo lekcewazaco podszedl do tematu :/ juz wiecej bym do niego nie poszla, a masc pewnie bym wykupila, bo jesli chodzi o zdrowie malego to kasa sie dla mnie nie liczy.

MATAL wooow jak pieknie Elenka stoi moj Jasko chyba za sto lat tak stanie :p

dziewczyny czy smarujecie buzki dzieciom na taka pogode jak teraz? Ja dalej smaruje nivea na kazda pogode, ale chyba czas zmienic na cos z filtrem ?

Ja Zuzi smaruję Ziajką,tam jest SPF chyba 6, ale chyba za niedługo będzie się trzeba przerzucić na coś z filtrem.
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 10:26   #3366
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

miłej podróży, ucałuj ode mnie wszystkie dzieciaczki i dziewczyny

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 10:28   #3367
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
No to dobrze wiedziec,ze nie jestem sama,ktora daje sloiczki
Ja też tylko słoiczki

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
nadrabiam nocke

nati 3 pobudki w tym o 5 rano z prze.sraniem przez ciuchy i kocyk ale teraz spi, moze jeszcze przysne jak kinia mi da

kawał na dzis

Żona do Męża:
- Kochanie, od dzisiaj gotujesz, sprzątasz, zajmujesz się dzieckiem - koniec tych tandetnych meczy Extraklasy, filmów w TV, spotkań z kolegami, bilarda i tym podobnych błazeńskich rozrywek... Przerywa spoglądając zdziwiona na Małżonka, który zaczął zakładać buty i kierować się w kierunku wyjścia:
- A Ty dokąd!? Jeszcze nie skończyłam...
- Idę do apteki.
- Po co?
- Po Stoperan, bo chyba Cię posrało...

---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

czy chodzi o te bobo-migi?
http://www.bobomigi.com

mi tam wystarczy jak zacznie pokazywac cos palcem, potakiwac i kiwac glowa na nie oraz jak zacznie machac na pozegnanie

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

policzanka - moje nie ma pieprzyka, ale pamietam ze kinia i moja chrzesnica mialy szybko pierwsze pieprzyki
Świetny kawał

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 10:36   #3368
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
orangutan dobrze że nic się nie stało!

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ja też byłam tą maścią zachwycona. Miałam kiedyś jakąś alergię i pod oczami straszne zmiany - wyglądałam jak staruszka. Okulistka przepisała maść ze sterydami którą stosowałam tydzień i nie przeszło. Poszłam do innej lekarki, ona złapała się za głowę że sterydów absolutnie nie można na twarz i przepisała Elidel, który ponoć jest niesterydowy. Poprawa była praktycznie z dnia na dzień

Wg mojej lekarki jest to maść niesterydowa. Zresztą tutaj też coś w tym temacie:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12743593

Nóż się w kieszeni otwiera jak się słyszy jak kombinują pracodawcy... Tak samo jest u mojego TŻ... Ciekawe czy kiedyś w naszym kraju będzie w końcu normalnie... Jak dla mnie tego typu praktyki powinny być surowo karane. Albo jak się często dzieje - umowa na minimalną krajową a reszta do ręki...
oczywiscie masz racje ze niesterydowa, pomylilo mi się ale opinie na necie różne, a cena jaką zapłaciła Madziuchna jest dobrą ceną

co do pracy to niestety to jest straszne... ile kasy mogłoby trafiać do budżetu moja kuzynka z niemiec niewierzy że za wesele zaplaciłam 25 koła gotówką za sale i niemam rachunku, tylko umowe z kwota za talerzyk i zaliczką 1000
a co powiesz na to państwowe przedszkole jest remontowane, oczywiście firma remontująca wygrała przetarg bo byla najtańsza, ale powinna być sprawdzona, a moi kuzyni pracuja tam na czarno bez umów i jeszcze im nie płacą, bo firma dopiero dostanie kase jak skończy
Cytat:
Lilkowa spiżarka
wow

Edytowane przez karolson
Czas edycji: 2014-04-25 o 10:40
karolson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 10:43   #3369
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
to pewnie caly fotelik bedzie opaplany
ja dzis swojej dalam pierwszy raz chrupka, ale niestety małż kupil z solą
dalam jej jednego to wcinala az sie uszy trzesly
My dwa razy próbowaliśmy dać Adasiowi chrupka, ale płacz przy tym jest histeryczny. Nie słyszałam o dziecku, które by się bało chrupana.
Stary 2014-04-25, 10:52   #3370
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
orangutan dobrze że nic się nie stało!
dzięki

dobra ja spadam na skład budowlany

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 10:58   #3371
Natala84
Zakorzenienie

Kasiuni_a, u nas aktualnie tak wyglada karmienie:
5-6 kp
7-8 kp
9-9.30 150-170 ml mm
12-13 obiadek (zjada niewiele, jakieś 70-100g) + kp
koło 15.30-16 owoc (koło 100 ml)
18.30 kaszka na mm (120-140 ml)
19.30-20 kp

a jutro spróbuje tak:
5-6 kp
7 mm
10 kaszka na wodzie + owoc
13-14 obiadek + kp
17 - kaszka
19.30 - kp

Ja u nas np wprowadzenie mm nie poszło najgorzej Zaczęłam podawać gdzieś z miesiąc temu, czyli Hania miała trochę ponad 7 miesięcy. Przez tydzień mniej więcej oswajała się z butelką, bo nigdy wcześniej jej w ustach nie miała po tym czasie zaczęła wypijać 30-40 ml mm, na raty, po łyczku ale to i tak był sukces. potem były dni że wypiła 80 ml a następnego dnia nie chciała w ogóle. konsekwentnie podawałam co dziennie i zauważyłam że nie chciała mm jak była śpiąca, więc zaczęłam podawać po pierwszej drzemce (koło 9 właśnie). i od kilku dni bez problemu wypija 150-170 ml

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 10:59   #3372
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
My dwa razy próbowaliśmy dać Adasiowi chrupka, ale płacz przy tym jest histeryczny. Nie słyszałam o dziecku, które by się bało chrupana.
Bartek jeszcze kilka dni temu jadł chrupki z radością a teraz kolejne zęby na horyzoncie i też płacze gdy zaczyna je jeść więc pewnie dziąsła go bolą, może u Adasia jest to samo?

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 10:59   #3373
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:

hej spokojnej podróży
Stary 2014-04-25, 11:07   #3374
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Lecę Was nadrobić
U nas dziś zmiana pogody, siedzę i mi zimno Muszę dalej pisać to dziadostwo.
Ale przynajmniej szef mi wczoraj dzwonił i od czerwca (jak pogodzę końcówkę studiów) idę znów na 4msc do pracy Tyle, że we wrześniu mam znów 2 tygodnie praktyk w szkole średniej, ale mam nadzieję, że jakoś uda mi się przesunąć praktyki na 3 tydzień września, wtedy już nie ma takiego ruchu w antykwariacie.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Czy coś mnie ominęło i dziś jest zlot w Krakowie?
Passion gdzie Ty pracujesz, że masz takie zarobki?! Jeśli to nie tajemnica oczywiście.

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 11:09   #3375
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
btw pożyvczyłam właśnie od taty 300zł/ mam mu na konto przelać bo z adaleko mam do bankomatu -15 km/ i dał mi takie świeżo drukowane ż eaż szkoda wyadwać
Machamy z Milkiem z ulcy S. dotarlismy bez problemu

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Nie wiem czemu zacytowalam Ewcie
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 11:10   #3376
dodinha
Wtajemniczenie

Dziewczyny ta maść Elidel?ona jest na receptę?Bo ja nadal walczę z Helkowymi zmianami i nic nie pomaga.

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-04-25, 11:13   #3377
Asiek84
Wtajemniczenie

laski mam przepis na super sałatkę

na półmisku układamy warstwowo:
1. świeży szpinak
2. mix sałat z rukolą
3. suszone pomidory pokrojone w paseczki
4. czerwona fasola
5. ser feta w kostce
6. podprażone na suchej patelni pestki słonecznika
7. pierś z kurczaka pokrojona w kostkę, usmażona w przyprawach (dowolne)

sos: 2 łyżki oliwy z pomidorów suszonych, 1 łyżka majonezu, 1 łyżeczka miodu, 1 łyżeczka musztardy Dijon z Kamisa
Stary 2014-04-25, 11:30   #3378
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
5-6 kp
7-8 kp
9-9.30 150-170 ml mm
19.30-20 kp

a jutro spróbuje tak:
5-6 kp
7 mm
13-14 obiadek + kp
17 - kaszka
19.30 - kp

Ja u nas np wprowadzenie mm nie poszło najgorzej Zaczęłam podawać gdzieś z miesiąc temu, czyli Hania miała trochę ponad 7 miesięcy. Przez tydzień mniej więcej oswajała się z butelką, bo nigdy wcześniej jej w ustach nie miała po tym czasie zaczęła wypijać 30-40 ml mm, na raty, po łyczku ale to i tak był sukces. potem były dni że wypiła 80 ml a następnego dnia nie chciała w ogóle. konsekwentnie podawałam co dziennie i zauważyłam że nie chciała mm jak była śpiąca, więc zaczęłam podawać po pierwszej drzemce (koło 9 właśnie). i od kilku dni bez problemu wypija 150-170 ml
To fajnie, ze udało sie z mm. A jakiego smoczka używasz, jaki rozmiar ?
Stary 2014-04-25, 11:34   #3379
bojatoja
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ja bym to wzieła za - jest super kontynuuj
Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Moja promotorka też tak pisała, znaczyło to że wszystko ok
Mam nadzieję
Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość

to mój tylko nie prasuje i nie myje okien, tak robi wszystko
Mój też nie lubi prasować
Cytat:

Filip ma na plecach i na rączce
Cytat:
Jeszcze jedna osoba, a potem biegiem do domu na śniadanie, panujemy rzeczy do auta i chłopaki nas odwoza na pociąg ciekawe, czy tz kupił mi wczoraj bilet... wiecie, że na dziecko macie 33% zniżki? lubię jeździć z dzieckiem
Miłej podróży Do jutra

Cytat:
fiu fiu, pokaźne zapasy

i co Wy z tą wyrodnością chyba o to chodzi żeby dziecko głodne nie było
No właśnie
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 11:43   #3380
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Czaszko kciuki są.!
Lula- zdrówka z okazji urodzin!
Nie śpię juz od ponad godziny . lila bok miała cały mokry wiec musiałam ja przebrać i tak od tego czasu jakoś zasnąć nie mogę..

A tak w ogóle to mój macierzyński uszczuplilsię i to nie mało..tzn dla mnie dużo a dla was może nie jest to jakaś większą różnica . .przez caly ten okres myslalam ze dostaje 80%..no coz,trzeba będzie zacisnąć pasa..
coś mi się wydaje ze chyba będę musiała szukać pracy szybciej niż myślałam..

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
Amelka nie ma, a Blance dopiero teraz wyszly z 5 takich malutkich myslalam ze dluzej sie bez nich uchowa.

z macierzynskim lipa

Cytat:
btw pożyvczyłam właśnie od taty 300zł/ mam mu na konto przelać bo z adaleko mam do bankomatu -15 km/ i dał mi takie świeżo drukowane ż eaż szkoda wyadwać
ostatnio jak wymienialam kase w kantorze to dostalam plik funkiel nowek prosto z drukarni ale tych nowych setek. az normalnie dziwnie sie patrzyli na mnie w banku jak wplacalam

Cytat:
Ulubiona zabawa mojego dziecka jak siedzi w krzesełku i dam mu zabawki, zrzucanie ich na podłogę i patrzenie jak chodzę jak debil i mu podnoszę.
Cytat:
Lilkowa spiżarka
hehe no no pokazne zapasy ja tak z Blanka robilam a pozniej tego nie przezerala wiec teraz kupuje na bierzaco. a w ogole jaka przebita w rosmanie, w biedzie za sloik owocow 190g z gerbera 2,99! a w rosku 5,29

Cytat:
oj Kaska Kaska gdzie ty masz glowe

Lula wszystkiego najlepszego!!!

Witam witam, my juz po jednym 2 h spacerku i zaraz zbieramy sie na nastepny, pogoda super!
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 12:02   #3381
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cześć,

dzisiaj jedziemy w końcu do US oddać PIT. Mój mąż mnie uspokajał, że mamy czas to do końca czerwca . Dobrze, że ja mam głowę na karku.
Stary 2014-04-25, 12:04   #3382
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny ta maść Elidel?ona jest na receptę?Bo ja nadal walczę z Helkowymi zmianami i nic nie pomaga.

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Tak na receptę.
Stary 2014-04-25, 12:06   #3383
Larysa88
Zakorzenienie

Lulla spełnienia marzeń!!!

Cytat:
witam
dziewczyny mam prośbę
czy widziała któraś w hm tyę czapkę http://www.hm.com/pl/product/14761?article=14761-B

chcę taka dla adriana ale nie mam tu żadnego hm ani nikogo kto by miał blisko jeśli jest chętna żeby mi kupić i wysłać to proszę pw rozmiar nie wiem jaki jest na czapach ale adi to tak 4-5 lat 110-116 chyba że są podawane obwody głowki to chyba 54 ale to jeszcze sprawdze

wczoraj byłam, kurcze gdybym wtedy wiedziała i kupiła to bym Ci osobiście przywiozła we wtorek

Cytat:
u mnie na osiedlu w PL znalezli w koszu na śmieci noworodka w worku.
jeju czego ludzie tak postępują, nigdy tego nie zrozumiem lepiej zabić niż oddać do szpitala/okienka życia...

Cytat:
Lilkowa spiżarka
heheh niezła spiżarka, u nas podobnie
ale dzisiaj też jej coś ugotuję sama

Cytat:

o to powodzenia w staraniach
narazie dostępny w rossmannie jest babydream uv50, ale ja nie jestem z niego zadowolona i ponoć od maja mają być z nivei kosmetyki więc może poczekaj parę dni

Cytat:

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Machamy z Milkiem z ulcy S. dotarlismy bez problemu

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Nie wiem czemu zacytowalam Ewcie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

hehe no no pokazne zapasy ja tak z Blanka robilam a pozniej tego nie przezerala wiec teraz kupuje na bierzaco. a w ogole jaka przebita w rosmanie, w biedzie za sloik owocow 190g z gerbera 2,99! a w rosku 5,29
ooooo
nie wiedziałam, że za 2,99zł są duże słoiki gerber, muszę spojrzeć aż u siebie, choć nigdy nie widziałam, jak to mówi kaśka, ja izraelita już dawno bym to wyczaiła
ale te biedry u mnie jakieś biedne, mało słoików tam jest :/
ale poszukam dzięki za info
Stary 2014-04-25, 12:13   #3384
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny powiedzcie mi jeszcze czy wasze dzieci nadal są spokojne w samochodzie?Julka kiedys lubiala jezdzic i ciagle spala a teraz jest wycie straszne....boje sie co to jutro bedzie bo jedziemy 200km do ikei do krk.Az mnie z nerwow sciska czy mała to wytrzyma
Tak, potrafi również zasnąć podczas jazdy. Są też momenty, że robi jej się niewygodnie, wtedy pomarudzi, na czas wjeżdżają wtedy jej zabawki i jakoś trzeba ją zająć.

Cytat:
Aha, a tak moje dziecko chodzi spać
I tak spędza 3/4 dnia
Jak żyć?!
Cytat:
Matal mój od kiedy zobaczył jak fajnie się stoi, raczkuje po całym domu to też by tak najchętniej spędzał cały dzień marzę czasem żeby on był leżącą dzidzią "ale to już było...."
Wasze dzieci już stoją?

Cytat:
Nie ma to jak pić wino, siedzić na kanapie i patrzeć jak TŻ prasuje wielki kosz prania.
Mąż swoje ciuchy poprasuje, ale maniakem jestem ja . Moje ciuchy przeważnie nie wymagają prasowania po praniu, ale Amelka ma sporo. Sprawia mi to radość, mogę sobie podumać, zrelaksować się .

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
na wspólnej, nie wiem za bardzo o co chodzi bo rzadko golądam, ale suka z tej laski ta niby zaatakowana
Ja oglądam na wspólnej. Chodzi Ci o asystentkę Cieślika? No zołza jedna.Najbardziej podobała mi się scena jak wyjechał z nią na spotkanie, ta w hotelu podstępnie go zaprosiła do swojego pokoju. Chciała go omotać, więc rozwiązała szlafork pod którym nic nie miała, a Cieślik podszedł do niej ( w pierwszej chwili myślałam, że coś będzie) podniósł szlafrok i powiedział "coś Pani upadło" i wyszedł.
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

A ze śmieszniejszych : wczoraj gadała po swojemu ba-ba, ona tak śmiesznie usteczka układa i to mówi. chcieliśmy to nagrać to oczywiście przestała. i przez kilka minut próbowaliśmy ją namówić, a ona nic. W końcu mąż odniósł aparat, a ta powiedziała tak,że brzmiało identycznie jak "nie ma ba-ba". No uśmialiśmy się
Nasza podobnie jak wyczuje, że jest nagrywana to zamilka.

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
No to ładnie.Tez dajesz sloiczki?Bo ja sie zastanawialam,czy jestem wyrodna,ze jej nie gotuje.
Eeee jaka wyrodna? Ja też daje słoiki i nie dlatego, że mi się gotować nie chce.
Stary 2014-04-25, 12:24   #3385
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Rzeczywiście bez sensu teraz nowy laktator kupować, tzn z mojej perspektywy, bo raczej myśle o zakończeniu karmienia,a nie rozkreceniu laktacji (tylko Wiki ma inne zdanie ), no chyba ze planujesz regularnie odciągać i jeszcze kilka miesięcy karmić.
chciałabym jeszcze kilka miesięcy karmić, ale odciągać miałabym tylko na jedno wieczorne karmienie jeśliby się okazało, że i po moim mleku z butli śpi lepiej

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
5-6 kp
7-8 kp
9-9.30 150-170 ml mm
19.30-20 kp

a jutro spróbuje tak:
5-6 kp
7 mm
13-14 obiadek + kp
17 - kaszka
19.30 - kp
czyli generalnie będziesz podawać raz dziennie mm i raz kaszkę na mm
no a ja się ciągle zastanawiam czy dawać to mm na pierwszej nocnej pobudce, czy może w ogóle po kąpieli i zobaczyć jak wtedy pośpi, czy całkiem zrezygnować i dawać pierś do oporu
u nas jest w tej chwili tak:
7.30-8 kp
10.30-11 kp+gluten
13.30 obiadek (od paru łyżeczek do 100ml) i czasem kp, a jak nie chce to trochę wody
15.30-16 kp
18 kaszka na wodzie z owocami (zje kaszkę z ok. 80 ml wody i pół słoiczka owoców, albo pół banana, 3/4 jabłka) i woda
19.30 kp
22-24 mm (wczoraj zjadł 200ml), wcześniej było kp
no i dziś sie obudził 5.30 na kp, a wcześniej to jeszcze ok. 3 było jedzenie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość

[/COLOR]Czy coś mnie ominęło i dziś jest zlot w Krakowie?
jutro

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
laski mam przepis na super sałatkę

na półmisku układamy warstwowo:
1. świeży szpinak
2. mix sałat z rukolą
3. suszone pomidory pokrojone w paseczki
4. czerwona fasola
5. ser feta w kostce
6. podprażone na suchej patelni pestki słonecznika
7. pierś z kurczaka pokrojona w kostkę, usmażona w przyprawach (dowolne)

sos: 2 łyżki oliwy z pomidorów suszonych, 1 łyżka majonezu, 1 łyżeczka miodu, 1 łyżeczka musztardy Dijon z Kamisa
brzmi fajnie, może dziś na kolację spróbuję, ale nie mam żadnej z tych rzeczy w domu

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
serio

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-04-25 o 12:35
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 12:27   #3386
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
jutro

Aha, miło

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 12:33   #3387
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:

Poli, miałaś 100+60%?
Ja tak mam.

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Lulla, wszystkiego naj naj
Stary 2014-04-25, 12:36   #3388
nephelim89
Rozeznanie

Lula- spełnienia marzeń !
młody ma drzemkę więc korzystam
Cytat:
i dopiero teraz sie chwalisz taka fajna wiedza?
Wspominałam o tym jeszcze na poczekalni bo zainteresowałam się tym jeszcze przed ciążą wtedy przeszło to bez echa ta kobietka mnie zainspirowała - https://www.youtube.com/watch?v=7gSZfW4gVhI
Cytat:
u mnie na osiedlu w PL znalezli w koszu na śmieci noworodka w worku.
o matko
Cytat:

Nie wiem jak się nazywam po tej nocy... Pierwsza pobudka była o 22, wielki płacz przez sen, nie chciała otworzyć oczu, krzyczała i płakała, w końcu przy piersi się uspokoiła... Odłożyliśmy ją do łóżeczka... Nie wiem ile pospałam gdy obudziła sie kolejny raz z płaczem... a potem to już mam wrażenie non stop był płacz, wiercenie się, marudzenie, krzyk, płacz, kopanie....

nie wiem, co jej może być
Miałam podobną noc też pobudki i płacz. Dopiero o 2 w nocy wziełam go do nas do łóżka i zasnął. Zwalałam to na jedynkę która mu wychodzi ale pewności nie mam.
Cytat:
nie dosc ze gotujesz to jeszcze etykietujesz i pakujesz w iopakowania zbiorcze dla mnie sloiki sa wygodne i gdyby nie kasa - z checia bym z nich korzystala

witam sie z wyjconowa zwariuje, serio, dopada mnie jakas depresja... a w niedziele mam urodziny i nie mam sil sie nawet na nie cieszyc...
od kilku dni Wikuś też wyje i wyje także doskonale Cię rozumiem. Mam ochotę gdzieś uciec tak już mam dość. Tż jeszcze po 12 h w pracy ten tydzień.wraca nocą a ja z młodym non stop sama.
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 12:46   #3389
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
(...)
kawał na dzis

Żona do Męża:
- Kochanie, od dzisiaj gotujesz, sprzątasz, zajmujesz się dzieckiem - koniec tych tandetnych meczy Extraklasy, filmów w TV, spotkań z kolegami, bilarda i tym podobnych błazeńskich rozrywek... Przerywa spoglądając zdziwiona na Małżonka, który zaczął zakładać buty i kierować się w kierunku wyjścia:
- A Ty dokąd!? Jeszcze nie skończyłam...
- Idę do apteki.
- Po co?
- Po Stoperan, bo chyba Cię posrało...

(...)

Cytat:
(...)
hahaha przeczytalam to.mojemu tz
i on z powazna mina: "aty myslalas ze sama.tam pojdziesz?"
"nie odpuszcze sobie zobaczenia tylu lasek hehe"

nie martwcie sie moj zostanie w domu bedzie pilnowal kurzu zeby nie uciekl

(...)
mój się pyta czy na prawdę nie będzie żadnych tatusiów??
powiedziałam, że NIE więc stwierdził, że pójdzie do McDonalda
Cytat:
Helol
Witam z przychodni, normalnie czuję się jak w ciąży robię badania, czy nie mam anemii.

Jeszcze jedna osoba, a potem biegiem do domu na śniadanie, panujemy rzeczy do auta i chłopaki nas odwoza na pociąg ciekawe, czy tz kupił mi wczoraj bilet... wiecie, że na dziecko macie 33% zniżki? lubię jeździć z dzieckiem
może jesteś?
o zniżce wiem od teraz, thx
Cytat:
witam
dziewczyny mam prośbę
czy widziała któraś w hm tyę czapkę http://www.hm.com/pl/product/14761?article=14761-B

chcę taka dla adriana ale nie mam tu żadnego hm ani nikogo kto by miał blisko jeśli jest chętna żeby mi kupić i wysłać to proszę pw rozmiar nie wiem jaki jest na czapach ale adi to tak 4-5 lat 110-116 chyba że są podawane obwody głowki to chyba 54 ale to jeszcze sprawdze
mogę jutro zerknąć do hm, bo i tak będę w galerii (jeśli oczywiście przyjedziemy) ale to dam znać jeszcze wieczorem po wizycie pani doktor

Cytat:
łączę się z Tobą w bólu
Cytat:
Lilkowa spiżarka
no nieźle
a mój Szymuś nie chce tknąć słoiczka odkąd mu sama gotuję, mimo, że nie dodaję ani cukru ani soli
Cytat:
(...)

no to trzymam kciuki

my mamy z Lirene Dermoprogram for Kids z filtrem 50
Cytat:
kaska, jestes miszcz

Lulla sto lat!!

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 12:48   #3390
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Cześć,

dzisiaj jedziemy w końcu do US oddać PIT. Mój mąż mnie uspokajał, że mamy czas to do końca czerwca . Dobrze, że ja mam głowę na karku.
My musieliśmy zrobić korekte i pita oddamy w poniedziałek może

Lula wszystkiego najlepszego
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości