![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
witam sie na odchowalni i wstawiam opis porodu
![]() opis ![]() Skurcze zaczęłam czuc ok 22ej w piątek, ale myślałam , że to nie to , poza tym zjadlam dwie paczki żelków i zasnęłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() czwartego dnia po porodzie, mały wymiotował krwią ale sie okazało ze od moich sutkow, ponadto podczas obchodu tego samego dnia sie okazalo w czasie sprawdzania rany ze zaczela z niej sikac krew, no i wyszlo ze mne źle zszyli , mam mała dziurke, musieli założyc laszę na odplyw krwi, nie wspominam juz o krwiakach na brzuchu, ale njwazniejsze z juz po ![]() ale nigdy więcej porodow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Witam sie i ja
![]() Staram sie cxytac na biezaco, ale nie wyrabiam. Sporo spadlam w statystykach i jestem na rowni z nadzwyczajna ![]() Tyle cennych rad piszecie a mi to umyka, przez brak czasu ![]() Wzruszylam sie, ze juz odchowalnia ![]() ![]() I tyle, bo moj niuś dzis strasznie nerwowy ![]() No i dopinguje lutien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |||
Moderator
|
Cytat:
Nie potrafie malego samego na chwile zostawic bo mi smutno ze on tak sam lezy... Cytat:
No i kiepsko z tym szyciem - no ale bylo minelo ![]() Cytat:
![]() ![]() Poprawilas mi humor ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#35 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj brat bardoz dlugo byl w specjalnej wkladce, ale moja mam robila to bardzo sumiennie i unikneli szyn dzieci ich zazwyczaj nie lubia, wiec tryzmajcie sie dzielnie jeszcze pamietam, jak moja mama jezdzila z bratem w spacerowce i bylo widac, ze ma wkladke, to czesto ludzie stawali i sie dziwili i pytali co on tam ma. Raz moja mama nie wytrzymala i powiedziala jednej wyjatkow wrednej babie g… ![]() Cytat:
![]() Lutien ![]() ![]() ![]()
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
za to ja się zdziwiłam swoim 8 miejscem :P
chyba też powinnam opisac poród, ale jakoś nie mogę się zebrać. |
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co to za specjalna wkładka?? Ja miałam kupić pieluchę ze strony bubibaby, mam nadzieję że faktycznie pomoże. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wasze dzieci w dzień nie spią, moje spi, ale tylko jak deszcz pada, czyli dziś spała i chyba ze 3 tyg temu ostatnio ![]() ![]() A mamusie karmiące mm, ile Wasze dzieci jedzą i co ile czasu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Wtajemniczenie
|
czarnamadonna - twój opis porodu nie zachęca do rodzenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
My już tutaj
![]() lutien spiesz się ![]() Smarrita ![]() czarnamadonna1982 dobrze że już po ![]() współczuje przeżyć Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
witam - oby jako tako odchować te dzieci
![]() ![]() macham łapką i spadam ![]() od 15-tej mamy ryk w domu ze az sie cos robi a ja rycze razem z młodym ![]() a on placze takimi wielkimi łzami juz!!! ehhh ![]() jestem zszokowana jaka roznica jest miedzy moimi dziecmi. doslownie niebo a ziemia! beautiful straszna tragedia ![]() ![]() niech malenka spi z Aniołkami [*] przejrzałam statystyki - ja nawet nawet ;p ciekawe co u kolby? moze ją wywołam i sie odezwie ![]() elunka mój to w ogole weekendów nie znosi, wtedy ma najwieksze ataki kolki, a jak sa goscie to juz w ogole - nie przestaje nawet na minute- tak jak dzisiaj ![]() Ela mnie tez przerasta to wszystko ![]() co do zasypiania - ja nie uczę bo mój placze za duzo - nie chce mu dokladac. a takie przeczekiwanie az zasnie sam z ryku to nie dla mnie ![]() troche to okrutne! |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
mariola trzymam kciuki za KP
![]() czarnamadonna ![]() no ale grunt ze to juz za toba lutien ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
Smarrita trzymam kciuki za bioderka!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamietam tylko ze to było na zamowienie i wymiar robione i nosiło sie na ubranie. Dokładnie nie pamietam bo to było 24 lata temu ![]()
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
hello
Witam się na odchowalni ![]() Pojawiam się rzadko, ostatnio u mnie też ciągle wrzaski słychać ![]() Castia, my teraz testujemy lek robiony w aptece, na razie dwa razy Mikołaj dostał i gazy wyszły a on zasnął jak aniołek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
Smaritta
![]() Czarnamadonna współczuję porodu :głasiu: ale już wszystko dobrze i to najważniejsze ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
moje serce tez pęka, jak lezy spokojnie, ale jak rgczy to odkladam, a ona ryczy mi sie robi zal, biore na reke, ona dalej ryczy to juz mi nie jest zal ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Trafilo na biedna babke :P Cytat:
![]() Tylko, ze u Ciebie to kolki, a u mnie ewidentnie zmeczenie i fochy, na Twoim miejscu tez nie uczylabym narazie zasypiania. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
Cytat:
chyba nie musze nic dodawac ![]() TeQiba ![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Czarnamadonna emocjonujacy opis. Strachu sie najadlas, ale juz wszystko ok na szczescie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
dziewczyny karmiące mm czy podajecie witaminę D3????
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Wtajemniczenie
|
![]() witam sie na odchowalni ![]() nie moge uwierzyc kiedy to zlecialo kurcze ja wypadlam z pierwszej 10-tki ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
Jedno popołudnie mnie nie było i już jesteśmy na odchowalni
![]()
#54 | |||
Rozeznanie
|
Witam na odchowalni
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Z tego co wiem to wit. D podaje się niezależnie czy dzieć jest karmiony MM czy KP. Witaminy K się nie podaje przy MM. Ale mogę się mylić, jeszcze nie byłam u pediatry a notatki ze SR gdzieś mi się zapodziały ![]() Napiszę w skrócie co u nas. Antoś na zmianę jest aniołkiem albo małym awanturnikiem. Walczę o KP. Pokarm mam ale mały szybko się wkurza i niby szybko najada. Tylko, że po takim karmieniu budzi się bardzo szybko i znowu chce jeść na 5 minut. Ściągam więc pokarm i odmierzam butlą porcję- wtedy jest lepiej. Mój TZ angażuje się w 100%, ostatnio patrzę a on nasz wątek czyta post po poście i cytuje mi co ciekawsze ![]() ![]() Szkoda, że małż karmić piersią nie może ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() 21.04.2014 szczęśliwa mama Antosia ![]() ![]() ![]() Aparatka: góra 27.06.2014 Edytowane przez niezapomnijkaa09 Czas edycji: 2014-04-26 o 22:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Wtajemniczenie
|
I ja się witam! i od razu zmykam tulić Ewę. Ona tak pachnie że mogłabym ją zjeść
![]() Na którym miejscu gaduł wątkowych jestem? |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
Ela
![]() Niezapomnijkaa ![]() Wysłane z telefonu... ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Bebe niby 37 :P zresztą proszę https://wizaz.pl/forum/misc.php?do=whoposted&t=747951 Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oby dalej tak dobrze pomagalo ![]()
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje dziecko spalo od 21 do 5 rano :0 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#59 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hej!
Może zdążę przed robotą... ![]() Cytat:
![]() Nawet nie wiedziałam, że są jakieś statystyki. Na jaki kolor? Pokażesz się? Cytat:
![]() A córa nieźle Ci powiedziała. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Koniec końców nie kupiliśmy niczego. Tatko poczytał, że najlepsza jest sól morska i tego używamy (jak Mała pozwoli a nie lubi strasznie). Kupił jeszcze jakąś maść majerankową, podobno dobra na wiele rzeczy, ale jej jeszcze nie używałam. Moja (6tyg.) je jakieś 700 (plus/minus) na dobę. A co ile to różnie bywa. Średnio co 3 godziny ale to zależy ile zje za jednym razem. Jak mniej to potrafi i po godzinie znów się upomnieć. Cytat:
![]() Tak, trzeba ją podawać, tylko wit. K nie trzeba. Cytat:
![]() Limonka musisz chyba zmienić swój podpis. Domyślam się, że odkąd masz Emilkę jesteś bezbronna nie tylko wtedy, gdy schnie Ci lakier na paznokciach ![]() A ja dziś wytuliłam i wycałowałam Niusię za wszystkie czasy i jestem happy ![]() ![]() ![]() Miłego dnia dla Was ![]()
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry :-*
Virginia ja też nie wiedziałam :P zaszalałam na mroźny brąz a mam nie równo pod sufitem bo miałam ccaly czas farbowane u góry na czarno a druga część włosów na czerwono a jaka mądra osoba farbuje brązem czerń ![]() Margo na nosek najlepiej sól morska ![]() Meluzyna u nas średnio tak jak u Virginii ok 700ml też co 3h pod warunkiem że wypije całe 120ml a to graniczy z cudem więc co h jest larmo :P Virginia piszesz długo i na temat ;D fajnie że dzisiaj masz więcej czasu. ![]() Dziewczyny macie riebuki czy najki? ![]() Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.