|
|
#2521 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wirtualnie przytulam, u nas było podobniejaki kolor rzuciłaś na włosy? Cytat:
co do wózka to kombinuję - odsłaniam budę, zawieszam karuzelkę, którą w domu lubi oglądać, zatrzymuję się, żeby zdążył przyjrzeć się drzewom itd, a jak nic nie pomaga to wyciągam z wózka i noszę. I tak mu się najbardziej podoba no ale problem wózkowy zostaje. Mam nadzieję, że znajdę na to sposób i mu przejdzie ![]() ja mam wciąż padniętego laptopa, w tygodniu muszę wybrać sie do serwisu, żeby wycenili koszty naprawy Dzisiaj Tymon kończy 3 miesiące
|
||||
|
|
|
#2522 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Witam z majówki z domu rodziców- pogoda już lepsza bo zamiast ciągłego deszczu jest raz słońce raz chmury (z przewagą chmur).Moje dziecko wczoraj nie zrobiło żadnej kupy i bardzo cierpiało z tego powodu ale dziś już sobie ulżył i jest z nim lepiej ![]() Zaczęłam pisać tego posta przed 9:00 Cytat:
![]() Gratuluję wprowadzenia mleka- u nas nadal szlaban na te sprawy Cytat:
Cytat:
My byliśmy dopiero na 1 kontroli bioderek i ona trwała z 15 min... zobaczymy co będzie na drugiej w połowie maja. Długo Cię nie było ale witaj po przerwie![]() Cytat:
Cytat:
No i już nie jesteśmy świeżakami Sand najlepsze życzenia dla Tymona Edytowane przez konsternacja Czas edycji: 2014-04-27 o 12:39 |
|||||
|
|
|
#2523 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a niestety wizja żłobka nad juniorem też wisi jak nie znajdziemy zaufanej niani I to co piszesz mnie przeraziło.Sama chodziłam do żłobka, ale nie mam z tego czasu żadnych wspomnień. Cytat:
Z tego co dziewczyny wcześniej pisały, to większość wizyt wyglądała właśnie tak. Cytat:
Dzisiaj w ogóle się przeraziłam. Karmiłam małego na leżąco i jak zwykle troszkę mi się przysnęło, taki bardzo płytki sen, ale sen. Po chwili się budzę i słyszę, że małemu bulgocze w nosie. Się zastanawiałam co to, a on dalej zadowolony jadł i bulgotał. Po chwili patrzę ,a jemu mleko z nosa kapie. Odłączyłam go to jeszcze mu się trochę mleka z nosa wylało Czy to możliwe, że mleko mu leciało pod za dużym ciśnieniem i jakoś dostało się do nosa? Pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło i mnie przeraziło.Potem już dokończyłam go karmić na siedząco, bo się bałam ![]() dzisiaj kontynuacja.. Po wstaniu i najedzeniu radość, uśmiechy, zabawa, a jak przychodzi czas drzemki, mały się słania, przymyka oczy i wrzeszczy, a spać nie pójdzie. Teraz się go udało spacyfikować na rękach. Kto mi zepsuł dziecię? Od czasu tego tygodniowego wyjazdu na święta nic nie jest tak jak było ![]() Kolor wrzuciłam bardzo zbliżony do mojego naturalnego czyli ciemny brąz Wszystkiego najlepszego dla Tymka ![]() Moje chłopię jak go położę sobie na kolanach, z nóżkami u mnie na brzuchu, to łapie mnie za palce i drze głowę i tułów do góry, tak jakby już natychmiast chciał usiąść ![]() Jak go posadziłam na kolanach tyłem do mnie lekko przechylonego, żeby się o mnie opierał pleckami, to ta sama akcja, leżeć nie będzie - sam do siadu się podnosi ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
ale jak to majówki? nie za szybko? ![]()
|
||||
|
|
|
#2524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do przygody z nosem- Jaś dziś rano ulał i nosem i buzią, też przy karmieniu na leżąco. Wzięłam go do pionu i było ok. Na razie sytuacja się nie powtórzyła- a karmiłam też na leżąco. |
||
|
|
|
#2525 | |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry
![]() zbieraliśmy się na spacer tak długo az się rozpadało ![]() Cytat:
zaczynam podejrzewać że jesteś moja współlokatorką ze studiów ona zawsze powtarzała że "tępi spanie w dzień" :P ![]() ![]() ale leci ten czas co?? szkoda ze kiedy potrzeba zeby śmigał to się dłuży
|
|
|
#2526 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Caillouu, sand sto latcdla Waszych maluszkow isia ja do pracy wracam we wrzesniu, Alek bedzie mial skonczone 8 miesiecy i zostanie z tata, bo moj maz ma taka prace, ze bedzie go mogl ze soba zabierac. Ktoras z Was pytala o zlobek. Ja dzwonilam do prywatnego i pani dyrektor mi powiedziala, ze sa przyjmowane dzieci od 5m.i na 20 osobowa grupe przypadaja 2 opiekunki Szczeka mi opadla. Od razu mam wizje, ze te biedne dzieci leza usikane i ukupkane, zaplakane i w ogole, jak w najgorszym starodawnym sierocincu Tym bardziej, ze taki maluch nie powie jak mu minal dzien. Lece na obiadek, milego popoludnia mamuski
|
#2527 |
|
Rozeznanie
|
le la że co? dwadzieścia maluchów i 2 panie?? masakra....moja koleżanka pracuje w żłobku państwowym i tam sa grupki podzielone wiekowo i w najmłodszej na 4 dzieci jest 1 pani.wyobraź sobie karmienie dużej grupy przez 2 opiekunki...zanim to ostatnie zje to pierwsze już głodne,a przy ząbkowaniu gdy marudzi i płacze no to jak ogarniają,jak dla mnie to nie wyobrażalne i nie do ogarnięcia
Milena mając 3 latka na czas wakacji musiała iść do prywatnego przedszkola gdzie leżakowanie było przymusowe(przy zapisywaniu mówiłam p.dyrektor że ona nie śpi w dzień od kiedy skończyła roczek) i jak do państwowego chodziła z ogromna radochą tak tam zostawiałam ją z płaczem.prywatne przedszkole nie ma zadnego nadzoru z kuratorium i innych organizacji,podejrzewam że ze żłobkami jest podobnie ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- ida moja znajoma ma syna w "naszym" żłobku miejskim i jest zadowolona.mały miał 1.5 roku gdy poszedł i szybko się zaadoptował w nowym otoczeniu ale nie znam szczegółów ile pań na ile dzieci i jak wygląda opieka nad najmłodszą grupą do roczku.na str.netowej żłobka też nie ma takiego info ale przegladajac galerię zdjęć nie ma tragedii.w jakiejs grupce doliczyłam się trzech pań
|
|
|
|
#2528 |
|
Rozeznanie
|
łooo ale cisza od wczoraj
![]() Artur ma dziś 2 miesiące |
|
|
|
#2529 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje
A później poszłaś spać czy już nie? |
|
|
|
#2531 | |||||
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() U nas noc dobra. Adaś poszedł spać o 21.30 i spał do 7.30. Krótka przerwa na jedzonko i do teraz śpi. Za godzinkę pewnie wstanie. Dzisiaj wizyta u neurologa... Trzymajcie proszę kciuki żeby moja wątpliwość co do wzrostu główki okazała się tylko moją paranoją ![]() Proszę również o doping, bo dziś po raz pierwszy od ponad roku ćwiczyłam! Plan jest taki, że ćwiczę codziennie tyle ile dam radę. Adaś śpi do mniej więcej 10.30, więc spokojnie rano się wyrobię. Dziś wytrzymałam 25 minut, więc jak na taką długą przerwę i absolutny brak kondycji jest nieźle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co???? przecież to za mało! w życiu bym nie oddała 5 msc dziecka do takiego żłobka- przecież to nie ma wystarczającej opieki, to niebezpieczne jest---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- 100 lat dla wszyskich maluszków!!! niech zdrowo rosną bobaski. rzy miesiące temu o tej porze byłam na sali porodowej i pisałam tu z niej posty a dziś zawartość mojego brzucha kończy 3 miesiące Strasznie szybko ten czas minął a mój synek nie jest już noworodkiem, pajacyk który w szpitalu mu założyłam i był sporo za duży już jest odłożony do spakowania bo się za krótki zrobił Tak sobie myślę, że trzeba chłonąć każdy dzień z maluszkiem bo to wszystko tak szybko mija i szkoda przegapić wyjątkowe chwile z dzieckiem bo one nie wrócą i nie powtórzą się. Ja już żałuję, że kiedyś mój synek przestanie być cycoholikiem i cycuś przestanie być lekiem na zło tego świata i najlepsiejszym miejscem na świecie
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy mozecie polecic jakieś konkretne łóżeczko turystyczne? Najlepsze byłoby solidne, z przewijakiem i podwieszaną podłogą, do ok.300zł. Podoba mi się Caretero Medio Safari ale nie mam porównania z innymi, może coś poradzicie?
Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
|
#2534 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a i Milena na styk się wyrobiła na autobus szkolny![]() Cytat:
za neurologa i wytrzymanie w postanowieniu ćwiczenia![]() no właśnie dostać się to inna bajka i na pewno nie jest lekko.mojej znajomej syn to jej 3 dziecko i ją obejmowały inne kryteria przy naborze jak i za złobek nie płaci.najlepiej to juz teraz się przejdź wypytać o szczegóły magnusia tez jestem zdania że trzeba cieszyć się każdym dniem ze szkrabem bo czas zasuwa niemiłosiernie szybko
Edytowane przez celin10 Czas edycji: 2014-04-28 o 10:18 |
||
|
|
|
#2535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do pogrubionego ![]() że maluszek tyle śpi... moja robi pobudki o 4 rano (wyjątkowo zdaża jej się spać do 5) i nie ma zmiłuj więc w domu nie zmobilizuje się do ćwiczeń. ale mam nadzieję że od maja pójdę na zumbę ![]() Dzień dobry. U nas nocka w miarę ok. karmienie o 24 i o 4 które zakończyło się ja codziennie pobudką całkowitą i początkiem dnia ... pogoda za oknem beznadziejna, szaro, zimno i mokro bo co chwile pada deszcz więc raczej odpuszczę spacer ...
|
|
|
#2536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2537 |
|
Raczkowanie
|
Hej wszystkim. Dzisiaj byłyśmy na wizycie u neurologa ale niestety wpadła w histerie i nie dało się jej dokładnie zbadać ale na tyle co sie dało to wszystko jest ok i dostaliśmy zgodę na szczepienie.
J0zefina- u nas tez badanie bioderek trwało bardzo szybko, dłużej trwało rozbieranie dziecka niż samo usg. Sand i celin- dużo zdrowia dla Artura i Tymona ![]() Tridentina- co do karmienia i nosa to też parę razy złapałam córkę na tym że mleko jej ciekło przez nos. Zawsze to się dzieje w pozycji leżącej dlatego staram się jak najrzadziej ją stosować. Nie wiem czy jest to wina ciśnienia czy poprostu złego ułożenia główki dziecka Idaikot- kciuki za wizytę i ćwiczenia Sand- co do łóżeczka to ja zamierzam kupić firmy baby design. Widziałam w smyku i wyglądało na całkiem solidne Co do żłobka to przeraziły mnie te opisy podobnie jak tridentina, chodziłam do żłobka ale nic z tego nie pamiętam. Mam tylko nadzieję że mojej mamie uda się przejść na wcześniejszą emeryturę i zajmie sie wnusią ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Dziewczyny czego używajcie do mycia bo właśnie stoję przed wyborem kupna następnego Oilatum albo jakiegoś innego płynu Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
|
|
|
#2538 | ||||
|
Raczkowanie
|
na szczęście od 7:30 do 8:30 jeszcze się razem zdrzemnęliśmy.
Cytat:
daj znać po, na pewno jest wszystko w porządku.No i Cytat:
za trzymiesięcznicę rosną nam maluszki na wątku aż miłoCytat:
Cytat:
![]() poczytałam trochę o tym i zalecają właśnie odrobinę wyżej położyć główkę dziecka w trakcie karmienia. Dzisiaj w nocy podkładałam małemu 2 złożone na 4 pieluchy i mleko nie szło nosem. Zobaczymy czy to rzeczywiście pomoże na dłuższą metę. Ja zdecydowanie preferuję w ciągu nocy karmienie na leżąco, bo można się trochę zdrzemnąć jeśli dziecko tak jak moje długo je. |
||||
|
|
|
#2539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My używamy Emolium Cytat:
I dobrze, że jeszcze pospałaś
|
||
|
|
|
#2540 | |||
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za wszystkie kciuki
My już po wizycie i z Adasiem wszystko dobrze Ale przynajmniej wiem, że wszystko ok Adaś się świetnie rozwija i działa jak należy. A jak się uśmiechał i fikał w trakcie badania. Aż miło było popatrzeć. Jeśli coś mielibyśmy robić, to ewentualnie zachęcać go do otwierania rączek.Cytat:
Cytat:
Ale jest cel - w połowie lipca wesele brata. Trzeba się jakoś prezentować ![]() Cytat:
A co do mycia to my mamy jeszcze dużą butelkę Oilatum. A potem chyba pójdzie Dzidziuś pianka do mycia. Dostałam dwie butelki do proszków Jako że już nie martwię się główką, zaczęłam się cykać przed środowym szczepieniem... |
|||
|
|
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze coś ![]() Ja się chyba na chrzciny poodchudzam. Ale odkąd więcej jem to mam więcej pokarmu i tym tłumaczę to, że cały czas mam brzuszek... |
|
|
|
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
Do kapieli uzywam plynu z ziajki (takie emoluim tylko tansze)
Ja karmie mm i nie jem duzo a brzuszek niestety tez mam Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2543 |
|
Rozeznanie
|
saole my mamy zwykły płyn do kąpania Tesco'wy od wyjścia ze szpitala.Artur nie ma problemów ze skórą ale Milenie kupowałam Oilatum bo miała wrażliwą skóre.
---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- tridentina to była chwila bo budzik miał trybić o 6.10 no ale nie zatrybił,oczywiście nie przyznałam się do wyłączenia go
|
|
|
|
#2544 |
|
Raczkowanie
|
Co nie? A miałam nie być matką-wariatką
![]() I jeszcze anegdotka. Siedzimy sobie w poczekalni u neurologa. W gabinecie były bliźniaki, malutkie, noworodki chyba jeszcze. I nagle rozdarły się straszliwie. Na co Adaś wydał z siebie takie chichot "hy-hy, hy-hy". Cała poczekalnia w śmiech. Ale wychowałam potworka co się z cudzego nieszczęścia śmieje
|
|
|
|
#2545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od problemu do problemu...To musiała być śmieszna sytuacja
|
|
|
|
|
#2546 | ||||
|
Zakorzenienie
|
sto lat dla Arturka!Cytat:
za wizytę i wytrwanie w ćwiczeniach. Gdybym ja była tak systematyczna w ćwiczeniach jak w wyszukiwaniu przepisów na ciasta i pieczeniu (no i jedzeniu ) to chyba szybciej by mi poszło to odchudzanie Cytat:
sto lat dla Adasia!Cytat:
Cytat:
za szczepienieDobry wieczór ![]() W imieniu Tymka dziękuję za życzenia i dziękuję za opinie o łóżeczkach turystycznych. U nas kolejny dzień z przebojami na spacerze. Po kilku seriach płacz w wózku-uspokajanie na rękach w końcu zasnął w wózku, więc nieważne, że pada, niech sobie dziecko zaczerpnie świeżego powietrza. Pospacerowałam z nim niecałą godzinę, obudził się i najpierw obserwował widoczki z wózka z coraz bardziej zdegustowaną miną aż w końcu zaczął płakać; kombinuję z budką, zawieszką, smokiem, ubrankiem i nic. Dzieć najedzony i miał sucho więc to nie był problem. Pomaga tylko niesienie na rękach |
||||
|
|
|
#2547 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
super ![]() na co się szczepicie w środę? Ja muszę młodego umówić na drugą dawkę rota. Cytat:
ja jestem ciekawa czy mnie dopadnie ![]() Cytat:
Cytat:
Biorę go za to na spacery w chuście, a co ![]() Za to boję się co będzie na urlopie jak go będziemy chcieli wziąć na kilkunasto kilometrowy spacer po dolinach. No i właśnie do mam chustowych pytanie mam - czy Wam też jest tak potwornie gorąco jak macie maluszki w chustach? Byłam dzisiaj w cienkiej bluzce, mały był ubrany w bodziaka, cienkie spodenki i skarpetki, a się zgrzaliśmy obydwoje. Nie wyobrażam sobie chodzenia w chuście w lecie. Edytowane przez tridentina Czas edycji: 2014-04-28 o 21:57 |
||||
|
|
|
#2548 |
|
Raczkowanie
|
Trzymam kciuki za wszystkie, które chcą się trochę poruszać i poćwiczyć. Jako motywację mogę napisać, że ta dawka ruchu naprawdę pozwala inaczej spojrzeć na czas zajmowania się maluszkiem. Ja się pomęczę, endorfiny się uwolnią i nagle mam więcej cierpliwości, dobrego humoru i pomysłów na zabawę.
Co do kąpieli... My kąpaliśmy w żelu do włosów i ciała z HiPPa. Był super od samego początku. Później wyszły krostki (ale to od jedzenia) i używamy Emolium. Bardzo sobie chwalę. Nie używam już później oliwki, więc w sumie nie przesadzam z ilością kosmetyków. Czasem sudocrem, kiedy coś mi się nie podoba. tridentina, Ty też myślisz o skoku rozwojowym (wolę nie myśleć i nie używać sformułowania kryzys laktacyjny ![]() A co do chusty, to można teoretycznie kupić taką z dodatkiem lnu. Też uczę się nadal ubierania zarówno siebie, jak i Brzdąca do chusty. Każda matka, to wariatka Nie znam takiej, która niczym by się nie przejmowała Cieszę się, że wszystkie wątpliwości zostały rozwiane!A jutro zainspirowana będę chyba robić pizzę. Mamy też kolejne odwiedziny. To się chyba nigdy nie skończy
|
#2549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2550 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej! Pisze z Karolem na kolanach. U Nas cały czas ciągłe płacze a to z powodu ząbków a to z powodu brzuszka... Ale dzisiaj na szczęście wizyta u pediatry więc zapytam o te maści na dziąsełka.
No i my artyści (odnośnie do załącznika). Trochę trzeba było użyć siły do tego, dlatego palce wyszły takie grube bo musiałam je mocno wciskać. Mam jeszcze do zrobienia nogę ale to dzisiaj. Cytat:
Ja idę dzisiaj na 9 na szczepienie, mam nadzieję, że tym razem się uda. Cytat:
![]() Dobrze, że macie zgodę. Niestety dziecka nie da się zaprogramować na niepłakanie u lekarzy ![]() Ja używam mydła do wody jak najbardziej naturalnego i dolewam też tej ziajki natłuszczającej
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

wirtualnie przytulam, u nas było podobnie
Gada z lampą.

)
I to co piszesz mnie przeraziło.

Szczeka mi opadla. Od razu mam wizje, ze te biedne dzieci leza usikane i ukupkane, zaplakane i w ogole, jak w najgorszym starodawnym sierocincu 

16.06.2012
za neurologa i wytrzymanie w postanowieniu ćwiczenia