Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-25, 16:53   #2701
Luna0
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
łoo mamusiu to mój 9,5 będzie ważył chyba na 15 miesięcy
ja z jednej strony zazdroszczę wam dużych dzieci, ale z drugiej nie bo jednak nie wyobrażam sobie nosić klocuszka
to są własnie dwie strony medalu

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
dziadek(choć ja tez jak jest okazja -patrze w dekolt w ogole lubie poogladac sobie lachy )
a no a straz ewidentnie się nudzi
jejuu ja to mam obsesje na punkcie tyłków! wszędzie je widze i tak mi sie podobają
na swojego punkcie też obsesje mam dlatego jak byłam taka chuda po ciąży to czułam się źle bo mi tyłek zanikł na szczęście go odzyskałam

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
hmm moze wlasnie nie moze jesc przez ząbki a by chciala.. Nie wiem, rano dawalam jej mleko jak sie przebudzila, bo myslalam jak nic tak z glodu placze ona popila kilka lykow i placz, znow kilka lykow i placz... trzonowe wychodza
Mój Kamil tez dziś się przebudził z takim strasznym, głośnym płaczem. Wzięlam go do łóżka i TŻ jak zawsze musiał poględzić jakby Kamilowi się coś stało "jesteśmy z Tobą kochanie, nie bój się, tatuś tu jest..." rozwalają mnie takie teksty w nocy

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Boże, widziałam dziś jakąś durną babę, która wiozła maleńkie dziecko na kolanach. Utłuc to za mało. Czemu ludzie nie mają w ogóle wyobraźni?
Ja ostatnio widziałam faceta z noworodkiem, było w foteliku na przednim foteliku, przodem do kierunku jazdy. Może i miał wyłączone poduszki ale i tak bym się nie odważyła

Cytat:
no ja nie latam, ale mam czasem lęki.. np takie, ze jak wyjde gdzies miedzy ludzi to zemdleje albo, ze zwymiotuje w kosciele. no rozne przerozne. ostatnio ledwo wysiedzialam na fotelu u dentysty, zawsze boje sie jak wiem ze nie moge uciec, nie wiem dziwne to, staram sie radzic sobie z tym bez lekow... albo sprawdzam tysiac razy przed pojsciem spac czy drzwi sa zamkniete lub czy gaz wylączony ( to juz od dziecinstwa)

[/COLOR]Luna0 a bierzesz jakies leki ?
heh dla mnie nic z tych rzeczy nie jest dziwne, chociaż ja ataki paniki mam raczej w domu i muszę prędko wyjśc na zewnątrz do ludzi.
Gaz przed wyjściem i spaniem sprawdzam parę razy (i TŻ też musi )
ale to jest rodzaj choroby, mimo że ze mną jest już naprawdę dobrze to pewne rzeczy zostaną na zawsze.

Leków nie biore i nie brałam. Psychiatra mi zabronił, bo przy odstawieniu działało by to ze zdwojoną siłą a z tym bym sobie nie poradziła. Ja miałam psychoterapie o co w moim mieście było naprawdę ciężko

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 16:59   #2702
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
heh.. karmisz lyzeczka czy sam je? papki czy kawalki?
.
karmie łyzeczka lub widelcem ....
sam tez je ale raczkami bardziej - wtedy mu kłade na blat krzesełka kawałki jedzenia .
zjada na obiad słoiczek 190 g ten po roczku . a po godzince z nami obiad - je to co My tylko kroje mu na małe kawałki . ale żadnych papek . pięknie je . i naprawdę wszystko .
Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
raczej mi rozmiaru nie zazdroszczą chyba ze są totalne dechy
u mnie to samo jak Pani określa mam"biust sportowy" - przynajmniej fajnie brzmi
Stary 2014-04-25, 17:02   #2703
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Amelio to ze kiedys mialas stwierdzona nerwice i kiedys tam jak to sama napisalas przepisane leki to nie znaczy ze ja masz dalej, to po pierwsze

Po drugie masz kolek w gardle czy co, nie potafisz sie odezwac? Ktos Cie gnoi na kazdym kroku a Ty co ozdobe uszu zwieszasz? Twoj chlop co na te teksty?

A dziecko nie zabkuje? Sprawdzalas? Pisalysmy ze przy zabkowaniu nie chce jesc...ty oiszesz pna noc nie je,sprecyzuj,co w ciagu dnia zjadla, tylko dokladnie co i o ktorej
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 17:10   #2704
nestelle
Zakorzenienie

Ja po raz kolejny poproszę Amelio o fote Twojej córy - chce sama osadzic czy rzeczywiście ona z tych chudszych dzieci czy jest jej to wmawiane.

bo o ile pamiętam zdjecie które wstawiłaś jakiś czas temu -gdzie ona sama stała- to wyglądała całkiem dobrze .

piszesz o tym wszystkim ze ona chuda,ze nic nie je,ze tak dużo płacze ,ze Ty leków nie bierzesz na cos co miałas kiedyś stwierdzone....zaczyna być niebezpiecznie -tak to brzmi .
Stary 2014-04-25, 18:24   #2705
klementyna1
Zakorzenienie

Nestelle KUba ma racje, na pewno więcej facetów patrzy CI teraz między cycki niż na plecy-szczególnie ten najmłodszy
monika.g jak rechaabilitacja? z jabłkiem współczuje...mój ma 10 zebów i 2 kolejne w natarciu (glut po pachy;/)i jablko czasem je ze mna całe, ale on skrobie je nie gryzie. raz mi sie tylko zakrztusił jabłkiem wlasnie, ale to miał moze ze 3 zeby...teraz je łądnie, gryzie spore kawałi--czasem pcha do buzi ile fabryka dała....
alliw pomyślności!!
Cytat:
Dzień dobry
U nas niestety zły, firma w której pracuje Tż upadła. Umowę ma do końca maja i koniec....

Stwierdził to jakiś specjalista?
A co planujesz jeśli nie uda Ci się wyprowadzić?
W ogóle macie jakąś realną perspektywę na wyprowadzkę? Wspominałaś, że i tak będziesz zależna od rodziny, bo babcia opiekuje się małą.

Nie mam humoru na cytowanie, wybaczcie...ciągle myślę tylko o tym, żeby Tż znalazł szybko pracę. Bez grosza nie zostajemy, więc nie narzekam, ale jakoś smutno.
kciuki za pracę!dobrze, że nie zostaniecie bez grosza...
Cytat:
Mi nikt nie zagląda, bo ja właśnie decha, kiedyś jeszcze jakieś tam cycki miałam, ale teraz to już tylko wspomnienie Może się zgłoszę do jakiegoś programu i mi zrobią
ja tez... po ciazy cycki i tyłek miałam mega, teraz niesttey tylko tyłek został...;/
Mam jutro baby shower kumpeli, ale jakos wcale nie chce mi sie isc...K. zakatarzony, a moge tylko z nim, bo nie mam Go z kim zostawic.
Ide do klubu, bo nie było mnie tam 100 lat!
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 19:19   #2706
monicca1989
Zakorzenienie

Taki piszecie o jedzeniu. Filip wydaję mi się, że by jadł cały dzień non stop.
Przykład z dzisiaj, wstaliśmy o 6 zjadł mleko 220ml, o 7:30 zeszliśmy na dół, zrobiłam placuszki ala omlety z bananami i malinami, zjadł 3. Poszedł spać, jak wstał poszliśmy do babci tam jak zobaczył chleb to krzyki, więc dostał kromeczkę z masłem i serkiem, zjadł całą, do tego kilka mini chrupek kukurydzianych, wróciliśmy do domu zjadł zupę pomidorową z makaronem. Potem klopsiki plus brokuł i kalafior. Wieczorem kanapkę i mleko na noc 240ml.
W między czasie 4 butelki picia po 150ml, 2 biszkopty...
Nie wiem czy to nie za dużo ale on jak zobaczy że ja jem albo po prostu chleb to aż się trzęsie, żeby mu dać.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 19:24   #2707
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:

u mnie to samo jak Pani określa mam"biust sportowy" - przynajmniej fajnie brzmi
bardzo ładne określenie, kupuję
jak sobie przypomnę jak próbowałam ćwiczyć mając pełne piersi pokarmu to doceniam komfort posiadania małego biustu

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Przykład z dzisiaj, wstaliśmy o 6 zjadł mleko 220ml, o 7:30 zeszliśmy na dół, zrobiłam placuszki ala omlety z bananami i malinami, zjadł 3. Poszedł spać, jak wstał poszliśmy do babci tam jak zobaczył chleb to krzyki, więc dostał kromeczkę z masłem i serkiem, zjadł całą, do tego kilka mini chrupek kukurydzianych, wróciliśmy do domu zjadł zupę pomidorową z makaronem. Potem klopsiki plus brokuł i kalafior. Wieczorem kanapkę i mleko na noc 240ml.
Nie wiem czy to nie za dużo ale on jak zobaczy że ja jem albo po prostu chleb to aż się trzęsie, żeby mu dać.
ale dużo picia, to ja się nie dziwie ze mój żłopie mnie w nocy, kiedyś musi nadrobić
Stary 2014-04-25, 19:39   #2708
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
ma apetyt
my jestesmy w fazie na niejedzenie buuuu (dzisiejszy dzien to nawet 300g nie przekroczyl).

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Moderna - myślisz, że BLW można nauczyć? Chodzi mi o to, że chciałabym, żeby mój mały zaczął sam jeść rączkami, ale wszelkie próby kończą się tym, że wciera jedzenie w blat i woła "am am".
BLW to juz raczej za pozno, bo to chodzi o koncept - ale na jedzenie raczkami, kawalki a nie papki to jak najbardziej tak

Po prostu jak najczesciej proponowac jedzienie w kawalkach..

ale mozliwe, ze rowniez jestescie w fazie "na niejedzenie" - tzn. moje dziecko nie usiedzi w krzeselku, czesto to nawet nie da sie tam posadzic, jesc chce w ruchu (a nie ma ielu rzeczy, ktore moze jesc biegajac w te i we wte ).. i olaboga.. chce byc karmiony! ostatnio to coraz czesciej dostaje jedzenie na lyzeczce albo wsadzam mu kawalki do dziobka (zamiast sam sobie wziac, to otwiera buzke, mam nadzieje, ze ta faza szybko przejdzie, bo jest to meczace, juz nie wspomne ze bardzo niewychowawcze

M. chce byc caly czas w ruchu, jedzeniem rzuca na podloge i sprawdza reakcje, co sie dzieje.. wielu rzeczy, ktore wczesniej lubil w ogole nie chce nawet ruszyc, wyrzuca wszytsko z miseczki i wklada z powrotem, albo na podloge i ja mu podnosze i znowu na ziemie - a na pewno jest glodny, bo za chwile placze o mleczko.. ehh...
no ale licze, ze niedlugo mu minie .. ot rozwoj
Stary 2014-04-25, 19:51   #2709
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
ale mozliwe, ze rowniez jestescie w fazie "na niejedzenie" - tzn. moje dziecko nie usiedzi w krzeselku, czesto to nawet nie da sie tam posadzic, jesc chce w ruchu (a nie ma ielu rzeczy, ktore moze jesc biegajac w te i we wte ).. i olaboga.. chce byc karmiony! ostatnio to coraz czesciej dostaje jedzenie na lyzeczce albo wsadzam mu kawalki do dziobka (zamiast sam sobie wziac, to otwiera buzke, mam nadzieje, ze ta faza szybko przejdzie, bo jest to meczace, juz nie wspomne ze bardzo niewychowawcze
Co do pogrubionego to Filip podchodzi do krzesełka i biję ręką w siedzenie i chcę żeby go włożyć i mógłby tam siedzieć i jeść, jeść, jeść...
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 20:20   #2710
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

heh dla mnie nic z tych rzeczy nie jest dziwne, chociaż ja ataki paniki mam raczej w domu i muszę prędko wyjśc na zewnątrz do ludzi.
Gaz przed wyjściem i spaniem sprawdzam parę razy (i TŻ też musi )
ale to jest rodzaj choroby, mimo że ze mną jest już naprawdę dobrze to pewne rzeczy zostaną na zawsze.

Leków nie biore i nie brałam. Psychiatra mi zabronił, bo przy odstawieniu działało by to ze zdwojoną siłą a z tym bym sobie nie poradziła. Ja miałam psychoterapie o co w moim mieście było naprawdę ciężko
ja wręcz odwrotnie, zawsze na zewnątrz, w tłumie, a na psychoterapii bylam dwa razy, pozniej nie mialam juz funduszy zeby chodzic prywatnie.

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Amelio to ze kiedys mialas stwierdzona nerwice i kiedys tam jak to sama napisalas przepisane leki to nie znaczy ze ja masz dalej, to po pierwsze

Po drugie masz kolek w gardle czy co, nie potafisz sie odezwac? Ktos Cie gnoi na kazdym kroku a Ty co ozdobe uszu zwieszasz? Twoj chlop co na te teksty?

A dziecko nie zabkuje? Sprawdzalas? Pisalysmy ze przy zabkowaniu nie chce jesc...ty oiszesz pna noc nie je,sprecyzuj,co w ciagu dnia zjadla, tylko dokladnie co i o ktorej
Despa, mialam stwierdzona nerwice lękowa jak mala miala 2 miesiace..po porodzie zachorowalam... i ona raz słabnie raz nasila się, a to ze sprawdzaniem gazu mam od dziecinstwa.. Leki mialam przepisane, nie bralam bo wtedy kp i lekarz kazal mi wybierac, wybralam kp, pozniej nie bralam juz tabletek. teraz doraźnie rodzinna przepisala mi hydroksyzyne i wzielam ją tylko raz... sama staram sie pokonac chorobe i wierze ze mi sie to uda dla coreczki ( moja mama zostawila mnie wlasnie przez ta chorobe, to smutne nie chce o tym pisac) teraz rodzina mysli tak samo, ze ja tez ją zostawie, ale ja ją tak bardzo kocham ze nikomu jej nie oddam...

co do drugiego to nie moge za bardzo sie odezwac bo babcia opiekuje sie mała...
ona ząbkuje caly czas praktycznie.. ale apetyt to zawsze ma slaby, co dzis jadla.. rano o 7 mm, po 10 troszke twarozka, przed zasnieciem okolo 13 jadla jajko z odrobina zupy szczawiowej, po spaniu po 15 pare kęsow kotlecika z kalafiora, i ze 3 lyzeczki marchwianki, wszystko w malych ilosciach, pozniej mnie nie bylo gdzies kolo 18 babcia dawala jej jakis budyn czy cos, pozniej 19.30 zjadla plaster wedliny, rano jeszcze probowalam jej dac kaszke z owocami, ale bezskutecznie . na noc wypije mm.

Cytat:
Ja po raz kolejny poproszę Amelio o fote Twojej córy - chce sama osadzic czy rzeczywiście ona z tych chudszych dzieci czy jest jej to wmawiane.

bo o ile pamiętam zdjecie które wstawiłaś jakiś czas temu -gdzie ona sama stała- to wyglądała całkiem dobrze .

piszesz o tym wszystkim ze ona chuda,ze nic nie je,ze tak dużo płacze ,ze Ty leków nie bierzesz na cos co miałas kiedyś stwierdzone....zaczyna być niebezpiecznie -tak to brzmi .

przestan, nie jest niebezpiecznie, to tylko tak zabrzmialo
wkleje zdjecie pozniej , bo cos nie chce sie zaladowac ;/
nestelle czuje sie jak psychol

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-04-25 o 20:23
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 20:23   #2711
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
jaka argumentacja?

my jak jedziemy dalej to staram sie wybierac taki czas, by wlasnie spal.
nie wnikałam za bardzo w dyskusję bo foteliki oglądalismy przy okazji, celem był wózek, a J. marudził nam, ale padło chyba tylko stwierdzenie, że dziecko siedzące powinno w foteliku siedzieć, w końcu to nie są foteliki dla niemowląt. chyba większość tych fotelików ma niewielkie regulacje
ja też wolę, żeby J. spał w czasie drogi (mówię o dalszych trasach), w pierwszym foteliku ma pod tym względem największy komfort, więc niech tam jeszcze siedzi, tzn śpi, ale myślę, że na wakacje już będziemy musieli kupić większy i chyba jednak przodem do kierunku jazdy

Cytat:
No tak., kazdy mowi a co ona taka zbiedzona..
Mów ze chodzi, to sie wszyscy odczepia, albo " chodzi? on juz na rowerze śmiga i po bulki nam chodzi"! nie przejmuj sie , ja tez sie przejmowalam, moje dziecko potrafi chodzic, przejdzie sobie pare krokow, ale jej sie nie chce, woli sobie na czworakach śmigac, wiec spoko, moze za jakis czas jej sie zachce
spoko, ja sobie z takimi tekstami w pracy poradzę szybko.
ja nie oczekuję, że syn będzie już chodził, rozwija się trochę wolniej niż większość, ale jest w normie, widzę jakie robi postępy, nie naciskam, zresztą nie jest to mój największy problem jednak.

Cytat:
hmm moze wlasnie nie moze jesc przez ząbki a by chciala.. Nie wiem, rano dawalam jej mleko jak sie przebudzila, bo myslalam jak nic tak z glodu placze ona popila kilka lykow i placz, znow kilka lykow i placz... trzonowe wychodza
J. przy ząbkowaniu odmówił mleka, w ogóle butelki. był głodny, łapał butelkę, zaraz odrzucał ją z płaczem i tak w kółko, jadł na raty a zjadał max połowę tego co zwykle. zrezygnowałam z butli na noc, daję kaszę, którą zjada i ząbkując (nieustannie zresztą), butla została wyłącznie na rano kiedy jest tak głodny, że wszystko mu jedno i pije.
u nas sprawdziło się jeszcze dawanie zimnych pokarmów, deserki pochłania chętnie bo łagodzą mu trochę ból, problem jest z ciepłym obiadem.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
maszynką go strzygłaś? Bo przeoczyłam dodasz zdjęcie w klubie?
ja też chce coś z Kamilem zrobić bo ma cienkie włosy więc fryzury z tego nie będzie a taki szoszonek chodzi, chociaż lubi z TŻ tego szoszonka

a i super że J. zasypia w wózku! u mnie Kamil pewnie by nie zasnął więc problem ale fajnie że J. akceptuje, tym bardziej że jesteś z niego taka zadowolona
maszynką
dodam coś.
J. też właśnie cienkie, tych długich garstka, a sterczały ciągle, wchodziły mu na uszy a tak wyrównają mu się trochę.
J. generalnie lubił zasypiać w wózku, w Lupo też, ale takie spanie to konieczność i ostateczność, jeśli mogę wybrać to śpi w domu.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 20:30   #2712
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Leki mialam przepisane, nie bralam bo wtedy kp i lekarz kazal mi wybierac, wybralam kp, pozniej nie bralam juz tabletek. teraz doraźnie rodzinna przepisala mi hydroksyzyne i wzielam ją tylko raz... sama staram sie pokonac chorobe i wierze ze mi sie to uda dla coreczki ( moja mama zostawila mnie wlasnie przez ta chorobe, to smutne nie chce o tym pisac) teraz rodzina mysli tak samo, ze ja tez ją zostawie, ale ja ją tak bardzo kocham ze nikomu jej nie oddam...

co do drugiego to nie moge za bardzo sie odezwac bo babcia opiekuje sie mała...
ona ząbkuje caly czas praktycznie.. ale apetyt to zawsze ma slaby, co dzis jadla.. rano o 7 mm, po 10 troszke twarozka, przed zasnieciem okolo 13 jadla jajko z odrobina zupy szczawiowej, po spaniu po 15 pare kęsow kotlecika z kalafiora, i ze 3 lyzeczki marchwianki, wszystko w malych ilosciach, pozniej mnie nie bylo gdzies kolo 18 babcia dawala jej jakis budyn czy cos, pozniej 19.30 zjadla plaster wedliny, rano jeszcze probowalam jej dac kaszke z owocami, ale bezskutecznie . na noc wypije mm.
ale to jesli masz nerwice stwierzoną 10 miesięcy temu i od tego czasu nnie masz kontaktu z mamą to moze czas odbudowac relacje? To po pierwsze, po drugie a czemu tylko raz? Tak się skłąda ze znam ten lek, bo miałam go przepisanego an migrenę przez neurologa i nie miałam problemów z funkcjonowaniem w ciągu dnia- pracą, zajmowaniem się dziekiem?

co to jest troszkę mm? co to jest odrobina zupy> konkret napisz

a i co to znaczy,ze sie odezwac nie mozesz? to nzacyz moga Cię gnoic a Ty głowę spuszczasz? A TZ co? Nie odezwie się?

Edytowane przez despa
Czas edycji: 2014-04-25 o 20:34
Stary 2014-04-25, 20:49   #2713
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Ooo nosz jakbym Jaske widziała (;
Też wciąga jak odkurzacz. Zastanawiam się gdzie ona to mieści (:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 20:52   #2714
despa
Zakorzenienie

GG do despa

ap ropo wczorajszej dyskusji:
http://www.klocekikredka.com/powinni/
Stary 2014-04-25, 20:56   #2715
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

spoko, ja sobie z takimi tekstami w pracy poradzę szybko.
ja nie oczekuję, że syn będzie już chodził, rozwija się trochę wolniej niż większość, ale jest w normie, widzę jakie robi postępy, nie naciskam, zresztą nie jest to mój największy problem jednak.

J. przy ząbkowaniu odmówił mleka, w ogóle butelki. był głodny, łapał butelkę, zaraz odrzucał ją z płaczem i tak w kółko, jadł na raty a zjadał max połowę tego co zwykle. zrezygnowałam z butli na noc, daję kaszę, którą zjada i ząbkując (nieustannie zresztą), butla została wyłącznie na rano kiedy jest tak głodny, że wszystko mu jedno i pije.
u nas sprawdziło się jeszcze dawanie zimnych pokarmów, deserki pochłania chętnie bo łagodzą mu trochę ból, problem jest z ciepłym obiadem.
kazdy rozwija sie we wlasnym tempie, niektorzy potrzebuja wiecej czasu, co nie oznacza ,ze sa gorsi. Biedne te dzieci z tym zabkowaniem

Cytat:
ale to jesli masz nerwice stwierzoną 10 miesięcy temu i od tego czasu nnie masz kontaktu z mamą to moze czas odbudowac relacje? To po pierwsze, po drugie a czemu tylko raz? Tak się skłąda ze znam ten lek, bo miałam go przepisanego an migrenę przez neurologa i nie miałam problemów z funkcjonowaniem w ciągu dnia- pracą, zajmowaniem się dziekiem?

co to jest troszkę mm? co to jest odrobina zupy> konkret napisz

a i co to znaczy,ze sie odezwac nie mozesz? to nzacyz moga Cię gnoic a Ty głowę spuszczasz? A TZ co? Nie odezwie się?
nie nie napisalam, ze nie mam kontaktu z mama, tylko ze mama mnie zostawila jak bylam mala i wychowywala mnie babcia.. z mama widujemy sie raz na miesiac, jest ok w tej chwili. raz wzielam, bo kazala mi brac doraźnie na uspokojenie, jakos mnie przymracza ta hydro wole wypic melise.. naprawde w większości potrafie juz kontrolowac swoj lęk, czasami sie zdarzaja sytuacje typu: " Boze nie wysiedze, musze jak najszybciej wyjsc". Najgorszy byl dla mnie chrzest malej, gdy siedzialam na pierwszej lawce w kosciele...

Aj z ta sytuacja szkoda gadac, tz nie raz im dal popalic ale co to da... oni i tak mojego zdania nie uwazaja.

rano ok 90ml, zupy kilka lyzek 3-4

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-04-25 o 20:59
Stary 2014-04-25, 21:07   #2716
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Nie bede calosci cytować , ale tak: kazdy jakies lęki ma, jeśli melisa Ci pomaga to raczej to nerwica nie jest i tyle, hydro mozna na pól podzielic bez problemu, to tyle w jednym temacie.

Natomiast- w drugim, niestety ale napisze to ostro, skoro nie potrafisz się odezwać, przytakujesz spuszczasz głowę to sama im pokazujesz ze mają rację. Taka prawda, mówi Ci babcia ze Ci dzieco zabierze- proszę bardzo niech próbuje w sądzie, tylko niech sobie od razu widzenia sądownie uregukuje. Co to znaczy takie teksty?
Widzą,ze Ty sama jestes mega zakompleksiona, nie wierzysz w swoje siły i na tym jadą. A co do chlopa, to widocznie za mało powiedział, za mało ekspresji bo dalej Cię gnoją?

Musi akurat babcią z nią byc jak wychodzisz?
Stary 2014-04-25, 21:25   #2717
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Nie bede calosci cytować , ale tak: kazdy jakies lęki ma, jeśli melisa Ci pomaga to raczej to nerwica nie jest i tyle, hydro mozna na pól podzielic bez problemu, to tyle w jednym temacie.

Natomiast- w drugim, niestety ale napisze to ostro, skoro nie potrafisz się odezwać, przytakujesz spuszczasz głowę to sama im pokazujesz ze mają rację. Taka prawda, mówi Ci babcia ze Ci dzieco zabierze- proszę bardzo niech próbuje w sądzie, tylko niech sobie od razu widzenia sądownie uregukuje. Co to znaczy takie teksty?
Widzą,ze Ty sama jestes mega zakompleksiona, nie wierzysz w swoje siły i na tym jadą. A co do chlopa, to widocznie za mało powiedział, za mało ekspresji bo dalej Cię gnoją?

Musi akurat babcią z nią byc jak wychodzisz?
nerwice akurat stwierdzil psychiatra, a melisa mnie wycisza, nie pokonuje lękow. Babcia ona tak mowi, bo mowi, a sama chyba dobrze wie, ze A. by mi nigdy nie zabrala, moze tak tylko straszy? Bo jej slowa są takie " dzieciaka się wezmie jak bedzie starsza i tyle". jakbym ja źle ją wychowywala... ona najgorszy zal ma za to ze my jezdzimy z A. do tesciow na wies, gdzie sa psy koty itd ( babcia pedantka czyscioszka mysli ze A. choruje przez te wyjazdy, paranoja naprawde.. "niszczą dzieciaka") ona najchętniej by ja nosila caly czas i dawala same papki do jedzenia " bo udusi sie" "nie puszczaj jej na podloge, bo sie przewroci..." " co tak cienko ją ubralas?" a 20 stopni na zewnatrz. oczywiscie ja nie slucham tych jej rad... i ja tez tak bylam wychowywana...

No niestety nie ma kto inny posiedziec...
Stary 2014-04-25, 21:31   #2718
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
nerwice akurat stwierdzil psychiatra, a melisa mnie wycisza, nie pokonuje lękow. Babcia ona tak mowi, bo mowi, a sama chyba dobrze wie, ze A. by mi nigdy nie zabrala, moze tak tylko straszy? Bo jej slowa są takie " dzieciaka się wezmie jak bedzie starsza i tyle". jakbym ja źle ją wychowywala... ona najgorszy zal ma za to ze my jezdzimy z A. do tesciow na wies, gdzie sa psy koty itd ( babcia pedantka czyscioszka mysli ze A. choruje przez te wyjazdy, paranoja naprawde.. "niszczą dzieciaka") ona najchętniej by ja nosila caly czas i dawala same papki do jedzenia " bo udusi sie" "nie puszczaj jej na podloge, bo sie przewroci..." " co tak cienko ją ubralas?" a 20 stopni na zewnatrz. oczywiscie ja nie slucham tych jej rad... i ja tez tak bylam wychowywana...

No niestety nie ma kto inny posiedziec...
a koleżanek nie masz?

babcia czytająca? moze trzeba jej podsunąc kilka artykułów? albo zaproponować lekarza leczącymi metodami sprzed 30 lat-ciekawe czy pójdzie skoro Tobie rozwiązania takie proponuje? Swoją droga Ty je podłapujesz, bo juz pisałaś,że np. zwierzaki be, boisz się itp itd
Stary 2014-04-25, 21:37   #2719
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
a koleżanek nie masz?

babcia czytająca? moze trzeba jej podsunąc kilka artykułów? albo zaproponować lekarza leczącymi metodami sprzed 30 lat-ciekawe czy pójdzie skoro Tobie rozwiązania takie proponuje? Swoją droga Ty je podłapujesz, bo juz pisałaś,że np. zwierzaki be, boisz się itp itd
kolezanki na studiach..i jakos tak bałabym sie zostawic, A. jest specyficznym dzieckiem poza tym dobrze sie czuje tylko w gronie najblizszych.. chyba ze siostra, ale ona dalej mieszka troche..

czytająca no tak z tymi psami to juz tak zostalam wychowana... "kotek piesek pee.. tylko na podworku i nie mozna dotykac bo zarazki bo bakterie"
Stary 2014-04-25, 21:40   #2720
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
kolezanki na studiach..i jakos tak bałabym sie zostawic, A. jest specyficznym dzieckiem poza tym dobrze sie czuje tylko w gronie najblizszych.. chyba ze siostra, ale ona dalej mieszka troche..

czytająca no tak z tymi psami to juz tak zostalam wychowana... "kotek piesek pee.. tylko na podworku i nie mozna dotykac bo zarazki bo bakterie"
no i?

i dalej te standardy powielasz wiedząc ze są głupie
Stary 2014-04-25, 21:44   #2721
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
no i?

i dalej te standardy powielasz wiedząc ze są głupie
nie wiem nigdy jej nie pytalam..

nie! ostatnio A. dotknela kota tzn szarpnela go reka tak jak by mu chciala siersc wyrwac, biedny kot tylko sie skrzywil i nie pisnął nawet

nestelle
podasz mi swojego maila na priv? cos nie moge tu tych zdjec wkleic. swoja droga szkoda ze nie jestem w fotoklubie

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-04-25 o 21:50
Stary 2014-04-25, 21:53   #2722
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
nie wiem nigdy jej nie pytalam..

nie! ostatnio A. dotknela kota tzn szarpnela go reka tak jak by mu chciala siersc wyrwac, biedny kot tylko sie skrzywil i nie pisnął nawet

nestelle
podasz mi swojego maila na priv? cos nie moge tu tych zdjec wkleic. swoja droga szkoda ze nie jestem w fotoklubie
za krótko się udzielasz
Stary 2014-04-25, 21:58   #2723
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Hej
witam się wieczorową porą ile zdążę nadrobić tyle zdążę co z resztą

a ludzie dalej wożą dzieci pod kocami...

alliwko nasza kochana! rośnij zdrowo! szczęścia, zdrówka, pociechy z chłopaków i w najbliższej przyszłości małej Ali (od razu zaklepuje na synową)

podczytałam wątek o niezabijaniu i niekopaniu. czasem dzieci zmyślają tylko skąd wiedzieć kiedy? mojej siostry synek w przedszkolu rozpowiadał, że tata bije go pasem a oczywiście nigdy nic takiego nie miało miejsca. nawet nie był straszony pasem ani nic. nie wiem skąd dzieci mają takie pomysły

Monika pokaż nową fryzurę Jakuba. nie bał się maszynki?
straszne z tym jabłkiem. też to przerabialiśmy- z jabłkiem, bananem i wafelkiem ryżowym. okropne to jest

Klementyna kciuki za zdrowie Twojego przedszkolaczka
przerażają mnie te wszystkie choroby- sepsy, wirusy, nowotwory

Ja niestety małemu przekazuje lipne geny a sama czuję się jak bomba zegarowa. z 4 stron jestem obciążona genetycznie bo obaj dziadkowie i obie babcie miały nowotwór

Bzinka za ząbek

Tasia oby Krzysiowi zębale szybko i bezboleśnie wyszły
Ania śliczne imię

Pani taki ogólny Torres z biedronką ekstra i wcześniejsze zdjęcia też i nawet kawałek Panika widać zgrabnioszek

nestelle Kuba wymiata tekstem z cyckami w sumie miał rację. co mu na to odpowiedziałaś?
zdrowiej kobito!
fajnie, że Roszek tak ładnie jemoże trochę odpuści Ci cyckowania

Byou Zosia przekochana założę się, że niedługo przyniesie Ci coś a'la śniadanie do łózka

OTJ szkoda, że firma upadła ale może teraz tż znajdzie coś lepszego. dobrzy handlowcy są na wagę złota

alliw to rzuć linkiem z tą ikeą bo ja z województw północnych w sumie to z jednego

Trolla aż idę oblukam Twoje zdjęcia na fb bo jeszcze nie miałam czasu. zobaczę na co ten dziadek tak się zapatrzył
oblukałam: dekolt no no, jest na co popatrzeć córka śliczna a mąż mi kogoś znajomego przypomina

mi chyba dziś jakaś paniusia w samochodzie cyknęła fotkę jak czekałam z wózkiem na przejściu. nie wiem czy mam się szukać na wiocha.pl czy co? wiem,że mistrzynią stylu to ja nie jestem ale bez przesady. normalnie byłam ubrana

Moderna z tym niespaniem podczas jazdy może chodzi o to, że dziecko wtedy jest jeszcze bardziej bezwładne?

Lunka długo Cię nie było

Monicca Filipek złote dziecko do jedzenia i picia też. troszku zazdroszczę

Agnjeska fajny avek ale ja ślepa. pokażesz w normalnym romiarze bo nie mogę się przyjrzeć?

co do K. i mojego trudu wychowawczego to on nie wpada w histerię jak mu na coś nie pozwalam. wkurzy się, popiszczy, podrze ale to chwila i żeby płakać to raczej nie. Martwi mnie tylko to, że zaczął olewać moje zakazy a nawet śmieje mi się prosto w twarz (kuchenka), ale jestem dobrej myśli skoro nestelle twierdzi, że kiedyś efekty będą. no i to, że strasznie nerwowy jest. nie może wsadzić klocka do sortera-wkurza się, coś mu nie pasuje- nerw, nie pozwalam na coś- nerw. może to jakiś etap ale normalnie nie wiem jak się zachować np jak się mota z tym sorterem. pomóc mu, zostawić? jak mówię, że nie do tej dziury to i tak pcha dotej samej

a! żeśmy się z synem opalili. nie wiem kiedy. jutro wyciagam krem z filtrem. ja oczywiście tak jak rok temu same dłonie do zgięcia palców ale malutki oprócz dłoni - pucusie, nosek i brodę. czym mogę posmarować zaczerwieniony nosek?
Stary 2014-04-25, 22:00   #2724
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
jeśli kupiłaś tak tanio, co się zdarza wyjątkowo rzadko, to sprzedaj, bo nie będziesz miała z tym problemu i zainwestuj w tulę (albo bobę, ale tym drugim się nie interesowałam więc tu niczego nie doradzę). bondolino ma mały panel, w dodatku wąski, nawet po poszerzeniu jest węższy od tuli. ja mam bo było najlepsze dla 5-cio miesięcznego wtedy Jakuba, ale uważam, że na teraz już jest małe, mimo że wg instrukcji jest do 3 lat.
teraz jest jeszcze tula toddler, dla starszych dzieci (11-22kg), jak patrzyłam na wymiary to ma bardzo duży panel, ale wydaje mi się, że zwykła tula wystarczy na teraz.

Na razie jeszcze potestuję i pewnie albo sprzedam po wakacjach albo pożyczę kumpeli - jej dziecko we wrześniu będzie miało ok 6mc więc pewnie idealne będzie. Dzięki za info dot. tuli toddler, muszę zerknąć, patrzyłam na tulę na all ale toddler nie widziałam.
Cytat:

Moderna - myślisz, że BLW można nauczyć? Chodzi mi o to, że chciałabym, żeby mój mały zaczął sam jeść rączkami, ale wszelkie próby kończą się tym, że wciera jedzenie w blat i woła "am am".
Próbuj dawać do rączki, na początku na pewno będzie wcierał w blat bo poznaje jedzonko, po jakimś czasie trafi do buzi
Cytat:
no ja nie latam, ale mam czasem lęki.. np takie, ze jak walbo sprawdzam tysiac razy przed pojsciem spac czy drzwi sa zamkniete lub czy gaz wylączony ( to juz od dziecinstwa)

kroje pekinska, marchewke tre, pietruszke, seler, do tego dodaje zmielone mięsko( ja daje zwykla lopatke wieprzowa), 1 jajko surowe, troszke bulki tartej i wszystko na jedna mase mieszam. ew. jakies przyprawy, formuje kotleciki wrzucam do wody i tak gotuje z godzinke, zageszczam pozniej ta wode i robie taki sosik pomidorowy, pyszne dla dziecka jak i dla rodziny ja podaje z kasza jaglana ja zawsze robie tak zeby bylo duzo duzo warzyw
1. A to nie jest standard???
2. dzięki za przepis, wypróbuję
Cytat:

M. chce byc caly czas w ruchu, jedzeniem rzuca na podloge i sprawdza reakcje, co sie dzieje.. wielu rzeczy, ktore wczesniej lubil w ogole nie chce nawet ruszyc, wyrzuca wszytsko z miseczki i wklada z powrotem, albo na podloge i ja mu podnosze i znowu na ziemie - a na pewno jest glodny, bo za chwile placze o mleczko.. ehh...
no ale licze, ze niedlugo mu minie .. ot rozwoj
Jej, mamy tak samo... :/jedyne co ostatnio udaje mi się jej dać to kawałek chleba ze słonecznikiem, płatkami owsianymi, siemieniem (?) lnianym, na zakwasie. Chodzi z kawałkami chleba po domu i kruszy troszkę skubnie (widzę po kupie)ale to takie ilości mini mini. Królik od mamy nie ruszony, żur od t. też

Dzisiaj na wieczór udało mi się jej dać kasze jaglaną z joguertem i jabłkiem - pół szklanki zjadła. Ale musiała sama łyżkę wpakowywała do szklanki i wyjadała - oczywiście krzesełko do karmienia jest be, więc nie musze pisać, jak wygklądała ona, ja i kanapa. Przeraża mnie to sprzątanie, jak jadła w krzesełku to mimo bałaganu było on kontrolowany i do szybkiego wyczyszczenia, a teraz...
W takich chwilach zazdroszczę monicce
Ale dzisiaj zrobiłam test - chlebek i kiełbaska leżały na stole na talerzyku od rano do ok 16. i rano skubnęła a potem nie wzięła nic. Czyli jakby była głodna, to by chciała - a cyc do oporu.
A wiecie że często ludzie się mnie pytają ze zdziwieniem "to jeszcze karmisz?/jeszcze masz pokarm?" Gdybym im opowiedziała, że L. w sumie tylko na moim mleku jedzie...

moderna
bo mi nie pocytowało - a to nie jest tak,. że ta dupka musi być wpadnięta, żeby kolana były wyżej niż pupa?
Stary 2014-04-25, 22:03   #2725
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

lepiej miałam .Ninka kieeedys(ok. przed 2 r.ż) wymuszała (tak!!!tak wymuszała!) na mnie różne rzeczy trzaskając dzwiczkami od zamrażarki(w lodówce).trzaskała i trzaskała ile sił .prosiłam ,powtarzałam nic.wiec zaczęłam niereagowac .znudziło jej się. zaczęła się kłaść na podłodze i wymuszać płacz. tez nie reagowałam .po pewnym czasie tez się znudziło.
potem zaczęły się foszki ..najprawdziwsze obrażanie ,rece na krzyz ,mina zacieta i szła do swojego pokoju . ale także raz dwa z powodu braku reakcji zaprzestała .nauczyłam ze tylko spokojem i rozmowa można do czegos dojść .

ale tak gdzies od 2r,z -2,5 lat .w gre wchodzi(wchodził ! bo już daaawno nie było) "kąt" czyli sławny jezyk (akurat przypadkowo). jak cos było nie halo to kazałam isc na jezyka i przemyslec sprawę .po kilku minutach prosiłam spowrotem i pytałam o wnioski .potem sami przychodzili ze słowem"przepraszam" .
ty kłamczucho!!!! a mówiłaś że twoje dzieci nie miały buntu dwulatka!
Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
C
Dosłałam jakiś czas temu brakujące pliczki, masz już?
tak dziekuje

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 22:06   #2726
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

Agnjeska fajny avek ale ja ślepa. pokażesz w normalnym romiarze bo nie mogę się przyjrzeć?

co do K. i mojego trudu wychowawczego to on nie wpada w histerię jak mu na coś nie pozwalam. wkurzy się, popiszczy, podrze ale to chwila i żeby płakać to raczej nie. Martwi mnie tylko to, że zaczął olewać moje zakazy a nawet śmieje mi się prosto w twarz (kuchenka), ale jestem dobrej myśli skoro nestelle twierdzi, że kiedyś efekty będą. no i to, że strasznie nerwowy jest. nie może wsadzić klocka do sortera-wkurza się, coś mu nie pasuje- nerw, nie pozwalam na coś- nerw.
A proszę (;

Apropos złości. Moja tez zlosnica. Ale bez bicia przyznaję że po mnie... ostatnio rzuciła klockiem który odbił się od podlogi i pacnal ją w buzke. Zdziwienie bezcenne... do tego krzyki niesamowite. Mojego chłopa przylapalam że stopery z pracy przytargal i nosi jak Jaska koncerty zaczyna.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1398456366615.jpg (64,1 KB, 25 załadowań)

12.02.2013 Jasmine
Stary 2014-04-25, 22:20   #2727
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Nestelle KUba ma racje, na pewno więcej facetów patrzy CI teraz między cycki niż na plecy-szczególnie ten najmłodszy
eeee tam . cyckami zainteresowany tylko R . nawet tzt wie ze to jego teren teraz .
Cytat:
łoooo ho-ho! dużo je ! duuuuuzo pije !!!!!

Cytat:
Co do pogrubionego to Filip podchodzi do krzesełka i biję ręką w siedzenie i chcę żeby go włożyć i mógłby tam siedzieć i jeść, jeść, jeść...

Cytat:
ap ropo wczorajszej dyskusji:
http://www.klocekikredka.com/powinni/
smutne .smutne ale prawdziwe ....
powinno być wszędzie opublikowane!!!
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
nestelle Kuba wymiata tekstem z cyckami w sumie miał rację. co mu na to odpowiedziałaś?
zdrowiej kobito!
fajnie, że Roszek tak ładnie jemoże trochę odpuści Ci cyckowania
nic nie odpowiedziałam - smiałam się
niestety R je już tak ładnie od dłuższego czasu .a cyca nie odpuszcza . zwłaszcza w nocy ....

co do chorób i genów - robisz badania?

nosek może bephantenem posmaruj ....

będę przeglądac wioche

Amelia - spróbuj fote dac tutaj - więcej dziewczyn oceni ,jestem prawie przekonana ze córa ma się dobrze .

bosh -co na zatkany nos???? smaruje mascia koperk. ale na razie nie daje rady . udusze się ...

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
ty kłamczucho!!!! a mówiłaś że twoje dzieci nie miały buntu dwulatka!
bo nie miały !
to raczej próba sił , co wolno a co nie ,co działa a co nie ... dla mnie to nie bunt . i do tego raz dwa ogarnięte .
nie lubie dopisywać do jakies chwilowej-przypadkowej sytuacji wybujałej terminologii .bo jeśli tak to ja się cały czas buntuje
Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
A proszę (;

Mojego chłopa przylapalam że stopery z pracy przytargal i nosi jak Jaska koncerty zaczyna.
.
o matko !!!

a Jaska sliczna ! duuuza już! i te włoski .a karnacja jej zjaśniała chyba ...
Stary 2014-04-25, 22:23   #2728
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
eeee tam . cyckami zainteresowany tylko R . nawet tzt wie ze to jego teren teraz .

łoooo ho-ho! dużo je ! duuuuuzo pije !!!!!

smutne .smutne ale prawdziwe ....
powinno być wszędzie opublikowane!!!

nic nie odpowiedziałam - smiałam się
niestety R je już tak ładnie od dłuższego czasu .a cyca nie odpuszcza . zwłaszcza w nocy ....

co do chorób i genów - robisz badania?

nosek może bephantenem posmaruj ....

będę przeglądac wioche

Amelia - spróbuj fote dac tutaj - więcej dziewczyn oceni ,jestem prawie przekonana ze córa ma się dobrze .

bosh -co na zatkany nos???? smaruje mascia koperk. ale na razie nie daje rady . udusze się ...

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

bo nie miały !
to raczej próba sił , co wolno a co nie ,co działa a co nie ... dla mnie to nie bunt . i do tego raz dwa ogarnięte .
nie lubie dopisywać do jakies chwilowej-przypadkowej sytuacji wybujałej terminologii .bo jeśli tak to ja się cały czas buntuje

o matko !!!

a Jaska sliczna ! duuuza już! i te włoski .a karnacja jej zjaśniała chyba ...

Zdjęcie tak wyszło (; a teraz jak słońce ją chwyta to zdecydowanie hm ciemnieje (:

A wloski to chyba po sasiedzie ma bo z tyłu jej się kręcą a ani ja ani tz kręconych nie mamy

12.02.2013 Jasmine
Stary 2014-04-25, 22:24   #2729
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
za krótko się udzielasz
jest jakis przedzial czasowy? pol roku, rok ? ja chce juz hehe..

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość

1. A to nie jest standard???
2. dzięki za przepis, wypróbuję

Ale dzisiaj zrobiłam test - chlebek i kiełbaska leżały na stole na talerzyku od rano do ok 16. i rano skubnęła a potem nie wzięła nic. Czyli jakby była głodna, to by chciała - a cyc do oporu.
A wiecie że często ludzie się mnie pytają ze zdziwieniem "to jeszcze karmisz?/jeszcze masz pokarm?" Gdybym im opowiedziała, że L. w sumie tylko na moim mleku jedzie...
ale ze co standart nie rozumiem ? z tym gazem? u mnie jest tak, ze potrafie sie wracac 5 razy i sprawdzac czy wszystkie kurki pozakrecane

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
A proszę (;

Apropos złości. Moja tez zlosnica. Ale bez bicia przyznaję że po mnie... ostatnio rzuciła klockiem który odbił się od podlogi i pacnal ją w buzke. Zdziwienie bezcenne... do tego krzyki niesamowite. Mojego chłopa przylapalam że stopery z pracy przytargal i nosi jak Jaska koncerty zaczyna.

jaka sliczna dziewczynka! musze isc na basen! tylko kurcze nie mam z kim sie wybrac i kiedy. A. nie ma stroju kapielowego, musze kupic zamiast pampersa nic nie ma ? czy jakies pieluchomajtki?

Cytat:

woda morska/ a nasivin? dzieciom wolno, a karmiacym to nie wiem...
Stary 2014-04-25, 22:25   #2730
Agnjeska
Zadomowienie

Amelie pampersy do pływania ma. Huggies takie są.

12.02.2013 Jasmine
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości