Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-26, 10:05   #2761
scarlett26
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Cześć laski!

W końcu nadrobiłam , ale żeście nastukały..... Cytować nie będę, solenizantom przeszłym i teraźniejszym wszystkiego naj, chorowitkom zdrowia....

My po pierwszej infekcji, Zośka już ma się super i broi na całego, ale sraczką zaraziła Babcię i TŻta, u mnie łagodnie na szczęście, TŻ wziął zwolnienie i zajmował się Zośką, a ja jakoś wieczorami i nocą "gasiłam wszelkie pożary", żeby wszystko jakoś funkcjonowało.... Jak będzie ta majówka to chyba prześpię bite 4 dni....

Gadałyście o fotelikach - ja kupiłam ostateczne Be Safe Comfort X3 - pewnie to też trochę zależy od profilowania foteli samochodowych, ale ten odchyla się do pozycji niemal półleżącej - Zośka leży niemal jak w pozycji w tym pierwszym foteliku - jak znajdę zdjęcie, to do klubu wrzucę....

W pracy wnerwiam wszystkich - przychodzę trochę przed nimi (w sumie wolę tak niż stać z wkurzonym Zosiorem w korkach, a potem być na ostatni moment/po czasie), tak z pół godziny, żeby mieć ciszę, spokój i dostęp do telefonu - ogarniam to co najtrudniej w tłumie, zastępczyni szefowej dowala mi roboty jak może, ale szefowa się zorientowała i ukróciła to trochę - ale ja sama się cisnę i nawet jak mam roboty 2-3 razy tyle co inni to kończę szybciej - i wszyscy wnerw wielki, że "już" wychodzę - to "już" to nie wysiadywanie dupogodzin ponad czas pracy. W sumie mam wrażenie, że im więcej roboty tym paradoksalnie szybciej mi idzie i lepiej jestem zorganizowana - fajnie by było gdyby to się jeszcze na robotę w chacie przekładało, ale jakoś energii mi brak...... W sumie z drugiej strony wskoczyłam na jakieś za wysokie obroty trochę, wstaję wcześnie i wciąż się boję, że zaśpię - choć zdarzyło mi się może 3 razy w życiu. Chodzę spać koło północka, jak wstanę 4.30 to jestem wyspana i spokojnie ze wszystkim zdążę, ale co z tego jak od około 3ciej budzę się co chwilę czy to już, a potem jestem nieprzytomna

Nam się z TŻtem układa na szczęście, chciałabym tylko, żeby się trochę bardziej w chatę włączył, a on jak ma 37 stopni to śpi, umiera, ma dreszcze i wszędzie syf zostawia po sobie a ja też się źle czuję, a ktoś to ogarnąć musi...... Wczoraj wieczorem ogarnęłam blaty w kuchni, dziś znów armageddon, kaszka mu się rozsypała jak robił Zośce, nie starł - same takie pierdoły - ale jak się takie pierdoły zaczyna sprzątać to cały dzień roboty, a efektów już następnego nie ma to nic tylko skoczyć z balkonu..........

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 10:10   #2762
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

jest normalna. szczupła ale normalna
zacznij jej bronić. jak się komuś nie podoba to niech nie patrzą.
pomyśl co będzie potem jak pójdzie np do szkoły- też rodzina będzie jej wytykać że chuda,że blada itd? broń jej, bo raz dwa podkopią jej pewność siebie

dobrze, że w końcu do tego doszłaś bo tyle razy Ci to pisałyśmy jak narzekałaś, że mała nie chodzi

człowiek uczy się na błędach

Cytat:
no co ten ojciec tam tak długo robi? przecież ja też muszę się przyszykować
ale fajnie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Według mnie jest normalna, nie za chuda, nie strasznie szczupła, normalna.
Moja t. Ciągle gada " a tamten mały ma taaaka mache (buzię), a ta ma takiego Maciusia (brzuszek) a paluszki takie pulchne! !!! Mnie to do szału doprowadza, że ona zwraca tylko uwagę na wagę a nie na zdrowie. Już jest obiektem żartów pod tym względem. Zawsze ogląda i komentuje jego faldki a ja odpowiadam że : babcia powinna zapytać czy dobrze śpi i czy jest zdrowy a nie jarać się jego waga.
Fakt jest co nosić ale czy to takie ważne? Na pierwszym miejscu?
no chyba najwazniejsze jest zdrowie dziecka a to jak wyglada to moze byc przeciez kwestia genow.. moja znajoma ma dziecko 5 msc ważące 10kg i caly czas chorowite nawracające zapalenie oskrzeli itd.. lekarz kazal jej odchudzać dziecko, a on jej cały czas chce jesc.

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Hejka
Miłego Dnia

Super, jak reh spokojna to i my

Kini tak obcinaliśmy irokeza, teraz ma troszkę już sztywniejsze TAM włoski.
POdajecie nadal D3 w kapsułkach? My tak.

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

To i ja sobie pozwoliłam zerknąć na fotki. Śliczna, jakie pyzunie na ostatnim

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

żyłki, bo dzieci nie mają takiego naskórka jak dorośli. Nie szukaj dziury w całym...
Kinia w 1 miejscu ma szare, znaczy prześwituje jej żyła.
Jak zimno na polu to nosek od razu czerwony, jak Rudolf.[COLOR=Silver]
D3 juz nie, bo wiosna i latem jak dziecko przebywa duzo na sloncu, to nie trzeba, wczesniej dawalam tran.

Dzieki moze rzeczywiscie troszke przesadzam...

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Witam się i zmykamy na basen. Spać w nocy nie mogłam trochę przypominałam sobie noc sprzed roku jak to szybko się potoczyło i jak ten rok szybko zleciał ...
Wszystkiego naj naj

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość

Amelie - śliczną masz córę a babcia z tych szczupłych czy przy kości?

Leżę i kwiczę

Od rana biegam za A. i oduczam otwierania drzwi, masakra, odkrył właśnie, że bez problemu dosięga do klamek, poza tym do tej pory stawiałam sobie np. herbatę na toaletce, bo tam nie sięgał, a teraz okazało się, że dosięga, więc muszę zmienić miejsce. Jak on szybko rośnie
dzięki z tych przy kosci
oo jaki cwaniak, ja niestety nie moge juz normalnie na spokojnie wypic sobie herbaty...

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-04-26 o 10:12
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 10:13   #2763
nestelle
Zakorzenienie

Czesc ,
witam się Ja ta najbardziej tu normalna!!!
nie licze płytek , macam tylko męża , nie sprawdzam kurków(bo ich nie mam),nie sprawdzam zasuwek -ba - ja często domu nie zamykam .... .
Za to mam meza który robi często dziwne rzeczy czym mnie doprowadza do szału
Cytat:
chodzi o te genetyczne? i szczerze mówiąc po prostu się boję. a i kiedyś jakiś lekarz doradził mojej cioci że on nie poleca robić ale już nie pamiętam czemu
najbardziej boję się czerniaka, bom cała spieprzona. kiedyś byłam u chirurga onkologa to mi wyciął ze 4 i na tym się skończyło, nawet na badania nie wysłał...

Staś OC, bo kiedyś pisała że oczy ma inne niż ona i jej mąż i nie wiedzą po kim heh
Pani masz z nimi jakiś kontakt? zmieniły się Stasiowi oczka?
u nas podobno nawet nie tak łatwo na te badania się dostać pomimo ze trabia ze to takie ważne szczególnie jeśli ktoś jest obciążony ....

tez jestem ciekawa jak wygląda Dziedzic ,i co u OC ?
ale oczka rozne tez mogą pozostać . u nas Nina ma inne - niebieskie ,a ja ,tzt i Jakub -zielone .u R ciężko jeszcze stwierdzić .

trzymam kciuki za weselicho aby udało się bez marudzenia!!!
Cytat:
padłam ! debesciak z niego!!!!!
Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Ajjj jak mnie denerwuje to że na tel zdjęć nie widać a na lapku tak rzadko jestem...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
a może zmienić program z którego korzystasz na tel. ?
jak ja korzystam z tapatalk to tez fot nie widać ,jak bez tego to wszystko jak na lapku -idealnie .
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Qrde te chce sciac Milusiowi wlosy ale on nawet na suszarke do wlosow regauje RYKIEM

Kocham Cie Emilianku <3.
może na spiocha sciąc?
a sen

a w ogole powracając do niby dzieci chudych - to jak by moje ktoś nazwał szkieletem -nawet gdyby faktycznie chude było - było by zle -naprawdę zle .potrafie nie przebierać w słowach .
a tak nawiazujac do tematu - mój teść kiedyś powiedział ze "niepasuje do rodziny " . podziękowałam mu bardzo .serio !!!. mój teść wazy ok.170 kg ,tesciowa tez pulpet (choć nie taki) ,szwagierka także duuuza.

R się obudził 10 minut temu :brzyda l: i ..... nawet nie spojrzał na mnie ,pognał w strone starszaków
Stary 2014-04-26, 10:20   #2764
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
dzięki z tych przy kosci
oo jaki cwaniak, ja niestety nie moge juz normalnie na spokojnie wypic sobie herbaty...
To następnym razem jak Ci babcia powie, że masz szkieleta a nie dziecko to jej dowal, że przynajmniej nie ma genów po niej
Herbaty spokojnie to ja już od dawna nie piję, ale na szybko łykam sobie

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
a w ogole powracając do niby dzieci chudych - to jak by moje ktoś nazwał szkieletem -nawet gdyby faktycznie chude było - było by zle -naprawdę zle .potrafie nie przebierać w słowach .
a tak nawiazujac do tematu - mój teść kiedyś powiedział ze "niepasuje do rodziny " . podziękowałam mu bardzo .serio !!!. mój teść wazy ok.170 kg ,tesciowa tez pulpet (choć nie taki) ,szwagierka także duuuza.
Mi raz znajoma powiedziała, że A. ma jakąś krzywą głowę, odpowiedziałam jej, że jemu się jeszcze kształt główki wyrówna, za to jej nogi już niekoniecznie

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 10:23   #2765
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Cześć laski!
no helloł! wreszcie!
super ze już coraz bardziej ogarniasz ,podziwiam!
dobrze ze Zosiek ma się już lepiej .
no a z tymi tztami to tak już jest ... .chyba większość tak ma ....

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
To następnym razem jak Ci babcia powie, że masz szkieleta a nie dziecko to jej dowal, że przynajmniej nie ma genów po niej

Mi raz znajoma powiedziała, że A. ma jakąś krzywą głowę, odpowiedziałam jej, że jemu się jeszcze kształt główki wyrówna, za to jej nogi już niekoniecznie

o to mi chodziło !!!!!
Stary 2014-04-26, 10:27   #2766
Luna0
Zakorzenienie

Monicca moze to taki etap?gdy Kamil zaczal z nami jadac to jadl bez przerwy, a teraz przyjdzie zje troche i idzie dalej. Wczesniej sie trzasl na kazdy kes i nigdy nie mial dosc

Kwiatuszku moj Kamil jest identyczny nerwus tak samo piszczy, jeszcze sciska piesci i widac jak krew go zalewa heh do sortera jak nie trafia to piski, i ma gdzies zakazy a nawet sobie brawo bije zauwazylam ze lepiej slucha kogos (mamy, siostry) niz mnie i odchodzi bez wsciekania

Amelia moja siostra nie ma nerwicy ale ma jeszcze wiekszego hopla na punkcir gazu a nawet dokrecania kranu

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 10:39   #2767
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
a przy meblach nie próbuje jeszcze chodzic? podobno raczkowanie jest najwazniejsze, bo wzmacnia wszystkie mięsnie, moja tez jak juz pisalam uwielbia raczkowac, teraz zaczela wchodzic po schodach z predkoscia swiatla... chcoiaz jak tak na nia patrze ukradkiem to juz coraz wiecej lubi na nogach( jak ktos patrzy to nie chce cwaniara) wszystko w swoim czasie.
przy meblach się przemieszcza.

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Dzięki
Pomierzę sobie jutro bondolino i MT i porównam, ale toddler chyba za duży będzie.
między toddler i bondolino jest ogromna różnica, wg mnie za duże na większość naszych dzieci, choć może dla Kamilka Luny, czy Adasia OTJ (mam nadzieję, że nie pomyliłam) byłoby ok. to też kompletnie nie jest etap na lekko przykrytą głowę, bo dziecko musi widzieć i mieć swobodę rozglądania się, więc ten duży panel może nie być dobry. nie znalazłam wymiarów boby, Moderna pisała, że większa niż tula, może akurat to byłby dobry rozmiar?

Cytat:
dziwne z tą wit. D, ciekawe jak u nas.
ale doustnie podajesz normalnie witaminę tak?
dziwnie, gorzej, że nie możemy tego zbyt często kontrolować bo drogie to badanie, a nikt tego nie zleci na nfz.
doustnie podaję normalnie od samego początku wg zaleceń, 1 kapsułka/kropla/psiknięcie dziennie, teraz co drugi dzień podwójna dawka przez miesiąc + to co w mm, bo tam też przecież jest, do tego spacery, spacery, spacery.

Cytat:
genialne

Cytat:
POdajecie nadal D3 w kapsułkach? My tak.

żyłki, bo dzieci nie mają takiego naskórka jak dorośli. Nie szukaj dziury w całym...
Kinia w 1 miejscu ma szare, znaczy prześwituje jej żyła.
Jak zimno na polu to nosek od razu czerwony, jak Rudolf.
tak.

mój też ma widoczne żyłki, miejscami na twarzy, bardziej na szyi. na zabiedzonego na pewno nie wygląda.

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Nam się z TŻtem układa na szczęście, chciałabym tylko, żeby się trochę bardziej w chatę włączył, a on jak ma 37 stopni to śpi, umiera, ma dreszcze i wszędzie syf zostawia po sobie a ja też się źle czuję, a ktoś to ogarnąć musi...... Wczoraj wieczorem ogarnęłam blaty w kuchni, dziś znów armageddon, kaszka mu się rozsypała jak robił Zośce, nie starł - same takie pierdoły - ale jak się takie pierdoły zaczyna sprzątać to cały dzień roboty, a efektów już następnego nie ma to nic tylko skoczyć z balkonu..........
mój tż to samo, snuje się po mieszkaniu, jak coś rozsypie to zostawi, potrafi ileś razy przejść koło czegoś co mu zawadza, ale woli obejść/dać większego kroka niż podnieść/przenieść/odłożyć, itp., itd.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 10:43   #2768
Luna0
Zakorzenienie

Kwiatuszek ja tez slyszalam ze po maszynce juz rozna sztywne ale trudno puszek mialam przez rok, najwyzej bede tesknic

Szczerze mowiac gdybym sie przejmowala opiniami babc, t.itd to padlabym na zawal. To jest nic bo mnie ciagle na osiedlu zaczepiaja jaki on byk, w wozku sie nie miesci itd od urodzenia! Moze kiedy im sie znudzi...
Ostatnio tylko mnie drazni o tym wozku ze za maly w gondoli tak mowili ale mowilam ze mam spacerowke i z niej nie wyrosnie. Teraz od jesieni ciagle slysze ze nowy wozek bo ten za maly, az wam wstawie fotke jak bede na kompie.
co mam mu taczki kupic?! Bo parasolki maja takie male siedzonka ze gorzej mu siedziec i lubie moja spacerowke. Nie zamierzam jej zmieniac puki co, tym bardziej ze nie jest wcale za mala

Aniołek 25.05.2012
Stary 2014-04-26, 10:46   #2769
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

mój tż to samo, snuje się po mieszkaniu, jak coś rozsypie to zostawi, potrafi ileś razy przejść koło czegoś co mu zawadza, ale woli obejść/dać większego kroka niż podnieść/przenieść/odłożyć, itp., itd.

moj tez codziennie rano zastaje rozsypany cukier na blacie, a jak chory to tak jak pisala scarlet umierający, jak go boli, no kona po prostu...

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Kwiatuszek ja tez slyszalam ze po maszynce juz rozna sztywne ale trudno puszek mialam przez rok, najwyzej bede tesknic

Szczerze mowiac gdybym sie przejmowala opiniami babc, t.itd to padlabym na zawal. To jest nic bo mnie ciagle na osiedlu zaczepiaja jaki on byk, w wozku sie nie miesci itd od urodzenia! Moze kiedy im sie znudzi...
Ostatnio tylko mnie drazni o tym wozku ze za maly w gondoli tak mowili ale mowilam ze mam spacerowke i z niej nie wyrosnie. Teraz od jesieni ciagle slysze ze nowy wozek bo ten za maly, az wam wstawie fotke jak bede na kompie.
co mam mu taczki kupic?! Bo parasolki maja takie male siedzonka ze gorzej mu siedziec i lubie moja spacerowke. Nie zamierzam jej zmieniac puki co, tym bardziej ze nie jest wcale za mala

Boze co za ludzie..
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 10:56   #2770
Luna0
Zakorzenienie

Anielko wszystkiego co najlepsze, rosnij nam zdrowo

OTJ super odpowiedz do kolezanki!!

Amelie dzieciom widac zylki nie tylko jak sa szczuple ale tez jak maja jasna karnacje

Tak pamietam jak mojej siostry cora sie zajmowalam. Byla taka drobniutka (normalna) i raz sasiadka mi powiedziala ze bardzo drobna i chyba malo je czy cos w tym stylu. A ja nawet nie wpadlam na to ze to docinka tylko odpowiedzialam ze jest idealna i taka kochana itd. (same zachwyty).

Aniołek 25.05.2012
Stary 2014-04-26, 11:02   #2771
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Anielka, kochanie życzę Ci samych szczęśliwych dni, wszystkiego NAJlepszego w dniu urodzin
WSZYSTKIEGO NAJWSPANIALSZEGO, ZDROWIA I DUZO USMIECHU, ANIELKO!!!

Wita sie Monk
Wy sie smiejecie, ale serio mam troche takich odpalow, do wszystkich sie nie przyznam Ale oczywiscie normalna jestem

Krzys juz ma drzemke, ale o 6.30 obudzili Go dostawcy towaru do sklepu na dole, bo spalismy przy otwartym oknie. Dlatego sniadanko tez jadl wczesniej - prawie cala grahamka, taka duza, do tego pol Bielucha
Dzis nici ze spaceru, caly czas pada...
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 11:09   #2772
Luna0
Zakorzenienie

Tasiu mi tez tak dostawcy budza Kamila

Aniołek 25.05.2012
Stary 2014-04-26, 11:11   #2773
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

SCARLLET - za "chwilowy" powrot. Widzisz jakos sie wszystko po nalu uklada - i wredna maloa juz moze nie bedzie dorzucala zlecen
Fajowo ze juz lepiej i ne chorujece
- pocieszen cie tym ze " ciesz sie " ze twoj tz nie umiera jak moj tata - ciagle od 27lat - taki hipohondryk

Padlam z waszych tekstow o krzywych nogach

I co juz prawie koniec przerwy

Aa i chcialam was przeprosic za moje bledy - ale jade na wyzucie bo pol ekranu jest w szlaczki ( wszak bylo bliskie spotkanie z betonem )

To milego dalszego
I posylam troche slonca do was
Bo u nas dzis znowu PIEKNA sloneczna pogoda

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 11:14   #2774
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Witam się i zmykamy na basen. Spać w nocy nie mogłam trochę przypominałam sobie noc sprzed roku jak to szybko się potoczyło i jak ten rok szybko zleciał ...
wszystkiego najlepszego

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 11:14   #2775
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Helol z rana, u nas pobudka 5:40 i jskies pol godziny temu dziecko padlo. Obserwuje od wczoraj co te jeki i krzyki powoduje i tsk jak myslslam kwestia obserwacji z nizszego pulapu.a ciekawska jest. Wiec myjemy gary razem, przystawiam krzeslo,mala pdaje lyzeczki np. I jedt git. Oboersm warzywa, daje obrana marchew z tekstem musisz mi pomoc i potrzymac bo sama nie dam rady to chodzi zadowolona. Sciagam pranie podaje jej po jednej skarpetce i zsnosi Oliwce,tacie...moze to sposob,kto wie.....

OTJ tekst o nogach boski.

ANIELKO wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 11:17   #2776
Villga
Zadomowienie

Aż sobie włączyłam komputer, żeby zobaczyć jak ta zabiedzona Alicja wygląda bo na komórce nie widzę i co?! Przecież to jest normalne dziecko. No chyba, że moja Kinga też jest zabiedzona, bo podobnie wygląda
Amelie, błagam Cię, nie daj sobie wmawiać takich głupot!!! Bo ja widzę,że Ty jestes baaardzo podatna na sugestie
A mała urocza

Kwiatuszku, a to Ci mały podglądacz heheh

Scarlett, dobrze,że Zosia się tak ładnie przystosowała

Agnjeska, Jaśminka słodka!

Anielko kochana, rośnij duża, zdrowa i mądra!
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 11:22   #2777
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Cześć laski!

W końcu nadrobiłam , ale żeście nastukały..... Cytować nie będę, solenizantom przeszłym i teraźniejszym wszystkiego naj, chorowitkom zdrowia....

My po pierwszej infekcji, Zośka już ma się super i broi na całego, ale sraczką zaraziła Babcię i TŻta, u mnie łagodnie na szczęście, TŻ wziął zwolnienie i zajmował się Zośką, a ja jakoś wieczorami i nocą "gasiłam wszelkie pożary", żeby wszystko jakoś funkcjonowało.... Jak będzie ta majówka to chyba prześpię bite 4 dni....

Gadałyście o fotelikach - ja kupiłam ostateczne Be Safe Comfort X3 - pewnie to też trochę zależy od profilowania foteli samochodowych, ale ten odchyla się do pozycji niemal półleżącej - Zośka leży niemal jak w pozycji w tym pierwszym foteliku - jak znajdę zdjęcie, to do klubu wrzucę....

W pracy wnerwiam wszystkich - przychodzę trochę przed nimi (w sumie wolę tak niż stać z wkurzonym Zosiorem w korkach, a potem być na ostatni moment/po czasie), tak z pół godziny, żeby mieć ciszę, spokój i dostęp do telefonu - ogarniam to co najtrudniej w tłumie, zastępczyni szefowej dowala mi roboty jak może, ale szefowa się zorientowała i ukróciła to trochę - ale ja sama się cisnę i nawet jak mam roboty 2-3 razy tyle co inni to kończę szybciej - i wszyscy wnerw wielki, że "już" wychodzę - to "już" to nie wysiadywanie dupogodzin ponad czas pracy. W sumie mam wrażenie, że im więcej roboty tym paradoksalnie szybciej mi idzie i lepiej jestem zorganizowana - fajnie by było gdyby to się jeszcze na robotę w chacie przekładało, ale jakoś energii mi brak...... W sumie z drugiej strony wskoczyłam na jakieś za wysokie obroty trochę, wstaję wcześnie i wciąż się boję, że zaśpię - choć zdarzyło mi się może 3 razy w życiu. Chodzę spać koło północka, jak wstanę 4.30 to jestem wyspana i spokojnie ze wszystkim zdążę, ale co z tego jak od około 3ciej budzę się co chwilę czy to już, a potem jestem nieprzytomna

Hejka
Super, że wszystko poukładane, że wystarcza chwila snu.
W pracy, trzymam kciuki, super, że szefowa nie jest ślepa... może duża premia

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-04-26, 11:24   #2778
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka
Super, że wszystko poukładane, że wystarcza chwila snu.
W pracy, trzymam kciuki, super, że szefowa nie jest ślepa... może duża premia
hehehe, to żeś dowcipem zarzuciła, w ramach premii u mnie w pracy można się garba dorobić

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 11:43   #2779
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Czesc ,
witam się Ja ta najbardziej tu normalna!!!
nie licze płytek , macam tylko męża , nie sprawdzam kurków(bo ich nie mam),nie sprawdzam zasuwek -ba - ja często domu nie zamykam .... .
Za to mam meza który robi często dziwne rzeczy czym mnie doprowadza do szału

R się obudził 10 minut temu :brzyda l: i ..... nawet nie spojrzał na mnie ,pognał w strone starszaków
to przy okazji napisz o tym tż, jakie dziwne rzeczy

Super, że ma się z kim pobawić. Kinga też dzisiaj obudziła brata

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:

ona ma krzywo, ale pod czaszką

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Helol z rana, u nas pobudka 5:40 i jskies pol godziny temu dziecko padlo. Obserwuje od wczoraj co te jeki i krzyki powoduje i tsk jak myslslam kwestia obserwacji z nizszego pulapu.a ciekawska jest. Wiec myjemy gary razem, przystawiam krzeslo,mala pdaje lyzeczki np. I jedt git. Oboersm warzywa, daje obrana marchew z tekstem musisz mi pomoc i potrzymac bo sama nie dam rady to chodzi zadowolona. Sciagam pranie podaje jej po jednej skarpetce i zsnosi Oliwce,tacie...moze to sposob,kto wie.....
ty to masz łeb, ze wszystkim sobie poradzisz.
Kinga wstała o 6, teraz padła. Podobny rytm dzisiaj mają.

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
hehehe, to żeś dowcipem zarzuciła, w ramach premii u mnie w pracy można się garba dorobić
tego nie życzę

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-04-26, 12:07   #2780
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
na początku mysle sobie ze pisałaś o J ,i ze jak cos rozsypie to zostawi ....no mój R tez jak rozsypie to zostawi ale jak mu cos zawadza to przepycha za to
no ale teraz wiem ze o tzcie pisałaś . a to normalka .
Cytat:
co mam mu taczki kupic?!

czekam na fote !
Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
, do wszystkich sie nie przyznam .
alem ciekawa
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

bo pol ekranu jest w szlaczki ( wszak bylo bliskie spotkanie z betonem )
.

Cytat:
no może znalazłaś sposób ! tak dalej pójdzie to Ci i drineczka poda
pomocnica mała!
Cytat:
to przy okazji napisz o tym tż, jakie dziwne rzeczy
eeeee nie był by zadowolony

tzt tańczy z Nina - ona uwielbia tanczyc ,a jeszcze bardziej być w parze z tatusiem (a byscie widziały ich razem -nie do opisania jak go sobie przyporządkowuje - figury z baletu nawet walą .spiew tez jest "Mam tę Mooooc! mam tę moc! ...." )
Stary 2014-04-26, 13:01   #2781
bmma
Zadomowienie

Cytat:

tzt tańczy z Nina - ona uwielbia tanczyc ,a jeszcze bardziej być w parze z tatusiem (a byscie widziały ich razem -nie do opisania jak go sobie przyporządkowuje - figury z baletu nawet walą .spiew tez jest "Mam tę Mooooc! mam tę moc! ...." )

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-04-26, 13:07   #2782
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Nestelle filmik krec...pd razu mi sie przypomina film chyba Pan Niania sie zwal, gdxie dxieciaki cronil taki kulturydta i tam dziewczynka go w tutu ubrala i musial na paluszkach tsnczyc
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 13:40   #2783
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Nestelle filmik krec...pd razu mi sie przypomina film chyba Pan Niania sie zwal, gdxie dxieciaki cronil taki kulturydta i tam dziewczynka go w tutu ubrala i musial na paluszkach tsnczyc
...no tak to wyglądało
Ona koniecznie musi isc na jakies profesjonal tance !!!! Jak Twoja Oli .
Stary 2014-04-26, 13:51   #2784
trolla2405
Rozeznanie

czytałam na telefonie wiec wybaczcie ale nie zacytuje, przyznam trochę się pośmiałam, szpiedzy, popaprane sny.....

dla Anielki najsłodsze życzenia z okazji urodzin!!!

Cytat:
Trolla mąż mi kogoś znajomego przypomina

mi chyba dziś jakaś paniusia w samochodzie cyknęła fotkę jak czekałam z wózkiem na przejściu. nie wiem czy mam się szukać na wiocha.pl czy co? wiem,że mistrzynią stylu to ja nie jestem ale bez przesady. normalnie byłam ubrana
raczej nie znasz bo to drugi koniec Polski, a my tylko na wakacje gdzies wyjeżdżamy
a pani może szuka wózka

z tymi fobiami to jestescie niezłe wariatki, ja gazu nie mam, chyba dlatego nie sprawdzam, zdarza mi się dwa razy przed spaniem drzwi sprawdzić

moje fobie:
1.czekając w aucie zawsze go zamykam od wewnatrz zeby mi ktos nie podszedł, otworzył u kradł auta, zwłaszca z dziecmi
2.prasuje na lewej stronie, wszystko, tzn to co prasuje a nie ze wszystko prasuje

Scarlet fajnie ze wpadłaś

młoda chce zebym jej fb załozyła, tatus ma , mamusia ma, czemu ona nie ma?

jesteśmy po basenie, jaka radocha była pogoda do pupy to przynajmmniej sie troszkę zmeczyły, chociaz to chyba ja bardziej niż one
tez deszcz mi wszystko psuje, wziełam się w sobie - biegam w miare regularnie a tu leje i po treningu buuuuuuu
Stary 2014-04-26, 14:02   #2785
Moderna
Zakorzenienie

Monicca chyba wolalabym opcje, zeby jadl, jadl i jadl hihi..

monika temat foteliki - ok, zgadzam sie, ze dziecko powinno siedziec, ale powinna tez byc przeciez funkcja odchylenia, jak dziecko zasnie, bo tak jest wygodniej.. przeciez nikt nie wozi dziecka siedzacego, ktore nie spi w pozycji pollezacej. Z checia poczytalabym cos na ten temat

o witaminie D juz jakis czas temu wlasnie czytalam, ze w naszym klimacie jest bardzo duzo niedoborow, dlatego nawet dla doroslych zaleca sie suplementacje.

ta Tula toddler to jakis hardcore
ja mam w planach nie nosicw nosidle dziecka wiekszego niz 15 kg
ojjj nie!

nie porownywalam Boby z Tula, gdyz nie mam Tuli - pisalam o Boba i Bondolino
ale jak jest zainteresowanie moge zmierzyc Bobe

despa bardzo dobry wpis na tym blogu, bardzo dobry!
nadaje sie na pierwsza strone, albo przynjamniej do klubu, by nie zapomniec

kwiatuszku jak to woza dzieci pod kocami, przy jakiej temperaturze?

no tak, moze jest bardzoiej bezwladne, ale jak dzeicko usnie, to co zrobisz, obudzisz go? Wedlug mnie wtedy trzeba mu zapewnic odpowiedni komfort.. dziwna sprawa

zaczerwieniony nosek? ja bym pewnie wybrala cos lagodzacego jak np. jakis krem z dexpanthenolem ale z checia poczytam, co radzicie

ale boskie zdjecie
moj tak zaglada pod lozko

Tasia tez chcialam mojej coreczce nadac imie Anna slicznie

ty Monku fajne takie natrectwa

cathlyn
w wieku 6 miesiecy to moze bez przeszkod stosowac, a pisalam wczesniej, ze my stosowalismy w wieku 4 miesiecy i bylo idealnie

krzeselko parzy, i zauwazylam wlasnie u nas etap na nasladowanie mamy, czyli mieszanie lyzka/widelcem w misce - on chce sam, jesc, siedzac u mnie na kolanach czysto z takich akcji nie wychodze
maz juz mnie dzis opieprzyl, ze on by inaczej robil (posadzil w krzeselku i ma jesc ze ja to mam jakies nowoczesne/stresujace metody - czytajcie: stresujace waćpana )

tak dupka jest wpadnieta, ale nie moze tez byc za nisko - a zreszta to idzie wyczuc, kiedy jest dobrze, keidy nie - jak jest za nisko, to dziecko "nie sprezynuje" tak dobrze, czuc opor, i od razu czuc to w plecach i na ramionach - dobrze dociagniete nie powoduje dyskomfortu

Agnjeska alz z Jasminki slicznotka w ogole nasze wszystkie dziewczynki sa prze-cudowne

nestelle a plukanie nosa woda z sola (w Rossmanie sa specjalne przyrzady i saszetki z sola)

Amelie sliczna masz corcie

JolanT dobry tekst o sasiedzie

bmma ja podaje witamine D w takich tabletkach, do buzi i sama sie rozpuszcza

OTJ
do klamek, juz? no niezle

scarlett OMG, duzo sily Ci zycze.. i oby do dlugiego weekendu
Stary 2014-04-26, 14:07   #2786
Moderna
Zakorzenienie

zmierzylam na szybko:
Boba panel szerokosc ok.33cm, wysokosc ok.40 cm.
Bondolino panel szerokosc ok.25, poszerzony panel 33cm, wysokosc ok.35-36cm
Stary 2014-04-26, 14:07   #2787
Luna0
Zakorzenienie

Despa super sposob tylko roboty dwa razy wiecej, ale lepsze to niz krzyk
ja to bym sie nawet nie odwazyla prania robic bez K., to jego rozrywka dnia

Nestelle uwielbiam czytac o Twojej rodzince (pewnie jak wiekszosc)
a Ninka koniecznie na profesjonalny taniec, jesli ma checi i jeszcze talent to super!

Moja siostrzenica gra w pilke nozna i ciagle ktos krytykuje ze jeszcze sie jej znudzi, ze to chwilowe itd a gra juz dwa lata i to jej caly swiat. Mecze oglada z takim zapalem jak moj tata. Ale ludzie musza dogadywac...
Za to ja jestem z niej taka dumna! Ostatnio wzielam ja na mecz w sektorze kibicow, pieknie spiewala z chlopakami
Ale nawet gdyby jej sie odechcialo to nikt jej nie broni to przeciez hobby

Aniołek 25.05.2012
Stary 2014-04-26, 14:18   #2788
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo fajnie

ja staram sie jak tylko moge pokazywac dziecku co robie, jak wyglada stol z mojej wysokosci - to na pewno sporo pomaga

u nas histerii nadal brak na spacery jak idziemy na nozkach to bierzemy wozek ze soba i M. bardzo chetnie go pcha, ma z tego bardzo duzo frajdy
i co jakis czas go wkladalam i wyjmowalam, zeby pokazac, ze jak bedzie chcial to go wyciagne z wozka - i tez juz nie ma placzu

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Moja siostrzenica gra w pilke nozna i ciagle ktos krytykuje ze jeszcze sie jej znudzi, ze to chwilowe itd a gra juz dwa lata i to jej caly swiat. Mecze oglada z takim zapalem jak moj tata. Ale ludzie musza dogadywac...
Za to ja jestem z niej taka dumna! Ostatnio wzielam ja na mecz w sektorze kibicow, pieknie spiewala z chlopakami
ehhh..
niech rozwija swoje pasje - znalam kilka dziewczyn grajacych w pilke, do tego przeslicznych wiec to tylko takie gadanie, a przeciez pilka kobiet sie bardzo ladnie rozwija
dobrze, ze chociaz w Tobie ma oparcie
Stary 2014-04-26, 16:14   #2789
trolla2405
Rozeznanie

ale tu cisza,
a ja właśnie wyprawiłam młodą do dziadków, tż pojechał ją zawieźć i cos tam z samochodem bedzie robil, zostalimy sami z malutkim na całe popołudnie
robi się u mnie coraz ładniejsza pogoda, nie pada, może na spacer się wybierzemy?

Cytat:

fajnie ze ma pasje, też bym chciała żeby moje dzieci sobie coś znalazły. takie hobby to często sposób na fajne życie, zdrowe, poznaje się nowych ludzi mnóstwo doświadczeń. boję się zeby moje dzieciaki nie wyrosły na ludków przyklejonych do swoich srajfonów a zycie toczyły na fb. dlatego jeżeli bedzie mnie stać bede je prowadzić to tu, to tam, aż wreszcie znajda dla siebie coś.

Edytowane przez trolla2405
Czas edycji: 2014-04-26 o 16:18
trolla2405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 16:46   #2790
Agnjeska
Zadomowienie

Nestelle a jaki program? Bo ja d...a jestem jeżeli chodzi o technikę a teraz mam nowy tel i dopiero się w nim.nie łapie

Tanczaca Ninke bym chętnie zobaczyła :p

A u nas dzisiaj dzień króla. Na targach byłyśmy i na pokazach magii dla dzieci (:

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości