Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-29, 18:58   #3181
mala_19kw
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Hej ho
My dziś cały dzień na dworze-niedawno przyszliśmy. Włączyłam swój serial,Oskar siedział mi na kolanach,za chwilę słyszę chrapanie-patrzę a ten śpi w najlepsze. Teraz nie wiem co zrobić bo wczoraj też miał przeszło godzinną drzemkę tylko że po 17ej a poszedł spać ok 22 Chyba go wybudze zaraz bo my z mężem nie mamy już sił o tej porze o której on idzie spać po takiej drzemce

Pstryniu-mam kosmetyki Jestem mega mega mega! Zachwycona
Dziękuje Ci raz jeszcze Anioł nie kobieta
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 19:02   #3182
elllmi
Zakorzenienie

hej
jeszcze tylko jutro i wracam do świata żywych już dosłownie tymi pitami

dzisiaj trochę w pracy Was podczytywałam, bo musiałam co jakiś czas się zresetować, więc jestem na bieżąco; o cytowaniu nie ma oczywiście mowy, ale trochę zapamiętałam

Marsi, cudowne zdjęcie jak patrzę na takie kruszynki, to od razu mi się zachciewa

któraś z Was pisała o dmuchawcach - u nas też jest na nie szał, chociaż na początku sie bał dmuchać ale parę razy spróbował, najadł się puszków i teraz żadnemu nie przepuści

o kaloszkach też pisałyście - ja kupiłam Filipowi takie http://allegro.pl/dk-celavi-kalosze-...179984992.html ; trochę ciężko się zakłada, bo mają dość wąską cholewkę (albo Fifek ma za grubą łydkę), ale trochę praktyki i jest ok; a jaki młody zadowolony, jak może się w kałużach ciapciać

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 19:15   #3183
Ultra81
Rozeznanie

Hej!
Młoda właśnie odpadła na noc.
W ogóle muszę Wam powiedzieć, że jestem dumna z mojej mamy - dziś u nas było bardzo gorąco, idealna pogoda na krótki rękawek i letnie ciuchy. Mama bez oporów wypuściła dziecko bez czapki i ubrane na letniaka i potem mówi mi, że spotkała się z komentarzami, że dziecku zimno pewnie, że za cienko ubrane itp. Normalnie zdziwiona była A wiecie, co odpowiadała na te uwagi? "A pani nie jest ciepło? Też ma pani krótki rękawek" oraz "Moja córka nigdy nie przegrzewała dziecka, ja też nie będę". Kochana mama Wyszkolona, nie powiem, ale dała radę

W ogóle pokażę Wam moją Siostrę Przełożoną - w tej chustce na głowie wygląda jak siostra miłosierdzia

A teraz lecę nadrabiać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SiostraPrzelozona.jpg (106,7 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg chusteczka5.jpg (86,3 KB, 43 załadowań)
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 19:32   #3184
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, powiedzcie mi prosze jak u Was wyglada sprawa z nauka nocnikowania Nam jakos to nie idzie...
Nie wygląda. Nawet nocnika nie mamy jeszcze. Nie spieszy mi się, ale - jak już chyba pisałam - latem spróbujemy. Zobaczymy, jak pójdzie.

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Moje dziecko już od rana robi babki w piaskownicy, zjadła kilka łyżek kaszy i poszła po buty i nie ma dziecka .Dziadek trzyma nad nią piecze. W ogóle muszę pochwalić mojego ojca. Zwariował na punkcie wnuczki. Mimo, że ma już kilka wnucząt to Blanka to oczko w głowie. Ciągle się wyrywa żeby ją na spacery wozić, de facto na popołudniowe drzemki najlepiej Blanka usypia właśnie z dziadkiem w wózku. Rozmawia z nią, pokazuje jej wszystko i w ogóle. Cieszę się bardzo bo ja takiego dziadka nie miałam. A drugi dziadek Blanki się nią nie interesuje, czasem da jej cześć i tyle.
Brawa dla dziadka!

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Heloł
Jaram sie kolejną przespną nocą jedzenie poranne o 5,30 i wstalismy po 7
Ale ale, zeby nie było kolorowo- po 3 godzinach dzisiejszgo dnia mam ochote schowac sie do mysiej dziury Dziec obudziwszy sie, spojrzał na mnie i w tym spojrzeniu zawierała sie kwintesencja jego zachowania: dzis bede Zbójosławem zdązyl juz zrobic ☠☠☠☠☠☠☠nik na górze i dole, wylac mi sok, po wyjsciu na dwór w ciągu kwadransa złamał dwa pedy magnolii (babcia nas przeswieci...) i sypnąl sobie tym mokrym piaskiem prosto w czupryne.
HELP

bede wieczorem bo aktualnie Zbójosław demoluje moją kosmetyczke

O jaaaaa... Żyjesz w ogóle? Ale opis Zbójosława boski!

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
I spi...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ale słodko!

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Ja zaczęłam sadzac M jak miała trochę ponad roczek. Zawsze po spaniu lub od czasu do czasu jak mi się przypomni. Ostatnio trzy dni nawet mówiła: ciuciu, co oznacza siusiu. Posadzilam bez przekonania, a tam kupka i dwa.razy siusiu. Do całkowitego odpieluchowania jeszcze daleko daleko, ale takie małe sukcesy.cieszą :-D
Aha, i jak się pytam gdzie Marta robi.siusiu, to pokazuje.na nocnik :-D

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Brawa dla tej małej pani

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

podczytuję Waem was na bieżąco, ale czasu brak - mam 2 tygodnie na oddanie pracy mgr a mam jeszcze tyyyyle do napisania

do tego zostało 7 tygodni do ślubu a ja nie mam biżuteri ślubnej, biżuteri i butów na drugi dzień, nie mówiąc o winietkach na stół, o zamówionychy kwiatach i innych. boję się, że nie zdążę

co do nocnikowania to nam idzie to całkiem sprawnie, Ani już często woła, często w momencie już sikania, więc sadzanie wtedy nie ma sensu - ale już wie co to nocnik, co to siusiu itd więc jestem zadowolona

kremem smaruję Anusie tylko jak jest czerwona/wysypana i wtedy tylko krem oilatum załatwia sprawę.

marsi - zdjęcie cuuuudne

aaa i od wczoraj jestem na diecie oxy narazie jakoś idzie, oby tak dalej
Trzymam kciuki - i za magisterkę, i za dietę!

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
U nas swieto i z tej okazji tz mial wolne. Mimo brzydkiej pogody spedzilismy urocze pol dnia nad oceanem; tz wzial deskorolke, na ktorej wozil Yae a pozniej ja sie uczylam jezdzic. Bardzo mi sie spodobalo.
Ekstra! Ja jeszcze nigdy nie jeździłam na deskorolce

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Dziś miałyśmy ostatnią wizytę u orto. Pola zaprezentowała wszystko, co powinna, bioderka zdrowe, kręgosłup prosty, stópka już w normie, nie mamy więcej wizyt

Pola w ciągu ostatnich kilku dni nagle zachciała jeść sama - coraz lepiej jej idzie
I jakoś lepiej "mówi", w sensie, że dużo więcej sylab i nowych dźwięków
I dzisiaj, jak patrzyła na siebie w lusterku, to myła sobie zęby A do tej pory nigdy sama sobie szczoteczki do buzi nawet nie włożyła
Zacznę wierzyć w skoki
Super, że u orto ok.
I brawa wielkie za nowe umiejętności.
Mycha też od paru dni próbuje myć sobie (i mnie zęby), poza tym jak jej mówię w wannie "Julka, umyj sobie nogę/ brzuszek/ rękę" to bierze gąbkę i myje
Niestety z samodzielnym jedzeniem trochę słabo - próbuje, ale nie ma do tego wielkiego zapału.

Mam lody w zamrażarce i mnie kusi.
Ach, jaka jestem słaba
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 19:39   #3185
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
W ogóle muszę Wam powiedzieć, że jestem dumna z mojej mamy - dziś u nas było bardzo gorąco, idealna pogoda na krótki rękawek i letnie ciuchy. Mama bez oporów wypuściła dziecko bez czapki i ubrane na letniaka i potem mówi mi, że spotkała się z komentarzami, że dziecku zimno pewnie, że za cienko ubrane itp. Normalnie zdziwiona była A wiecie, co odpowiadała na te uwagi? "A pani nie jest ciepło? Też ma pani krótki rękawek" oraz "Moja córka nigdy nie przegrzewała dziecka, ja też nie będę". Kochana mama Wyszkolona, nie powiem, ale dała radę

W ogóle pokażę Wam moją Siostrę Przełożoną - w tej chustce na głowie wygląda jak siostra miłosierdzia

A teraz lecę nadrabiać
no mama pierwsza klasa przeszkolona to u nas jeszcze tak ciepło nie bylo; chyba że nie wiem, bo w biurze prawie cały dzień siedziałam

a Myszka genialna

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 19:56   #3186
Delicjanka
Zakorzenienie

https://www.youtube.com/watch?v=tNZC-sY9PjI ogladajcie!! tylko do konca= ja sie mega wzruszylam.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 20:46   #3187
nafiyqa
Zakorzenienie

Dziekuje za odpowiedzi odnosnie moich wczorajszych pytan. My w sumie kremikujemy jeszcze pupalolo, ale juz coraz mniej.
A plamy z ubranek pochodza z czasow kiedy Kuba rzucal jedzeniem :P szare mydlo nie zadzialalo, wiec stad pytanie.

ULTRA, gratulacje dla Ciebie za porzadne przeszkolenie mamy

ELLMI, wracaaaaaaaj

My tez nie mamy jeszcze nocnika. Z pewnoscia jeszcze nie czas.

U nas dzis rodzinnie na dzialce - grilla mielismy caly dzien Tesc zrobil Kubie piaskownice i maly tak sie zajaral nia, ze na jedyna drzemke poszedl dopiero o 15 :P caly dzien na dworze, na noc zasnal bardzo szybko, takze licze na przespana nocke

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 21:13   #3188
sylwietta1988
Zakorzenienie

No to jestem jak co wieczór

My calusienki dzien na podwórku, ,młode dostawało szaleju, wszystko co powiedziałam olewał sikiem prostym i robił dokładnie na odwrót całe szczęscie, ze dzis bez siniaków i guzów, bo niedługo wyglądałby jak dziecko maltretowane nowa umiejetnosc- wchodzenie na ogrodzenie tak mniej wiecej na wysokosc 1654457 cm

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46222245]Witam się znów z mega zapaleniem spojowek, ledwo widzę, jutro lekarz ;/

nie czytam, nie mam sił (chociaż wizaż od kilku h właczony z nadzieją ), widzialam tylko fotkę maluszka Marsi - cudowna rozkoszuj się tym stanem ile wlezie!

Z frontu - Dorotka dzisiaj chyba wreszcie calkiem zaskoczyla, sama chodziła po domu, a jak na tyłek się wywaliła to z zacieszem i tak jak to robi bawiąc się [/QUOTE]
o kurcze, znowu? oby leki szybko zadziałały !
Brawa dla Dorotki
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

a co do pogrubionego. Daria na początku też chciała deptać kwiatki ale powiedziałam jej że nie wolno, ze kwiatuszki się wącha a nie depta i już więcej nie psociła tylko ładnie szła

Jak ja się pytam: "Daria kochasz mamusie?" , to Daria kiwa głową TAK.
A ja mówię "a pokaż jak mocno kochasz mamusie" to ona biegnie do mnie i mocno mnie przytula i daje buzi.
słodka Daria chyba bym zrezygnowała z czipsów, zeby tylko móje dziecko było takie grzeczne
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Dziewczyny wymiękam. Znowu doświadczyłam przykrości ze strony rodziny. Tzn rodziny tż.
Nie dziwie Ci sie kochana, ze tak Ci przykro, bo to faktycznie okropna sytuacja.... Tak jakbys sama sie prosiła o ten wózek..... Czasami lepiej z obcymi niz z rodziną.....
Mnie ciocia powiedziała, zebym sobie z ubran które ona na strych do babci poprzywoziła wybrała to, co by mi na Bartula pasowało, ALE ona ma 5 córek to sie wygłupiac nie zamierzam bo bym gejosa z dziecia zrobiła

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Co do promocji w rossie....tak wiem i mam już dosyć tych promocji i klientów wiecznie o wszystko pytających
i to jest druga strona medalu... tulam

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ja też, ja też

Cytat:
Sylwia... Toz,Ty tak piszesz, ze nie raz,na głupka wychodzę, bo śmiechem sie zanosze leżąc obok tz i paCZAJONC w telefon..przez Ciebie przestanę niedługo ogarniac swoje zwieracze poprostu się posikam

Jejku, dzięki Dziewczyny
Nawijko, Tobie tez- nie zacytowało mi

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wlasnie! Pytanka mam.
Uzywacie jeszcze kremow do pupki?

Co stosujecie, zeby usunac plamy z ubranek?

Kremik tylko w sytuacji awaryjnej, wlasciwie to Dermopanten.
Co do plam, na co dzien Bartulo chadza w rzeczach okołodomowych i nie szkoda mi. Ubrudzi to ubrudzi, a brudzi sie masakrycznie, jak to na podwórku. Nie rozpaczam, jak nie zejdzie. Rzeczy "wyjsciowe" raczje bez plam, ewentualnie na swiezo, jesli mam taką mozliwosc, zapieram zwykłym szarym mydłem za 1,80
Cytat:

Sylwietta zgadzam sie z dziewczynami, powinnas felietony jakies do gazet pisac

Dziewczyny, powiedzcie mi prosze jak u Was wyglada sprawa z nauka nocnikowania Nam jakos to nie idzie...
Nastepna do obdziękowania
my jeszcze nie nocnikujemy- dla mnie jak na razie bezsens. Mały pije i sika non stop, czasami pampka zmieniam co 1,5 godz kupek nie sygnalizuje, po prostu nieruchomieje w trakcie zabawy i jest.
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 21:25   #3189
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Hej!

A teraz lecę nadrabiać

dla mamy

A córa przeurocza jest
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 21:28   #3190
sylwietta1988
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46227765]w trakcie odparzeń, obecnie walczymy z dużym :/ ale, ze do tego ma w okolicy skroni czerwone kropki, to obstawiam zęby za kazdym razem w trakcie wychodzenia zębiszcz robi się jej na skroni, a właściwie na kości policzkowej w najwyższym miejscu wysypka z czerwonych kropek.

[/QUOTE]
wlasnie teraz idą Bartulowi trójki i tez ma taką wysypke myslałam,z e jakis uczulenie....
Cytat:
O dziecko chyba chce spac...

pozy Antonia powalają

Cytat:

Sylwietta, wybacz ale nie moglam sie powstrzymac. Dasz rade kochana, do dobranocki jeszcze tylko 8 godzin
kochana, Ty sobie nawet nie wyobrazasz JAKIE 8 godz to było

Cytat:
hej dziewczyny

podczytuję Waem was na bieżąco, ale czasu brak - mam 2 tygodnie na oddanie pracy mgr a mam jeszcze tyyyyle do napisania

do tego zostało 7 tygodni do ślubu a ja nie mam biżuteri ślubnej, biżuteri i butów na drugi dzień, nie mówiąc o winietkach na stół, o zamówionychy kwiatach i innych. boję się, że nie zdążę

co do nocnikowania to nam idzie to całkiem sprawnie, Ani już często woła, często w momencie już sikania, więc sadzanie wtedy nie ma sensu - ale już wie co to nocnik, co to siusiu itd więc jestem zadowolona

kremem smaruję Anusie tylko jak jest czerwona/wysypana i wtedy tylko krem oilatum załatwia sprawę.

marsi - zdjęcie cuuuudne

aaa i od wczoraj jestem na diecie oxy narazie jakoś idzie, oby tak dalej
no to po kolei:
zdązysz z pracą
zdążysz z całym okołoweselnym bałaganem
brawa dla Anny
no i kciuki za wytrwałosc w diecie

Cytat:
tak, to ona mnie do niej zaindpirowała, poczytałam, pooglądałam i się zdecydowałam
dla mnie schudnąć to jednak priorytet ostatnio kupiłam sobie sukienkę na drugi dzień i tż: no ładnie, kup ją, już nawet cycków nie masz takich dużych tylko jeszcze ten brzuch...
no ma rację, brzuch mi został okropny, najgorsze bo jest taki luźny, nic a nic nie jędrny nieznoszę tych chłodzących kremów ale muszę się z nimi pogodzić, bo ćwiczenia i gąbka syrena nie dają rady

aaa żeby nie było, tż zaraz dodał: nooo, ale w porównaniu do tego jak wyglądałaś po porodzie to marzenie wolę wierzyć w to drugie
o matko, ale teksty Faceci to jednak pochodzą od innej małpy
Cytat:
Czesc!
U nas swieto i z tej okazji tz mial wolne. Mimo brzydkiej pogody spedzilismy urocze pol dnia nad oceanem; tz wzial deskorolke, na ktorej wozil Yae a pozniej ja sie uczylam jezdzic. Bardzo mi sie spodobalo.
fajny dzien
Cytat:
Dziś miałyśmy ostatnią wizytę u orto. Pola zaprezentowała wszystko, co powinna, bioderka zdrowe, kręgosłup prosty, stópka już w normie, nie mamy więcej wizyt

Pola w ciągu ostatnich kilku dni nagle zachciała jeść sama - coraz lepiej jej idzie
I dzisiaj, jak patrzyła na siebie w lusterku, to myła sobie zęby A do tej pory nigdy sama sobie szczoteczki do buzi nawet nie włożyła
Zacznę wierzyć w skoki
Super całosciowe brawa od nas
Stary 2014-04-29, 21:35   #3191
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

Zacznę wierzyć w skoki

Spała pół godziny do 12, jak wracaliśmy do domu, pewnie jakbyśmy poszły na polko, to by wytrzymała, ale uspałam ją teraz i piszę prace maturalną koleżance.

W ogóle to słońce naparzało od południa, a tu ok. 15... grad Leciał 5 minut, dopiero 20 minut po tym zaczęło się chmurzyć
klask i:dla Poli idzie dziewczyna jak burza
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej ho
My dziś cały dzień na dworze-niedawno przyszliśmy. Włączyłam swój serial,Oskar siedział mi na kolanach,za chwilę słyszę chrapanie-patrzę a ten śpi w najlepsze. Teraz nie wiem co zrobić bo wczoraj też miał przeszło godzinną drzemkę tylko że po 17ej a poszedł spać ok 22 Chyba go wybudze zaraz bo my z mężem nie mamy już sił o tej porze o której on idzie spać po takiej drzemce

Pstryniu-mam kosmetyki Jestem mega mega mega! Zachwycona
Dziękuje Ci raz jeszcze Anioł nie kobieta

Cytat:
Hej!

A teraz lecę nadrabiać
dla mamy
słodka jest
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 21:38   #3192
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
jeszcze tylko jutro i wracam do świata żywych już dosłownie tymi pitami

któraś z Was pisała o dmuchawcach - u nas też jest na nie szał, chociaż na początku sie bał dmuchać ale parę razy spróbował, najadł się puszków i teraz żadnemu nie przepuści
o rany, wspólczuje
skad wy dmuchawce macie juz? U nas tylko mlecze w pełnej zółtej okazałosci

Cytat:
Hej!

A teraz lecę nadrabiać
O mamo, ale trafiła z porównaniem a babcia przeszkolona nieżle długo nad tym pracowałąs?

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
U nas dzis rodzinnie na dzialce - grilla mielismy caly dzien Tesc zrobil Kubie piaskownice i maly tak sie zajaral nia, ze na jedyna drzemke poszedl dopiero o 15 :P caly dzien na dworze, na noc zasnal bardzo szybko, takze licze na przespana nocke

Oby oby a nie mozecie częsciej na tą działke?

A mi dziecia dzis słoneczko złapało na buzce sie opalił delikatnie

PSTRYNIU, łerarju?

FEWCIU, odezwiesz sie? Bardzo mysle o Was, o tych zmianach

I pytanie do mam, które mają butko-kapcie z Zetpola. Jaki rozmiar teraz macie? U nas 22
Stary 2014-04-29, 21:42   #3193
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
I pytanie do mam, które mają butko-kapcie z Zetpola. Jaki rozmiar teraz macie? U nas 22
21

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-04-29, 21:53   #3194
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Widze ze Sylwia po przezyla dzień dzisiejszy...a dziecię juz spacyfikowane słodko spi..i oby jak najdluzej..pojechałas z cytatami....przynajmniej widać ze sumiennie nadrabiasz...

Ide spac bo tu cisza i spokoj.

Cala...tresss...Blogerko. ..Illusion.gdzie Wy?jakoś mi sie ostatnio nie rzucalyscie w oczy...cala to wogole olała temat-dobrze ze chociaż na fb jest, przynajmniej wiem ze żyje

P.s. Jakiej dl wkladki wewntrzne w butkach maja Wasze maluchy?

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 21:57   #3195
charlizz
Zadomowienie

Cytat:

19

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 22:02   #3196
mala_19kw
Zakorzenienie

Rytuałem u nas się stało że co wieczór biegam po domu w poszukiwania smoczka Oskara. Ma dwa-jak w nocy zgubi jeden gdzieś w pościeli to daje na uspokojenie zastępczy. Dziś przekopałam cały pokój i nie było,zrezygnowana już miałam zamiar kłaść się do łóżka aż tu nagle przychodzi siostrzenica z wieścią że ma smoczek-mały wrzucił u niej w pokoju za łóżko. Nikt nie wie kiedy (bo podobno u niej z nim nie był ). Ach... Jak dobrze że zguba się znalazła bo inaczej całą noc śniłabym o smoczkach

Słuchajcie,umówiłam się do fryzjera-na poniedziałek a mój mąż oznajmia mi wieść że w poniedziałek jedzie znowu w delegacje,znowu na tydzień i znowu do wrocławia Ku.wa jakbym dopadła tego jego szefuncia w swoje ręce to...
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-04-29, 22:02   #3197
charlizz
Zadomowienie

CAŁA wyłaź z grzędy

...coś chciałam pisać i nie wiem co
rozglądałam się dzisiaj za butami letnimi dla Oli

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 22:17   #3198
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc!
Ale fajnie!
Cytat:

SUPER!
Cytat:
Hej!

A teraz lecę nadrabiać
dla mamy

A fotki przecudne!
Cytat:
słodka Daria chyba bym zrezygnowała z czipsów, zeby tylko móje dziecko było takie grzeczne

---------------------------------------

ale mnie dzisiejszy dzień wymęczył. Masakre mieliśmy w pracy a jutro szykuje się jeszcze gorszy dzień. Ale co tam dam radę

Daria dziś była ponad 7 h z moimi rodzicami. Byli z nią 2 h na placu zabaw
Aha i wogóle im nie spała Miała dziś tylko jedną drzemkę od 11-12.

Ona już mi śpi tylko raz dziennie, ale zawsze ja kładę dopiero tak około 14-15. Jak wróciłam z pracy przed 21.00 to była już tak marudna bidulka moja tylko ją wykąpałam, dałam mleczko i padła od razu spać.

Kupiłam jej dziś wózeczek dla lalki ale się ucieszyła!

I z nowości:
mówię Darii "Przyjdzie do Ciebie dzisiaj babcia Jola"? A ona "Baba Joja", "Baba Joja" Pierwszy raz jej się zdarzyło

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Rytuałem u nas się stało że co wieczór biegam po domu w poszukiwania smoczka Oskara. Ma dwa-jak w nocy zgubi jeden gdzieś w pościeli to daje na uspokojenie zastępczy. Dziś przekopałam cały pokój i nie było,zrezygnowana już miałam zamiar kłaść się do łóżka aż tu nagle przychodzi siostrzenica z wieścią że ma smoczek-mały wrzucił u niej w pokoju za łóżko. Nikt nie wie kiedy (bo podobno u niej z nim nie był ). Ach... Jak dobrze że zguba się znalazła bo inaczej całą noc śniłabym o smoczkach

Słuchajcie,umówiłam się do fryzjera-na poniedziałek a mój mąż oznajmia mi wieść że w poniedziałek jedzie znowu w delegacje,znowu na tydzień i znowu do wrocławia Ku.wa jakbym dopadła tego jego szefuncia w swoje ręce to...
U nas tak samo. Mamy dwa w nocy na wszelki wypadek

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-04-29 o 22:14
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 22:22   #3199
mala_19kw
Zakorzenienie

Sylwietta-Zetpolki mamy 22 tak jak wy Pstrynia pewnie Kuba zdemaskował

Neti- 13,5 mamy.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-04-29, 22:35   #3200
mikakrolikowa
Zakorzenienie

https://www.facebook.com/FundacjaJedynaTaka
Chyba mnie poprzecie pamietam ze rok temu była dyskusia o tym konkursie a może się juz spózniłam i Debra już zgłosiła się
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 22:37   #3201
nafiyqa
Zakorzenienie

SYLWIA, mozemy czesciej chodzic na dzialke, ale od sluchania od tescia o porach, selerach i marchewkach zdecydowanie bardziej wole odwiedzac place zabaw :P

My mamy 19 z Zetpola. Ktoras z Was pytala o porownanie z Befado - tych mamy rozmiar 18.

HJE dla Poli! Super, ze ortopeda juz niepotrzebny!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 22:39   #3202
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Ale fajnie!

SUPER!

dla mamy

A fotki przecudne!

---------------------------------------

ale mnie dzisiejszy dzień wymęczył. Masakre mieliśmy w pracy a jutro szykuje się jeszcze gorszy dzień. Ale co tam dam radę

Daria dziś była ponad 7 h z moimi rodzicami. Byli z nią 2 h na placu zabaw
Aha i wogóle im nie spała Miała dziś tylko jedną drzemkę od 11-12.

Ona już mi śpi tylko raz dziennie, ale zawsze ja kładę dopiero tak około 14-15. Jak wróciłam z pracy przed 21.00 to była już tak marudna bidulka moja tylko ją wykąpałam, dałam mleczko i padła od razu spać.

Kupiłam jej dziś wózeczek dla lalki ale się ucieszyła!

I z nowości:
mówię Darii "Przyjdzie do Ciebie dzisiaj babcia Jola"? A ona "Baba Joja", "Baba Joja" Pierwszy raz jej się zdarzyło

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

U nas tak samo. Mamy dwa w nocy na wszelki wypadek
pogrubione za podejście
i dla Darii za nowe słowa
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 22:51   #3203
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hello, padam na pysk, mlody zasnal dopiero po mega wielkiej zachrypnietej histerii. Wszyscy dalej chorzy. Nawet odpuscilam dzisiaj trening. Nie mam sil na nic :'( jutro niby w Bieszczady, nie wiem, czy nie odpuszcze.

Czytam was na biezaco ale nie mam jak cytowac. Ide spac, buzka :-*

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 00:08   #3204
YellowSheep
Rozeznanie

Witam się tylko, wszystko przeczytałam nie ma mnie za wiele ostatnio, bo praktycznie non stop jestem poza domem... Dzisiaj napadłam na sklepy i trochę obkupiłam małego w spodnie i trampki żeby miał drugie na zmianę. Lecę spać bo zrobiłam dziś tyle km pieszo że nie czuję nóg.

YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 06:00   #3205
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Sylwietta-Zetpolki mamy 22 tak jak wy Pstrynia pewnie Kuba zdemaskował

Neti- 13,5 mamy.
Dzieki...my mamy 13 cm..to chyba 20?
Aha.... Witam sie

Ale te z zetpola czy befado to macie kapciuchy tak?.ja musze antioniowi kupic jakies jeszcze do latania.a na lato tez juz myslalam....ale jak mu za miesiąc czy dwa girka urośnie?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-04-30 o 06:02
Stary 2014-04-30, 06:30   #3206
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki...my mamy 13 cm..to chyba 20?
Aha.... Witam sie

Ale te z zetpola czy befado to macie kapciuchy tak?.ja musze antioniowi kupic jakies jeszcze do latania.a na lato tez juz myslalam....ale jak mu za miesiąc czy dwa girka urośnie?
to będziesz musiała kupić nowe;] ;p

ja ledwo żyje;] zaraz muszę wyjść a ja nawet w 1% nie gotowa.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-04-30, 07:01   #3207
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
to będziesz musiała kupić nowe;] ;p

ja ledwo żyje;] zaraz muszę wyjść a ja nawet w 1% nie gotowa.
Zlosliwcze... dlatego sie wstrzymam..ale musze mu jakies adidaski kupic..cos na podworko do latania-nic więc wyjątkowego.co polecacie?

Stary 2014-04-30, 07:20   #3208
marsi11
Zakorzenienie

Ultra- zdjęcie mnie powaliło

ale mi hormonki szaleją, zobaczyłam dziś reklamę fundacji Anny Dymnej i wyłam przez dobre 5 minut

dziewczyny ja się żegnam bo jadę z TZ w góry z paczką znajomych, u Leosia dziś sztab babc i ciotek więc korzystamy bo zaraz jak się zjawi 3 maleństwo to będziemy mogli tylko pomarzyć
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 07:54   #3209
pstryczek84
Zakorzenienie

hej Kochane!

jestem jestem poczytalam Was sumiennie ale nie mialam juz sily cytowac. wczoraj mielismy rade, wrocilam pozno i reszte dnia na dworzu z mlodym. jak padl wieczorem to musialam porobic klasowki i ooo...
dzis tylko do 12.30 i majowka welkam tu

piekna noc z nami, chyba bylo tylko jedno uu, a jak byly dwa to nie pamietam tego drugiego
w ogole to ostatnio mlody coraz mniej je, chyba powoli powoli powoli bedziemy sie odtawiac, tzn on sam, mi nie przeszkadza to nic a nic, mogalbym tak dluuuugo sie uuowac

spylam sie szykowac bo dzis na 9

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2014-04-30 o 07:56
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 09:37   #3210
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
19

uff, jak to dobrze, że jeszcze któraś małorozmiarowa

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
hej Kochane!

jestem jestem poczytalam Was sumiennie ale nie mialam juz sily cytowac. wczoraj mielismy rade, wrocilam pozno i reszte dnia na dworzu z mlodym. jak padl wieczorem to musialam porobic klasowki i ooo...
dzis tylko do 12.30 i majowka welkam tu

piekna noc z nami, chyba bylo tylko jedno uu, a jak byly dwa to nie pamietam tego drugiego
w ogole to ostatnio mlody coraz mniej je, chyba powoli powoli powoli bedziemy sie odtawiac, tzn on sam, mi nie przeszkadza to nic a nic, mogalbym tak dluuuugo sie uuowac

spylam sie szykowac bo dzis na 9
a ja w pt dyżur w pracy...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości