|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
Cytat:
Matko, co za przychlast. Oleje nic nie dają na włosy? Jakieś 80% kosmetyków do włosów ma gdzieś w składzie jakiś olej, więc idąc jego tokiem rozumowania, to większość tych ich cudotwórczych fryzjerskich masek jest do niczego. jeszcze te jego wymysły ze ścięciem... Masakra. Głowa do góry, nie przejmuj się palantem! ![]() Mów co chcesz, ja i tak tu widzę moje najpiękniejsze rude loczki świata! ![]() Właśnie siedzę sobie z olejem z pestek winogron i makadamia zaolejowanym na Mrs. Potter's. Zaraz idę zmywać i ciupnę końską dawkę protein, ciekawe, jak zareagują. :p Kurde, ja to mam pecha! Młodszy brat przez przypadek naprawił stary aparat, ja się już cieszyłam, że wreszcie będę mogła Wam wrzucać zdjęcia przyzwoitej jakości, a tu bęc.. wczoraj się ładował, dziś już nie chce. :<
Edytowane przez bijum Czas edycji: 2014-04-27 o 15:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() hahaha, a tak czasem wygląda mój bad hair day (gorzej latem ![]()
" Taniec jest muzyką dla oczu" ![]() wymiana kosmetyków wymiana ubrań Edytowane przez phero_nike Czas edycji: 2014-04-27 o 16:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Zadomowienie
|
Phero_nike -Aktualnie tak jak większość na forum używam Bootsa (ale on jest do dostania tylko w UK;/ ). Ostatecznie przejdzie u mnie jak mi się Boots skończy (hm...tylko kiedy to będzie?
![]()
#4834 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie loki po wiekach nieobecności!
Przybywam do was z niepewnościami i pytaniami. Pytanie 1: Jak wiecie już jakiś czas temu Garnier AiK zmienił skład i moje włosy się z tą zmianą bardzo nie polubiły. Czy macie może jakąś alternatywę dla niego? Coś z masłem karite i innymi cięższymi rzeczami z możliwością nakładania jako b/s. Przeszukałam chyba wszystkie drogerie w moim mieście, ale nic ciekawego nie wpadło mi w łapki. Pytanie 2: Zastanawiam się nad obcięciem sobie prostej grzywki, krótka symulacja w zdjęciach poniżej - jedno ze stanem obecnym, drugie z grzywką upiętą na wsuwki. Nie wiem co mam czynić. Mam namiary na fryzjera w Gdańsku, który jest bardzo ponoć zaprzyjaźniony z cięciem loków, także wiem gdzie robić, ale nie wiem co :P chciałabym coś zmienić, ale nie wiem czy dobrze kombinuję... Przy okazji widać w jakim stanie jest teraz moje kochane sianko. Fryzjerka mi pociągnęła owcę degażówkami 2 msc temu =.= TheUnlike, takim ludziom powinni nożyczki pozabierać od razu. Jak tak można?! Dobrze, że nie dałaś się dotknąć! Mam alergię na wszystkich fryzjerów, którzy uparcie namawiają do prostowania włosów...
od 21.09.2012 świadoma pielęgnacja ![]() MOJE WŁOSY 10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki) Edytowane przez PannaLokowana Czas edycji: 2014-04-27 o 17:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Zadomowienie
|
Drogie Panie mamy winowajcę;
żele... Dzieki Iwonko, dzięki Twojej opinii dziś sobie za żel podziękowałam. oto efekt; [piątek/dziś] ![]() The unlike No sa suche, widać. Gluta sobie kiedyś gotowałas lnianego? Myślę, że warto zamiast keratyny i jedwabiu zastosować biowaxa np z miodem. Możliwe ze te proteiny Ci nie służą.? Spróbuj proteiny jedwabiu i keratynę ograniczyć w czestotliwosci co pare myć, albo po prpstu jak widzisz, że włosiory się gumią i robią dziwne,to pyk, proteinki i wio. Nie wszystkim służa mam kolezanke co stawia na pielegnacje humekant-emolient a na proteiny jedwabiu wręcz syczy, zastepuje je innymi. Poobserwuj proporcje u mnie to proste. Jak stosuje równo wszystkiego to ok, jak za duzo protein to puch, siano i tępość włosa. Jak przenawilżone to guma i się loki nie kręcą, a jak za dużo emolientów to po prostu obciążone. Musisz sobie eksperymentować, powoli zestawiać czego im potrzeba, Bijum dzięki mimo wszystko ![]() Panna Lokowana Ja nie jesten pewna jak taka grzywka przy Twoim [omatkoboska ![]() Tak tylko myślę...
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. ![]() Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-04-27 o 17:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Raczkowanie
|
Joanku, wow! Niby tylko żele, a wygląda jakby włosy dzieliło przynajmniej pół roku pielęgnacji! Swoją drogą - niesamowite połaczenie koloru i skrętu masz na głowie
![]() Może i masz rację z tymi frędzlami, ale póki co staram się roztrzepywać na całej głowie wszystkie grube loki na mniejsze, lubię sobie zafundować małe afro :P
od 21.09.2012 świadoma pielęgnacja ![]() MOJE WŁOSY 10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki) Edytowane przez PannaLokowana Czas edycji: 2014-04-27 o 17:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Joanku, *tuli* Może drogeryjne żele nie dla Ciebie. Właśnie, dawałaś gluta przed drogeryjnym? Bo kiedy daję mrożącą Joaśkę, to zawsze wcześniej nakładam jeszcze więcej gluta niż zwykle - czasami też mieszam. Nie łam się, niedługo wyjdziesz ze swoimi włosami na kręcone-nie spuszone ![]() TheUnlike, nie łam się *tuli*, baranów na tym świecie nie brakuje... trzeba ich ignorować i robić swoje, a Twoje włoski na pewno Ci się odwdzięczą. Tak patrząc na zdjęcia, zastanawiam się, czy przypadkiem Twoje włoski nie potrzebują kilku cm więcej - niektóre włosy "wolą" być krótkie, a niektóre dłuższe. Polecam też przetestowanie glutka! W każdym razie: testuj oleje, odżywiaj i będzie dobrze ![]() Ostatnio przeglądałam zdjęcia z 8 ostatnich lat i nie uwierzylibyście jak moje włoski się zmieniały - nie tylko ich kondycja, ale skręt! Za każdym razem inny! phero_nike, mam taką samą czapę, ale szarą ![]() Cytat:
Co do ścięcia, to na moje, z grzywką Ci lepiej, co najwyżej możesz pokombinować coś lekko na bok. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4838 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4839 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Zadomowienie
|
Doe - co do kozieradki, to próbowałam, ale tylko kilka dni - może ten rosołowy zapach mnie odstraszył ;P ale mam zamiar jeszcze do niej powrócić i wytrzymać nieco dłużej, tylko czekam na przypływ silnej woli..
Joanku wow! jaka różnica! samo odstawienie żelu ją spowodowało? czy użyłaś jakiegoś magicznego specyfiku? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Zadomowienie
|
Kozieradka jest super ale mnie ten rosół tez jednak przeszkadza ;/ nie wiem jak wygląda dodawanie olejków eterycznych do tego specyfiku ale mnie już wstyd było odpowiadać za kazdym razem jak ktoś obok stanął czy mnie przytulił dlaczego pachnę jak rosół
![]() Co do zdjęcia to różnica dosłownie 2 dni, i jedyne co zrobiłam to nie użyłam żelu drogeryjnego tylku starego zestawu glut+boots, który nazywam GLOOTS ![]() I tutaj chcę publicznie się ukorzyć i wychwalić gluta pod niebiosa.. O Glucie, o lniany! Porzuciłam Cię po raz drugi i kara mnie spotkała, obiecuję, że już nigdy nie odstawię Cię na rzecz innego drogeryjnego pseudo-cudu, nie zawierzę chemii i będę docceniać to co z moim włosem czynisz ![]()
![]() |
#4842 |
Raczkowanie
|
Joanku, co to jest boots? chyba zbyt długo mnie tu nie było xd
#4843 |
Zadomowienie
|
Zaraz nad Twoim postem;
![]() |
#4844 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() PannaLokowana, Boots to krem do loków, ale dostępny w UK. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Raczkowanie
|
#4846 |
Konto usunięte
|
Joanku: to moje pierwsze użycie tego biovaxa i myślę, że się polubimy. Po zmyciu go włosy były miękkie jak nigdy i skręt dwa razy lepszy. Natomiast z kokosowym nie lubią się i to bardzo. Biovax na włosy suche i zniszczone też jakoś im nie po drodze.
Doe: własnie też tak sobie myślę, że one potrzebuję nieco odrosnąć. Jak były długie naprawdę pięknie się kręciły. Podrzucam zdjęcie. (rude kłaki) |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Raczkowanie
|
PannaLokowana, również planowałam zrobienie grzywki, ale u mnie zapewne to byłby jeden zbity lok na środku czoła
![]() ![]() A cóż to za fryzjer w Gdańsku? ;> |
![]() ![]() |
![]() |
#4848 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Fryzjer to pan Wojtek z salonu Jacques Andre w Galerii Bałtyckiej. Naczytałam się dużo miłego, ale drogo sobie liczą za użycie nożyczek :S
![]() |
#4849 |
Konto usunięte
|
Plus , choć baty za to dostanę nie dziwię się że są suche - przez 22 lata spłukiwałam je gorącą wodą, nie używałam odżywek, suszyłam gorącym nawiewem, traktowałam prostownicą bądź lokówką i przez 8 lat farbowałam co 3 tygodnie
![]() Obecnie nie farbuje 5 tydzień, wracam do naturalnych, co mycie olej/maska lub odżywka. Myje tylko zimną wodą i susze średnim nawiewem. Zero prostownicy i lokówki ![]() Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-04-27 o 21:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4851 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-04-27 o 21:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Zakorzenienie
|
Nie umiem się wbić, ale Was czytam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Raczkowanie
|
TheUnlike o matko, z tym fryzjerem to faktycznie masakra jakaś :/ mnie się udało trafić na fajną, młodą dziewczynę z żyłką do ciachania. Była zachwycona moimi włosami i tym, że nie są sianowate jak niestety u dużej części kręconej populacji. O kosmetyki podpytała i ponoć sama się przymierza do zmiany pielęgnacji
![]() Imprefecta -mam to samo z czytaniem wątku ![]()
![]() |
#4854 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny! Mam pytanie trochę z innej beczki - od jakiegoś czasu śledzę forum przez tapatalk , bardzo wygodna aplikacja ale nie wyświetla mi zdjęć
![]() ![]() Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Moderator
|
Dziewczyny, gdyby któraś z Was była w większym markecie ASDA to są tam oleje palmowy, olej winogronowy, z orzechów włoskich. Może któraś się zainteresuje. Ja obecnie używam rzepakowego i włosy się cieszą ;D W dziale z chińskim jedzeniem kupiłam też napój z aloesem, bardzo dobry w smaku.
A włosowo sprawiłam sobie garniera cranberry and argan oil ultra doux, po pierwszym użyciu pozytywnie, miała któraś? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Raczkowanie
|
A to szkoda! To tortura czytać pochwały tych wszystkich pięknych włosów i nie móc ich zobaczyć!
Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Kiedyś piłam sok z aloesu - błeee... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:17.