|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Hej ho
![]() My dziś cały dzień na dworze-niedawno przyszliśmy. Włączyłam swój serial,Oskar siedział mi na kolanach,za chwilę słyszę chrapanie-patrzę a ten śpi w najlepsze. Teraz nie wiem co zrobić bo wczoraj też miał przeszło godzinną drzemkę tylko że po 17ej a poszedł spać ok 22 Chyba go wybudze zaraz bo my z mężem nie mamy już sił o tej porze o której on idzie spać po takiej drzemce ![]() Pstryniu-mam kosmetyki Dziękuje Ci raz jeszcze Anioł nie kobieta
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
hej
jeszcze tylko jutro i wracam do świata żywych tymi pitamidzisiaj trochę w pracy Was podczytywałam, bo musiałam co jakiś czas się zresetować, więc jestem na bieżąco; o cytowaniu nie ma oczywiście mowy, ale trochę zapamiętałam Marsi, cudowne zdjęcie ![]() któraś z Was pisała o dmuchawcach - u nas też jest na nie szał, chociaż na początku sie bał dmuchać ale parę razy spróbował, najadł się puszków i teraz żadnemu nie przepuścio kaloszkach też pisałyście - ja kupiłam Filipowi takie http://allegro.pl/dk-celavi-kalosze-...179984992.html ; trochę ciężko się zakłada, bo mają dość wąską cholewkę (albo Fifek ma za grubą łydkę ), ale trochę praktyki i jest ok; a jaki młody zadowolony, jak może się w kałużach ciapciać
|
#3183 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Młoda właśnie odpadła na noc. W ogóle muszę Wam powiedzieć, że jestem dumna z mojej mamy - dziś u nas było bardzo gorąco, idealna pogoda na krótki rękawek i letnie ciuchy. Mama bez oporów wypuściła dziecko bez czapki i ubrane na letniaka i potem mówi mi, że spotkała się z komentarzami, że dziecku zimno pewnie, że za cienko ubrane itp. Normalnie zdziwiona była A wiecie, co odpowiadała na te uwagi? "A pani nie jest ciepło? Też ma pani krótki rękawek" oraz "Moja córka nigdy nie przegrzewała dziecka, ja też nie będę". Kochana mama ![]() W ogóle pokażę Wam moją Siostrę Przełożoną - w tej chustce na głowie wygląda jak siostra miłosierdzia A teraz lecę nadrabiać
|
|
|
|
#3184 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
O jaaaaa... Żyjesz w ogóle? Ale opis Zbójosława boski! Ale słodko! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I brawa wielkie za nowe umiejętności. Mycha też od paru dni próbuje myć sobie (i mnie zęby), poza tym jak jej mówię w wannie "Julka, umyj sobie nogę/ brzuszek/ rękę" to bierze gąbkę i myje ![]() Niestety z samodzielnym jedzeniem trochę słabo - próbuje, ale nie ma do tego wielkiego zapału. Mam lody w zamrażarce i mnie kusi. Ach, jaka jestem słaba
|
|||||||
|
|
|
#3185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to u nas jeszcze tak ciepło nie bylo; chyba że nie wiem, bo w biurze prawie cały dzień siedziałam![]() a Myszka genialna
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
https://www.youtube.com/watch?v=tNZC-sY9PjI ogladajcie!! tylko do konca= ja sie mega wzruszylam.
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za odpowiedzi odnosnie moich wczorajszych pytan. My w sumie kremikujemy jeszcze pupalolo, ale juz coraz mniej.
A plamy z ubranek pochodza z czasow kiedy Kuba rzucal jedzeniem :P szare mydlo nie zadzialalo, wiec stad pytanie. ULTRA, gratulacje dla Ciebie za porzadne przeszkolenie mamy ![]() ELLMI, wracaaaaaaaj ![]() My tez nie mamy jeszcze nocnika. Z pewnoscia jeszcze nie czas. U nas dzis rodzinnie na dzialce - grilla mielismy caly dzien Tesc zrobil Kubie piaskownice i maly tak sie zajaral nia, ze na jedyna drzemke poszedl dopiero o 15 :P caly dzien na dworze, na noc zasnal bardzo szybko, takze licze na przespana nocke ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3188 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
No to jestem jak co wieczór
![]() My calusienki dzien na podwórku, ,młode dostawało szaleju, wszystko co powiedziałam olewał sikiem prostym i robił dokładnie na odwrót całe szczęscie, ze dzis bez siniaków i guzów, bo niedługo wyglądałby jak dziecko maltretowane nowa umiejetnosc- wchodzenie na ogrodzenie tak mniej wiecej na wysokosc 1654457 cm ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46222245]Witam się znów z mega zapaleniem spojowek, ledwo widzę, jutro lekarz ;/ nie czytam, nie mam sił (chociaż wizaż od kilku h właczony z nadzieją Z frontu - Dorotka dzisiaj chyba wreszcie calkiem zaskoczyla, sama chodziła po domu, a jak na tyłek się wywaliła to z zacieszem i tak jak to robi bawiąc się [/QUOTE]o kurcze, znowu? oby leki szybko zadziałały ! Brawa dla Dorotki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mnie ciocia powiedziała, zebym sobie z ubran które ona na strych do babci poprzywoziła wybrała to, co by mi na Bartula pasowało, ALE ona ma 5 córek ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
Cytat:
Nawijko, Tobie tez Cytat:
Co do plam, na co dzien Bartulo chadza w rzeczach okołodomowych i nie szkoda mi. Ubrudzi to ubrudzi, a brudzi sie masakrycznie, jak to na podwórku. Nie rozpaczam, jak nie zejdzie. Rzeczy "wyjsciowe" raczje bez plam, ewentualnie na swiezo, jesli mam taką mozliwosc, zapieram zwykłym szarym mydłem za 1,80 Cytat:
my jeszcze nie nocnikujemy- dla mnie jak na razie bezsens. Mały pije i sika non stop, czasami pampka zmieniam co 1,5 godz kupek nie sygnalizuje, po prostu nieruchomieje w trakcie zabawy i jest.
|
||||||
|
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mamy ![]() A córa przeurocza jest |
|
|
|
|
#3190 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46227765]w trakcie odparzeń, obecnie walczymy z dużym :/ ale, ze do tego ma w okolicy skroni czerwone kropki, to obstawiam zęby
za kazdym razem w trakcie wychodzenia zębiszcz robi się jej na skroni, a właściwie na kości policzkowej w najwyższym miejscu wysypka z czerwonych kropek. [/QUOTE]wlasnie teraz idą Bartulowi trójki i tez ma taką wysypke myslałam,z e jakis uczulenie.... pozy Antonia powalają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zdązysz z pracą zdążysz z całym okołoweselnym bałaganem brawa dla Anny ![]() no i kciuki za wytrwałosc w diecie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3191 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: dla Poli idzie dziewczyna jak burza ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dla mamy ![]() słodka jest |
|||
|
|
|
#3192 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skad wy dmuchawce macie juz? U nas tylko mlecze w pełnej zółtej okazałosci Cytat:
Cytat:
A mi dziecia dzis słoneczko złapało ![]() PSTRYNIU, łerarju? FEWCIU, odezwiesz sie? Bardzo mysle o Was, o tych zmianach I pytanie do mam, które mają butko-kapcie z Zetpola. Jaki rozmiar teraz macie? U nas 22 |
|||
|
|
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
Widze ze Sylwia po przezyla dzień dzisiejszy...a dziecię juz spacyfikowane słodko spi..i oby jak najdluzej..pojechałas z cytatami....przynajmniej widać ze sumiennie nadrabiasz...
![]() ![]() Ide spac bo tu cisza i spokoj. Cala...tresss...Blogerko. ..Illusion.gdzie Wy?jakoś mi sie ostatnio nie rzucalyscie w oczy...cala to wogole olała temat-dobrze ze chociaż na fb jest, przynajmniej wiem ze żyje ![]() ![]() P.s. Jakiej dl wkladki wewntrzne w butkach maja Wasze maluchy? Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
#3195 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
Rytuałem u nas się stało że co wieczór biegam po domu w poszukiwania smoczka Oskara. Ma dwa-jak w nocy zgubi jeden gdzieś w pościeli to daje na uspokojenie zastępczy. Dziś przekopałam cały pokój i nie było,zrezygnowana już miałam zamiar kłaść się do łóżka aż tu nagle przychodzi siostrzenica z wieścią że ma smoczek-mały wrzucił u niej w pokoju za łóżko. Nikt nie wie kiedy (bo podobno u niej z nim nie był ). Ach... Jak dobrze że zguba się znalazła bo inaczej całą noc śniłabym o smoczkach
![]() Słuchajcie,umówiłam się do fryzjera-na poniedziałek a mój mąż oznajmia mi wieść że w poniedziałek jedzie znowu w delegacje,znowu na tydzień i znowu do wrocławia
|
#3197 |
|
Zadomowienie
|
CAŁA wyłaź z grzędy
![]() ...coś chciałam pisać i nie wiem co rozglądałam się dzisiaj za butami letnimi dla Oli Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3198 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla mamyA fotki przecudne! Cytat:
--------------------------------------- ale mnie dzisiejszy dzień wymęczył. Masakre mieliśmy w pracy a jutro szykuje się jeszcze gorszy dzień. Ale co tam dam radę ![]() Daria dziś była ponad 7 h z moimi rodzicami. Byli z nią 2 h na placu zabaw ![]() Aha i wogóle im nie spała Ona już mi śpi tylko raz dziennie, ale zawsze ja kładę dopiero tak około 14-15. Jak wróciłam z pracy przed 21.00 to była już tak marudna bidulka moja tylko ją wykąpałam, dałam mleczko i padła od razu spać. Kupiłam jej dziś wózeczek dla lalki ale się ucieszyła! ![]() I z nowości: mówię Darii "Przyjdzie do Ciebie dzisiaj babcia Jola"? A ona "Baba Joja", "Baba Joja" Pierwszy raz jej się zdarzyło ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-04-29 o 22:14 |
|||||
|
|
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwietta-Zetpolki mamy 22 tak jak wy
Pstrynia pewnie Kuba zdemaskował Neti- 13,5 mamy.
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
https://www.facebook.com/FundacjaJedynaTaka
Chyba mnie poprzecie pamietam ze rok temu była dyskusia o tym konkursie a może się juz spózniłam i Debra już zgłosiła się
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
SYLWIA, mozemy czesciej chodzic na dzialke, ale od sluchania od tescia o porach, selerach i marchewkach zdecydowanie bardziej wole odwiedzac place zabaw :P
My mamy 19 z Zetpola. Ktoras z Was pytala o porownanie z Befado - tych mamy rozmiar 18. HJE dla Poli! Super, ze ortopeda juz niepotrzebny! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za podejście ![]() i dla Darii za nowe słowa
|
|
|
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
Hello, padam na pysk, mlody zasnal dopiero po mega wielkiej zachrypnietej histerii. Wszyscy dalej chorzy. Nawet odpuscilam dzisiaj trening. Nie mam sil na nic :'( jutro niby w Bieszczady, nie wiem, czy nie odpuszcze.
Czytam was na biezaco ale nie mam jak cytowac. Ide spac, buzka :-* Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#3204 |
|
Rozeznanie
|
Witam się tylko, wszystko przeczytałam
|
|
|
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha.... Witam sie ![]() Ale te z zetpola czy befado to macie kapciuchy tak?.ja musze antioniowi kupic jakies jeszcze do latania.a na lato tez juz myslalam....ale jak mu za miesiąc czy dwa girka urośnie? Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-04-30 o 06:02 |
|
|
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ledwo żyje;] zaraz muszę wyjść a ja nawet w 1% nie gotowa.
|
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego sie wstrzymam..ale musze mu jakies adidaski kupic..cos na podworko do latania-nic więc wyjątkowego.co polecacie?Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
Ultra- zdjęcie mnie powaliło
ale mi hormonki szaleją, zobaczyłam dziś reklamę fundacji Anny Dymnej i wyłam przez dobre 5 minut ![]() dziewczyny ja się żegnam bo jadę z TZ w góry z paczką znajomych, u Leosia dziś sztab babc i ciotek więc korzystamy bo zaraz jak się zjawi 3 maleństwo to będziemy mogli tylko pomarzyć |
|
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
hej Kochane!
jestem jestem dzis tylko do 12.30 i majowka welkam tu ![]() piekna noc z nami, chyba bylo tylko jedno uu, a jak byly dwa to nie pamietam tego drugiego ![]() w ogole to ostatnio mlody coraz mniej je, chyba powoli powoli powoli bedziemy sie odtawiac, tzn on sam, mi nie przeszkadza to nic a nic, mogalbym tak dluuuugo sie uuowac spylam sie szykowac bo dzis na 9 Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2014-04-30 o 07:56 |
|
|
|
#3210 | |
|
Konto usunięte
|
uff, jak to dobrze, że jeszcze któraś małorozmiarowa
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.

Chyba go wybudze zaraz bo my z mężem nie mamy już sił o tej porze o której on idzie spać po takiej drzemce 
Anioł nie kobieta
tymi pitami
i potem mówi mi, że spotkała się z komentarzami, że dziecku zimno pewnie, że za cienko ubrane itp. Normalnie zdziwiona była 

zdązyl juz zrobic ☠☠☠☠☠☠☠nik na górze i dole, wylac mi sok, po wyjsciu na dwór w ciągu kwadransa złamał dwa pedy magnolii (babcia nas przeswieci...) i sypnąl sobie tym mokrym piaskiem prosto w czupryne.
a ja nie mam biżuteri ślubnej, biżuteri i butów na drugi dzień, nie mówiąc o winietkach na stół, o zamówionychy kwiatach i innych. boję się, że nie zdążę 

tak mniej wiecej na wysokosc 1654457 cm 

Leciał 5 minut, dopiero 20 minut po tym zaczęło się chmurzyć
klask i: