|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Agateczka
- za NocnikU mnie Milus dalej lubi bardziej wsadzac Nogi i zabawki / niz zawartos dupci ![]() Alliw / booooooski Janek Lece dalej Ale troce zimno a tu jeszcze 10min do busa :-/ Kocham Cie Emilianku <3. ---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Agnieszka - u mnie w NO tez ciagle lecza Oara etamolem - juz kiedys opisywalam kilka sytuacji - no nic Paracetwm to chyba raka kiedys nawet wylecza ;-) Demeter - za bijace serduszko Panika - Lece dalej .... z postamiI sorrki ze tak wybiorczo Ale nie mam kartki z dlugopisem orzy sobie by na ByOu Cytowac I pisze to co zapamietam z 30przeczytanych postow - mam nadzieje ze mi wybaczycie Kocham Cie Emilianku <3. ---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ---------- EJ NO SPICIE - Ludzie pomysla ze jakas pierdyKnieta jestem - sama ze soba pisze ![]() Moderna - tuli tuli dla Marcelka Tasia - wspolczuje Mamie drzazgi :O AnIka Co do mojego KuKu Na szczescie juz nie boli, i po malu zaczyna fioletowiec i "slinic" tak pewnie za 1,5 tyg nie bedzie " wiekszego " sladu No to IDE SPAC Dobrej nocy Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje za buziaczki w imieniu Marcelka
dzis wyglada juz lepiej! Tasia ciekawe.. u ns te krostki bardzo dlugo schodza, bo jedna na policzku to ma juz ponad tydzien ![]() cathlyn na szybko to moze makaron z jakims sosem, pomidorowym, bolognese, carbonara, z serem bialym? albo wrzucic warzywa na rosolek to fajne by bylo takie na zamowienie BYou slicznie, i stylowo ![]() kwiatuszek hehe nie no przeciag jest tylko w pomieszczeniach, na przestrzal, okna w dwcoch roznych pokojach otwarte Tak,w zimie tez spimy przy otwartym oknie, ale mamy zaluzje zewnetrzne i przez te szparki wchodzi troche mniej powietrza, dzieki temu wychladza sie do max. 15 stopni
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-04-29 o 07:46 |
|
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
NO NIE WIERZE to ja tu z zmysla ze poczytam / a tu tylko Moderna napisala co wy tak dlugo spicie ... nie powiem mi sie chce ciut troszke ... / a o 9.50 mam busa do pracy
|
|
|
|
#3034 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tyle ![]() surową bo prosto z paczki robiliśmy "kopki "... ![]() Cytat:
hehe dobre ...kasza palona .no palona wciagana ![]() za samodzielne wstawanie ![]() mój R tez zaczyna .... boskie lasencje ale musze to powiedzieć ,no musze ..... Twoje włosy -te ombre Boskie !!!!! a ja właśnie wyszłam z tego ...i teraz jak Cie widze to tesknie .... pięknie to wygląda (już kminie czy wrocic do tego... -przez Ciebie!!!)Cytat:
![]() Cytat:
jak ja czasu nie mam to robie w piekarniku -czyli samo się robi .... mieso,ryby +dogotuje ryz,makaron,albo ziemniaczki z piekarnika ,zrobie salatke i voile ! - makaron z pesto -warzywa z patelni , -zupy -zapiekanki(np.ziemniaki w plastry ,warzywa ,zalac jajkiem roztrzepanym ,na to starty ser i w piekarnik) bo jednak aby kotleciki warzywne ,placuszki ,czy cos w tym stylu to odrobina więcej roboty .... Cytat:
tyz się zastanawiam .jak karmiłam Nine to ponad 1,5 roku nie miałam ....a z R dostałam po 10 mies. ![]() Cytat:
![]() biedny K a tak w ogole to Czesc ,---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Kasia - Ty z tym nadrabianiem ....dobra masz pamięć ! a mama jeszcze u Ciebie jest???
|
|
#3035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapytam pediatrę przy najbliższej okazji, chociaż w przychodni już mi kiedyś mówiła pediatra, że np. ma dziewczynkę na podwójnej/potrójnej dawce wit D (oczywiście po badaniach), więc jednak różnie z tym może być. tylko kurcze, jesli to dość istotne do dlaczego takie drogie badania i brak skierowań? ja jednak dopisuję to badanie do listy kontrolnych badań u J...---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapomnialam si eposmiac z twojegu SNU mama jest do konca sieprnia lece majekpa i na busa |
|
|
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
a Milus z nią caly czas?
a jak sobie mama radzi w NO?zna jezyk?
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam wczoraj w Rossmannie z J. jak trochę przestało padać, ale ludzi było..... J. dostał wścieklizny przy regałach z tuszami, łapał babki za swetry, torebki, co się dało i tyle było moich zakupów.
|
|
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
Nestelle
- mama nie zna jezyka baa nwet angielskiego, ale na Migi daje rade hehe. Nauczylam ja kilku podtawowych zwrotow - na tele na naklejeke z moim adresem i tele plus siostry telefon ;-) - tak caly czas z nia, wspaniala jest bo serio pomaga bardzo. Nawet daja mi pospaac do 8-9 hihi. No i juz w tramwaju Oby ten dzien zlecial. Bom ciut zmeczona - a jutro tez mam na 11 to sie przynajmniej w nocy wyspie ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#3040 | ||
|
Zakorzenienie
|
krew z syna toczyłam
![]() Cytat:
) ładne rzęsy to i technika, i tusz, i wszystko a w zasadzie nic nie zaszkodzi ![]() a ktoś z marnymi rzęsami, jak tak mówi, to znaczy że jeszcze nie znalazł swojego cudotwórcy a cudotwórca może kosztować 5 zł albo 75 zł albo ileś tam. każdemu co innego pasuje.Cytat:
Kwiatuszku, jak - JAK - j a k obcięła rzęsy zalotką????
|
|
|
#3041 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() !!!! Cytat:
owszem jak ktoś ma "lepsze "rzesy to mu łatwiej bo byle jakim tuszem wymodeluje dobrze .ale technika jest bardzo wazna . widze to po mojej mamie. ona pomaluje tym samym - maluje tzn.wg niej raz dwa przeleci po rzesach i koniec ....efekt ?-marny . ja tym samym pomaluje -w jedna str.,w drugą ,zygzakiem ...zabiera mi to 5 razy więcej czasu niż mamie ale Efekt jest . ostatnio jej podebrałam na raz jakiś tam Astor (boom cos tam) i co? mama niezadowolona a u mnie był efekt . mama pomarze sobie rzesy moim Diorem i kiepsko ,ja bardzo zadowolona. ale inaczej - ja mamie pomaluje i całkiem inna historia a na słabe ,krótkie rzesy polecam Revitalash no albo przedłużanie )Syn mi się obudził .wczoraj jadła na obiad m.in.buraczki .... nie musze chyba mówic jak wyglądała dziś pielucha .... - jakby kogos w niej zabił
|
|
#3042 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Pani, BYou, mam na myśli tą normalną wkladke z LM nie wiem dlaczego napisałam letnia tylko czekam z kupnem, bo ostatnio mało wzorów było dostepnych, poza tym łudzę się że może zrobią wersję bambusowąCathlyn, ciesze się że nie jestem jedyna ![]() Kwiatuszku, tak wlaśnie przy składaniu zamówienia miałam dostawa 0zł, ale dlaczego ![]() Pani, jak Torres? |
|
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
Pani
- osz zapomnialam o upuszczaniu krwi, i jak poszlo. Mam nadzieje ze dzielnie zniosl ![]() Nestelle - ja mam BOSKIE rzesy, kazdy tusz mi pasuje, gorzej bo ost kazdy mnie uczula, szzegolnie prawe oko i tak od 2tyg chodze bez tuszowania ![]() Witam sie znad Lodzika ![]() Fundnelam se przed praca - kokosowy z karmelem i krowkiwymi ciukierkami ....! / dobrze ze mam ten punkt mam Rabat ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#3044 |
|
Zadomowienie
|
Moderna, bieedny Marcelek :-*
Anika, spacer z wiaderkiem na glowie musial śmiesznie wyglądać ;-) Kasiu, cudna masz mamcie. Pani, jak Torresik przy pobraniu? Któras z Was pisała o czworkach- ogromne są! Nie dziwne, że tak dzieciaczki się z nimi męczą. Nestelle, sen niezły hehe ;-) Agnjeska, dobre z tym chowaniem butkow przed Tztem ;-) ja ostatnio ogladalam takie kaszkieciki w kwiatki dla Kingi, na co Tz-no przecież ma! Taaaa. Jemu sie chyba wydaje że jak rok czy pół roku temu cos bylo dobre to nadal dobre jest ;-) faceci. A butki jej kupilm w ccc bo chciałam, żeby miala takie ładne niezabrudzone do lekarza np. I te w ccc maja miękka podeszwe, skórzaną wkładkę i dobrze zabudowana piete. No i dobrze jej leza na nozce. Coś mialam jeszcze pisac i zapomnialam... |
|
|
|
#3045 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej laseczki
Demeter, bardzo fajny masz termin, uściski Pani, duzo zdrówka dla Torresika ![]() BYou i Pani - zazdroszczę spa, ja swego czasu duzo korzystałam, jak szlajałam się po Polsce po hotelach w sprawach służbowych ![]() Ja se zrobie pedicure spa w domu bo zamówiłam skarpety pilingujące na ebayu, słyszała któraś o tym? a może ktoś już robił?Tu np można o nich poczytać http://nissiax83.blogspot.com/2014/0...-naprawde.html i potem http://nissiax83.blogspot.com/2014/0...prawde_14.html bardzo jestem ciekawa efektów. Cytat:
Też tęsknię za przedłużanymi, efekt był WOW i mega wygoda! Aaa Kwiatuszku - jeśli chodzi o drogeryjne, to polecam tusz L'Oréal So Couture Volume Milion Lashes moje najnowsze odkrycie, chyba nie podkręca, ale efekt jest naprawdę super (to zależy, czego oczekujesz...) - rzęsy są podkreślone, wydłużone, pieknie rozdzielone, nie ma mowy o sklejaniu czy grudkach. Cytat:
Aaa dziewczyny, czytałyście może posta http://www.znaczkijakrobaczki.pl/201...la-dzieci.html Co o tym myślicie? Wkładki bambusowe do spacerówki ma Fluffy Colours http://fluffycolours.pl/dodatki/991-...eet-dream.html ![]() Napisze jeszcze, co u nas. Hania nie ma juz odparzenia, nie pojawił się jeszcze 4 ząbek niestety. Nauczyła się mówić kwa kwa i strasznie pięknie kwacze, bardzo głośno Wczoraj podjęła chyba decyzję ostatecznego zerwania z cycowaniem, od jakiegos tygodnia nie da rady jej nakarmić, wogóle nie chwyta cyca, kopie, płacze, wyrywa się....od 2 dni nie dałam rady jej ani razu nakarmić, kategorycznie stwierdziła, że go olewa...smutno mi z tego powodu, ale muszę się chyba z tym pogodzić. Nawet jak jest głodna się nie chwyci, robi cyrki, a jak jej za chwile dam coś innego to je Chyba dziewczyna woli już konkrety. Za to baaardzo dużo pije wody i sika tez dużo. Jakaś mi się duża wydaje, chyba znowu urosła, niedawno miała 74cmm a rzeczy na 80 już są dobre, czasem i 86 założy.
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2014-04-29 o 11:02 |
||
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
a -właśnie PANI - jak dziś T????? temperatura spadła? minelo ?
czesc Bzinka no nie mogę ![]() i tym akcentem koncze i leceeee
|
#3047 |
|
MBZ♥
|
Nestelle, ombre polecam
ja teraz jak będę u Rodziców to idę odświeżyć![]() dla Roszka za samodzielne wstawanieTo nie orlik to nasza administracja stanęła na wysokości i w miejsce wyburzonych poradzieckich ruder postawiła na placu kompleks rekreacyjno-sportowy: siłownię na świeżym powietrzu z alejkami i ławkami, mały plac zabaw, skatepark i boisko do koszykówki, tenisa i siatkówki![]() Moderna cieszę się, że Marssell lepiej się czuje ![]() Plac zabaw nie jest niestety ogrodzony. Tylko to boisko ale o tej porze pusto więc właśnie wróciłyśmy z szaleństw piłkowych.Pani, jak Torres? kiedy wyniki?Kasiu dobrze masz z Mamą ![]() Bzinko rozumiem, że Ci przykro ale wydaje mi się, że lepiej jak Hania sama się odstawia ![]() U nas ubranka to zależy jaka firma ![]() Co do artykułu to jest ciekawy, podpytam mojego pediatry jak będę u Rodziców.ZOsia ma okularki ale zaraz ściąga-na spacer nie zakładałam, staram się żeby miała ubrany kapelutek z rondem. Villga, z jakiej konkretnie firmy kupowałaś te buciki w ccc? ![]() Ja z kolei słyszałam, że bardziej bolą wychodzące trójki
|
|
|
|
#3048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3049 |
|
MBZ♥
|
Nie mam doświadczenia z hybrydą:/przeważnie mam jeden kolor, ewentualnie na serdecznym palcu inny kolor
|
|
|
|
#3050 | ||
|
Rozeznanie
|
No to ja na szybko dzisiaj, bo L. śpi a po drzemce musimy wychodzić pozałatwiać kilka spraw.
Cytat:
W ogóle to ja stwierdzam, że największym problemem jedzeniowym jest mój TŻ. Makaron nie - bo się źle po nim czuje, mięso nie - bo za dużo mięcha jemy... Ale spróbuję carbonare zrobić - nigdy nie robiłam Bo z sosem pomidorowym i serem żółtym właśnie zjadłam talerz gigant i głodna jestem... Ja nie wiem, co jest ze mną, jak zjem coś niemięsnego to zaraz głodna jestem. Jadłabym i jadła...Cytat:
Z piekarnika staram się nie korzystać ostatnio, bo mamy na poziomie dziecka i niestety L. non stop do niego podbiega - światło się świeci i ją ciągnie... Chyba, że na drzemkę będę próbować. Ale zapiekankę spróbuję ![]() (I znowu TŻ - pesto mu nie smakuje, warzywami się nie naje - ja zresztą też nie... Ech...) Dobra, smęcę dzisiaj. Bom głodna. Ale w lodówce mam jeszcze śledzie z suszonymi pomidorami... Jej, dziękuję Ci dobra kobieto, bo myślałam, że tylko ja mam kosmate myśli
|
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Pani - jak T.? Temperatura spadła? Mam nadzieję, że już lepiej dziś Ja mam w planach kupić sobie jakieś piwko na majówkę, aż ciekawa jestem jak po takim czasie mnie trzepnie ![]() ![]() Piękne i stylowe despa - ja też nie załapałam z tą hakuną matatą ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3052 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie jak wrócę do pracy... A to już tak niedługo...
|
|
|
#3053 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe, to świadczy o tym, że jednak "stare" forumowiczki też mogą się nie zgadzać ![]() wciąż bym polemizowała ![]() ale nie mówię o "niechciejstwie", tylko o technice. z racji zawodowych z nie jednym (światowym lub światowego formatu) MUA współpracowałam i z g. bicza nie ukręcisz i praca nad lichymi rzęsami to jednak rzeźba w twarogu. żaden nie będzie się bawił w zygzaki. w przypadku rzęs niedowyzygzakowania przyklei sztuczne i już. a ja już opad witek, że przegapiłam takie cudo ![]() ![]() gilowe dzidy do pasa. albo i niżej... a na dźwięk odkurzacz spitala jak poparzony ![]() dość dostał w nagrodę... lizaka. witki mi opadły...Cytat:
![]() noszzzzz... ja się wykańczam z tymi choróbskami.choć wciąż nie ważę 100 kg mniej i znów bym się podłamała spotkaniem z Tobą :P choć T. też by się kompleksów przy Hani-86cm(!!!) nabawił ![]() a tak serio to mam nadzieję, że może się polepszy i się uda ![]() ![]() jak mi się do poniedziałku nie uda to zamówię sobie panią (sic) do domu i też będę miała spa w domu ![]() czekam na recenzję cudownych skarpet ![]()
|
|
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę Wam się wyżalić
Okazało się, że z mojego kursu i stażu nici (pieprzony UP), muszę znaleźć coś dla siebie, myślę nad własnym małym biznesem, ale pomysłu brak. Kocham mojego syna, ale wykańcza mnie siedzenie w domu, muszę coś ze sobą zrobić ![]() Będę członkiem komisji wyborczej
|
|
|
|
#3055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Doradzcie mi, czy w takim przypadku włączyć jej dodatkowa porcje mm? Rano je kaszkę na mm na ok 160 ml wody, wieczorem flache mm ok 210-260 ml, do tego deserek z jogurtem lub twarozkiem. Czy to wystarczająco ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3057 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() też jestem ciekawa jak by wyznaczali temin porodu, a biorąc pod uwagę jak przy moich dzieciach potrafili się pomylić w wadze (600 i 400gr) to ci zycze powodzenia Cytat:
spadam na zakupy
|
|
#3058 |
|
Zadomowienie
|
Alliw, piękny Janeczek w okularach
BYou, z firmy MB: http://www.mb-obuwie.eu/super-buty.html ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Kinga ma ten model: Sonia 2M5/1a- taki z kwiatuszkami. Choć na metce ten model nazywa się Calineczka2
|
|
|
|
#3059 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
FLorek pije z kubka nie kapka bez zatyczki bo nie kuma że musi ciągąć i tyle. też ma pełno innych ale narazie nie chce mi sie go uczyc z innych i w sumie nie wiem czy jest sens ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3060 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Florek szalal. na drugim w sierpniu będziemy do konca. na tym naszym były większe dzieci i poszły przed Florkiem do domu ja też się kleszczy boję dobra nikt o mnie się nie martwił czemu mnie nie ma, mam focha ![]() idę nadrabiać dalej ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() jak wrócimy do domu to spróbuje mu robić mm w kubku bo już umie pić zobaczymy czy będzie chciał nadrobiłam idziemy dziś na basen
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

za Nocnik
z postami

dzis wyglada juz lepiej! 

....! / dobrze ze mam ten punkt mam Rabat
Chyba dziewczyna woli już konkrety. Za to baaardzo dużo pije wody i sika tez dużo. Jakaś mi się duża wydaje, chyba znowu urosła, niedawno miała 74cmm a rzeczy na 80 już są dobre, czasem i 86 założy.

ja teraz jak będę u Rodziców to idę odświeżyć
kiedy wyniki?