|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cytat:
![]() ![]() zwłaszcza tatusia
|
|
#2732 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też się potrafię kilka razy wrócić I w ogóle jak gdzieś jedziemy to nie wystarczy, że spojrzę, czy gaz zakręcony, tylko muszę własnoręcznie KAŻDY kurek dotknąć Monk jak nic, niedługo każdy słup będę macać :P
|
|
|
#2733 | ||
|
Zakorzenienie
|
chodzimy, efektów brak, rehabilitantka jest spokojna o J.
, czasu mu trzeba, ma jak najwięcej raczkować bo to dla niego lepsze niż stanie w tym momencie, więc chodzę z nim do rodziców póki jeszcze mogę, bo tam ma więcej przestrzeni i może latać po mieszkaniu, u nas dużo mniej miejsca i wszędzie jego (i nasze) graty.Cytat:
raczej się nie bał, trochę mi się odchylał, ale bez marudzenia, płaczu, histerii. najpierw jeździłam mu po głowie wyłączoną, dopiero potem włączyłam, posadziłam go przed tv, do tego mógł się bawić kablem, tż zagadywał i poszło. ale... ciężko się strzyże takie delikatne włosy, fruwały gdzieś nad maszynką i musiałam kilka razy kazde miejsce przejechać żeby ostrzyc, a i tak coś mu tam jeszcze sterczy na głowie. jak strzygę tż zupełnie inaczej, przejadę maszynką i scięte, tu dłużej się męczyłam. ja też mam opalone paski na rękach, od zaginania dłoni na rączce wózka, w dodatku J. ma dokładnie tak samo bo lubił w poprzednim wózku trzymać ręce na stelażu. kremów nie używamy jeszcze, zresztą pediatra też radziła "oszczędzać" filtry, bo wit D wtedy nie łapie. jeszcze w kwestii wit D. J. bardzo często jest na spacerze, bardzo rzadko używamy kremów, w sumie tylko w upały jeśli rzeczywiście był na słońcu, np. w nosidle, do wózka bardzo rzadko smarowałam. wit D ma na granicy normy Cytat:
na all nie ma toddler, ja widziałam na jakiejś stronie, w sklepach internetowych, tylko ona jest na prawdę duża. tula: Panel: 39 cm wysokości i 37 cm szerokości tula toddler: • Panel: 45 cm wysokości i 48 cm szerokości |
||
|
|
|
#2734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nestelle, ja nie uwazam, zeby moja corka byla nienormalna, jest po prostu szczuplutka i wysoka, mierzylam wczoraj ja ma prawie 80 cm.. Jeszcze ostatnie wkleiłam specjalnie dla nestelle
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-04-25 o 22:52 |
|
|
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() znaczy kurek ;d
|
|
|
|
|
#2736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moze nie wszystkie, ale macam I na konkretne plytki chodnikowe musze wejsc, na jakis kamien; czy policzyc prety w studzience kanalizacyjnej (zreszta po raz enty w tej samej Nerwica? A moze Nikt nie diagnozowal
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha, Tasia nie moge z Ciebie to prawdziwy Monk ;-) to juz w zestawie mamy Monka i Perfekcyjna Pania Domu, a no i Romana ;-)
Amelia, nie jest chuda,zabiedxona,nie jest tez szczupla. Jest w sam raz
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
teraz jak spi to taka blada ma twarzyczke az jej żyłki widac, moze oslabiona przez ząbkowanie...
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-04-25 o 23:23 |
|
|
|
#2740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zaprzeczałas nawet tutaj . moim zdaniem jest normalna. Normalna. i nawet nie jakos wyjątkowo szczupła .tylko normalnie szczupła . ok bez fałdek ,bez pyzuni ...ale nie wszystkie dzieci przecież je mają . Twoja córa jest postury mojego syna. i jest ok . z jej kolorkiem tez jest ok ,wcale nie jest blada. zresztą mój R ma ciemna karnacje i np. na basenie gdzie cała grupa dzieci tylko w pieluszkach to wszystkie przy moim dziecku sa blade ... Jestem młodą dupą - weź trochę szerzej zacznij patrzeć na swiat .bo jak na razie to klapki masz na oczach . dajesz się wkrecac , dajesz sobą pomiatać ,córa tez . Odetchnij dziewczyno ,nabierz powietrza w płuca i ..wyluzuj . bo jak na razie to spinka na całego. sama szukasz dziury w całym . jeśli natomiast Ci cos faktycznie nie halo to najpierw idz szukaj pomocy u lekarza a dopiero potem dyskutuj na forum .... tz już przyszedł wiec ide ,dobranoc ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- |
|
|
|
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() i tym o to akcentem koncze ,ide spac z Tasią macajaco-liczacą przed oczami ![]()
|
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) wszystko w swoim czasie.
|
|
|
|
|
#2745 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha, Tasia nie moge z Ciebie to prawdziwy Monk ;-) to juz w zestawie mamy Monka i Perfekcyjna Pania Domu, a no i Romana ;-)
Amelia, nie jest chuda,zabiedxona,nie jest tez szczupla. Jest w sam raz
|
#2746 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja szukam zawsze 4ki w tablicach rejestracyjnych pojazdów hahha |
||
|
|
|
#2747 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pomierzę sobie jutro bondolino i MT i porównam, ale toddler chyba za duży będzie. Cytat:
Eee. moje sprawdzanie gazu to pikuś ;PCytat:
![]() a czemu 4?amelie Twoja Ala jest postury mojej córy - nikt nigdy nie mówił o niej szkielet :P Ja czasem powiem do TŻ że taka chudziutka jest ta moja kruszynka - szczególnie jak ją przebieram rano - a on pokazuje mi jej uda - i się pyta gdzie chudzinka z takimi udami??? ![]() Czas spać
|
|
|
#2748 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jasia śliczna strój bombowy chodzi o te genetyczne? najbardziej boję się czerniaka, bom cała spieprzona. kiedyś byłam u chirurga onkologa to mi wyciął ze 4 i na tym się skończyło, nawet na badania nie wysłał... Cytat:
ciekawe jak Staś OC, bo kiedyś pisała że oczy ma inne niż ona i jej mąż i nie wiedzą po kim heh Pani masz z nimi jakiś kontakt? zmieniły się Stasiowi oczka? Cytat:
stracha mam też przed reakcją K. ![]() dziwne z tą wit. D, ciekawe jak u nas. ale doustnie podajesz normalnie witaminę tak? jest normalna. szczupła ale normalna zacznij jej bronić. jak się komuś nie podoba to niech nie patrzą. pomyśl co będzie potem jak pójdzie np do szkoły- też rodzina będzie jej wytykać że chuda,że blada itd? broń jej, bo raz dwa podkopią jej pewność siebie dobrze, że w końcu do tego doszłaś bo tyle razy Ci to pisałyśmy jak narzekałaś, że mała nie chodzi ![]() mamy dziś wesele zabieramy na trochę K. tylko problem będzie ze spaniem, bo jak się nie wyśpi to zrobi bajabongo a nie bardzo będzie miał kiedy spać, chyba że w samochodzie po drodze
|
|
#2749 |
|
Zadomowienie
|
no co ten ojciec tam tak długo robi? przecież ja też muszę się przyszykować
|
#2750 |
|
Zadomowienie
|
To się mazywa tolerancja
![]() Nestelle też myślę że jej się z wiekiem wyprostuja (: Ajjj jak mnie denerwuje to że na tel zdjęć nie widać a na lapku tak rzadko jestem... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2751 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja t. Ciągle gada " a tamten mały ma taaaka mache (buzię), a ta ma takiego Maciusia (brzuszek) a paluszki takie pulchne! !!! Mnie to do szału doprowadza, że ona zwraca tylko uwagę na wagę a nie na zdrowie. Już jest obiektem żartów pod tym względem. Zawsze ogląda i komentuje jego faldki a ja odpowiadam że : babcia powinna zapytać czy dobrze śpi i czy jest zdrowy a nie jarać się jego waga. Fakt jest co nosić ale czy to takie ważne? Na pierwszym miejscu? Edytowane przez Ewkaaa8891 Czas edycji: 2014-04-26 o 07:27 |
|
|
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
Hek witam z bana ktorym se jade do pracy - mialam Mega po☠☠☠any sen miedzy 2drzemkami
O dziwo nie mialam problemu ze wstaniem z czego sie ciesze. Qrde te chce sciac Milusiowi wlosy ale on nawet na suszarke do wlosow regauje RYKIEM Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#2753 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hejka
Miłego Dnia Cytat:
![]() Kini tak obcinaliśmy irokeza, teraz ma troszkę już sztywniejsze TAM włoski. POdajecie nadal D3 w kapsułkach? My tak. ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
żyłki, bo dzieci nie mają takiego naskórka jak dorośli. Nie szukaj dziury w całym...Kinia w 1 miejscu ma szare, znaczy prześwituje jej żyła. Jak zimno na polu to nosek od razu czerwony, jak Rudolf. ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
Więcej komedii romantycznych ![]() Śliczny avek Moja dzisiaj przelała pieluchę w nocy
Maciek 12-08-1997Edytowane przez bmma Czas edycji: 2014-04-26 o 08:16 |
||||||
|
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Witam się i zmykamy na basen. Spać w nocy nie mogłam trochę przypominałam sobie noc sprzed roku jak to szybko się potoczyło i jak ten rok szybko zleciał ...
|
|
|
|
#2755 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Moc uścisków dla Anielki Amelie - śliczną masz córę a babcia z tych szczupłych czy przy kości?Cytat:
Od rana biegam za A. i oduczam otwierania drzwi, masakra, odkrył właśnie, że bez problemu dosięga do klamek, poza tym do tej pory stawiałam sobie np. herbatę na toaletce, bo tam nie sięgał, a teraz okazało się, że dosięga, więc muszę zmienić miejsce. Jak on szybko rośnie
|
|
|
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
Anielka, kochanie życzę Ci samych szczęśliwych dni, wszystkiego NAJlepszego w dniu urodzin
![]()
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja sie podepne ....!!!Jak na razie NUDY ale wlasnie zaczol sie MARATON i konczy okolo 12 wiec pozniej to nie bede se mogla pewnie palca w AMELIA - tez uwazam ze Ailicja wyglada jak "normalni" rowiesnicy BMMA co do przelania pampka - mama wziela wczoraj Miludia na spacer i mam z przatanku tramwajowego lekko pod gorke, mama pcha wozek a Mikus ciesnie...!!! WSZYSTKO do przebrania - nawet podkladka do wozka - No niv ide cos posciemniac ze cis robie ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
|
#2758 |
|
Zadomowienie
|
I od nas wszystkiego co najlepsze (:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2759 |
|
MBZ♥
|
Anielko kochana, życzymy Ci samych słonecznych dni, nieustającego szczęścia oraz radości z odkrywania świata
|
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

.

Też się potrafię kilka razy wrócić
, czasu mu trzeba, ma jak najwięcej raczkować bo to dla niego lepsze niż stanie w tym momencie, więc chodzę z nim do rodziców póki jeszcze mogę, bo tam ma więcej przestrzeni i może latać po mieszkaniu, u nas dużo mniej miejsca i wszędzie jego (i nasze) graty.