|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4682 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
czwarta??
Cytat:
ja po pół godziny od porodu już zapomniałam o bólu ![]() My Zaczęliśmy starania o dziecko zaraz po ślubie no i wyszło na to że zaszłam w ciążę od razu. niecały miesiąc po ślubie już miałam 2 kreseczki na teście to u moich sióstr pewnie będzie podobnie. Już nie mogę się doczekać maluszków. Ja ze starszą siostrą mamy różnice 4 miesiące miedzy dziewczynami a i tak super się bawią
"O losie kobiety decyduje miłość na jaką się godzi" "http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3dqk3tx6grmp2.png" Edytowane przez gosiulka22 Czas edycji: 2014-04-25 o 11:31 |
|
|
|
|
#4683 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Karolinka, Diabli Veronik i teraz vujka ![]() u nas tez od razu zaszlam znaczy no po @ zaczelismy dzialac i juz nastepnego @ nie dostalam ale przed wakacjami zaszalal tz ale na szczescie wtedy nic nie wyszlo
|
|
|
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
Zieew...spalam dzis do 11 i to od wczoraj od 20;00. Po raz pierwszy tak mi sie padlo.
Te elemelki to gdzie mozna kupic, tak na przyszlosc. My mamy elefanten i jestem zadoeolona. Mamy tez 2 pary attipasow i jakos mi nir przypadly do gustu. Po prostu mam wrazenie ze przez te szerokie czubki Daro ma problem i sie potyka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4685 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4686 | |||
|
Raczkowanie
|
Hej
zwalczyłam zapalenie piersi więc mogę wracać do żywych było ciężko bo Daniel się zbuntował na cycka "zapalonego":/ Mam nadzieję, że to już ostatni raz mnie spotyka! D. na spacerze z tatą to może uda mi się trochę nadrobić ![]() Cytat:
Jeden dzień różnicy, niedługo już roczek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No i oczywiście nigdy nie odżałuje im tego że nie widziałam Daniela od razu po porodzie, nie mogłam go potrzymać etc. |
|||
|
|
|
#4687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
muszę spróbować
|
|
#4688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja koleżanka miała jedno cc i lekarka jej powiedziała, że jeśli chce drugie to nie ma problemudaj znać czy posmakowało Bartek dostał dziś kaszę jaglaną z owocami i wcinał |
|
|
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie leze w bieliznie na tarasie. pojde do pracy opalona niczym po 3 tyg w turcji
beda se myslec, ze taki fajny URLOP wychowawczy mialam...aa, a jak szlam teraz z wozkiem, w luznej i duzo za duzej koszuli w krate i leginsach rozciagnietych i wymazanych od wszystkiego, co mlody jadl, to jakis gosciu za mna zagwizdal hahaaaa ![]() maarchewka, bida ty moja... moze teraz taki okres, zeby za chwile bylo znowu piknie? jak pisalas o cycku z samoobsluga calonocna, to sie usmiechnelam u nas to samo, mlodemu wychodza dwa zabki (ostatnia jedynka i druga dolna dwojka). ewentualnie jeszcze gorne dwojki i chyba przerwa...cos jeszcze mialam pisac, ale nie pamietam jak zwykle... mlody ma kiepski dzien. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4690 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to się musiałaś nalatać, bo takie cuda to wyzwanie ![]() mniej wazyc po świętach ![]() Cytat:
mój to wogóle jest anty cc, zobaczymy czy nie będzie marudził ![]() Cytat:
MI lekarz wróżył że i do 4,5 może dojśc, to jak pomyślałam o drugim to mdlałam a Kuba ważył 3,5 kg ![]() Co do roczku to już tuż tuż, aż nie wierzę ![]() Cytat:
Cytat:
Ja czaję się na emelki, kupiłam ecco, ale za duże i czaję się nad sandałkami ![]() Cytat:
) mojej to prawie nie widać ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
a pogrubione-to tego stwiedzenia nie lubię Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie dzisiaj na obiad to: http://kuchnialidla.pl/product/zapie...i-i-baklazanem
|
|
#4691 |
|
Raczkowanie
|
Buciki emela znajdziesz w internecie ja u siebe w miescie mam sklep gdzie sprzedaja buty tej firmy. Co do porodu to ja na początku ze strachu modlilam sie zeby miec cc jednak teraz po porodzie sn nie chcialabym inaczej rodzic
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4692 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i od poczatku bez znieczulenia i tak tez rodzilam, no nie liczac gazu
|
|
|
|
|
#4693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja chce drugie sn i drugie znieczulenie:P
|
|
|
#4694 |
|
siedzę i myślę
|
A ja chce drugi sn i bez znieczulenia: ) i tak szybko jak z Antkiem albo szybciej: )
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4695 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy dziecko moze spac za dlugo ? tak sie zastanawiam bo piszecie ze wasze dzieci maja po jednej drzemce, albo maja dwie ale nie za dlugie a moja spi cala noc kolo 10-12h jednym ciagiem (co mnie cieszy) ale w ciagu dnia ma jeszcze 2 drzemki po okolo 2 h (po 3 godzinach urzedowania juz chce spac) czyli wychodzi kolo 16h na dobe i nie jest lulana tylko odkladam do lozeczka i nawet nie wchodze drugi raz bo od razu zasypia.. to normalne ze tyle spi ?
|
|
|
|
#4696 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#4697 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() młody zasnął, zostałam zburana na placu zabaw że mały miał chustkę i nie zakryte uszy! toż to zapalenia płuc i oskrzeli dostanie no i oczywiście żale jednej babci że 13 miesięczny wnuk nie chodzi... że pewnie chory, ze coś że rodzicie mają do specjalisty iść... także takie kwiatki dziś spotkaliśmy ![]() Nikodem zafascynowany starszymi dziećmi, które nie bardzo chcą się z nim bawić bo zabiera im piłkę i tak goni za nimi no a co do drugiego dziecka, mi jest ciężko się zdecydować, jak spotykam jakąś mamę z małą różnicą wieku to wypytuje jak tam, no i niestety zawsze słucham że strasznie ciężko itd, w czerwcu ide do gina i zobaczę co powie. Pisałam Wam kiedyś że moja kuzynka ma raka, brała chemie, wycieli pierś a to cholerstwo dało przerzuty, ona jest strasznie wyczerpana tym wszystkim... 28 lat, niedawno się zaręczyla, planowali dzieci, ehh
|
|
|
|
|
#4698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moj kuzyn mial raka kosci i dstal w wieku 17 lat nie wiem do konca, ale nie ma biodra tylko proteze, pozniej przezuty na pluca, jenego ma wyciete 3/4 a drugiego chyba ma pol.. nie wiem do konca bo dosyc dlugo z tym walczyl i kiedys o tym z nim gadalam ale juz nie pamietam jak to dokladnie bylo, w kazdym razie poki co z tego wyszedl i jest spokoj kuzynce tez sie uda!---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- a czym taka anemia sie objawia? |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fakt spioch z niej był niezły
|
|
|
|
|
#4702 |
|
Zadomowienie
|
Kubie w szpitalu wyszla anemia i teraz widze, ze objawiala sie brakiem apetytu u niego
![]() Pawie widzialam, ze pytalas o ten kojec, on sie nie nadaje do oslaniania kominka bo dzieciak bez problemu go przesuwa, jedynie moze spowolnic dojscie do niego dziewczyny help ;( w czwartek jedziemy do Pragi na weeken a młody dzisiaj dopstał katar !!! jak sie tego szybko pozbyc bez przechodzenia w kaszel, u nas katar zawsze konczy sie paskudnym kaszlem, nie chce rezygnowac z wyjazdu ![]() jestem zalamana
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2014-04-25 o 19:38 |
|
|
|
#4703 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
Salv - psikać, odciągać i jakiś syrop bym podała dla ochrony gardła (my fosidal mamy). Ewentualnie może być dicoflor w kapsułkach 2 razy dziennie na łyżeczce z kroplą wody. Powinno to ochronić gardło jeśli wydzielina będzie spływała.
Biedni jesteście
|
|
|
|
#4705 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- A nasza pediatra twierdzi, ze i tak nie jest zle bo ani razu nie przeszło w cos gorszego i ze to od zebow ten katar sie bierze, ale chyba ja jestem jakas ulomna, ze nie potrafie kataru opanowac
|
|
|
#4706 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Wykrztusny syrop flegamina baby Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4707 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Będzie dobrze A i jeszcze jak już zaczyna kasłać to mu smaruje plecki i klate maścią Depulol, ona na katar też jest dobra bo lepiej się oddycha. |
|
|
|
|
#4708 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.

jak jechaliśmy to chyba sie zalatwilam przez klime i troszke sie podziebilam. Także potulnie pije napary z

inna sprawa, że ja nigdy nie chciałam cc, więc gdyby kazała mi stać na głowie, zrobiłabym to
07.07.2012 

moja koleżanka miała jedno cc i lekarka jej powiedziała, że jeśli chce drugie to nie ma problemu
moze teraz taki okres, zeby za chwile bylo znowu piknie? jak pisalas o cycku z samoobsluga calonocna, to sie usmiechnelam
to się musiałaś nalatać, bo takie cuda to wyzwanie
) mojej to prawie nie widać