|
|
#331 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Frogutka też wyznaje taka zasadę ubierania. Chociaż z drugiej strony są różne teorie.
Virginia kciuki za szczepienie. A my dziś mamy ciut gorszy dzionek. Mały mały spał bo chciał ciągle być przy mnie. Albo spać przy cycu albo na klacie. Tak to sobie dziś wymyślił. A ja chciałam żeby spał w wózku na tarasie na świeżym powietrzu. No nic...zdarza się. .. Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
|
#332 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Jak juz bedzie gladka buzia to sprobuje tego mleka sie napic i zobaczymy czy to to
|
|
|
|
|
#333 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#334 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za dzieciaczki żeby były zdrowe!! Cytat:
Cytat:
ijaa przystojniak!! Cudne oczy! |
|||
|
|
|
#335 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#336 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
!! jaka królewna
|
|||
|
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
Koziemleko - duzo zdrowka dla Frania!!
Ja dzis mialam wrazenie, ze Przemo ma katar. Trudno sie dziwic, skoro chora Ewa non stop przy nim siedzi. Bedziemy to obserwowac. Mam ambitny plan dzis wczesniej sie polozyc. Malz wybyl na nocny dyzur, dzieci spia. Zjem kolacje przed kompem, szybki prysznic i spaaaac. |
|
|
|
#338 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wzięłam te http://allegro.pl/zaproszenia-chrzes...115716898.html Twoich już nie było, a za 1 zł nie mogłam nic normalnego znaleźć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
ledwo zeszłam na dół z zamiarem zrobienia kolacji, gdy Ewa dostała napadu kaszlu, zakończonego rzygnięciem flegmą... może dzięki temu dalsza część nocki minie już spokojnie...
patrzę na Wasze dzieciaczki, podziwiam i zazdroszczę... buzia Przemka jest w takim stanie, że prawie nie robimy zdjęć, a już na pewno nie nadają się do publikacji... |
|
|
|
#340 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tymek zakochany w braciszku? ![]() Nic nie odstawiałam, jem wszystko oprócz smażonego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za szybkie wyleczenie Śliczna córa Teoretycznie gdybyś teraz zjadła alergen to chyba powinno się pogorszyć...? Nie wiem Aga co Ci poradzić. A Małego boli brzuszek? Ja czytałam na necie o tych wysypkach i ponoć alergie są dużo rzadsze niż się wydaje i najbardziej prawdopodobne są potówki lub trądzik po prostu. Aha, i u nas nie było białych czubków jak u Side. |
|||
|
|
|
#341 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj korzystając z nieobecności męża męczyłam Szymka cyckiem. o 16 zjadł, usnął na 2 godziny choć był bardzo marudny, i po pobudce znowu go przystawiłam. Przysypiał, jak chciałam go odstawić to się budził i płakał i tak to trwało 2 godziny. Wykąpałam go i zjadł 100ml mm. A byłam pewna że z cycka też ssał... Nic już z tego nie rozumiem. Bardzo chcę karmić piersią, ale on się już chyba przyzwyczaił do butli. Po butli (obojętnie czy mój pokarm czy mm) śpi normalnie 3-4 godziny. Jak ja go nakarmię to ma bardzo niespokojny sen,max 2 godz i przy ponownym dostawieniu jest płacz.
Miałam plan żeby się wcześniej położyć, ale pożarłam się z mężem i spadła na mnie jego robota... Wykończę się w końcu. Dzisiaj oczywiście miałam pół dnia gości. I jak tu pokarm odciągać?
|
#342 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#343 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Tylko teraz od kilku dni tego nabialu staram sie unikac... 2. Nie boli brzuszek... Z opisu wszystko pasuje ze to cos w tym stylu jak u Was. Tez bialych czubkow nie bylo. Mam nadzieje ze to tez nie alergia ![]() Dziekuje za pomoc - dalas mi nadzieje |
|
|
|
|
#344 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() masakra! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
super zdjęcia ślicznego pucunia masz
|
||||||||
|
|
|
#345 |
|
Zadomowienie
|
używacie wkładek laktacyjnych wielorazowych
![]() na gemini są Avent 6szt. za 24zł i zastanawiam się jak się sprawdzają Testowała któraś z Was?
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mialam nadzieje, ze co dzien to bedzie krocej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
Virginia, twoja mała ma niesamowitą czuprynkę
![]() Elu, zaproszenia cudne ![]() Margo, spokojnie ja też mialam traumę przez trzy tygodnie jak leczyliśmy buzię Piotrusia i nie robiłam mu zdjęć (okropna matka). teraz piękny jak ta lala U was też się wygoi ![]() teqiba: nie ma sensu próbować mleka skoro np jesz masło codziennie na chlebie. gdyby to była skaza nasilałoby się nawet po zjedzeniu kanapki z serkiem czy masłem więc pewnie to nie to. Tasia, nie wiem co napisać bo u nas bez względu jakie mleko mały pije wstaje jak w zegarku :/ Matko Piotrek walczy z kupą w dupci i na przemian śmieje się i złości, wywija nogami i rękami i wydaje odgłosy. Biedne dziecko |
|
|
|
#348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Apropos, trzymajcie kciuki za to szczepienie, bo juz sie boje Dzien dobry tak w ogole Ulka dzisiaj zjadla o 20.30, zasnela o 22 i pierwsza pobudke miala dopiero o 3.45 Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#349 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej!
Cytat:
Cytat:
. a to dzieci rządzą co poradzic.moja Niunia tez od 4 rano spragniona mojego towarzystwa wiec najpierw spalysmy razem, o 7 sie obudzila, nakarmilam a teraz przysypia na rekach wiec sorki za to jak pisze - brak polskich znakow itp.Cytat:
![]() dziekujemy wszystkim za komplementy! u nas nocka ok, tylko 2 pobudki i prawie cala nocke Niunia spala sama w wozeczku bez kolysania i usypiania, dopiero o 4 sie za mna stesknila jak ja ja kocham zbieramy sie za godzinke do lekarza na szczepienie
|
|
#350 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry :-*
Mmhym Ulka oby tak dalej ![]() Virginia pewnie by się bardzo polubili może kiedyś do Łomży pojade do rodzinki to Twoja miejscowość nie daleko ![]() Nadane telegrafem ... xD |
|
|
|
#352 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
dla WasCytat:
za wizytęCytat:
Cytat:
![]() Uwielbiam to wyczucie gości
|
|||||
|
|
|
#353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a matka zamiast wspolczuc to sie smieje i na wizazu siedzi Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Mmhym
Cytat:
telegrafem? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- dzięki!!! a gości trzeba sobie dozować, pół dnia to stanowczo za dużo! a i przypomniało mi się - pamiętacie, jak w ciąży pisałam, że to nie choroba i że nie będę jej wykorzystywać jako wymówki itd? No to teraz sobie odbijam! Natalka = wymówka o, to to!!!
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry! Życzę miłego dnia i trzymam kciuki za szczepienia. My mamy jutro, chyba ostatnie z tych dużych szczepień.
Z telefonu... ![]() ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- O kciuki rownież proszę, mamy dziś kontrole u specjalistki od wcześniaków. Jak zwykle trochę sie denerwuje, ze coś znajda. Z telefonu...
|
#356 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj robi to samo, tu sie skrzywia a tu spojrzy na mnie i "uuuuu" i śmiech Sprobowalam sposobu z prawe kolano do lewego lokcia, oczywiście bardzo delikatnie, i poszla pula w pieluche Cytat:
Ulka-Kulka spij tak czesciej Cytat:
Dobry! Weszlam sobie na poczekalnie i szukam naszego wątku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#357 | |
|
Zadomowienie
|
Witam sie po tygodniowej prawie przerwie i proszę o wybaczenie- miałam tydzień mamę dla Emilki i siebie. Wczoraj wieczorem pojechała a jutro zjawiaja sie kolejni goście, więc z nadrobienia całego watku nici- postaram sie byc hcociaż na bieżąco z czytaniem co u Was.
Cytat:
![]() Asienka- Emi miała czkawke po 10 razy dziennie na początku, teraz, po 9. tygodniach ma sporadycznie.
|
|
#358 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w ten piękny słoneczny dzień,
Pisałyście o tżach. Mój do tej pory przebywał prawie cały czas za granicą. Od paru tygodni jest w Polsce, a mimo to w domu go nie ma prawie w ogóle. Wczoraj np wyjechał "na chwilę" z domu o 11, ja czekałam pół dnia na samochód żeby jechać na zakupy a on wieczorem mnie poinformował że złapał zlecenie i wraca dopiero dzisiaj w nocy. Także Szymkiem zajmuje się praktycznie sama. Wczoraj odniosłam pierwszy sukces! Pierwsza kąpiel bez nawet jednego krzyku. Powiedziałabym że Szymek był nawet zainteresowany ![]() Dzisiaj drugie karmienie nocne o 5 też zafundowałam mu prosto z piersi ale efekt był taki, że karmiłam go do 6.30, on przysypiał i wybudzał się z rykiem. W końcu zrobiłam mu butlę i zjadł 90ml...Co z tego jak do tej pory nie śpi. Boję się że już się nie uda z kp.Załamuje mnie trochę ten fakt, tym bardziej że za każdym razem jak jest mąż a ja staram się przystawić małego do cycka mąż się wkurza i się sprzeczamy. On uważa że powinnam słuchać pediatry i dopóki mały nie będzie miał 4 kg nie męczyć go piersią. A ja jestem wręcz pewna, że jak w końcu osiągnie to 4kg to na pierś nawet nie spojrzy... Co do gości- ciągle wszystkich proszę o telefon przed wizytą żeby godzinę ustalić. Nigdy nikt nie zadzwonił! Wjeżdżają sobie na podwórko i są. Dostaję nerwicy jak siedzą po 3 godziny! I sugestie że muszę małego nakarmić, albo zrobić sobie obiad nic nie dają. Dzisiaj zamknęłam bramę na klucz i udaję że mnie nie ma. Będę siedziała cały dzień i ściągała pokarm bez stresu że znowu ktoś mi zapuka w okno jak będę dzierżyła laktator przy cycyku. Moja rodzina jest po prostu niereformowalna. Dziewczyny mój Szymon wyjątkowo od 2 dni nie zrobił kupki. Bardzo się pręży i denerwuje i domyślam się że nie może jej zrobić. Puszcza tylko bączki i czasami jakiś fragmencik kupki znajduje na pieluszcze. Jak mu pomóc??
|
#359 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
powodzenia ![]() Cytat:
i za piękne spanieDzień dobry ![]() My mamy dzisiaj dzień lenia i Adaś nie poszedł do przedszkola ale to też trochę dlatego, że wyjeżdża jutro na działkę na wyprawę sam z tatą mam nadzieje że nauczy się jeździć na 2 kółkach ja nie jadę bo tam się w nocy szybko wyziębia mimo palenia w kominku a noce jeszcze nie za ciepłe i nie chce Jaska przeziębić z resztą jemu dobrze zrobi taki wyjazd będzie w centrum zainteresowania i może będzie miał lepszy humor my zaraz się zbieramy na dwór cały dzień w plenerze bo pogoda piękna Miłego dnia
|
|
#360 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Kate super ta huśtawka My mamy taki wibrujący bujaczek- czasem działa na Antka a czasem nie![]() U nas bohaterem tej nocy był TŻ. Antek do 2 marudził, krzyczał, prężył się. Za waszą radą dociskałam nóżki do łokci ale efektu nie było. Poszłam po małża i wręczyłam mu drącego się syna a sama zaległam na kanapie w drugim pokoju. Zasnęłam jak kamień. Budzę się, patrzę na zegarek a tam po piątej Cytat:
Cytat:
![]() My dziś mamy pierwszą wizytę u pediatry. Też proszę o kciuki by Antek na wadze przybierał. Po tym spadku wagi w szpitalu mam traumę na tym tle
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.

Krople zalecił lekarz.

za dzieciaczki żeby były zdrowe!! 
czasem mi pogrozi paluszkiem, czasem zrobi żółwika, a czasem pokazuje że ma wszystko pod kontrolą