Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą! - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-25, 13:20   #2401
Varga
Wtajemniczenie

Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą!

Cytat:
Napisane przez Suivi Pokaż wiadomość
Ja mam lekką załamkę, bo jutro zostaną 2 tygodnie do ślubu, a ja nie mam sukienki...
Mi został tydzień i też nie mam sukienki na poprawiny Wszystkie ładne są za krótkie, a ja chcę coś do kolan.
Varga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 13:23   #2402
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wiolusia00 Pokaż wiadomość
Ja sie uprzedzilam do agencji pracy. Pracowalam w marcu Carrefour przez agencje-i widzę, że ciężko będzie odzyskac zarobione pieniadze. A dzis bylam na rozmowie na kasjerke-tez przez agencje. I zaproponowali 6 zł brutto. Wiec smiech na sali
śmiać się czy płakać? Mój facet stracił pracę i robi teraz jako pracownik fizyczny, na czarno za 7zł/ rękę. To jest rozbój w biały dzień.
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 13:24   #2403
rybkaa90
Zakorzenienie

O matko 6zł brutto To jest dramat! Ile trzeba pracować na sam dojazd?! To jest chore.

Też kiedyś pracowałam przez agencję. Praca odpowiedzialna i stresująca. Pełen etat, a dostawałam 1000zł na rękę. Zwolnili mnie z dnia na dzień, bez podania powodu Nigdy więcej!

Nie wyobrażam sobie, żeby rodzice płacili za moje zakupy A tym bardziej fanaberie jak kosmetyki, książki, czy ciuchy. Wolę obejść się smakiem i jakoś przeżyć bez tych rzeczy
Od tż też nie lubię brać, nawet pożyczać.

06.09.2014

Edytowane przez rybkaa90
Czas edycji: 2014-04-25 o 13:26
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 13:27   #2404
wiolusia00
Zakorzenienie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4617313 5]śmiać się czy płakać? Mój facet stracił pracę i robi teraz jako pracownik fizyczny, na czarno za 7zł/ rękę. To jest rozbój w biały dzień.[/QUOTE]

Właśnie nie wiedziałam czy mam śmiać się czy płakać. Może jeszcze bym zrozumiała taką stawkę na jakimś końcu świata itp (chociaż też raczej nie). Ale w dużym mieście proponować taką stawkę?

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
O matko 6zł brutto To jest dramat! Ile trzeba pracować na sam dojazd?!

Nie wyobrażam sobie, żeby rodzice płacili za moje zakupy A tym bardziej fanaberie jak kosmetyki, książki, czy ciuchy. Wolę obejść się smakiem i jakoś przeżyć bez tych rzeczy
Dokładnie, 6 zł brutto. Może jak bym była nastolatką i potrzebowała zarobić tylko na swoje zachcianki to okej, ale szkoda słów normalnie.
wiolusia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 13:28   #2405
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:

Ja nie chciałabym żeby rodzice płacili za moje przyjemności jak właśnie książki czy ciuchy, ale już zapowiedzieli że pomogą mi w leczeniu (dentysta i ortodonta), też głupio trochę ale to już nieco inny kaliber niż nowe buty..
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 13:31   #2406
Varga
Wtajemniczenie

Dziewczyny, która ładniejsza?

1: http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,4672.html
2: http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,2571.html
3: http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,30888.html

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Też myślę o wyjeździe z Polski, ale za 5 lat. Planujemy wyjechać albo w rodzinne strony B., albo tam, gdzie dostaniemy najlepsze prace. Na razie na 4-5 lat muszę odciąć decyzję o wyjeździe, bo zaczynam kolejne studia, ale jak skończę, obronię pracę to chętnie wyjedziemy.
Stary 2014-04-25, 13:32   #2407
rybkaa90
Zakorzenienie

Varga trójka jest boska Dla wysokiej, zgrabnej dziewczyny będzie ekstra!

06.09.2014
Stary 2014-04-25, 13:34   #2408
wiolusia00
Zakorzenienie

Cytat:

Też kiedyś pracowałam przez agencję. Praca odpowiedzialna i stresująca. Pełen etat, a dostawałam 1000zł na rękę. Zwolnili mnie z dnia na dzień, bez podania powodu Nigdy więcej!
Ja w marcu pracowałam przez pare dni w Carrefour przez agencję. I nigdy więcej już pracy przez agencje Zwolniłam się po paru dniach z powodów zdrowotnych. Ale zadzwoniłam do kierowniczki regionalnej i poinformowałam co i jak i dlaczego. Powiedziała, że okej, że nie ma problemu. Pod koniec marca zadzwoniłam spytac kiedy moge oczekiwac przelewu za te dni-telefonu nie odebrała tylko kazala smsem napisac co chce i odpisala zebym sobie doczytala umowe, ze przeciez tam jasno pisze, ze przelewy wychodzą 21 kazdego miesiaca. W umowie jest tekst, ze wyplacane sa pieniadze w ciagu 21 dni od poprawnego wystawienia rachunku. Dla mnie to nie było takie w 100% jasne.
Do dnia dzisiejszego nie mam przelewu Kierowniczka regionalna dodala mnie w swoim telefonie do zablokowanych numerów, bo nie chciała ze mną gadać, dzwoniłam do głównej siedziby-nic mi nie pomogą, mam sie kontaktowac z kierowniczka i nie dociera do nich, że ona nie odbierała i nie odbierze telefonu ode mnie
A wczoraj uzyskalam nr do jeszcze jakiejs innej kierowniczki i ona powiedziala, ze 28 beda robione przelewy, ale moja wyplata bedzie pomniejszona o kare za porzucenie pracy-w umowie nie ma takiej kary wpisanej, wiec zobacze co bedzie w poniedzialek.
Stary 2014-04-25, 13:35   #2409
rybkaa90
Zakorzenienie

Dramat Ja już nie wiem gdzie mam szukać tej pracy, wszędzie jakieś wałki wychodzą. Na początku jest super, a im dalej "w las" tym gorzej się robi.

06.09.2014
Stary 2014-04-25, 13:39   #2410
wiolusia00
Zakorzenienie

Cytat:
Dramat Ja już nie wiem gdzie mam szukać tej pracy, wszędzie jakieś wałki wychodzą. Na początku jest super, a im dalej "w las" tym gorzej się robi.
No na początku jak rozmawiałam z kierowniczką, z którą podpisywałam umowę to było super, bo brakowało im pracownika i taak mi dziękowała, że zgodziłam się od razu następnego dnia przyjść do pracy
Stary 2014-04-25, 13:44   #2411
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniPedagog Pokaż wiadomość
Księżniczka labędzi
dziękuję bardzo

Cytat:
Napisane przez Varga Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Też myślę o wyjeździe z Polski, ale za 5 lat. Planujemy wyjechać albo w rodzinne strony B., albo tam, gdzie dostaniemy najlepsze prace. Na razie na 4-5 lat muszę odciąć decyzję o wyjeździe, bo zaczynam kolejne studia, ale jak skończę, obronię pracę to chętnie wyjedziemy.
hmmm a na poprawiny?
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 13:48   #2412
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
No na początku jak rozmawiałam z kierowniczką, z którą podpisywałam umowę to było super, bo brakowało im pracownika i taak mi dziękowała, że zgodziłam się od razu następnego dnia przyjść do pracy
To jest świństwo! Za takie pieniądze! Ludzi zmusza sytuacja, żeby pracować za takie pieniądze, a pracodawcy to wykorzystują. Dobrze, że mój Tż ma dobrą pracę. Inaczej to nie wiem co by z nami było

06.09.2014
Stary 2014-04-25, 13:49   #2413
o_Khaleesi_o
Zadomowienie

Cytat:
A dzis bylam na rozmowie na kasjerke-tez przez agencje. I zaproponowali 6 zł brutto. Wiec smiech na sali
Jak to sklep?
o_Khaleesi_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 13:50   #2414
wiolusia00
Zakorzenienie

Cytat:
To jest świństwo! Za takie pieniądze! Ludzi zmusza sytuacja, żeby pracować za takie pieniądze, a pracodawcy to wykorzystują. Dobrze, że mój Tż ma dobrą pracę. Inaczej to nie wiem co by z nami było
Gdybym była zmuszona sytuacja to pewnie bym przyjęła prace za takie pieniądze. Ale tż ma prace, ja mam jeszcze alimenty, bo jeszcze sie uczę i sytuacja nas nie zmusza do tego. Ale mnie już to irytuje, że w tylu miejscach proponują umowe zlecenie i to za takie smieszne pieniądze
Stary 2014-04-25, 13:51   #2415
Varga
Wtajemniczenie

Cytat:
Varga trójka jest boska Dla wysokiej, zgrabnej dziewczyny będzie ekstra!
Też jestem najbardziej za trójką
Cytat:
Napisane przez nurek119 Pokaż wiadomość
hmmm a na poprawiny?
Te sukienki wybieram na poprawiny. Ale jaką?
Stary 2014-04-25, 13:55   #2416
o_Khaleesi_o
Zadomowienie

Ja teraz dostałam umowę o pracę, a na rozmowie powiedziałam, że zlecenie tez może być, bo zależy mi na pracy, także uważam, że dobrze mnie potraktowali, u nas zlecenie mają młodsze uczące się dziewczyny z mniejszym zakresem obowiązków.
o_Khaleesi_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 14:01   #2417
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Też jestem najbardziej za trójką
Te sukienki wybieram na poprawiny. Ale jaką?
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,4672.html

jeśli na poprawiny to ta zdecydowanie
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 14:11   #2418
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Po prostu rozpacza neta co raz i wyskakuje taka ramka z literkami które bardzo ciężko rozczytac, trzeba to rozszyfrować i przepisać, a potem zresetowac połączenie, wkurzajace i bezcelowe...
Też bym podziękowała za taki internet, nawet za darmo

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Ja nie chciałabym żeby rodzice płacili za moje przyjemności jak właśnie książki czy ciuchy, ale już zapowiedzieli że pomogą mi w leczeniu (dentysta i ortodonta), też głupio trochę ale to już nieco inny kaliber niż nowe buty..
Ja na studiach usaodzielniłam się finansowo, miałąm stypendium i w wakacje jeździłam na saksy. Głupio mi było brać kasę od rodzic, zwłaszcza, że w domu nigdy się nie przelewało.
Ortodonta potrafi kosztować....
Cytat:
Ja w marcu pracowałam przez pare dni w Carrefour przez agencję. I nigdy więcej już pracy przez agencje
Znajoma znajomej pracowała przez jakąś agencję i nie odstała zapłaty w ogóle, więc po miesiącu rzuciła robotę.
Stary 2014-04-25, 14:12   #2419
wiolusia00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez o_Khaleesi_o Pokaż wiadomość
Ja teraz dostałam umowę o pracę, a na rozmowie powiedziałam, że zlecenie tez może być, bo zależy mi na pracy, także uważam, że dobrze mnie potraktowali, u nas zlecenie mają młodsze uczące się dziewczyny z mniejszym zakresem obowiązków.
Nie mam nic przeciwko umowie zlecenie, ale jeśli proponowana jest jakaś normalna stawka, a nie 6 zł brutto
Stary 2014-04-25, 14:38   #2420
GrumpyCat
Wredny kotecek

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4617400 5]
Ja na studiach usaodzielniłam się finansowo, miałąm stypendium i w wakacje jeździłam na saksy. Głupio mi było brać kasę od rodzic, zwłaszcza, że w domu nigdy się nie przelewało.
Ortodonta potrafi kosztować.....[/QUOTE]

Tak potrafi... tylko w moim przypadku to nie są fanaberie żeby mieć ząbki jak pani z okładki tylko mam krzywy zgryz i strzela mi bardzo zawias z jednej strony więc mozliwe że aparat to za mało i będę potrzebowała jeszcze operacji, ale jak już się zawzięłam to muszę z tym zrobić porządek bo z roku na rok coraz gorzej jest..
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 14:53   #2421
Suivi
Zadomowienie

Cytat:
Ja sie uprzedzilam do agencji pracy. Pracowalam w marcu Carrefour przez agencje-i widzę, że ciężko będzie odzyskac zarobione pieniadze. A dzis bylam na rozmowie na kasjerke-tez przez agencje. I zaproponowali 6 zł brutto. Wiec smiech na sali
Dlatego nie oddzwaniam, bo dla mnie to niepoważne takie puszczanie sygnałów

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:

Moim zdaniem 3 najładniejsza

Suivi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 14:55   #2422
201801191006
Konto usunięte

jejku, to jest po prostu straszne co piszecie. 6zł za godzinę, szok.
nawet nie wiedziałam, że istnieje coś takiego jak agencja pracy. w senie trzeba się tam zgłosić, oni znajdują pracę i biorą prowizje?
tylko do prac zagranicznych mi o czymś takim wiadomo, bo moja mama korzysta, ale ona jest bardzo zadowolona.

ja mam teraz 8zł/h, już chyba to tutaj pisałam, że za mniej sobie nie wyobrażam, bo to osiem zeta to jest taka minimalna minimalność.

Varga, 3 sukienka piękna! pokaż jaką masz ślubną
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 14:57   #2423
Suivi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez loloo Pokaż wiadomość
nawet nie wiedziałam, że istnieje coś takiego jak agencja pracy. w senie trzeba się tam zgłosić, oni znajdują pracę i biorą prowizje?
tylko do prac zagranicznych mi o czymś takim wiadomo, bo moja mama korzysta, ale ona jest bardzo zadowolona.

ja mam teraz 8zł/h, już chyba to tutaj pisałam, że za mniej sobie nie wyobrażam, bo to osiem zeta to jest taka minimalna minimalność.

To agencje pracy tymczasowej. Zazwyczaj szukają pracowników na kasę albo do cc. Szczerze mówiąc to niestety 80 % ogłoszeń pochodzi od agencji, a płacą grosze.

Stary 2014-04-25, 14:57   #2424
wiolusia00
Zakorzenienie

Cytat:

Ja od razu po przeprowadzeniu się do Wrocławia szukałam pracy i ogłoszeń na Gumtree i tam sie ogłaszają agencje. A to 6 zł to nawet brutto, a nie netto. Więc do ręki to jeszcze mniej wychodzi.
Stary 2014-04-25, 15:04   #2425
rybkaa90
Zakorzenienie

loloo to co napisałaś, to raczej takie górnolotne założenia działalności agencji pracy W praktyce wygląda to tak, że firmy zgłaszają się do nich z konkretnym zapotrzebowaniem na pracowników, oni szukają im odpowiedniej kadry, za kasę Dają ogłoszenia na portalach typu Gumtree. Właściwie to jest zasyp takich ogłoszeń. Niestety jedyne co oferują to praca na kasę czy CC. Miewają "lepsze" oferty, ale i chętnych nie brakuje
Wiadomo, że jak najwięcej będą chcieli zagarnąć dla siebie, więc stąd stawki typu 6zł/ czy tyskiak za pełen etat na full obrotach i śmieszna umowa zlecenie, która w praktyce obowiązuje tylko pracownika (zwolnienia z dnia na dzień, a jak ty chcesz zakończyć współpracę horrendalne kary). Rozniosłam swoje CV praktycznie po wszystkich większych agencjach w swoim mieście i nikt nie zadzwonił

Nie wiem juz gdzie mam szukać tej roboty, co robić Jestem załamana. Telefon milczy jak zaklęty. Zastanawiam się, po co mi to wszystko było! Tyle lat nauki, nieprzespanych nocy...

06.09.2014

Edytowane przez rybkaa90
Czas edycji: 2014-04-25 o 15:06
Stary 2014-04-25, 15:06   #2426
201801191006
Konto usunięte

a dobra, już mnie olśniło sama kiedyś potrzebowałam kogoś zatrudnić i stwierdziliśmy z dyrektorem, że najlepiej przez agencje pracy tymczasowej. ale tyle z tym papierów i wszystkiego, że zrezygnowałam. po prostu z nich oszuści moim zdaniem, bo nikt normalny nie zabezpiecza się milionem umów

ja też teraz szukam pracy. wysłałam przez święta 3 cv i 3 telefony oddzwoniły. ale poczytałam trochę w necie na temat tych firm i mi cycki opadły. nawet nie poszłam na te rozmowy, bo nie będę tracić czasu na takich ściemniaczy. np. w ofercie pracy, że marketing i reklama - a w realu po prostu kuźwa akwizycja i się chodzi od drzwi do drzwi i reklamuje ich produkt

Edytowane przez 201801191006
Czas edycji: 2014-04-25 o 15:10
Stary 2014-04-25, 15:08   #2427
Varga
Wtajemniczenie

Cytat:
Taka, a do niej różowy sweterek. Po ślubie pokażę się w niej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 8771f.jpg (91,5 KB, 91 załadowań)
Stary 2014-04-25, 15:08   #2428
Suivi
Zadomowienie

Cytat:
loloo to co napisałaś, to raczej takie górnolotne założenia działalności agencji pracy W praktyce wygląda to tak, że firmy zgłaszają się do nich z konkretnym zapotrzebowaniem na pracowników, oni szukają im odpowiedniej kadry, za kasę Dają ogłoszenia na portalach typu Gumtree. Właściwie to jest zasyp takich ogłoszeń. Niestety jedyne co oferują to praca na kasę czy CC. Miewają "lepsze" oferty, ale i chętnych nie brakuje
Wiadomo, że jak najwięcej będą chcieli zagarnąć dla siebie, więc stąd stawki typu 6zł/ czy tyskiak za pełen etat na full obrotach i śmieszna umowa zlecenie, która w praktyce obowiązuje tylko pracownika (zwolnienia z dnia na dzień, a jak ty chcesz zakończyć współpracę horrendalne kary). Rozniosłam swoje CV praktycznie po wszystkich większych agencjach w swoim mieście i nikt nie zadzwonił

Nie wiem juz gdzie mam szukać tej roboty, co robić Jestem załamana. Telefon milczy jak zaklęty. Zastanawiam się, po co mi to wszystko było! Tyle lat nauki, nieprzespanych nocy...
U mnie w mieście jest jedna agencja, która nawet nie daje umowy zlecenie, ale o dzieło. W umowie mają również zapis, że jest 5000 zł kary za niestawienie się w pracy

Też jestem załamana, bo nic nie mogę znaleźć... Za jakiś czas spróbuję do cc, a potem planuję studia, więc oby ze statusem było łatwiej. Ja w ogóle pokręciłam sobie wiele spraw i jest jak jest, szkoda gadać

Stary 2014-04-25, 15:10   #2429
Konto usunięte

Te wszystkie umowy o dzieło i zlecenie powinny być zakazane jeśli praca jest typowa jak na umowę o pracę. A teraz to nawet do biura można zatrudnić na zlecenie. To jest chore.
Stary 2014-04-25, 15:16   #2430
201801191006
Konto usunięte

ja mam zlecenie, a praca normalna. siedzę w biurze po 8h, a czasami nawet 11. pracuję w soboty i w ogóle.
można iść do sądu i ustalić stosunek pracy. wtedy bez problemu można sobie wygrać tą umowę o pracę, ale komu się chce w to bawić..

Varga, piękna suknia! wszystkiego dobrego na nowej drodze życia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości