|
|
#2551 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
oczywiście zapomniałam wstawić załącznika
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj znowu spróbujemy pospacerować w wózku. Zależy mi na tym, bo mój tata zabiera małego 2-3 razy w tygodniu na spacer i już mi zapowiedział, że w chuście nie zamierza nosić super rączka przybijam piątkę!U nas jak zwykle pobudka o 6 i do ok. 8 - 8.30 jest najlepsza zabawa z całego dnia więc staram się wykorzystywać dobry humor i turlam często na brzuszek teraz już padł na drzemkę. za wszystkie dzisiejsze szczepienia!
|
|
|
|
|
#2553 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nareszcie na mojej majówce jest piękna pogoda od samego ranka I nawet pospaliśmy do 8:00 ![]() Cytat:
A mój jeszcze nie szczepiony... jak nie szpital to przeziębiony i opieka w domu... teraz mamy termin na połowę maja... oby tym razem się już udało Ale fajoska łapka. Mały też dostał taki prezent do samodzielnego odlewu ale na razie nie robiliśmy... Gratuluję, że Ci za pierwszym razem tak wyszła Kciuki za szczepienia. |
|
|
|
|
#2554 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Witam się i melduję, że ćwiczenia wykonane. Dziś cały skalpel ![]() Stwierdziłam, że jestem jak kot po posprzątaniu kuwety. Chwilę po odjechaniu śmieciarki poczułam potrzebę zawiązania worka i wyniesienia go do kontenera ![]() Czy tam gdzie wybieracie się na majówkę zapowiadają ładną pogodę? My mieliśmy jechać do Jeleniej Góry, ale ma lać 4 dni i chyba zostaniemy w domu... |
||
|
|
|
#2555 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Odstawia takie cyrki przy zasypianiu, że świat nie widział. Zupełnie jak nie on. Liczę na to, że to przejdzie. Na razie laktacyjnie ok, bo mały na świętach przestawił się na częstsze jedzenie, na co mój organizm momentalnie się dostosował. oby to się nie zmieniło. Z tymi chustami z lnu, to ja nie jestem przekonana i nie bardzo też mam ochotę wydawać pieniądze na kolejną chustę ![]() Wolę jeszcze pokombinować z ubieraniem ![]() Cytat:
Cytat:
ja myślę farbkami odbić na kartce papieru, ale zabieram się do tego jak pies do jeża ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No i świetnie, że kryzys zażegnany ![]() Cytat:
co do pogody to licho ją wie. Mam nadzieję, że przynajmniej 2 dni uda się zrobić dłuższe wypady za miasto. |
||||||
|
|
|
#2556 |
|
Rozeznanie
|
puanamama
za udany odcisk piąteczki pięknie wyszłaida 3 ukłucia..brrrr co do majówki to mam ochotę spałować szefa mojego męża...nosz ku.wa wymyślił im 2maj pracujący bo ponoć dużo zamówień mają a ja się pytam co z naszym odpoczynkiem poza domem?! normalnie ręce mi wczoraj opadły i łzy w oczach miałam a dziś jestem podminowana że bez kija nie podchodź musiałam wyrzucić co mi leży na wątrobie bo nawet słońce na dworze mnie nie cieszy
|
|
|
|
#2557 |
|
Raczkowanie
|
Kciuki, dziewczyny, za szczepienia! Oby Maluszki przeszły bez żadnych problemów i komplikacji!
Punamama, świetna rączka! Będziecie mieć fajną pamiątkę. Tridentina, ja sama też nie będę kupować dodatkowej chusty. Chyba, że się z chustonoszeniem bardziej polubimy. Teraz nosimy, ale nie mogę napisać, że chusta zrewolucjonizowała moje macierzyństwo Jeśli chodzi o przewiewność, to wszystko zależy od gramatury materiału.Młody zasnął w leżaczku. Jestem w szoku. Po raz pierwszy. W ciągu dnia. Z tej radości nie wiem za co się zabrać. Dlatego siedzę. Piszę. Patrzę na niego z zachwytem. O, mamo! Doradźcie. W czerwcu idę na wesele jako świadkowa. Potrzebuję sukienki (mam możliwość uszycia). Jestem bardzo szeroka w biodrach, mam masywne uda i łydki. Słowem nogi nie zachwycają... Z pewnością więc nie zdecyduję się na krótką sukienkę. Myślałam o czymś takim: http://cdn.shopify.com/s/files/1/016...g?v=1385943769 Sukienka z szyfonu, tylko górę musiałabym mieć z guziczkami (karmienie Młodego). Czy to mnie nadmiernie nie poszerzy? Doradźcie! ![]() Celin, trzymaj się dzielnie. Wiem jak to jest... Chociaż mój ma swoją działalność i niby mógłby sobie to jakoś regulować. Reguluje tak, że każdy dzień jest chociaż trochę dniem pracującym Czasem też wygarniam, ale chyba już się trochę przyzwyczaiłam
'Love is a burning thing And it makes a fiery ring Bound by wild desire I fell into a ring of fire' Johnny Cash Edytowane przez kulla Czas edycji: 2014-04-29 o 13:13 |
|
|
|
#2558 | ||||
|
Raczkowanie
|
Halo Matkopolki,
Moję dziecię przechodzi fazę nerwowego pokrzykiwania, takiego ze złością (tak, to możliwe, pytałam neurolog), czym doprowadza mnie do pasji. Co innego jak jej się coś nie podobało i marudziła, a teraz się najzwyczajniej w świecie wyzłośliwia ![]() I pięknie chwyta w obie rączki <3 Ale za to zapomniała jak się przewracać z brzuchola na plecy.. My mega zalatani, bo Mąż ma urlop więc wycieczek i załatwiania różnych spraw od groma. I jak to jest, ze On za sobą taki syf zostawia? ![]() Wiecie, byłam dziś w MOPSie załatwić becikowe. I co załatwiłam? [tu Was pewnie zaskoczę..] ...... nic! ![]() Jakie to je ładne! Zainspirowałaś mnie ![]() A propos tego typu pamiątek to ja mam takie pudełko, gdzie odkładam wszystkie ważniejsze dla nas rzeczy z ciąży i pierwszego roku życia Małej - np. kartę ciąży, pierwsze śpioszki, to coś na rączkę ze szpitala, zdjęcia USG itd. I dam Kajuszy na urodziny któreś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A tak na serio to nie martw się, pojeździcie w jakieś ładne miejsca w okolicy i sobie w ten sposób odbijecie ten niefart. Będzie dobrze Cytat:
![]() Myślę, że jeżeli krawcowa wszyje Ci ładne guziczki, to wręcz mogą Cię wyszczuplić
|
|
|
#2559 |
|
Rozeznanie
|
U Nas po szczepieniu....
Weźcie mi coś poradźcie bo zaraz zacznę marudzić razem z Karolem. Jest nieodkładalny, wyje w niebogłosy jak leży sam, byłam już 2 razy na spacerze po 2 godziny i w ogóle nie chciał spać. Dać mu czopek? Myślicie że na tyle go boli? Ale mam dylemat bo jak siedzi mi na kolanach to jest spokojny... Pediatra powiedziała, że w razie gorączki ale tego nie zauważyłam...
|
#2560 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2561 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2562 |
|
Rozeznanie
|
Na jakich materacykach wasze dzieci śpią?
|
#2563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas piekna pogoda, wiec spacerujemy. Moj dziec ma od soboty kiepskie noce, budzi sie, placze, nie wiem o co mu chodzi. Dobrze, ze slonce za oknem, to nie chodze taka zamroczona przez te zarwane nocki. Milego dnia ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Pianka - kokos
|
|
#2564 |
|
Raczkowanie
|
Puna, mój po szczepieniu miał lekko podwyższoną temperaturę, ale marudkował. Dałam mu paracetamol w czopku i po godzinie się uspokoił.
Sent from my OMNIA7 using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Materacyk mamy piankowy ![]() Sent from my OMNIA7 using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- A co do sukienki... Chcę wykorzystać na chrzcinach. Nie chcę, żeby była obcisła ani krótka. Może długa koszulowa? Wkleję Wam później. Generalnie nie cierpię takich ubrań. Pod tym względem jestem chłopczycą i preferuję 'chłopski' styl Pomóżcie! Chlip, chlip... Specjalnie dla Punamamy testuję nowy przepis ![]() Sent from my OMNIA7 using Tapatalk
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My ponad pół dnia spędziliśmy na podwórku. Mały spał aż miło ![]() Kulla- ta sukienka wg mnie powinna być mniej zabudowana u góry. Mały śpi na materacu pianka-gryka-kokos. |
|
|
|
|
#2566 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o pamiątki to od naszych przyjaciół dostaliśmy na "oględzinach" Adasia pudełko z rzeczami z dnia jego urodzin - płytę z piosenkami, które tego dnia były na szczycie listy przebojów, wycinki z gazet, horoskop, pogodę itd. Postanowiliśmy takie same rzeczy kompletować co roku w dzień jego urodzin i kiedyś mu sprezentować ![]() U nas kokos-pianka. Chyba |
||
|
|
|
#2567 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze, nie mam kiedy forum nadrobić
![]() Dzisiaj byliśmy na szczepieniu, 6w1 plus pneumokoki. SuperDzidziuś płakał dosłownie 30 sekund, utuliłam go i zapomniał. A podczas szczepienia trzymał go tatuś, ja zamknęłam oczy Po dzidziusiu nie widzę żadnych zmian, je normalnie, bawi się normalnie, śpi normalnie, ja przeżywam to szczepienie gorzej niż on.Przez ostatnie dwa tygodnie obejrzałam w sumie cztery używane Bugaboo, żadne nie było w zadowalającym stanie, więc w końcu się wkurzyłam, stwierdziłam że koniec objeżdżania całego hrabstwa w poszukiwaniu wózka, i kupiłam inny. Bez przesady, ludzie potrafią rządać kosmicznych pieniędzy za 10-letnie wózki po których widać, że niejedno dziecko w nich jeździło - a w ogłoszeniu wstawiają zdjęcia katalogowe i piszą że stan jest "excellent" Teraz z daleka nas widać, bo jesteśmy czerwoni ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Byłam przygotowana psychicznie i czasowo do nadrobienia ze 30 stron a tu tylko kilka ![]() Dietą się nie wyrobi płaskiego brzuszka niestety ![]() Cytat:
Cytat:
A może... płakał bo mu narzeczoną sprzed nosa Mikołaj sprzątnął?
|
|
#2568 |
|
Raczkowanie
|
M.in. brakło na pieczątce od ginekologa napisu, że jest ginekologiem. Ma napisane, ze jest lekarzem ale bez wyodrębnienia konkretnej specjalizacji.
Ja sie pytam to kto mi prowadził ciążę? Proktolog?
|
|
#2569 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dowody osobiste, akt urodzenia, pit za 2012 wszystkie umowy o prace moje i meza, zaswiadczenie od lekarza, odpracodawcy zaswiadczenie o dochodzie, zaswiadczenie o dochodzie ze skarbowki i o podatek nalezny, z zusu zaswiadczenie bo bralam rente rodzinna, i chyba tyle ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
|
#2571 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za trening!Pogoda z tego co widzę w prognozach będzie daremna, jedziemy na wieś do rodzinki, chciałam spędzać całe dnie w ogrodzie i w lesie a może się okazać, że będziemy wcześniej wracać jak będzie lało. lans wśród sąsiadek i młodych mam w parku Cytat:
na swoje usprawiedliwienie mam to, że czas drzemek jest nieprzewidywalny i wiadomo, że przecież zaraz się obudzi ![]() Jeśli chodzi o sukienkę, to moim zdaniem sporo zależy od proporcji, czyli dobrze jest nie tyle maskować biodra i nogi co zaakcentować górę, żeby całość była (lub wydawała się być) proporcjonalna. A w tej sukience dół jest sam w sobie szeroki, "dominujący" a góra prosta. To tylko moje zdanie my mamy gryka-kokos Cytat:
|
|||
|
|
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś w tym stylu (może być jakieś wiązanie) http://pl.dawanda.com/product/392641...ssic-mod-ASHEN
|
|
|
#2573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jego pozycja pierwszego narzeczonego absolutnie nie jest zagrozona Bolalo go po pneumokokach bardzo, ale pedicetamol pomogl A jaki kupiliscie wozek? Gdzie zdjecie? Poka
|
|
#2574 |
|
Gang Iren
|
Solisz i odkładasz do lodówki, wytworzy się woda, którą zlewasz i dalej tak jak kotlety w Jajko i bułkę i smażysz. Pycha
![]() U nas dziś pojawili się nowi lokatorzy: dwa szczury. A w czwartek jeszcze pająk dołączy do naszego zwierzyńca (mamy jeszcze kota)
|
#2575 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więc kursowałam z nim na spacer gdzie tylko się dało a dziś mam taaakie ciężkie łydki-chyba zakwasy mnie dopadły![]() Cytat:
o czym pamietać? o podpisach męża na składkach zdrowotnych...ja tego nie miałam i musiałam jeździć jeszcze raz ale....byłam w MOSPie tylko 2 razy![]() Cytat:
![]() dla Mikołajka dzielny chłopczykja zawszę proszę o realne zdjęcia na maila bo kiedyś się też nadziałam na piękne foto z katalogu a gdy przyszło co do czego to ja bym się wstydziła brać kasę za złom ![]() Roane to nie poczekalnia i nie ma takiego tempa pisania postów myślałam ostatnio o Tobie i właśnie miałam pisać ze gdzieś zaginęłaśCytat:
![]() hmmm a może weterynarz??Dzięki dziewczyny za pocieszenie ale mieliśmy jechać do Sokolca i wrócić w niedz.Koleżanki kuzynka wyjeżdża na tydz.i prosiła ją o opiekę nad 2 psiakami i ugadaliśmy się że my też pojedziemy popilnować domu...a tu du.pa ![]() a tak się nastawiłam na wyjazd.najbardziej mi szkoda mojej córy,też chciała bardzo jechac bo jest tam fajna stadnina koni i pewnie znów byśmy tam przesiedziały pół dnia tak jak w zeszłym roku![]() gosia gdy czytałam o 2 szczurach lokatorach to myślałam o takich dzikich i aż mi ciarki przeszły po plecach...brrrr....a takie oswojone są fajne,bardzo szybko przywiązują się do człowieka i źle znoszą rozłąkę,ale na pająka to bym sie w życiu nie zgodziła
|
||||
|
|
|
#2576 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O to w takim razie ja chyba nie zloze tego becikowego nigdy :p ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- A pytalam o te materacki bo duzo slyszalam ze te z naturalnym wnetrzem pleśnieją dlatego obserwujcie
|
|
#2577 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() materacyk mam po Milce piankowy,gdy kupowałam to miałam wątpliwości jaki wybrać a też słyszałam o pleśniejących naturalnych bo dziecko może go przesikać i trudniej go wyczyścić.wszystko m swoje plusy i minusy |
|
|
|
|
#2578 |
|
Rozeznanie
|
Roane pokaż jaki w końcu kupiłaś, wrzuć real foto jeżeli to możliwe
|
#2579 | |
|
Raczkowanie
|
Melduję, że ćwiczenia wykonane
A do tego mąż zwolni się wcześniej z pracy i to on będzie na szczepieniu ![]() Pytanie - jeśli nie prowadzicie auta i jedziecie jako pasażer z dzieckiem, to gdzie siedzicie? Z prodzu czy z tyłu obok fotelika? Cytat:
|
|
|
|
|
#2580 |
|
Rozeznanie
|
Jak nie prowadzę to siedzę obok fotelika i pilnuję żeby słońce nie świeciło Karolowi na twarz ale tylko dlatego. No chyba, że na dłuższe trasy. To obowiązkowo siedzę obok fotelika
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

super 

teraz już padł na drzemkę.
za wszystkie dzisiejsze szczepienia!

za udany odcisk piąteczki
a ja się pytam co z naszym odpoczynkiem poza domem?! normalnie ręce mi wczoraj opadły i łzy w oczach miałam a dziś jestem podminowana że bez kija nie podchodź
musiałam wyrzucić co mi leży na wątrobie bo nawet słońce na dworze mnie nie cieszy
Jeśli chodzi o przewiewność, to wszystko zależy od gramatury materiału.

Po dzidziusiu nie widzę żadnych zmian, je normalnie, bawi się normalnie, śpi normalnie, ja przeżywam to szczepienie gorzej niż on.
16.06.2012