Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-29, 01:09   #3031
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Agateczka
- za Nocnik
U mnie Milus dalej lubi bardziej wsadzac Nogi i zabawki / niz zawartos dupci

Alliw
/ booooooski Janek

Lece dalej

Ale troce zimno a tu jeszcze 10min do busa :-/

Kocham Cie Emilianku <3.

---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

Agnieszka
- u mnie w NO tez ciagle lecza Oara etamolem - juz kiedys opisywalam kilka sytuacji - no nic Paracetwm to chyba raka kiedys nawet wylecza ;-)

Demeter
- za bijace serduszko a i data wspaniala, jak dobrze pojdzie ( a pojdzie na Pewno ) siweta BN bedziecie juz w 4...!

Panika
- biedy toressik.

Lece dalej .... z postami
I sorrki ze tak wybiorczo
Ale nie mam kartki z dlugopisem orzy sobie by na ByOu Cytowac
I pisze to co zapamietam z 30przeczytanych postow - mam nadzieje ze mi wybaczycie

Kocham Cie Emilianku <3.

---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ----------

EJ NO SPICIE -
Ludzie pomysla ze jakas pierdyKnieta jestem - sama ze soba pisze

Moderna
- tuli tuli dla Marcelka

Tasia
- wspolczuje Mamie drzazgi :O

AnIka
wpdaja czesciej ...!!!

Co do mojego KuKu
Na szczescie juz nie boli, i po malu zaczyna fioletowiec i "slinic" tak pewnie za 1,5 tyg nie bedzie " wiekszego " sladu

No to IDE SPAC
Dobrej nocy

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 07:24   #3032
Moderna
Zakorzenienie

dziekuje za buziaczki w imieniu Marcelka dzis wyglada juz lepiej!

Tasia ciekawe.. u ns te krostki bardzo dlugo schodza, bo jedna na policzku to ma juz ponad tydzien

cathlyn na szybko to moze makaron z jakims sosem, pomidorowym, bolognese, carbonara, z serem bialym? albo wrzucic warzywa na rosolek jakies leczo czy inne dania jednogarnkowe..

to fajne by bylo takie na zamowienie

BYou slicznie, i stylowo i jaki wypasiony plac zabaw

kwiatuszek hehe nie no przeciag jest tylko w pomieszczeniach, na przestrzal, okna w dwcoch roznych pokojach otwarte

Tak,w zimie tez spimy przy otwartym oknie, ale mamy zaluzje zewnetrzne i przez te szparki wchodzi troche mniej powietrza, dzieki temu wychladza sie do max. 15 stopni

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-04-29 o 07:46
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 09:01   #3033
kasia86bgo
Zakorzenienie

NO NIE WIERZE

to ja tu z zmysla ze poczytam / a tu tylko Moderna napisala hihi.
co wy tak dlugo spicie ...

nie powiem mi sie chce ciut troszke ... / a o 9.50 mam busa do pracy

Stary 2014-04-29, 09:15   #3034
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Odpowiedziałam, ze do masażu i modliłam się żeby jej to nie zaciekawiło bardziej. Na szczęście nie dopytywała
no ale to słuzy do masazu i tyle
Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Nestelle, a surową czy ugotowaną?
surową bo prosto z paczki robiliśmy "kopki "...
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
humorek?Ja bym na czworaka wróciła i jesze z 5zł w kieszeni;p

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Wy takie obeznane w kosmetykach (podlizuje się). polecicie jakiś tusz do rzęs, który da radę podkręcić choć odrobinę proste górne rzęsy? skorzystałabym w promocji w rossmanie
w naturze też jest -40% na kolorówkę jakby co

wciaganie kaszy gryczanej no no a chociaż palona była?

jeszcze się pochwalę, że Karol od paru dni wstaje bez podparcia i strasznie się z tego cieszy
ja używam akurat takich których w rossie nie ma . ale robie tez eksperymenty i jak dostaje w gratisie tansze albo podbieram komus (znajomym ) to często NIE widze roznicy wielkiej pomiędzy moim tuszem za 150 a tuszem za 30,-50 zeta .chyba najwazniejsza jest technika malowania .

hehe dobre ...kasza palona .no palona wciagana

za samodzielne wstawanie
mój R tez zaczyna ....
Cytat:
Apropos piłki: Mama daj!bach!
boskie lasencje na orliku jesteście????
ale musze to powiedzieć ,no musze ..... Twoje włosy -te ombre
Boskie !!!!! a ja właśnie wyszłam z tego ...i teraz jak Cie widze to tesknie ....
pięknie to wygląda
(już kminie czy wrocic do tego...-przez Ciebie!!!)
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi tylko o podkręcenie, to mały myk charakteryzatorski: zwykła zalotka podgrzana suszarką. powstaje tania termo-zalotka i wtedy większość tuszów podoła
znam to z czasów licealnych .... tyz probowałysmy -znajoma se oko poparzyła
Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Dziewczyny poproszę poratujcie jakimś PROSTYM przepisem na coś bezmięsnego, tylko takim bardzo szybkim w zrobieniu - tak, żebym zrobiła obiad z L. u nogi...
qrcze dla jednych cos prostego ,dla innych cos trudnego ....
jak ja czasu nie mam to robie w piekarniku -czyli samo się robi .... mieso,ryby +dogotuje ryz,makaron,albo ziemniaczki z piekarnika ,zrobie salatke i voile !
- makaron z pesto
-warzywa z patelni ,
-zupy
-zapiekanki(np.ziemniaki w plastry ,warzywa ,zalac jajkiem roztrzepanym ,na to starty ser i w piekarnik)
bo jednak aby kotleciki warzywne ,placuszki ,czy cos w tym stylu to odrobina więcej roboty ....
Cytat:
często eksperymentuję, ale zawsze wracam z podkulonym ogonem
no i każdy wariant H. mi pasuje... teraz mam Doll Eyes i znów strzał w 10.
eeeeeee a ja właśnie zwlekam z recenzją Hypnose Doll Eyes- ze fatalny bo robi mi pande!!!!
Cytat:
dwie fajterki!
(ciekawe od czego to zależy...)
tyz się zastanawiam .jak karmiłam Nine to ponad 1,5 roku nie miałam ....a z R dostałam po 10 mies.

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Rano Krzys obudzil sie z krostkami - 3 w okolicy brody, 1 na szyi, 1 na nadgarstku. Najpierw wystraszylam sie ospa. Potem kombinowalam, skad uczulenie. Ale chyba jedak cos Go pogryzlo... Ale ciekawe co, bo nas nic, a ja baaardzo podatna jestem
I nadal nie wiem, co to. Objawow innych brak

Boszszzz, taka godzina, a ja wlasnie wyjadlam tort z lodowki i zagryzlam ptasim mleczkiem...
hehe

biedny K ,oby zeszło .

a tak w ogole to
Czesc ,

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Kasia - Ty z tym nadrabianiem ....dobra masz pamięć !
a mama jeszcze u Ciebie jest???
Stary 2014-04-29, 09:30   #3035
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Monika jeszcze co do tej wit. D to ja przez jakiś czas zastanawiałam się czy w ogóle podawać, bo bardzo boję się przedawkowania (znam jeden przypadek). w końcu kapsułka+ spacery+mm czyli podobnie jak u Was a tu się okazuje że u JAkuba na granicy normy. ciekawe to
gdzieś ostatnio znalazłam informację, że u dziecka powyżej roku dawkowanie wit D jest od 600 jednostek wzwyż w zależności od wieku, ale to z internetu informacja.
zapytam pediatrę przy najbliższej okazji, chociaż w przychodni już mi kiedyś mówiła pediatra, że np. ma dziewczynkę na podwójnej/potrójnej dawce wit D (oczywiście po badaniach), więc jednak różnie z tym może być. tylko kurcze, jesli to dość istotne do dlaczego takie drogie badania i brak skierowań? ja jednak dopisuję to badanie do listy kontrolnych badań u J...

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
sprytny ten wizaż- to teraz hakuna matata

Cytat:
siuśki....pamietacie jak K miał chorego siusiaka? kazała lekarka za tydzien mocz do kontroli...i tak dzis dopiero zaniosłam ze skierowaniem z 27 marca...JAk za pierwszym razem nasikał od razu tak od ponad 2 tygodni każdy nasz poranek spędzalismy całą 3 w łazience, z K. bez majtek w wanience po kolana, puszczając wode i wydajac wszelakie odgłosy wody, (psi psi, sysy, ciur ciur, szur szur,si si itp) a KAcper w nosie nas miał tylko brodził w wanience i chlapał na prawo i lewo... i dzis udało się złapać :brawa: Tylko, ze pojemnik na mocz był tyle razy otwierany i zamykany, ze mam nadzieje, ze nie złpaał bakterii...ale skoro kiedys nosiło się siki w butelkach po syropie na klaszel......=)
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 09:31   #3036
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

hehe dobre ...kasza palona .no palona wciagana

Kasia - Ty z tym nadrabianiem ....dobra masz pamięć !
a mama jeszcze u Ciebie jest???
aaaaa
zapomnialam si eposmiac z twojegu SNU

mama jest do konca sieprnia

lece majekpa i na busa

Stary 2014-04-29, 09:33   #3037
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
mama jest do konca sieprnia
a Milus z nią caly czas?
a jak sobie mama radzi w NO?zna jezyk?
Stary 2014-04-29, 09:34   #3038
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Byłam wczoraj w Rossmannie z J. jak trochę przestało padać, ale ludzi było..... J. dostał wścieklizny przy regałach z tuszami, łapał babki za swetry, torebki, co się dało i tyle było moich zakupów.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 09:56   #3039
kasia86bgo
Zakorzenienie

Nestelle
- mama nie zna jezyka baa nwet angielskiego, ale na Migi daje rade hehe. Nauczylam ja kilku podtawowych zwrotow - na tele na naklejeke z moim adresem i tele plus siostry telefon ;-)
- tak caly czas z nia, wspaniala jest bo serio pomaga bardzo. Nawet daja mi pospaac do 8-9 hihi.

No i juz w tramwaju
Oby ten dzien zlecial. Bom ciut zmeczona - a jutro tez mam na 11 to sie przynajmniej w nocy wyspie

Kocham Cie Emilianku <3.

Stary 2014-04-29, 10:09   #3040
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
co wy tak dlugo spicie ...
krew z syna toczyłam

Cytat:
to często NIE widze roznicy wielkiej pomiędzy moim tuszem za 150 a tuszem za 30,-50 zeta .chyba najwazniejsza jest technika malowania .
nie zgadzam się z techniką. jak ktoś ma swoje (lub cudze ) ładne rzęsy to i technika, i tusz, i wszystko a w zasadzie nic nie zaszkodzi

a ktoś z marnymi rzęsami, jak tak mówi, to znaczy że jeszcze nie znalazł swojego cudotwórcy a cudotwórca może kosztować 5 zł albo 75 zł albo ileś tam. każdemu co innego pasuje.

Cytat:
znam to z czasów licealnych .... tyz probowałysmy -znajoma se oko poparzyła
heh... wszystko trzeba z pomyślunkiem robić

Kwiatuszku, jak - JAK - j a k obcięła rzęsy zalotką????

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 10:26   #3041
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Nestelle
- mama nie zna jezyka baa nwet angielskiego, ale na Migi daje rade hehe. Nauczylam ja kilku podtawowych zwrotow - na tele na naklejeke z moim adresem i tele plus siostry telefon ;-)
- tak caly czas z nia, wspaniala jest bo serio pomaga bardzo. Nawet daja mi pospaac do 8-9 hihi.
.
kochana mamuska i dzielna !!!!
Cytat:
nie zgadzam się z techniką. jak ktoś ma swoje (lub cudze ) ładne rzęsy to i technika, i tusz, i wszystko a w zasadzie nic nie zaszkodzi

a ktoś z marnymi rzęsami, jak tak mówi, to znaczy że jeszcze nie znalazł swojego cudotwórcy a cudotwórca może kosztować 5 zł albo 75 zł albo ileś tam. każdemu co innego pasuje.
a ja się nie zgadzam z Twoim zdaniem
owszem jak ktoś ma "lepsze "rzesy to mu łatwiej bo byle jakim tuszem wymodeluje dobrze .ale technika jest bardzo wazna . widze to po mojej mamie. ona pomaluje tym samym - maluje tzn.wg niej raz dwa przeleci po rzesach i koniec ....efekt ?-marny . ja tym samym pomaluje -w jedna str.,w drugą ,zygzakiem ...zabiera mi to 5 razy więcej czasu niż mamie ale Efekt jest . ostatnio jej podebrałam na raz jakiś tam Astor (boom cos tam) i co? mama niezadowolona a u mnie był efekt . mama pomarze sobie rzesy moim Diorem i kiepsko ,ja bardzo zadowolona.
ale inaczej - ja mamie pomaluje i całkiem inna historia

a na słabe ,krótkie rzesy polecam Revitalash -ale to po odstawieniu dziecka .

no albo przedłużanie .ja akurat zaprzestałam ...ale fajnie było - efekt i oszczednosc czasu ...(niestety nie kasy )

Syn mi się obudził .wczoraj jadła na obiad m.in.buraczki .... nie musze chyba mówic jak wyglądała dziś pielucha .... - jakby kogos w niej zabił
Stary 2014-04-29, 10:26   #3042
alliw
Zadomowienie

Hej

Pani, BYou, mam na myśli tą normalną wkladke z LM nie wiem dlaczego napisałam letnia tylko czekam z kupnem, bo ostatnio mało wzorów było dostepnych, poza tym łudzę się że może zrobią wersję bambusową

Cathlyn, ciesze się że nie jestem jedyna

Kwiatuszku, tak wlaśnie przy składaniu zamówienia miałam dostawa 0zł, ale dlaczego

Pani, jak Torres?
Stary 2014-04-29, 10:31   #3043
kasia86bgo
Zakorzenienie

Pani
- osz zapomnialam o upuszczaniu krwi, i jak poszlo. Mam nadzieje ze dzielnie zniosl

Nestelle
- ja mam BOSKIE rzesy, kazdy tusz mi pasuje, gorzej bo ost kazdy mnie uczula, szzegolnie prawe oko i tak od 2tyg chodze bez tuszowania

Witam sie znad Lodzika
Fundnelam se przed praca - kokosowy z karmelem i krowkiwymi ciukierkami ....! / dobrze ze mam ten punkt mam Rabat

Kocham Cie Emilianku <3.

Stary 2014-04-29, 10:54   #3044
Villga
Zadomowienie

Moderna, bieedny Marcelek :-*

Anika, spacer z wiaderkiem na glowie musial śmiesznie wyglądać ;-)

Kasiu, cudna masz mamcie.

Pani, jak Torresik przy pobraniu?

Któras z Was pisała o czworkach- ogromne są! Nie dziwne, że tak dzieciaczki się z nimi męczą.

Nestelle, sen niezły hehe ;-)

Agnjeska, dobre z tym chowaniem butkow przed Tztem ;-) ja ostatnio ogladalam takie kaszkieciki w kwiatki dla Kingi, na co Tz-no przecież ma! Taaaa. Jemu sie chyba wydaje że jak rok czy pół roku temu cos bylo dobre to nadal dobre jest ;-) faceci.
A butki jej kupilm w ccc bo chciałam, żeby miala takie ładne niezabrudzone do lekarza np. I te w ccc maja miękka podeszwe, skórzaną wkładkę i dobrze zabudowana piete. No i dobrze jej leza na nozce.

Coś mialam jeszcze pisac i zapomnialam...
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 10:54   #3045
bzinka
Zadomowienie

Hej laseczki Kwiatuszek mnie ośmieliła,żeby napisać hihi w sumie nie jestem bardzo do tyłu, bo podczytuje w pracy na telefonie, ale już odpisać czy cytować, to ciężko jak diabli.

Demeter, bardzo fajny masz termin, uściski

Pani, duzo zdrówka dla Torresika spotkałabym się z wami, tęskni mi się

BYou i Pani - zazdroszczę spa, ja swego czasu duzo korzystałam, jak szlajałam się po Polsce po hotelach w sprawach służbowych
Ja se zrobie pedicure spa w domu bo zamówiłam skarpety pilingujące na ebayu, słyszała któraś o tym? a może ktoś już robił?
Tu np można o nich poczytać http://nissiax83.blogspot.com/2014/0...-naprawde.html i potem http://nissiax83.blogspot.com/2014/0...prawde_14.html
bardzo jestem ciekawa efektów.

Cytat:

owszem jak ktoś ma "lepsze "rzesy to mu łatwiej bo byle jakim tuszem wymodeluje dobrze .ale technika jest bardzo wazna . widze to po mojej mamie. ona pomaluje tym samym - maluje tzn.wg niej raz dwa przeleci po rzesach i koniec ....efekt ?-marny . ja tym samym pomaluje -w jedna str.,w drugą ,zygzakiem ...zabiera mi to 5 razy więcej czasu niż mamie ale Efekt jest . ostatnio jej podebrałam na raz jakiś tam Astor (boom cos tam) i co? mama niezadowolona a u mnie był efekt . mama pomarze sobie rzesy moim Diorem i kiepsko ,ja bardzo zadowolona.
ale inaczej - ja mamie pomaluje i całkiem inna historia

a na słabe ,krótkie rzesy polecam Revitalash -ale to po odstawieniu dziecka .

no albo przedłużanie .ja akurat zaprzestałam ...ale fajnie było - efekt i oszczednosc czasu ...(niestety nie kasy )
Masz rację
Też tęsknię za przedłużanymi, efekt był WOW i mega wygoda!

Aaa Kwiatuszku - jeśli chodzi o drogeryjne, to polecam tusz L'Oréal So Couture Volume Milion Lashes moje najnowsze odkrycie, chyba nie podkręca, ale efekt jest naprawdę super (to zależy, czego oczekujesz...) - rzęsy są podkreślone, wydłużone, pieknie rozdzielone, nie ma mowy o sklejaniu czy grudkach.

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Hej

Pani, BYou, mam na myśli tą normalną wkladke z LM nie wiem dlaczego napisałam letnia tylko czekam z kupnem, bo ostatnio mało wzorów było dostepnych, poza tym łudzę się że może zrobią wersję bambusową
Alliw my mamy te same okularki, wklejałam kiedys fotę Hani w nich, są super!
Aaa dziewczyny, czytałyście może posta http://www.znaczkijakrobaczki.pl/201...la-dzieci.html Co o tym myślicie?

Wkładki bambusowe do spacerówki ma Fluffy Colours http://fluffycolours.pl/dodatki/991-...eet-dream.html

Napisze jeszcze, co u nas. Hania nie ma juz odparzenia, nie pojawił się jeszcze 4 ząbek niestety. Nauczyła się mówić kwa kwa i strasznie pięknie kwacze, bardzo głośno Wczoraj podjęła chyba decyzję ostatecznego zerwania z cycowaniem, od jakiegos tygodnia nie da rady jej nakarmić, wogóle nie chwyta cyca, kopie, płacze, wyrywa się....od 2 dni nie dałam rady jej ani razu nakarmić, kategorycznie stwierdziła, że go olewa...smutno mi z tego powodu, ale muszę się chyba z tym pogodzić. Nawet jak jest głodna się nie chwyci, robi cyrki, a jak jej za chwile dam coś innego to je Chyba dziewczyna woli już konkrety. Za to baaardzo dużo pije wody i sika tez dużo. Jakaś mi się duża wydaje, chyba znowu urosła, niedawno miała 74cmm a rzeczy na 80 już są dobre, czasem i 86 założy.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2014-04-29 o 11:02
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 11:04   #3046
nestelle
Zakorzenienie

a -właśnie PANI - jak dziś T????? temperatura spadła? minelo ?

czesc Bzinka
Cytat:

Witam sie znad Lodzika
.
no nie mogę

i tym akcentem koncze i leceeee
Stary 2014-04-29, 11:20   #3047
BYou
MBZ♥

Nestelle, ombre polecam ja teraz jak będę u Rodziców to idę odświeżyć
dla Roszka za samodzielne wstawanie
To nie orlik to nasza administracja stanęła na wysokości i w miejsce wyburzonych poradzieckich ruder postawiła na placu kompleks rekreacyjno-sportowy: siłownię na świeżym powietrzu z alejkami i ławkami, mały plac zabaw, skatepark i boisko do koszykówki, tenisa i siatkówki

Moderna cieszę się, że Marssell lepiej się czuje
Plac zabaw nie jest niestety ogrodzony. Tylko to boiskoale o tej porze pusto więc właśnie wróciłyśmy z szaleństw piłkowych.

Pani, jak Torres? kiedy wyniki?

Kasiu dobrze masz z Mamą

Bzinko rozumiem, że Ci przykro ale wydaje mi się, że lepiej jak Hania sama się odstawia
U nas ubranka to zależy jaka firma
Co do artykułu to jest ciekawy, podpytam mojego pediatry jak będę u Rodziców.ZOsia ma okularki ale zaraz ściąga-na spacer nie zakładałam, staram się żeby miała ubrany kapelutek z rondem.

Villga, z jakiej konkretnie firmy kupowałaś te buciki w ccc?
Ja z kolei słyszałam, że bardziej bolą wychodzące trójki

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 11:25   #3048
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Nestelle, ombre polecam ja teraz jak będę u Rodziców to idę odświeżyć
dla Roszka za samodzielne wstawanie
To nie orlik to nasza administracja stanęła na wysokości i w miejsce wyburzonych poradzieckich ruder postawiła na placu kompleks rekreacyjno-sportowy: siłownię na świeżym powietrzu z alejkami i ławkami, mały plac zabaw, skatepark i boisko do koszykówki, tenisa i siatkówki

Moderna cieszę się, że Marssell lepiej się czuje
Plac zabaw nie jest niestety ogrodzony. Tylko to boiskoale o tej porze pusto więc właśnie wróciłyśmy z szaleństw piłkowych.

Pani, jak Torres? kiedy wyniki?

Kasiu dobrze masz z Mamą

Bzinko rozumiem, że Ci przykro ale wydaje mi się, że lepiej jak Hania sama się odstawia
U nas ubranka to zależy jaka firma
Co do artykułu to jest ciekawy, podpytam mojego pediatry jak będę u Rodziców.ZOsia ma okularki ale zaraz ściąga-na spacer nie zakładałam, staram się żeby miała ubrany kapelutek z rondem.

Villga, z jakiej konkretnie firmy kupowałaś te buciki w ccc?
Ja z kolei słyszałam, że bardziej bolą wychodzące trójki
Ech mam teraz hybryde ombre na paznokciach kilka dni i nie podoba mi się, chyba pójdę przemalowac na 1kolor,bo nie wytrzymam z nimi 3tyg.wydaje mi się ze to nie tak powinno wyglądać jak mi zrobiła (robiła gąbką)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2014-04-29, 11:32   #3049
BYou
MBZ♥

Nie mam doświadczenia z hybrydą:/przeważnie mam jeden kolor, ewentualnie na serdecznym palcu inny kolor

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 11:33   #3050
cathlyn
Rozeznanie

No to ja na szybko dzisiaj, bo L. śpi a po drzemce musimy wychodzić pozałatwiać kilka spraw.

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

cathlyn na szybko to moze makaron z jakims sosem, pomidorowym, bolognese, carbonara, z serem bialym? albo wrzucic warzywa na rosolek jakies leczo czy inne dania jednogarnkowe..

W ogóle to ja stwierdzam, że największym problemem jedzeniowym jest mój TŻ. Makaron nie - bo się źle po nim czuje, mięso nie - bo za dużo mięcha jemy...
Ale spróbuję carbonare zrobić - nigdy nie robiłam Bo z sosem pomidorowym i serem żółtym właśnie zjadłam talerz gigant i głodna jestem... Ja nie wiem, co jest ze mną, jak zjem coś niemięsnego to zaraz głodna jestem. Jadłabym i jadła...
Cytat:

qrcze dla jednych cos prostego ,dla innych cos trudnego ....
jak ja czasu nie mam to robie w piekarniku -czyli samo się robi .... mieso,ryby +dogotuje ryz,makaron,albo ziemniaczki z piekarnika ,zrobie salatke i voile !
- makaron z pesto
-warzywa z patelni ,
-zupy
-zapiekanki(np.ziemniaki w plastry ,warzywa ,zalac jajkiem roztrzepanym ,na to starty ser i w piekarnik)
bo jednak aby kotleciki warzywne ,placuszki ,czy cos w tym stylu to odrobina więcej roboty ....

Z piekarnika staram się nie korzystać ostatnio, bo mamy na poziomie dziecka i niestety L. non stop do niego podbiega - światło się świeci i ją ciągnie... Chyba, że na drzemkę będę próbować.
Ale zapiekankę spróbuję
(I znowu TŻ - pesto mu nie smakuje, warzywami się nie naje - ja zresztą też nie... Ech...)
Dobra, smęcę dzisiaj. Bom głodna. Ale w lodówce mam jeszcze śledzie z suszonymi pomidorami...
Cytat:

no nie mogę

i tym akcentem koncze i leceeee
Jej, dziękuję Ci dobra kobieto, bo myślałam, że tylko ja mam kosmate myśli
Stary 2014-04-29, 11:34   #3051
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dzień dobry
Pani - jak T.? Temperatura spadła? Mam nadzieję, że już lepiej dziś
Cytat:
humorek?Ja bym na czworaka wróciła i jesze z 5zł w kieszeni;p
Ja mam w planach kupić sobie jakieś piwko na majówkę, aż ciekawa jestem jak po takim czasie mnie trzepnie
Cytat:
Piękne i stylowe
despa - ja też nie załapałam z tą hakuną matatą
Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
smutno mi z tego powodu, ale muszę się chyba z tym pogodzić. Nawet jak jest głodna się nie chwyci, robi cyrki, a jak jej za chwile dam coś innego to je Chyba dziewczyna woli już konkrety. Za to baaardzo dużo pije wody i sika tez dużo. Jakaś mi się duża wydaje, chyba znowu urosła, niedawno miała 74cmm a rzeczy na 80 już są dobre, czasem i 86 założy.
Taka kolej rzeczy. Mi też przykro, że A. sam zrezygnował z cyca, a chyba to już pewne u nas, bo dziś w nocy co prawda budził się 2 razy, ale przytulił się i usnął, o cycu nawet nie pomyślał. Swoją drogą jakie to wszystko dziwne, jeszcze niedawno zamartwiałam się jak tego cycoholika kiedyś odstawię, a on sam z dnia na dzień zrezygnował

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 11:38   #3052
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Taka kolej rzeczy. Mi też przykro, że A. sam zrezygnował z cyca, a chyba to już pewne u nas, bo dziś w nocy co prawda budził się 2 razy, ale przytulił się i usnął, o cycu nawet nie pomyślał. Swoją drogą jakie to wszystko dziwne, jeszcze niedawno zamartwiałam się jak tego cycoholika kiedyś odstawię, a on sam z dnia na dzień zrezygnował
Jej, ja tak myślę kiedy L. się odstawi. Jakoś dla mnie to niewyobrażalne, że nie będzie sobie cyckować.
Pewnie jak wrócę do pracy... A to już tak niedługo...
Stary 2014-04-29, 11:38   #3053
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
"pomaga bardzo"? ejjjj! masz RAJ!!!!

Cytat:

hehe, to świadczy o tym, że jednak "stare" forumowiczki też mogą się nie zgadzać
wciąż bym polemizowała

ale nie mówię o "niechciejstwie", tylko o technice. z racji zawodowych z nie jednym (światowym lub światowego formatu) MUA współpracowałam i z g. bicza nie ukręcisz i praca nad lichymi rzęsami to jednak rzeźba w twarogu. żaden nie będzie się bawił w zygzaki. w przypadku rzęs niedowyzygzakowania przyklei sztuczne i już.

Cytat:
nie wiem dlaczego napisałam letnia
a ja już opad witek, że przegapiłam takie cudo

Cytat:
Pani, jak Torres?
gilowe dzidy do pasa. albo i niżej...
a na dźwięk odkurzacz spitala jak poparzony

Cytat:
Mam nadzieje ze dzielnie zniosl
dość dostał w nagrodę... lizaka. witki mi opadły...

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Jemu sie chyba wydaje że jak rok czy pół roku temu cos bylo dobre to nadal dobre jest ;-) faceci.
dokładnie

Cytat:
spotkałabym się z wami, tęskni mi się
noszzzzz... ja się wykańczam z tymi choróbskami.
choć wciąż nie ważę 100 kg mniej i znów bym się podłamała spotkaniem z Tobą :P
choć T. też by się kompleksów przy Hani-86cm(!!!) nabawił

a tak serio to mam nadzieję, że może się polepszy i się uda

Cytat:
Ja se zrobie pedicure spa w domu
jak mi się do poniedziałku nie uda to zamówię sobie panią (sic) do domu i też będę miała spa w domu
czekam na recenzję cudownych skarpet

Cytat:
Nauczyła się mówić kwa kwa i strasznie pięknie kwacze, bardzo głośno
cuuuudoooo!!!! nagraj!!!!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 11:44   #3054
OtTakaJa
Zakorzenienie

Muszę Wam się wyżalić Okazało się, że z mojego kursu i stażu nici (pieprzony UP), muszę znaleźć coś dla siebie, myślę nad własnym małym biznesem, ale pomysłu brak. Kocham mojego syna, ale wykańcza mnie siedzenie w domu, muszę coś ze sobą zrobić

Będę członkiem komisji wyborczej

Stary 2014-04-29, 11:48   #3055
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość

Doradzcie mi, czy w takim przypadku włączyć jej dodatkowa porcje mm?
Rano je kaszkę na mm na ok 160 ml wody, wieczorem flache mm ok 210-260 ml, do tego deserek z jogurtem lub twarozkiem. Czy to wystarczająco ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2014-04-29, 11:55   #3056
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Doradzcie mi, czy w takim przypadku włączyć jej dodatkowa porcje mm?
Rano je kaszkę na mm na ok 160 ml wody, wieczorem flache mm ok 210-260 ml, do tego deserek z jogurtem lub twarozkiem. Czy to wystarczająco ?
Mi się wydaje, że wystarczy. W sumie na opakowaniu mojego mleka jest napisane, że już 2x po 200ml mm wystarcza po roku. Mój je podobne ilości jak Twoja córa

Stary 2014-04-29, 12:01   #3057
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:

serio? naprawde zostalam tylko ja bez @

Tak sobie myslalam, jakbym teraz zaszla w ciaze, poszlabym do lekarza, lekarz by spytal o termin om, i co powiem? 29.05.2012?

też jestem ciekawa jak by wyznaczali temin porodu, a biorąc pod uwagę jak przy moich dzieciach potrafili się pomylić w wadze (600 i 400gr) to ci zycze powodzenia

Cytat:
byou fajne takie bezpieczne boiska, równo nie ma psich kup, a stylówy jestescie rzeczywiście
alliw wtedy sie pisze ciąża z laktacji czy jakos tak i tp wyznacza sie na podstawie USG rodziła ze mna laska, która własnie tak miała
ale to brzmi jakby kobieta wierzyła ze nie moze zajsc w ciaze jak karmi, a zaszła. no przynajmniej dla mnie, co ma pienik do wiatraka?

spadam na zakupy
Stary 2014-04-29, 12:07   #3058
Villga
Zadomowienie

Alliw, piękny Janeczek w okularach

BYou, z firmy MB: http://www.mb-obuwie.eu/super-buty.html

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Kinga ma ten model: Sonia 2M5/1a- taki z kwiatuszkami. Choć na metce ten model nazywa się Calineczka2
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 12:52   #3059
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
My wczoraj z N mielismy wypad szopingowy . Nina mnie powala . jest ze mna w przymierzalni - spodnie przymierzam a ta na cały głos :
"TO TWOJE MAJTKI????"
nie no..... nosze taty , pożyczam od innych ....
nie mam pojęcia skad ma takie pomysły ....

kawał na dziś mam :
Tata z 6-letnim synkiem robi zakupy w supermarkecie. Kiedy przechodzą obok półki z prezerwatywami, synek pyta:
- Tato, a co to jest?
- To są prezerwatywy, synu - odrzekł ojciec.
- A po co one są? - kontynuuje malec.
- Prezerwatywy są po to, żeby mężczyzna miał bezpieczny seks z kobietą - odpowiada ojciec.
- Tato, tato, a dlaczego w tym opakowaniu są 3 sztuki? - nie daje za wygraną chłopczyk.
- Wid...
zisz synu, bo to jest zestaw dla młodzieży uczącej się: raz w piątek, raz w sobotę, raz w niedzielę.
- Tato, tato, a dlaczego w tym opakowaniu jest 6? - pyta synek.
- Widzisz synu, to jest zestaw dla studentów: dwa razy w piątek, dwa razy w sobotę, dwa razy w niedzielę - odpowiedział ojciec.
- Tata, tato, a dlaczego w tym opakowaniu jest 12? - kontynuuje malec.
- Hmmm... widzisz synu, bo to jest zestaw dla dojrzałych, żonatych mężczyzn: raz w ...styczniu, raz w lutym, raz w marcu.....

pije wode tylko z moja pomocą z małej butelki ze sportowym korkiem. probowalismy kubek-niekapek-kapek z lovi z miękkim ustnikiem ale nie umie ciagnąc.polecacie cos lepszego????????????

FLorek pije z kubka nie kapka bez zatyczki bo nie kuma że musi ciągąć i tyle. też ma pełno innych ale narazie nie chce mi sie go uczyc z innych i w sumie nie wiem czy jest sens
Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
Dziewczyny'
Moja Ewa czesto robi dziwne miny pt. "z byka".. Wasze dzieci robia tak? Moze w ten sposob wyraza emocje
Florek teraz ma etap uśmiechu i marszczenia noska, ta z pod byka już minela jej era a była super
Cytat:
Narazie to mi Modnisia rośnie dziś pkowalam Jej ciuszki to worka próżniowego i zobaczyła futrzastą kamizelkę, krzyk:daj! pomogłam ubrać, a Ona do lustra i się ogląda

Cytat:
następny kawał bo nie mogę
Idzie myszka przez las, nagle dociera do rzeczki. Martwi się bo musi przejść na drugą stronę. Patrzy, ale nie widzi żadnej kładki. Będzie musiała przepłynąć, ale wtedy się zamoczy. Nagle dostrzegła ptaszka, woła:
-Ptaszku, przenieś mnie na drugą stronę.
-Nie.
-No ptaszku proszę, przenieś mnie.
-Nie!
-No proszę, jak mnie nie przeniesiesz to cała zmoknę.
-Nie!
Myszka więc przepłynęła przez rzeczkę i zmokła.

Jaki z tego morał?
By myszka była mokra ptaszek musi być twardy.

Cytat:
Naukowcy wykazali ze mamom które nie wietrza domu ,nie otwierają okien ,nie udostępniają swiezego powietrza IQ wyraźnie spada.

Cytat:
Tz przyszedł na chwile -wiec mówie o J,i koncze zdanie idz i porozmawiaj z synem ...
Tz poszedł .
Powiedział:
"Mama ma racje!!!" .
i wyszedł ....

Cytat:
fundnij tyz sobie ksiezniczke !
moja ksiezniczka wczoraj w sklepie po 3 godzinach ...
tak pod nosem..." wypiłam koktajl ...(cos tam cos tam..?)idziemy już ? "
ja -Co?
N - "nie mówi się CO!-TYLKO SŁUCHAM!"

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
tak i jadowita jak juz kiedys ktos pisal.
Nie, ja nie siedze w jaskini w przeciwieństwie do niektorych, zauwazylam ze jesli ktos ma inne zdanie niz wy to jedziecie jak po szmacie i macie z tego wielką radochę.
Sprawia Ci to przyjemność być taką wredną?
Beznadzieja...
Nie dziwie się, że strippi odeszla, psychicznie mozna wykonczyc się na tym forum, bo z tego co wiem zostalo zalozone po to , aby słuzyc sobie pomoca a nie KRYTYKOWAC KOGOS na kazdym kroku i UPOKARZAĆ. Gratuluje naprawde... Ale jesli dla was to takie fajne to spoko, ja odchodze z tego beznadziejnego forum.

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 13:19   #3060
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Przeleciałam na szybko Coś tu atmosfera gęstnieje, dziewczyny luuuuz
Dziekuję ślicznie za życzenia dla mojego Kubusia Wrzuce zaraz coś do klubu.

Byłam dziś u gina - zarodek jest, serduszko bije
Mam brać luteinę jak w poprzedniej ciąży

Aha no i termin porodu na 22 grudnia także będę miała świeta, że ho ho! No i najwspanialszy prezent

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
widzę, że jestem intruzem na tym forum i dajecie mi to odczuć w znaczny sposób, żebym sobie stąd poszła, nie martwcie się w ciągu kilku najbliższych dni was opuszczę...
mamy zacząć odliczanie??

Cytat:
Dragusia na tym weselu co my byliśmy była jeszcze dwójka maluchów. dziewczynka ok 4 miesięcy i jak się potem okazało rówieśniczka K (pewna byłam, że młodsza, na oko 9-10 miesięcy- łysolek, prawie bez zębów i strasznie ciągali ją za ręce a jej się nóżki plątały). ta malutka spała w wózku przy stole muzyka jej nie przeszkadzała a starsza padła ok 23 na rękach

jak ja się boję kleszczy. nie wiem jak się powinno je wyciągać. jakieś cenne rady? spanikowałabym na pewno
fajnie Florek szalal. na drugim w sierpniu będziemy do konca. na tym naszym były większe dzieci i poszły przed Florkiem do domu
ja też się kleszczy boję nie lubię pod drzewami chodzić

dobra nikt o mnie się nie martwił czemu mnie nie ma, mam focha

idę nadrabiać dalej

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
a na koniec opowiem Wam mój sen z dzisiaj :
otóż mój tatuś przyjechał i znalazł u mnie narkotyki . razem wciagalismy ....kasze gryczaną nosem :brzyda l:
(Żeby nie było ..insiracja zaczerpnieta z filmu który tzt wypożyczył - jeden z bohaterów był cpunem .i ciagle wciągał ale wciągał prawdziwe prochy )

Pa

Cytat:
Nestelle, a surową czy ugotowaną?

Cytat:

jeszcze się pochwalę, że Karol od paru dni wstaje bez podparcia i strasznie się z tego cieszy więc rusza już skąd mu się chce
wymusił dziś w sklepie piłkę, uległam
i ma nową rozrywkę po kąpieli-wysysa wodę z płatków kosmetycznych, które chłop przynosi do przemywania oczu

Cytat:

Cytat:
Tak sobie myslalam, jakbym teraz zaszla w ciaze, poszlabym do lekarza, lekarz by spytal o termin om, i co powiem? 29.05.2012?
coś jest na rzeczy??

Cytat:
eeeeeee a ja właśnie zwlekam z recenzją Hypnose Doll Eyes- ze fatalny bo robi mi pande!!!!
poka pande

Cytat:
Syn mi się obudził .wczoraj jadła na obiad m.in.buraczki .... nie musze chyba mówic jak wyglądała dziś pielucha .... - jakby kogos w niej zabił

Cytat:
Wczoraj podjęła chyba decyzję ostatecznego zerwania z cycowaniem, od jakiegos tygodnia nie da rady jej nakarmić, wogóle nie chwyta cyca, kopie, płacze, wyrywa się....od 2 dni nie dałam rady jej ani razu nakarmić, kategorycznie stwierdziła, że go olewa...smutno mi z tego powodu, ale muszę się chyba z tym pogodzić. Nawet jak jest głodna się nie chwyci, robi cyrki, a jak jej za chwile dam coś innego to je Chyba dziewczyna woli już konkrety. Za to baaardzo dużo pije wody i sika tez dużo. Jakaś mi się duża wydaje, chyba znowu urosła, niedawno miała 74cmm a rzeczy na 80 już są dobre, czasem i 86 założy.
lepiej jak dziecko samo rezygnuje chyba niż jak matka próbuje, ja to bym chciała żeby Florek sam, bo nie wiem jak ta to zrobie?
jak wrócimy do domu to spróbuje mu robić mm w kubku bo już umie pić zobaczymy czy będzie chciał

nadrobiłam

idziemy dziś na basen

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości