Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzeszy V-VI - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku?
Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek 10 23,81%
Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek 1 2,38%
Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki 10 23,81%
Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie 3 7,14%
Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem 13 30,95%
.Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija 2 4,76%
W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje 3 7,14%
nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja 0 0%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-25, 09:46   #4681
mamami88
Raczkowanie

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Hej
Melduję ze żyjemy . Jesteśmy u moich rodziców i niestety nie mam czasu na wizaz . Ciekawa jestem co u Was ?

Pogodę mamy cudna, od rana do wieczora jesteśmy na dworzu wiec mały zadowolony.
Dzis wstał juz przed 5 i tatuś poszedł z nim godzinę temu na spacer. A ja dogorywam.
Zione czosnkiem jak jechaliśmy to chyba sie zalatwilam przez klime i troszke sie podziebilam. Także potulnie pije napary z
Lipy, malin, czarnego buzu i jem czosnek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Aaa właśnie !
Szprotka ! Moze jakieś spotkanko ?

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Dziewczyny pdejrzewam , ze temat walkowany juz setki razy.. Ale jakie pierwsze buciki do nauki chodzenia ???
Myślałam o elefanten, ale jakoś nic nie mogłam wybrać. Nie wiem czy przebrane takie były czy dopiero dostawa bedzie, nic nie było.
A moze Gucio ?

Ash, Motyl- Sofcia i Macia chyba je maja , dobrze kojarze ? Jak sie sprawują ? Polecacie ?

Ja mam z emela bardzo leciutkie z usztywniana kostka

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
mamami88 - myślałam, że Ty siebie snobką nazywasz, w dodatku niezbyt ciekawą
Nie pisalam slownikiem w telefonie i nie zauważyłam co mi się podstawilo

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& &&&&&&&&&

mamami88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 11:29   #4682
gosiulka22
Wtajemniczenie

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

Cytat:
Napisane przez esskapada Pokaż wiadomość
oh toz to juz czwarta nie trzecia
czwarta??

Cytat:
no ja bym się załamała, bo miałam już prawie 10cm, lekkie parte a tu cc? ooooo nie! inna sprawa, że ja nigdy nie chciałam cc, więc gdyby kazała mi stać na głowie, zrobiłabym to

Nam szybko się udało z Bartkiem zajść w ciążę ale nawet jakby było inaczej to wydaje mi się, że przy staraniach o drugie byłabym w miarę spokojna, w końcu jedno dziecko mam No ale jak było to Wam kiedyś opowiem
ja tak samo nigdy nie chciałam cc i dalej nie chcę. Zrobiłabym wszystko żeby tylko rodzić sn i mam nadzieję że dane mi będzie jeszcze kiedyś rodzić naturalnie ja po pół godziny od porodu już zapomniałam o bólu

My Zaczęliśmy starania o dziecko zaraz po ślubie no i wyszło na to że zaszłam w ciążę od razu. niecały miesiąc po ślubie już miałam 2 kreseczki na teście

Cytat:
Napisane przez mamami88 Pokaż wiadomość
ja z moja siostra miedzy dziecmi mamy 4 tyg roznicy i dzieciaczki razem wygladaja przeslodko

to u moich sióstr pewnie będzie podobnie. Już nie mogę się doczekać maluszków. Ja ze starszą siostrą mamy różnice 4 miesiące miedzy dziewczynami a i tak super się bawią

Edytowane przez gosiulka22
Czas edycji: 2014-04-25 o 11:31
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 11:34   #4683
esskapada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
czwarta??

ja tak samo nigdy nie chciałam cc i dalej nie chcę. Zrobiłabym wszystko żeby tylko rodzić sn i mam nadzieję że dane mi będzie jeszcze kiedyś rodzić naturalnie ja po pół godziny od porodu już zapomniałam o bólu

My Zaczęliśmy starania o dziecko zaraz po ślubie no i wyszło na to że zaszłam w ciążę od razu. niecały miesiąc po ślubie już miałam 2 kreseczki na teście

to u moich sióstr pewnie będzie podobnie. Już nie mogę się doczekać maluszków. Ja ze starszą siostrą mamy różnice 4 miesiące miedzy dziewczynami a i tak super się bawią
czwarta Karolinka, Diabli Veronik i teraz vujka

u nas tez od razu zaszlam znaczy no po @ zaczelismy dzialac i juz nastepnego @ nie dostalam ale przed wakacjami zaszalal tz ale na szczescie wtedy nic nie wyszlo

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68473.png
esskapada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 11:36   #4684
Magiusa
Zakorzenienie

Zieew...spalam dzis do 11 i to od wczoraj od 20;00. Po raz pierwszy tak mi sie padlo.

Te elemelki to gdzie mozna kupic, tak na przyszlosc.
My mamy elefanten i jestem zadoeolona. Mamy tez 2 pary attipasow i jakos mi nir przypadly do gustu. Po prostu mam wrazenie ze przez te szerokie czubki Daro ma problem i sie potyka.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 11:44   #4685
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Haha pisanie z dzieckiem na rekach nocka fatalna i poranek tez;D

uwielbiam podpowiedzi słownika

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja ostatnio rozmawiałam z ginekolog bo mam nadzieję na kolejną cc i ona mówiła że wszystko zależy od grubości wewnętrznej blizny, że monitoruje się to na bieżąco w ciąży i przed samym porodem, czy nie rozchodzi się itp, a jeśli wszystko ok to sn
wskazaniem do cc jest też lęk przed porodem - trzeba mieć wtedy zaświadczenie od psychiatry / psychologa (?). tak wspominali na szkole rodzenia, i mówili też że jedno cc nie jest wskazaniem do cc

Cytat:
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 12:32   #4686
Wis26
Raczkowanie

Hej zwalczyłam zapalenie piersi więc mogę wracać do żywych
było ciężko bo Daniel się zbuntował na cycka "zapalonego":/ Mam nadzieję, że to już ostatni raz mnie spotyka!

D. na spacerze z tatą to może uda mi się trochę nadrobić

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
diabli-ksiądz i marchewkowa spowiedz ale w romanse to Ty mnie nie wciągaj

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

jeśli pierwsza mialas cesarkę to podobno masz prawo wyboru. ale ile w tym prawdy nie mam pojęcia. mnie gin od razu poinformowal, ze będzie kolejne ciecie. zdziwiłam się, bo w sumie milo byłoby doswiadczyc naturalnego porodu...myslalam, ze wskazaniem jest szybka ciaza, ale nie. "urodzila pani duże dziecko (3930) i tu już żaden lekarz nie będzie ryzykowal, z góry zakłada się, ze drugie dziecko tez będzie duże".

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ----------

ejjj 2 dni temu, a w sumie już 3 miałam poinformować, ze Nela skonczyla 11 miesięcy! jeszcze miesiąc i imprezka!
Daniel i Nela prawie rówieśnicy Jeden dzień różnicy, niedługo już roczek

Cytat:
Hej
Melduję ze żyjemy . Jesteśmy u moich rodziców i niestety nie mam czasu na wizaz . Ciekawa jestem co u Was ?

Pogodę mamy cudna, od rana do wieczora jesteśmy na dworzu wiec mały zadowolony.
Dzis wstał juz przed 5 i tatuś poszedł z nim godzinę temu na spacer. A ja dogorywam.
Zione czosnkiem jak jechaliśmy to chyba sie zalatwilam przez klime i troszke sie podziebilam. Także potulnie pije napary z
Lipy, malin, czarnego buzu i jem czosnek

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Aaa właśnie !
Szprotka ! Moze jakieś spotkanko ?

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Dziewczyny pdejrzewam , ze temat walkowany juz setki razy.. Ale jakie pierwsze buciki do nauki chodzenia ???
Myślałam o elefanten, ale jakoś nic nie mogłam wybrać. Nie wiem czy przebrane takie były czy dopiero dostawa bedzie, nic nie było.
A moze Gucio ?

Ash, Motyl- Sofcia i Macia chyba je maja , dobrze kojarze ? Jak sie sprawują ? Polecacie ?

My mamy elefanteny i jesteśmy bardzo zadowoleni. Są bardzo elastyczne, wyginają się tak jak nóżka. D. też nie narzeka
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

wskazaniem do cc jest też lęk przed porodem - trzeba mieć wtedy zaświadczenie od psychiatry / psychologa (?). tak wspominali na szkole rodzenia, i mówili też że jedno cc nie jest wskazaniem do cc

Ja mam lęk przed porodem naturalnym i chcę cc. I to wcale nie przez ból tylko przez to co robili z moim dzieckiem podczas porodu:/ Daniel był źle ustawiony (główkę miał skręconą) i mój lekarz prowadzący zarządził cc, niestety ordynator "ułożenie podłużne główkowe, rodzimy". Skończyło się na tym, że jak tylko ordynator wyszedł o 15, to mnie zawieźli na salę do cc. Niestety ciężko im było małego wyciągnąć, bo główkę już miał bardzo nisko i jak go wyciągnęli to musieli go wentylować i miał tylko 4 punkty. Na szczęście nie miał dużego niedotlenienia i nie ma to wpływu na jego rozwój. A tego pseudo ordynatora to nie chcę widzieć na oczy. Także drugi poród ma być cc, bo nie mam zaufania do lekarzy i nie wiem na kogo trafię... Do tej pory mam ciarki jak to wspominam.

No i oczywiście nigdy nie odżałuje im tego że nie widziałam Daniela od razu po porodzie, nie mogłam go potrzymać etc.
Wis26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 13:00   #4687
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
no całą akurat mam chyba błyskawiczną garść zalałam wodą i tak gotowałam z dodatkiem rodzynek
w sumie głupie pytanie zadałam muszę spróbować

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-25, 13:22   #4688
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
to też zależy od tego w jakim odstępie czasu kobieta zaszła w drugą ciążę i jak się blizna ma moja koleżanka miała jedno cc i lekarka jej powiedziała, że jeśli chce drugie to nie ma problemu

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
w sumie głupie pytanie zadałam muszę spróbować
daj znać czy posmakowało

Bartek dostał dziś kaszę jaglaną z owocami i wcinał

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 13:26   #4689
cloche
Zakorzenienie

wlasnie leze w bieliznie na tarasie. pojde do pracy opalona niczym po 3 tyg w turcji beda se myslec, ze taki fajny URLOP wychowawczy mialam...

aa, a jak szlam teraz z wozkiem, w luznej i duzo za duzej koszuli w krate i leginsach rozciagnietych i wymazanych od wszystkiego, co mlody jadl, to jakis gosciu za mna zagwizdal hahaaaa myslalam, ze tam padne! a gosciu wygladal na 30 lat i zdrowego psychicznie, wiec pewnie sie nabijal

maarchewka, bida ty moja... moze teraz taki okres, zeby za chwile bylo znowu piknie? jak pisalas o cycku z samoobsluga calonocna, to sie usmiechnelam u nas to samo, mlodemu wychodza dwa zabki (ostatnia jedynka i druga dolna dwojka). ewentualnie jeszcze gorne dwojki i chyba przerwa...

cos jeszcze mialam pisac, ale nie pamietam jak zwykle... mlody ma kiepski dzien.

cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 14:02   #4690
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A i chyba pierwszy raz nie nasluchalam sie co zle robie przy dziecku.. A głownie dlatego ze w ogole z nikim nie gadalam bo wszyscy siedzieli przy stole i sie zajadali a ja lazilam z dzieckiem w te i spowrotem, albo nosilam po tych wszystkich chacjendach z gory na dol... Myslalam ze mi kregoslup peknie i nogi do dupy wejda... A jak zajechalam do domu to sie zwazylam i okazalo sie ze ponad 0,5 kg mniej waze niz przed swietami...Pierwsze takie swieta.. dieta cud!
to się musiałaś nalatać, bo takie cuda to wyzwanie
mniej wazyc po świętach

Cytat:
Karota pierwsze cc może już być wskazaniem do kolejnego, lekarz nie powinien robić problemów

mój to wogóle jest anty cc, zobaczymy czy nie będzie marudził

Cytat:
diabli-ksiądz i marchewkowa spowiedz ale w romanse to Ty mnie nie wciągaj

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

jeśli pierwsza mialas cesarkę to podobno masz prawo wyboru. ale ile w tym prawdy nie mam pojęcia. mnie gin od razu poinformowal, ze będzie kolejne ciecie. zdziwiłam się, bo w sumie milo byłoby doswiadczyc naturalnego porodu...myslalam, ze wskazaniem jest szybka ciaza, ale nie. "urodzila pani duże dziecko (3930) i tu już żaden lekarz nie będzie ryzykowal, z góry zakłada się, ze drugie dziecko tez będzie duże".

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ----------

ejjj 2 dni temu, a w sumie już 3 miałam poinformować, ze Nela skonczyla 11 miesięcy! jeszcze miesiąc i imprezka!
bo tak tez słyszałam,ze każde kolejne jest większe MI lekarz wróżył że i do 4,5 może dojśc, to jak pomyślałam o drugim to mdlałam a Kuba ważył 3,5 kg

Co do roczku to już tuż tuż, aż nie wierzę

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja juz się pogodziłam, że nasz duży pokój zmienił look na dzieciolandie

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

my kupilismy attipasy do chodzenia po ogródku przy krzakach, a jak sie rozchodzi to kupuje elefanten
u nas to samo, każdy kto wchodzi do salonu, to mówi, "a co to plac zabaw"

Cytat:
No właśnie myślałam o czymś konkretnoejszym jak ekopaputki czy attipasy :noniewiem; nie wiem sama

takie konkretniejsze to jeszcze czaas, bo najpierw, to takie żeby z samym podłożem, a nie mozna usztywniać, a dopiero późneij takie sztywne Ja czaję się na emelki, kupiłam ecco, ale za duże i czaję się nad sandałkami

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
P. też tak ma po każdym wyjeździe do rodziny, tylko on idzie do wszystkich na ręce ale potem w domu się do mnie ciągle klei nawet jak jesteśmy sami.

ja ostatnio rozmawiałam z ginekolog bo mam nadzieję na kolejną cc i ona mówiła że wszystko zależy od grubości wewnętrznej blizny, że monitoruje się to na bieżąco w ciąży i przed samym porodem, czy nie rozchodzi się itp, a jeśli wszystko ok to sn
to oby u mnei była bardzo cienka ) mojej to prawie nie widać

Cytat:

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:

o to ten lęk jest u mnie
a pogrubione-to tego stwiedzenia nie lubię

Cytat:
Napisane przez Wis26 Pokaż wiadomość
Hej zwalczyłam zapalenie piersi więc mogę wracać do żywych
było ciężko bo Daniel się zbuntował na cycka "zapalonego":/ Mam nadzieję, że to już ostatni raz mnie spotyka!

D. na spacerze z tatą to może uda mi się trochę nadrobić

Daniel i Nela prawie rówieśnicy Jeden dzień różnicy, niedługo już roczek

My mamy elefanteny i jesteśmy bardzo zadowoleni. Są bardzo elastyczne, wyginają się tak jak nóżka. D. też nie narzeka

Ja mam lęk przed porodem naturalnym i chcę cc. I to wcale nie przez ból tylko przez to co robili z moim dzieckiem podczas porodu:/ Daniel był źle ustawiony (główkę miał skręconą) i mój lekarz prowadzący zarządził cc, niestety ordynator "ułożenie podłużne główkowe, rodzimy". Skończyło się na tym, że jak tylko ordynator wyszedł o 15, to mnie zawieźli na salę do cc. Niestety ciężko im było małego wyciągnąć, bo główkę już miał bardzo nisko i jak go wyciągnęli to musieli go wentylować i miał tylko 4 punkty. Na szczęście nie miał dużego niedotlenienia i nie ma to wpływu na jego rozwój. A tego pseudo ordynatora to nie chcę widzieć na oczy. Także drugi poród ma być cc, bo nie mam zaufania do lekarzy i nie wiem na kogo trafię... Do tej pory mam ciarki jak to wspominam.

No i oczywiście nigdy nie odżałuje im tego że nie widziałam Daniela od razu po porodzie, nie mogłam go potrzymać etc.
To jest bardzo poważna sprawa, mnie tez przetrzymali, a tak naprawdę Kuba mógł gdzies uciskać główką i mógł się przydusić, za taką zwłokę z cc ;/ U mnei lekarz juz podjął decyzję o cc, a taki staruch, co z nim mnie operował, to cały czas coś gmerał,ze po co,ze za wcześnie, niech się cieszy,ze niewładne nogi miałam

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
wlasnie leze w bieliznie na tarasie. pojde do pracy opalona niczym po 3 tyg w turcji beda se myslec, ze taki fajny URLOP wychowawczy mialam...

aa, a jak szlam teraz z wozkiem, w luznej i duzo za duzej koszuli w krate i leginsach rozciagnietych i wymazanych od wszystkiego, co mlody jadl, to jakis gosciu za mna zagwizdal hahaaaa myslalam, ze tam padne! a gosciu wygladal na 30 lat i zdrowego psychicznie, wiec pewnie sie nabijal

maarchewka, bida ty moja... moze teraz taki okres, zeby za chwile bylo znowu piknie? jak pisalas o cycku z samoobsluga calonocna, to sie usmiechnelam u nas to samo, mlodemu wychodza dwa zabki (ostatnia jedynka i druga dolna dwojka). ewentualnie jeszcze gorne dwojki i chyba przerwa...

cos jeszcze mialam pisac, ale nie pamietam jak zwykle... mlody ma kiepski dzien.

dobrze,ze Cię teraz w tej bieliźnie nie widzi, bo dopiero by gwizdał

U mnie dzisiaj na obiad to:
http://kuchnialidla.pl/product/zapie...i-i-baklazanem
Stary 2014-04-25, 14:29   #4691
mamami88
Raczkowanie

Buciki emela znajdziesz w internecie ja u siebe w miescie mam sklep gdzie sprzedaja buty tej firmy. Co do porodu to ja na początku ze strachu modlilam sie zeby miec cc jednak teraz po porodzie sn nie chcialabym inaczej rodzic

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-25, 14:59   #4692
esskapada
Zadomowienie

Cytat:
Buciki emela znajdziesz w internecie ja u siebe w miescie mam sklep gdzie sprzedaja buty tej firmy. Co do porodu to ja na początku ze strachu modlilam sie zeby miec cc jednak teraz po porodzie sn nie chcialabym inaczej rodzic

ja od poczatku mowilam ze nie chce cc tylko chce sn no i od poczatku bez znieczulenia i tak tez rodzilam, no nie liczac gazu

Stary 2014-04-25, 15:10   #4693
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
ja od poczatku mowilam ze nie chce cc tylko chce sn no i od poczatku bez znieczulenia i tak tez rodzilam, no nie liczac gazu

a ja chce drugie sn i drugie znieczulenie:P
Stary 2014-04-25, 15:18   #4694
karolina2121
siedzę i myślę

A ja chce drugi sn i bez znieczulenia: ) i tak szybko jak z Antkiem albo szybciej: )

Stary 2014-04-25, 15:30   #4695
esskapada
Zadomowienie

Dziewczyny, czy dziecko moze spac za dlugo ? tak sie zastanawiam bo piszecie ze wasze dzieci maja po jednej drzemce, albo maja dwie ale nie za dlugie a moja spi cala noc kolo 10-12h jednym ciagiem (co mnie cieszy) ale w ciagu dnia ma jeszcze 2 drzemki po okolo 2 h (po 3 godzinach urzedowania juz chce spac) czyli wychodzi kolo 16h na dobe i nie jest lulana tylko odkladam do lozeczka i nawet nie wchodze drugi raz bo od razu zasypia.. to normalne ze tyle spi ?

Stary 2014-04-25, 15:51   #4696
mamami88
Raczkowanie

Cytat:
Tez mialam gaZ ale żadnej ulgi mi nie przynosil

Cytat:
Dziewczyny, czy dziecko moze spac za dlugo ? tak sie zastanawiam bo piszecie ze wasze dzieci maja po jednej drzemce, albo maja dwie ale nie za dlugie a moja spi cala noc kolo 10-12h jednym ciagiem (co mnie cieszy) ale w ciagu dnia ma jeszcze 2 drzemki po okolo 2 h (po 3 godzinach urzedowania juz chce spac) czyli wychodzi kolo 16h na dobe i nie jest lulana tylko odkladam do lozeczka i nawet nie wchodze drugi raz bo od razu zasypia.. to normalne ze tyle spi ?
Mój też ładnie śpi w nocy chociaż czasami się wierci ipo płacze ale ogólnie nie mogę narzekać w dzień ma dwie drzemki czasami godzina bądź dwie zależy

Stary 2014-04-25, 16:07   #4697
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Ty się babo ciesz że tak dobrze masz
młody zasnął, zostałam zburana na placu zabaw że mały miał chustkę i nie zakryte uszy! toż to zapalenia płuc i oskrzeli dostanie
no i oczywiście żale jednej babci że 13 miesięczny wnuk nie chodzi... że pewnie chory, ze coś że rodzicie mają do specjalisty iść... także takie kwiatki dziś spotkaliśmy
Nikodem zafascynowany starszymi dziećmi, które nie bardzo chcą się z nim bawić bo zabiera im piłkę i tak goni za nimi
no a co do drugiego dziecka, mi jest ciężko się zdecydować, jak spotykam jakąś mamę z małą różnicą wieku to wypytuje jak tam, no i niestety zawsze słucham że strasznie ciężko itd, w czerwcu ide do gina i zobaczę co powie.
Pisałam Wam kiedyś że moja kuzynka ma raka, brała chemie, wycieli pierś a to cholerstwo dało przerzuty, ona jest strasznie wyczerpana tym wszystkim... 28 lat, niedawno się zaręczyla, planowali dzieci, ehh

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 16:11   #4698
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Mi sie wydaje ze to nic zlego ale pamietam jak mtorejs dziecko duzo spalo i wyszla niby anemia.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2014-04-25, 16:16   #4699
esskapada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Ty się babo ciesz że tak dobrze masz
młody zasnął, zostałam zburana na placu zabaw że mały miał chustkę i nie zakryte uszy! toż to zapalenia płuc i oskrzeli dostanie
no i oczywiście żale jednej babci że 13 miesięczny wnuk nie chodzi... że pewnie chory, ze coś że rodzicie mają do specjalisty iść... także takie kwiatki dziś spotkaliśmy
Nikodem zafascynowany starszymi dziećmi, które nie bardzo chcą się z nim bawić bo zabiera im piłkę i tak goni za nimi
no a co do drugiego dziecka, mi jest ciężko się zdecydować, jak spotykam jakąś mamę z małą różnicą wieku to wypytuje jak tam, no i niestety zawsze słucham że strasznie ciężko itd, w czerwcu ide do gina i zobaczę co powie.
Pisałam Wam kiedyś że moja kuzynka ma raka, brała chemie, wycieli pierś a to cholerstwo dało przerzuty, ona jest strasznie wyczerpana tym wszystkim... 28 lat, niedawno się zaręczyla, planowali dzieci, ehh
biedna moj kuzyn mial raka kosci i dstal w wieku 17 lat nie wiem do konca, ale nie ma biodra tylko proteze, pozniej przezuty na pluca, jenego ma wyciete 3/4 a drugiego chyba ma pol.. nie wiem do konca bo dosyc dlugo z tym walczyl i kiedys o tym z nim gadalam ale juz nie pamietam jak to dokladnie bylo, w kazdym razie poki co z tego wyszedl i jest spokoj kuzynce tez sie uda!

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Mi sie wydaje ze to nic zlego ale pamietam jak mtorejs dziecko duzo spalo i wyszla niby anemia.

a czym taka anemia sie objawia?

Stary 2014-04-25, 17:29   #4700
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
biedna moj kuzyn mial raka kosci i dstal w wieku 17 lat nie wiem do konca, ale nie ma biodra tylko proteze, pozniej przezuty na pluca, jenego ma wyciete 3/4 a drugiego chyba ma pol.. nie wiem do konca bo dosyc dlugo z tym walczyl i kiedys o tym z nim gadalam ale juz nie pamietam jak to dokladnie bylo, w kazdym razie poki co z tego wyszedl i jest spokoj kuzynce tez sie uda!

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Wiesz co podpytaj dziewczyny, wydaje mi się, że Diabli tak miała i ktoś jeszcze, ale pamiętam, ze m.in. lekarz się "doczepił" właśnie do sporej senności...ale oczywiście na pewnoe było więcej czynników

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2014-04-25, 19:14   #4701
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co podpytaj dziewczyny, wydaje mi się, że Diabli tak miała i ktoś jeszcze, ale pamiętam, ze m.in. lekarz się "doczepił" właśnie do sporej senności...ale oczywiście na pewnoe było więcej czynników
nas się nikt nie czepial i Nela nie miała anemii ale fakt spioch z niej był niezły
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 19:35   #4702
salviae
Zadomowienie

Cytat:

Kubie w szpitalu wyszla anemia i teraz widze, ze objawiala sie brakiem apetytu u niego

Pawie widzialam, ze pytalas o ten kojec, on sie nie nadaje do oslaniania kominka bo dzieciak bez problemu go przesuwa, jedynie moze spowolnic dojscie do niego

dziewczyny help ;( w czwartek jedziemy do Pragi na weeken a młody dzisiaj dopstał katar !!! jak sie tego szybko pozbyc bez przechodzenia w kaszel, u nas katar zawsze konczy sie paskudnym kaszlem, nie chce rezygnowac z wyjazdu
jestem zalamana moje dziecko ma odpornosc jaszczurki chyba zaczne go ubierac w czapke i kombinezon przy 22 stopniach zeby nie chorowal
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2014-04-25 o 19:38
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 20:04   #4703
mamami88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Kubie w szpitalu wyszla anemia i teraz widze, ze objawiala sie brakiem apetytu u niego

Pawie widzialam, ze pytalas o ten kojec, on sie nie nadaje do oslaniania kominka bo dzieciak bez problemu go przesuwa, jedynie moze spowolnic dojscie do niego

dziewczyny help ;( w czwartek jedziemy do Pragi na weeken a młody dzisiaj dopstał katar !!! jak sie tego szybko pozbyc bez przechodzenia w kaszel, u nas katar zawsze konczy sie paskudnym kaszlem, nie chce rezygnowac z wyjazdu
jestem zalamana moje dziecko ma odpornosc jaszczurki chyba zaczne go ubierac w czapke i kombinezon przy 22 stopniach zeby nie chorowal
Moja mama mówi ze jak dziecko nie ma gorączki to powinno nawet z katarem jak najwięcej wychodZić ( wychowala 5 dZieci) katar mu pewnie splywa do gardła a powiedz mi czy konczy sie u was tym ze schodzi na oskrzela?

Stary 2014-04-25, 20:10   #4704
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Salv - psikać, odciągać i jakiś syrop bym podała dla ochrony gardła (my fosidal mamy). Ewentualnie może być dicoflor w kapsułkach 2 razy dziennie na łyżeczce z kroplą wody. Powinno to ochronić gardło jeśli wydzielina będzie spływała.
Biedni jesteście

Stary 2014-04-25, 20:18   #4705
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Moja mama mówi ze jak dziecko nie ma gorączki to powinno nawet z katarem jak najwięcej wychodZić ( wychowala 5 dZieci) katar mu pewnie splywa do gardła a powiedz mi czy konczy sie u was tym ze schodzi na oskrzela?

Na szczęście nie, już z 8 razy miał taki katar, a później okrutny kaszel, ale zawsze osłuchowo czysty. No dzisiaj bylismy na spacerze 2 godziny ..... kurde musi mu to przejsc, po krakowskim przeziebieniu juz mysle o najgorszym W poniedzialek ide do pediatry. Nie wiem co on tak choruje :/ mam nadzieje, ze przynajmniej nabierze odpornosci

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Salv - psikać, odciągać i jakiś syrop bym podała dla ochrony gardła (my fosidal mamy). Ewentualnie może być dicoflor w kapsułkach 2 razy dziennie na łyżeczce z kroplą wody. Powinno to ochronić gardło jeśli wydzielina będzie spływała.
Biedni jesteście
mam prawoslazowy, zawsze dawalam jak zaczynal kaszlec i to moze byl moj blad, od jutra go jeszcze tym bede katowala. dzieki

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

A nasza pediatra twierdzi, ze i tak nie jest zle bo ani razu nie przeszło w cos gorszego i ze to od zebow ten katar sie bierze, ale chyba ja jestem jakas ulomna, ze nie potrafie kataru opanowac
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 20:19   #4706
mamami88
Raczkowanie

Cytat:
Na szczęście nie, już z 8 razy miał taki katar, a później okrutny kaszel, ale zawsze osłuchowo czysty. No dzisiaj bylismy na spacerze 2 godziny ..... kurde musi mu to przejsc, po krakowskim przeziebieniu juz mysle o najgorszym W poniedzialek ide do pediatry. Nie wiem co on tak choruje :/ mam nadzieje, ze przynajmniej nabierze odpornosci

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

mam prawoslazowy, zawsze dawalam jak zaczynal kaszlec i to moze byl moj blad, od jutra go jeszcze tym bede katowala. dzieki
Nas ostatnio katar trzymal trzy tygodnie i mimo piskania nasivinem i odciaganiem frida nie chciało przejsc niestety tez doszedł kaszel i goraczka a osluchowo jest czysty i badz tu czlowieku madry

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Wykrztusny syrop flegamina baby

Stary 2014-04-25, 20:27   #4707
Wis26
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

A nasza pediatra twierdzi, ze i tak nie jest zle bo ani razu nie przeszło w cos gorszego i ze to od zebow ten katar sie bierze, ale chyba ja jestem jakas ulomna, ze nie potrafie kataru opanowac
Bo katar potrafi być wyjątkowo wredny i długo trzymać:/ U nas bardzo pomagają inhalacje, wtedy mu łatwiej schodzi katar + psikanie wodą morską i nasivin. Do tego zawsze jak jest chory mu podaje probiotyk jakiś, ostatnio dicoflor i jeszcze przez jakiś czas po chorobie nie przestaje go podawać. A katar i kaszel mogą zęby powodować, dzieci są bardziej wrażliwe jak ząbkują i szybko łapią infekcje.
Będzie dobrze

A i jeszcze jak już zaczyna kasłać to mu smaruje plecki i klate maścią Depulol, ona na katar też jest dobra bo lepiej się oddycha.
Wis26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 20:35   #4708
mamami88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wis26 Pokaż wiadomość
Bo katar potrafi być wyjątkowo wredny i długo trzymać:/ U nas bardzo pomagają inhalacje, wtedy mu łatwiej schodzi katar + psikanie wodą morską i nasivin. Do tego zawsze jak jest chory mu podaje probiotyk jakiś, ostatnio dicoflor i jeszcze przez jakiś czas po chorobie nie przestaje go podawać. A katar i kaszel mogą zęby powodować, dzieci są bardziej wrażliwe jak ząbkują i szybko łapią infekcje.
Będzie dobrze

A i jeszcze jak już zaczyna kasłać to mu smaruje plecki i klate maścią Depulol, ona na katar też jest dobra bo lepiej się oddycha.
Tez podaje dicoflor zapomnialam napisac

Stary 2014-04-25, 20:36   #4709
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
nas się nikt nie czepial i Nela nie miała anemii ale fakt spioch z niej był niezły
A ja bylam przekonana ze to wlascie Tobie uparcie lekarz mowil ze anemia jest...ale mozd cos pokrecilam.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2014-04-25, 20:38   #4710
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
A ja bylam przekonana ze to wlascie Tobie uparcie lekarz mowil ze anemia jest...ale mozd cos pokrecilam.

też kojarzę, że niby Nela blada

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości