Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-29, 09:12   #391
bluesky89
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III

Ja bez kawy też nie mogę, mam niskie ciśnienie i jak nie wypije kawy to czuje się fatalnie

Dziś musze się wziąć w garść, posprzątać, poprasowac ciuchy, żeby mi nie zalegaly w szafie i upiec jakieś ciasteczka, bo popołudniu będziemy mieli gości. Tż kuzyn z narzeczoną przyjadą zaprosić nas na wesele. Kurde, jak wcześniej nie mieliśmy żadnego wesela tak w tym roku mamy 4

Aaa, no i się pochwale, że całe wyprawkowe pranie mam zrobione, ciuszki poprasowane, wyskładane, dziś chce zamówić komode kąpielowa i zrobię zamówienie w gemini bo nie ma na co czekać. No i wczoraj zaczęliśmy 35 tc jeszcze tylko chwila!

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-04-29, 09:19   #392
karolkya
Wtajemniczenie

Blue gratulacje za 35 tc
Stary 2014-04-29, 09:41   #393
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Ja bez kawy też nie mogę, mam niskie ciśnienie i jak nie wypije kawy to czuje się fatalnie

Dziś musze się wziąć w garść, posprzątać, poprasowac ciuchy, żeby mi nie zalegaly w szafie i upiec jakieś ciasteczka, bo popołudniu będziemy mieli gości. Tż kuzyn z narzeczoną przyjadą zaprosić nas na wesele. Kurde, jak wcześniej nie mieliśmy żadnego wesela tak w tym roku mamy 4

Aaa, no i się pochwale, że całe wyprawkowe pranie mam zrobione, ciuszki poprasowane, wyskładane, dziś chce zamówić komode kąpielowa i zrobię zamówienie w gemini bo nie ma na co czekać. No i wczoraj zaczęliśmy 35 tc jeszcze tylko chwila!
To widzę że jest nas sporo "uzależnionych od kawy". U mnie dzień bez kawy=dzień z bólem głowy.
Oj z weselami to tak jest że jak nie ma to nie ma. My w tamtym roku mieliśmy 5 w tym jedno swoje i do tego 3 w czerwcu. A w tym roku w styczniu mieliśmy ale nie poszliśmy i może jedno będziemy mieć w sierpniu (nie wiadomo czy kuzyn zaprosi).
za przygotowanie ciuszków i za 35 tydzień

Ja wczoraj przygotowałam zamówienie w gemini ale jeszcze się waham czy zamawiać. Z jednej strony nie wiadomo co się wydarzy (bóle brzucha powróciły) a z drugiej jeszcze 2 miesiące do terminu.

I nie wiem jak to się stało. Wczoraj wieczorem zaginęła mi luteina. Cały czas była w łazience. Szukałam, nie znalazłam. Dziś rano przekopałam wszystkie szafki w łazience, kosmetyczki, koszyczki, nawet kosz na śmieci- tabletek nie ma.
Coś mnie tknęło- sprawdziłam w koszu w kuchni i co- luteina się znalazała. Nie wiem jakim cudem się tam znalazła.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!

Edytowane przez __Sylwia__88
Czas edycji: 2014-04-29 o 09:44
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 09:52   #394
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość
co?! w szpitalu nie ma kawy?! nie jestem w stanie funkcjonować bez kofeiny mam tak niskie ciśnienie, że jak nie wypije kawy w przeciągu 1h po obudzeniu to mam cały dzień z głowy, bo ból rozsadza mi czaszkę
Dużo zależy od szpitala. U mnie w obu są czajniki na korytarzu a w jednym nawet do śniadania jest do wyboru kawa i to nie Inka tylko rozpuszczalna tylko z dużą ilością mleka

Cytat:
Ja mam jeszcze kocyki i jedną porcję ciuszków ale jakoś nie mogę się zmobilizować
Stary 2014-04-29, 10:01   #395
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Blue gratulacje za 35 tc
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
To widzę że jest nas sporo "uzależnionych od kawy". U mnie dzień bez kawy=dzień z bólem głowy.
Oj z weselami to tak jest że jak nie ma to nie ma. My w tamtym roku mieliśmy 5 w tym jedno swoje i do tego 3 w czerwcu. A w tym roku w styczniu mieliśmy ale nie poszliśmy i może jedno będziemy mieć w sierpniu (nie wiadomo czy kuzyn zaprosi).
za przygotowanie ciuszków i za 35 tydzień

Ja wczoraj przygotowałam zamówienie w gemini ale jeszcze się waham czy zamawiać. Z jednej strony nie wiadomo co się wydarzy (bóle brzucha powróciły) a z drugiej jeszcze 2 miesiące do terminu.
Kawoholiczki
My mamy jedno w czerwcu, jedno w lipcu i 2 w sierpniu nie wiem jak to ogarniemy, bo jeszcze chrzciny planujemy na sierpień

Ja też mam jeszcze ponad miesiąc do tp, ale nie ma co czekać do ostatniej chwili, bo to różnie może być z tym wszystkim..
Aaa! No i dobrze, że luteina się znalazła!
Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Ja mam jeszcze kocyki i jedną porcję ciuszków ale jakoś nie mogę się zmobilizować
Eee, to już końcóweczka dasz rade

Stary 2014-04-29, 10:10   #396
Kakusia
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
ło matko ciągle jakieś ciekawe promocje, a ja nie mam siły latać już tal po sklepach no, ale może jakoś się uda, bo lubię rzeczy z sensique i kobo
właśnie nakupowałam sobie z tych firm
Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
O tak Jak trzymam jakiegoś niemowlaka na rękach to jakbym nic nie trzymała Mój już 19kg, ale tyko na siedząco go biorę na kolana
ja tak samo
Cytat:
Też mam to samo Ja się zastanawiam jak ja ogarnę dwójkę dzieci latem jak teraz jedno potrafi mnie przez tydzień "zmęczyć"... A u nas przedszkole całe lato zamknięte
łączę się w lęku - u Nas cały lipiec i 10 dni sierpnia przedszkole będzie zamknięte. Myślę czy wysyłać Ją do innego dyżurującego przedszkola, ale z drugiej strony po co dokładać stresów dziecku nowym miejscem i mieszaniną dzieci... Tylko jak ja sobie poradzę
Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Wystawiliśmy za 900zł, ale że przyjechali po niego z daleka to opuściliśmy 50zł. Normalnie nadal jestem w szoku, 5 letni wózek, ale fakt w stanie był igiełki
Różowe wózki są
wow no to tymbardziej gratuluję za świetną cenę poszedł
Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Masakra najgorzej mi idzie prasowanie, 3 ubrania i wylaczam zelazko ....
ja tak samo aż się zniechęciłam i teraz taaaka kupka do prasowania czeka....
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46198184]no najlepsze jest to, że moja mama skrytykowała to imię (Olaf), że niemieckie takie, a to moje imię jest właśnie niemieckie i jakoś tutaj jej to nie przeszkadzało A mi się np moje imię nie podoba i co mam powiedzieć...[/QUOTE]
trzeba było powiedzieć to mamie może dało by Jej to do myślenia
Cytat:
To jeszcze nic, w PL do pol roku mozna zmienic imie w urzedzie, wiec moja tesciowa przez pol roku CODZIENNIE przypominala mojemu mezowi ze mozna jeszcze zmienic imie. CZAICIE TO?
maaasakra teściowa
Cytat:
Dziewczyny, czy takie bóle okresowe są jeszcze normalne na tym etapie ciąży?
one się dopiero zaczną na całego (nie każdej-nie ma reguły) - ale to są takie delikatne przepowiadacze, bo prawdziwe skurcze będą ogarniały nie tylko dół brzucha jak na okres, ale i cały brzuch

sylvuniaa84 - za 12 lat!

hemoroidy - nie pocieszę - nie zawsze przechodzą po porodzie

żylaki na szanownej - a jak się o nich dowiedzieć ? jeśli się nie widzi swojej szanownej?

ZZO - czy któraś planuje je mieć? Ja się zastanawiam. Tzn na dzień dzisiejszy wciąż lęk na myśl igły w kręgosłupie jest silniejszy, ale położna mnie namawiała i chyba ostateczną decyzję podejmę po rozmowie z anestozjologiem

Pakowanie torby - ja to w ogóle zniechęciłam się do pakowania torby, jakoś co raz bardziej godzę się z opcją, że pewnie przed terminem nie urodzę. No to po co mam się śpieszyć?

Wyprawka - my jak na złość musimy akurat teraz w maju ograniczyć się z kolejnymi zakupami, bo sporo innych wydatków. Także dziś muszę zrobić selekcję co muszę mieć na już a co może poczekać na kolejną wypłatę, albo w razie wcześniejszej akcji - TŻ będzie mógł sam kupić w Rossmannie lub aptece

Imię - ja nie wyobrażam sobie takich nacisków ze strony rodziny ale zauważyłam, że w obu naszych rodzinach to chyba mało się imię Wiktoria podoba... O ile teściowa delikatnie tylko mówi "no no, Emilka TEŻ ŁADNE" (bo dowiedziała się że mieliśmy dylemat ale daliśmy na drugie). Za to mój tata to ostatnio kilka razy wypytywał Dominikę (żeby na Nas nie naciskać ) czy ta Wiktoria to już na 100%, czy na pewno, czy może jednak Emilka.... my się tylko śmialiśmy z TŻtem pod nosem. Podoba mi się Emilka, długo się wahaliśmy które dać. Ale to już dla Nas (mnie, TŻta i Dominiki) takie naturalne, że w domu będzie Wikusia, to imię już weszło w Nasze codzienne domowe życie! I choć czasem jeszcze przechodzą mnie jakieś wątpliwości, to chyba nie umiałabym zmienić - bo ta Dzidzia w brzuszku ma już imię nadane i chyba nie umiałabym już inaczej do Niej wołać

Poza tym witam się w 36 tc

Spotkanie z położną - w sobotę spotkaliśmy się z położną. Fajna babeczka, w ogóle byłam w szoku jak po 10min rozmowy dowiedziałam się, że siedzimy na porodówce po prostu szok! jak przypomnę sobie szpital w moim mieście a tam w Katowicach to naprawdę szok, że takie miejsce w trakcie dwóch porodów (!) może być tak ciche spokojne kameralne i wręcz z klimatem zapalonej świeczki bez niepotrzebnych hałasów, ambarasu położnych, bez chaosu i zamieszania plątającego się personelu. No i jak zobaczyłam wannę do porodów to rozmarzyłam się
Następne spotkanie ok 20 maja - wtedy sprawdzi "od dołu" na ile szyjka przygotowana do porodu, załatwi mi też konsultację z tamtejszym lekarzem, żeby też zbadał i sprawdził.
Plus całej sytuacji - już po 39tc jeśli szyjka będzie gotowa to będziemy mogli już coś działać ale wiadomo, najlepiej jak natura sama zdecyduje.
Do porodu potrzebna tylko woda mineralna, podkłady 60x60 na łóżko i podpaski poporodowe, dla dziecka pampersy i chusteczki i ubranko na wyjście.

Jedyny minus - dojazd. Miasto rozkopane, w pracach drogowych, pełno obiazdów ojjjj TŻ będzie musiał obcykać jakąś krótszą drogę omijając centrum bo w sobotę to był cyrk żeby tam pierwszy raz trafić a pomyśleć że na nogach zaszłabym tam z zamkniętymi oczami bo 2lata przechodziłam obok tego szpitala na zjazdy

wózeczek - stoi już w domu i nacieszam się nim ach już bym chciała wyjechać nim na spacerek!
łóżeczko - rozłożone stoi i czeka na wymycie. Dziś/jutro będziemy robić małe przemeblowanie w sypialni, żeby zmieścić łóżeczko

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2014-04-29 o 10:15
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 10:10   #397
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się w szpitalu nasłuchałam jak dziewczyny trafiały nagle i albo zostawały albo rodziły i rodzina na biegu wyprawkę kupowała to stwierdziłam, że wole mieć już wszystko.
Niby 2 miesiące ale skąd wiesz, ze nagle w 37tyg nie zaczniesz rodzić
Stary 2014-04-29, 10:13   #398
karolkya
Wtajemniczenie

Właśnie był kurier z materacykiem super szybka wysyłka wczoraj zamówiłam dziś już leży w łóżeczku. W efekcie kupiłam kokos-pianka- gryka. Ale mam radochę z zamawiania takich pierdół.

W gemini też mam już zamówienie ale też nie wiem czy jeszcze czegoś nie brakuje... tam tylko kwota mnie przeraża bo 400 zł no ale w tym termometr, jakieś kosmetyki dla nas też, więc miało prawo się nazbierać.

Mąż mi dziś powiedział że mam spakować torbę... Chyba muszę się zmobilizować bo nawet mój tata też mnie popędza. W sumie zostało nam niewiele ponad 30 dni.
Stary 2014-04-29, 10:20   #399
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
W gemini też mam już zamówienie ale też nie wiem czy jeszcze czegoś nie brakuje... tam tylko kwota mnie przeraża bo 400 zł no ale w tym termometr, jakieś kosmetyki dla nas też, więc miało prawo się nazbierać.
No niestety tak się składa. Mi wyszło 250 zł bez termometru ale dla siebie dorzuciłam maskę do włosów, witaminy, magnez i maść. I ciągle myślę czy o czymś jeszcze nie zapomniałam.

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2014-04-29, 11:00   #400
kamilla123
Rozeznanie

Dzień dobry cześć i czołem
Ja też właśnie przy kawie i do tego ze świątecznych zapasów słodyczowych syna wyciągnęłam zająca

W ndz wystawiłam tel na tablicy i jeden koleś napisał czy nie chcę tatuażu w zamian za tel

Pater bierz poduchę!

Bogini u mnie w szpitalu też trzeba mieć swoje sztućce, talerz, kubek i papier toaletowy
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 11:05   #401
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry
Piękny mamy dzisiaj dzień w końcu się zebrałam i zrobiłam już 3 prania ciuszków kolejne w pralce

Wiecie co ... chyba mi nie jest dane w tej ciąży poodpoczywać i pomarudzić ... Bartuś poszedł w końcu do przedszkola , po ospie zostało kilka strupków ... za to małż wrócił z delegacji i w sobotę go wysypało i znowu ospa!

Cytat:

Mąż mi dziś powiedział że mam spakować torbę... Chyba muszę się zmobilizować bo nawet mój tata też mnie popędza. W sumie zostało nam niewiele ponad 30 dni.
Cytat:
No niestety tak się składa. Mi wyszło 250 zł bez termometru ale dla siebie dorzuciłam maskę do włosów, witaminy, magnez i maść. I ciągle myślę czy o czymś jeszcze nie zapomniałam.
dziewczyny jaki termometr kupujecie? Ja własnie szukam opinii i nie mogę się zdecydować

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 11:11   #402
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
d
dziewczyny jaki termometr kupujecie? Ja własnie szukam opinii i nie mogę się zdecydować
ja taki
http://www.aptekagemini.pl/termometr...-1-sztuka.html

Pytałam położnej o termometr to mówiła ze najlepiej na podczerwień nie do ucha bo maleństwo ma odruch zabierania głowy i nie lubi tego. Stwierdziła, że najlepszy rtęciowy ale 1) nigdzie się nie kupi teraz już 2) maleństwu ciężko zmierzyć temp najlepiej tylko rektalnie takim. A ten tech -med ma chyba dość dobre opinie.
Stary 2014-04-29, 11:13   #403
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Dużo dziewczyn pisało tu o Microlife NC100. Ja chyba takie własnie kupie tylko poszukam gdzieś u nas w mieście stacjonarnie bo w razie gwarancji nie będzie kłopotu z odsyłaniem itp

w końcu klinęłam to zamówienie w Gemini i teraz tylko czekać na kuriera

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2014-04-29, 11:27   #404
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:
A wczoraj się jeszcze dowiedziałam, że lekarz który miał moją sale jest mężem mojej dermatolog. I wszystko zostaje w rodzinie
Mój gin to mąż okulistki

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Idę dzisiaj do laboratorium, więc ciesze się bo słonko zobaczę
Jutro wizyta u gina.
Mała rzecz a cieszy
Kciuki za wizytę

Cytat:
choć powiem Wam, że z dotychczasowych "ciążowych przypadłości" weekendowa zgaga była chyba najgorsza nigdy nie miałam i nawet nie przypuszczałam w najgorszych koszmarach, że to może być taki dyskomfort, przełyk palił mnie jakbym była w piekle a nie w ciąży

Ale fakt zgaga to nic fajnego

Cytat:
Tż kuzyn z narzeczoną przyjadą zaprosić nas na wesele. Kurde, jak wcześniej nie mieliśmy żadnego wesela tak w tym roku mamy 4
No i wczoraj zaczęliśmy 35 tc jeszcze tylko chwila!
za kolejny tydzień
Też mieliśmy raz takie lato i 4 wesela Teraz jak na razie 2 w czerwcu - jedno akurat 19, a tp mam na 18go

Cytat:
Właśnie był kurier z materacykiem super szybka wysyłka wczoraj zamówiłam dziś już leży w łóżeczku. W efekcie kupiłam kokos-pianka- gryka. Ale mam radochę z zamawiania takich pierdół.
Takie zakupy zawsze cieszą Już nawet się nie pamięta ile to kosztowało

Kakusia fajnie, że jesteś zadowolona z położnej
A wózkiem to też już bym chciała na spacer!!! Pogoda u nas od wczoraj piękna

Ania tż nie przechodził wcześniej ospy? Podobno im później tym gorzej się przechodzi. Zdrówka życzę
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 11:35   #405
poziomkka
Zadomowienie

Hej dziewczyny Nareszcie słoneczny dzień
Dzisiaj mamy warsztaty na sr, chyba z tych pozycji do rodzenia.No i ponoć będzie malowanie brzuszków
Cytat:

każdego dnia coraz bardziej u mnie ból kręgosłupa rywalizuje z bólem żeber, sama nie wiem co mi bardziej doskwiera choć powiem Wam, że z dotychczasowych "ciążowych przypadłości" weekendowa zgaga była chyba najgorsza nigdy nie miałam i nawet nie przypuszczałam w najgorszych koszmarach, że to może być taki dyskomfort, przełyk palił mnie jakbym była w piekle a nie w ciąży

zaczęłam puchnąć coraz rzadziej widzę kostki
Mam to samo, stopy puchną mi strasznie...zawsze miałam "kościste" stopy, a teraz parówy
Co do zgagi polecam Rennie. Do tej pory ratowałam się mlekiem, ale to był krótkotrwały efekt, a Rennie pomogło mi nawet na mój refluks

Cytat:
za mobilizację!! No i za 35 tc
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 11:35   #406
Aldrin
Zakorzenienie

Witajcie po kawce, śniadanku i z łóżka

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość

Ja kiedyś pisałam o koleżance, której mama kiedyś pracowała w szwalni. Od tamtej pory wszystko piorę nawet dla siebie przed pierwszym założeniem. Palą papierochy podczas szycia, ubrania są często traktowane jak worek kartofli i walają się po ziemi, a na koniec spryskują jakimś odświeżaczem, żeby nic nie było czuć. Może nie wszędzie tak jest, ale jakoś wolę na wszelki wypadek wyprać.

A i jeszcze podobno dla takiego maluszka to im bardziej sprane ubranka tym mniejsze ryzyko uczulenia - z tym, że to dotyczy to głównie kolorowych ubrań - podobno te barwniki/ farby do ubrań czy jak to tam się nazywa potrafią też uczulić.
tak właśnie pamiętam tą opowieść o Twojej koleżance i dlatego wyprałam ale nie podobają mi się te ubrania i swoich nie piorę to pewnie dziecku też nie będę prać, chciałam tylko przez te kilka miesięcy wyprać ale nie wiem czy nie zrezygnuje, oczywiście zupełnie inna bajka gdy będą to ubrania używane

a co do uczulenia to wszystko może uczulać, płyn, ubrania, jedzenie a w dzisiejszych czasach jest coraz więcej alergików, mimo, że staramy się chronić dziecko przed każdym złem. Ja jadłam ziemie, chodziłam umorusana przy psach kotach i innych zwierzętach, piłam mleko krowie i dałam radę to cóż moje dziecko też musi się uodpornić a jak się nie uodporni to nawet jakbym nie wiem jak się starała to i tak może zostać alergikiem.

Cytat:
Czesc laski.

Ja po wizycie, wszystko ok. Lekarz pomierzyl mi Małą i powiedzial ze bedzie duza. Ma teraz ok 2300. Zbytnio mnie to nie ucieszylo bo mam cicha nadzieje na sn , ale jak bede znowu mialam wielkie dziecko to nie bede probowac... No ale wazne ze zdrowa i wszystko ok.
teraz juz wizty co 2 tygodnie, bardzo prosze o dopisanie mojej - 12 maja.

który ty masz teraz tydzień?

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość

Oczywiście w weekend u nas była beznadziejna pogoda i w majówke zapowiada się to samo
Łóżeczko mamy drewniane w słomkowym kolorze
poważnie masz drewniane? kurcze nie przypuszczałam
firmę mi podaj wredoto jedna

Cytat:
Dzień dobry. W końcu się wyspałam we własnym łóżku

Przejrzałam dzisiaj wynik USG ze szpitala i moje dziecko w 30t1d ważyło 1650g i wszystkie wymiary odpowiadały 31tc, wiec może uda mi się jednak urodzić koło 20-tego
Poza tym chyba znowu się odwróciła bo kopie mnie teraz nie po pęcherzu tylko pod prawym żebrem

Idę na śniadanko i pierwszą od 2tyg kawkę
nie ma jak w domu
dziecko ładnie rośnie i oby się udało wytrwać do 20

Cytat:
Dzień dobry
Parę dni mnie nie było, podczytałam Was troszkę ale nie wiem co pisać
Pater, ja też wolałabym poduchę

hmmmm też mam bóle okresowe i jeszcze niedawno myślałam, że to normalne teraz sama nie wiem, bo wiele osób do szpitala trafia z takimi bólami chwile przed porodem, więc to chyba zależy jak mocno boli i czy to stały ból czy tak jak skurcze regularne

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
pocieszę was, ze u mnie też nie ma kawy, ani herbaty, trzeba mieć swoje, tylko woda jest w czajniku
a nie daj boże jak jakaś pije kawę fusiastą, od razu reprymenda od personelu, wolno mieć tylko napoje kawowe
ale rygor u Was w tym szpitalu

Cytat:

gratulacje tygodnia

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Dzień dobry

właśnie nakupowałam sobie z tych firm

Stary 2014-04-29, 11:45   #407
bluesky89
Zakorzenienie

Mnie tak od czasu do czasu pobolewa, przeważnie rano i wieczorem, ale to takie pojedyncze bóle, jednostajne i trwają ok 3-4 minut... w poniedziałek mamy wizytę to się dopytam ginki

Stary 2014-04-29, 11:49   #408
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
w razie czego wezmę parę saszetek rozpuszczalnej bo u mnie i tak w szpitalu (skandal!) sztućce i naczynia trzeba mieć własne no, ale zakładam, że tżet będzie moim kofeinowym przemytnikiem
u mnie też trzeba mieć swoje sztućce i talerz

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość

przecież naturalna kawa jest zdrowsza niż ta chemia w saszetkach albo kawa rozpuszczalna (fuuuuuuj)
no wytłumaczy to 50-letnim kobietom
Cytat:
Napisane przez Kakusia;46227250

Poza tym [COLOR="Magenta"
witam się w 36 tc[/COLOR]

Cytat:
Cytat:
Dużo dziewczyn pisało tu o Microlife NC100. Ja chyba takie własnie kupie tylko poszukam gdzieś u nas w mieście stacjonarnie bo w razie gwarancji nie będzie kłopotu z odsyłaniem itp
ja tez kupiłam taki póki co sprawuje się b.dobrze, tzn. wszystkie pomiary pod rząd wykonane wskazują tę samą temp., nie ma rozbieżności między pomiarami
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 11:51   #409
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
ja taki

Pytałam położnej o termometr to mówiła ze najlepiej na podczerwień nie do ucha bo maleństwo ma odruch zabierania głowy i nie lubi tego. Stwierdziła, że najlepszy rtęciowy ale 1) nigdzie się nie kupi teraz już 2) maleństwu ciężko zmierzyć temp najlepiej tylko rektalnie takim. A ten tech -med ma chyba dość dobre opinie.

Cytat:

w końcu klinęłam to zamówienie w Gemini i teraz tylko czekać na kuriera
dzięki

i gratuluję
Cytat:
za kolejny tydzień
Też mieliśmy raz takie lato i 4 wesela Teraz jak na razie 2 w czerwcu - jedno akurat 19, a tp mam na 18go

Ania tż nie przechodził wcześniej ospy? Podobno im później tym gorzej się przechodzi. Zdrówka życzę
my mieliśmy kiedyś 8 wesel zaczęło się w styczniu ... skończyło w październiku

A jak byłam w ciąży to też byliśmy na weselu w sobotę a termin miałam na poniedziałek wszyscy w szoku że przyszłam i jeszcze tańczyłam

Własnie się okazało, że nie chorował ... a teściowa słówkiem się nie odezwała
Miał gorączkę przez 3 dni, ale nawet tragedii nie ma tyle, że w niczym mi nie pomoże (tzn coś tam sprząta i nawet gotuje )
Mojego brata też Bartuś załatwił wczoraj go wysypało ...

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 12:03   #410
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
ja taki

Jak leżałam poprzednim razem w szpitalu to położna mówiła, że lepsze są do ucha bo te na podczerwień nie mierzą temperatury wewnątrz ciała tylko łapią też zewnętrzną i są zwyczajnie niewiarygodne. Szczególnie kiedy dziecko na wysoką gorączkę mogą pokazywać nawet o 2 stopnie niżej a to dużo. Na ip mają non stop takie przypadki.
Mówiła, że rutynowo sprawdzają dousznym a jeśli już jest gorączka to po prostu rtęciowy w tyłek bo to jedyny 100% wiarygodny sposób.
W sumie ona wręcz twierdziła, że jeśli ktoś ma rtęciowy w domu to nie ma sensu wydawać pieniędzy na elektroniczne cuda, bo nigdy się w pełni nie sprawdzają, kiedyś się tylko tak sprawdzało dzieciom temperaturę i nikt od tego nie umarł a teraz kombinują
---------------

Idę do końca kompletować wyprawkę na allegro
Stary 2014-04-29, 12:14   #411
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak leżałam poprzednim razem w szpitalu to położna mówiła, że lepsze są do ucha bo te na podczerwień nie mierzą temperatury wewnątrz ciała tylko łapią też zewnętrzną i są zwyczajnie niewiarygodne. Szczególnie kiedy dziecko na wysoką gorączkę mogą pokazywać nawet o 2 stopnie niżej a to dużo. Na ip mają non stop takie przypadki.
Mówiła, że rutynowo sprawdzają dousznym a jeśli już jest gorączka to po prostu rtęciowy w tyłek bo to jedyny 100% wiarygodny sposób.
W sumie ona wręcz twierdziła, że jeśli ktoś ma rtęciowy w domu to nie ma sensu wydawać pieniędzy na elektroniczne cuda, bo nigdy się w pełni nie sprawdzają, kiedyś się tylko tak sprawdzało dzieciom temperaturę i nikt od tego nie umarł a teraz kombinują
---------------

Idę do końca kompletować wyprawkę na allegro
Kurde i bądź tu mądry i się na coś zdecyduj... co położna to opinia...
Stary 2014-04-29, 12:18   #412
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
ZZO - czy któraś planuje je mieć? Ja się zastanawiam. Tzn na dzień dzisiejszy wciąż lęk na myśl igły w kręgosłupie jest silniejszy, ale położna mnie namawiała i chyba ostateczną decyzję podejmę po rozmowie z anestozjologiem
Ja mam nastawienie takie, że decyzję podejmuję w trakcie porodu. Nie wykluczam.

Cytat:

Ja mam thermoflash lx 26 i był to bardzo dobry zakup. Microlife też ponoć dobry. Tak czy siak taki najzwyklejszy też dobrze sobie zakupić.

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość

tak właśnie pamiętam tą opowieść o Twojej koleżance i dlatego wyprałam ale nie podobają mi się te ubrania i swoich nie piorę to pewnie dziecku też nie będę prać, chciałam tylko przez te kilka miesięcy wyprać ale nie wiem czy nie zrezygnuje, oczywiście zupełnie inna bajka gdy będą to ubrania używane

a co do uczulenia to wszystko może uczulać, płyn, ubrania, jedzenie a w dzisiejszych czasach jest coraz więcej alergików, mimo, że staramy się chronić dziecko przed każdym złem. Ja jadłam ziemie, chodziłam umorusana przy psach kotach i innych zwierzętach, piłam mleko krowie i dałam radę to cóż moje dziecko też musi się uodpornić a jak się nie uodporni to nawet jakbym nie wiem jak się starała to i tak może zostać alergikiem.
Zrobisz jak uważasz. Ja nie zmuszam Inna sprawa jeśli te ubranka wyglądają tak niedobrze po upraniu to raczej są kiepskie jakościowo. Jak założysz je na dziecko i tak trzeba będzie je w końcu uprać, czasem to może być 2 godziny po założeniu.
Albo może pierzesz w za wysokiej temperaturze?
Najlepsze jest to, że ja kupowałam ubrania w różnych sklepach - czy to markowych czy też typu tesco. Ale najlepsze jakościowo są te co dostałam w spadku po koleżance mojej siostry - chyba z Irlandii lub Wielkiej Brytanii - tysiąc razy prane i wyglądają prawie jak nowe- u nas są ubrania dużo gorszej jakości tych samych firm np. H&M.

Ja też uważam, że dziecko powinno się uodparniać. Ale dla mnie co innego umorusanie i bycie blisko natury a co innego agresywna chemia. Zwłaszcza, że większość tych ubrań jest pewnie szyta w Chinach. Jak kupujesz w markowych sklepach z ubraniami dla dzieci to jest szansa, że jakieś normy przestrzegają, ale jak typu Pepco to już pewnie idą po kosztach. Inna sprawa, że nawet w takich markowych sklepach ubrania mogą wisieć miesiącami i pewnie się kurzą. Co innego jak sobie leżą w zamkniętej szafie.

Ale to moje zdanie, nikt nad Tobą nie będzie stał
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 12:26   #413
Monica80
Raczkowanie

Witam sie i ja. U Was pogoda piekna a u mnie dokladnie odwrotnie - leje i jest prawie ciemno ... Ale ja w sumie lubie taka pogode do sprzatania i prasowania jak znalazł:P

Pater - ja tez bym brala poduche. Moj synek np w ogole nie chcial spac w spiworku - nic a nic, wrzeszczal i sie denerwowal. I fakt w lumpku mozna kupic.

Pranie ubranek dla mnie to bezdyskusyjne, ubrania nowe w sklepie nie są wcale czyste. Popatrzcie na metki gdzie one są szyte - tam nie ma sterylnych warunków. Potem transport, skladanie , pakowanie , wypakowywanie. Ja nawet na siebie nic nowego nie założę bez prania (chyba że wierzchnie ubranie - żakiet, kurtka itd) a co dopiero dziecku...

Termometr - ja mam do ucha i jest ok. Mały mi nigdy nie prostestował to sa 2 sekundy i zmierzone.

Aldrin 32 tydzien u mnie teraz.

Kakusia - u mnie znieczulenie moge miec jesli chce, zdecyduje jak juz bede widziec jak porod idzie. Jeden juz mialam wiec mniej wiecej wiem jaki to bol

Ale z was kawoszki Ja mam niskie cisnienie ale moge zyc bez kawy, lubie sobie wypic ale raczej po poludniu do ciastka niz rano. Rano to u mnie obowiazkowo HERBATA

Dobra wracam do pracy, dzisiaj sie wzielam bo dom zarasta brudem....

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha

Edytowane przez Monica80
Czas edycji: 2014-04-29 o 12:29
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 13:05   #414
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:

Zrobisz jak uważasz. Ja nie zmuszam Inna sprawa jeśli te ubranka wyglądają tak niedobrze po upraniu to raczej są kiepskie jakościowo. Jak założysz je na dziecko i tak trzeba będzie je w końcu uprać, czasem to może być 2 godziny po założeniu.
Najlepsze jest to, że ja kupowałam ubrania w różnych sklepach - czy to markowych czy też typu tesco. Ale najlepsze jakościowo są te co dostałam w spadku po koleżance mojej siostry - chyba z Irlandii lub Wielkiej Brytanii - tysiąc razy prane i wyglądają prawie jak nowe- u nas są ubrania dużo gorszej jakości tych samych firm np. H&M.

Ja też uważam, że dziecko powinno się uodparniać. Ale dla mnie co innego umorusanie i bycie blisko natury a co innego agresywna chemia. Zwłaszcza, że większość tych ubrań jest pewnie szyta w Chinach. Jak kupujesz w markowych sklepach z ubraniami dla dzieci to jest szansa, że jakieś normy przestrzegają, ale jak typu Pepco to już pewnie idą po kosztach. Inna sprawa, że nawet w takich markowych sklepach ubrania mogą wisieć miesiącami i pewnie się kurzą. Co innego jak sobie leżą w zamkniętej szafie.

Zgadzam się z Tobą. Ja kiedyś pracowałam w sklepie odzieżowym jedej sieciówki co prawda nie dziecięcym ale nie chciałybyście widzieć ile kurzu codzinnie w tym sklepie było. Na zapleczu ubrania walały się po kątach między kurzem, środkami czystości a brudną wodą z mopem.
I sam fakt że ludzie te ciuchy oglądają, dotykają, dorośli mierzą. A nie wiadomo co kto na skórze jakie choroby nosi. A często było tak że nawet zamówienia przychodziły już kilka razy przepakowywane i przerzucane ze sklepu do sklepu. Więc nigdy nie masz gwarancji że ktoś tego już nie dotykał.
Ja bym nie ryzykowała z nie praniem.
Co do jakości to jest nieporównywalna ta zagraniczna z polską. Ja wszystkie ciuszki kupuje w sh z Szwecji, Dani, Irlandi Nexta, ErlyDays itp i nie widać jakikolwiek oznak sprania.

26.10.2013

Jesteś z nami

Edytowane przez __Sylwia__88
Czas edycji: 2014-04-29 o 13:07
Stary 2014-04-29, 13:07   #415
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Mam dość Miałam wyjść tylko z Adasiem na spacer na trochę, to mąż mnie zaciągnął na zakupy.. Myślałam, że nie wrócę.. Tak mnie teraz kręgosłup napierdziela, że chyba nie wstanę Wczoraj tż miał dzień lenia, nie chciało mu się zebrać, więc w domu nie jest NIC przygotowane do remontu. Dzisiaj została cała robota.. Oczywiście ja nic dźwigać nie będę, ale to nie zmienia faktu, że muszę wszystkie rzeczy uporządkować, popakować w worki i pudła i spakować rzeczy potrzebne mi na teraz do rodziców - moje i Adasia. I jeszcze do tego zjadłam eklerka z bitą śmietaną w polewie toffi i teraz boli mnie żołądek

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Witam się powizytnio i poniedziałkowo.
Nieprawidłowości brak, tętno w normie, główką w dół, 1700g wagi, a długi nie wiem, bo nie mówił.
Wyprzedza termin o 3 dni Ale wszystko się jeszcze może zdażyć.
Zalecenie Aspargin na skurcze nóg, 3x1 + kontynuacja żelaza.

No i moja Mama miała okazję pierwszy raz w życiu zobaczyć dziecko przez usg. Przeżywała bardziej niż ja.
W koło coś się pytała, a lekarz tylko się śmiał, koniec końców mówi:
Inaczej nie chce być, tu może pani zobaczyć jajeczka.
za wizytę

Cytat:
Czesc laski.

Ja po wizycie, wszystko ok. Lekarz pomierzyl mi Małą i powiedzial ze bedzie duza. Ma teraz ok 2300. Zbytnio mnie to nie ucieszylo bo mam cicha nadzieje na sn , ale jak bede znowu mialam wielkie dziecko to nie bede probowac... No ale wazne ze zdrowa i wszystko ok.
teraz juz wizty co 2 tygodnie, bardzo prosze o dopisanie mojej - 12 maja.

brawa za wizytę

Cytat:
Wiem co czujesz bo też mi każdy mówił że w razie czego pójdę po szpitalu do mamy ale ja w ogóle nie chciałam o tym słyszeć Dacie radę ze wszystkim tylko mąż musi się spiąć a te zakupy o których napisałaś zrobisz za jednym zamachem w Rossmanie jak będziesz kupować tusz :P (promocja jest od dziś)
no właśnie nie kupię sobie tuszu, bo doczytałam, że ta promocja jest do 4go maja, a ja muszę czekać do 10go na wypłatę, bo to co nam zostało idzie na remont.. I tak samo z zakupami w gemini muszę czekać do 10go

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny doradźcie mi, zamawiam łóżeczko i mogę dostać gratis rogal do karmienia albo śpiworek do ok. 18 miesiąca... i nie wiem co wybrać
rogal

Cytat:
No i wczoraj zaczęliśmy 35 tc jeszcze tylko chwila!
gratulacje

Cytat:
trzeba było powiedzieć to mamie może dało by Jej to do myślenia

powiedziałam - zamilkła

ZZO - nie mam się nad czym zastanawiać, bo u mnie w szpitalu go nie ma

gratulacje
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 13:14   #416
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry. W końcu się wyspałam we własnym łóżku
super ze w końcu we własnym łóżku i brawa dla maleństwa za fikołka
Cytat:
na weekend majowy mamy inwazję rodziców tżeta naprawdę ich lubię, ale włączyła im się już panika w stylu: "jak wy sobie poradzicie?????" co mnie irytuje, bo przecież sama czuję się niepewnie, mam masę leków i nie potrzebuje dodatkowych bodźców
Rozumiem co czujesz bo ja tak samo reaguje na teksty "składajcie łóżeczko, pakuj torbę, pierz, prasuj itd bo nie zdążysz" kurcze ja mam jeszcze ponad 40 dni do porodu i wszystko pokupowane to nawet jak ta szyjka puści i pojadę rodzic to ile czasu mamie zajmie wyprasowanie ciuszków a mężowi złożeni łóżeczka? no bez przesady
Cytat:
teraz już są normalne ale powinno się je wyciszać nospą i jechać na ip jeśli to nie działą
Cytat:
zazdroszczę miejsca w szafie. Ja mojego męża od roku proszę żeby poprzymierzał swoje ciuchy i te które są za małe lub w nich nie chodzi odłożył to zaniosę do koleżanki do komisu ale gdzie tam. Ma ciuchy których 2 lata nie założył ale wyrzucić ich nie da. Typ chomika. I co śmieszne ma więcej bielizny niż ja.

Ja to już nie mam pojęcia jaką to moje dziecko ma pozycje w brzuchu. Wypycha się w okolicach lewej strony pępka (chyba pupa albo główka) a w prawym boku brzucha chyba noge ma bo czuje często taką małą kościstą część ciała. Ale czasem czuje jak uderza w pęcherz a za chwile po żebrach ładuje. Jakoś nie umiem sobie wyobrazić ułożenia.
Jakbym o swoim mężu czytała tez wszystko jest mu potrzebne, wszystko się przyda... dlatego sama co jakiś czas wyrzucam zniszczone rzeczy a jak wiem że jest do jakiejś przywiązany to najpierw chowam ja na jakiś czas żeby zobaczyć czy zauważy
Też nie jestem w stanie stwierdzić jak mały leży w brzuchu. Czkawkę od bardzo dawna czuje bardzo niziutko i kopie mnie po żebrach ale bardzo często w poprzek brzucha na wysokości pępka mam takie 2 duże guzy jakby główka i dupka
Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
wyspałam się jako tako, nawet nie najgorzej, biorąc pod uwagę aktywność mojego dziecia
wczoraj zaliczyła swój pierwszy kop w żebra, myślałam, ze umrę
szczęściara jesteś ze dopiero teraz dostałaś pierwszy raz po żebrach
Cytat:
Dzien dobry
Ja juz po sniadaniu ale wrocilam do lozka. Na dzis mam plan zajac sie swoimi ciuchami ale jakos mnie to przeraza.
Po poludniu ide na kontrole oskrzeli do rodzinnego.
Czy was tez tak boli kregoslup? Moja kosc krzyzowa chyba sie buntuje...
swoje ciężej wywalić niż męża
Mam nadzieje ze oskrzela już czyste i łączę się w bólu kręgosłupa...
Cytat:

Brawa za pranie i powodzenia w realizacji planu na dziś
Idziecie na wszystkie wesela?
Cytat:

Spotkanie z położną - w sobotę spotkaliśmy się z położną. Fajna babeczka, w ogóle byłam w szoku jak po 10min rozmowy dowiedziałam się, że siedzimy na porodówce po prostu szok! jak przypomnę sobie szpital w moim mieście a tam w Katowicach to naprawdę szok, że takie miejsce w trakcie dwóch porodów (!) może być tak ciche spokojne kameralne i wręcz z klimatem zapalonej świeczki bez niepotrzebnych hałasów, ambarasu położnych, bez chaosu i zamieszania plątającego się personelu. No i jak zobaczyłam wannę do porodów to rozmarzyłam się zdecyduje.
Jedyny minus - dojazd. Miasto rozkopane, w pracach drogowych, pełno obiazdów ojjjj TŻ będzie musiał obcykać jakąś krótszą drogę omijając centrum bo w sobotę to był cyrk żeby tam pierwszy raz trafić a pomyśleć że na nogach zaszłabym tam z zamkniętymi oczami bo 2lata przechodziłam obok tego szpitala na zjazdy
u mnie zzo jest darmowe na zyczenie i nie wykluczam go ale zdecyduje juz w trakcie porodu
za tydzień i wózek
Super ze jesteś zadowolona po spotkaniu z położną i z samego szpitala a w razie korków to mąż zostawi auto i na rękach Cie zaniesie
Cytat:
Wiecie co ... chyba mi nie jest dane w tej ciąży poodpoczywać i pomarudzić ... Bartuś poszedł w końcu do przedszkola , po ospie zostało kilka strupków ... za to małż wrócił z delegacji i w sobotę go wysypało i znowu ospa!
Ale sie porobiło z tą ospa u Ciebie...
Termometr mam na podczerwień z Biedronki
Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
poważnie masz drewniane? kurcze nie przypuszczałam
firmę mi podaj wredoto jedna
Wiedziałam ze tak napiszesz
łóżeczko mamy to co Ci pokazywałam http://www.agatkaijacek.pl/lozeczka-...-szuflada.html firmy Klups a bym sie kłóciła ze Drewex
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 13:28   #417
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
teraz już są normalne ale powinno się je wyciszać nospą i jechać na ip jeśli to nie działą

Jakbym o swoim mężu czytała tez wszystko jest mu potrzebne, wszystko się przyda... dlatego sama co jakiś czas wyrzucam zniszczone rzeczy a jak wiem że jest do jakiejś przywiązany to najpierw chowam ja na jakiś czas żeby zobaczyć czy zauważy
Też nie jestem w stanie stwierdzić jak mały leży w brzuchu. Czkawkę od bardzo dawna czuje bardzo niziutko i kopie mnie po żebrach ale bardzo często w poprzek brzucha na wysokości pępka mam takie 2 duże guzy jakby główka i dupka
Ja właśnie takie bóle mam jak tylko zacznę chodzić. Jak poleże, nie przechodzą to biorę no-spę i wtedy ustają.

A co do chomikowania- mój mądry mąż nawet dziurawych skarpetek nie wyrzuci, bo przecież można je pozszywać Niech sam sobie szyje jak już nie ma co bo taka dziura. I też mu wyrzucam jak go nie ma, żeby nie wiedział i nawet się nie orientuje. Koszulki czy spodnie które np po remontach czy garażu które się nie dopiorą się czy są podarte też wyrzucić nie mogę. Ale cichaczem lądują w śmietniku bo szafa by już nie zamknęła.

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2014-04-29, 13:54   #418
pater86
Zadomowienie

Cytat:
To widzę że jest nas sporo "uzależnionych od kawy".
Dołączam się za "uzależnionych od kawy" ja też codziennie kawkę muszę wypić, bo inaczej zdycham...
Ja bym już zamówiła, bo nie ma na co czekać, a już będziesz mieć i nie będziesz w kółko czegoś szukać, analizować i zastanawiać się czy aby na pewno to zamówić
Roztargnienie daje o sobie znać dobrze, że luteina się znalazła...
Cytat:
No pięknie, pięknie ogromne brawa za wyprawkę

I widzę, że jednogłośnie wygrał rogal do karmienia, dzięki dziewczyny
Ale tak dziś się z tym przespałam i zaczęłam się zastanawiać czy nie zamówić oddzielnie tego wszystkiego, rezygnując np. z moskitiery itp. gadżetów, które tak na prawdę są mi niepotrzebne (i tylko na zdjęciu ładnie wyglądają)... I jak to przeliczyłam to wychodzi taniej, nawet jak dokupię pościel na zmianę, a łóżeczko wezmę bukowe a nie sosnowe, więc chyba tak zrobię i tak czy siak muszę się obejść bez rogala, a już się trochę na niego nastawiłam i teraz mi szkoda
U mnie dziś piękna pogoda, byłam na targu, w rossmanie, troszkę pochodziłam i zmęczyłam się jakbym w polu co najmniej pracowała

I zazdroszczę Wam tych wesel, ja bym tak gdzieś poszła, że szok...

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

A w ogóle już którąś noc z kolei śniło mi się, że karmię dziecko piersią a dziś do tego byłam tyle co po porodzie i się okazało, że nie miałam nacinanego krocza, ani nic nie pękło i bardzo się cieszyłam mam nadzieję, że się sprawdzi
Stary 2014-04-29, 14:03   #419
Kakusia
Zakorzenienie

Dziękuję Wam za

Cytat:
ja też ostateczną decyzję podejmę na porodówce - wiadomo ale miałam na myśli, że może po rozmowie z anestezjologiem będę w ogóle brała pod uwagę zzo
Cytat:
Kakusia - u mnie znieczulenie moge miec jesli chce, zdecyduje jak juz bede widziec jak porod idzie. Jeden juz mialam wiec mniej wiecej wiem jaki to bol
i jaki to ból?
Cytat:
u mnie zzo jest darmowe na zyczenie i nie wykluczam go ale zdecyduje juz w trakcie porodu
za tydzień i wózek
Super ze jesteś zadowolona po spotkaniu z położną i z samego szpitala a w razie korków to mąż zostawi auto i na rękach Cie zaniesie
u mnie też darmowe i na życzenie, ale wolę się wcześniej psychicznie przygotować niż spontanicznie decydować w trakcie akcji
Taaaa na pewno by mnie doniósł

Jak tak mówicie o tej kawie - ja też kawoszka obowiązkowo rano musi być... Na czas ciąży musiałam baaardzo ograniczyć bo w pędzie pracy i domu to piłam po 5 kaw dziennie.
Ale mnie kawa na ból głowy nie pomaga boli mnie właśnie teraz i bez apapu się nie obędzie

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 14:18   #420
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam thermoflash lx 26 i był to bardzo dobry zakup. Microlife też ponoć dobry. Tak czy siak taki najzwyklejszy też dobrze sobie zakupić.

Ale to moje zdanie, nikt nad Tobą nie będzie stał
no może faktycznie mam gorszej jakości te ubrania i dlatego to tak wyszło w praniu nie wiem ale ja uwielbiam nowe ubrania a te już takie sprane albo ja taka wybredna jestem . Powiem szczerze pewnie z czasem mi wyjdzie tak, że i tak będę prać, bo z czasem dziecko mi się uczuli albo coś, więc nigdy nie mówie, że nie będę prać, póki co dla dziecka piorę ale nie wiem jak długo

Cytat:

Wiedziałam ze tak napiszesz
łóżeczko mamy to co Ci pokazywałam http://www.agatkaijacek.pl/lozeczka-...-szuflada.html firmy Klups a bym sie kłóciła ze Drewex

masz już poskładane te łóżeczko i jest solidne? bo właśnie mam to samo na oku ale właśnie z drawexu a te Twoje tańsze i nie wiem teraz co robić

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości