|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
♥
|
Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :)
ewusia gratuluje zdania
|
|
|
|
#4082 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I dobrze że bez problemów dotarłaś na miejsce Cóż - przyzwyczaisz się, początki nie bywają łatwe... A z tego co opisujesz - nie jest lekko - no bo taki 'szok' w sklepie spożywczym na wstępie... nic przyjemnego ![]() Powodzenia w pracy i zaglądaj do nas kiedy tylko będziesz mogła ![]() Cytat:
![]() Ech... ja nie przeżywałam straty swojej klasy jak odchodziłam z gimnazjum, może dlatego że nie byliśmy zbyt zgrani, a wszyscy tylko na nas narzekali. A z ludźmi którzy byli naprawdę OK - do tej pory mam kontakt i spotykamy się. Więc głowa do góry Agness, liceum przed Tobą, nowi ludzie - świetna sprawa A z byłą klasą na pewno zachowasz kontakt jeśli tak dobrze Wam razem było - jeśli te więzi się utrzymają to będziesz wiedziała że to bardzo wartościowe znajomości ![]() Cytat:
Co do ogniska, bywa. U mnie dzisiaj też cały dzień leje, od 14.00 oberwanie chmury :/ burza nie ustępowała przez około 2h. Ale na pewno będziecie się świetnie bawić w sobotę ![]() Cytat:
, mam nadzieję że teraz będzie już tylko lepiej ![]() Gratuluję ! A ja byłam u fryzjera dzisiaj a poza tym cały dzień się obijałam, bo ciągle lało I jeszcze ta burza... ech a tak mnie ciągnęło na rower...No nic, uciekam chyba spać, położę się dziś wcześniej. Jutro zakończenie ale dopiero na 11.00 ;/Dobranoc
|
||||
|
|
|
#4083 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie lubię matmy itp.Cytat:
![]() .3maj się tam cieplutko i nie zapominaj o nasCytat:
![]() .Dokładnie raz burza,następnie słońce i tak ciągle .Czuję się okropną wiedźmą,kolega z klasy(którego bardzo lubię) zaprosił mnie ostatnio do kina,ale ja się ciągle wykręcałam,sama nie wiem dlaczego,no i byliśmy umówieni na piątek,ale ja to przełożyłam pod pretekstem,że wyjeżdżam tego dnia,a nieco później wybrałam się na ognicho do koleżanki i akurat musiałam go spotkać po drodze teraz widzę,że mnie unika i przykro mi z tego powodu rozmawiałam już z nim i mówi,że niby wszystko ok,no ale...
|
|
#4084 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też tak sądzę ze mogłoby przestać lać ![]() Cytat:
może fotka w nowej fryzurce? ![]() Cytat:
hmmm, no troszkę wiedźmą jesteś chociaż ja też tak czasami robię co nie jest dobre... bo jak sie coś nie ma wydać to na pewno sie wyda..... ![]() może spróbuj pogadać z tym kolegą... że jest Ci głupio zę tak wyszło i w ogóle... a naprawdę bardzo nie chcesz się z nim spotkać? bo może warto spróbować... ![]() a jeśli faktycznie nie to chyba lepiej zrobisz jak mu to szczerze powiesz... wiem że to trudne ale przynajmniej niech wie na czym stoi ![]() też sie chyba zbieram do spania... zwłaszcza ze jestem wykończona dzisiejszym dniem ![]() dobranoc |
|||
|
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
hej
sorry że foty nie posłałam ale u mnie była straszna burza, i net mi w domu nawalił. Pogoda wczoraj była straszna, burza, prioruny, grad, ulewa, ale ja miałam cudny wieczór
|
|
#4086 |
|
xxyy
|
dzien dobry
![]() ewusia, gratuluje zdania egzaminku ![]() oreganko, jak po randce? mam nadzieje ze dzis dojda foty![]() lece bo mam duzo spraw do zalatwienia, ostatnio ciagle gdzies biegam ![]() milego dnia
|
#4087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nawet lepiej niż fajnie![]() jak będę miąła sprawny net w domu, to wyślę bankowo
|
|
|
#4088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I do niczego nie jesteś zobowiązana...Bo bez sensu jakbyś poszła z nim, nie chcąc tego tak do końca... Cytat:
![]() I mam nadzieję że net Ci będzie już dzisiaj ładnie śmigał ![]() Jej, na 11 zakończenie. Jak mi się nie chce tak jechać... |
||
|
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
trochę namieszałam wczoraj w pracy, , szef był zły jak nie wiem co, ciekawe co mi powie, na razie siedzi na spotkaniu...
|
|
#4090 |
|
Rozeznanie
|
hejj
okropna noc mialam dzisiaj....rozmawialam ok 23 z chlopakiem przez tel i potracil go samochod slyszalam samochod i w ogole huk, a potem "abonent ma wylaczony tel"...myslalam ze zwariuje, ale na szczescie tylko troche sie potlukl, bo wskoczyl na maske i tylko dzieki temu go nie wciaglo pod samochod...za chwile zadzwonil do mnie, bo chyba bym naprawde oszalala......nic mu sie nie stalo takiego a i tak cala noc praktycznie nie spalam ehhh /;
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dobrze że nic poważnego się nie stało
|
|
|
#4092 |
|
Rozeznanie
|
wczoraj mowil, ze nic mu nie jest tylko troche go glowa boli i bok....dzisiaj go sprobuje wyslac do lekarza, tak na wszelki wypadek.
Ale wyobraznia robi swoje, pol nocy myslalam co by bylo gdyby....
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
no nie dziwię się
|
|
#4094 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieje ze sie nie przeziebilas przez ten deszcz... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
koniecznie wyslij go dzis do lekarza, bo takich spraw nie wolno lekcewazyc... ech nie dziwie sie, ale na szczescie jest caly i nic powaznego sie nie stalo (ale lekarz wskazany).bedzie dobrze ![]() Cytat:
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przeżyłam, szef nawet nie był aż tak zły, coś mi tam tylko powiedział ale ogólnie nie było źle
|
|
|
#4096 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja w taką burzę właśnie kicałam sobie do domu (i zepsuły mi sie japonki )Cytat:
ja też mam dziś zabiegany dzień, a jak na razie nic nie zrobiłam ![]() Cytat:
współczuję... Cytat:
też mam taką nadzieje ale na razie czuję sie dobrze Cytat:
![]() a ja sobie dziś właśnie zarezerwowałam wakacje i sie cieszę strasznie i choćbym nie mogła chodzić to i tak pojadę z kumpelkami i siostrą w Bory Tucholskie (totalna dzicza i dobrze )normalnie dawno mnie nic tak nie ucieszyło ![]() muszę się pakować bo jutro jadę na 2 tygodnie do domu rodzinnego rodzice wyjeżdżają na wakacje a ja z siostrą i kuzynkami będziemy pilnować dziadka i domu (nie lubię tego zbyt, ale cóż, rodzicom też się coś od życia należy )a dziś jeszcze na zakupy, bo prezentu dla taty jeszcze nie mam
|
|||||
|
|
|
#4097 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
Ale nie mogłaś się zmusić do czegoś czego nie chciałaś![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Już dziś mi lepiej troszkę Byłam w szkole żeby zanieść wszystkie dokumenty do liceum,strasznie poplątana historia,tu tego mi brakowało,to musiałam się wracać,tu tamtego,szok normalnie Ale spotkałam sporo ludzi z mojej klasy,z którą się wczoraj pożegnałam i nawet fajnie było ![]() Brzydka pogoda,ale niedługo idę do koleżanki,więc będzie fajnie ![]() Teraz tylko się modlę,żeby się dostać do tego liceum
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
||||
|
|
|
#4098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ewusia, Bory Tucholskie!!!!!!!!!!!! )
|
|
#4099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hm,to nie jest tak że nie chciałam tam jechać z NIM,po prostu nie chciało mi się w ogóle ruszać w kierunku centrum Katowic,bo zawsze wracam taka umęczona,że poezja
.Dzisiaj z nim rozmawiałam i niby się na mnie nie gniewa i wszystko ok,więc niech tak zostanie .Szczerze mówiąc nie płakałam dziś prawie w ogóle troszkę mi się oczy spociły,ale to wszystko byłam z papierami w szkole i póki co jestem 13,na 64 miejsca no,ale jeszcze sporo osób nie przyniosło papierów,więc nie wiem jak to będzie chociaż widziałam tam troszkę osób,które miały nawet łącznie 50 (a muszę uprzedzić,że to dość dobre technikum ) więc może,może w poniedziałek jadę do Katowic z papierami i zobaczymy .W czwartek wynikiCytat:
to musiało być straszne .Cytat:
|
|
#4100 |
|
Wtajemniczenie
|
oj tam, ja swojego wyslalam
tzn byl na jednej wizycie i dostal skierowanie na przeswietlenie, a z wynikiem poszlam sama do lekarza, bo juz dwie wizyty to za wiele Lolcia na pewno bedzie dobrze!
|
#4101 |
|
xxyy
|
dostalam chyba prace
dzis bylam na 2-gim dniu probnym w cukierni coraz lepiej mi idzie, zwlaszcza ze nigdy wczesniej nie pracowalam poza opiekowaniem sie dziecmi troche sie jeszcze musze nauczyc, ale jest fajnie. mowie wam, jakie pysznosci wczoraj we mnie wcisneli jakies ciastka marchewkowe i ptysie, ale dzis sie nie dalam. zabieram do pracy wiesniczka, kefir piatnicy i activie. tylko chcialabym urozmaicic to.. bo w sumie 10 h pracy.. nie wiem czy to nie za malo? szczerze mowiac to od patrzenia na te ciastka ciastka lody to mi sie odechciewa jesc
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4103 |
|
xxyy
|
to co moglabym jeszcze zabierac? bo nie zamierzam sie odzywiac ciastkami
![]() od czasu do czasu wpadna jakies lody bo postanowilam ze sobie na nie czasem pozwole a ile kalori moze miec jedna galka sorbetu? lepsze lody mleczne czy sorbet? pod wzgledem wartosci odzywczych
|
#4104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oby,oby
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ).Zabieraj wieśniaczki,twarożki,czy jakieś własne omleciki wcześniej zrobione![]() Jestem po formacie
|
|
#4105 |
|
xxyy
|
jajka jem ale tylko w omlecie
![]() Lolcia, a jak Twoja praca?
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak wstawić suwak żeby był widoczny w podpisie?
Essence mania trwa ![]() Edytowane przez agnieszka k Czas edycji: 2007-06-22 o 22:44 |
|
|
|
#4107 | |
|
xxyy
|
Cytat:
dzieki za przypomnienie a Ty co kupilas?
|
|
#4108 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() na pewno będzie dobrze, dostaniesz się <ale jestem wścibska >Cytat:
a co do jedzenie to zdecydowanie na 10 godzina za mało zgadzam się z dziewczynami ![]() Cytat:
na szczęście mi kiedyś o tym mówił więc nie miałam za wiele myślenia ![]() dobrej nocki dziewczyny |
||||
|
|
|
#4109 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
straszne...Ale dobrze że nic poważnego się nie stało, jednak lepiej aby się przebadał u lekarza. Ostrożności nigdy za wiele. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do liceum - trzymam kciuki abyś się dostała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do jedzenia to stanowczo za mało ![]() Sałatki, bułki z wędlinką i warzywami, wafle ryżowe, owoce, dużo możliwości ![]() Ja też muszę sobie gruntowny format strzelić, ale mi się nie chce... Jak wrócę z wczasów to dopiero ![]() Nie da się. Nie można wstawiać grafik do sygnatur, chyba że emotki. Grafiki wstawiają sobie tylko moderatorzy bo mają możliwość.
|
|||||
|
|
|
#4110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do jedzonka tak jak pisaly dziewczynki, rob sobie jakies salatki itd. mozesz sobie wziac kus kus tez, bo szybko sie robi. ja tez wlasnie sie zastanawiam co ja bede na tych praktykach jesc.. ![]() wiesz my sobie zrobilismy taki tygodniowy wypad rowerowy, jechalismy z Helu na Kaszuby i w Bory, tak wiec ciezko mi wymienic miejscowosci w jakich bylam, bo bylo ich sporo po drodze a noclegi to juz dokladnie nie pamietam gdzie robilismy, bo to nie bylo zupelnie zaplnowane, i gdzie dotarlismy i nam sie spodobalo to szukalismy sobie jakies spanie tak czy siak rejon jest rewelacyjny i naprawde polecam na wakacje
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.

No coz jak narazie to tesknie i to bardzo. Nie podoba mi sie tu. Zarcie paskudne, wszystko zafoliowane, jesli chodzi o pieczywo, zadnych warzyw i owocow Bylam w ogromnym supermarkecie i caly przeszlam i nie moglam nie zauwazyc jesli chodzi o nabial to tez tragedia dorwalam jakiegos jogurta danon, ale w smaku paskudny
Ale narzekam Ale wszedzie tylko te fast foody
Ale jednak polskie zarcie to poprostu Co do pracy to zapewne bede pracowala w kuchni, na obozie bedzie 500 osob - wiec domyslacie sie co to znaczy

Nie najlepiej u mnie ze wszystkim co związane z matematyką, obliczaniami itd...
Bylam w ogromnym supermarkecie i caly przeszlam i nie moglam nie zauwazyc
jesli chodzi o nabial to tez tragedia
teraz widzę,że mnie unika i przykro mi z tego powodu

slyszalam samochod i w ogole huk, a potem "abonent ma wylaczony tel"...myslalam ze zwariuje, ale na szczescie tylko troche sie potlukl, bo wskoczyl na maske i tylko dzieki temu go nie wciaglo pod samochod...za chwile zadzwonil do mnie, bo chyba bym naprawde oszalala......nic mu sie nie stalo takiego a i tak cala noc praktycznie nie spalam ehhh /;