|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
przy 12-14 cycach na dobę - NIE. zdecydowanie nie.
wkurzają mnie te zęby. Wszystko można zwalić na ich "iście"... nie dziwię się ![]() mój jest rasowym dresem - portki od dresu lub getry + bodziak z krótkim i cienka bluzka bawełniana z długim.
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Pani ja już słyszałam że Olkowi idą zęby od 4 miesiąca. A wyszły dopiero w 14
W sumie ubieram Olka tak jak ty. Tylko się właśnie zastanawiam czy nie jest mu za ciepło i ubierać jak Fiol w body z długim. Ale znowu przebierać za każdym na dwor w krótki i bluzkę to mi się Olek wścieknie Już 4 razy mi się dzisiaj przebudzil :/
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja swojego macam a te bluzki to takie cienizny. hmmm... ale chyba mam obsesję dwóch warstw na piersi ![]() łączę się w bólu. T. 3. dwa razy odkurzacz poszedł w ruch ![]() Hope, mnie testy oszukiwały. Choć w zasadzie potwierdzały to co z wykresów na skarbmamy.pl wiedziałam...
|
|
|
#3454 |
|
Konto usunięte
|
Co do zębów, ja się boję, że jedna górna jedynka się wybije Arturkowi w złym miejscu. Dziąsło jest całe białe, mam nadzieję, że zejdzie do końca :/
Dziękuję jeszcze raz za wszystkie propozycje zabawek Kocurku Marcel śliczny! Agatko Maga jeju ale mi żal Olusia Zdrówka dla niego i dla Torresska!Ja Artkowi na body z długim i bawełnianą bluzkę zakładam jeszcze bluzę/polar, ale on jest niemobilny. |
|
|
|
#3455 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Perse Artus slodki. Pozycja do spania niezwykla, Rozwalila mnie na lopatki☺ Kocurku Marcel jest cudowny. Przystojniak☺ Agatko super ze wynik ok. Dziewczyny zdrowka dla waszych dzieciatek. Biedactwa tak sie mecza a wy razem z nimi. Witam nowe aniolkowe mamy. Pozdrawiam
|
#3456 |
|
Rozeznanie
|
cześć i czołem
![]() cały czas czytam, kibicuję mocno i przeżywam Wasze radości z Wami (smutki też...) przepraszam ale brakuje mi co najmniej 12h do doby...ale mimo to jestem strasznie szczęśliwa ![]() Uśka idąc za przykładem Artura Perse zasuwa z prędkością małego motorka i wspina się na co tylko może, wywala wszystko zewsząd a ja za nią biegam, kojąc guzy buziakami, zbieram i układam wszystko co by córa miała co znowu rozwalać...i tak w koło Macieju...A Julek gada, gada, gada, gada, gada i gada...biedaczysko nawet schudł ostatnio bo najeść się nie może...bo ciągle gada...
|
|
#3457 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() kocurku, Marcelek śliczny ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
![]() a Dżordża jeszcze ogląda?
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
Wika dobry pomysł z tym jajkiem na miękko i lekiem
U nas też zawsze przy lekach cyrk więc wiem Maga o czym piszesz. Nigdy nie wiedziałam jaki procent antybiotyku dostał się do środka a ile na koszulce i dywanie. Raz nawet chciałam iśc do pediatry i prosić o zastrzyki. Dziewczyny- my prawie zawsze zakładamy kurtkę, czapkę i apaszkę, pod kurtką body i często sweter więc najpierw myślałam, że piszecie o stroju po domu.... W trakcie spaceru sprawdzam ale nigdy nie miała spoconych pleców hope - mam pasek sw Dominika i polecam, przy okazji dziękuję bo mi przypomniałaś ze o ile modlitwa z nami przyjechała to pasek zostal w domu rodzinnym pod poduszkami.... Wika-Ty pytałaś gdzie mieszkałam wcześniej? W domu, na piętrze u Rodziców Fioluś- Kasia wczoraj zasnęla w swoim pokoju na dywanie. Wyjęła z łózeczka posciel i położyla sie obok zwierzątek, które są na dywaniku, oczywiście obok musieli być rodzice. Zla byłam na tz.eta bo pięknie sama zasypiała w łóżeczku w swoim pokoju ale on koniecznie chciał na nią zerknąć no i już nie udało mu się wyjśc bo był placz. Jak zasnęla włożyliśmy ją do łóżeczka i spała u siebie ale po nocnej pobudce zbaraliśmy ją do sypialni. Dzisiaj napedzila mi strachu, spadla/z sofy uderzając tyłem głowy o lawę...Jak w takich momentach pilnować tego,ze mam nie dzwigać? Nie straszcie z tymi proroczymi snami. Sniło mi się ze kłóciłam się z siostrą tz.eta... Berbie-dobrze pamiętasz-siostry tz'eta mieszkają niedaleko. Agatko-bardzo się cieszę z dobrego wyniku Staraczki- otulam Was ciepłymi myślami i modlitwą.
|
#3459 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3460 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny jak to u was bylo z @ po lyzeczkowaniu... u mnie juz prawie 6 tyg bez... zaczynam sie martwic... :/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:11 ---------- Poprzedni post napisano o 02:08 ---------- Jutro moj doktorek :p przyjmuje jutro nie wiem czy zawracać mu glowe... na kontroli po... nie bylam wiec nic nie wiem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Aniołek Edytowane przez oanuska Czas edycji: 2014-04-29 o 02:12 |
|
|
|
#3461 |
|
Wtajemniczenie
|
Oanuska a robilas jakies badania? Bete? Moze,poziom,hormonow jeszcze ci sie nie unormowal.
Nie bylas na kontroli,po??? Marsz do gina! Lej dziewczyny nie wiem juz sama czy to przez,te przyjmowane leki czy juz to mialam ale w nocy budzi mnie walenie mojego serca. W 99% sytuacji nic mi,sie nie snilo stresujacego, jakies pitu pitu, a budze sie I slysze swoje serce ze wali. Dzis sobie w koncu,zmierzylam cisnienie. Zbyt wysokie, ale potem spadlo,na nizsze, choc I tak wieksze niz mam za dnia, bo normalnie to mam tak 100/70. No I tak sie dzieje okolo trzech nocy w tygodniu, tyle ze zazwyczaj staram sie zasnac, ale pomalu zaczyna mnie to martwic. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2014-04-29 o 04:53 |
|
|
|
#3462 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I oczywiscie cyc. Na odciagmiecie nawet nie wpadłam, T butelki nie ogarnia i trwałaby to godzinę, cyc kilka minut. Moj tez dresiarz ![]() Ubieram cienkie skarpety, dres i body z długim. A na dwor grubsze skarpety i na body z długim bluzę (znow dres ) albo cienka bawełniana kurtkę. Czasem czapeczkę (ale my jeszcze gondolowi w sumie)Jak tak czytam Zeberke to mi sie wydaje ze uprawiam akis zimny chów :Cojest: Cytat:
![]() To moze jak masz możliwość wyjedź? My strzeliliśmy Tymonka bo zimowym urlopie Cytat:
A z poducha od kiedy poczujesz taka potrzebę. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46209639] A drugie zdjęcie - mama je lody, a dziecko je wafelek [/QUOTE]On jest sam jak ten wafelek- do schrupania Cytat:
![]() 2. Napisało mi sie wczesniej... taka jetsem rozgarnięta ;-) Cytat:
Z tym gadaniem faaaaaajnie ![]() I przyłącza, sie do pytania o dzordza ![]() Co u niego słychać? ![]() Zdrowia dla chorujących chłopców!!!!!! Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-04-29 o 08:50 |
|||||
|
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.....pociągało mnie nad wc i
z krwią
|
#3464 |
|
Konto usunięte
|
Śniło mi się, że karmiłam piersią
|
|
|
|
#3465 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a owulki nie było wcale.. więc więcej nie zamierzam ich robić.. Cytat:
Cytat:
U nas antybiotyk przechodził tylko w zastrzykach, bo Mała wymiotowała mi dosłownie każdy jaki miała.. Cytat:
dobrze, że lada chwila wraca.. Ale pomyślimy coś na pewno.. już mnie korci, żeby pojechać sobie gdzieś na dwa, trzy dni, jak mi gin powie, że to JUŻ, do dzieła.. ![]() Cytat:
Co do ubierania, to ja aż do teraz jestem przewrażliwiona i ubieram na cebulkę.. podkoszulek, t-shirt z krótkim rękawem i cienka bluzka z długim.. jakoś się boję przewiania po tym, jak już raz przechodziliśmy zapalenie płuc.. Nie jestem mamą, która hartuje na zdrowie..
|
|
|
#3466 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Moge zrobić jeszce jakies badania tylko jakie i gdzie. ... Wiem jestem glupia ale generalnie dopiero teraz jestem w stanie jako tako o czymś myśleć. Nie wiem czy tylko moj lekarz tak ma ze poronienie to normalna rzecz i sie zgadza...? Chodze do niego prywatnie dzwonie nawet jak cos potrzebuje. Ostatnio mialam wrazenie ze mnie zbyl.... mialam zabieg w innym miescie gdzie on operuje i prosilam o odbior wynikow tej histo........... i sie pytam czy sie widzimy. On mi na to ze chyba nie... bo to normalne poronienie mial zadzwonić jak odbierze wyniki 2 tyg minely niby swieta w tym no ale nie wiem co teraz... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Aniołek Edytowane przez oanuska Czas edycji: 2014-04-29 o 09:20 |
|
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Tak czytam jak ubieracie swoje Maluchy i wychodzi na to, że S. chodzi prawie goły
A ostatnio w niedziele w kosciele to wydawało mi się, że był najgrubiej ubranym dzieckiem, inne nawet czapki nie miały![]() Więc mam mętlik już w glowie jak ubierać
|
|
|
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
a co u Ciebie?
Cytat:
zeberko jak wrażenia po pierwszych dniach w nowym domu? jak się czuje teściowa? co do snów... mi się śniło, że rodzę to pewnie przez tą szkołę rodzenia. dziś u nas piękny dzień więc pranie już się robi.
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
widziałam Twoje wcześniejsze pytanie ale nie wiedziałam już czy chodzi o dom czy spacer. w mieszkaniu body z krótkim + cieniutkie spodnie, czasem bez spodni, skarpetki. na spacer spodnie dresowe, body z krótkim, bluza dresowa, skarpetki, buty rzadko bo i tak zdejmie, jak chłodniej to kurtka, chustka na szyję, czapka lub kapelusik (jeśli wiązana z nausznikami to nie wiążę i uszy na wierzchu, lub kapelusik bez nauszników) lub w ogóle z gołą głową jeśli nie ma wiatru i większego słońca i nie jest to samo południe, różnie... podawania leków współczuję, ale nie mam rad na to (J. zawsze wszystkie daje sobie podać) Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2014-04-29 o 09:50 |
||
|
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
A ja Wam pokazywałam mojego Skarba??.. bo nie kojarzę..
Pochwalę się zatem moją córą.. ona to duża już jest przy Waszych maluszkach... ![]()
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
beta HCG w laboratorium żeby sprawdzić czy ci hormony się unormowały.
co do lekarza, mój nigdy nie dzwoni do mnie. zawsze ja dzwonię. to, że lekarz uważa że poronienie to norma to nic wyjątkowego. Cytat:
jak na razie nic nie mówił. że więcej nie idzie. wieczorem mówił, że dużo rzeczy się dowiedział. u mnie podwórko pięknieje. altana prawie zrobiona, tuje posadzone. żeby tak jeszcze remont pokoju mamy się szybciej posuwał...
|
|
#3473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny..
![]() No, moja Niunia już taka duża jest.. i ciągle to powtarza, że ona już jest dużą dziewczynka... dlatego juz mi takiego bobasa to miziania potrzeba..
|
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mnie wszyscy gadają "odciągnij na podróż", "bla bla bla"...też mam takie argumenty ![]() no co Ty... weeeeź! jak z noworodkiem... a już było tak pięknie i tylko 5 kp... wirusówka znów go zcycoholikowała teraz też mu nie odmówię jak chorutki ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46225962]Śniło mi się, że karmiłam piersią ![]() ![]() i jak było?i jak było??? ![]() śliczna pannica mój nic a nic. a prany regularnie, bo u nas za prześcieradło robi.
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
krótko mówiąc nieciekawie
![]() ale u nas dziś pięknie
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko i inne dziewczyny co wróciły szybko do pracy.Podzielicie się swoimi doświadczeniami?Mnie za 2 miesiące czeka szukanie i nie wyobrażam sobie tego
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Meire-piękną masz córę
Agatko- ze tulenie kibelka to ok, ale że z krwią? Kiedy masz wizytę u gina? Moja Kasia to przy Waszych dzieciakach eskimos Berbie- nie potrafię się tutaj wyspac Obudziłam się w nocy połamana i obolała...ani z poduszką drugą pod głową, ani ze specjalnym klinem, ani na płasko.... Tesciowa chyba czuje się lepiej bo dzisaj wychodzi ze szpitala, była tam od soboty
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-04-29 o 13:00 |
|
|
|
#3480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
my chcieliśmy zmienić teraz materac i nam odradzono. mamy odczekać do rozwiązania bo podobno mój kręgosłup przyzwyczaił się do starego i zmieniając masę ciała go do niego przystosowałam, a zmiana na nowy bo mi teraz zaszkodziła. poza tym nowy materac zaczął by się niepotrzebnie odkształcać od ciężaru, który niedługo zniknie. zeberko a jak sytuacja u was na podwórku? kiedyś narzekałaś na wszech biegające kury.
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

a ja za nią biegam, kojąc guzy buziakami, zbieram i układam wszystko co by córa miała co znowu rozwalać...i tak w koło Macieju...
coming soon lipiec'2016

z krwią 
Zmieniły kształt po praniu czy coś?
teraz też mu nie odmówię jak chorutki