|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Elunka bedzie Mikolaj przystojniacha
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#122 | |||||
|
Moderator
|
Cytat:
Masz racje - to juz nie wroci, a po latach najlepsze wspomnienia beda wlasnie z tych przytulasow ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja jak najbardziej jestem za rytualami My dlatego kapiemy codziennie zeby nauczyc tego ze po kapieli jest noc i koniec brykania, a czas na sen. W ktorym tygodniu dzieci zauwazaja w ogole ze jest jakis rytual? |
|||||
|
|
|
#123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#124 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i za usmiechchetnie zobaczymy zdjecie ja chyba tez od maja wprowadzam codzienna kapiel
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dwa dni wczesniej, punkt 20 kąpanie, jedzenie, gaszenie swiatla i spanie i od tej 21 juz spala i dzisiaj tez o 20 kapanie, butla, gaszenie swiatla, smoczek i spanie, raz tylko wyplula, zaplakala, wiec dalam znowu i juz jakis czas temu go wyplula i spi Oczywiscie pisalam, ze o 21 jestem spiaca, ale z emocji zasnac nie moge i chce nacieszyc sie spokojem, wiec kąpiel, ewentualnie jak fretki nie spia to sie z nimi bawie jeszcze, wizaz oczywiscie no i tż ![]() Tylko u nas wszystko sie zmienia jak w kalejdoskopie, moze przez kilka dni byc tak fajnie, a pozniej upa i znowu wszystko sie zmienia takze jeszcze nie chwale nic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#127 |
|
Zadomowienie
|
teQuiba, TZ odnajduje sie w roli tatusia, ale źle wspomina okres prób zajścia w ciąże (2 lata) i ciąże (pobyt w szpitalu i przewrażliwienie późniejsze). Szczególnie, ze ja to cieżko psychicznie znosilam.
|
|
|
|
#128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie, bo musiałabym dobudzać. Po kąpieli karmienie przy zgaszonym świetle i lulu ![]() Cytat:
|
|
#129 |
|
Zadomowienie
|
Niezapomnijkaa mój pediatra wg nie poleca herbatek do 3mc.
Tygrysek dalej ma kupki ze śluzem jutro do pediatry idę strasznie się martwię bo mleko ma już dla alergików trzymam za Was informuj nas na bierząco :-*Ag mój mały jeszcze bardziej się męczył po tej herbatce :/ a co do kąpieli to jak zaśnie to wybudzam i nie ma źle a karmie po 17 i juz sam zapalał ten rytm dnia. Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#130 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#131 | |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedzi odnośnie strupka już jestem spokojna
Cytat:
![]() dzisiaj udało się Jaśkowi usnac w łóżeczku ciekawe tylko na jak długo usypiam go u nas na łóżku głaszcząc go po brzuszku i zazwyczaj jak go przekładam do łóżeczka to śpi spokojnie 10-15 minut i się wierci kręci a w końcu wstaje a dzisiaj odpukać śpi już godzinę
|
|
#132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo, ze dni sa rozne, ale grunt, aby wiekszosc taka wlasnie byla ![]() Cytat:
![]() -------- Teraz meczymy sie ze zasypianiem (akurat ja nie, ale wiekszosc ), a potem bedziemy narzekac na wstawanie o 4-5 rano, bo tak dzieci tez miewaja i zaczynaja o tych godzinach dzien , ale to juz starsze. Mamy jeszcze kilka miesiecy spokoju wyobrazacie sobie? Pobudka o 4.30 i potem dwie drzemki w ciagu dnia i tak do wieczora ![]() kompletnie o tym zapomnialam na szczescie
|
|
#133 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() pocieszam sie jak czytam Wasze posty, ze nie tylko moje dziecko marudzi całymi dniami... Na domiar złego zanika mi mleko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#134 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#135 |
|
Zadomowienie
|
Magduś jesteś pewna? Spróbuj jeszcze powalczyć
![]() Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem przez co przechodzisz i jakie to bolesne
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
NO i JA sie witam
Cytat:
---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- strupek tez mamy młods gada do karuzeli swoich gatek zamka błyskawicznego w wózku wstażki generalnie mamrota do wszystkiego ![]() kiedys jedna pieleniarka powiedziała ze jesli dziec nie skączy dwóch ms i trzyma wysoko głowke na brzuchu trzeba sprawdzić czy nie ma wzmozonego napiecia mięsniowego zmeczona strasznie jestem ide spać
|
|
#138 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ale jestem wściekła... Jak już moja malutka ma rewelacyjną noc, to ja spać nie mogę Emilka spała od 22.oo do 3.3o. Po obu karmieniach zasypiała z miejsca, bez żadnego marudzenia. Śpi do teraz jak aniołek, a ja już po tym drugim karmieniu zasnąć nie mogę... Może mój organizm już się odzwyczaił od takiej ilości snu na raz? ![]() Cytat:
![]() Fajnie, że mogłaś spędzić z Niuśką all day. Ja też karmię przed jedzeniem. Jak raz próbowaliśmy kąpać ją "na głodnego" był straszny ryk, więc już więcej tego błędu nie popełniliśmy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki,żeby to był chwilowy kryzys ![]() Cytat:
![]() U nas wczoraj maleńka dostała znów strasznej kolki. Już nie wiem jak jej pomóc, a nie mogę patrzeć jak się męczy...
|
|
#139 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez ostatnio ciagle narzekam ![]() Cytat:
u mnie dzis sie zaczelo zaczela plakac, jadla 2,5 godziny temu, to mysle, glodna, biore do siebie, chce dac butle a ta cieszy odlozylam obok sibie i zaczela poranna dyskusje i ani mysli spac ![]() Cytat:
![]() Karmisz przed jedzeniem? rozumien, ze podajesz jakis specjalny olyn przed jedzeniem, zeby dziecko usnelo ![]() Chyba musimy przeczekac te kolki, ewentualnie pomagac jak sie da. Chociaz u mnie atakow kolki nie bylo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#140 |
|
Zadomowienie
|
Dobry :-* co za noc i tu wcale o małego nie chodzi bo nawet spal ale ja juz jak zombie funkcjonuje :/ nawet przy przewijaniu odlatuje
Virginia no mój Stasio też jak narkoman wygląda wtedy ![]() Elunka no śliczne te ubranko Ja chce spać! Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nagadalam malej, zjadla i usnela, ale mi sie juz nie chce. Za prawie 3 tygodnie dzien matki Ja juz sobie szukam prezentu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#142 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też mamy taką praktykę, że kąpiemy o 19:30 (choć trudno dotrwać bo mały drze się o kąpiel i marudzi bo strasznie na nią czeka) i potem o 20 do łóżka ze mną, do cycka, dajemy potem trochę butli, buziaczki od mamy i taty i do łóżeczka. Leży tak pół godziny, gada do siebie, coś tam skrzeczy i zasypia. Dopiero wtedy gaszę małą lampkę którą mu zostawiam. Na pewno zawsze jak go przenosimy do sypialni z łazienki mamy już zasłonięte zaslony (a mam zaciemniające) i tylko ta pomarańczowa mała lampeczka żeby wiedział że to już światełko nocne. czasem jeszcze puszczamy mu Mozarta dla dzieci Odpukać tak zasypia od ponad dwóch tygodni. W dzień nie śpi raczej, a jak zaśnie to na spacerze albo w bujaczku więc nie mam co uczyć spania w łóżeczku Cytat:
![]() nie wiem już co gorsze...teraz czy potem ![]() Cytat:
![]() Witam się na odchowalni! Ale nam zleciało dziewczyny Ja również spadłam w statystykach, ale moje dziecko choć grzeczne po prostu bardzo wymagające i nie je tak często tylko rzadziej ale dużo. Od razu widać które najwięcej karmią cycem bo się najwięcej udzielają
|
|||
|
|
|
#143 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej wybaczcie ze tak bez nadrabiania, moze potem uda mi sie was trochę poczytać Mam pytanie, Lenie zaczęły ropiec oczka, miala ktoras ten problem ? Co z tym robic ? Dzis przyjdzie polozna ale nie wiem o której Poradźcie cos Aha i czy wasze dzieci tez mialy często czkawke
|
|
#144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z oczkami nie pomogę Czkawkę mamy codziennie :p |
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Czkawke mamy często nic na to nie poradzisz asiu.
Co do oczu my przemywamy wodą fizjologiczną ale dziewczyny chyba pisaly o rumianku (mam nadzieje ze się nie myle) Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#146 |
|
Wtajemniczenie
|
Faktycznie się namęczyłaś
![]() Ja nadal w dwupaku Przynajmniej będą zahartowane do karmienia ![]() Kolejne ktg mam w środę, ale nastawiam się już raczej na wywoływanie w piątek. Na razie nadrabiam Wasze posty, ale nie wiem czy się będę udzielać, bo dołuję się, że Wy już macie dzieciaczki a ja nadal się męczę Na 100% dam znać jak się coś rozkręci Ogólnie to mam dość i już jestem zmęczona tymi bólami i skurczami od kilku tygodni. Dlatego znalazłam sobie zajęcie w domku, żeby nie siedzieć bezczynnie, bo do szału mnie już doprowadza to czekanie
|
|
|
|
#147 | ||
|
Raczkowanie
|
A u mas jest strupek, a pod nim jakby ropka była. Powinnam się martwic?
Cytat:
Cytat:
wysłane z smartfona
|
||
|
|
|
#148 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny my dzisiaj mamy badanie bioderek więc proszę o kciuki ![]() No i Ja mam jeszcze gina ale tu kciukow nie potrzeba ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
||
|
|
|
#149 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za miłe słowa. Może być właśnie tak, ze jestem przemęczona i zestresowana co niestety objawia się brakiem mleka:/ cycki mam miękkie jak nigdy i kiedy po 3,5h karmienia próbowałam ściągnąć laktatorem żeby zobaczyć jaka sytuacja udalo się z obu zaledwie 15ml...nic dziwnego, ze dziecko rzuca się i wrzeszczy przy piersi...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Tez jestem niewyspana bo dziś udało mi się zaledwie 3h przez całą noc wyrwać dla siebie. Side bardzo podoba mi się Wasz sposób zasypiania! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Lutien trzymaj się dzielnie! juz niedługo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#150 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za opis
Nie bij Tak,jak pisałam - dam znać na 100% jak coś się rozkręci (może któraś z Was poda mi na pw nr telefonu do siebie, żebym mogła w razie czego choć smsa wysłać ).Na razie zabieram się za pracę, żeby jakoś ten czas zaczął szybciej lecieć. W najgorszym wypadku zostało 5 dni |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

Z pierwszym dzieckiem miałam obsesję na punkcie samodzielnego zasypiania i spania w łóżeczku. Potem żałowałam, tak szybko wyrósł, a te chwile kiedy w nocy przytulasz się do maleńkiego ciepłego i pachnącego ciałka nigdy nie wrócą. Z Ewą robię dużo rzeczy inaczej. Śpię z nią, lulam, kołyszę, noszę i wiele innych zakazanych przez panią Hogg

i znowu krzyczy do smoczka 
teraz juz udaje nam sie wytrzymac 2 godziny, wiec jak pomiedzy zaczyna plakac, to wiem, ze na pewno nie z glodu, tym bardziej, ze wiem, ile wypila wczesniej, a prawdopodobnie placze ze zmeczenia i albo jakis spacer, albo lezenie na klacie i czasami uda sie jej zdrzemnac 10 minut.

takze jeszcze nie chwale nic 

rozumien, ze podajesz jakis specjalny olyn przed jedzeniem, zeby dziecko usnelo