|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą!
|
|
|
|
#2402 |
|
Konto usunięte
|
śmiać się czy płakać? Mój facet stracił pracę i robi teraz jako pracownik fizyczny, na czarno za 7zł/ rękę. To jest rozbój w biały dzień.
|
|
|
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
O matko 6zł brutto
Też kiedyś pracowałam przez agencję. Praca odpowiedzialna i stresująca. Pełen etat, a dostawałam 1000zł na rękę. Zwolnili mnie z dnia na dzień, bez podania powodu Nigdy więcej!Nie wyobrażam sobie, żeby rodzice płacili za moje zakupy A tym bardziej fanaberie jak kosmetyki, książki, czy ciuchy. Wolę obejść się smakiem i jakoś przeżyć bez tych rzeczy Od tż też nie lubię brać, nawet pożyczać.
Jaś 20.06.2015 06.09.2014 Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2014-04-25 o 13:26 |
|
|
|
#2404 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4617313 5]śmiać się czy płakać? Mój facet stracił pracę i robi teraz jako pracownik fizyczny, na czarno za 7zł/ rękę. To jest rozbój w biały dzień.[/QUOTE]
Właśnie nie wiedziałam czy mam śmiać się czy płakać. Może jeszcze bym zrozumiała taką stawkę na jakimś końcu świata itp (chociaż też raczej nie). Ale w dużym mieście proponować taką stawkę? Cytat:
|
|
|
|
|
#2405 |
|
Wredny kotecek
|
Ja nie chciałabym żeby rodzice płacili za moje przyjemności jak właśnie książki czy ciuchy, ale już zapowiedzieli że pomogą mi w leczeniu (dentysta i ortodonta), też głupio trochę ale to już nieco inny kaliber niż nowe buty..
|
|
|
|
#2406 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, która ładniejsza?
1: http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,4672.html 2: http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,2571.html 3: http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,30888.html ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Też myślę o wyjeździe z Polski, ale za 5 lat. Planujemy wyjechać albo w rodzinne strony B., albo tam, gdzie dostaniemy najlepsze prace. Na razie na 4-5 lat muszę odciąć decyzję o wyjeździe, bo zaczynam kolejne studia, ale jak skończę, obronię pracę to chętnie wyjedziemy. |
|
|
|
#2407 |
|
Zakorzenienie
|
Varga trójka jest boska
|
#2408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do dnia dzisiejszego nie mam przelewu Kierowniczka regionalna dodala mnie w swoim telefonie do zablokowanych numerów, bo nie chciała ze mną gadać, dzwoniłam do głównej siedziby-nic mi nie pomogą, mam sie kontaktowac z kierowniczka i nie dociera do nich, że ona nie odbierała i nie odbierze telefonu ode mnie A wczoraj uzyskalam nr do jeszcze jakiejs innej kierowniczki i ona powiedziala, ze 28 beda robione przelewy, ale moja wyplata bedzie pomniejszona o kare za porzucenie pracy-w umowie nie ma takiej kary wpisanej, wiec zobacze co bedzie w poniedzialek. |
|
|
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
Dramat
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2411 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję bardzo
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2413 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2415 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2416 |
|
Zadomowienie
|
Ja teraz dostałam umowę o pracę, a na rozmowie powiedziałam, że zlecenie tez może być, bo zależy mi na pracy, także uważam, że dobrze mnie potraktowali, u nas zlecenie mają młodsze uczące się dziewczyny z mniejszym zakresem obowiązków.
|
|
|
|
#2417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli na poprawiny to ta zdecydowanie
|
|
|
|
|
#2418 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ortodonta potrafi kosztować.... Znajoma znajomej pracowała przez jakąś agencję i nie odstała zapłaty w ogóle, więc po miesiącu rzuciła robotę. |
||
|
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam nic przeciwko umowie zlecenie, ale jeśli proponowana jest jakaś normalna stawka, a nie 6 zł brutto
|
|
|
|
#2420 |
|
Wredny kotecek
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4617400 5]
Ja na studiach usaodzielniłam się finansowo, miałąm stypendium i w wakacje jeździłam na saksy. Głupio mi było brać kasę od rodzic, zwłaszcza, że w domu nigdy się nie przelewało. Ortodonta potrafi kosztować.....[/QUOTE] Tak potrafi... tylko w moim przypadku to nie są fanaberie żeby mieć ząbki jak pani z okładki tylko mam krzywy zgryz i strzela mi bardzo zawias z jednej strony więc mozliwe że aparat to za mało i będę potrzebowała jeszcze operacji, ale jak już się zawzięłam to muszę z tym zrobić porządek bo z roku na rok coraz gorzej jest.. |
|
|
|
#2421 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
|
|
#2422 |
|
Konto usunięte
|
jejku, to jest po prostu straszne co piszecie. 6zł za godzinę, szok.
nawet nie wiedziałam, że istnieje coś takiego jak agencja pracy. w senie trzeba się tam zgłosić, oni znajdują pracę i biorą prowizje? tylko do prac zagranicznych mi o czymś takim wiadomo, bo moja mama korzysta, ale ona jest bardzo zadowolona. ja mam teraz 8zł/h, już chyba to tutaj pisałam, że za mniej sobie nie wyobrażam, bo to osiem zeta to jest taka minimalna minimalność. Varga, 3 sukienka piękna! pokaż jaką masz ślubną
|
|
|
|
#2423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
loloo to co napisałaś, to raczej takie górnolotne założenia działalności agencji pracy
W praktyce wygląda to tak, że firmy zgłaszają się do nich z konkretnym zapotrzebowaniem na pracowników, oni szukają im odpowiedniej kadry, za kasę Dają ogłoszenia na portalach typu Gumtree. Właściwie to jest zasyp takich ogłoszeń. Niestety jedyne co oferują to praca na kasę czy CC. Miewają "lepsze" oferty, ale i chętnych nie brakuje ![]() Wiadomo, że jak najwięcej będą chcieli zagarnąć dla siebie, więc stąd stawki typu 6zł/ czy tyskiak za pełen etat na full obrotach i śmieszna umowa zlecenie, która w praktyce obowiązuje tylko pracownika (zwolnienia z dnia na dzień, a jak ty chcesz zakończyć współpracę horrendalne kary). Rozniosłam swoje CV praktycznie po wszystkich większych agencjach w swoim mieście i nikt nie zadzwonił Nie wiem juz gdzie mam szukać tej roboty, co robić
Jaś 20.06.2015 06.09.2014 Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2014-04-25 o 15:06 |
|
|
|
#2426 |
|
Konto usunięte
|
a dobra, już mnie olśniło
sama kiedyś potrzebowałam kogoś zatrudnić i stwierdziliśmy z dyrektorem, że najlepiej przez agencje pracy tymczasowej. ale tyle z tym papierów i wszystkiego, że zrezygnowałam. po prostu z nich oszuści moim zdaniem, bo nikt normalny nie zabezpiecza się milionem umów ![]() ja też teraz szukam pracy. wysłałam przez święta 3 cv i 3 telefony oddzwoniły. ale poczytałam trochę w necie na temat tych firm i mi cycki opadły. nawet nie poszłam na te rozmowy, bo nie będę tracić czasu na takich ściemniaczy. np. w ofercie pracy, że marketing i reklama - a w realu po prostu kuźwa akwizycja i się chodzi od drzwi do drzwi i reklamuje ich produkt Edytowane przez 201801191006 Czas edycji: 2014-04-25 o 15:10 |
|
|
|
#2427 |
|
Wtajemniczenie
|
Taka, a do niej różowy sweterek. Po ślubie pokażę się w niej
|
|
|
|
#2428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też jestem załamana, bo nic nie mogę znaleźć... Za jakiś czas spróbuję do cc, a potem planuję studia, więc oby ze statusem było łatwiej. Ja w ogóle pokręciłam sobie wiele spraw i jest jak jest, szkoda gadać
|
|
#2429 |
|
Konto usunięte
|
Te wszystkie umowy o dzieło i zlecenie powinny być zakazane jeśli praca jest typowa jak na umowę o pracę. A teraz to nawet do biura można zatrudnić na zlecenie. To jest chore.
|
|
|
|
#2430 |
|
Konto usunięte
|
ja mam zlecenie, a praca normalna. siedzę w biurze po 8h, a czasami nawet 11. pracuję w soboty i w ogóle.
można iść do sądu i ustalić stosunek pracy. wtedy bez problemu można sobie wygrać tą umowę o pracę, ale komu się chce w to bawić.. Varga, piękna suknia!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:49.

Wszystkie ładne są za krótkie, a ja chcę coś do kolan.

Nigdy więcej!
06.09.2014