|
|
#1741 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 18 :)
[
Cytat:
|
|
#1742 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie mam teściów, więc nie będę mieć tego problemu co Wy. Za to mój TŻ ma bliski kontakt z swoim wujkiem i ciocią i jak u nich jesteśmy to czasem mi się wymsknie i też mówię do nich "ciociu", "wujku"na przemian z "pan", "pani".
Za to nie wyobrażam sobie jak TŻ do moich rodziców będzie się zwracał, bo oni są mało sympatyczni i pewnie będzie mu ciężko. Za to do moich mojej babci i dziadka najchętniej już by mówił "babciu", "dziadku", bo oni mają do niego taki fajny stosunek, ze aż dziwnie tak oficjalnie się zwracać. W ogóle któraś z Was pisała, że chce zorganizować błogosławieństwo dzień przed. Bardzo mi się spodobał ten pomysł, rozwiązywał by moją niechęć do oficjalnego błogosławieństwa, dyskomfort TŻ z powodu braku rodziców i problem podziękowań sQuara, czy to Ty wpadłaś na ten pomysł? Jak chcesz to zorganizować?
|
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1744 |
|
Zadomowienie
|
to zalezy. Rodzice Tżta też mi się tak przedstawili - po imieniu, no ale tak mnie rodzice wychowali, że po imieniu do starszej osoby nie powiem i już, nie potrafię - tak jak niektóre z Was nie potrafiłyby powiedziec mamo do mamy Tżta, ja mam tak z imieniem. Ciesze się, że bedę mówić mamo/tato niz po imieniu bo to by mnie 100 rayz bardziej krępowało, zwłaszcze, że różnica ok. 30 lat.
|
|
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do teściów, to nie wyobrażam sobie, aby do TŻta mamy mówić po imieniu, chociażby z tego względu, że jest między nami ponad 30 lat różnicy i nie mamy takiego luźnego kontaktu. Z 'mamo' też będzie ciężko :p |
|
|
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
Kiciakowa ja też nie lubię kleszczy i one ble są no ale mój tato źle to zrobił więc ja musiałam bo nie chciałam żeby on siedział w mojej kici
|
|
|
|
#1747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zawsze z tym do taty biegam, on na szczescie dobrze to robi, nie wiem czy ja bym umiala
|
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka z pracy twierdziła, że powiedzenie mamo/tato to nić takiego. Oczywiście przed ślubem. We wrześniu miną 2 lata od ślubu a do teściów nadal zwraca się bezosobowo. Nie przechodzi jej przez gardło.
Ja mam chyba odwrotnie. Dużo rzeczy związanych ze ślubem i weselem się zmienia. Miała nie być biała suknia, ślub w mojej parafii, walc na pierwszy taniec, a teraz całkiem inaczej niż w planach. Może z mamo/tato też się zmieni. Albo poczekam na dzieci i będą babcią i dziadkiem. W weekend spotkanie rodziców. Kiciakowa 14 i 15 lat. |
|
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
Viva jesteś?? bo moja wlaśnie co jakiś czas pomiałkuje tak dziwnie czego wcześniej nigdy nie robiła tylko grzecznie siedziała albo spała. czyżby na dniach urodziła? bo te miauczenie to dziwne takie
|
|
|
|
#1750 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mi też. W końcu jakby nie było to są starsi ode mnie ludzie. Cytat:
Aga, dobrze że nie zostawiłaś kleszcza kici. Mojemu psiakowi poszedł kleszcz do środka i umarł
|
||||||
|
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam do jednego salonu sukien czy mają suknie z kolekcji 2013 , która mi się spodobała ( już dawno ) i mi odp że nie mają ale mogą zamówić
tylko kurde gdzie no ja teraz sukni nie kupie ![]() o ta sukienka |
|
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
muszę przyznać że nie bo nie nadrabiałam
|
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nową PM
![]() Dobrze że problem mamowania/tatowania kończy się w momencie kiedy zostają dziadkami ![]() Matko dzwonił kumpel i wymyślił żebyśmy biegali od maja..No kiedy ja na to wszystko znajdę czas:banghead: Dziewczyny które biegają jakieś konkretne buty macie czy poprostu co pod ręką? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1755 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
i polecam motywator w postaci Endomondo
|
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
Na hasło BIEGANIE to mi się zaraz instruktor Nordic walking przypomina, który zawsze jak zobaczył biegacza powtarzał: Zobaczcie jaką on sobie krzywdę robi, te obciążone stawy. Dobrze, że się rusza, ale bieganie... nie, nie, nie. A TŻ powtarza jak tylko zobaczy, że ktoś biega.
|
|
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahahaPokazałam mojemu TŻ opcję tych dwóch sukienek co przedtem wstawiałam i jemu też się bardziej nr 2 podoba tak więc pudrowy róż wygrywa![]() Matko jestem po depilacji rąk woskiem..jakie mi ciepło w ręce ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1759 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() ja z moimi teściami mieszkam i mówię Pan Pani ale mówię też : tata wrócił z pracy? Zawołaj mamę niech zobaczy. Tak zwracam się do TZta, rzadko mówię "zawołaj Twoją mamę". Dzisiaj po pracy byłam odrabiać zajęcia w gabinecie dermatologicznym. Babeczka przy okazji obejrzała moją buzię, dostałam krem do smarowania i maść. Za darmo próbki ale takie duże, że spokojnie mi starczą na ponad miesiąc. Aaa.. i dzisiaj rodzice TŻta podpisali akt notarialny o kupnie mieszkania dla nas
|
#1760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówię albo Pan/Pani albo bezosobowo a jak rozmawiam o nich z TŻ to co u taty, jak tam mama bla blaGratki za mieszkanie
|
|
|
|
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super czyli niedługo będziecie sami mieszkać już ? ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Aaa Kiciakowa zapomniałam że miałam Ci odpisać śliczna sukienka przymierzałaś już ją tak?
|
|
|
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
Edebedowa gratulacje aktu notarialnego
![]() Ja w rozmowie z TŻtem mówimy: co tam u Stachy (jego mama) co tam u Janki (moja mama) ![]() Do nich się zwracamy per Pani
|
#1764 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Taaak, w końcu znowu sami!! Już nie mogę się doczekać. Wiem, że to będzie droga przez mękę i wszystkie plagi egipskie ale mam nadzieję, że się uda. Wczoraj byliśmy z teściową oglądać meble, podłogi, drzwi... My na szczęście z TŻtem mamy taki sam gust ale zupełnie inny niż ona.. A to oni sponsorują wszystko więc czuje jak będę mogła sobie wybrać co mi się podoba..
|
|
#1765 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja z moim Tż jesteśmy razem 1 rok i 5 miesięcy i również bierzemy ślub w przyszłym roku ![]() Jak się ma być razem, to się będzie
|
|
|
|
|
#1766 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
jestem tu nowa;p dzisiaj zarezerwowaliśmy sale na lipiec przyszły rok ;p iiii rozglądam sie za sukienkami bardzo wpadła mi w oko z teledysku Shakiry Empire https://www.youtube.com/watch?v=QapfTGTXbxc ale to pewnie musiałabym na zamowienie ... co o niej myślicie ?
|
|
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Materac jest hahah.Edebedowa gratki! fajnie, miły gest teściów . A ja nie wiem co będzie z tym mamowaniem i tatowaniem, do moich Rodziców myślę, że to naturalne, że "dodatki" do Rodziny szybko tak mówią, ale oni tacy właśnie fajni są, że nie ma z tym problemu . A Rodzice M? no nie wiem, ja tam się ich trochę "boję". W sensie. Marek jest ok. A Marta akurat zawsze krytykuje wszystko, co ja M wybiorę, albo ja dla niego zrobię, itp. No i działa mi to solidnie na nerwy. M twierdzi, że przesadzam, no ale jakim kurde cudem, akurat zawsze moje wybory krytykuje, przeważnie też po tym, jak M gdzieś tam luźno rzuci "Madzia mi kupiła, Madzia mi zrobiła, Madzia wybrała" itp.
|
|
|
#1768 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Witaj!
|
|
|
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
blondynaaa_ witaj
![]() Opowiedz coś więcej o Was
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:50.

zdecydowaliśmy się po roku znajomości, tak się cieszę 
a chciałabym xD na jakieś większe wyjście , wesele itp. bo nie do szkoły na pewno nie hehe

w ramach przerwy od magisterki napiszę Wam że teściowa zaproponowała mi żebym po ślubie mówiła do niej po imieniu no bo wg niej jak to tak z dnia na dzień do cytuję: "obcej baby mówić mamo"