Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-26, 12:49   #4801
Klaudenc
Moderator

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
- Gdyby był dostępny w UK...

- A właśnie, dziewczyny z UK, znacie może jakiś tutejszy internetowy sklep z półproduktami?
przez przypadek dziś znalazłam
http://www.aromantic.co.uk/
moje włosy muszą być rekordowo odwodnione. na noc miałam rzepakowy, zmyłam szamponem lekkim, na to dałam maseczkę z siemiania na 25 min, spłukałam i nałożyłam jeszcze raz ten sam olej i na to odżywkę dr. organics arganową która jako odżywka słabo, ale jako maska jest dobra i tak godzinę trzymałam. spłukałam mieszaninę i o moje zdziwienie nie potrzeba było umycia odżywką - nałożyłam garniera z lnianym, troszku kremu boots i wysuszyłam suszarką, a zajęło mi to dużo czasu. ostatnio same schły ekstremalnie szybko. Nie są obciążone, trochę się pokrećkały, są bardziej miękkie. Jestem w szoku bo jak kiedyś nawet lekką odżywkę nałożyłam to miałam takie przyklapnięte i obciażone często. Cóż, myślę że będę olejować znowu i odżywiać tak bardziej bogato ze 2x na tydzień bo najwidoczniej włosy tego bardzo potrzebują.

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-04-26 o 14:10
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 13:45   #4802
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
ja tej isany używam jako b/s - bardzo lekka jest
czyli nie ma innej isany bez spłukiwania?To i ja spróbuję ją dać jako b/s,

W oczekiwaniu na kolejne szczęście

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-04-26 o 13:50
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 15:34   #4803
natalcia250
sentimental animal

niedawno zakończyłam moją półroczną przygodę z kolorem czerwonym i znów jestem brunetką; nie wiem co mi odwaliło z tą czerwienią
chyba w środę idę ściąć włosy, w zamiarach mam jakieś 5-7 cm, ale szkoda mi trochę. chociaż z drugiej strony coraz częściej myślę nad sensem zapuszczania włosów, skoro im są dłuższe tym bardziej beznadziejne rzadkie włosy jednak nie powinny być długie, chyba zetnę i zatrzymam się na długości do ramion znalazłam ostatnio swoje stare zdjęcia (2012 rok, aktywnie się tu wtedy udzielałam) i tylko się upewniłam co do decyzji o ścięciu. obym potem nie żałowała :P
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 16:30   #4804
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
niedawno zakończyłam moją półroczną przygodę z kolorem czerwonym i znów jestem brunetką; nie wiem co mi odwaliło z tą czerwienią
chyba w środę idę ściąć włosy, w zamiarach mam jakieś 5-7 cm, ale szkoda mi trochę. chociaż z drugiej strony coraz częściej myślę nad sensem zapuszczania włosów, skoro im są dłuższe tym bardziej beznadziejne rzadkie włosy jednak nie powinny być długie, chyba zetnę i zatrzymam się na długości do ramion znalazłam ostatnio swoje stare zdjęcia (2012 rok, aktywnie się tu wtedy udzielałam) i tylko się upewniłam co do decyzji o ścięciu. obym potem nie żałowała :P

Czasem lepiej jest sobie odpuścić zapuszczanie

Dziewczyny czy któraś z was używała może henny heenara ? Głównie chodzi mi o to czy ona po jakimś czasie wypłukuje się z włosów. Chciałabym zmienić trochę kolor włosów, dodać im takiego miedzianego, może lekko czerwonego odcienia, ale chciałabym żeby kolor się całkowicie wypłukał po jakimś czasie. Podpowiecie coś ?
Zapraszam na zakręconego bloga

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta

Edytowane przez wojownicza ksiezniczka
Czas edycji: 2014-04-26 o 16:36
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 17:25   #4805
Joanku
Zadomowienie

też mnie bardzo interesuje ta henara, nie mam zbyt wielu opinii ale podobno łapie na najpiękniejsze rude odcienie.
na tym mi zależy a nie na czerwoności...

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 17:44   #4806
Wiolkaa93
Wtajemniczenie

GG do Wiolkaa93

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
ja tej isany używam jako b/s - bardzo lekka jest
też jej używam jako b\s, kupiłam nawet 2 opakowania
A używał ktoś szamponów z tej serii?
Wiolkaa93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 17:48   #4807
Curly81
Wtajemniczenie

uzyłam tej odzywki dzisiaj jako b/s i jest ok,rzeczywiście bardzo lekka jest,nie obciąża.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 20:56   #4808
phero_nike
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Witaj witaj
Puch to częsta zmora fal i loczków, ale można go ogarnąć. Używasz olei, które lubią (ale nie muszą) powodować puch, zwłaszcza na wysokoporowatych (oliwa, awokado, amla czasem też).
Ja bym postawiła na coś nierafinowanego z przewagą omega 6, może orzech włoski albo pestki dyni? Dobrze dobrany olej skutecznie niweluje puch

Jak u Ciebie z proteinkami, używasz, jak często i jakich
Co dokładnie Mysia Ci nałożyła? Zazdroszczę wizyty u niej
Mysia poleciła mi olej z orzecha wł., ale na razie nie miałam okazji kupić, więc skusiłam się na awokado. Chyba jednak zużyję go do czegoś innego.
Proteiny nakładam po każdym myciu, zaraz potem idzie emolient. Odżywki polecone przez Mysię: Isana, Haarkur Asia, Biovax proteiny mleczne, Syoss hair perfection keratin i kallos keratin. Czasem trzymam chwilkę, czasem dłużej. Rzeczywiście służy to moim kapryśnym włosiskom. Głupio mi, ale tak mi się dobrze rozmawiało z Mysią, że zapomniałam zapytać co mi nałożyła na włoski Napiszę jej maila z zapytaniem i dam znać. Cieszyłam się po tej wizycie jak głupia, bo zgodnie z tym co mówiła, moje loczki na drugi, trzeci dzień były nadal sprężyste, a przy tym mogłam je spokojnie lekko przeczesać, nie były splątane i nie traciły kształtu, nawet te z tyłu! Polecam każdemu

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że po swojej wizycie u Mysi też będę się zachwycać
Jestem tego pewna Klientka przede mną również wychodziła z bananem na twarzy

Do dziewczyn z AZS: Mysia poleciła mi szampon z Floslek, Elestabion niebieski (kosztuje ok 15zł), który całkiem fajnie niweluje swędzenie i nawilża skórę głowy. Stosuję niecały miesiąc i jak na początku nie czułam poprawy tak teraz czuję różnicę. Stosuję go 2x/tyg (myję głowę ok 2-3 razy w tyg)naprzemiennie z bezSLSowym i oczyszczającym. Zalecam potrzymać ok 3-5min na głowie. Ja czynność tą powtarzam dwukrotnie, zgodnie z poleceniami producenta.

wymiana kosmetyków
wymiana ubrań

Edytowane przez phero_nike
Czas edycji: 2014-04-26 o 21:08
phero_nike jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 21:26   #4809
april_20
Zadomowienie

Jedwab nakładacie na mokre czy suche końcówki?
Stary 2014-04-26, 21:44   #4810
Milena_ 798
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez phero_nike Pokaż wiadomość
Do dziewczyn z AZS: Mysia poleciła mi szampon z Floslek, Elestabion niebieski (kosztuje ok 15zł), który całkiem fajnie niweluje swędzenie i nawilża skórę głowy. Stosuję niecały miesiąc i jak na początku nie czułam poprawy tak teraz czuję różnicę. Stosuję go 2x/tyg (myję głowę ok 2-3 razy w tyg)naprzemiennie z bezSLSowym i oczyszczającym. Zalecam potrzymać ok 3-5min na głowie. Ja czynność tą powtarzam dwukrotnie, zgodnie z poleceniami producenta.
przydatne rozejrze sie
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 21:51   #4811
phero_nike
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez april_20 Pokaż wiadomość
Ja raczej na mokre, choć na suche też się czasami zdarza.

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Pokaż wiadomość
przydatne rozejrze sie
Może nie czuję spektakularnego efektu, ale jest poprawa, a to już coś
Szampon kupiłam w aptece DOZ.

p.s masz przecudowne skrętki!

wymiana kosmetyków
wymiana ubrań

Edytowane przez phero_nike
Czas edycji: 2014-04-26 o 21:52
Stary 2014-04-26, 22:18   #4812
bijum
Raczkowanie

Cytat:
Ja nakładam na takie wilgotnawe, a w wyjątkowo puchowe dni drugi raz nas suche.

Jejku, tak dawno mnie tu nie było! Przeglądam Was od czasu do czasu, ale jakoś nigdy nie mam nic do dodania i tak mnie już z dwa tygodnie zeszły. W codzienniku wszystkie pięknie! magda1706 - mój absolutny ideał! *.* Ja od siebie nie mam co wrzucić, ostatnio kompletnie nie mam sił na stylizowanie włosów, więc ciągle są takie pokopane leniwe fale, jak to mają w zwyczaju.

Zapiski z życia Włosomaniaczki

58. Moje kosmetyczne dziwactwa i sekrety.

Rozdanie u Bijum!

Edytowane przez bijum
Czas edycji: 2014-04-26 o 22:29
bijum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 22:21   #4813
iwonsia01
Zadomowienie

Hej, czy ta nowa szata graficzna BD to tylko zmiana szaty? Nie zmieniali nic w składzie? Od kilku dni (mniej więcej od czasu mojego zakupu) strasznie swędzi mnie głowa. Masakra. Nie wiem czy to własnie nie po BD? hmmm. Mam wrażenie jakby wszystko od szyi po czubek włosów mnie swędziało.
Stary 2014-04-27, 10:22   #4814
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez phero_nike Pokaż wiadomość
Jestem tego pewna Klientka przede mną również wychodziła z bananem na twarzy
Oby. Z moimi kilkoma loczkami na krzyż będę wyzwaniem

Cytat:
Zawsze na mokre
Stary 2014-04-27, 11:25   #4815
Montanka
Rozeznanie

Hejka. Dziewczyny, mam pytanie. Czy nakładacie olejki na włosy na dodatkowo nałożoną przed olejowaniem odżywkę? Tak Was czasem podczytuję i widzę wpisy typu "nałożyłam olejek na standardową mieszankę nawilżającą". Olejuję włosy od lutego, ale zwykle nakładam olej na dwudniowe włosy. Pielęgnuję włosy Waszymi metodami: olej na noc, mycie alterra, nawilżanie aktualnie kallos latte na godzinkę, czasem dwie i na koniec joanna, czasem na końcówki olejek, żel dla utrwalenia (issana, albo joanna, czasem glutek lniany).
Stary 2014-04-27, 11:31   #4816
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
Hejka. Dziewczyny, mam pytanie. Czy nakładacie olejki na włosy na dodatkowo nałożoną przed olejowaniem odżywkę? Tak Was czasem podczytuję i widzę wpisy typu "nałożyłam olejek na standardową mieszankę nawilżającą". Olejuję włosy od lutego, ale zwykle nakładam olej na dwudniowe włosy. Pielęgnuję włosy Waszymi metodami: olej na noc, mycie alterra, nawilżanie aktualnie kallos latte na godzinkę, czasem dwie i na koniec joanna, czasem na końcówki olejek, żel dla utrwalenia (issana, albo joanna, czasem glutek lniany).
metod nakładania oleju jest wiele - na suche, na mokre, na odżywkę. I tak właśnie nakładasz odżywkę i olej - u niektórych lepiej wchłania się przez to.
Ja bym jedynie trzymanie kallosa latte skróciła do pół h maks. godzinę, ponieważ włos mokry za długo trzymany się rozmiękcza. Ja np. zauważyłam u siebie że jak trzymałam godzinę to efekt był gorszy a jak trzymałam 15 min to wystarczało
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 13:03   #4817
201605161428
Konto usunięte

Ja zaliczyłam dziś wizytę u fryzjera - wizażysty i dosłownie popłakałam się na fotelu.
Najpierw obwieścił mi, że mam na głowie nierówne siano. Potem zarządził, że mam się ściąć na faceta, bo tylko to je uratuje. Następnie powiedział, że oleje to pic na wodę i gówno dają, więc tylko marnuje czas. Po czym stwierdził, że nie ma sensu, abym stosowała maski i odżywki, bo nic mi już nie pomoże, a to tylko obciąża włosy i je pogarsza. Rzecz jasna wszystkie proponowane fryzury serwował mi proste, mając w dupie, że lubię swój skręt. Koniec końców uciekłam stamtąd nim tknął je nożyczkami, bliska łez.
Aktualnie mam humor pod hasłem: "mam to w dupie, nie chce Was już" i jestem bliska wyrzucenia ze złości wszelkich odżywek, olejów i masek, bo stale za tym gonie i robię i się staram, a potem takie rzeczy słyszę.

Edytowane przez 201605161428
Czas edycji: 2014-04-27 o 13:05
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 13:06   #4818
judis
Zadomowienie

witam Was!
narazie trochę pobieżnie przeglądam wątek, bo sporo informacji a mało czasu
Moje włoski są raczej suche i cienkie niestety, a ostatnio również wypadające... Jako że natrafiłam na promocję, zdecydowałam się kupić olejek łopianowy ze skrzypem i właśnie jestem po pierwszym użyciu
Tak jak producent zaleca nałożyłam podgrzany na skórę głowy, dodatkowo jeszcze lekko we włosy, szczególnie końcówki, owinęłam w ręcznik i odczekałam jakieś 30min, po czym zmyłam szamponem. Na jeszcze mokre włosy nałożyłam odżywkę Isany (zwykle ją spłukiwałam, ale wiele z Was używa jako b/s więc postanowiłam spróbować), lekko wgniotłam we włosy. Na koniec podsuszyłam lekko ciepłym strumieniem, suszyć muszę bo myje włosy codziennie rano tuż przed pracą..
W załączeniu efekt
Myślę że jest ok, zobaczę pod koniec dnia.

Dzięki za świetny zbiór rad, będę przeglądać wątek i w miarę możliwości dzielić się swoimi odkryciami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ja.jpg (40,4 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ja2.jpg (61,1 KB, 25 załadowań)
judis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 13:14   #4819
Joanku
Zadomowienie

O losie.
Pomagam ile mogę, odpisuję do nowych dziewczyn [witajcieee ] odpowiadam na fejsbukach i masz babo placek, teraz u mnie kryzys...

Dziewczyny co to się ostatnio u mnie dzieje ;/ Skręt sobie znów poszedł, olał, nie wrócił...
Po żelach mam masakre, tępe, suche włosy, warstwa górna mimo cudów wianków to nagle puch i malaria [już wiem jak to wkurza bo problemu spuszonego wlosia nigdy nie miałam] po moich pieknym skręcie nie pozostało nic
;<
Oto proszę po ostatnim myciu pare dni temu...

Juz dawno takiego bałaganu nie było, choć mój TŻ mówi, że na fotce tego nie widać ale w realu sa sliczne i mają taki śmieszny drobny skręt.
zakładam jednak, że tż się nie zna po przecież widzę, macam i czuję że coś nie tak ;P

Suche nie są bo standardowy mix nawilżającym olej na całą noc alterrka pod czepek więc może przenawilżenie ALE równowazone były normalną dawką protein i sama już nie wiem co im.

Dziś jadę na minium. Za karę. Chciały to mają.
Sumując drogie moje;
1. Poproszę o poradę o co może chodzić,
2. Co sądzicie o wymieszaniu Joanny mrożącej z glutem?

PS. Jako że czasu nie było, dzięki Wam kochane za komplementy koloru i w ogóle włosiorów. Nie chce zaśmiecać forum podziękowaniami pod każdym postem...
Szczególnie chciałam powiedzieć; Magda Matko kochana osłabil mnie codziennik.
Iwona kolorek mniam!Bardzo ładny!
A w ogóle wszystkie Was się fajnie ogląda.
Stary 2014-04-27, 13:16   #4820
sereniti
Zakorzenienie

ja używałam heenary długo i na moich naturalnie ciemnych włosach dawała bijącą po oczach miedź - podejrzewam ze na jaśniejszych włosach będzie marchew - mnie bardzo wolno się wypłukiwała do kasztanowego koloru, jedyny minus to przesusza włosy ale wiadomo - zioło
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 13:25   #4821
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
Ja zaliczyłam dziś wizytę u fryzjera - wizażysty i dosłownie popłakałam się na fotelu.
Najpierw obwieścił mi, że mam na głowie nierówne siano. Potem zarządził, że mam się ściąć na faceta, bo tylko to je uratuje. Następnie powiedział, że oleje to pic na wodę i gówno dają, więc tylko marnuje czas. Po czym stwierdził, że nie ma sensu, abym stosowała maski i odżywki, bo nic mi już nie pomoże, a to tylko obciąża włosy i je pogarsza. Rzecz jasna wszystkie proponowane fryzury serwował mi proste, mając w dupie, że lubię swój skręt. Koniec końców uciekłam stamtąd nim tknął je nożyczkami, bliska łez.
Aktualnie mam humor pod hasłem: "mam to w dupie, nie chce Was już" i jestem bliska wyrzucenia ze złości wszelkich odżywek, olejów i masek, bo stale za tym gonie i robię i się staram, a potem takie rzeczy słyszę.
Aż walnę posta pod postem bo mnie zatrzęsło!!!!!!!!!
'Unlajku' kochany, otrzyj łzy i 'posłuchaj'.
To, że kompletny idiota-konował próbuje zrobić Ci na głowie coś co obfotografuje i wrzuci do folderu dla kolejnych szukających pomocy, próbował naciągnąć i naopowiadał Ci bzdur to nie, znaczy, że masz mi się poddawac!!!

1000 dziewczyn zauważa różnicę po olejowaniu, mniejszą większą ale załóżmy ze jest. Niech z tego co 5 nie widzi I CO Z TEGO!
Ile olejujesz? Nie wierzę, że masz az tak tragiczne i rozległe zniszczenia że jedyna opcja to cięcie na chłopa.

Widzisz pajac chciał Ci wcisnąć pewnie swoje 'profesjonalne' kosmetyki dlatego skrytykował Twoje dążenia do odpowiedniej pielęgnacji i jesli ignoruje fakt jak Twoje włosy będą wyglądać po cięciu bez jego stylistycznej ingerencji to bardzo dobrze, ze nawiałaś!!!!
Wielu fryzerów próbowało mi wręcz wmawiać że od oleju to mi włosy będa wypadać i skóra będzie się przetłuszczać tragicznie bo, co gorsze zakłady fryzjerskie dzięki blogom i internetwoym forum TRACĄ KLIENTÓW, bo dziewczyny potrafią sobie coraz lepiej radzić i nawet podcinanie końcówek to już nie ich biznes bo włosomaniaczki potrafią same.

Mi oleje cudów nie zrobiły ALE I TAK olejuję 2x w tygodniu bo włosy sa mięsiste i widać że służy, choć jak odstawiam to tragedii nie ma. Są dziewcztny które olejowanie chwalą nad życie i dla nich to był ratunek.

CIERPLIWOŚCI MOJA DROGA, powoli. Wstawiaj foty, pokaż no tę swoją 'tragedię' i nie denerwuj się.

Idiota!
Stary 2014-04-27, 13:26   #4822
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Mistrzem marketingu to ten człowiek nie jest Dobrze, że od niego wyszłaś I nie przejmuj się tym, co Ci mówił, bo już po samym tekście o olejach widać, że zwyczajnie się nie zna.
Stary 2014-04-27, 14:04   #4823
201605161428
Konto usunięte

Olejuje włosy miesiąc i wszyscy znajomi mówili, że są ładniejsze, bardziej błyszczące i takie wydają się mocniejsze, więc szłam z przekonaniem, że są nieco zadbane. A tu mi mówią, że się co najwyżej na śmietnik nadają. Dzięki Bogu, że nie dałam mu ich obciąć, bo chyba bym z domu przez miesiąc nie wyszła.
Zrobię dziś fotkę z przodu i z tyłu i wrzucę tutaj.
Stary 2014-04-27, 14:08   #4824
iwonsia01
Zadomowienie

Joanku takie coś co opisujesz ja mam właśnie po żelach sklepowych:/ Nie znoszę tego uczucia szorstkości, jakiegoś dziwnego skrętu. Dlatego właśnie tak lubię kremy do loków, bo po nich tego nie mam. Teraz też kupiłam Joannę elastyczną i mam to samo co Ty;[

Moje włosy z kolei dały mi dziś karę na długo. Wiem wiem jestem wariatką. Niedawno przyciemniłam leciutko te włosy (co pokazałam wam na fotce). Pisałam, że na żywo kolor jest mniej jednolity. Od 3 lat miałam swoją ulubioną farbę, idealny kolor no ale człowiek głupi jest...No i wkurzało mnie to, że odrost był bardziej złoty niż reszta i kupiłam Karmelową Czekoladę z Welli. O zgrozo zawsze widziałam, że mega ciepłe kolory jak rudy mi nie pasują ale musiałam się oczywiście w tym znów utwierdzić!!!!:[ Pomalowałam dla próby kilka GÓRNYCH partii włosów tym kolorem i znów wiem, że jednak nie mogę takich mieć. Dziś kupiłam moją Kochaną Londę nr 17 dla wyrówania i odratowania tych włosów w jeden kolor, ale nie mogę tak od razu jej położyć. Poczekam z tydzień jak ta rudość lekko się wypłucze i będą złote i wtedy znów je zafarbuje Ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh hhhhhhhhhhhhhh chcę od Was kopniaki

Edytowane przez iwonsia01
Czas edycji: 2014-04-27 o 14:16
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 14:18   #4825
201605161428
Konto usunięte

Cytat:
Moje włosy z kolei dały mi dziś karę na długo. Wiem wiem jestem wariatką. Niedawno przyciemniłam leciutko te włosy (co pokazałam wam na fotce). Pisałam, że na żywo kolor jest mniej jednolity. Od 3 lat miałam swoją ulubioną farbę, idealny kolor no ale człowiek głupi jest...No i wkurzało mnie to, że odrost był bardziej złoty niż reszta i kupiłam Karmelową Czekoladę z Welli. O zgrozo zawsze widziałam, że mega ciepłe kolory jak rudy mi nie pasują ale musiałam się oczywiście w tym znów utwierdzić!!!!:[ Pomalowałam dla próby kilka GÓRNYCH partii włosów tym kolorem i znów wiem, że jednak nie mogę takich mieć. Dziś kupiłam moją Kochaną Londę nr 17 dla wyrówania i odratowania tych włosów w jeden kolor, ale nie mogę tak od razu jej położyć. Poczekam z tydzień jak ta rudość lekko się wypłucze i będą złote i wtedy znów je zafarbuje Ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh hhhhhhhhhhhhhh chcę od Was kopniaki
Dadzą radę Wbrew pozorom zadbane włosy, przy stałe regularnej pielęgnacji nawet podwójne farbowanie nie zniszczy od pierwszego razu. Poza tym to tylko kilka górnych pasm, a to już połowa sukcesu
Ja zawsze testuję takie farby na końcówkach, żeby ciachnąć w razie katastrofy
Stary 2014-04-27, 14:23   #4826
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Dadzą radę Wbrew pozorom zadbane włosy, przy stałe regularnej pielęgnacji nawet podwójne farbowanie nie zniszczy od pierwszego razu. Poza tym to tylko kilka górnych pasm, a to już połowa sukcesu
Ja zawsze testuję takie farby na końcówkach, żeby ciachnąć w razie katastrofy
No wiesz, jak by to był dół to pół biedy, ale ja mam te pasma na czubku i na grzywce Czemu? bo chciałam zobaczyć czy te najbardziej jasne, wytrawione pasma farba mi pokryje i przyciemni. No i tak się stało. Wiem z doświadczenia jednak, że kolor z tej części szybko mi schodzi. Pomęczę je trochę przez tydzień szamponem przeciwłupieżowym i na weekend majowy znów się maznę już tym razem moją farbą.

LONDA COLOR BLEND 17 przysięgam, że będę Ci już wierna na wieki!: bez zdrady
Stary 2014-04-27, 14:31   #4827
201605161428
Konto usunięte

Wrócą do normy
Powiem wam, że jak ochłonęłam i się uspokoiłam, to dopiero teraz widzę przesłanki które powinny mnie przekonać do natychmiastowej ucieczki:
a) walnął mi tekst, że naturalne włosy są mniej problematyczne więc mam szczęście - moją dygresję o 8 latach farbowania pominął milczeniem
b) obwieścił mi fachowym tonem, że mam włosy zrobione na prostownicy i z żelem do wygładzania - po prostu je rozczesywałam szczotką i suszyłam
c) stwierdził, że jak nie prostownica to absolutnie musiałam używać metalowej szczotki - używam tangle teezer

Ale wtedy to tam w takim szoku siedziałam, że musiałam dosiedzieć do końca nim nawiałam widząc, że mnie chce do mycia prowadzić. Pomijając fakt, że na mój komentarz: "boje się, że będę w krótkich brzydko wyglądać" rypnął mi uprzejmie: "w tych nie jest lepiej", na co i ja i moja mama prawie spadłyśmy ze stołka.

Czas edycji: 2014-04-27 o 14:41
Stary 2014-04-27, 16:31   #4828
phero_nike
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Oby. Z moimi kilkoma loczkami na krzyż będę wyzwaniem
Proszę?! kilka loczków na krzyż, piszesz? a ja na zdjęciach widzę piękne loki! ach, dziewczyny, jak my potrafimy same psuć sobie humor zamiast doceniać to co mamy Mi się włosy z tyłu zawsze lekko falują, nawet po ugniataniu, a Mysia wyczarowała mi tam piękne loczki! (możliwe, że mnie zagadała i nie zauważyłam u niej magicznej różdżki ) Przyznam, że wizyta u niej była moją ostatnią nadzieją i próbą, czy mogę mieć kręcone włosy (jak zabawnie to wygląda kiedy przy buzi masz skrętko-puch, a dalej już włosy tylko się falują i są całkiem zdyscyplinowane), bo już miałam brać się za keratynowe prostowanie. Ale wizyta u niej pokazała mi, że (tu nastąpi odkrycie zagadki!) nie trzeba cudów (ani magicznych różdżek) na to bym miała takie loczki
Poza tym sama wizyta jest niesamowicie przyjemna. Kiedy idziesz?

TheUnlike, świetnie, że jednak się przełamałaś i od niego wyszłaś! (zapobiegając tym samym katastrofie) To na pewno był totalny amator bez pasji, a tacy są najgorsi i jest ich wielu. Mam koleżankę, która kończyła technikum fryzjerskie, pracowała w zawodzie (który w końcu zmieniła, ale nieważne), a prawda jest taka, że nie potrafi nawet warkocza równo zapleść... Podcinając mi końcówki też mi powiedziała, że puch z przodu najlepiej obciąć (więc musiałabym go chyba obciąć przy samej skórze przy skroniach), bo włosy są mega zniszczone (pomijam fakt, ze rozczesywała je na sucho) I co? wystarczy lepiej je nawilżyć, popracować i puchu nie ma (a przynajmniej aż takiego). Zresztą nigdy nie farbowałam/prostowałam włosów, więc nie mam ich tak b.zniszczonych. Zatem głowa do góry! Każda z nas ma kryzysy, ale cierpliwość popłaca Poza tym, wydaje mi się, że często zbyt dużo oczekujemy zamiast cieszyć się, że jest jak jest. Będzie dobrze!

Judis
, śliczne kręciołki!

Joanku
, dopiero wkraczam do kręconowłosego świata, ale może choć troszkę pomoże Ci to, co napiszę. Masz super skrętki! Bardzo chciałabym mieć takie włoski, które wszędzie się kręcą! Może rzeczywiście jest lekkie spuszenie, możliwe że trzeba zmienić pielęgnacje na minimalną albo po prostu dać im nowego kopa w postaci jakichś innych produktów. Wiemy dobrze, że włosy są kapryśne przez różne czynniki: pogodę, dietę, stres, produkty którymi ich raczymy, ale to wszystko mija, cierpliwości. Skoro włoski wcześniej Cię słuchały to na pewno znowu zaczną Ponownie wspomnę o wielkich oczekiwaniach, które sobie narzucamy. Ostatnio też narzekałam na swoje włosy, gdyż rano były w miarę zdyscyplinowane, a wieczorem już był puch i fryzurkę szlag trafił, za przeproszeniem. A tu mi wszyscy mówią "Jakie masz super loczki! Zakręcałaś na lokówkę?" (zazwyczaj nosiłam włosy lekko falowane, bo nie miałam sił/pojęcia o stylizacji) "Nie, to moje naturalne" odpowiadam ze zdziwieniem, bo wg mnie to był okropny puch.... Także daj im trochę luzu, nie zawsze muszą być idealne! (zazdroszczę, że do tej pory nie wiedziałaś co to puch, ja się z nim zmagam nieustannie )
Rady zostawiam dziewczynom, bo zupełnie się na tym nie znam, ale chętnie poczytam.

iwonsia01 podziwiam odwagę zrobienia testów na czubku głowy na szczęście wszystko można odkręcić. Jaki krem do loczków polecasz?

A to moje kudełki dziś. Standardowy puszek...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0100.jpg (78,2 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0113.jpg (115,5 KB, 39 załadowań)

wymiana kosmetyków
wymiana ubrań
Stary 2014-04-27, 16:40   #4829
201605161428
Konto usunięte

phero_nike śliczne falki!

Ja załączam zdjęcia zgodnie z obietnicą. Wiem, że nie jest najlepiej, ale żeby tak od razu na kilka cm ciąć :O ? Włosy po umyciu biovaxem 3 oleje i pół godziny trzymania biovax: kreatyna i jedwab.
Przed ścięciem miałam do łopatek. Aktualnie szukam dobrego fryzjera, który je po prostu po ludzku wyrówna i da im rosnąć. Zwykle nakładam jeszcze na nie oliwkę z l'oreal, ale nie chciałam, żeby dała do zdjęć złudny efekt
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN6805.jpg (97,1 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN6806.jpg (62,6 KB, 39 załadowań)

Czas edycji: 2014-04-27 o 16:43
Stary 2014-04-27, 16:50   #4830
Milena_ 798
Raczkowanie

Cytat:
Wrócą do normy
Powiem wam, że jak ochłonęłam i się uspokoiłam, to dopiero teraz widzę przesłanki które powinny mnie przekonać do natychmiastowej ucieczki:
a) walnął mi tekst, że naturalne włosy są mniej problematyczne więc mam szczęście - moją dygresję o 8 latach farbowania pominął milczeniem
b) obwieścił mi fachowym tonem, że mam włosy zrobione na prostownicy i z żelem do wygładzania - po prostu je rozczesywałam szczotką i suszyłam
c) stwierdził, że jak nie prostownica to absolutnie musiałam używać metalowej szczotki - używam tangle teezer

Ale wtedy to tam w takim szoku siedziałam, że musiałam dosiedzieć do końca nim nawiałam widząc, że mnie chce do mycia prowadzić. Pomijając fakt, że na mój komentarz: "boje się, że będę w krótkich brzydko wyglądać" rypnął mi uprzejmie: "w tych nie jest lepiej", na co i ja i moja mama prawie spadłyśmy ze stołka.
przeczytałam o Twojej wizycie u "fryzjera" i jestem w szoku. Skąd się biorą tacy ludzie to ja nie mam pojecia No i dobrze, że uciekłaś w porę bo wtedy to byś miała masakre na głowie...
Moje stare konto

Edytowane przez Milena_ 798
Czas edycji: 2014-04-27 o 16:53
Milena_ 798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości