Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-28, 10:19   #2881
nestelle
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Heja
My po urodzinkach. Fajnie bylo
Krzys dostal pilke, samochod z klockow, skarpetki, pieska i 2 razy zestaw do piaskownicy (hi hi, dla Ani bedzie jeden )

Oczywiscie cala impreze usmiechniety, rozbrajajacy i przeslodki
super!!!!
i Ałłłła dla Mamy , wspólczuje ,chyba bym padła ....
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Aaa Demeter co do nieudanego roczku to jeszcze dopiszę że u nas może i udany ale szkoda mi mojego brata chrzestny Małej, wiecie co no trafił na taką zołzę ta jego żona no brak mi słów mi nie powiedział ale okazało się że przed wyjzdem ☠☠☠☠☠☠☠nięta prawie go spakowała i wyrzuciła z domu bo on chciał żeby jechała na roczek a ona się uprała że nie bo córka chora no ale wybaczcie skoro brat z synem który jest jeszcze bardziej chory mógł przyjechać a mała tylko delikatnie podziębiona no to sory Ewidentnie nie lubimy się z bratową ale to taka płytka osoba ale ostatnio wali jej konkretnie na łeb. Na święta do moich rodziców przyjechali na chwile bo dzieci chore ale zaraz po śniadaniu mogli jeszcze pojechać do znajomych tam posiedzieli pół dnia wrócili do moich rodziców i oni jadą bo dzieci chore tato chciał wziąśc na spacer to nie w ogóle nie mógł wnuczki potrzymać na rękach jest mi tak szkoda rodziców bo oni wszystko dla nich a ona to ma w dupie tylko fajki jaranie dla niej się liczy na nic nie ma czasu syf w chacie no laski ręce opadają starsze dziecko odepchnięte bo jest malutka córeczka no rozpacz brat za granicą pracuje co dwa tygodnie w domu jest to wtedy wszytsko robi bo księżniczka nawet okna nie potrafi wymyć.
Ale teraz stoję przed dylematem bo za tydzień mamy chrzciny i co mamy nie jechać? Przecież to mój brat mu tego nie zrobię bo wiem że mu będzie przykro bardzo bo ta to będzie miała wy☠☠☠ane czy jesteśmy czy nie pewnie nawet liczy na to że się odegramy i teraz my nie przyjedziemy. Ale wiem że jak tam wejdę na te chrzciny to będzie zadyma bo ją zjadę od góry do dołu jak tylko coś się głupiego odezwie ... ehh
to sobie troszkę pomarudziłam i tak ogólnikowo napisałam więc może być nieskładnie ale nosi mnie od soboty

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

jeszcze dopiszę że mama kupiła bratankowi buty na zajączka bo się tej zołzy pytała co ma kupić więc ta mówi buty więc mama się pyta w jakim rozmiarze to ta niby zmierzyła nogę i podała mama daje mu te buciki a się okazują o dwa numery za duże zołza się purpurowa ze złości zrobiła to mama mówi że taki przecież rozmiar jej podała ale jak coś to pojedzie wymieni bo to wcale nie były tanie buty no ale ta stwierdziła że mają zostać to później będzie nosił ale mówię do mamy żeby nie było tak że wypadną na zimę i nie będzie w ogóle chodził w tych adidaskach no ale to już mniejsz za tym ale podaje zły rzmiar nogi a później ma pretensje a jak mama chciała go wziąśc żeby przymierzyć w sklepie to nie i koniec. Mój tato się już nie wypowiada w tym temacie bo ma łzy w oczach mieszkają 10km od rodziców moi rodzcie mogą częściej widywać ich niż moją małą a ona to zawsze ogranicza ostatnio jak rodzice pojechali w niedzielę a brata nie było to ona wiedziała że przyjadą to chwilę przed wyjechała z domu żeby rodzice wnuków nie zobaczyli a o tym że dopiero co wyjechała to powiedzieli jej rodzice z którymi mieszkają że pojechała do koleżanki i nie wróciła jak mama do niej dzowniła bo nie odbierała telefonu a sma nie odpowiadała. ehh.
co za sucz
ale jedzcie ,jedzcie . bo to przecież nie o nią chodzi .... jakby co weź paralizator i w jęzor przystaw
Cytat:
Nestelle nie nie to nie my my byliśmy w domku bo gościlismy się do wieczora. .
ehhhhh to dobrze ze "was -nie was " nie złapałam . głupio by było .zresztą nie raz się zstanawialam- jakbyśmy się spotkaly przypadkowo czy pierwsze by przyszło nam do głowy "czesc Oliwka","czesc Nestelle" .nie mam takiego odruchu za pierwszym razem - jakie kto ma imie .... nie wszystkie zresztą pamiętam ...

Maria .zdrówka dużo dla Rózaka !!!!!!!!!

Scarlett- zajedziesz się babo jedna! nauczyć się lenic trochę !

My wczoraj z N mielismy wypad szopingowy . Nina mnie powala . jest ze mna w przymierzalni - spodnie przymierzam a ta na cały głos :
"TO TWOJE MAJTKI????"
nie no..... nosze taty , pożyczam od innych ....
nie mam pojęcia skad ma takie pomysły ....

kawał na dziś mam :
Tata z 6-letnim synkiem robi zakupy w supermarkecie. Kiedy przechodzą obok półki z prezerwatywami, synek pyta:
- Tato, a co to jest?
- To są prezerwatywy, synu - odrzekł ojciec.
- A po co one są? - kontynuuje malec.
- Prezerwatywy są po to, żeby mężczyzna miał bezpieczny seks z kobietą - odpowiada ojciec.
- Tato, tato, a dlaczego w tym opakowaniu są 3 sztuki? - nie daje za wygraną chłopczyk.
- Wid...
zisz synu, bo to jest zestaw dla młodzieży uczącej się: raz w piątek, raz w sobotę, raz w niedzielę.
- Tato, tato, a dlaczego w tym opakowaniu jest 6? - pyta synek.
- Widzisz synu, to jest zestaw dla studentów: dwa razy w piątek, dwa razy w sobotę, dwa razy w niedzielę - odpowiedział ojciec.
- Tata, tato, a dlaczego w tym opakowaniu jest 12? - kontynuuje malec.
- Hmmm... widzisz synu, bo to jest zestaw dla dojrzałych, żonatych mężczyzn: raz w ...styczniu, raz w lutym, raz w marcu.....

A !!!! i musze to napisac !!!
po pierwsze mój syn najmłodszy się poprzestawiał przez to wolne ...wczoraj spaliśmy do 10 .dziś z racji ze musiałam wstać o 7 aby przygotować starszaki do szkoły i przedsz. to odłożyłam na siocha do łóżeczka i ..........NADAL SPI!!!!!!!!!!! :brzyda l:

A po drugie - wykryliśmy problem chyba z tym nocnym opijaniem ...... mianowicie spowodowane to było (mam nadzieje ze BYŁO!!!!!!!) ogolnym pragnieniem . R tak malutko pił -kilka łyczków wody przez caly dzień ze nadrabiał najprawdopodobniej w nocy cycem ....
teraz od kilku dni pilnuje aby pidawac mu wode co pół godziny przez cały dzień - i ? potrafi spac przrz 4-5 godzin nieprzerwanie , a wczoraj spał od 20 do 2.30 bez miałczenia o mleko

pije wode tylko z moja pomocą z małej butelki ze sportowym korkiem. probowalismy kubek-niekapek-kapek z lovi z miękkim ustnikiem ale nie umie ciagnąc.polecacie cos lepszego????????????
Stary 2014-04-28, 10:21   #2882
Moderna
Zakorzenienie

Byou jak nazywa sie ta gra? (moge ja zainstalowac na androidzie?)
slodka Zosia
i za szczpienie, dzielna kruszynka

a i jeszcze co do otwierania okien, Amelie - swieze powietrze, w ogole wietrzenie meiszkania, jest bardzo wazne dla zachowania zdrowia nie boj sie otwierac okien - ale trzeba pamietac o waznej za zasadzie, nigdy nie przybwac w pomieszczeniach w przeciagu, czyli jak sa inne otwarte okna, to albo zamykamy drzwi, albo zostawiamy tylko jedno okno otwarte - przeciagi sa wredne
Stary 2014-04-28, 10:21   #2883
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Kasia a może z tym okresem masz tak jak jedna znajoma mojej mamy ona po porodzie okres ma co pół roku i tak już jej zostało.
eeee nawet mnie nie zalamuj !!! :.prosi:
- co do szwagierki jak nic sie nalerzy.

no i Milus ma drzemke.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 10:24   #2884
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
My wczoraj z N mielismy wypad szopingowy . Nina mnie powala . jest ze mna w przymierzalni - spodnie przymierzam a ta na cały głos :
"TO TWOJE MAJTKI????"
nie no..... nosze taty , pożyczam od innych ....
nie mam pojęcia skad ma takie pomysły ....

kawał na dziś mam :
Tata z 6-letnim synkiem robi zakupy w supermarkecie. Kiedy przechodzą obok półki z prezerwatywami, synek pyta:
- Tato, a co to jest?
- To są prezerwatywy, synu - odrzekł ojciec.
- A po co one są? - kontynuuje malec.
- Prezerwatywy są po to, żeby mężczyzna miał bezpieczny seks z kobietą - odpowiada ojciec.
- Tato, tato, a dlaczego w tym opakowaniu są 3 sztuki? - nie daje za wygraną chłopczyk.
- Wid...
zisz synu, bo to jest zestaw dla młodzieży uczącej się: raz w piątek, raz w sobotę, raz w niedzielę.
- Tato, tato, a dlaczego w tym opakowaniu jest 6? - pyta synek.
- Widzisz synu, to jest zestaw dla studentów: dwa razy w piątek, dwa razy w sobotę, dwa razy w niedzielę - odpowiedział ojciec.
- Tata, tato, a dlaczego w tym opakowaniu jest 12? - kontynuuje malec.
- Hmmm... widzisz synu, bo to jest zestaw dla dojrzałych, żonatych mężczyzn: raz w ...styczniu, raz w lutym, raz w marcu.....

A !!!! i musze to napisac !!!
po pierwsze mój syn najmłodszy się poprzestawiał przez to wolne ...wczoraj spaliśmy do 10 .dziś z racji ze musiałam wstać o 7 aby przygotować starszaki do szkoły i przedsz. to odłożyłam na siocha do łóżeczka i ..........NADAL SPI!!!!!!!!!!! :brzyda l:

A po drugie - wykryliśmy problem chyba z tym nocnym opijaniem ...... mianowicie spowodowane to było (mam nadzieje ze BYŁO!!!!!!!) ogolnym pragnieniem . R tak malutko pił -kilka łyczków wody przez caly dzień ze nadrabiał najprawdopodobniej w nocy cycem ....
teraz od kilku dni pilnuje aby pidawac mu wode co pół godziny przez cały dzień - i ? potrafi spac przrz 4-5 godzin nieprzerwanie , a wczoraj spał od 20 do 2.30 bez miałczenia o mleko

pije wode tylko z moja pomocą z małej butelki ze sportowym korkiem. probowalismy kubek-niekapek-kapek z lovi z miękkim ustnikiem ale nie umie ciagnąc.polecacie cos lepszego????????????
Nina

kawal

w ogole leze

a co do cyca i pragnienia nieskromnie napisze, ze zwracalam Ci kiedys na to uwage

ja polecam normalny kubek, albo doidy tyle, ze pod kontrola, bo dziecko interesuje sie tez co jest w srodku i lubi rozlewac - ja poje normalnym kubkiem, najzdrowszy dla dzeici niebutelkwoych i nie wzmacnia sie ssania..

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-04-28 o 10:26
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 10:24   #2885
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
A i jeszzce siedze rano przed komputerem , M. sie przyszedl przytulic, to wlaczylam film ze zwierzatkami na FB, pieski i kotki - i chcial je karmic, co chwile wyciagal raczke ze swoim kawalkiem chleba i zdziwiony, ze nie chca jesc

panika jak bylo u t.? masz ajkies kffiatki dla nas?
tyz czekam na kfffiatki od Pani

Marsssel słodki
Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
My już pospłakała się Bidulka moja-ale też przez to, że musiałam Ją budzić i ni dospała ale potuliłyśmy się i jest ok. Narazie spokój ze szczepieniami do wakacji
ojejkus biedna Zosieńka .dobrze ze już po .

Czuje się ok ,nos nadal zatkany .dziwne -bo zatyka mi się najbardziej na wieczór . zaraziłam tzta
Stary 2014-04-28, 10:26   #2886
jolanT
Zadomowienie

Hej!

Nie lubie pisac z telefonu :/

Chyba zaloze Ewie krokomierz ona chodzi chodzi chodzi I w ogole nie ma dosyc- Wasze dzieciaki tez tyle chodza.. Ewka bierze portfel ksiazke gazete czy inne i przemierza cale mieszkanie.. smialam sie ze jeszcze slonia na plecach jej brakuje
Dzis sie obudzila z mokrymi pleckami.. tyle siuskow w pampku..

Oliwka- omg :/ niektorzy to potrafia byc toksyczni :/
Moderna- Ewa tez lubi czestowac.. najlepszebjak pakuje mi wszystko do buzi

Dziewczyny'
Moja Ewa czesto robi dziwne miny pt. "z byka".. Wasze dzieci robia tak? Moze w ten sposob wyraza emocje

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 10:27   #2887
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
a co do cyca i pragnienia nieskromnie napisze, ze zwracalam Ci kiedys na to uwage
wiem,wieeeeem! tylko ze wtedy to w ogole nie wykazywał zainteresowania .zero.
teraz w sumie tez nie do końca - ja musze być inicjatorem ...
Stary 2014-04-28, 10:29   #2888
BYou
MBZ♥

Nestelle jak się czujesz?

Moderna czytam o kfiatkach i myślę o co kaman
Tak apropos to my wczoraj dostałyśmy konwalie od B własnoręcznie nazrywane w lasku

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 10:30   #2889
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
Hej!

Nie lubie pisac z telefonu :/

Chyba zaloze Ewie krokomierz ona chodzi chodzi chodzi I w ogole nie ma dosyc- Wasze dzieciaki tez tyle chodza.. Ewka bierze portfel ksiazke gazete czy inne i przemierza cale mieszkanie.. smialam sie ze jeszcze slonia na plecach jej brakuje
Dzis sie obudzila z mokrymi pleckami.. tyle siuskow w pampku..

Oliwka- omg :/ niektorzy to potrafia byc toksyczni :/
Moderna- Ewa tez lubi czestowac.. najlepszebjak pakuje mi wszystko do buzi

Dziewczyny'
Moja Ewa czesto robi dziwne miny pt. "z byka".. Wasze dzieci robia tak? Moze w ten sposob wyraza emocje
tak tak, M. bardzo duzo chodzi, wczoraj bylismy az trzy razy na spacerku an nozkach a wieczorem mial tyyyyle energii

hihi.. u nas minal ten etap na czestowanie, M. wyciaga raczke ale zaraz chowa ja z powrotem jedynie pies jest szybszy haha

M. robi rozne miny.. ale nasze dzeici teraz wszystko nasladuja - ja jestem za kazdym razem pod wrazeniem - wczoraj bylismy u kurek, sasiad zrywal listki i wrzucal przez siatke - co zrobil M. ? - to samo
tak samo dzwieki, miny, lyzeczka itp. - dzeici teraz nas bardzo uwaznie obserwuja (trzeba uwazac :P )

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-04-28 o 10:31
Stary 2014-04-28, 10:31   #2890
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny'
możliwe....
mój cały czas raczej się smieje ,wszystko go smieszy nawet on sam

a z tym chodzeniemEwa maratończyk .mój tez caly czas w ruchu -tyle ze on sam jeszcze nie chodzi.przy mablach albo raczkuje .
Stary 2014-04-28, 10:37   #2891
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
wiem,wieeeeem! tylko ze wtedy to w ogole nie wykazywał zainteresowania .zero.
teraz w sumie tez nie do końca - ja musze być inicjatorem ...
hehe
oby do przodu!
najlepiej przy kazdym posilku kilka lyczkow stale pokarmy jednak zapychaja, widze to po Marcelu, jak nie dam wody, to doslownie za chwile wola cyca a woda praktyczniejsza jednak jest.

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Nestelle jak się czujesz?

Tak apropos to my wczoraj dostałyśmy konwalie od B własnoręcznie nazrywane w lasku
ohhh jak slodko

wlasnie zauwazylam wczoraj, ze u nas tez zakwitly
(czy dobrze pamietam, ze konwalii nie wolno stawiac w sypialni - trujace czy jakos tak? )

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

aaa i pol godziny , a nawet wiecej minelo
ide nastawic ten obiad
Stary 2014-04-28, 10:37   #2892
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
to sobie troszkę pomarudziłam i tak ogólnikowo napisałam więc może być nieskładnie ale nosi mnie od soboty

Cytat:
i zdziwiony, ze nie chca jesc

Cytat:
panika jak bylo u t.? masz ajkies kffiatki dla nas?
staram się nie nakręcać
nie było źle.
jeden kfiatuszek mały - jak dziecko nie chce jeść plasterka rzodkiewki to trzeba mu dać całą z ogonkiem i listkami

Cytat:
Narazie spokój ze szczepieniami do wakacji
uf uf uf...
macie z głowy...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 10:43   #2893
BYou
MBZ♥

Moderna, zapach jest zbyt intensywny tak jak czeremchy. Ja zostawiłam nasze w salonie przy otwartym oknie
A gra nazywa się;my talking tommożna go instalować na androidzie. Jak dasz opcję powtarzania to będzie mówił to co usłyszał przed chwilą

Nestelle to ja nie pytam o robiliście jak Go zaraziłaś
Nina już sięnie mogę doczekać takich rozmów z Zosią

Stary 2014-04-28, 10:45   #2894
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
jeden kfiatuszek mały - jak dziecko nie chce jeść plasterka rzodkiewki to trzeba mu dać całą z ogonkiem i listkami
ale ze jak? bez ziemi tak???
Stary 2014-04-28, 10:46   #2895
BYou
MBZ♥

Jola to masz małą Chodziarkę w domu

Pani, a Wy kiedy macie szczepienie?
No wiesz, rzodkiewki nie chciałaś dziecku dać?
Zosia za to zasmakowała w truskawkach i żurawinie.

Stary 2014-04-28, 10:49   #2896
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

staram się nie nakręcać
nie było źle.
masz racje, pozytywne nastawienie to polowa sukcesu

hihi.. ale zjadl przynajmniej cala?

my mamy juz pierwsze rzodkiewki z dzialeczki... pyyycha

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-04-28 o 10:51
Stary 2014-04-28, 10:49   #2897
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Nestelle to ja nie pytam o robiliście jak Go zaraziłaś
Nina już sięnie mogę doczekać takich rozmów z Zosią
patrząc na tempo rozwoju Twiej Roszpunki - takie rozmowy już niedługo

oj tam oj tam ,już zaraz"robilismy" -to On robił .ja tylko leżałam .sam się zaraził

ehhhh byle do czwartku - nie mogę się doczekac ...tyleeee wolnego ,utone w moim tzcie

A jak u Was ? B tez będzie mieć wolne od czwartku???
Stary 2014-04-28, 10:50   #2898
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Zosia za to zasmakowała w truskawkach i żurawinie.
mniam mniam..
ja dzsiiaj kupilam takie pyszne pachnace, juz niemeickie ...
ciekawe, czy M. zje

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
patrząc na tempo rozwoju Twiej Roszpunki - takie rozmowy już niedługo
hihi
Stary 2014-04-28, 10:51   #2899
nestelle
Zakorzenienie

R nadal spi!!!!!!!!
Stary 2014-04-28, 10:54   #2900
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
R nadal spi!!!!!!!!
o kurcze, chce pobic jakis rekord?
Stary 2014-04-28, 10:55   #2901
BYou
MBZ♥

Nestelle, B będzie miał wolne w czwartek, ale w piątek musi iść do 13fajowo mieć Go w domu cały czas
Narazie to mi Modnisia rośnie dziś pkowalam Jej ciuszki to worka próżniowego i zobaczyła futrzastą kamizelkę, krzyk:daj! pomogłam ubrać, a Ona do lustra i się ogląda

Moderna to daj znać czy Marssel zakosztował
a taką rzodkiewkę z ogródka

Stary 2014-04-28, 11:00   #2902
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
już walił takie rekordy nawet do po 11 ale to kilka miesięcy temu .
a teraz ....?
miło mieć Taki powod przez który nie można wyjść z domu
tylko J konczy o 12 szkole ....wiec będę musiala R obudzić jakby co ....
Cytat:
Nestelle, B będzie miał wolne w czwartek, ale w piątek musi iść do 13fajowo mieć Go w domu cały czas
Narazie to mi Modnisia rośnie dziś pkowalam Jej ciuszki to worka próżniowego i zobaczyła futrzastą kamizelkę, krzyk:daj! pomogłam ubrać, a Ona do lustra i się ogląda
to nie 2 latka to już 3 latka!!!!!!!

następny kawał bo nie mogę
Idzie myszka przez las, nagle dociera do rzeczki. Martwi się bo musi przejść na drugą stronę. Patrzy, ale nie widzi żadnej kładki. Będzie musiała przepłynąć, ale wtedy się zamoczy. Nagle dostrzegła ptaszka, woła:
-Ptaszku, przenieś mnie na drugą stronę.
-Nie.
-No ptaszku proszę, przenieś mnie.
-Nie!
-No proszę, jak mnie nie przeniesiesz to cała zmoknę.
-Nie!
Myszka więc przepłynęła przez rzeczkę i zmokła.

Jaki z tego morał?
By myszka była mokra ptaszek musi być twardy.
Stary 2014-04-28, 11:02   #2903
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dzień dobry
My już po porannym obchodzie podwórza. Głaskanie psa zaliczone, uciekanie mamie zaliczone, próby pożarcia mleczyków również, teraz krótka drzemka, więc mama musi się streszczać
Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Mama przesuwala krzeslo i.... wbila sobie drzazge pod paznokiec, na ponad centymetr...
Aż mnie ciary przeszły...
Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Heh...U mnie znowu TŻ jest za niewsadzaniem do krzesełka, skoro nie chce. Ale karmienie ak ona biega dookoła stołu = wszystko na podłodze i w okolicach, sprzątania potem mnóstwo. No i ona chce ściągać nasze talerze na podłogę, a łąwa nisko i niestety sięga ... Już raz zupa była wylana (na szczęście zimna) I takie karmienie nie za bardzo mi pasuje...
U nas karmienie poza krzesełkiem to jedynie kanapki. Podchodzi, bierze gryza, ucieka i tak w kółko.
Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
nie wiem jak mozna spac przy otwartym oknie z dzieckiem.. Ja nawet nie otwieram/ nie pozwalam otwierac okna w pomieszczeniu gdzie A. przebywa w dzien, zaraz ma uszy chore..
Serio? A nie wietrzycie mieszkania? A w lecie nie zamierzasz otwierać okien? A jaka jest zależność między otwartym oknem, a chorymi uszami, bo serio nie wiem?
Cytat:
masz rację z tym piżamkowaniem - zależy od temp. w domu. w tej chwili mamy ok. 20 stopni. cały czas mam jazdy, że mu zimno, bo ja jednak pod cieńką, ale jednak kołdrą, śpię. a mój syn cały czas pod niczym... dlatego ma dwie warstwy na piersi...
U nas tak samo, A. na noc zakładam półśpiochy na dół, a na górę krótki bodziak + kaftanik z długi, ale my mamy sypialnię od północy i około 18-19 stopni. Poza tym ja już nawet go nie przykrywam, bo to walka z wiatrakami

Miałam nic nie pisać, ale no muszę, muszę A. od 3 nocy nie obudził się ani razu, co za tym idzie od 3 dób nie jadł cyca. Co prawda chciałam go odstawić jakoś na wakacje, a wygląda na to, że sam się odstawił/odstawia? Trochę mi przykro...

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 11:12   #2904
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

Moderna to daj znać czy Marssel zakosztował
a taką rzodkiewkę z ogródka
ohhh uwielbiam o niej czytac

dam znac

Cytat:
to nie 2 latka to już 3 latka!!!!!!!

Idzie myszka przez las, nagle dociera do rzeczki. Martwi się bo musi przejść na drugą stronę. Patrzy, ale nie widzi żadnej kładki. Będzie musiała przepłynąć, ale wtedy się zamoczy. Nagle dostrzegła ptaszka, woła:
-Nie.
-Nie!
-Nie!

Jaki z tego morał?

a kawal
Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość

Miałam nic nie pisać, ale no muszę, muszę A. od 3 nocy nie obudził się ani razu, co za tym idzie od 3 dób nie jadł cyca. Co prawda chciałam go odstawić jakoś na wakacje, a wygląda na to, że sam się odstawił/odstawia? Trochę mi przykro...
oooo

jak dla mnie marzenie - czyli samoodstawienie

a on duzo w dzien je, pije, ze nie potrzebuje juz cyca, czy moze dostaje mm?

jak dla mnie faaajnie
Stary 2014-04-28, 11:13   #2905
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
ale ze jak? bez ziemi tak???

nie no na bank z ziemią

Już po, dzisiaj z moją była trójka dzieci, jedno włąśnie usnęło, więc bawiła się z kolegą. Jak się zorientowała ,ze mnie nie ma to chwilkę płakala, a potem całą godzinę się z chłopcem bawiła. WEszłam, zobaczyła mnie bek- ale zaraz zwiała się bawić. Dzielna moja malutka.

Tak dzis do mnie dotarła ta nieuchgronność czasu, wracam do pracy, cieszę się bardzo bo ludzi mi brakuje, ale mimo,ze te moje dziewuchy dają czadu to kocham je najbardziej na świecie i strasznie mi przykro,ze jedna w złobku, druga po lekcjach w domu....Ech, chujowy socjal w Polsce nadal mamy co tu dużo mówic
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 11:24   #2906
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Super
Ja ostatnio dostałam stokrotkę od syna i rozkwitniętą gałązkę od TŻta

nestelle - super, że znalazłaś przyczynę Roszkowego budzenia

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
jak dla mnie marzenie - czyli samoodstawienie

a on duzo w dzien je, pije, ze nie potrzebuje juz cyca, czy moze dostaje mm?

jak dla mnie faaajnie
Dostaje mm, rano i przed zaśnięciem. W dzień je zupę, drugie i jakieś owoce, przekąski, deser, zależy. Ogólnie to je co około 3-4 godziny.
Niby fajnie, ale ja jestem święcie przekonana, że A. nie chorował dlatego, że kp i teraz tak się panicznie boję, że zacznie chorować. Dlatego wolałabym jeszcze pokarmić

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 11:27   #2907
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
nie no super!!! ale zamiast mm?
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Już po, dzisiaj z moją była trójka dzieci, jedno włąśnie usnęło, więc bawiła się z kolegą. Jak się zorientowała ,ze mnie nie ma to chwilkę płakala, a potem całą godzinę się z chłopcem bawiła. WEszłam, zobaczyła mnie bek- ale zaraz zwiała się bawić. Dzielna moja malutka.

mój Panicz raczył wstać . zastałam go bez ubrania
teraz cycujemy przed kompem
Stary 2014-04-28, 11:27   #2908
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!

po 1 wsze wszytskiego NajLepszego ( raz jeszcze ) z okazi urodzinek

po 2 - Milus robi glupie miny odkad sie urodzil :P
a ost nauczyl sie SAPAC jak byczek - jak cos mu nie wychodzi marszczy nos zaciska ustka - i taki dziwiek zlosci !! no boooosko to wyglada.

Cytat:

oooo ... a mi wczoraj mama kaczenca zerwala - ze niby od Milusia.

no i za szczepienia - czeka nas to samo 2 uklucia 7maja

Cytat:
R nadal spi!!!!!!!!
Cytat:
nooooo PEWNIE tak
ej ty Nestelle idz zobacz czy sie rusza :P
wczoraj Milus podbil rekord 2,45 .... 3 razy bylam zagladac

Cytat:
oooo sweeeeet

Cytat:

-Nie.
-Nie!
-Nie!

Jaki z tego morał?

1wszy byl dobry
ALE TEN TO LEZE I KWICZE

Stary 2014-04-28, 11:31   #2909
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Czesc!

My już po urodzinkach, niestety wypady troche gorzej niż oczekiwania.

Na początku przebierałam jeszcze Kubusia i oczywiście goście wtedy zaczęli mu dawać prezenty, skladać życzenia - on w samym pampku, żadnych zdjęc z tego nie mamy...
Potem moja mama poprosiła, żeby jej włączyć mecz i sobie tak oglądała, olewając towarzystwo
Kubuś nie wykazał żadnego zainteresowania naszym prezentem - wazniejsza była butelka napoju
Tort mi nie smakował, nie był zgodny z zamówieniem
No i oczywiście rodzinka się troszke pokłóciła na sam koniec.
Zdjęć może mamy 2 ładne, bo nikt z gości nie umie zrobić fajnych zdjęć. T mówi "to robię" i czeka aż wszyscy już przestaną się uśmiecha i zrobią głupie miny

Także tak to było...
Dziękujemy za wszystkie życzenia
J. też nie ma ładnych zdjęć, o dziwo jak trzeba robić to nikt nagle nie umie, a dobry aparat tż od 2 lat lezy w szafie..........

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Dziewczyny, głupie pytanie mam ostatnio dostałam przy okazji aptecznego zamówienia troche próbek mleka Enfamil 2 (czyli 6-12 m-cy). Myslicie ze moglabym Jankowi kaszke na tym robić? Tylko sie nie zbijajcie ze mnie ze pytam o takie rzeczy
też o tym ostatnio myslałam bo mam jakieś próbki, ale ja mam 2 i 3, a tam nie ma miarki i nie mogę odmierzyć potrzebnej ilości, a na 270ml czy nawet więcej (enfamil 3), nie zrobię kaszy, prędzej na 2 bo tam wychodzi ok 200ml mm.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 11:56   #2910
kasia86bgo
Zakorzenienie

ImageUploadedByWizaz Forum1398678945.970045.jpg

Moja wczorajsza "zdobycz"

Kocham Cie Emilianku <3.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości