Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-29, 00:38   #271
BeautifulLie
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Kiedy wasze dzieciaczki zaczęły zwracać uwagę na zabawki?

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 03:14   #272
Limonka1987
Zakorzenienie

Chciałam się tylko pożalić, że już drugą noc z rzędu moje dziecko śpi jak anioł, za to ja spać nie mogę...
Stary 2014-04-29, 03:43   #273
BeautifulLie
Zadomowienie

Biedna, pewnie organizm sie przestawił na mniejszą ilość snu.

Mój mały już 1,40min dokazuje i nie chce za cholerę zasnąć w 5minut całą rodzinkę na nogi postawił, teraz go dziadek usypia oby pomogło

Wysłane z telefonu...

Edytowane przez BeautifulLie
Czas edycji: 2014-04-29 o 03:56
Stary 2014-04-29, 03:51   #274
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Chciałam się tylko pożalić, że już drugą noc z rzędu moje dziecko śpi jak anioł, za to ja spać nie mogę...

Moze jakieś domowe metody jak ciepłe kakao pomogą?
Szczerze współczuje.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 06:57   #275
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

W dziennie myje, po co? Wsadzi sobie do buzi to i umyje
Ola dosc czesto otwiera lapki, wiec ja nie mam proboemu z przetarciem
.

w temacie naszego zimnego wychowania Elu ostatnio dumna z siebie szłam z małym bez czapki podczas gdy inne biedne dzieci zawinięte, ale na prawdę było ciepło i miałam wrażenie że mamuśki robią to tylko dla zasady i nagle widzę kobietę na pasach z wózkiem której mały jedzie bez skarpet z gołymi nogami dziecior był taki szczęśliwy że aż miło

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
No dovra no to wrzucam magiczna huśtawke malo osyre bo przecież musi sie bujac Załącznik 5664760

Aaa i sorry ze bokiem ale wrzucam na szybko z telefonu

O masz , ale na tym zdjęciu moje dziecko wygląda jak żelbetonowy kloc

Wysłane z mojego GT-I8190
Kasia jak oglądam i cztam o tym co kupiłaś dla Maji to czuję się złą matką Świetna huśtawka. Ja nie kupiłam piotrkowi ani maty ani leżaczka ani huśtawki ani karuzelki Na szczęście bujak pożyczony w którym spędza całe dnie, ale nie ma pałąka, w zasadzie korzystamy tylko z wibracji i sam się buja jak się rusza; matę dostał teraz w prezencie ale jakaś lewa chyba trochę, karuzelkę dostanie na chrzciny w tym miesiącu bo dopiero zaczyna wykazywać jakieś zainteresowanie zabawkami Mamy jeszcze taki bujak huśtawkę też pożyczone ale tego nie lub, coś mu się ten ruch huśtawki wydaje chyba zbyt mechaniczny i nie płynny. Buntuje się. Zapewniam mu naturalne bodźce np ostatnio leżał na podłodze u babci na kołderce a nad nim wisiał czerwony lejek i gapił się w niego pół godziny

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Coś mam wrażenie że ta nasza lekarka to na siłe doszukuje się chorób, bo teraz dostałam skierowanie do alergologa.. Bo że niby te problemy z brzuszkiem i obciążenie w rodzinie (ja mega alergiczka w dzieciństwie) to może Gabryś też coś odziedziczył. Z jednej strony dobrze, ale z drugiej może to zwykłe problemy brzuszkowe które miną po 3/4 miesiącu
To życze powodzenia żeby szybko postawiono jakąś właściwą diagnozę

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
jeszcze nie miałam okazji, oczywiście troche sie cykam. Po niedzieli musze rozwozic zaproszenia na chrzciny więc jedziemy sami z Mikołajem.
Ela, nie wiem czy przegapiłam, pokazywałaś jakie zaproszenia wybrałaś?
Ja postanowiłam nie kupować zaproszeń bo zapraszamy w sumie najbliższych i aż mi głupio dawać im zaproszenia ale za to postawiłam na zrobienie w tym programie z empiku czy fotojokera (koszt 35zł za 10 sztuk) spersonalizowanych kartek rozkładanych ze zdjęciami Piotrusia z sesji i z podziekowaniami za przyjście- będzie taka pamiątka. W sieci mają takie urocze wierszyki jak to dzieciątko dziękuje za przybycie na uroczystość.

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
IIa - alfa 50'-59', beta >55' - oznaczenie stosowane tylko u dzieci
poniżej 3
miesiąca życia. Może być dodatkowo oznaczone "+" lub "-", gdzie:

IIa+ opisiuje się:
Ukształtowanie panewki dość dobre
Kostny brzeg panewki zaokrąglony

IIa- opisuje się:
Ukształtowanie panewki wadliwe
Obrąbek chrzęstny szeroki obejmujący głowę kości udowej

Biodra prawidłowe:

Ia - alfa > bądź = 60', beta < 55'
Ib - alfa > bądź = 60', beta > 55'

Ukształtowanie panewki dobre
Kostny brzeg panewki ostry lub tępy
Obrąbek chrzęstny wąski i długi lub krótki o szerokiej podstawie.

Biodra dysplastyczne:

IIb - alfa 50'-59', beta > 55' (oznaczenie dla dzieci powyżej 3
miesiąca życia)
Ukształtowanie panewki wadliwe
Obrąbek chrzęstny szeroki obejmujący głowę kości udowej

IIc - alfa 43'-49', beta < 70'-77'
Istnieje zagrożenie przemieszczenia głowt kości udowej

IId - alfa 43'-49', beta > 77'
Decentralizacja głowy kości udowej.

III - alfa <43', beta > 77'
Biodro podwichnięte:

IV - alfa <49', beta > 77'
Biodro zwichnięte.
dzięki wielkie czyli jedynka minus wynikałoby że dobry wynik.

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Podziwiam Was za te rytuały dotyczące spania, muszę wziąść z Was przykład, chociaż chęci czasem nie mam jej codziennie kąpać Padam na twarz po całym dniu, a nawet i wcześniej. Garba przy młodej dostanę. Dziś rano dała mi w kość, od 5 ryk do po 10. cyc nie pomagał, butla tylko na chwilę, a chciałam na ślub kumpeli jechać. Ślub o 11 już myślałam czy nie odpuścić skoro młoda taka marudna a czas gonił, a z 25km w jedną strone było. Ale udało się wyjść o 10:25. Spóźniłyśmy się troszeczkę bo jeszcze po kwiatki trzeba było się zatrzymać Jak tylko młodą do nosidełka dałam i smoczek zapadła cisza. I tak do powrotu do domu. W kościele nie spała, ja smoczek w ręce w razie czego żeby zapchać buzie, ale obyło się bez tego, troszkę zaczęła marudzić ale wzięłam na ręce i spoko było. Byłam z niej dumna Za to po powrocie do domu od razu znów ryk. Potem odwiedziły nas koleżanki z pracy które się nią zachwycały. Umie stwarzać pozory aniołka, bo większość czasu spokojna była. Ale kto by nie był noszony ciągle na rękach.
cwaniara
My w sb byliśmy na weselu z małym, ale oddaliśmy teściom przed 20. Mały był prawdziwą atrakcją przez dwie godziny

Cytat:
ja czasem też tak mam w nocy jak się wybudzę do karmienia. współczuję

Moje dziecko chyba myśli że jest supermanem. Cały czas leży i siedzi z ręką wyciągniętą do góry jak superman ktry wznosi się w powietrze Muszę mu cyknąć fotę tylko poszukam bo ma koszulkę superbaby to go ubiorę

---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ----------

wewill: my zamówiliśmy u babci jako prezent na chrzciny karuzelkę leśni przyjaciele z tiny love bo ma świetne recenzje w internecie. wydaje m się fajna przez żywe kolory, czego np brakuje pastelowym misiom z fp.

dziewczyny czy któraś posiada nosidełko z womaru? Niby dostało nagrody, ludzie chwalą model bodyguard, cenę ma fajną ale z drugiej strony niby nie ma nic lepszego niż Tula, manduca i bandolino...tylko że one kosztują po 450zł a ja zamierzam używać tylko jak nieraz biegnę na dół do sklepu albo na wakacjach jeden tydzień w tym roku na wycieczki piesze...

Edytowane przez side85
Czas edycji: 2014-04-29 o 06:58
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 09:09   #276
virginia
Zakorzenienie

Dzień dobry!!!

Znów nie wszystkich mi zacytowało...

Cytat:
Napisane przez estera85 Pokaż wiadomość
Witam mamusie.
Nie było mnie troche bo spedziłam 17 dni w szpitalu. Ale udało sie urodziłam synka Dawidka 16.04.2014 o godzinie 14.43 waży 4040 i ma 60cm długosci. Juz jestesmy w domu, ograniamy sie nawzajem. Dodam tylko tyle ze do jednego porodu podchodziłam 3 razy a szczególy napisze jak synek pospi dluzej niz 15min.
Gratuluję!!!!!Du żo zdrówka dla Dawidka a dla Ciebie szybkiego powrotu do formy!!!

Olakola
bo to chyba Ty pisałaś, że masz takie grzeczne dziecko co tylko je i śpi - nie martw się, to się niedługo zmieni .

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Właśnie czytam książkę pod tytułem "Umysł mamy, jak macierzyństwo rozwija naszą inteligencję". Na razie jestem na początku, ale wygląda na to, że obala mit, iż kobieta głupieje w/po ciąży

Jeżeli to rzeczywiście przyjaciółka to jej nie stracisz po czymś takim. A powiedzenie niestety baaaaaardzo prawdziwe.
za prawidłowe kupki Maluszka.
Ciekawa książka, zdradzisz co z niej się dowiedziałaś?
A co do przyjaciółki - pewnie masz rację i mam nadzieję, że rzeczywiście jej nie stracę.

Cytat:
No dovra no to wrzucam magiczna huśtawke malo osyre bo przecież musi sie bujac Załącznik 5664760
ale fajne! A dziecko wygląda b.dobrze, czego Ty się czepiasz, Mamusiu?

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
dobrze że napisałaś słownie osiem bo nie wierze

wybacz ale ta Twoja koleżanka jakaś bezczelna zrąbała Ci auto a teraz to ma gdzieś masakra, nawet na bliskich znajomych można się przejechać za szybkie załatwienie sprawy!!

my dzisiaj byliśmy u pediatry Stasio waży 4 kg mam dalej podawać bebilon pepti ( śluz nadal jest) i jeszcze specjalny proszek raz dziennie (probiotyk) na odbudowę flory jelitowej. 6 maja szczepienia
a moja położna jest chyba naćpana, bo w szpitalu jak małego mierzyli to miał 56 cm a teraz w 6tyg ma 55 no bez jaj
Ja też nie wierzę, 8 godzin!!!! I to na prawdę bez przerwy???
Co do sprawy z autem - najbardziej boli mnie to, że tak to olała, tzn. powiedziała, żeby jej wystawić rachunek a to wcale nie najważniejsze, boli mnie to, że w ogóle nie odpisuje na smsy, nie interesuje jej, czy udało mi się przełożyć kursy itd. Wiem, że ma jakieś problemy ostatnio (tzn. bardziej się domyślam niż wiem) ale to nie zmienia faktu, że jest mi przykro .
Brawa dla Stasia! A co do położnej - nast.przypadek, który pokazuje jak niektórzy 'sumiennie' podchodzą do swoich obowiązków.

Cytat:
Załącznik 5664794
Mój mały przystojniak wybaczcie musiałam się pochwalić
Wybaczamy bo ja też bym chciała się pochwalić! Taki słodziak!!!

Edzia400 nic nie rozumiem z tego, co napisałaś ale może się przydać więc dzięki (chodzi o bioderka).

Cytat:
Kiedy wasze dzieciaczki zaczęły zwracać uwagę na zabawki?
Moja tak na prawdę dopiero niedawno, czyli w jakimś 5-6 tyg.

Cytat:
Ale Ty zawsze miałaś z tym problemy, jeśli dobrze pamiętam...

U mnie po kiepski dniu nocka bardzo spokojna, Niusia tylko spała, budziła się 3 razy na jedzenie, od razu odbijała i znowu zasypiała, sama w swoim wózeczku .
A wczorajszy dzień był kiepski po pierwsze przez tą sprawę z autem i przyjaciółką, po drugie ta sprawa wypadku brata z rowerzystą (pamiętacie?) nie wygląda dobrze, ten gość kombinuje jak od niego najwięcej odszkodowania wyciągnąć choć ja wcale nie uważam, że to jego wina ale brat nie umie się bronić, sprawa jest już skierowana do sądu i wygląda na to, że będę musiała załatwić mu prawnika bo on sam nie da rady i go tam zakrzyczą i oskubią całkiem . A i jeszcze rozmawiałam wczoraj z koordynatorką kursów, którą prowadzę i poczytajcie, co powiedziała. Pyta mnie jak Malutka, ja na to, że dobrze, zdrowa itd a ona:
- pewnie karmi Pani piersią?
- nie, właśnie nie
- i zdrowa? A to dziwne!
Wkurza mnie ten terror związany z KP.

No nic, pożaliłam się Wam, mam nadzieję, że dziś będzie lepszy dzień.
Zmykam bo od 10 mam lekcje, potem pewnie z Niusią na spacer i o 16 na bioderka - trzymajcie proszę kciuki!
Zastanawiam się w co ją wystroić, bo wczoraj kupiłam jej nowe ciuszki, które już wyprałam .
Miłego dnia!
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 09:18   #277
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
2. Nawet mi nie pisz o takich strasznych rzeczach bo mnie gin na wizycie powiedział że właśnie mi się opuściła tylna ściana ale generalnie nic więcej i potem ciągnełam temat ale on że nie będziemy teraz mówić bo to częste,trzeba obserwować bo ma wrócić na swoje miejsce, ale jak nie wróci to wtedy się będziemy zastanawiać. Jak zwykle nic się nie dowiedziałam, ale ziarno niepewności zasiane Wogóle nie chcę mi się myśleć o moim podwoziu choć mąż mówi że bardzo ładnie wygląda, w końcu on widział je więcej razy w życiu niż ja więc muszę mu zaufać

2. Tak mi kuzynka pokazała jak uciskać, a jej pokazał jakiś fizjoterapeuta. Bierzesz lewy łokieć i prawe kolanko i na odwrót i podkurczasz tez nóżki i do brzuszka. Puszcza bąki że aż miło
wystraszyłaś mnie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
ja tak samo

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
ja też tule, lulam, kołyszę, noszę, całuję, biorę do spania - bo to moja kochana żaba i nie wyobrażam sobie inaczej
i aj też kocham swojego szkraba mieć przy sobie i jeszcze bardziej go uwielbiam jak mi zaśnie na klatce

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
no właśnie jem serki, ser biały i żółty i jest ok, płatki też nie, bo jem czasem same i ok, więc raczej mleko
to najwyraźniej samo mleko nie odpowiada. Myślę ze to przejdzie. Może po prostu potrzebuje jeszcze więcej czasu na przygotowanie jelitek do pracy

Cytat:
W dziennie myje, po co? Wsadzi sobie do buzi to i umyje
Ola dosc czesto otwiera lapki, wiec ja nie mam proboemu z przetarciem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:

Aaa i sorry ze bokiem ale wrzucam na szybko z telefonu

O masz , ale na tym zdjęciu moje dziecko wygląda jak żelbetonowy kloc

duża ta huśtawka ale super wygląda

Cytat:
No co Ty. Moja to na zdjeciach wyglada jak pączus
Hustawka ekstra, sama bym sie pobujala, ale dla mnie to dźwig potrzebny

Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 09:28   #278
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Do 9kg
Lipa

Cytat:
Kurcze, wspolczuje.

Cytat:
Ja postanowiłam nie kupować zaproszeń bo zapraszamy w sumie najbliższych i aż mi głupio dawać im zaproszenia ale za to postawiłam na zrobienie w tym programie z empiku czy fotojokera (koszt 35zł za 10 sztuk) spersonalizowanych kartek rozkładanych ze zdjęciami Piotrusia z sesji i z podziekowaniami za przyjście- będzie taka pamiątka. W sieci mają takie urocze wierszyki jak to dzieciątko dziękuje za przybycie na uroczystość.
:
nie pokazywalam. Za 11 sztuk wyszlo z wysyłka 32 zł. A czemu głupio dawac zaproszenia? My tez tylko najbliższych zapraszamy
Mnie by sie nie chciało nic samemu robić, za wygodna jestem

Nosidlo bym brała tańsze jeżeli masz sporadycznie używać. Dziewczyny brały tańsze chusty zeby zobaczyć czy im sie spodoba.chustowanie i sa chyba zadowolone

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 09:40   #279
BeautifulLie
Zadomowienie

Virginia no nie powinna tak się zachowywać pomimo problemów swoich! Zdenerwowało mnie to. :-* a mój ma je dalej w nosie a chciałabym żeby się zajął czymś ambitniejszym niż narzekanie brat niech koniecznie się broni, ludzie są wredni :/ a te KP to też mi :dupa: wyłazi, pi co zbędna gadka: a czemu, a jak to się stalo itd

Nadane telegrafem ... xD
Stary 2014-04-29, 09:48   #280
monkaa321
Zakorzenienie

BeautifulLie dla wagi Stasia i widze ze piekna fryzure ma

Cytat:
bardziej bym się jednak martwiła o to jak się dzieciątka na szczepieniach zachowają, mój chyba wrzaskiem pozabija inne dzieci

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Podziwiam Was za te rytuały dotyczące spania, muszę wziąść z Was przykład, chociaż chęci czasem nie mam jej codziennie kąpać Padam na twarz po całym dniu, a nawet i wcześniej. Garba przy młodej dostanę. Dziś rano dała mi w kość, od 5 ryk do po 10. cyc nie pomagał, butla tylko na chwilę, a chciałam na ślub kumpeli jechać. Ślub o 11 już myślałam czy nie odpuścić skoro młoda taka marudna a czas gonił, a z 25km w jedną strone było. Ale udało się wyjść o 10:25. Spóźniłyśmy się troszeczkę bo jeszcze po kwiatki trzeba było się zatrzymać Jak tylko młodą do nosidełka dałam i smoczek zapadła cisza. I tak do powrotu do domu. W kościele nie spała, ja smoczek w ręce w razie czego żeby zapchać buzie, ale obyło się bez tego, troszkę zaczęła marudzić ale wzięłam na ręce i spoko było. Byłam z niej dumna Za to po powrocie do domu od razu znów ryk. Potem odwiedziły nas koleżanki z pracy które się nią zachwycały. Umie stwarzać pozory aniołka, bo większość czasu spokojna była. Ale kto by nie był noszony ciągle na rękach.
aparatka a moze lubi towarzystwo?

Cytat:

Cytat:
w temacie naszego zimnego wychowania Elu ostatnio dumna z siebie szłam z małym bez czapki podczas gdy inne biedne dzieci zawinięte, ale na prawdę było ciepło i miałam wrażenie że mamuśki robią to tylko dla zasady i nagle widzę kobietę na pasach z wózkiem której mały jedzie bez skarpet z gołymi nogami dziecior był taki szczęśliwy że aż miło

Buntuje się. Zapewniam mu naturalne bodźce np ostatnio leżał na podłodze u babci na kołderce a nad nim wisiał czerwony lejek i gapił się w niego pół godziny

dziewczyny czy któraś posiada nosidełko z womaru? Niby dostało nagrody, ludzie chwalą model bodyguard, cenę ma fajną ale z drugiej strony niby nie ma nic lepszego niż Tula, manduca i bandolino...tylko że one kosztują po 450zł a ja zamierzam używać tylko jak nieraz biegnę na dół do sklepu albo na wakacjach jeden tydzień w tym roku na wycieczki piesze...

ja czytałam ze własnie nie jest tak dobry jak tula, ale jesli bedziesz uzywac go sporadycznie i na chwile, tak jak piszesz ze tylko do sklepu to mysle ze mozna kupic bo w sumie dziecko posiedzi krotko i koniec zabawy.

ag9 za szczepienia

ja dzisiaj nie spie od 5 bo sie juz Piotrusiowi spac nie chciało, ale za to polezał kilka chwil na brzuszku i ładnie główke podnosił wiec było warto sie poswiecac
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Stary 2014-04-29, 09:56   #281
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

A ja sie zwleklam z lozka przed 9 kocham mojego synka nawet jak nie spi to chociaż mamusi nie każe wstawać.

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 10:10   #282
paulina_radom
Raczkowanie

Dzień Dobry

BeautifulLie
mój wczoraj zaczoł wykazywać zainteresowanie zabawkami tzn zaczoł gadać do karuzeli idzięki temu mamy nowy sposób usypiania gada z karuzelą aż uśnie a wczoraj zaczoł 5 tydzień

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

U mnie po kiepski dniu nocka bardzo spokojna, Niusia tylko spała, budziła się 3 razy na jedzenie, od razu odbijała i znowu zasypiała, sama w swoim wózeczku .
A wczorajszy dzień był kiepski po pierwsze przez tą sprawę z autem i przyjaciółką, po drugie ta sprawa wypadku brata z rowerzystą (pamiętacie?) nie wygląda dobrze, ten gość kombinuje jak od niego najwięcej odszkodowania wyciągnąć choć ja wcale nie uważam, że to jego wina ale brat nie umie się bronić, sprawa jest już skierowana do sądu i wygląda na to, że będę musiała załatwić mu prawnika bo on sam nie da rady i go tam zakrzyczą i oskubią całkiem . A i jeszcze rozmawiałam wczoraj z koordynatorką kursów, którą prowadzę i poczytajcie, co powiedziała. Pyta mnie jak Malutka, ja na to, że dobrze, zdrowa itd a ona:
- nie, właśnie nie
- i zdrowa? A to dziwne!

Zmykam bo od 10 mam lekcje, potem pewnie z Niusią na spacer i o 16 na bioderka - trzymajcie proszę kciuki!
Zastanawiam się w co ją wystroić, bo wczoraj kupiłam jej nowe ciuszki, które już wyprałam .
Miłego dnia!
za bioderka
a co do rozmowy z koordynatorką to brak słów każdy wolałby karmić piersią ale nie każdy ma na to szanse z różnych powodów a mit ze zdrowiem to jakaś bujda ja karmie piersią i co mały już zaliczył katar a teraz znowu się coś zaczyna no i nie powinno mu nic być bo przecież karmie nie

Cytat:
A ja sie zwleklam z lozka przed 9 kocham mojego synka nawet jak nie spi to chociaż mamusi nie każe wstawać.

kochany

Ja właśnie skończyłam sprzątać podchodzę do łóżeczka a moje dziecko właśnie zasneło z tego powodu idę się wykąpać i lecimy na spacerek
Miłego dnia
Stary 2014-04-29, 10:23   #283
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Kasia jak oglądam i cztam o tym co kupiłaś dla Maji to czuję się złą matką Świetna huśtawka. Ja nie kupiłam piotrkowi ani maty ani leżaczka ani huśtawki ani karuzelki Na szczęście bujak pożyczony w którym spędza całe dnie, ale nie ma pałąka, w zasadzie korzystamy tylko z wibracji i sam się buja jak się rusza; matę dostał teraz w prezencie ale jakaś lewa chyba trochę, karuzelkę dostanie na chrzciny w tym miesiącu bo dopiero zaczyna wykazywać jakieś zainteresowanie zabawkami Mamy jeszcze taki bujak huśtawkę też pożyczone ale tego nie lub, coś mu się ten ruch huśtawki wydaje chyba zbyt mechaniczny i nie płynny. Buntuje się. Zapewniam mu naturalne bodźce np ostatnio leżał na podłodze u babci na kołderce a nad nim wisiał czerwony lejek i gapił się w niego pół godziny

To życze powodzenia żeby szybko postawiono jakąś właściwą diagnozę

dzięki wielkie czyli jedynka minus wynikałoby że dobry wynik.

cwaniara
My w sb byliśmy na weselu z małym, ale oddaliśmy teściom przed 20. Mały był prawdziwą atrakcją przez dwie godziny

ja czasem też tak mam w nocy jak się wybudzę do karmienia. współczuję

Moje dziecko chyba myśli że jest supermanem. Cały czas leży i siedzi z ręką wyciągniętą do góry jak superman ktry wznosi się w powietrze Muszę mu cyknąć fotę tylko poszukam bo ma koszulkę superbaby to go ubiorę

---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ----------

wewill: my zamówiliśmy u babci jako prezent na chrzciny karuzelkę leśni przyjaciele z tiny love bo ma świetne recenzje w internecie. wydaje m się fajna przez żywe kolory, czego np brakuje pastelowym misiom z fp.

Side a Ja właśnie się trochę czuje jak matka wariatka kupuje jak głupia gadżety malej. No ale na swoje wytłumaczenie mam to ze mała się tym interesuje więc wiem ze nie wyrzucam pieniędzy w błoto. Jak Maja z tego wyrośnie to sprzedam

Cytat:
Dzień dobry!!!

Znów nie wszystkich mi zacytowało...

Gratuluję!!!!!Du żo zdrówka dla Dawidka a dla Ciebie szybkiego powrotu do formy!!!

Olakola
bo to chyba Ty pisałaś, że masz takie grzeczne dziecko co tylko je i śpi - nie martw się, to się niedługo zmieni .

za prawidłowe kupki Maluszka.
A co do przyjaciółki - pewnie masz rację i mam nadzieję, że rzeczywiście jej nie stracę.

ale fajne! A dziecko wygląda b.dobrze, czego Ty się czepiasz, Mamusiu?

Ja też nie wierzę, 8 godzin!!!! I to na prawdę bez przerwy???
Co do sprawy z autem - najbardziej boli mnie to, że tak to olała, tzn. powiedziała, żeby jej wystawić rachunek a to wcale nie najważniejsze, boli mnie to, że w ogóle nie odpisuje na smsy, nie interesuje jej, czy udało mi się przełożyć kursy itd. Wiem, że ma jakieś problemy ostatnio (tzn. bardziej się domyślam niż wiem) ale to nie zmienia faktu, że jest mi przykro .
Brawa dla Stasia! A co do położnej - nast.przypadek, który pokazuje jak niektórzy 'sumiennie' podchodzą do swoich obowiązków.

Wybaczamy bo ja też bym chciała się pochwalić! Taki słodziak!!!

Edzia400 nic nie rozumiem z tego, co napisałaś ale może się przydać więc dzięki (chodzi o bioderka).

Moja tak na prawdę dopiero niedawno, czyli w jakimś 5-6 tyg.

Ale Ty zawsze miałaś z tym problemy, jeśli dobrze pamiętam...

U mnie po kiepski dniu nocka bardzo spokojna, Niusia tylko spała, budziła się 3 razy na jedzenie, od razu odbijała i znowu zasypiała, sama w swoim wózeczku
A wczorajszy dzień był kiepski po pierwsze przez tą sprawę z autem i przyjaciółką, po drugie ta sprawa wypadku brata z rowerzystą (pamiętacie?) nie wygląda dobrze, ten gość kombinuje jak od niego najwięcej odszkodowania wyciągnąć choć ja wcale nie uważam, że to jego wina ale brat nie umie się bronić, sprawa jest już skierowana do sądu i wygląda na to, że będę musiała załatwić mu prawnika bo on sam nie da rady i go tam zakrzyczą i oskubią całkiem A i jeszcze rozmawiałam wczoraj z koordynatorką kursów, którą prowadzę i poczytajcie, co powiedziała. Pyta mnie jak Malutka, ja na to, że dobrze, zdrowa itd a ona:
- nie, właśnie nie
- i zdrowa? A to dziwne!

Miłego dnia!
:

radze założyć wygodne ciuszki bo będziesz musiała mała rozebrać aż do body

Cytat:

Kochana my wstalysmy i 9 i tylko dlatego bo obudził nas telefon. W ogóle noc marzenie. Maja poszła spać przed 21 i spala do 5 a później do 9

Co do ubierania dzieci wiem ze wczoraj nie było zbyt ciepło ale zimno tez nie. Maja miala na sobie body na długi rękaw spodenki i sweterek, a u lekarza dzieciaki były w kombinezonach i jeszcze miały grube koce

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 10:25   #284
teQiba
Moderator

Cytat:
mam na mysli automat dla mm :P wiesz dziecko się budzi automat robi mleko i sru butelka do buzi
A moze na noc dawac to w gotowych buteleczkach? To tylko trzeba by bylo nakrecic smoczek i juz.

Cytat:
a moja położna jest chyba naćpana, bo w szpitalu jak małego mierzyli to miał 56 cm a teraz w 6tyg ma 55 no bez jaj
Ci pediatrzy/polozne to chyba nie umieja mierzyc.
Ja prawie cala garderobe mam juz do wymiany, a kombinezon w ktorym tonal w szpitalu jest teraz dopasowany a mi pediatra wpisuje ze 1cm urósł

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaaaaaaaa i Aga, prezydencie, witaj z powrotem

Stary 2014-04-29, 10:29   #285
margo80
Zakorzenienie

Hej.
Nie umiem za Wami nadazyc.

Widzialam foty dzieciaczkow

Czytalam o postepach w nauce zasypiania

Gratulacje dla Estery, duzy chlopak

Tasia - co za porod

Side - jak Twoja hemoglobinka?

Virginia - wspolczuje przebojow z autem, kolezanka, trzymam kciuki za brata

Co u nas. Za nami pierwszy dzien bez malza. Z dwojka, bo Ewa chora. Potrzebna byla moja mama, zebym mogla z Przemkiem pojechac do dzieci zdrowych, a potem drugi raz z Ewa do chorych.

Przemo dostal 2 masci z antybiotykiem do stosowania na tradzik. Malo przybral, bo w 16 dni tylko 200g, ale lekarka ani przez moment nie sugerowala dokarmiania, stwierdzila, ze to maluszek i do miesiaca trzeba mu dac czas, ze nie ma powodu sie martwic.

Ewa z kolei ma niezyt tchawicy.

Wieczorem udalo mi sie samodzielnie ogarnac dwojke, choc mama czekala w pogtowiu, poradzilam sobie sama

A za chwile mamy pierwsze male odwiedzinki.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 10:41   #286
lutien
Wtajemniczenie

Witam
U mnie bez zmian... Wczoraj najadlam się ostrego i też mnie nic nie ruszyło
Lecę myć łazienkę i trochę popracuje
Miłego dnia

(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 11:01   #287
teQiba
Moderator

Przewijak niestety tez nie pomaga w lezeniu na brzuszku - juz nie mam pomyslu

Dziewczyny - czy moge sprawdzic czy maly ma skaze bialkowa w ten sposob ze zaleczyc to co mu na buzi wyskoczylo i jak bedzie ok to napic sie mleka? Jesli to skaza to powinno znowu cos wyskoczyc, tak?
Stary 2014-04-29, 11:47   #288
Ela87
Zakorzenienie

Kate Ola moja ma dużo różowych bodziaków dwa ze SpomgeBobem, więc nawet jakby miały kolor kupy to bym kupiła I dwa z tesc bo były w paczce za 2,5 sztuka :P

Smarrita mi też nie chce się codziennie kąpać małej, ale boję się, że jak nie wykąpię, to będzie źle, a narazie rytuał codziennego kąpania działa 4 dni

BeautifullLie nie pamiętam kiedy Ola zaczęła się interesować zabawkami ten czas tak zapiernicza, ze nie pamiętam wielu momentów :P

Cytat:

Czyli przegrzałaś Piotrusia? może to jakaś fanka Księcia Jerzego, albo kobita która przyjechała do Polski na wakacje
Ja czasami jak widzę wszystkie dzieci opatulone pięcioma kocami w 20 stopniowym dniu, to się zastanawiam, czy ja czasami w drugą stronę nie przesadzam, ale muszę sobie mówić "Patrz na Jerzego, on bez czapki i z gołymi nogami, a nic mu nie jest" i już nie mam wątpliwości

Ja już skończyłam z gadżetami. co chciałam to kupiłam i teraz kupuje dla siebie dzieciom wiele nie trzeba Ola np lubi gapić się na zielona poduszkę

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Witam
Miłego dnia

z taką nadzieją popatrzałam jak coś napisałać.
No nic... To dalej :broku:

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 11:48   #289
ag9
Zadomowienie

Cytat:

Kasia jak oglądam i cztam o tym co kupiłaś dla Maji to czuję się złą matką Świetna huśtawka. Ja nie kupiłam piotrkowi ani maty ani leżaczka ani huśtawki ani karuzelki Na szczęście bujak

1. dzisiaj w przychodni widziałam dziecko na oko ok 4 miesiące ubrane w : pajaca, kombinezon zimowy, wsadzone do wózka pod tą plandekę i przykryte na wierzch cienką kołderką z czapką na głowie obowiązkowo

2. mój też superman czasem mi pogrozi paluszkiem, czasem zrobi żółwika, a czasem pokazuje że ma wszystko pod kontrolą

3. czytałam, że nosidełko z Womaru to raczej wisiadełko. Nie używałabym raczej jeśli z bioderkami coś nie do końca w porządku

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ja prawie cala garderobe mam juz do wymiany, a kombinezon w ktorym tonal w szpitalu jest teraz dopasowany a mi pediatra wpisuje ze 1cm urósł
Ja się dowiedziałam, że w szpitalu po urodzeniu inaczej mierzą i stąd różnice.

U nas oczywiście upa ze szczepieniem. Lekarka jest baaardzo ostrożna i chce dać jeszcze tydzień na uspokojenie problemów z brzuszkiem. Do tego wysłuchała dzisiaj jakiś szmer w serduszku i mamy się wybrać na usg serca. W szpitalu terminów nie ma do końca roku więc trzeba prywatnie.

I znowu nocka kiepska, bo Gucio na tym mleku chce jeść co 3 godziny w nocy więc chciał nie chciał trzeba wstać. W tydzień przybrał 300 g
A teraz o godziny dziecko leży samo w łóżeczku ze smoczkiem i słucha mozarta
Stary 2014-04-29, 12:00   #290
mmhym
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Ja też! Ja też! Pobudka przed 3, o 6 i o 9 dzień

Cytat:
Side a Ja właśnie się trochę czuje jak matka wariatka kupuje jak głupia gadżety malej. No ale na swoje wytłumaczenie mam to ze mała się tym interesuje więc wiem ze nie wyrzucam pieniędzy w błoto. Jak Maja z tego wyrośnie to sprzedam

Co do ubierania dzieci wiem ze wczoraj nie było zbyt ciepło ale zimno tez nie. Maja miala na sobie body na długi rękaw spodenki i sweterek, a u lekarza dzieciaki były w kombinezonach i jeszcze miały grube koce
Pewnie, że kupuj - ja też kupuję Takie rzeczy łatwo dalej puścić w świat, a kogo masz rozpieszczać jak nie pierworodne
Mnie też czasem szokuje, jak ludzie ubierają te maluchy. Na szczęście mąż ostatnio zaczyna mądrzeć i nie muszę się z nim wykłócać przed każdym wyjściem.

margo80 Zdrowia dla Starszej i brawo za poradzenie sobie z dwójką maluchów Na trądzik jest potrzebny antybiotyk?

Cytat:
Witam
Miłego dnia
Miłego dnia i Tobie

Cytat:

Dziewczyny - czy moge sprawdzic czy maly ma skaze bialkowa w ten sposob ze zaleczyc to co mu na buzi wyskoczylo i jak bedzie ok to napic sie mleka? Jesli to skaza to powinno znowu cos wyskoczyc, tak?
Przepraszam, na pewno już pisałaś, ale możesz mi jeszcze raz opisać jak wygląda to co ma Młody na buzi? Takie różowe świecące suche policzki czy wysypka bardziej? No bo to pierwsze to chyba oznaka alergii z tego co czytałam, bo Ula też miała wysypkę na buzi i za uszami, ale chyba były to potówki od spania na klacie

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 12:06   #291
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

Jeszcze u siebie na kolankach można próbować

Skaze białkową diagnozuje się dość trudno, bo trzeba całkowicie wyeliminować nabiał na jakieś 2 tygodnie, czyli czytać skład wszystkich produktów które się kupuje, bo czasami serwatka czy coś może być nawet w sosach

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
1. dzisiaj w przychodni widziałam dziecko na oko ok 4 miesiące ubrane w : pajaca, kombinezon zimowy, wsadzone do wózka pod tą plandekę i przykryte na wierzch cienką kołderką z czapką na głowie obowiązkowo

U nas oczywiście upa ze szczepieniem. Lekarka jest baaardzo ostrożna i chce dać jeszcze tydzień na uspokojenie problemów z brzuszkiem. Do tego wysłuchała dzisiaj jakiś szmer w serduszku i mamy się wybrać na usg serca. W szpitalu terminów nie ma do końca roku więc trzeba prywatnie.
:
O matko, a później są kolejki do pediatry dla dzieci chorych bo przegrzewają, a później bach od razu z kombinezonu i lipa.

Może to lepiej, że Twoja lekarka jest ostrożna na pewno będzie ok

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Pewnie, że kupuj - ja też kupuję Takie rzeczy łatwo dalej puścić w świat, a kogo masz rozpieszczać jak nie pierworodne
Mnie też czasem szokuje, jak ludzie ubierają te maluchy. Na szczęście mąż ostatnio zaczyna mądrzeć i nie muszę się z nim wykłócać przed każdym wyjściem.
:
Ja z tym pierworodnym tak samo myślałam
Ale jakbym miała kiedyś drugie, to głupio by mi było, że ono gorsze i nie dostaje takich bajerów jak pierwsze, więc musiałabym znowu szaleć
dlatego więcej dzieci nie będzie

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 12:10   #292
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja też! Ja też! Pobudka przed 3, o 6 i o 9 dzień

margo80 Zdrowia dla Starszej i brawo za poradzenie sobie z dwójką maluchów Na trądzik jest potrzebny antybiotyk?

Miłego dnia i Tobie

Przepraszam, na pewno już pisałaś, ale możesz mi jeszcze raz opisać jak wygląda to co ma Młody na buzi? Takie różowe świecące suche policzki czy wysypka bardziej? No bo to pierwsze to chyba oznaka alergii z tego co czytałam, bo Ula też miała wysypkę na buzi i za uszami, ale chyba były to potówki od spania na klacie
Zaczelo sie od krosteczek na calej buzi, a teraz po tygodniu na tym policzku na ktorym najczesciej spi te krostki takie rozlane jakby sie zrobily, na mniej uzywanym policzku duzo lepiej to wyglada. No i jest faktycznie suche (ale matowe) - smaruje teraz kremem emolium...
Takze raz mi to przypomina objawy skazy a raz nie - w sumie gdyby to byla skaza to nie powinno byc problemow brzuszkowych i wysypki pod kolankami i lokciami?

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Jeszcze u siebie na kolankach można próbować

Ja z tym pierworodnym tak samo myślałam
Ale jakbym miała kiedyś drugie, to głupio by mi było, że ono gorsze i nie dostaje takich bajerów jak pierwsze, więc musiałabym znowu szaleć
dlatego więcej dzieci nie będzie
1. A jak to sie robi?
2. I slusznie
Ja tez rozpieszcze tego mojego jedynego i starczy

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2014-04-29 o 12:28
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 12:20   #293
mariolasl
Zakorzenienie

Ag trzymam kciuki za usg serca.

Z telefonu...

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

TeQiba. Wysypka pod kolanami i w zgieciach łokci często jest objawem alergii u nieco większych dzieci. A skaze zdiagnozować cieżko tak jak pisała Ela.

Z telefonu...
Stary 2014-04-29, 12:29   #294
mara86
Raczkowanie

Cytat:
Załącznik 5664794
Mój mały przystojniak wybaczcie musiałam się pochwalić
jaki przystojniak, włosy boskie

Ag my byliśmy w PIKAMEDZIE na Zgierskiej w Łodzi. Wizyty 200-220 w zależności od lekarza. W tym ekg,echo+wizyta z kardiologiem.

Edytowane przez mara86
Czas edycji: 2014-04-29 o 12:35
mara86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 12:32   #295
wewillrockyou
Rozeznanie

dziękuję za odp w związku z karezulkami te tiny love rzeczywiście fajne aczkolwiek podoba mi sie ten projetkro w FP, no i jak zwykle problem z wyborem

Stasiu przystojniak, jakie ma włoski
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 12:49   #296
mara86
Raczkowanie

I ja się synkiem pochwale

wysłane z smartfona
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10256200_751150881595694_7812082738641655513_n.jpg (96,2 KB, 40 załadowań)

Edytowane przez mara86
Czas edycji: 2014-04-29 o 12:51
mara86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 12:56   #297
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Zaczelo sie od krosteczek na calej buzi, a teraz po tygodniu na tym policzku na ktorym najczesciej spi te krostki takie rozlane jakby sie zrobily, na mniej uzywanym policzku duzo lepiej to wyglada. No i jest faktycznie suche (ale matowe) - smaruje teraz kremem emolium...
Takze raz mi to przypomina objawy skazy a raz nie - w sumie gdyby to byla skaza to nie powinno byc problemow brzuszkowych i wysypki pod kolankami i lokciami?
To moja ma chyba to samo. Jak zeszło zaczerwienienie to na policzkach zostały takie mini szorstkie krosteczki. I też czerwieniały gdy Młoda na tym boku leżała Ja pokazałam to pediatrze jak były w rozkwicie i uznała je za potówki, więc skoro Ula nie cierpi właśnie na brzuszkowe problemy i kupki ostatnio robi wzorowe to nie przejmuję się tym. Smarowałam kremem przez 3 dni, różnicy żadnej nie było więc nawet to zaprzestałam.

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Wow, kolejny przystojniak - i jak fajnie brwi marszczy, moja tak nie umie

Drugie serce

Edytowane przez mmhym
Czas edycji: 2014-04-29 o 13:03
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 13:01   #298
monkaa321
Zakorzenienie

moje dziecko już śpi 3 godz na brzuchu uśpiłam na klatce i przełożyła na łóżko i spał przyszła położna obejrzała go, ja go znowu na brzuch na przewijak żeby poćwiczył a on w kimono dalej więc przełożyłam do łóżeczka i śpi
a jak go położna położyła na brzuszek to zaczął koncert

teQiba a jak u Ciebie? U mnie przewijak chyba trochę lepiej działa, w sumienie wiem bo na razie za krótko sprawdzałam ale chyba jest podobnie

Stary 2014-04-29, 13:16   #299
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Na razie jeszcze niewiele bo przeczytałam pierwszy rozdział, który był pewnego rodzaju wstępem. Książka ogólnie napisana jak praca naukowa i odwołuje się do wielu badań. Na razie spodobało mi się wspomnienie o badaniach w których badali wielkość mózgu kobiety w ciąży i okazało się, że może się zmniejszyć nawet o 7%

Cytat:
Ja ostatnio się szybciej zwlekam z łóżka niż młoda. Ona jeszcze po karmieniu koło 6 idzie spać a mi się już nie chce

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość

BeautifulLie
mój wczoraj zaczoł wykazywać zainteresowanie zabawkami tzn zaczoł gadać do karuzeli idzięki temu mamy nowy sposób usypiania gada z karuzelą aż uśnie a wczoraj zaczoł 5 tydzień
Chyba muszę w końcu zamontować tą karuzelę, chociaż w sumie nie wiem za bardzo po co bo młoda usypia sama i trochę się boję, że karuzela będzie jej w tym przeszkadzała.

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Co u nas. Za nami pierwszy dzien bez malza. Z dwojka, bo Ewa chora. Potrzebna byla moja mama, zebym mogla z Przemkiem pojechac do dzieci zdrowych, a potem drugi raz z Ewa do chorych.

Przemo dostal 2 masci z antybiotykiem do stosowania na tradzik. Malo przybral, bo w 16 dni tylko 200g, ale lekarka ani przez moment nie sugerowala dokarmiania, stwierdzila, ze to maluszek i do miesiaca trzeba mu dac czas, ze nie ma powodu sie martwic.

Wieczorem udalo mi sie samodzielnie ogarnac dwojke, choc mama czekala w pogtowiu, poradzilam sobie sama

Fajnie, że udało wam się ogarnąć wieczorem samym i dobrze, że masz mamę na podorędziu

Cytat:
Witam
Miłego dnia

Cytat:

Czyli przegrzałaś Piotrusia? może to jakaś fanka Księcia Jerzego, albo kobita która przyjechała do Polski na wakacje
Ja czasami jak widzę wszystkie dzieci opatulone pięcioma kocami w 20 stopniowym dniu, to się zastanawiam, czy ja czasami w drugą stronę nie przesadzam, ale muszę sobie mówić "Patrz na Jerzego, on bez czapki i z gołymi nogami, a nic mu nie jest" i już nie mam wątpliwości
Cytat:
No ja przez was też naprowadzona na "nową" drogę staram się nie przegrzewać choć i tak zazwyczaj ubieram cieplej niż wy, ale to przez to, że ja jestem zmarzluch i mam wrażenie, że dziecko na pewno to po mnie odziedziczyło

Cytat:

wysłane z smartfona
Gratki za trzymanie główki Lubi mały na brzuszku leżeć?
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 13:35   #300
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:

o Ty leniu
ja wczoraj tez tak pospałam obudził mnie tel a bym pewnie spała do kolejnego karmienia

Cytat:

Kochana my wstalysmy i 9 i tylko dlatego bo obudził nas telefon. W ogóle noc marzenie. Maja poszła spać przed 21 i spala do 5 a później do 9

i kupuj. maja się interesuje, faktycznie łatwo te pierdołki później opchnąć (wiem bo sama kupuje te używane ) my również kupujemy zabaweczki bo u nas jedyną atrakcją jest okno ewentualnie lampa nad oknem albo korytarz ale to tylko na rękach

ja wczoraj widziałam angielke/kobiete mówiącą po ang która szła z kilkuletnim synkiem i on miał t-shirt z krótkim rękawkiem a wszyscy poubierani nawet w kurtki!

Cytat:

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

Zdrówcia dla Ewci
dajesz sobie radę mimo wszystko

lutien a już myślałam
czekamy na Ciebie
jesteś naszym rodzyneczkiem teraz

Cytat:
Kate Ola moja ma dużo różowych bodziaków dwa ze SpomgeBobem, więc nawet jakby miały kolor kupy to bym kupiła I dwa z tesc bo były w paczce za 2,5 sztuka :P

Ja już skończyłam z gadżetami. co chciałam to kupiłam i teraz kupuje dla siebie dzieciom wiele nie trzeba Ola np lubi gapić się na zielona poduszkę
oj, nie mów bo Ola jeszcze weźmie to do serca i przefarbuje

też tak sobie powtarzam tylko że ja jeszcze myślę, że Ty tak robisz i Mariola i już w ogóle nie mam wątpliwości

to chociaż się poduszką interesuje bo mój to nawet na czerwoną poduszkę się nie chce patrzeć

Cytat:

I znowu nocka kiepska, bo Gucio na tym mleku chce jeść co 3 godziny w nocy więc chciał nie chciał trzeba wstać. W tydzień przybrał 300 g
A teraz o godziny dziecko leży samo w łóżeczku ze smoczkiem i słucha mozarta

moze to i dobrze. Chyba im później szczepienia tym lepiej (?)

Cytat:

wysłane z smartfona
cudeńko

teQiba doczytałam a może udaloby Ci się go ululać na klatce i przełożyć na brzuszek żeby spał? może takie coś go będzie przekonywać do tej pozycji? Ja mam taką nadzieje dlatego jak się okazja nadarzyła to go położyłam

Ela a jaką dawkę masz eferalganu dla Oli? 80 mg?

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

i w ogóle to Piotruś nie jadł od 9.30 a moje piersi wcale nie są twarde jedynie "napełnione" a mi się tak podobały jak były duże
chyba muszę go częściej dostawiać albo odciągać żeby rozmiar zachować

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości