|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cytat:
![]() Cytat:
na swojego punkcie też obsesje mam dlatego jak byłam taka chuda po ciąży to czułam się źle bo mi tyłek zanikł ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gaz przed wyjściem i spaniem sprawdzam parę razy (i TŻ też musi )ale to jest rodzaj choroby, mimo że ze mną jest już naprawdę dobrze to pewne rzeczy zostaną na zawsze. Leków nie biore i nie brałam. Psychiatra mi zabronił, bo przy odstawieniu działało by to ze zdwojoną siłą a z tym bym sobie nie poradziła. Ja miałam psychoterapie o co w moim mieście było naprawdę ciężko |
|||||
|
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
karmie łyzeczka lub widelcem ....
sam tez je ale raczkami bardziej - wtedy mu kłade na blat krzesełka kawałki jedzenia . zjada na obiad słoiczek 190 g ten po roczku . a po godzince z nami obiad - je to co My tylko kroje mu na małe kawałki . ale żadnych papek . pięknie je . i naprawdę wszystko . u mnie to samo jak Pani określa mam"biust sportowy" - przynajmniej fajnie brzmi
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
Amelio to ze kiedys mialas stwierdzona nerwice i kiedys tam jak to sama napisalas przepisane leki to nie znaczy ze ja masz dalej, to po pierwsze
Po drugie masz kolek w gardle czy co, nie potafisz sie odezwac? Ktos Cie gnoi na kazdym kroku a Ty co ozdobe uszu zwieszasz? Twoj chlop co na te teksty? A dziecko nie zabkuje? Sprawdzalas? Pisalysmy ze przy zabkowaniu nie chce jesc...ty oiszesz pna noc nie je,sprecyzuj,co w ciagu dnia zjadla, tylko dokladnie co i o ktorej
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po raz kolejny poproszę Amelio o fote Twojej córy - chce sama osadzic czy rzeczywiście ona z tych chudszych dzieci czy jest jej to wmawiane.
bo o ile pamiętam zdjecie które wstawiłaś jakiś czas temu -gdzie ona sama stała- to wyglądała całkiem dobrze . piszesz o tym wszystkim ze ona chuda,ze nic nie je,ze tak dużo płacze ,ze Ty leków nie bierzesz na cos co miałas kiedyś stwierdzone....zaczyna być niebezpiecznie -tak to brzmi .
|
#2705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nestelle KUba ma racje, na pewno więcej facetów patrzy CI teraz między cycki niż na plecy
-szczególnie ten najmłodszy![]() monika.g jak rechaabilitacja? z jabłkiem współczuje...mój ma 10 zebów i 2 kolejne w natarciu (glut po pachy;/)i jablko czasem je ze mna całe, ale on skrobie je nie gryzie. raz mi sie tylko zakrztusił jabłkiem wlasnie, ale to miał moze ze 3 zeby...teraz je łądnie, gryzie spore kawałi--czasem pcha do buzi ile fabryka dała.... alliw pomyślności!! ![]() Cytat:
Cytat:
Mam jutro baby shower kumpeli, ale jakos wcale nie chce mi sie isc...K. zakatarzony, a moge tylko z nim, bo nie mam Go z kim zostawic. Ide do klubu, bo nie było mnie tam 100 lat! |
||
|
|
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
Taki piszecie o jedzeniu. Filip wydaję mi się, że by jadł cały dzień non stop.
Przykład z dzisiaj, wstaliśmy o 6 zjadł mleko 220ml, o 7:30 zeszliśmy na dół, zrobiłam placuszki ala omlety z bananami i malinami, zjadł 3. Poszedł spać, jak wstał poszliśmy do babci tam jak zobaczył chleb to krzyki, więc dostał kromeczkę z masłem i serkiem, zjadł całą, do tego kilka mini chrupek kukurydzianych, wróciliśmy do domu zjadł zupę pomidorową z makaronem. Potem klopsiki plus brokuł i kalafior. Wieczorem kanapkę i mleko na noc 240ml. W między czasie 4 butelki picia po 150ml, 2 biszkopty... Nie wiem czy to nie za dużo ale on jak zobaczy że ja jem albo po prostu chleb to aż się trzęsie, żeby mu dać. |
|
|
|
#2707 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak sobie przypomnę jak próbowałam ćwiczyć mając pełne piersi pokarmu to doceniam komfort posiadania małego biustu ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
|
|
#2708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma apetyt ![]() my jestesmy w fazie na niejedzenie buuuu (dzisiejszy dzien to nawet 300g nie przekroczyl).---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
Po prostu jak najczesciej proponowac jedzienie w kawalkach.. ale mozliwe, ze rowniez jestescie w fazie "na niejedzenie" - tzn. moje dziecko nie usiedzi w krzeselku, czesto to nawet nie da sie tam posadzic, jesc chce w ruchu (a nie ma ielu rzeczy, ktore moze jesc biegajac w te i we wte ).. i olaboga.. chce byc karmiony! ostatnio to coraz czesciej dostaje jedzenie na lyzeczce albo wsadzam mu kawalki do dziobka (zamiast sam sobie wziac, to otwiera buzke, mam nadzieje, ze ta faza szybko przejdzie, bo jest to meczace, juz nie wspomne ze bardzo niewychowawcze ![]() M. chce byc caly czas w ruchu, jedzeniem rzuca na podloge i sprawdza reakcje, co sie dzieje.. wielu rzeczy, ktore wczesniej lubil w ogole nie chce nawet ruszyc, wyrzuca wszytsko z miseczki i wklada z powrotem, albo na podloge i ja mu podnosze i znowu na ziemie - a na pewno jest glodny, bo za chwile placze o mleczko.. ehh... no ale licze, ze niedlugo mu minie .. ot rozwoj
|
|
#2709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2710 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
) teraz rodzina mysli tak samo, ze ja tez ją zostawie, ale ja ją tak bardzo kocham ze nikomu jej nie oddam...co do drugiego to nie moge za bardzo sie odezwac bo babcia opiekuje sie mała... ona ząbkuje caly czas praktycznie.. ale apetyt to zawsze ma slaby, co dzis jadla.. rano o 7 mm, po 10 troszke twarozka, przed zasnieciem okolo 13 jadla jajko z odrobina zupy szczawiowej, po spaniu po 15 pare kęsow kotlecika z kalafiora, i ze 3 lyzeczki marchwianki, wszystko w malych ilosciach, pozniej mnie nie bylo gdzies kolo 18 babcia dawala jej jakis budyn czy cos, pozniej 19.30 zjadla plaster wedliny, rano jeszcze probowalam jej dac kaszke z owocami, ale bezskutecznie . na noc wypije mm. Cytat:
przestan, nie jest niebezpiecznie, to tylko tak zabrzmialo wkleje zdjecie pozniej , bo cos nie chce sie zaladowac ;/ nestelle czuje sie jak psychol
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-04-25 o 20:23 |
|||
|
|
|
#2711 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też wolę, żeby J. spał w czasie drogi (mówię o dalszych trasach), w pierwszym foteliku ma pod tym względem największy komfort, więc niech tam jeszcze siedzi, tzn śpi, ale myślę, że na wakacje już będziemy musieli kupić większy i chyba jednak przodem do kierunku jazdy Cytat:
ja nie oczekuję, że syn będzie już chodził, rozwija się trochę wolniej niż większość, ale jest w normie, widzę jakie robi postępy, nie naciskam, zresztą nie jest to mój największy problem jednak. Cytat:
u nas sprawdziło się jeszcze dawanie zimnych pokarmów, deserki pochłania chętnie bo łagodzą mu trochę ból, problem jest z ciepłym obiadem. Cytat:
dodam coś. J. też właśnie cienkie, tych długich garstka, a sterczały ciągle, wchodziły mu na uszy a tak wyrównają mu się trochę. J. generalnie lubił zasypiać w wózku, w Lupo też, ale takie spanie to konieczność i ostateczność, jeśli mogę wybrać to śpi w domu. |
||||
|
|
|
#2712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co to jest troszkę mm? co to jest odrobina zupy> konkret napisz a i co to znaczy,ze sie odezwac nie mozesz? to nzacyz moga Cię gnoic a Ty głowę spuszczasz? A TZ co? Nie odezwie się?
Oliwka -01.07.2001 http://www.suwaczki.com/tickers/atdcgu1rztnwqwft.png Emilka -26.03.2013 http://www.suwaczek.pl/cache/da9d9f9ea7.png Edytowane przez despa Czas edycji: 2014-04-25 o 20:34 |
|
|
|
|
#2713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też wciąga jak odkurzacz. Zastanawiam się gdzie ona to mieści (: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
ap ropo wczorajszej dyskusji:
http://www.klocekikredka.com/powinni/
|
#2715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Aj z ta sytuacja szkoda gadac, tz nie raz im dal popalic ale co to da... oni i tak mojego zdania nie uwazaja. rano ok 90ml, zupy kilka lyzek 3-4 Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-04-25 o 20:59 |
||
|
|
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
Nie bede calosci cytować , ale tak: kazdy jakies lęki ma, jeśli melisa Ci pomaga to raczej to nerwica nie jest i tyle, hydro mozna na pól podzielic bez problemu, to tyle w jednym temacie.
Natomiast- w drugim, niestety ale napisze to ostro, skoro nie potrafisz się odezwać, przytakujesz spuszczasz głowę to sama im pokazujesz ze mają rację. Taka prawda, mówi Ci babcia ze Ci dzieco zabierze- proszę bardzo niech próbuje w sądzie, tylko niech sobie od razu widzenia sądownie uregukuje. Co to znaczy takie teksty? Widzą,ze Ty sama jestes mega zakompleksiona, nie wierzysz w swoje siły i na tym jadą. A co do chlopa, to widocznie za mało powiedział, za mało ekspresji bo dalej Cię gnoją? Musi akurat babcią z nią byc jak wychodzisz?
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No niestety nie ma kto inny posiedziec... |
|
|
|
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
babcia czytająca? moze trzeba jej podsunąc kilka artykułów? albo zaproponować lekarza leczącymi metodami sprzed 30 lat-ciekawe czy pójdzie skoro Tobie rozwiązania takie proponuje? Swoją droga Ty je podłapujesz, bo juz pisałaś,że np. zwierzaki be, boisz się itp itd
|
|
#2719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytająca |
|
|
|
|
#2720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dalej te standardy powielasz wiedząc ze są głupie
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem nigdy jej nie pytalam..
nie! ostatnio A. dotknela kota tzn szarpnela go reka tak jak by mu chciala siersc wyrwac, biedny kot tylko sie skrzywil i nie pisnął nawet ![]() nestelle podasz mi swojego maila na priv? cos nie moge tu tych zdjec wkleic. swoja droga szkoda ze nie jestem w fotoklubie
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-04-25 o 21:50 |
|
|
|
#2722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2723 |
|
Zadomowienie
|
Hej
witam się wieczorową porą ile zdążę nadrobić tyle zdążę co z resztą ![]() a ludzie dalej wożą dzieci pod kocami... ![]() alliwko nasza kochana! szczęścia, zdrówka, pociechy z chłopaków i w najbliższej przyszłości małej Ali (od razu zaklepuje na synową)podczytałam wątek o niezabijaniu i niekopaniu. czasem dzieci zmyślają tylko skąd wiedzieć kiedy? mojej siostry synek w przedszkolu rozpowiadał, że tata bije go pasem a oczywiście nigdy nic takiego nie miało miejsca. nawet nie był straszony pasem ani nic. nie wiem skąd dzieci mają takie pomysły Monika pokaż nową fryzurę Jakuba. nie bał się maszynki? straszne z tym jabłkiem. też to przerabialiśmy- z jabłkiem, bananem i wafelkiem ryżowym. okropne to jest Klementyna kciuki za zdrowie Twojego przedszkolaczka przerażają mnie te wszystkie choroby- sepsy, wirusy, nowotwory Ja niestety małemu przekazuje lipne geny a sama czuję się jak bomba zegarowa. z 4 stron jestem obciążona genetycznie bo obaj dziadkowie i obie babcie miały nowotwórBzinka za ząbekTasia oby Krzysiowi zębale szybko i bezboleśnie wyszły Ania śliczne imię Pani taki ogólny zgrabnioszek ![]() nestelle Kuba wymiata tekstem z cyckami zdrowiej kobito! fajnie, że Roszek tak ładnie je może trochę odpuści Ci cyckowaniaByou Zosia przekochana OTJ szkoda, że firma upadła ale może teraz tż znajdzie coś lepszego. dobrzy handlowcy są na wagę złota alliw to rzuć linkiem z tą ikeą bo ja z województw północnych w sumie to z jednegoTrolla aż idę oblukam Twoje zdjęcia na fb bo jeszcze nie miałam czasu. zobaczę na co ten dziadek tak się zapatrzył ![]() oblukałam: dekolt no no, jest na co popatrzeć córka śliczna a mąż mi kogoś znajomego przypominami chyba dziś jakaś paniusia w samochodzie cyknęła fotkę jak czekałam z wózkiem na przejściu. nie wiem czy mam się szukać na wiocha.pl czy co? wiem,że mistrzynią stylu to ja nie jestem ale bez przesady. normalnie byłam ubrana Moderna z tym niespaniem podczas jazdy może chodzi o to, że dziecko wtedy jest jeszcze bardziej bezwładne? ![]() Lunka długo Cię nie było Monicca Filipek złote dziecko do jedzenia Agnjeska fajny avek ale ja ślepa. pokażesz w normalnym romiarze bo nie mogę się przyjrzeć? ![]() co do K. i mojego trudu wychowawczego to on nie wpada w histerię jak mu na coś nie pozwalam. wkurzy się, popiszczy, podrze ale to chwila i żeby płakać to raczej nie. Martwi mnie tylko to, że zaczął olewać moje zakazy a nawet śmieje mi się prosto w twarz (kuchenka), ale jestem dobrej myśli skoro nestelle twierdzi, że kiedyś efekty będą . no i to, że strasznie nerwowy jest. nie może wsadzić klocka do sortera-wkurza się, coś mu nie pasuje- nerw, nie pozwalam na coś- nerw. może to jakiś etap ale normalnie nie wiem jak się zachować np jak się mota z tym sorterem. pomóc mu, zostawić? jak mówię, że nie do tej dziury to i tak pcha dotej sameja! żeśmy się z synem opalili. nie wiem kiedy. jutro wyciagam krem z filtrem. ja oczywiście tak jak rok temu same dłonie do zgięcia palców ale malutki oprócz dłoni - pucusie, nosek i brodę. czym mogę posmarować zaczerwieniony nosek?
|
#2724 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na razie jeszcze potestuję i pewnie albo sprzedam po wakacjach albo pożyczę kumpeli - jej dziecko we wrześniu będzie miało ok 6mc więc pewnie idealne będzie. Dzięki za info dot. tuli toddler, muszę zerknąć, patrzyłam na tulę na all ale toddler nie widziałam. Cytat:
![]() Cytat:
2. dzięki za przepis, wypróbuję ![]() Cytat:
troszkę skubnie (widzę po kupie)ale to takie ilości mini mini. Królik od mamy nie ruszony, żur od t. też Dzisiaj na wieczór udało mi się jej dać kasze jaglaną z joguertem i jabłkiem - pół szklanki zjadła. Ale musiała sama łyżkę wpakowywała do szklanki i wyjadała - oczywiście krzesełko do karmienia jest be, więc nie musze pisać, jak wygklądała ona, ja i kanapa. Przeraża mnie to sprzątanie, jak jadła w krzesełku to mimo bałaganu było on kontrolowany i do szybkiego wyczyszczenia, a teraz... W takich chwilach zazdroszczę monicce Ale dzisiaj zrobiłam test - chlebek i kiełbaska leżały na stole na talerzyku od rano do ok 16. i rano skubnęła a potem nie wzięła nic. Czyli jakby była głodna, to by chciała - a cyc do oporu. A wiecie że często ludzie się mnie pytają ze zdziwieniem "to jeszcze karmisz?/jeszcze masz pokarm?" Gdybym im opowiedziała, że L. w sumie tylko na moim mleku jedzie... moderna bo mi nie pocytowało - a to nie jest tak,. że ta dupka musi być wpadnięta, żeby kolana były wyżej niż pupa?
|
|
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak dziekuje
|
|
#2726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Apropos złości. Moja tez zlosnica. Ale bez bicia przyznaję że po mnie... ostatnio rzuciła klockiem który odbił się od podlogi i pacnal ją w buzke. Zdziwienie bezcenne... do tego krzyki niesamowite. Mojego chłopa przylapalam że stopery z pracy przytargal i nosi jak Jaska koncerty zaczyna. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2727 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
powinno być wszędzie opublikowane!!! Cytat:
niestety R je już tak ładnie od dłuższego czasu .a cyca nie odpuszcza . zwłaszcza w nocy .... ![]() co do chorób i genów - robisz badania? nosek może bephantenem posmaruj .... będę przeglądac wioche ![]() ![]() Amelia - spróbuj fote dac tutaj - więcej dziewczyn oceni ,jestem prawie przekonana ze córa ma się dobrze . bosh -co na zatkany nos???? smaruje mascia koperk. ale na razie nie daje rady . udusze się ... ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
to raczej próba sił , co wolno a co nie ,co działa a co nie ... dla mnie to nie bunt . i do tego raz dwa ogarnięte . nie lubie dopisywać do jakies chwilowej-przypadkowej sytuacji wybujałej terminologii .bo jeśli tak to ja się cały czas buntuje ![]() Cytat:
a Jaska sliczna ! duuuza już! i te włoski
|
|
#2728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdjęcie tak wyszło (; a teraz jak słońce ją chwyta to zdecydowanie hm ciemnieje (: A wloski to chyba po sasiedzie ma bo z tyłu jej się kręcą a ani ja ani tz kręconych nie mamy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2729 | ||
|
Zakorzenienie
|
jest jakis przedzial czasowy? pol roku, rok ?
ja chce juz hehe..![]() Cytat:
![]() Cytat:
zamiast pampersa nic nie ma ? czy jakies pieluchomajtki?woda morska/ a nasivin? dzieciom wolno, a karmiacym to nie wiem... |
||
|
|
|
#2730 |
|
Zadomowienie
|
Amelie pampersy do pływania ma. Huggies takie są.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

(choć ja tez jak jest okazja -patrze w dekolt 

jak Pani określa mam"biust sportowy" - przynajmniej fajnie brzmi 

Może się zgłoszę do jakiegoś programu i mi zrobią

ma apetyt 

za ząbek