|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Jak tam starania
? testuje ktos w okolicy 20 maja?
|
|
|
|
#3272 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Część laseczki
witamy się z domu!!! Wczoraj wieczorem ku mojemu największemu zaskoczeniu wypisali nas do domu, bo Malutkiej się już wszytsko unormowało. Ten stan zapalny to była infekcja wewnątrzmaciczna Powód albo jakaś moja infekcja w ciąży lub (bardziej prawdopodobny) za długa akcja porodowa i zbyt wczesne odpłynięcie wód.. Najważniejsze, że jest już zdrowa ( była dla mnie czymś strasznym..Ogólne rzecz ujmują bycie mamą jest cudowne Wszystko mnie w niej zachwyca!!! Ale wiadomo macierzyństwo to (przynajmniej na razie) w moim przypadku nie sielanka z uwagi na to kp... wczoraj wieczorem kolejny nawał pokarmu nie wiem już co robić... Cycki jak głowa, twarde jak kamienie i bolą.. Wiadomo stosuję ciepłe okłady przed karmieniem, zimne po + z kapusty i może i by to pomagało ale Mała nie umie się dobrze przyssać do piersi Butelka którą dostała po porodzie to najgorsze co mogło być!!! Mam żal do personelu szpitala że zrobili to bez mojej zgody! No i teraz to największy cyrk jest z jej przystawieniem, a że to taki mały nerwusek, że jak chce jeść to już i teraz to złości się i płacze dłużej niż trwa samo karmienie, bo jak już się zassie to trwa to od 5 do 12,13 minut i koniec.. a piersi ciągle pełne.. nie wiem co robić???? Dzisiaj budziła się w nocy co godzinę, dobrze że jest z nami moja mama to w nocy ją przebierała a ja tylko karmiłam, bo po tych 6 nocach w szpitalu jestem totalnie zmęczona.. ale szczęśliwa i wierzę, że jakoś się to w końcu unormuje. Dziewczyny karmiace pomóżcie co zrobić z tym nawałem?? No i jeszcze jedno mama i siostra upierają się żeby dać małej smoczka, bo ona ma ogromny odruch ssania (nawet lekarz w szpitalu mówił, ze na bank cycała sobie palce w brzuch) no i teraz ciągle wpycha rączki, drapie się nim itd.. ale ja nie wiem czy podanie smoczka nie zaburzy jeszcze bardziej jej umiejętności ssania piersi???? Co myślicie? podałyście swoim maluchom smoczka tak wcześnie???? Przepraszam, że nie nadrabiam, ale na razie to nie wykonalne.. mam nadzieję, że za jakiś czas się ogarnę.. Ściskam Was najmocniej i najcieplej jak tylko potrafię |
|
|
|
#3273 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie, ok. 30 tys. by wydał na totolotki a wygranych nic
gra od kilkunastu lat w ten sposób ![]() Cytat:
![]() moja mama gra namiętnie, ale czasem tez juz zdenerwowana rezygnuje i jak podejmuje taką decyzję, to wygrywa np tysiaka i gra zaczyna się od nowa ![]() Cytat:
ja mam z kolei lekarza gadułę, na wizycie poopowiada mi zawsze o wszystkim, dosłownie o wszystkim. A że jest przy tym kompetentny, to dobry lekarz ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46184093]Hej! Gdy zakładam mojemu dziecku rajtki, właśnie tak je sobie wyobrażam (Eseska, tak a propos ośmiornicy...)[/QUOTE] Perse, padłam
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2014-04-26 o 10:46 |
||
|
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do nawału nie pomoge..Chyba jedynie przystawiać do skutku. Ja smoczka nie podawałam. Tź zakochany w małej?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
Anitko ja dalam smoczek juz w szpitalu.
A gdy maly nie chcial chwytac to polewalam sobie cyca mm i czul mleczko wiec chwytal. Polecila mi to polozna w szpitalu i dzieki temu wygralam walke o karmienie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3276 |
|
Konto usunięte
|
Anitko, musisz czekać, aż laktacja się unormuje... Możesz odciągnąć laktatorem, ale tylko do uczucia ulgi - jak odciągniesz za dużo, za dużo się naprodukuje i będzie błędne koło. I może też odciągnij trochę przed karmieniem, wtedy malutkiej będzie łatwiej, jak piersi nie będą takie twarde? Teraz Twoje mleczko jest dla niej super cenne, bardzo fajnie, że Wam się udaje kp
![]() Strasznie się cieszę, że jesteście w domu i jeszcze raz gratuluję Czekam na fotki!
|
|
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat teraz w ciazy musi mnie to atakować
|
|
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
anitka, super że już w domu
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
#3279 |
|
Zadomowienie
|
Witam dawno mnie nie było tutaj przepraszam
.Nie mam kiedy pisać cały czas się coś dzieje. Po świętach siedziałam parę dni u rodziców na wsi- tam nie ma internetu, więc byłam skazana na telefon, później trochę u teściowej ( sprężyna TŻ pilnuje mnie żebym nic nie robiła jak jest w pracy) . Trochę znajomi i tak mi mija czas. Czuję się dużo lepiej nie mam już (odpukać) żadnych skurczów. Ostanio się tylko przeziębiłam i mam strasznie zapchany nos i zapalenie spojówek. Dzisiaj byłam na badaniach: mocz, morfologia, cytomegalia i dodatkowo zrobiłam glukozę, a we wtorek mam wizytę i oczywiście się okropnie boję. Anitko cieszę się że jesteście w domu i moje gratulacje, bo chyba nie złożyłam Jojla bardzo się cieszę z pierwszej udanej wizyty. Spokojnych 9 miesięcy.
|
#3280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie martw siè,na pewno wyniki i wszystko inne będzie ok Pisz częściej co u was
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3281 | |
|
Wtajemniczenie
|
chyba ja, i ktoś jeszcze na pewno!
![]() Cytat:
dostawiaj ją niech ciumka buziaki dla Was ogromne i jeszcze raz gratulacje!
|
|
|
|
|
#3282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tez mialam pimafucin.. Anitko, gratuluje i zazdroszcze samozaparcia z kp.. dacie rade.. Najwazniejsze, ze Malutka juz zdrowa.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
Anitka super że już w domku! Bardzo się cieszę, ja sobie tego nie wyobrażam jak tam będę miała siedzieć ileś dni
Czekamy na fotki Edytte dobrze że już lepiej...TY już II trymestr masz to już lepiej się i czujesz a Tż dobrze że dba, mój też nie pozwala mi nic robić .... tzn no jakiś obiad tam coś zawsze zrobię ale bez szaleństwa...Jojla jak tam Kochana?? Fiol mi dała tylko ten pimafucin bo miałam załatwić w aptece bez recepty a później bym doniosła ale nie dało rady i teściowa mi szybko do rejonowego poleciała i przepisał...mam nadzieję że przejdzie po tym chociaż ja objawów nie mam....
|
#3284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z laktacją nie pomogę niestety ale myślę, że za kilka dni sytuacja się unormuje i wypracujecie sobie swój własny system ![]() Cytat:
![]() No i nie rób nam tak więcej, martwiłyśmy się Cieszę się, że nie masz już skurczy a TŻ z teściową dbają, żebyś się nie przemęczała dziś mam się lepiej niż wczoraj, po śniadaniu trochę mnie mdliło ale już przeszło, (.)(.) wciąż bolą. a Ty jak się czujesz? Współczuję grzybka, to takie podstępne paskudztwo... dobrze, że masz leki. Zeberka ma dziś wizytę, ciekawe czy się dowiemy w końcu kto tam mieszka w brzuszku
|
|
#3285 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem czy już to widziałyście, wzruszająca historia. Chłopiec urodzony w 25 tc. Mama 4 dni po, po raz pierwszy bierze go w ramiona. Flilmik zrobił jej na urodziny mąż... piękny prezent. a 6:04 ...
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2014-04-26 o 16:29 |
|
|
|
#3286 |
|
Konto usunięte
|
popłakałam się jak tą kruszynkę zobaczyłam
|
|
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
Meire Ale po porodzie wszystko w dzieckiem było w porządku prawda?
Boję się każdej infekcji |
|
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
Jojla ja czuje sie dobrze, wczoraj było kiepsko bo głowa mnie ćmiła, z rana pociągło mnie
potem wizyta....A po wizycie byliśmy w pizza hut a później maraton po sklepach...Hope ja to widziałam, wzruszające bardzo!!
|
#3289 |
|
Raczkowanie
|
Moze Wy mi poradzicie
? Jeśli staramy się o dzidziusia i przytulamy się codziennie, to nie jest to źle... tzn nie osłabi to nasienia i nie zmniejszy naszych szans?
Edytowane przez daria715 Czas edycji: 2014-04-26 o 17:26 |
|
|
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja Zuza urodzila sie zupelnie zdrowa.. Ja zobaczylam ten filmik i obejrzalam jeszcze co tam obok byly o tych dzieciatkach, co umarly.. I rycze, jak glupia.. Po co ja to ogladalam.. dziekuje Bogu, ze w calym tym nieszczesciu zabral mi dziecko tak szybko.. I nie musialam go widziec juz rozwinietego.. Teraz mam dola przez te filmy... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3291 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
juz mozesz?![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3292 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja ostatnio to bym w ogóle mogła jeść cały czas, tylko potem mi niedobrze ![]() Cytat:
|
|
#3293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tego zalecenia sie trzymam, zeby armia byla silniejsza.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
Popłakałam sie..
|
|
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
no mogę, nic nie mówiła że nie ... krwiaka już nie ma....z resztą raz na jakiś czas tylko ... a tak to leżę i sie oszczędzam...wczoraj w sumie też bo więcej w PH przesiedzieliśmy ale fakt faktem padnięta byłam już....
Cytat:
A jak na początku miałam mdłości to co chwila jadłam....bo jak jadłam to lepiej się czułam i mdłości nie było...a teraz mi już przeszło i mogę dłużej nie jeść...a od ostatniej wizyty schudłam 1kg w sumie, wczoraj jak poszłam na pobranie krwi na ten test pappa to wskoczyłam szybko na wagę u pielęgniarek żeby zobaczyć...
|
|
#3296 |
|
Wtajemniczenie
|
kobitki powiedzcie mi co robić.
biorę encorton 1x dziennie, teraz wypada pora wzięcia go, no i acard 2x1, druga tabletka acardu wypada kolo 22. wychodzę dziś na babski wieczór no i chętnie bym się delikatnie napiła winka czy drinka i nie wiem czy brać ten enocrton jescze dzis i acard? czy wziąć tylko encorton? czy acard i tak wziąć potem? myślałam o opcji dzis darowania sobie tej drugiej dawki acardu. Poschizowalam sie troche z tymi lekami
|
|
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak pije wino wieczorem, a acard rano lykam, to chyba tragedii nie ma, co?.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3299 |
|
Raczkowanie
|
myślicie, że 11 dni po owulacji beta już będzie w 100% wiarygodna?
|
|
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
Tak.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:07.

? testuje ktos w okolicy 20 maja?

Powód albo jakaś moja infekcja w ciąży lub (bardziej prawdopodobny) za długa akcja porodowa i zbyt wczesne odpłynięcie wód.. Najważniejsze, że jest już zdrowa 

gra od kilkunastu lat w ten sposób
wygrana chociaż gwarantowana
Ale najważniejsze że wszystko ok
Czekam na fotki!
Akurat teraz w ciazy musi mnie to atakować

.

i tez mialam pimafucin..
dacie rade.. Najwazniejsze, ze Malutka juz zdrowa.. 
potem wizyta....
dziekuje Bogu, ze w calym tym nieszczesciu zabral mi dziecko tak szybko.. I nie musialam go widziec juz rozwinietego.. Teraz mam dola przez te filmy...
juz mozesz?