Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-27, 15:53   #4831
bijum
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
Ja zaliczyłam dziś wizytę u fryzjera - wizażysty i dosłownie popłakałam się na fotelu.
Najpierw obwieścił mi, że mam na głowie nierówne siano. Potem zarządził, że mam się ściąć na faceta, bo tylko to je uratuje. Następnie powiedział, że oleje to pic na wodę i gówno dają, więc tylko marnuje czas. Po czym stwierdził, że nie ma sensu, abym stosowała maski i odżywki, bo nic mi już nie pomoże, a to tylko obciąża włosy i je pogarsza. Rzecz jasna wszystkie proponowane fryzury serwował mi proste, mając w dupie, że lubię swój skręt. Koniec końców uciekłam stamtąd nim tknął je nożyczkami, bliska łez.
Aktualnie mam humor pod hasłem: "mam to w dupie, nie chce Was już" i jestem bliska wyrzucenia ze złości wszelkich odżywek, olejów i masek, bo stale za tym gonie i robię i się staram, a potem takie rzeczy słyszę.

Matko, co za przychlast. Oleje nic nie dają na włosy? Jakieś 80% kosmetyków do włosów ma gdzieś w składzie jakiś olej, więc idąc jego tokiem rozumowania, to większość tych ich cudotwórczych fryzjerskich masek jest do niczego. jeszcze te jego wymysły ze ścięciem... Masakra. Głowa do góry, nie przejmuj się palantem!

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
O losie.

Mów co chcesz, ja i tak tu widzę moje najpiękniejsze rude loczki świata!

Właśnie siedzę sobie z olejem z pestek winogron i makadamia zaolejowanym na Mrs. Potter's. Zaraz idę zmywać i ciupnę końską dawkę protein, ciekawe, jak zareagują. :p

Kurde, ja to mam pecha! Młodszy brat przez przypadek naprawił stary aparat, ja się już cieszyłam, że wreszcie będę mogła Wam wrzucać zdjęcia przyzwoitej jakości, a tu bęc.. wczoraj się ładował, dziś już nie chce. :<

Zapiski z życia Włosomaniaczki

58. Moje kosmetyczne dziwactwa i sekrety.

Rozdanie u Bijum!

Edytowane przez bijum
Czas edycji: 2014-04-27 o 15:55
bijum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 16:03   #4832
phero_nike
Rozeznanie

Cytat:
phero_nike śliczne falki!

Ja załączam zdjęcia zgodnie z obietnicą. Wiem, że nie jest najlepiej, ale żeby tak od razu na kilka cm ciąć :O ? Włosy po umyciu biovaxem 3 oleje i pół godziny trzymania biovax: kreatyna i jedwab.
Przed ścięciem miałam do łopatek. Aktualnie szukam dobrego fryzjera, który je po prostu po ludzku wyrówna i da im rosnąć. Zwykle nakładam jeszcze na nie oliwkę z l'oreal, ale nie chciałam, żeby dała do zdjęć złudny efekt
Dziękuję Moim zdaniem włosy nie są w strasznym stanie, więc nie ma powodu ich skracać, może wyrównać, ale niech się bardziej doświadczone dziewczyny wypowiedzą. Na pewno olejowanie pomoże! i odpowiednia pielęgnacja, 3mam kciuki

hahaha, a tak czasem wygląda mój bad hair day (gorzej latem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0061.jpg (42,6 KB, 36 załadowań)

wymiana kosmetyków
wymiana ubrań

Edytowane przez phero_nike
Czas edycji: 2014-04-27 o 16:17
phero_nike jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 17:17   #4833
iwonsia01
Zadomowienie

Phero_nike -Aktualnie tak jak większość na forum używam Bootsa (ale on jest do dostania tylko w UK;/ ). Ostatecznie przejdzie u mnie jak mi się Boots skończy (hm...tylko kiedy to będzie?) znów LOTION Marc Anthony. Krem jest dla mnie za ciężki z tej firmy.
Stary 2014-04-27, 17:21   #4834
PannaLokowana
Raczkowanie

Witam wszystkie loki po wiekach nieobecności!
Przybywam do was z niepewnościami i pytaniami.

Pytanie 1:
Jak wiecie już jakiś czas temu Garnier AiK zmienił skład i moje włosy się z tą zmianą bardzo nie polubiły. Czy macie może jakąś alternatywę dla niego? Coś z masłem karite i innymi cięższymi rzeczami z możliwością nakładania jako b/s. Przeszukałam chyba wszystkie drogerie w moim mieście, ale nic ciekawego nie wpadło mi w łapki.

Pytanie 2:
Zastanawiam się nad obcięciem sobie prostej grzywki, krótka symulacja w zdjęciach poniżej - jedno ze stanem obecnym, drugie z grzywką upiętą na wsuwki. Nie wiem co mam czynić. Mam namiary na fryzjera w Gdańsku, który jest bardzo ponoć zaprzyjaźniony z cięciem loków, także wiem gdzie robić, ale nie wiem co :P chciałabym coś zmienić, ale nie wiem czy dobrze kombinuję...

Przy okazji widać w jakim stanie jest teraz moje kochane sianko. Fryzjerka mi pociągnęła owcę degażówkami 2 msc temu =.=

TheUnlike, takim ludziom powinni nożyczki pozabierać od razu. Jak tak można?! Dobrze, że nie dałaś się dotknąć! Mam alergię na wszystkich fryzjerów, którzy uparcie namawiają do prostowania włosów...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cats.jpg (46,3 KB, 71 załadowań)

10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki)

Edytowane przez PannaLokowana
Czas edycji: 2014-04-27 o 17:24
PannaLokowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 17:34   #4835
Joanku
Zadomowienie

Drogie Panie mamy winowajcę;
żele...
Dzieki Iwonko, dzięki Twojej opinii dziś sobie za żel podziękowałam.
oto efekt; [piątek/dziś]

The unlike No sa suche, widać. Gluta sobie kiedyś gotowałas lnianego?
Myślę, że warto zamiast keratyny i jedwabiu zastosować biowaxa np z miodem.
Możliwe ze te proteiny Ci nie służą.?
Spróbuj proteiny jedwabiu i keratynę ograniczyć w czestotliwosci co pare myć, albo po prpstu jak widzisz, że włosiory się gumią i robią dziwne,to pyk, proteinki i wio.

Nie wszystkim służa mam kolezanke co stawia na pielegnacje humekant-emolient a na proteiny jedwabiu wręcz syczy, zastepuje je innymi. Poobserwuj proporcje u mnie to proste.
Jak stosuje równo wszystkiego to ok, jak za duzo protein to puch, siano i tępość włosa. Jak przenawilżone to guma i się loki nie kręcą, a jak za dużo emolientów to po prostu obciążone. Musisz sobie eksperymentować, powoli zestawiać czego im potrzeba,

Bijum dzięki mimo wszystko
Panna Lokowana Ja nie jesten pewna jak taka grzywka przy Twoim [omatkoboska ] skręcie będzie się zachwywać. Ja mam u nasady prostsze bo włosie cięzkie, to jeszcze jakoś przejdzie bo sie wkomponuje w resztę, ale u Ciebie obawiam się, że się zrobi 6 loków na krzyz i będziesz mieć 'frędzle' na czole...
Tak tylko myślę...

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-04-27 o 17:40
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 17:38   #4836
PannaLokowana
Raczkowanie

Joanku, wow! Niby tylko żele, a wygląda jakby włosy dzieliło przynajmniej pół roku pielęgnacji! Swoją drogą - niesamowite połaczenie koloru i skrętu masz na głowie

Może i masz rację z tymi frędzlami, ale póki co staram się roztrzepywać na całej głowie wszystkie grube loki na mniejsze, lubię sobie zafundować małe afro :P

Edytowane przez PannaLokowana
Czas edycji: 2014-04-27 o 17:48
Stary 2014-04-27, 17:50   #4837
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez judis Pokaż wiadomość
witam Was!
narazie trochę pobieżnie przeglądam wątek, bo sporo informacji a mało czasu
Moje włoski są raczej suche i cienkie niestety, a ostatnio również wypadające...
- Śliczne loczki! Co do wypadających, to polecam swoje przypadkowe odkrycie. Od tygodnia stosuję wcierkę z kozieradki i dzisiaj podczas mycia musiałam zebrać połowę mniej włosów niż zazwyczaj oO. Do tej pory jestem w szoku, że tak szybko zaczęła działać, zwłaszcza że kupiłam ją nie tyle na wypadanie, co na porost . Wcieram 1-2 razy dziennie.

Joanku, *tuli* Może drogeryjne żele nie dla Ciebie. Właśnie, dawałaś gluta przed drogeryjnym? Bo kiedy daję mrożącą Joaśkę, to zawsze wcześniej nakładam jeszcze więcej gluta niż zwykle - czasami też mieszam. Nie łam się, niedługo wyjdziesz ze swoimi włosami na kręcone-nie spuszone

TheUnlike, nie łam się *tuli*, baranów na tym świecie nie brakuje... trzeba ich ignorować i robić swoje, a Twoje włoski na pewno Ci się odwdzięczą. Tak patrząc na zdjęcia, zastanawiam się, czy przypadkiem Twoje włoski nie potrzebują kilku cm więcej - niektóre włosy "wolą" być krótkie, a niektóre dłuższe. Polecam też przetestowanie glutka! W każdym razie: testuj oleje, odżywiaj i będzie dobrze .

Ostatnio przeglądałam zdjęcia z 8 ostatnich lat i nie uwierzylibyście jak moje włoski się zmieniały - nie tylko ich kondycja, ale skręt! Za każdym razem inny!

phero_nike, mam taką samą czapę, ale szarą Kiedyś się "pochwalę" :P

Cytat:
Napisane przez PannaLokowana Pokaż wiadomość
Pytanie 1:
Jak wiecie już jakiś czas temu Garnier AiK zmienił skład i moje włosy się z tą zmianą bardzo nie polubiły. Czy macie może jakąś alternatywę dla niego? Coś z masłem karite i innymi cięższymi rzeczami z możliwością nakładania jako b/s. Przeszukałam chyba wszystkie drogerie w moim mieście, ale nic ciekawego nie wpadło mi w łapki.
- Może spróbuj tego, choć to nie odżywka, tylko maska: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-piec-alg.html

Co do ścięcia, to na moje, z grzywką Ci lepiej, co najwyżej możesz pokombinować coś lekko na bok.
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-27, 17:56   #4838
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
- Może spróbuj tego, choć to nie odżywka, tylko maska: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-piec-alg.html

Co do ścięcia, to na moje, z grzywką Ci lepiej, co najwyżej możesz pokombinować coś lekko na bok.
ze też nie wpadłam na tą maskę! Używałam jej kilka lat temu i się zakochałam, a teraz nie mogę jej nigdzie dostać :/ Chyba się pokuszę o alledrogo. Dzięki za opinię i pomoc

Stary 2014-04-27, 17:59   #4839
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PannaLokowana Pokaż wiadomość
ze też nie wpadłam na tą maskę! Używałam jej kilka lat temu i się zakochałam, a teraz nie mogę jej nigdzie dostać :/ Chyba się pokuszę o alledrogo. Dzięki za opinię i pomoc
- Poszukaj w Tesco, tam je najłatwiej dostać.

Joanku,
Stary 2014-04-27, 18:00   #4840
judis
Zadomowienie

Doe - co do kozieradki, to próbowałam, ale tylko kilka dni - może ten rosołowy zapach mnie odstraszył ;P ale mam zamiar jeszcze do niej powrócić i wytrzymać nieco dłużej, tylko czekam na przypływ silnej woli..

Joanku wow! jaka różnica! samo odstawienie żelu ją spowodowało? czy użyłaś jakiegoś magicznego specyfiku?
judis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 18:29   #4841
Joanku
Zadomowienie

Kozieradka jest super ale mnie ten rosół tez jednak przeszkadza ;/ nie wiem jak wygląda dodawanie olejków eterycznych do tego specyfiku ale mnie już wstyd było odpowiadać za kazdym razem jak ktoś obok stanął czy mnie przytulił dlaczego pachnę jak rosół

Co do zdjęcia to różnica dosłownie 2 dni, i jedyne co zrobiłam to nie użyłam żelu drogeryjnego tylku starego zestawu glut+boots, który nazywam GLOOTS [głowa polana glutexem i ciupka kremu roztarta w dłoniach]

I tutaj chcę publicznie się ukorzyć i wychwalić gluta pod niebiosa..
O Glucie, o lniany! Porzuciłam Cię po raz drugi i kara mnie spotkała, obiecuję, że już nigdy nie odstawię Cię na rzecz innego drogeryjnego pseudo-cudu, nie zawierzę chemii i będę docceniać to co z moim włosem czynisz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-27, 18:32   #4842
PannaLokowana
Raczkowanie

Joanku, co to jest boots? chyba zbyt długo mnie tu nie było xd

Stary 2014-04-27, 18:38   #4843
Joanku
Zadomowienie

Zaraz nad Twoim postem;
Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
[B]Aktualnie tak jak większość na forum używam Bootsa (ale on jest do dostania tylko w UK;/ ).
Stary 2014-04-27, 18:40   #4844
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Kozieradka jest super ale mnie ten rosół tez jednak przeszkadza ;/ nie wiem jak wygląda dodawanie olejków eterycznych do tego specyfiku ale mnie już wstyd było odpowiadać za kazdym razem jak ktoś obok stanął czy mnie przytulił dlaczego pachnę jak rosół
- Hmmm... u mnie jeszcze nikt nic nie wyczuł. A zaparzałaś całe nasiona, czy zmielone? Bo ja robię z całych i zapach nie jest specjalnie intensywny.

Cytat:
I tutaj chcę publicznie się ukorzyć i wychwalić gluta pod niebiosa..
O Glucie, o lniany! Porzuciłam Cię po raz drugi i kara mnie spotkała, obiecuję, że już nigdy nie odstawię Cię na rzecz innego drogeryjnego pseudo-cudu, nie zawierzę chemii i będę docceniać to co z moim włosem czynisz

PannaLokowana, Boots to krem do loków, ale dostępny w UK.
Stary 2014-04-27, 18:42   #4845
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
Zaraz nad Twoim postem;
Faktycznie, przegapiłam. Szkoda, bardzo szkoda

Stary 2014-04-27, 20:00   #4846
201605161428
Konto usunięte

Joanku: to moje pierwsze użycie tego biovaxa i myślę, że się polubimy. Po zmyciu go włosy były miękkie jak nigdy i skręt dwa razy lepszy. Natomiast z kokosowym nie lubią się i to bardzo. Biovax na włosy suche i zniszczone też jakoś im nie po drodze.

Doe: własnie też tak sobie myślę, że one potrzebuję nieco odrosnąć. Jak były długie naprawdę pięknie się kręciły. Podrzucam zdjęcie. (rude kłaki)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN6314.jpg (179,5 KB, 54 załadowań)
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 20:06   #4847
jakisnick
Raczkowanie

PannaLokowana, również planowałam zrobienie grzywki, ale u mnie zapewne to byłby jeden zbity lok na środku czoła Ty nieco inny skręt, więc jest szansa Może na początek zrób sobie grzywkę bardziej na bok?
A cóż to za fryzjer w Gdańsku? ;>
jakisnick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 20:08   #4848
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jakisnick Pokaż wiadomość
PannaLokowana, również planowałam zrobienie grzywki, ale u mnie zapewne to byłby jeden zbity lok na środku czoła Ty nieco inny skręt, więc jest szansa Może na początek zrób sobie grzywkę bardziej na bok?
A cóż to za fryzjer w Gdańsku? ;>
na bok miałam przez 3 lata, nie mogę już patrzeć na grzywkę na bok xd Stwierdzam, że włosy nie zęby i idę ciąć, najwyżej będę płakać :P

Fryzjer to pan Wojtek z salonu Jacques Andre w Galerii Bałtyckiej. Naczytałam się dużo miłego, ale drogo sobie liczą za użycie nożyczek :S

Stary 2014-04-27, 21:03   #4849
201605161428
Konto usunięte

Plus , choć baty za to dostanę nie dziwię się że są suche - przez 22 lata spłukiwałam je gorącą wodą, nie używałam odżywek, suszyłam gorącym nawiewem, traktowałam prostownicą bądź lokówką i przez 8 lat farbowałam co 3 tygodnie Znosiły to mega dzielnie, padły dopiero jak siadły mi hormony i choć wciąż jem na nie tabsy, one lecą garściami i dalej się przesuszają :/
Obecnie nie farbuje 5 tydzień, wracam do naturalnych, co mycie olej/maska lub odżywka. Myje tylko zimną wodą i susze średnim nawiewem. Zero prostownicy i lokówki

Edytowane przez 201605161428
Czas edycji: 2014-04-27 o 21:07

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-27, 21:09   #4850
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Plus , choć baty za to dostanę nie dziwię się że są suche - przez 22 lata spłukiwałam je gorącą wodą, nie używałam odżywek, suszyłam gorącym nawiewem, traktowałam prostownicą bądź lokówką i przez 8 lat farbowałam co 3 tygodnie Znosiły to mega dzielnie, padły dopiero jak siadły mi hormony i choć wciąż jem na nie tabsy, one lecą garściami i dalej się przesuszają :/
Obecnie nie farbuje 5 tydzień, wracam do naturalnych, co mycie olej/maska lub odżywka. Myje tylko zimną wodą i susze średnim nawiewem. Zero prostownicy i lokówki
Trzymam kciuki, ja też miałam wracać ale pofarbowałam po prawie 3 miesiącach. To jak na mnie i tak mega rekord, bo wcześniej też malowałam co 3-4 tygodnie. Teraz wiem, że nie muszę tego robić tak często. Moja psychika zaakceptowała myśl, że zły stan farby widzę tylko ja a nie otoczenie
Stary 2014-04-27, 21:11   #4851
201605161428
Konto usunięte

Cytat:
Trzymam kciuki, ja też miałam wracać ale pofarbowałam po prawie 3 miesiącach. To jak na mnie i tak mega rekord, bo wcześniej też malowałam co 3-4 tygodnie. Teraz wiem, że nie muszę tego robić tak często. Moja psychika zaakceptowała myśl, że zły stan farby widzę tylko ja a nie otoczenie
Miałam plan farbowania co 2-3 miesiące, ale zmieniając kolor czystym przypadkiem trafiłam w swój naturalny. Po paru tygodniach i jakimś 2cm odroście, nawet fryzjer nie poznał, że mam farbowane. Są skubańce dokładnie ton w ton kolorem! Więc myślę, że łatwiej mi dzięki temu wyluzować na tle farby, jak nie widzę ani milimetra odrostu Ostatnio się nawet wściekałam, że nie widzę przez to czy dalej tak ładnie rosną :P

Edytowane przez 201605161428
Czas edycji: 2014-04-27 o 21:15
Stary 2014-04-27, 21:23   #4852
Imperfecta
Zakorzenienie

Nie umiem się wbić, ale Was czytam
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 21:41   #4853
Agnes93
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Agnes93

TheUnlike o matko, z tym fryzjerem to faktycznie masakra jakaś :/ mnie się udało trafić na fajną, młodą dziewczynę z żyłką do ciachania. Była zachwycona moimi włosami i tym, że nie są sianowate jak niestety u dużej części kręconej populacji. O kosmetyki podpytała i ponoć sama się przymierza do zmiany pielęgnacji najbardziej się cieszę, że mój i jej 1cm to ten sam 1cm i powolutku zmieniamy kształt na jakiś sensowny
Imprefecta -mam to samo z czytaniem wątku
Stary 2014-04-27, 21:48   #4854
Doe
Rozeznanie

Cytat:
To jak na mnie i tak mega rekord, bo wcześniej też malowałam co 3-4 tygodnie.
- 3-4 tygodnie... ło boru... Kiedyś farbowałam co 4-5 tygodni ze względu na pracę, ale to był dla mnie koszmar. Teraz farbuję co 2-3 miesiące Na szczęście odrosty nie dają po oczach - ludzie przy 2cm odroście potrafią pytać, czy to mój naturalny kolor XD.
Stary 2014-04-27, 21:48   #4855
201605161428
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Agnes93 Pokaż wiadomość
TheUnlike o matko, z tym fryzjerem to faktycznie masakra jakaś :/ mnie się udało trafić na fajną, młodą dziewczynę z żyłką do ciachania. Była zachwycona moimi włosami i tym, że nie są sianowate jak niestety u dużej części kręconej populacji. O kosmetyki podpytała i ponoć sama się przymierza do zmiany pielęgnacji najbardziej się cieszę, że mój i jej 1cm to ten sam 1cm i powolutku zmieniamy kształt na jakiś sensowny
Imprefecta -mam to samo z czytaniem wątku
Agnes, widzę, że ty z Krakowa, powiedz mi błagam gdzie tak cudowny fryzjer istnieje Rękę, nogę, wszystko za takiego oddam :P
Stary 2014-04-27, 21:51   #4856
doti8
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny! Mam pytanie trochę z innej beczki - od jakiegoś czasu śledzę forum przez tapatalk , bardzo wygodna aplikacja ale nie wyświetla mi zdjęć wiem że niektóre z Was też używają tapatalka, widać u Was zdjęcia? Może mam tylko wyłączona jakąś funkcje? Będę wdzięczna za pomoc

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
doti8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 21:57   #4857
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doti8 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Mam pytanie trochę z innej beczki - od jakiegoś czasu śledzę forum przez tapatalk , bardzo wygodna aplikacja ale nie wyświetla mi zdjęć wiem że niektóre z Was też używają tapatalka, widać u Was zdjęcia? Może mam tylko wyłączona jakąś funkcje? Będę wdzięczna za pomoc
Mi tapatalk wyświetla tylko niektóre zdjęcia zalinkowane. Załączników nie wyświetla
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 22:01   #4858
Klaudenc
Moderator

Dziewczyny, gdyby któraś z Was była w większym markecie ASDA to są tam oleje palmowy, olej winogronowy, z orzechów włoskich. Może któraś się zainteresuje. Ja obecnie używam rzepakowego i włosy się cieszą ;D W dziale z chińskim jedzeniem kupiłam też napój z aloesem, bardzo dobry w smaku.
A włosowo sprawiłam sobie garniera cranberry and argan oil ultra doux, po pierwszym użyciu pozytywnie, miała któraś?
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 22:01   #4859
doti8
Raczkowanie

A to szkoda! To tortura czytać pochwały tych wszystkich pięknych włosów i nie móc ich zobaczyć!

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
doti8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 22:19   #4860
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Dziewczyny, gdyby któraś z Was była w większym markecie ASDA to są tam oleje palmowy, olej winogronowy, z orzechów włoskich. Może któraś się zainteresuje. Ja obecnie używam rzepakowego i włosy się cieszą ;D W dziale z chińskim jedzeniem kupiłam też napój z aloesem, bardzo dobry w smaku.
A włosowo sprawiłam sobie garniera cranberry and argan oil ultra doux, po pierwszym użyciu pozytywnie, miała któraś?
- Uch... u mnie nie ma ASDY Mam tego Garniera, ale na razie czeka w kolejce - nie testuję kilku nowych produktów jednocześnie, ani nawet zaraz po sobie. Staram się najpierw wyrobić sobie opinię, a potem sięgam po kolejny, tak więc jeszcze trochę sobie ten Garnier poczeka

Kiedyś piłam sok z aloesu - błeee...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości