|
|
#211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
czy to możliwe, że Mała nie toleruje mleka
w znaczeniu krowiego, zjadłam dziś płatki na śniadanie i teraz Hanka mi się pręży, denerwuje, płacze i widać, że to brzuszek doskwiera. Przestałam jesć mleko ze 2-3tyg temu i pręzenia znikneły, dziś zaryzykowałam i widzę, że jej coś dolega
|
#212 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zazwyczaj daję mu potem jeszcze kilka łyków mleka i przechodzi.Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie za fajna ta koleżanka.Kupiłam tę herbatkę hipp i zobaczymy czy cuś pomoże. Dziś Antek pierwszy raz był na dworze- musiałam jechać na zdjęcie szwów i do pracy wnioski o urlop macierzyński wypełnić. Jazda autem mu się bardzo spodobała
|
|
|
#213 | |
|
Zadomowienie
|
Kurcze tak lecicie z postami że nie dam rady zacytować szczególnie ze mam dziś męża w domu
![]() Cytat:
spadaj z ta fasolka a Ola cudna i jaki ma różowy bodziak ![]() Cytat:
![]() Melduje sie po wizycie u lekarza. Niestety idealnie nie jest bo mała w brzuchu miała takie ułożenie że ma asymetrie jednego bioderka mamy mieć usg 14 maja a do tej pory szeroko pieluchowac i nosić caly czas na zabke czyli chusta jest bardzo przydatna. Dzisiaj przyszła nam huśtawka wlozylam Majkę i bach śpi ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#214 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamusie.
Nie było mnie troche bo spedziłam 17 dni w szpitalu. Ale udało sie urodziłam synka Dawidka 16.04.2014 o godzinie 14.43 waży 4040 i ma 60cm długosci. Juz jestesmy w domu, ograniamy sie nawzajem. Dodam tylko tyle ze do jednego porodu podchodziłam 3 razy a szczególy napisze jak synek pospi dluzej niz 15min. Pozdrawiam was serdecznie |
|
|
|
#215 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wysłane z smartfona
|
|
|
|
|
#216 |
|
Zadomowienie
|
jakie macie patenty na mycie dłoni maluchów? Moja ma prawie cały czas zaciśnięte pięści
A widzę (przy karmieniu tylko
|
#217 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny czy wy tez po 6 tygodniach macie czerwona blizne po nacieciu i czerwone miejsce od pochwy do odbytu? naczytalam sie w necie ze to moze byc wypadajaca tylna sciana pochwy
|
#218 |
|
Zadomowienie
|
położyłam Młodą na brzuchu- w ramach ćwiczenia główki, a ona co? Po 10 min. walki i marudzenia/skarżenia się jaka ta matka okrutna usnęła w najlepsze
to tyle z ćwiczeń![]() Na ile minut kładziecie Maluchy na brzuchu? Kilka razy dziennie? Hania marudzi i nie przepada. Za to jak leży na mnie albo Tż to pięknie główkę podnosi i trzyma
|
#219 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. My też dostaliśmy jakąś jedynkę za prawe bioderko, a jedynkę minus za lewe i mamy szeroko pieluchować Damy radę Kasiu ![]() Cytat:
![]() koniecznie napisz co to za trzy podejścia ![]() Życzę tego co wszystkim nowym mamusiom: niech sie mały chowa zdrowo i grzecznie ![]() Cytat:
![]() Mnie się najbardziej śmiać chce z jego brudu za paznokciami, skąd go ma jak tylko leży i codziennie go kąpiemy ? Widać że chłopak ze Śląska niech się dzieje wola nieba, ja dziś się już tak słabo czułam, jestem tak niedospana i wycieńczona mimo że mały mi daje troche pospać w nocy że wypiłam kawę z ekspresu ciśnieniowego. Mam nadzieję że będzie spał i nic się nie stanie. To było najcudowniejsze doświadczenie od dawna Piotrek dziś ciągle puszcza bąki, no szaleje normalnie. Dociskam do siebie prawa nóżka, lewy łokieć i na odwrót i tylko lecą bąk za bąkiem, ale od razu widać ulgę na jego buzi ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Ela: Olusię trzeba oglądać w miniaturce, bo jak sie otworzy zdjęcie to jest chyba większa niż w rzeczywistości Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-04-28 o 16:52 |
|||
|
|
|
#220 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja też lubi wpierdzielać przewijak zła kolejność. Najpierw wizaż, później zupa ![]() Do południa lało, później grzmiało, słońce, a teraz widze te chmury ![]() Cytat:
Fajnie, że nie ma fasolki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie chce mi sie juz zmniejszac tej foty
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
Pola, Antos ma 5 lat w maju. Smoczek w użyciu sporadycznie, jak jest najedzony to nie chce i zasypia bez smoczka.
Z telefonu... ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Pola sto lat dla Antosia i dużo zdrowia dla ciebie! Z telefonu... ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Estera85 serdecznie gratuluje! Z telefonu... ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Kate, mam nadzieje, pieluchowanie pomoże. Trzymam kciuki. Z telefonu... ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Side dziękuje za mile słowa. Z telefonu...
|
#222 | |
|
Zadomowienie
|
w kapieli to i ja łapy jej domyje, nie bądźcie takie sprytne
pazury też czarne![]() U nas w końcu słońce więc właśnie zapakowałam Hankę do wózka i wystawiłam na taras, a sama siedzę z kawką i na wizażu ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
nic nie jest czerwone, a blizna malutka i wygląda jak zmarszczka, trzeba się dobrze przyjrzeć żeby dojrzeć muszę przyznać, że nieźle się spisał doktorek przy cerowaniu, nie po darmo go upominałam, żeby ładnie było
|
|
#223 |
|
Zadomowienie
|
estera85 GRATULACJE
mi prawie codziennie głowa pęka, nie wiem czy to na zmianę pogody, czy za mało wody piję. moja Jula dzisiaj ma 17 dni i powiem wam, że ona tylko je i śpi, przebudzi się na zmianę pieluchy i potem dalej śpiocha. Nie wiem czy w sumie ma 2 h aktywności w dzień. Wczoraj wypiłam 2 kawy (z płaskiej łyżeczki) i zupełnie to na nią nie wpłyneło. |
|
|
|
#224 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a tak w ogóle to kiedy kładziecie dzieci na brzuchu? Bo ja nakarmie, przewinę i kłade ale nie wiem czy to dobrze Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wydaje mi się że może dziecko nie tolerować mleka ale to już jest chyba skaza? Cytat:
za bioderkacwaniara z Majki. Żebyś teraz nie musiała kupowac co chwile nowych rzeczy, żeby tylko ją przekonać do spania Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ten brud to z powietrza ja tylko nóżki dociskam do brzuszka, a lepiej działa do łokcia ![]() |
||||||||
|
|
|
#225 | ||||
|
Moderator
|
Oj nie wiem - musze sie nastawic psychicznie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#226 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Nawet mi nie pisz o takich strasznych rzeczach bo mnie gin na wizycie powiedział że właśnie mi się opuściła tylna ściana ale generalnie nic więcej i potem ciągnełam temat ale on że nie będziemy teraz mówić bo to częste,trzeba obserwować bo ma wrócić na swoje miejsce, ale jak nie wróci to wtedy się będziemy zastanawiać. Jak zwykle nic się nie dowiedziałam, ale ziarno niepewności zasiane Cytat:
za grzeczne dziecko 2. dobrze że nie jestem jedyna z kawą ![]() Cytat:
2. Tak mi kuzynka pokazała jak uciskać, a jej pokazał jakiś fizjoterapeuta. Bierzesz lewy łokieć i prawe kolanko i na odwrót i podkurczasz tez nóżki i do brzuszka. Puszcza bąki że aż miło |
|||
|
|
|
#227 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak powaznie to gratuluje grzecznej corki ![]() Cytat:
|
|
#229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A glowa to nie bol po znieczuleniu? Podobno jakis czas po cc moze bolec bardzo glowa. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#230 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
||
|
|
|
#231 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za poprawę bioderkaW którym tygodniu byłaś na tym badaniu? Faktycznie trzeba do tego 6ego się wyrobić? Pochwal się jaka to magiczna huśtawka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
2. Ja się zarzekałam, że z kawy nie zrezygnuję ale przy temperamencie Antka nie zaryzykuję ani łyka, o niee
żonka swojego męża![]() 21.04.2014 szczęśliwa mama Antosia ![]() Aparatka: góra 27.06.2014 Edytowane przez niezapomnijkaa09 Czas edycji: 2014-04-28 o 18:17 |
|||||
|
|
|
#232 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak będzie siedziała to cukne fote ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#234 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie jem serki, ser biały i żółty i jest ok, płatki też nie, bo jem czasem same i ok, więc raczej mleko
|
#235 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki i maleństwa
Nas dziś cały dzionek w domu nie było więc teraz nadrabiam. Najpierw troszkę o nas a potem pobawimy się w cytowanie ![]() Kinga nadal ma strasznie lejące się kupki, ale oprócz tego wygląda ok. Dużo je, śpi tyle co zawsze, krzyczy przy zmianie pieluchy jak zawsze Podaje jej kropelki które zaleciła pani doktor (Dicoflor, a dokładniej tańszy odpowiednik) i zastanawiam się po jakim czasie powinna być jakaś poprawa i kiedy iść jeszcze raz jeżeli konsystencja pieluszki się nie zmieni ![]() Dziś spędziliśmy dzień na działce i było bardzo miło, nawet słoneczko do nas wyjrzało. Tylko jakieś diabelne muszki wszędzie w powietrzu latały. Po prostu jakiś straszny wysyp. No i dziś też była pierwsza podróż samochodem bez TZ. Mała siedziała z tyłu, ja prowadziłam i przez całą drogę (prawie godzinę) martwiłam się co tam u niej się dzieje... Jak wy rozwiązujecie samotne podróże samochodem? A teraz czas na cytowania i znów wyjdzie giga długi wpis. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratki za postępy w karmieniu ![]() Cytat:
Cytat:
Może jak będzie bardziej aktywna to po prostu po "zabawie" będzie się ją kąpać i nie trzeba będzie budzić.Cytat:
![]() Fajnie podniesiona główka ![]() Cytat:
Cytat:
Ciesz się, ciesz. U mojej fazy aktywności i marudzenia się z dnia na dzień wydłużają ;p |
|||||||
|
|
|
#236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
Ola dosc czesto otwiera lapki, wiec ja nie mam proboemu z przetarciem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#237 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#238 |
|
Zadomowienie
|
No dovra no to wrzucam magiczna huśtawke
malo osyre bo przecież musi sie bujac uploadfromtaptalk1398710548579.jpgAaa i sorry ze bokiem ale wrzucam na szybko z telefonu ![]() O masz , ale na tym zdjęciu moje dziecko wygląda jak żelbetonowy kloc Wysłane z mojego GT-I8190 Edytowane przez kate1623 Czas edycji: 2014-04-28 o 20:45 |
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
No co Ty. Moja to na zdjeciach wyglada jak pączus
![]() Hustawka ekstra, sama bym sie pobujala, ale dla mnie to dźwig potrzebny Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#240 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ola prześliczna |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

Zazwyczaj daję mu potem jeszcze kilka łyków mleka i przechodzi.
Przynajmniej będą zahartowane do karmienia 

. A przecież nikt poza nią nie jeździł
Nie za fajna ta koleżanka.
żonka swojego męża

W końcu się udało, weszła gin i pyta o GBS. Na co ja z krzykiem- mam dodatnie. Zaczęli mi podłączać wenflon. A ja miałam ciągle skurcze więc było z tym trochę zachodu. W międzyczasie położna powiedziała, że przyjechał mój maż i czy mają go wpuścić. Na co ja, że oczywiście. Mąż był w szoku, bo powiedział że jak wszedł na oddział to położna do niego krzyknęła żeby się pośpieszył bo zaraz nie zdąży. Zatem mąż wszedł, położna stwierdziła że mam 10cm rozwarcia i kazała mi przeć. Średnio mi to szło, starczało mi sił na 2 parcia zamiast na 3. Mąż powiedział że raz przeklęłam, a ja nie klnę =) Położna powiedziała, że mam się wziąć w garść bo już główka zaraz wyjdzie i że jak chcę to mogę jej dotknąć- na co ja krzyknęłam- nie! Na chwilę weszła taka starsza położna powiedziała mi, że mam nie krzyczeć bo tracę niepotrzebnie siły i mam mocno przyciskać głowę do klatki. Jakoś mnie ona podbudowała i po 2 skurczach Szymek był już na świecie. Jak mi go położyli to byłam w takim szoku, że nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić. Trzymałam go lekko, patrzyłam i nie wierzyłam że to już. Urodziłam o 8.11. Zabrali Szymka do ważenia, mąż dzielnie obserwował i mi krzyczał co i jak =) Mnie akurat szyli (w międzyczasie mnie nacięli), co uważam za najgorszą część porodu. Po 2 godzinach pojechaliśmy do pokoju. Ja byłam przerażona, a mąż wniebowzięty. O mało nie wyrwał położnej synka z rąk jak ta zaczęła go ubierać bo tak bardzo sam chciał to zrobić. Wcześniej ustaliliśmy, że jego udział w porodzie ograniczy się ewentualnie do podania mi wody, pomocy w prysznicu, natomiast ostatni etap miałam przejść sama. Ani ja ani on nie spodziewaliśmy się że tak szybko to wszystko się potoczy. Oboje byliśmy przygotowani na spacery po oddziale, kąpiel i długie godziny w poczekalni, a zamiast tego wpadł na ostatnie 15 min porodu. Przyznam szczerze, że bardzo mi pomógł. Gdyby nie on, pewnie dłużej by to trwało.

Damy radę Kasiu 

pazury też czarne