|
|
#1471 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym dziś pachniesz Wizażanko? Część XIII
Cytat:
A wiesz że ja kocham Smoka dzięki Tobie? Serio serio Do zakupu sprowokowała mnie próbka od Racheli, ale do dziś pamiętam jak mnie Smok, którym pachniałaś, przez stół kusił na pewnym spotkaniu ![]() Cytat:
Cytat:
Demoniku, jesteś piękną kobietą i Kat pewnie ma rację z tą zazdrością.
|
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana Moniczko
W tej chwili najistotniejszą kwestią jest żebyś była zdrowa i absolutnie nie myślała o takich bzdurach jak odchudzanie, tym bardziej, że Twój smutny nastrój wywołała złośliwa uwaga zapewne zazdrosnej koleżanki, Moniczko, przecież to głupota przywiązywać wagę to uszczypliwych i zawistnych komentarzy ! Przecież to logiczne, że kobieta, która jest w ciąży troszeczkę utyje, zgubisz te 11 kilogramów nawet nie wiedząc kiedy, a nawet jeśli nie zgubisz to co z tego ? nikt nie powiedział, że musisz być chuda ![]() Nie ma się czym przejmować
|
|
#1473 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
BTW Bezinteresowna zawiść i złośliwość, to cechy, uważane powszechnie za typowo „babskie” przypadłości. Trudno mi oceniać, czy słusznie, chociaż z moich obserwacji wynika, że niektóre „babsztyle” wręcz nie potrafią żyć, gdy kogoś nie ocenią i nie skrytykują. Zauważyłam nawet,że im bardziej prostacka i miażdżąca jest to krytyka, tym większą mają satysfakcję. Zastanawiam się,z czego to może wynikać. Może to jest ich sposób na dowartościowanie się i leczenie własnych kompleksów, bądź niepowodzeń. A może to z powodu zwykłego znudzenia zbyt monotonnym żywotem, bądź – czego również nie można wykluczyć- zaburzeń osobowości. Na szczęście prawdziwe kobiety i dziewczyny, których jest wiele na tym świecie, nie zniżają się do korzystania z tak prymitywnych środków komunikacji międzyludzkiej. O ile potrafię jeszcze zrozumieć jadowite lub niewybredne komentarze w stosunku do wrogów lub osób, które trudno darzyć szacunkiem i sympatią, no, bo człowiekowi się czasem wymsknie , o tyle takie zachowanie wobec koleżanek, czy znajomych, ze strony, których nie spotkała kogoś krzywda wydaje mi się odpychające i żenujące.
|
|
|
|
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam, Dobre Kobiety
Co najdziwniejsze, komentarz ten nie padł z ust młodziutkiej, śledzącej "trendy" dziewczyny, która wpada w czarną rozpacz, gdy przybierze na wadze 2 kg , ale z ust dojrzałej, 41-letniej, samotnej kobiety, biorącej regularnie udział we wszelkich możliwych pielgrzymkach . Jest święta, ale na swój własny, niepowtarzalny sposób...Zapytałam ją, czy ona naprawdę uważa, że jestem gruba i czy naprawdę jest zdania, że 11 kg na plusie to tak strasznie dużo pod koniec siódmego miesiąca ciąży. I czy cokolwiek na ten temat czytała, czy opiera się wyłącznie na zasłyszanych gdzieś "mądrościach". Chyba ją zamurowało, bo rozmowa się skończyła. Cytat:
. Mój nastrój ma się nienajlepiej od kilku dni, wczoraj złapałam potwornego doła, a koleżanka (zwyczajna znajoma z pracy) - ten nastrój jedynie pogorszyła. Generalnie puszczam mimo uszu tego typu komentarze, ale ten spotęgował napięcie i smutek, które mi od jakiegoś czasu towarzyszą.Raz jeszcze Wam dziękuję .Chyba zaszaleję w Douglasie... ![]()
|
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziekuje serdecznie za kciuki
maja magiczna moc Demoniku, idiotycznymi (!) uwagami sie nie przejmuj To zazdrosc na bank, przeciez Ty cudnie w ciazy wygladasz ![]() Pachne Alchimie |
|
|
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
Nie żałuj sobie, nie żałuj
![]() Teeż bym coś sobie kupiła. A zapowiada się, że zachomikowane fundusze polecą do apteki - od kilku dni nie mogę dojść do ładu z moją cerą, przesuszona jest okropnie! Dopiero dzisiaj dotarło do mnie, że to przecież nasza cudowna woda... Od kilku dni wyjątkowo śmierdzi metalami, więc nie dziwota, że cera strajkuje Super, mam pozapychaną, czerwoną i przesuszoną na wiór paszczę. Na razie ratuję się kremem Ocerin, zaraz poszukam czegoś na KWC...
|
#1477 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Demoniku , zaszalej w perfumerii Do mnie dotarła dzis flaszeczka Chergui, którą prosto z Paryża sprowadziła mi Dobra Duszyczka |
|
|
|
|
#1478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to nie tylko o wyglad, a o "caloksztalt" (ciaza, maz, dom+ oczywiscie mlodosc i uroda)(Troche mi zal tej kobiety , ale frustracja nie powinna byc usprawiedliwieniem dla jej nieprzyjemnego zachowania ......)Moniczko- powodzenia na zakupach ![]() ------------------------------------------------------------------------ Po prysznicu zastapilam Dzinga!- Czarnym Koszmarem (juz zapomnialam jakie to piekne perfumy )
|
|
|
|
|
#1479 | ||||
|
Zadomowienie
|
Kattarinko! Ja Ciebie też pozdrawiam
![]() ... Ciekawość mnie zżera !Cytat:
. Ból głowy murowany, a do tego widmo śmierci przez uduszenie (co tam jest takiego zatykającego :confuse d:???). A kadzidła ani na lekarstwo![]() ...Cytat:
![]() ). Wręcz przeciwnie, wyłazi na wierzch, najczęście w okolicy .A nastrój średni zawsze lepszy niż beznadziejny Cytat:
.Demoniku kochany, trzymaj się, trzymaj !Oczywiście, że nie musisz być chuda . Pewnie, że kobiety ciężarne są grube, ale taką cenę przychodzi nam płacić za możliwość macierzyństwa .Ale za to wiemy, że są to tylko czasowe niedogodności .I tego się trzymaj! To jest najważniejsze! Cytat:
.
|
||||
|
|
|
#1480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
! Samotna i nieszczęśliwa kobieta . A do tego, niestety, bez taktu.O tak, tak, koniecznie zaszalej . Poprawa humoru gwarantowanaMaskladaczku, gratuluję |
|
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
W towarzystwie Gardenii idę świętować koniec roku
|
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
Uch, przegapiłam Twój post
![]() Również gratuluję
|
#1484 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj pachniałam całościowo Manią- czarną - próbki.
Mania jest piękna....Ale czy nią pachniałam???? Mam wrażenie, że uciekła ze mnie po godzinie bez śladu....oj, źle, niedobrze |
|
|
|
#1486 |
|
Zadomowienie
|
Przez ostatnie 2 dni pachniałam cały czas Scent'em na egzaminach jak i na koncercie Świetlików. Dreszcze mnie przechodzą kiedy myśle o tym zapachu. Ale w związku z tym, że w ostatnich dniach przybyło do mnie mnóstwo próbek, weekend będzie mijał pod znakiem testowania.
|
|
|
|
#1487 |
|
Wtajemniczenie
|
Pachniałam moim nowym nabytkiem Scent Intense
|
#1488 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1489 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Mskładaczku, gratulacje!
|
|
#1490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nietrwały jak diabli, a szkoda.Na wieczór, zachęcona dyskusją na forum zapodałam sobie Insolence z próbki. Dla mnie ten zapach nadaje się tylko i wyłącznie do łóżka, mam wrażenie, że na zewnątrz by mnie okropnie zmęczył. Poza tym pachnie jak puder Meteorites, i chyba wole ten zapach w pudrze
|
|
|
|
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
W chwili obecnej moją łapkę zajmuje Gucci Envy
|
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
Kat - to sobie poszalejesz w Mariociku ?? Na żywo ? |
|
|
|
#1493 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1494 |
|
Raczkowanie
|
Slowa Daigee: Dziewczyny, czy wy macie podobne odczucie jak ja odnośnie faktu, że Euphoria i Insolence pachną w firmowej próbce inaczej niż w pełnowymiarowym flakonie ![]() Jakiś czas temu Kattarina przyznała mi trochę racji odnośnie Insolence...Ale jaka jest prawda? Pachnę Euphorią z pełnowymiarówki i moje rozczarowanie się pogłębia Daigee zupelnie sie z Toba zgadzam, kupilam Euphorie w drogiej perfumerii w Irlandii, nie na allegro, ale mam takie same odczucia, zapach, ktory mnie urzekl w sklepie nie ma nic wspolnego z tym co jest w butelce. Trzyma sie bardzo krotko i jest w nim cos intensywnego, co zostaje na skorze, co nie za bardzo mi odpowiada. Jednym slowem na poszukiwania do perfumerii musze sie wybrac, bo nie chce byc kojarzona z tym zapachem. |
|
|
|
#1495 |
|
Raczkowanie
|
Napisane przez Demonik:
Mnie jest dziś również smutno . Straszliwie. Nie mam już siły udawać, że jestem radosna jak skowronek. Chcę już być w domu, chcę się wypłakać. Uśmiecham się jedynie w myślach, gdy czuję ruchy mojego synka, gdy malec lgnie do ciepła moich rąk.Pachnę dziś Le Baiser du Dragon, edp. Dawno nie używałam Smoka, nie mogłam się przemóc przez te mdłości, nie chciałam go "znielubić". Dziś jest nam dobrze razem. --- Przed chwilą weszła do mojego pokoju koleżanka, która spojrzała na mnie krytycznie i stwierdziła, że jestem już bardzo gruba. I zapytała ile przytyłam. Do dnia dzisiejszego - ok. 11 kg (30 t.c.). Nie uważam, że to dużo. Nie kontroluję nerwowo wagi, nie objadam się, ale nie mam zamiaru teraz się odchudzać . Na to przyjdzie czas po karmieniu.A poza tym, czy ja, do jasnej cholery, muszę być chuda?? Jezus Maria, to co z niej za kolezanka!!!! Wredna malpa i tyle!!!Nie znam, a juz nie lubie!! Przeciez jestes w ciazy, same dziecko wazy, wszystko co jest w organizmie z powodu ciazy, piersi sa wieksze, czy ona tego nie rozumie?! Nie, wcale nie musisz byc chuda jak modelki na wybiegu, musisz zapewnic dziecku wszystko, czego mu potrzeba, a najmniej potrzeba mu dwoch wystajacych kosci z Twoich bioder!!!! Nie przejmuj sie glupim gadaniem kolezanki, pewnie zazdrosci Ci czegos i tyle. ojoj mialam to napisac w jednej wypowiedzi razem z Euphoria, sorki |
|
|
|
#1496 |
|
Zadomowienie
|
Mskładaczku, gratulacje!
Demoniku, zgadzam się z dziewczynami - znajoma była pewnie zwyczajnie zazdrosna o Wasze szczęście. Postaraj się nią nie przejmować. Pachnę cudownie letnimi Skin
|
|
|
|
#1497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale zajrzałam tu i nie mogłam się powstrzymać! Wiesz co Moniko... Chciałam zapytać, czy ta osoba , która Ci tak ewidentnie dopiekła ma dzieci, ale jak przeczytałam że ma 41 lat i jest samotna to chyba zrozumiałam... nie znam jej, ale zapewnie nie ma dzieci. A być może w głębi duszy bardzo chce. I może stąd ten jad. Nie chcę jej tłumaczyć, nie nie! Chcę tylko powiedzieć, że chyba nie problem w tuszy, to tylko zdaje się przykrywka i nie ma co przywiązywać do tego wagi (nomen omen ) Ty sama wiesz przecież najlepiej co jest najważniejsze teraz. Teraz i potem. Ale wiem jak jakiś banał może nas przybić do ziemi. Ciesz się Moniko! Poradzisz sobie, zobaczysz!A pachnę Image
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
Organza Indecence.
Miałam odcięty internet przez dwa dni i już widzę, jakie mam zaległości w tym wątku. Za to już się zorientowałam, że jakaś niezbyt mądra koleżanką sprawiła przykrość naszemu Demonikowi Dodam tylko, że noszę jak najbardziej standardowy rozmiar stanika
|
|
|
|
#1499 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() Skuszona "szalenstwem" panującym ostatnio na forum w temacie The Parfum zrobiłam do niego drugie podejście i ... coś w tych perfumach jest, jakas taka iskierka... kojarzy mi sie delikatnie z Kingdom, może nie z podobieństwa samego zapachu, ale ze skojarzeń jakie wywołuje... w kazdym razie, jest to mój dzisiejszy zapach "nanocny"
|
|
#1500 |
|
Wtajemniczenie
|
Generalnie Demoniku nie masz powodu się przejmować, najważniejsze ,że dzidzia jest zdrowa
Ja tymczasem przygotowuje się do jutrzejszego spotkania, mam masę próbek i flakonów, muszę to jakoś upchnąć do torby ![]() Modlę się tylko o dobre samopoczucie jutro, ta zmienna pogoda mnie denerwuje, w dodatku rozmyślam ciągle nad tym co stało się wczoraj... ![]() A pachnę cały czas Scent Intense, z dodatkiem Feminite du Bois - oba zapachy piękne
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.

. Straszliwie. Nie mam już siły udawać, że jestem radosna jak skowronek. Chcę już być w domu, chcę się wypłakać. Uśmiecham się jedynie w myślach, gdy czuję ruchy mojego synka, gdy malec lgnie do ciepła moich rąk.
. Na to przyjdzie czas po karmieniu.

)

. Jest święta, ale na swój własny, niepowtarzalny sposób...
.

? Co mnie napadło, żeby użyć perfum z "poison" w nazwie
. Ból głowy murowany, a do tego widmo śmierci przez uduszenie (co tam jest takiego zatykającego
...
.

(jak sie tyle
nie zadzialaly